- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinomano
őstag
Néztem közben pár videót. X360 és PS3 verziók gyengék. X360-on grafika gyengébb, de folyamatos 30 fps (screen tearing van sajnos), PS3-on talán picit szebb, de ott meg beesik a frame. PS4-es verziót dícsérték. De szerintem a legszebb (gondolom) valami PC-s modpack-el megpakolás...
Ránézek majd. (Van mivel játszani, de mindenképpen kiváncsi vagyok a Skyrim-re, főleg tuningolt formában.) -
Szia,
Ne haragudj, nem akartalak megbántani, és nem is a te tevékenységedről szólt, inkább általában más beárazós topikokról mondom ezt.
Ott azért voltak olyanok, hogy 3-4 generációval ezelőtti hardwert ami mondjuk akkoriban 30-ért ment aprón és 25-ért ha megcsípted az jó deal volt, beáraztak 10-12 ezerre, merthogy már obsolete mert eleve hogy használt leszámolták belőle az áfát, meg a garancia értékét meg az amortizációt meg még a teljesítménykülönbséget az új 50 ezreshez képest és nekik ez jött ki.
Tehát ők nem azt nézték, mi az a pénz amennyiért te el tudod adni (itt is van egy tartomány, van az álmodozó, "csak árulja" ár, van a piaci ár amennyiért 1-2 héten belül elmegy valami, illetve a harmadik, ha egy órán belül jegeltetik onnan tudhatod hogy túl olcsón tetted föl), hanem hogy nekik mennyit érne meg a termék.A hirdetések megnézése és a leírtak tükrében szerintem a következőképp cselekszem:
- Felrakom ahogy van 1 TB vinyóval és a gyári fekete kontrollerrel dobozával és a dobozon szereplő játékkal (nem emlékszem már hogy Gran Turismo vagy God of War) 65-ért
- Külön felrakom a plusz kontrollereket 10-esért (ha mondjuk valamelyik driftelne, nem tudom érdemesebb-e nyomott áron eladni, vagy vettem analóg karokat, egyet ki is cseréltem és megcsinálni, a kiforrasztás része elég kínszenvedés volt)
- Külön eladom a 2TB vinyót 15-ért
Azért a PS hirdetésbe beleírom, hogy ezek pluszban kérhetők, és mellé kicsit olcsóbb, mondjuk 8 ezer egy plusz kontroller és plusz 12e 2 terásan. -
I02S3F
addikt
-
Guitar14
senior tag
Lehet az említett kontrollerednek is a csatolt képemen látható gondja van. Akkor csinálja ezt mivel a központnál nem érzékel ami neki azt jelenti totál el van tekerve. Logout cikkem első bekezdésében linkeltem egy megoldást amivel lehet menthető a drift egyszerűen de a tiedénél valószínű nem fog működni.
Forrasztáshoz sok sikert. Én otthon videók alapján tanultam és egy régi PC alaplapon gyakoroltam mindig egy műveletet mielőtt élesben használtam. Korában remegett nagyon a kezem de idővel egész stabil lett ahogy bátrabb lettem.
Pár hiba amit elkövettem de te ne kövess: mindig szellőztess/használj ventillátort, borzasztó a forrasztás közbeni gőz és mérgező is. Ha lekapcsolod az állomást előtte mindig adj rá forrasztóónt és húzd le a szivacson a maradékot, így nem rozsdásodik el. Én 2 hegyet tettem tönkre míg ezt nem tudtam. Minden műveletről nézz videót és próbálgasd valami tesztlapon. Miután megtanultad nagyjából használni szerintem egész hasznos képességgel ruháztad fel magad és ha értesz valamennyire az elektronikához rengeteg mindent meg fogsz tudni otthon javítani. -
oriic
HÁZIGAZDA
Guitar14-nek van erről egy jó Logout cikke (alapból Xbox-os, de kezdésnek jó így is)
-
-
F-ECT$
titán
Ha már valami séróból megy, akkor lehet másra (is) figyelni. Mondjuk az is kérdés, hogy meddig érdemes azzal a játékkal "játszani", ami főleg monoton farmolást kíván az ember részéről, de ez már egy más téma. (Én is D3-aztam, szóval tudom, hogy be tud rántani, de tudni kell elengedni egy idő után, ha már semmi újat nem tud adni.)
-
consono
nagyúr
Én leszoktam az elmúlt pár évben a többfelé figyelésről (illetve lehet, hogy az, hogy folyamatosan képesek mások beszélni mellettem "kényszerített", hogy ne fogjam fel, miről van szó), így podcastot max magában, vagy vezetés közben tudok hallgatni. Ha ezeknél több agykapacitást igénylő dolgot végzek, akkor olyan, mintha nem is szólna, megy a levesbe.
