- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
perge666
veterán
válasz
Marcsello31 #277071 üzenetére
Figyu,a te géped és a te döntésed volt.
Az első szériás PS4 után én sem mertem venni Pro-t,de a Slimmel vígan elvagyok már több mint 2 éve,nekem megfelel.
Bár PS5 felé kácsingózok egyre jobban,tavaly karácsonykor vettem egy 65"-os HDR képes,4K QLED TV-t,és kíváncsi vagyok
hogy így mivel adna többet..... -
icemad
nagyúr
válasz
Marcsello31 #277065 üzenetére
Hát az elég szar üzlet volt...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Marcsello31 #276681 üzenetére
Nyilván belement a tokba, mivel a 2,5"-es SSD-ket a 2,5"-es HDD-k méretéhez tervezték, hogy azok helyére menjen be. Ugyanaz a csatlakozás, ugyanaz a felfogatás, ugyanaz a méret (bár sokszor laposabbak az SSD-k, de ez nem lényeg).
-
válasz
Marcsello31 #276625 üzenetére
Valójában a játékok azok szabadon letölthetőek a Sony szervereiről, nincs különösebb korlátozás a másolhatóságban. De erős titkosítás véd mindent, és a vásárláskor kapott licenckulcs nélkül semmire sem mész. Na az viszont nem másolható.
-
válasz
Marcsello31 #276622 üzenetére
Hogyan tudná megosztani nekünk? Vagy itt mire gondolsz, hogy két embert is boldoggá tudna tenni vele?
-
nimfas
addikt
válasz
Marcsello31 #276608 üzenetére
Persze hogy frissíti. Olyan mint PC-n megveszed DVD-n aztán netről leszedi a frissítéseket hozzá. Megvettem PS4-re a No Man's Sky játékot, az alapban nincs benne a VR lehetőség, feltelepítettem lemezről, mindjárt talált is hozzá frissítést. Leszedte a konzol és onnan volt már benne VR opció. 3D-ben durva röpködni.
-
válasz
Marcsello31 #276597 üzenetére
Vannak olyan játékok amikből adtak ki PS4-es és PS5-ös változatot is. De ettől még a PS4 nem viszi a PS5-ös lemezeket, hanem csak a PS4-eseket eszi meg.
-
nimfas
addikt
válasz
Marcsello31 #276592 üzenetére
Bocs.... Off..... laBda.... nem laPda. Nagyon baszta a szemem.
-
nimfas
addikt
válasz
Marcsello31 #276542 üzenetére
Szia,
Flottás korlátlan netes SIM kártya. 5250Ft/hó.
-
FunPro
őstag
válasz
Marcsello31 #276542 üzenetére
A mobilnet nem sebességkorlátos, ha intenzíven letöltesz?
Mert én amúgy már mindenféle pletykát hallottam. Ha megosztod, akkor lassú, ha letöltesz akkor lassú...
Nem tudom, hogy ez tényleg így van-e, vagy tényleg csak pletyka.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Marcsello31 #276520 üzenetére
Persze.
-
válasz
Marcsello31 #276498 üzenetére
Nem kifejezetten az - USB-n keresztül bekötött - SATA 3 végett gyorsabb, hanem legtöbbször CPU limites a betöltés, és abban is erősebb a Pro. Így egyes esetekben jobban ki tudja használni az SSD-t. De nem csak itt van haszna, hanem a rendszerfelület is pörgős marad, és ahogy már utaltak rá, stream-elésnél igencsak jól jön, mert nem lesznek késedelmesen betöltődő textúrák, kevesebb a pop-in.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Marcsello31 #276488 üzenetére
Eddig volt egy xone, xones, xox, meg a ps4 a birtokomban. Ezeket "lemezes" HDD vel használtam és nem volt soha gondom. Jelenleg is több ilyen hdd-m van külső tokban filmre, adattárolásra. Ha meg elromlik a konzolban, akkor -ahogy előttem is leírták - kicseréled oszt megint letöltöd a játékokat. Nekem most pro gépem van és a töltési idők rövidülése miatt raktam bele ssd-t, mert ebben már sata3 csatlakozó van és gyorsabb lesz tőle. Slim-be, Fat-ba valóban szinte felesleges pénzkidobás. Főleg olyan indokból, hogy nagyobb biztonságban érezd a "fizetős" játékokat. Bár tény, hogy mindenki azzal veri a f......-át, amivel akarja.
-
jookomak
őstag
válasz
Szívás, ha tönkremegy, de akkor meg letöltöd újra, na bumm. Mentéseket meg szinkronizálni ps plusba.
-
válasz
Marcsello31 #276489 üzenetére
Ezt miért nekem írod?
Nem PS-en nézem
-
vargalex
félisten
válasz
Attól eltekintve, hogy a PS4 rendszere nem támogatja a TRIM-et, így idővel lassulhat az írási sebesség.
-
Frod
addikt
válasz
Marcsello31 #276476 üzenetére
Ugyanazt tudom kérdezni, mint a másik kollégától fentebb, egy system update-től, miért lennének jobbak a 3rd party stream app-ok, vagy a játékok?
Általános stabilitási frissítések ezek, köze nincs a fentiekhez.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Marcsello31 #276476 üzenetére
Ezt most nem vágom...azt gondolod, hogy ssd-t teszel bele jobban fognak futni a játékok, netalántán szebbek lesznek? A töltési időn kívűl semmi sem fog változni. Rebesgettek olyat, h esetleg néhány késve betöltődő texturában javulást lehet tapasztalni, de ezt csak nagyon sziszifuszi munkával lehetne ellenőrizni....
-
frankdelgado
őstag
válasz
Marcsello31 #276467 üzenetére
Én meg azt mondom a videojáték játszani van. sosem használtam zenehallgatásra, v filmnézésre. Arra tökéletes egy 20 makis saomi tv box oszt csókolom.
-
válasz
Marcsello31 #276467 üzenetére
Biztosíthatlak róla, hogy ez teljességgel csak placebo, nem fognak már jobban pörögni a dolgok. Többet segít egy SSD, vagy ha időnként nyomatsz egy adatbázis újraépítést.
Kodi és VLC az nincs, ellenben van Plex. -
válasz
Marcsello31 #276465 üzenetére
Nem személyre szól, szóval mindenki megkapja.
Amúgy béta kulcsom az volt rá már egy jó ideje, szóval várható volt az érkezése. -
válasz
Marcsello31 #276439 üzenetére
Ha beteszel egy bármilyen tartalmú vinyót, akkor úgy indul el, hogy dugd be neki a telepítős pendrive-ot, és le fogja formázni. Ergo nem, nem tölt be semmit.
Ettől függetlenül nem lehetetlen egy Linux rendszer bebootoltatása, de ahhoz már törni kell előtte a konzol rendszerét. Viszont ez a téma itt tiltva van, mert illegális, és nem fogsz segítséget kapni hozzá. -
válasz
Marcsello31 #276439 üzenetére
Légy szíves, írd már be a Google-ba
Ezt itt nem lehet megbeszélni, nem fogod fel?
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Marcsello31 #276437 üzenetére
Egyrészt bármikor kipróbálhatod, mivel az eredeti PS rendszert simán újra lehet rakni rajta, másrészt nem fog menni "simán".
A többi meg tiltott. (de egy google kereséssel meg lehet találni mindent) -
törölt tag
válasz
Marcsello31 #276435 üzenetére
Tudtommal nem lehet Linuxot tenni a PS-re, de a többiek biztos jobban vágják. Ráadásul lehet warez téma.
-
icemad
nagyúr
válasz
Marcsello31 #276424 üzenetére
Series s-hez van, mivel az alapból egy nagyon kicsi gép. [link] Viszont ez a cucc, szerintem borzasztó drága...
-
frankdelgado
őstag
válasz
Marcsello31 #276370 üzenetére
4 db. elefántos radírral biztosítom én is magamnak a minőségi konzolozást. Lehet ilyet is venni [link] , de radír menőbb.
-
válasz
Marcsello31 #276370 üzenetére
Ha már itt tartasz, akkor szeretném ajánlani a radírokat, amik...
-
törölt tag
válasz
Marcsello31 #276366 üzenetére
Takarítás és pasztázás ér valamit. Szerintem ez nem igazán csinál semmit vele.
-
törölt tag
válasz
Marcsello31 #276364 üzenetére
Az atomrobbanás kérdése most inkább Putyinon múlik mint a konzolodon
-
agyhalal
aktív tag
válasz
Marcsello31 #276359 üzenetére
Tudtommal van rá lehetőség. [link]
-
törölt tag
válasz
Olyanra van hogy gépen nyomod meg a gombot és konzolon indul a letöltés.
-
válasz
Ezen jót nevettem, köszi
Nincs rá lehetőség.
-
agyhalal
aktív tag
válasz
Marcsello31 #276352 üzenetére
Feleslegesen tartasz a rest módtól. Én állandóan ezt használtam a kikapcsolás helyett. Újraindítva csak akkor volt, amikor frissítés során újraindult a gép.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
A gyufát és a benzines kannát vedd el tőle, ne engedd, hogy felügyelet nélkül játsszon velük és akkor nem gyújtja rád a házat álmodban!
A Rest Mode tökéletes az ilyen éjszakai letöltésekhez.
-
F-ECT$
titán
válasz
Miért lenne gond? Egyébként van rá esély, hogy kigyullad és meghalsz. Kb 1 az 1 millárdhoz. (Has adat, nem néztem utána
)
-
törölt tag
válasz
Marcsello31 #276350 üzenetére
Van hogy egy hétig megy nálam rest mode-ban ébresztés nélkül ha nagyon elfelejtem, nyugi, nem lesz gond
Esetleg ha tényleg hosszabb időre hagytad így, indítsd újra mielőtt játszanál mert hajlamosabb bugolásra és összeomlásra.
-
gboorka91
csendes tag
válasz
Marcsello31 #276286 üzenetére
Ja az felejtős... Tapasztalatom szerint a Ping magasabb bármilyen mobilnet esetén (játszható de érezhetően magasabb)
-
gboorka91
csendes tag
válasz
Marcsello31 #276281 üzenetére
Hát még a gigabites hogy hiányozhat 😁 De türelem, a játék ott terem.
-
icemad
nagyúr
válasz
Marcsello31 #276247 üzenetére
Igen, a narancssárga az a készenléti mód, ilyenkor folytatja a letöltést. Érdemes akkor letölteni a dolgokat, amikor alszol vagy dolgozol, így nem zavar be a játékba.
-
törölt tag
válasz
Marcsello31 #276242 üzenetére
Tedd rest mode-ba, úgy picit gyorsabban is tölt. De előbb nézd meg a beállításokat, lehet engedélyezni kell valamit, hogy menjen a letöltés olyankor is.
-
gboorka91
csendes tag
válasz
Marcsello31 #276221 üzenetére
A wot pcn is van vagy 60gb
-
törölt tag
válasz
Marcsello31 #276236 üzenetére
Alapvetően én is ellennék vele, de annyival gyorsabb meg egy-két játék annyival jobban fut PS5-ön hogy szeretnék lassan váltani.
-
Mezcal
addikt
válasz
Marcsello31 #276224 üzenetére
Ha jól tudom az új erősebb konzolok már csak fizetős játékokkal mennek
Nem jól tudod, mennek azon az ingyenes játékok is, mint Apex Legends, CoD Warzone stb.
-
válasz
Nem lehet a rendszerszoftvert downgrade-elni, ez egy védelem a konzolban. Maga a téma pedig itt teljes mértékben tiltott, mivel illegális! Szóval kérném, hogy hanyagoljuk a továbbiakban.
-
törölt tag
válasz
Voltak elég jó időszakok PS Plus-szal, most szerintem annyira nem adnak jó játékokat, de nyilván PS5-re tolódott a hangsúly. Arra mindenképp jó hogy szélesítse az ember látókörét, kipróbálhatsz olyan dolgokat amiket amúgy nem vettél volna meg 3-5000 forintért, de előfizetéssel megkaptad és ki tudtad próbálni.
Meg multihoz is kell (bár az ingyenes játékok ha jól tudom mennek nélküle is).
-
törölt tag
válasz
Marcsello31 #276218 üzenetére
A downgrade erősen szürke zóna, a warez tiltott a fórumon.
PS Plus előfizetéssel azokhoz férsz hozzá ingyen, amiket az akciós időszak alatt a könyvtáradhoz adtál. Havi 2-3 játékot tesznek elérhetővé így a dedikált menüpontban.
A letöltés valóban elég lassú, valamivel gyorsabb ha rest mode-ba teszed a gépet.
-
TCr
veterán
válasz
Marcsello31 #265721 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy ez 3,5"-os, nem 2,5".
-
oliwire
őstag
válasz
Marcsello31 #265682 üzenetére
A PS4-es Spiderman szépen futott amúgy nekem a Slimen is. Abban 1 TB Toshiba HDD van, 5400 RPM-es.
A töltési időket nem tudom megmondani neked, annyira nem érzékeltem soknak, de valószínű a töltési idő jobb lenne SSD-vel -
oliwire
őstag
válasz
Marcsello31 #265680 üzenetére
Safe módban lehet USB-ről nulláról telepíteni PS oprendszert, azt pont a múltkor csináltam meg
Elgondolkoztatott engem is az SSD, azért most a videókat nézve érezhetően gyorsabb, és kevesebb loading képernyőt kellene néznide még kb 2x annyiért vannak az SSD-k, mint ugyanannyi HDD tárhely
-
oliwire
őstag
válasz
Marcsello31 #265676 üzenetére
Arra lennék kíváncsi, hogy a Slim verzióban is dob-e ennyit
-
Wesder
titán
válasz
Marcsello31 #265065 üzenetére
Inkàbb olyan a hangja, mint egy hajszàrítónak. Persze nem mindig, csak ha màr 1-2 éves és nincs újrapasztàzva, meg kitakarítva.
-
RangerFox
veterán
válasz
Marcsello31 #265055 üzenetére
Tilos a warez említés szintjén is!
És nem visz mindent, csak Ps4 játékokat...
"Ha jól értem a dolgot a ramnál: bizonyos ram mennyiség után már nem lesz gyorsabb a gép, a határ jelenleg 3gbyte körül mozog."
Mit tetszik kérem? -
válasz
Marcsello31 #265055 üzenetére
Hubazz, tegyünk itt rendbe pár dolgot.
Az Xbox One X erősebb konzol mint a Playstation 4 Pro, pusztán a számok alapján. Ez multiplatform címek alatt néhol érezhető, néhol nem.
Tudtommal nem okosítható a Playstation 4, de ha az lenne, akkor sem kapnál itt róla információt mert ez itt tiltott téma. Ha PS4-en akarsz "olcsón" játszani, akkor a használt lemezes játékok lesznek a barátaid, nagyon nagy a piaca. Megveszed, kijátszod, eladod. Xbox fronton a GamePass a vonzó, havi pár ezer Ft-ért ~100 játékhoz kapsz hozzáférést.
140-ért én már biztosan nem vennék PS4 Prot, amikor a PS5 185e Ft (lesz, ha majd kapható lesz végre a boltokban). Ha PS4 mellett döntesz, akkor én már csak használtan vennék, Pro-t 60-80 között már lehet kapni.
A PS4 exclusive játékok mind futnak akadás nélkül, általában stabil 30 fps-el.
A PS4 Pro tud hangos lenni, alulméretezett kicsit a hűtés. Egy takarítás és pasztázás sokat tud segíteni, de igazán halk sose lesz.
-
Xaels
félisten
válasz
Marcsello31 #214976 üzenetére
Tudok neked egy nagyon jó megoldást. Ne vegyél se PRO-t, se X-et. Vegyél Slimet vagy S-et és a különbözetből vegyél dobozos játékot amit aztán eladhatsz és vehetsz helyette másikat vagy cserélgetheted másokkal.
-
Wesder
titán
válasz
A PS4 sem törhető. Kivéve ha van otthon kalapàcsod.
Amúgy ja, ha ennyire sajnàlod kifizetni a jàtékok àràt, akkor X+GamePass Ultimate. (4200ft/hó)
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Vegyél Switchet, ott olcsók a játékok
Nem akarok turkálni a zsebedben,de mi az drága neked? ~6000huf kitudsz fizetni egy játékért? Ha nem akkor xbox+gamepass
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Marcsello31 #212758 üzenetére
Majd mesélj hogy sikerült.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Bocs ha hülyesèget írtam. szerintem lassan megszokják
csak poén -
Moby
veterán
válasz
Nem kell azt lemásolni. Le tudod tölteni az internetről!. Csak figyelj, ne az update-et töltsd le, hanem a completet. Letöltöd, kitömöríted, elindítod, és BENG! Ott a ps4 a pécén!!
-
válasz
Marcsello31 #212705 üzenetére
Néhány évet késtél ezzel a kérdéssel, de természetesen szét lett már kapva a PS4. Itt a topikban is jó páran megtettük már, mert ki szoktuk takarítani, és a benne található APU újrapasztázása sem ördögtől való.
A konzolban csak a beépített merevlemez az ami házilagosan, és amúgy garanciavesztés nélkül is cserélhető. -
.LnB
titán
válasz
Hát hallod....
Olvasd el inkább ezt. Válaszokat fogsz találni a kérdéseidre: [link]
-
tothl
addikt
válasz
Persze lehet..oda kell dugni a Floppy Drive csatlakozója mellett van 2 slot.
-
Wesder
titán
válasz
Nem, viszont pasztàzni kell, meg HDD-t is cserélhetsz benne, úgyhogy kiélheted PC-s hajlamaidat. Ja és ne felejtsd el a radírt sem.
Deck
És mi van akkor ha a DS egy postàs szimulàtor lesz? -
kriszpontaz
veterán
válasz
Le lehet tölteni memóriát a netről, nem muszáj szétszedni...
-
Moby
veterán
válasz
Marcsello31 #212361 üzenetére
Pár órával ezelőtt még abban sem voltál biztos, hogy lesz ps5, most meg már fogadásokat is kötnél az árára.
Szépen fejlődsz -
Sirandrish
legenda
válasz
Marcsello31 #212361 üzenetére
"Van olyan érzésem hogy a pc game dolog behalni látszik."
Minden generációváltásnál temetve van a komplett PC-s ipar, aztán 2-3 év múlva meg mindig csak futnak a PC-k után a konzolok..nah nem baj!
-
válasz
Marcsello31 #212316 üzenetére
Ennyi erővel mindig csak várni fogsz és nem veszel semmit.
Keress egy használt Pro-t, ami még garanciális, azzal nagyot nem bukhatsz.
-
Wesder
titán
válasz
Marcsello31 #212316 üzenetére
Egy szaros kis 250-300€ doboz miatt felesleges irigykedni.
Szerintetek a PS5 150-200k közti nyitòàra reàlis? Màrmint a beharangozott tudàsàhoz képest.
-
válasz
Marcsello31 #212295 üzenetére
A legjobb tudomásunk szerint is jövő év vége fele fog megjelenni, de még nincs róla hivatalos infó mert nem volt bejelentés. Mint ahogyan nincs semmi hivatalos a PS5 várható valós kinézetéről sem, csak néhány kulcsfontosságú technikai információt osztottak meg róla.
-
Deck
titán
válasz
Marcsello31 #212295 üzenetére
Jövő év végén fog megjelenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Windows 11
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest