Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolt_64

senior tag

válasz PistiSan #34741 üzenetére

Jól gondolom, ha meg lesz oldva a későbbiekben a USB boot,
    akkor a külső vinyón is létre fog hozni
    1 boot és 1 rendszer partíciót a rendszer?
    igen, a pi3b+ ilyen, ott a balenaetcherrel közvetlenül rá lehet írni a vinyóra a raspbian-t.
    mindenféle sd kártya nélkül prímán elindul, és ráugrik az egész vinyóra. :DDD

Mondjuk függ a külső usb-s meghajtótól, nem mindegyikkel működik. Nonszensz módon a pi3b+ ba usb3-as külső meghajtót kellett alkalmaznom hogy bootoljon.
    Ez a probléma fennálhat későbbiekben a pi4-en is, ezért én már úgyhagyom ahogy van, nem fáj az az 1GB sd kártya ami csücsül a pi4-ben :N

• zsolt_64

senior tag

válasz PistiSan #34741 üzenetére

FAT32 a későbbi bootnak -- hát ha gondolod átvariálhatod ha maj megoldják, én lusta vagyok hozzá :K
    1db a rendszernek - nekem is így van
    1 swap - Na ezt nem ajánlom. Annak örülök hogy 1 srófra jár az agyunk, de én már ezzel megszívtam. Megoldottam fstab-ba swap partíció, és a dphys service-t ami már nem kellett, azt legyilkoltam. Ennek az lett a következménye hogy rendszeresen mindent kivágott a kernel, elsősorban a transmission-daemon_t, mondván hogy vészesen elfogyott a ram :Y pedig akkor volt kb 400MB elfoglalva a memóriából ami 3.4GB volt(512MB videónak lefoglalva).
    Itt feljebb kértem segítséget is, nem értettem a dolgot. A vége az lett hogy újrahúztam az egészet, békén hagytam a dphys_t , most 2GB a swap file formátumban.
    és 1db adatnak - nekem is így van

Ja és ttovábbra is GB-ok vannak szabadon, mégis swappolgat a kernel max 100 MB-ig. A fene se érti :F de már nem érdekel... 1 hétvégém ráment :W

Új hozzászólás Aktív témák