- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
c64fanhun
tag
Hát sajnos ebből nem lesz semmi, úgy szereztem, de nem ad képet.
Pedig ramom votl hozzá 2gb, hdd-t elég olcsón szerezte volna bele és vagy kis "linuxozós" gépnek, vagy kisebb nasnak használtam volna, mert nem fogyaszt semmit, de így kuka... -
c64fanhun
tag
Nem tudom, lehet kicsit off topic, de szert tettem egy Asus eee box b202-re.
Atom n270 processzor, 2gb ddr2 ra, 4 usb 2, sata, wifi, ethernet, szóval ilyen 10 éves mini pc.
Mit gondoltok neki értelmes használatra? Mennyire lehetne htpc-nek használni, vagy esetleg retrozni kéne vele, torrent szervernek?
Egyenlőre még tesztelni nem tudom, kéne hozzá ágy átalakító (csak dvi van rajt), meg egy normális táp.
Köszi a válaszokat! -
c64fanhun
tag
Valószínűleg az original raspberry még sem lesz. Esetleg egy model b+-on gondolkodtam, bár abban is csak fél giga a ram, mennyire jó az?
Illetve milyen alternatívákat tudnátok mondani jó áron, és honnan? Nézegettem az orange meg a banana pi-t.
Azért egy giga ram gondolom nem árt. -
c64fanhun
tag
válasz
Kicsirics77 #34378 üzenetére
Lenne 2 kérdésem.
Raspberry 1 model b-re milyen op. Rendszerek elérhetőek?:)
Illetve azt tudom, hogy egy sima usb hubot nem igen hajt meg, forrasztok neki tápot, 1 vagy 2 A kéne neki? 4 portos hub. -
c64fanhun
tag
Igazából ez egy ötlet, mert találtam egyet ilyesmi áron. Újabbat szeretnék, de ennél nagyobb összeget sajnos nem tudok rászánni. Még nem volt dolgom ilyennel, csak arduinoval, viszont ez a mini pc dolog jobban vonz
Meg retrot szeretem, valóban lehet rákerül egy c64 emulátor. Van nekem is eredeti gépen, de működik, nincs szívem szét szedni, pedig néztem, hogy egészjó kis retro masina rakható bele. -
c64fanhun
tag
Sziasztok, új vagyok itt!
A legelső raspberryt 3-4 ezerért, max 5-ért megérné megvenni? Illetve ha nem, akkor a model b+-t 5 ezerért?
Alapvetően egy gyengusz kis retro gépet raknék össze.Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest