Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, van valakinek ötlete 7 colos touchscreen kalibrációra Jessie Lite-hez, ahol nincs X server ?
Kalibráció nélkül nem használható a touchscreen sajnos. Valamilyen konstansokat kell megadni, de ennek kiszámolására vannak programok... amiket találtam azok egyike sem működik X nélkül :-( -
Pemex
csendes újonc
válasz
artiny
üzenetére
A GPIO-hoz a nyomógombot be lehet kötni pull-down és pull-up módon, azaz bután leírva: vagy a +3 Volt-ot vagy a testet kapcsolgatod a bemenetre az ellenállásokon keresztül. Ami ábrákat belinkelgettél azokban keverve volt-e két módszer, emiatt nem érthetted hova kössed a kondit. Feltöltöm az egyik fajta megoldást ahol bekötöttem a kondit.
-
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, mi lehet az oka, hogy boot után 5-10 perc múlva a RASPI 3 a bluetooth-on rácsatlakozott billentyűzetet eldobja ?
-
Pemex
csendes újonc
válasz
DonThomasino
üzenetére
nincs semmilyen gomb rajta.
a piros azt jelenti, hogy kap tápot.
ha a zöld nem villog akkor nem bootol be... feltéve hogy tettél egyáltalán bele sd kártyát -
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, saját boot képernyőt akartam, végigcsináltam, ahogy sok helyen van a neten, megvan az asplashscreen szkript, az fbi meg is jeleníti a képet commandline-ból, megetettem a szkriptet az insserv-vel és mégse mutatja a boot-nál a saját képet. RPI3 és Jesse Lite alatt. Mi lehet a baj ?
-
Pemex
csendes újonc
Sziasztok ! Jesse Lite nem enged belépni a PC-ről (routeren át) PUTTY-tyal. "Connection refused..." RPI képernyőjén látom, hogy felállt pedig. IP címet jól írtam be. Mit tudok még tenni a sikerért ?
-
Pemex
csendes újonc
válasz
Celtis
üzenetére
több hónapja beleástam magam ebbe a témába és olyan gyerekbetegségeik vannak a kész cuccoknak, ami nekem nem tetszik. Atoknál a kocsi gyári cucca is jobb, amiket ott fejlesztgetnek sajnos.
Emiatt akarok sajátot, ami a konkrét autóhoz illeszkedik.. ezzel a témával nem akarom terhelni a topicot, csak egy környezetet akartam tanácsként. -
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, tudnátok jó ötletet mondani milyen oprendszert tegyek PI-re és milyen könyezetben, milyen nyelven fejlesszek, ha egy autóba való médiacentert szertnék kihozni belőle..
FM és net rádió kellene bele, mp3 lejátszó, navigáció, meg a can buszról olvasni... a hardveres illesztéseket USB-s kütyük tudják, "csak" a felhasználói felületet és a mögöttes kommunikációt kellene valamilyen egyedi szoftverrel kezelni. Valami nagyon vékony oprendszer kellene hozzá, mert ez kb célhardver lenne. -
Pemex
csendes újonc
-
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, teljesen kezdő vagyok az RPI világban... ha a raspbiant feltolom egy SD kártyára akkor arról bootol, ez ok. És ha akarok írni egy python programot, akkor azt hova másoljam, hogy kerül a RPI-re? és a boot után hogy tudnám automatikusan elindítani ?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 2TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
wassermann