Mondjuk az is igaz, hogy nálam a játékok is úgy indulnak, hogy zene 50-75%-ra le... -
Elims
veterán
👍
Majd írd meg légyszives,hogy mi lett a végeredmény.Interstate: Hűtés tekintetében biztos,hogy jobb lehet a one (s),mint bármelyik ps4,mert jóval nagyobb ventilátorlapátok vannak benne+a ház körbe van lyukasztva,még a teteje is.
A napokban takarítottam először ilyen gépet és nagyon meglepődtem.Szerelni is sokkal könnyebb volt! (A hűtőborda lefogatásig..) -
Elims
veterán
Szerintem simán megtudjátok majd csinálni,de fontos,hogy a feleséged a 4-es verziót töltse le.
Diablo 2-ben így van.
Ha gondolod,megveszem megjelenéskor és kipróbáljuk.Akkor fixre tudni fogod.
Vagy megkérdezzük az ügyfélszolgálatot,nehogy fölöslegesen beleszaladj x e Ft. fölösleges kidobásba. :-) -
DeFranco
nagyúr
Akármi lehet, nem értek hozzá, hogy mi a telepítési mód a PS-en, pár napja van nálam. Érdekes módon két játéknál teljes telepítést végzett, kettőnél pedig nem, ezért tűnt furcsának.
Ha erre van kézenfekvő magyarázat, ismert gyakorlat akkor az a legjobb, csak nekem ebben nincs tapasztalatom. Az viszont furcsa, hogy a helyfoglalásnál a teljes telepített állománnyal számol (persze ezt foglalhatja is).
Szóval nekem itt minden vicc új, lehet triviális, ezért kérdezek.
-
FunPro
őstag
Ha star wars, akkor kotor.
A bioware régen tudott valamit, be is kaphatja az EA, hogy így lezüllesztette őket.
Szerintem közepesnél jobb sw játék a kotor előtt nem készült, meg a kotor után se fog soha. Na jó, a lego star wars-ok, meg volt egy űrhajós, ami jó volt.
A probléma az, hogy hiába lehetne kihozni sok jót az univerzumból, soha nem fognak vele próbálkozni, mert a témából adódóan egy maistream, minden korosztálynak megfelelő semminek kell lennie. A lego azért jó, mert ott úgy ül le az ember, hogy egy gyerekes valamivel fog játszani. A kotor meg nem mainstream.
Igazából nekem egy ilyen régebbre visszatekintő sorozat esetében a Samurai Jack rajzfilm az etalon. Minden ilyen sorozatot úgy kéne kezelni, ahogy ők tették.
Az a sorozat futott x évig majd 20 évvel ezelőtt, akkor elkaszálták. Pár éve lehetőséget kaptak arra, hogy befejezzék a sorit. Ezek nem álltak neki a gyerekekkel szórakozni! Tudták, hogy aki ezt a sorozatot nézte, azóta vagy 20 évet öregedett, és ehhez méltóan zárták le a történetet. Respect! -
perge666
veterán
Sajnálom hogy nem vált be a kontroller.
Én bő 2 éve amikor megvettem a Slim gépet nem a gyári fekete kontrollerrel kaptam hanem egy kékkel aminek a hátulján még matrica sincs. De a kontrollerbe bele van nyomva a Sony felirat,és szerencsére azóta is kifogástalanul működik. Nekem mind1 hogy eredeti e vagy sem csak jó legyen.( de tudtommal valahogy meg lehet nézni PC-n hogy eredeti e )
-
Frod
addikt
"Tényleg nincs a piacon semmilyen olyan kontroller, ami garantáltan nem fog driftelni pár évig?"
A mai felfogás azt mondatja nincs, hiszen fogyóeszköznek van gyártva, nem pedig olyannak, ami garantáltan kiszolgál a konzol teljes ciklusa alatt az elejétől a végéig. Pár dolláros alkatrész a belsejében a gomba alatti rész, biztosan meg lehetne csinálni tartósabbnak is, de nem érdekük.
(A konkrét példádban pedig még van garancia rá, így legalább nem buksz semmit) -
Na, ahogy ígértem, íme az utángyártott kontroller beszámoló.
Végül egy "Playstation 4 (PS4) Wired Compact Kontroller Narancs (Nacon)" (Konzolvilág név) kontrollert szereztem be, mivel papíron mindent tudott, ami nekem kellett.
A fő eltérések a DS4-hez képest az alábbiak:
- vezetékes
- nincs lightbar
- nincs sixaxis
- nincs mikrofon
- a joystickok kisebbek, alacsonyabbak, állítólag a Kontrolfreak kupakjai nem mennek ráEz utóbbit YouTube alapján mondom, én nem élek ilyenekkel. A kontroller maga teljesen megfelel a célnak, problémamentesen tudtam játszani vele. Akit nem zavar a kábel, annak még ajánlhatnám is, azonban kb. 2 hete, laza egy hónap használat után már elkezdte a driftelést. Nem vészes még, de az Elden Ringben folyamatosan forog a karakterem körül a kamera, ha nem birizgálom a jobb joystickot, illetve most már az Uncharted 4-ben is szépen lassan megy balra a kép, ha a fedezék mögött nyugiban vagyok. Szóval ez zsákutca volt, ha legközelebb arra járok, viszem is vissza a Konzolvilágnak.
Tényleg nincs a piacon semmilyen olyan kontroller, ami garantáltan nem fog driftelni pár évig? Azért hihetetlen ez nekem, mert az egyik PS3 kontrollerem kb. 4 év aktív nyüstölés után sem driftel.
-
Elims
veterán
Köszi!!
Nekem is egyszerűbb lenne úgy,hogy vki játsza én meg izgulok. :-))
Kipróbálom ha így írod,de tudom,hogy az első halál után leteszem és megy a gépről.Viszont a store-ban utánanézek a tárgyaknak.VargAlex: Teljesen az elején tartok.A kocsiból kiszállás után kb.2-3perccel.A kastélyba nem nyílt a nagykapu,hátra felé mentem,kisbusz vizsgálat,be az átszakított kerítésen,vki elsétált és azt követve most ott tartok amikor le kellene ugrani vmi füstölgő kupachoz.Szóval pár perc játék volt,de sokkal könnyebben mennék ha tudnám,nem tudok meghalni. :-)
Perge:
Így aztán tényleg nekiugrok.
A moss-szal kezdtem,aztán a szemüveg miatt akartam kipróbálni más játékot,így jött a resident evil 7 (csak ez a két vr játék van a ps4-en).Az eleje viszont megfogott.Nem ismertem a sztorit és megtetszett.Kár,hogy horror és fps.. :-/ egyiket sem szeretem,de teszek vele egy próbát.Szerintem a legtöbb vr játék egyforma.Kicsit fakó,élettelen.A grafika közel sem olyan mint a tv-n.Annyira nem gáz,de látszik a különbség,de ettől függetlenül simán vállalható.Kb. ps2-ps3 között vhol 80%-ra a 3-as felé.
Igaz,vannak játékok amikre nem igaz amit előbb írtam..mint pl. a moss. :-) Nagyon ötletes,aranyos,szép kis gyerekjáték vagy az eagle flight esetleg a blood & truth (utóbbiban vannak tényleg jó részek),de maradva a resident evil-nél,eddig tetszik.Szerintem így még parásabb lesz mint ha tv-n játszanám. (A last of us-t kb. 1 év alatt játszottam ki. :-) Erre kíváncsi leszek.)
Ha szereted a horror műfajt játékban,biztos tetszene. :-) -
Stauffenberg
nagyúr
Én sok pozitív értékeléses Hardverapró eladóktól többször vettem már előreutalással cuccot (a PS4 Pro-mat is). Előre kikérdezni őket a fontos dolgokról (pl: lemezmeghajtó) nem kerül semmibe, ha valaki akadékoskodik, meg a "nem tudom, nem teszteltem" a válasz rá, akkor ott kell hagyni, az egy személyes megnézést sem ér meg.
-
icemad
nagyúr
Nem sokat vesztettél...
Nagyon gyenge volt az idei év. Évek óta először éreztem azt, hogy "igazán" egyik sem érdemli meg ezek közül. Azért szavaztam én is, de szigorúan csak arra, amelyik nekem tetszett. Az eredményen nem nagyon csodálkozom, az én favoritom jelenleg 2% alatti voksot kapott. -
Elims
veterán
Én ugyanakkor fogom. :-D
Ha simán játszom a skyrim-ot (ps4-ps5-ön) akkor látom a karaktert?? :-o
Úgy láttam videókon,hogy a ps3 skyrim-on kivül -az újabb- csak fps van.
A grafika annyira nem zavarna engem.Ha lenne benne tps nézet,rápróbálnék.Mezcal: "A Residentet VR-ban toltam végig, nagy "móka" volt."
Gondolom.... :-) Nekem is az lenne.... A szobában nem maradna semmi épen. :-/ :-)
-
Elims
veterán
Ha vmikor kipróbálod a resident evil-t,írd meg légyszives.Utánad én is elindítom. :-))
A skyrim-ot nagyon szeretném,ha nem fps lenne. :-/ A ps3-asat nagyon szerettem,a bug-ok és lassúságok ellenére.
"Phasmophobia"??Soha nem hallottam/olvastam róla.
A skyrim-ban nem lehet vhogyan tps nézetre váltani? -
-
Elims
veterán
Sajnos nem tudom,hogy milyen színűt kellene rendelned (gondolom belül a műanyagra gondolsz),de azt tudom,hogy a kínai vámos dologra már több eladó talált megoldást.
Nagyon sok portékát átköltöztettek Európába.Ugyanúgy filléreket fizetsz érte és valóban "free shipping".Ne kérdezd,hogy hogyan csinálják,mert nem tudom,de az biztos,hogy létezik.
Megrendelsz vmit mondjuk 4$-ért,kiviszik neked és se vámot nem fizetsz,sem postaköltséget. Kb. 3héttel ezelőtt érkezett majdnem egyszerre egy filléres telefontok amire kifizettem 2.50$-t,majd még kb.600-700Ft. postaköltséget,kínából jött.Ugyanolyan kínai eladótól rendeltem kb.ugyanakkor iphone 6 beszédhangszórót,azt ingyen hozták ki,feladó országnak -ha jól emlékszem- Francia volt a borítékon.De ha jól szétnézek itthon,lehet,hogy találok neked egy vadonatúj -kínai- analógot.Egy barátomnak vettem egy ps4-es joystick-ba kb.1-2évvel ezelőtt (jobb minőségűt vettem neki),de a csere elmaradt.Így vhol megvan.Teljesen új.Ps4-es joy-ba való.Ha igényt tartanál rá,üzenetben megbeszéljük.
Természetesen 0$ és "free shipping". ;-)) -
mephi666
nagyúr
Mienket is ma pucolták ki: srác mondta, hogy annyira nem is volt poros, viszont csontra ki volt száradva
ez is bontatlan fat gép... 5-6 éves (hangjával elégedett vagyok: most már fél óra terhelés után nem szu27-es hangja van, hanem kis légcsavaros) ...kontroller is megjött: működik rendesen az is
-
saelin
veterán
Biza, PS4 vagy akár pro miatt venni ssd-t a gépbe rohadtul nem éri meg. Redditen volt anno egy (igazándiból több) mérési eredmény és ott is hasonlók jöttek ki. Egyáltalán nem tudja kihasználni a konzol az SSD adottságait. Anno ezért is mentem rá inkább a nagyobb tárhelyre és vettem a gépbe egy 2-2.5 TB-os sshd-t. Meg akkor még az SSD árak eléggé magasak voltak.
-
Beniii06
addikt
Pont ugyanilyen SSD-t raktam bele, igaz pro-n, de már indítás után is van különbség. HDD-vel a storeban és a library-ban is várni kellett amíg az ikonok betöltődnek(tehát a rendszer is gyorsabb), SSD-vel pedig szinte minden gondolatmenetre működik. A játékok töltési ideje is kb. fele annyi átlagban. Ajánlom a cserét, a HDD pedig egy jó USB-s külső házban maradhat csatlakoztatva a géphez.
-
Ha már egyszer adott a felesleges SSD, akkor egyértelműen megéri belerakni. Van neki jótékony hatása, a rendszer szintjén is. De a lényeg, hogy nem szükséges feláldoznod a nagyobb tárhelyet, mert USB porton rákötve tovább használhatod mint külső vinyó. Igazából átmeneti tárhelyként a legjobb, amivel épp játszani szeretnél, azt előtte áthelyezheted az SSD-re.
-
-
marilllyo
veterán
Hát...tudod az a fura, hogy nem érzem magam kiégettnek ilyen téren. Totál vágyom valami újra, valami izgire. Egy BF6 tudna felpörgetni nagyon, vagy valami ilyesmi. Inkább az a bajom, hogy végére értem a PS4-nek. Minden játékot végigjátszottam, amit akartam. A backlogomból is már csak olyanok maradtak, amik ilyen "meh"... Jó mondjuk válogatós vagyok! Lehet, hogy ez a Cyberpunk tört meg egy kicsit. Üresség maradt utána.
#268453 EczkE: Te még "élel"?
Ezer éve nem is beszéltünk. Azt tudom, hogy te BF V-t toltad. Nyomod még?
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Mobil flották
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Xbox Series/ One kontrollerek eladóak
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Eladó Ps5 (fat) digital, 2 kontrollerrel.
- Nintendo Switch OLED Zelda Tears of The Kingdom Megapack! Új, Bontatlan!! Ingyen Foxpost!
- Gombászkönyvek egyben
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest