- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
létezik olyan megoldás raspire,
a - ami egy kodi minden féle scraper nélkül, csak pure SMB-n megosztott fájlrendszert lejátsz mindenféle rendszerezés nélkül?
b - kodit be lehet így konfigolni?tehát mint egy file manager de csak filmlejátszásra,
CEC legyen stb.
előre is köszönöm
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
4k lejátszásra mennyire ajánlott egy pi4 2g? Plex kliens lenne tvre kötve. Más feladata nem nagyon lenne. Pi2 helyére kell valami
Hdr gondolom még nem megy
Előre is köszi -
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #35913 üzenetére
beszereztem az ajánlott bt sticket: link]
és kiválóan működik libreelec alatt, és ami durva, hogy out of box simán olyan audio delayjel rendelkezik, amivel nézhetőek a filmek. nem is vettem észre csúszást... így egyelőre jó az SBC kodek. még azt kell megoldanom, hogy automatizáljam a bt csatolást kodi alatt (jelenleg audio output átváltás + bt csatlakozás, hiába van párosítás. valami udeves megoldás lenne a legjobb. LE beépített megoldások nem akarnak nálam műküdni -
eastsider
nagyúr
válasz
wassermann #35905 üzenetére
én ilyen max $10 usb-s cuccra gondoltam, elvileg a pulseaudio-modules-bt -al működik, ha kompatibilis a cucc.
itt írnak pár kompatibilis kütyüt, de egyik sem filléres: [link]
szerintem olyan cucc kell nekem, ami alapvetően támogatja az aptx-et, ami a Te cuccod pl. mondjuk azt nem tudom, hogy azzal menne-e az aptx HD, LDAC is vagy sem... windowson tudom, hogy aptx a max.
gondolom ilyesmid van: [link] ezt lehet megéri bepróbálnom -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
szeretnék opcionálisan (menüből állítva) kicsikarni a pi2-mből bluetoothon audiot. (LE van, plex backenddel) legalább APTX, APTX-HD, de méginkább LDAC kodekkel.
kérdés: milyen usb bluetooth transmittert vegyek hozzá, ami támogatná ezeket a szabványokat?
találtam egy ilyet: [link] . ezzel képes a számomra fontos kodekeket kezelni a pi, ha olyan usb-s bt donglet veszek amiket támogat a kernel, és min. bt 4.2? vagy mire kell itt figyelnem?
előre is köszönöm -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Olyan pi kompatibilis USB Bt donglet keresek, ami képes aptx (hd, ldac) Bt kodekekre is. Van ilyen bevált? Libre elec alatt használnám. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
megoldható az, hogy egy servicenek megmondhassam, hogy ő az analóg hangkimenetet használja, de minden más esetben HDMI-n keresztül menjen a hang? (pi2, osmc)
előre is köszi
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok.
Pi2-n használom OSMC-hez spotify connect kliensként ezt: [link]viszont néha, amikor elindítanám connecttel a zenét, egyszerűen nem szólal meg (más megy KODIban. pl. filmnek van hangja.)
merre induljak el, ha ki akarnám találni, miért nincs hang ebben az alkalmazásban?
HDMI-n megy a hang TV-re -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
mi a legolcsobb mondja egy DACnak, ami egyszeruen mukodesre keltheto OSMC-vel? hasznalhato minoseggel? (aktiv hangfal megy csak ra).
azert kellene, hogy a spotify connect klienshez ne kelljen bekapcsolnom a TV-t. tehat a hangfal a PI-re legyen kotve, es ne HDMI-n menjen a hang.
az alap 3.5jack nem tunt valami jonak -
eastsider
nagyúr
aki pont ilyet keres:
spotify connect kliens: [link]
a javas klienst váltotta. elégedett vagyok -
eastsider
nagyúr
válasz
sirarcheer #19351 üzenetére
pi2-n sem akad az aeon nox
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
aki szeretné használni a PI-t spotify connect kliensként (tehát lehet rajta "headless" (van hozzá végülis webgui is) zenéthellgatni bármilyen spotify kliensről irányítva, (spotify connect). ez azért nagy szám, mert a spotify connect nem nyílt forráskódú (hivatalos spotify apin keresztül nem érhető el), illetve a kodis spotify kliensek rettenet bénák...
nekem OSMC alatt fut a háttérben
itt a service hozzá: [link]
illetve itt van hozzá minden ami kell: [link]nekem simán futtatva nem működött igazán, de a daemonnal tökéletes
spotify premium kell hozzá -
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #18848 üzenetére
van debug módja a scplayernek
2016-02-22 19:17:28 DEBUG SpotifyConnectPlayerImpl:303 - ESDK: SpConnectionLoginBlob [returned value: 0]
2016-02-22 19:17:28 DEBUG SpotifyConnectPlayerImpl:303 - ESDK: SpSetDisplayName(Openelec)
2016-02-22 19:17:28 DEBUG SpotifyConnectPlayerImpl:303 - ESDK: SpSetDisplayName [returned value: 0]
2016-02-22 19:17:28 TRACE SCPlayerMain:185 - remember : true
2016-02-22 19:17:28 WARN ZeroConfServiceAvahiBin:22 - Avahibin error. Zero conf authentication will not be available
java.io.IOException: Cannot run program "avahi-publish": error=2, No such file or directory
at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:1048)
at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:620)
at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:450)
at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:347)
at com.shuffle.scplayer.core.zeroconf.ZeroConfServiceAvahiBin$1.run(ZeroConfServiceAvahiBin.java:20)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Caused by: java.io.IOException: error=2, No such file or directory
at java.lang.UNIXProcess.forkAndExec(Native Method)
at java.lang.UNIXProcess.<init>(UNIXProcess.java:248)
at java.lang.ProcessImpl.start(ProcessImpl.java:134)
at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:1029)
... 5 more
2016-02-22 19:17:29 DEBUG SpotifyConnectPlayerImpl:303 - connect(18, apresolve.spotify.com, 80)
2016-02-22 19:17:29 DEBUG SpotifyConnectPlayerImpl:303 - connect(18, sto3-accesspoint-a9.ap.spotify.com, 4070)
2016-02-22 19:17:31 DEBUG SpotifyConnectPlayerImpl:303 - ESDK: callback context (nil), event 2, source: (nil), param ( nil)
2016-02-22 19:17:31 DEBUG SpotifyConnectPlayerImpl:303 - ESDK: Notifying kSpConnectionNotifyLoggedIn
2016-02-22 19:17:31 TRACE SpotifyConnectPlayerImpl:187 - new_credentials_callback
2016-02-22 19:17:31 TRACE SpotifyConnectPlayerImpl:188 - blob :login csekk
2016-02-22 19:17:31 TRACE SCPlayerMain:109 - remember : true
2016-02-22 19:17:31 DEBUG SpotifyConnectPlayerImpl:303 - Got Spirc Type 10 -
eastsider
nagyúr
a threadben is OE alatt használják. itt az első post erről: [link] (csak elírta, mert arm32-es jdk kell persze), illetve a threadben megy sok embernek.
szerintem valami az avahi-vel van, csak nem tudom a konfigját módosítani egyelőre, de vannak tippjeim mi lehet a gond.nem hiányzik az appkey. az az apikey, amivel elérem a spotify apiját, nem indulna el, ha hiányozna (volt olyan is)
tökéletesen funkcionál a cucc, csak az elején dob pár exceiptiont. tudom kezelni más eszközről a pi-t, mint spotify connect cucc, bejön a webguija a playernek, minden..
[link] -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
mitol lehet OE alatt, hogy eltuntek a librarybol tartalmak?
tv show. mappajaban az evadnal egy resz. megneztem, majd kesobb latom, hogy nincs ott a libraryban (pedig megneztem a reszt, es ott volt meg a libben), clean, update sem segitett.
a file ott van, meg is lehet nezni file commanderbol inditva..
(NFS-el van felcsatolva a mappa), -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
találtam egy java-s spotify connect klienst. megy is szepen, viszont dobalja az exceptionoket, igy le is áll, amint bezárom az SSH kapcsolatot.
OpenELEC:~ # ./jdk1.8.0_73/bin/java -jar SCPlayer.jar
2016-02-21 16:27:36 WARN ZeroConfServiceAvahiBin:22 - Avahibin error. Zero conf authentication will not be available
java.io.IOException: Cannot run program "avahi-publish": error=2, No such file or directory
at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:1048)
at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:620)
at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:450)
at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:347)
at com.shuffle.scplayer.core.zeroconf.ZeroConfServiceAvahiBin$1.run(ZeroConfServiceAvahiBin.java:20)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Caused by: java.io.IOException: error=2, No such file or directory
at java.lang.UNIXProcess.forkAndExec(Native Method)
at java.lang.UNIXProcess.<init>(UNIXProcess.java:248)
at java.lang.ProcessImpl.start(ProcessImpl.java:134)
at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:1029)
... 5 moremi lehet a gondja? zeroconf engedélyezve van(pi2, legújabb OE)
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
hogy csatolnatok fel NFS-t OE ala?
sehogy nem akarja engedni. az exports file rendben van a NAS alatt -
eastsider
nagyúr
sziasztok
rpi2, oe, nfs-el megosztvaadott a következő video fajl:
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1h 50mn
Bit rate : 4 996 Kbps
Width : 1 916 pixels
Height : 1 038 pixels
Display aspect ratio : 1.85:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 fps
Audio
ID : 1
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_AC3
Duration : 1h 50mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 6 channelsmitől lehet, hogy iszonyúan akad, és értelmes hangot sem ad ki? (recseg csak furán). mást tökéletesen visz.
illetve w10-en mpc-hc-vel tökéletes -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Ti hogy oldjátok meg a kodi tv shows médiatár etetését hálózatról?
van valami, amivel NAS-on átnevezitek/áthelyezitek a fileokat, hogy a kodi megegye? vagy csak simán nem használjátok?
erre gondolok: [link] -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
visszaolvasva láttam, írtátok, hogy pi2-nél OE-vel a DTS HD hang sima DTS-ként megy át.
ez mit jelent? használható a cucc? (nincs mögötte nálam olyan rendszer, amin meg lehetne hallani a különbséget..)
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Pi-t hol érdemes venni? (pi2), kínából kihagynám a vám miatt. a málnapc-t és rpishopot néztem.
máshol is érdemes nézni? rs- online-t néztem, de nem jött le, hogy magánszemélyként vehetek-e ott.másik kérdés: OpenElecet futtatnék rajta, NFS-sel. elég neki a 5V/2A nillkin töltőfejem?
cigam: úgy értettem, hogy hol van esetleg ezeknél jobb áron
-
eastsider
nagyúr
egyébként tudtok olyan wifi adaptert rpi2-höz, ami 5ghz-es n-t tudja, és értelmes antennákkal rendelkezik?
túrtam a netet, de egy beépített antennás tp-linket találtam csak -
eastsider
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #17618 üzenetére
szoval alapbol tudna a pi, de a wifi modul lehet a szuk keresztmetszet. az USB eleg ra?
bocs, de eddig ez sem volt tiszta -
eastsider
nagyúr
válasz
Multibit #17613 üzenetére
notin 300-as link van, persze 5Ghz-en. a sebesseg is tokeletes
kerdes, hogy valami erosebb, 5ghz wifi modullal birja-e USB-n a rpi, SMB/NFS-el kodin lejatszani a cuccot.
orulnek a pi-nek, mert kicsi es a legolcsobb megoldas, es tud HDMI CEC-t
eleg kozel van a cucc (egy gipszkartonfal, de nem megoldott a kabel sajnos)Celtis: tehat akkor elvileg kepes lenne ra siman? meg telefonnal is max a jelerossegem egyebkent 5ghz-n..
-
eastsider
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #17611 üzenetére
koszi, szoval akkor ez felejtos
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
htpc-s topikbol jovok.a kovetkezot szeretnem megoldani rpi2-vel:
NAS-on lennenek a mediafajlok (max BD25),SMB, vagy NFS megosztassal
router: tp link 3600, 5ghz, 300mbit,
a pi2 a tv-n logna HDMI-n, KODI jatszana le SMB/NFS-en keresztul.kerdes, erre eleg lehet-e a pi2 + wifi modul sebessege? vagy nezzek mas megoldas utan, mert nagyon felejtos a tv mogott? pl wines stick
elore is thx.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
mekkora "probléma" megoldani Rpi-n egy GPS modul illesztését, illetve nyomkövetést implementálni?
ezt találtam
saját program lenne a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged