- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
A Spider-Man nagyon az Assassin's Creed iskolát követte ebből a szempontból, járj be mindent, fedezd fel a világot és közben szedd össze az összeszedni valókat. A Batman-ekben inkább szem előtt volt a többség, de a fejtörők adtak egy pluszt az egésznek, ráadásul azt nagyon jól eltalálták, hogy mennyit tudsz összeszedni a sztori során és utána mennyiért kell visszamenned már teljesen felszerelkezve.
Nekem most a Fallen Order volt ilyen, hogy végigpörgettem a trófea listát és azt mondtam, ez nem is hülyeség, megoldható. Az eszement játékoknál nem szoktam foglalkozni velük, pl a Resi 2 Remake listáját érdemes megnézni, mik vannak ott. -
ProEvoFan
nagyúr
Érdekes kérdés...igazából nem tudom a választ.
Afelé hajlok, hogy nem, nem csinálnám meg.Tudom, az előbb a plusz játékidőre fogtam a trófea fontosságát.A trófea egy "kitüntetés" a teljesítményedért, ami jó érzés.
Mondjuk fura, mert Steamen mindig is leszartam az acsikat.Itt valahogy elkezdtek érdekelni.Fontos, hogy élvezem.Ez tényleg nagyon fontos.
Szóval a franc se tudja. -
Mike
veterán
Igen? Az egy dolog hogy minden jelenetben legalább egyszer meghaltam, de hogy a kopasz fasszal nem tudtam mit kezdeni. Plusz semmi oktató mód, durr bele a közepébe. Ugy káromkodtam mint a vízfolyás. Szóval ez nekem így nem kell. A kingdom hearts ezerszer normálisabb
Egy játék azért van hogy kikapcsolódjak, hogy élvezzem. Nem vérnyomásnövelő szer
-
ldave
félisten
Szerintem akinek a platina a célja és ennek oltárán minden feláldoz, annak nem kell ingame jutalom az ilyesmiért, mert nem azért csinálja.
Nekem az utóbbi fontosabb, mint pl a DQ XI-ben legyártani a legendás kardot. Azért csináltam, hogy a főfőfő boss-t is le tudjam győzni. Az hogy a játék adott érte trófeát, az volt a mellékes.
Aki platina vadász, annak ezt fordítva van.
-
-
Carlos Padre
veterán
Én nem temetem, szerintem végleg külön válnak az útjaik a Sonyval (ha van egy kis eszük, és eddig úgy látszik, hogy van), és nem neki akarnak közvetlen konkurensük lenni, hanem a saját ökoszisztémájuk része lesz a gépük. Értsd: nem a Playstation riválisaként adják el a gépet hanem a Gamepass alá, mint sokkal olcsóbb játékgép.
-
Bad Pritt
félisten
Értem, én pl az MGS-t nem tartom annak, vagy a Personát. Szimplán nem látom, hogy lehet ezt annyira élvezni, hogy évtized legjobbja listákba kerüljön, de elhiszem, hogy ott a helye valakinél.
A Halo is elkapja a játékosokat, szóval valami csak van benne. A Halo 2 meg 3 világrekordokat döntögetett a maga idejében nem csak mint videojáték, de mint szórakoztatóipari termék is, mindent maguk mögé utasítva. A Halo 5 úgy a legrosszabbul teljesítő játék a szériában úgy, hogy utolsó infók szerint 5 millió ment el belőle, ez ilyen miafranc kategória...Azért az sem véletlen, hogy a Sony is úgy erőltette a Killzone részeket, nagyon próbálkoztak, de finoman szólva is közepes játékok lettek.
-
Moby
veterán
Én szurkolok nekik. Jó gépeket csinálnak, és korábban jó játékokat csináltak, szerintem megint menne nekik. Jók a szolgáltatásaik, sokkal előbb, sokkal jobban csinálták az egész online dolgot, mint a sony, ha ők nincsenek, nincs talán máig psn sem, vagy olyan ramaty állapotban lenne, ahogy indult. Nekik köszönhetjük a az achi/trophy rendszert is, nélkülük ez sem lenne a sonynál valszeg. Rohadtul szűklátókörű vagy a konzolok terén, de ennek főleg az az oka, hogy nemrég vagy konzolos, és neked ez az egész kb annyi, amit pár éve látsz belőle. Én láttam ezeket egész másmilyennek is, és valszeg ezért is látom őket most is nagyon másképp.
-
Bad Pritt
félisten
Volt, hogy akkorát szólt, a Halo 2 és 3 etalon volt a maga idejében. Jó a kampány, jó a multi, tökéletes a játékmenet meg a gunplay. Semmit nem ér egy Halo a Last of Ushoz képest, ha egy jó kis tps kalandjátékot akarok játszani, de ugyanígy a Last of Us sem ér semmit a Halo mellett, ha fps-hez van kedvem. Momentán PS4-re nincs olyan fps (a tetszhalott Titanfall 2-n kívül), ami akár csak látszatra olyan jó lenne, mint a Halo volt odaát.
-
Moby
veterán
Én ezt nem látom. Amerikai és európai játékok futnak egy főleg amerikai alkatrészekből összerakott gépben. Ez a sony már nem az, aki magának tervezi a hardvert, és japán stúdiókkal, ottani szemlélettel készíti magának a játékait.Ez nem baj, ezt csak arra mondom, hogy ezt nem kell mögélátni, mert ez már nincs ott. Az ügyfélkiszolágálásból meg én nem látok mást, csak a szar magyar supportot, meg a nyafogást a hireltechre
-
parandroid
félisten
Ezt a pár évig nem lesz xsx ex cím, ezt sikerült nagyon durván félreértenie mindenkinek. Jönni fognak ott új játékok, csak éppen megjelennek az előző genre is. És nem, nemcsak Halo, ott a Forza is, ami perpill az egyik legerősebb érv a platform mellett, és kék oldalon alternatívája sem igen van (igen, megvettem, próbáltam a gt sportsot, az kb egy FM6 - kis jóindulattal), valamint várható új bejelentés is (ha a fable-s pletyka valósnak bizonyul, az elég sok mindent boríthat). És ezek mind day1 gp-s cuccok.
Ráadásul ha a legvérmesebb remények valóra válnak, ami ugyan még mindig nem hivatalos, mégis mindenki ezen pörög, és a ps5 visszafelé kompatibilis lesz a ps4-gyel, akkor az első időszakban ugyanúgy nem lesz ps5 ex cím sem egy darab sem. Vagy a sony meg meri lépni, hogy az új ex játékaiból azonnal, megjelenéskor kizárja a ps4(pro)-t, és csak ps5-re jön ki vele? Egyáltalán milyen ps ex cím várható 10 hónap múlva a ps5 megjelenésekor, ami system seller lesz?
p
-
Moby
veterán
A sony teljesen (és valszeg tudatosan) telejesen elvesztette a japán identitását, főleg a playstation vonalon. Sem a top vezetői, sem a top belső stúdiói nem japánok már, és az, hogy valaha az volt, egy ilyen áruba bocsájtott, meglovagolt retro izé. Nincs itt semmilyen kultúrális meg felfogásbéli különbség. Csak jobb marketing, és exkluzívok. Ez ellen meg kevés a jobb gép, és ugyanannak a mantrázása lassan 20 éve.
-
consono
nagyúr
-
parandroid
félisten
Ennyi. Az elmúlt 15 évben mindent földbe döngölt. Nekem 2-3 évembe telt, mire fokozatosan sikerült lejönnöm róla (olyan 2015-2018 között), de muszáj volt valamit kezdeni, mert megeszi az ember magánéletét (sőt, a szakmait is). Ez nem is egy játék volt, hanem egy fertőző betegség. Egyébként a mostani ismerőseim közül is rengetegről derül ki utólag, hogy hosszabb-rövidebb (inkább hosszabb) ideig igen aktívan tolták a wowot.
p
-
-
ProEvoFan
nagyúr
1. Guild Wars 2 pc mmorpg (10000+ óra nem hazudik)
2. Battlefield 3 pc
3. Diablo 3 pc/ps4
4. Death Stranding (még nem játszottam ki, de 20+ óra után, oda-vissza vagyok tőle)
5. God of War
6. Horizon Zero Dawn
7. Pókember
8. Witcher 3
9. Detroit
10. Gran Turismo Sport (300+ órát még egy autós játékba sem tettem, eddig)
+1 Batman Arkham City -
Moby
veterán
Ez a nyelvi probléma azért ilyen éles nálunk, mert létrehoztuk az "évtized" kifejezést, és gyakorlatilag kivezettük a "dekád" kifejezést a használt nyelvből, amit sokkal szélesebb körben használtunk régen. Ha maradt volna a dekád, akkor sokkal egyértelműbb lenne, hogy annyit jelent, hogy 10 év, és sokkal elfogadóbb lenne a többség azzal szemben, hogy nincs egyértelmű jelentése a időszámítással kapcsolatban. Ezzel az "évtizeddel" rendesen öntökönlőttük magunkat
De szerintem zárjuk itt ezt a témát, mert tényleg rohadtul sok és off.
-
sp8787
addikt
-
ldave
félisten
Szerintem a Journey azért fontos, mert az elsők között mutatta meg, hogy milyen lehet egy AAA minőségű indie játék. Önmagában nézve lehet nincs helye a listán, de 2012-be helyezve nem volt, vagy alig volt ehhez fogható más játék.
A WoW-val mi a baj? Bár ebben az évtizedben már jóval kevesebbet játszottam a játékkal, mint az előzőben, azért még így is meghatározó volt számomra gaming szempontjából. És szerintem a Legion volt a legjobb kiegészítő az utolsó ötből.
-
Bad Pritt
félisten
Hát én 2-3 éve nem gondoltam volna, hogy a te listádon lesz 10-ből 5 japán játék.
Az első négy nálam betonstabil megjelenésük óta, a többi nagyon sokat változott az évek során. A WoT is úgy van ott, hogy visszagondolva kellemes emlék az a pár év grind, amit benne töltöttem, de most már nem tudnék visszamenni.
-
ldave
félisten
Nem könnyű egy ilyen lista, főleg sorrenddel, de megpróbáltam. Csak olyan van rajta, amivel játszottam, szóval ha valami közönségkedvenc hiányzik, akkor az vagy nekem kimaradt vagy nem tényleg nem tetszett.
1 The Legend of Zelda: Breath of the Wild
2 Portal 2
3 The Legend of Zelda: Skyward Sword
4 Journey
5 Dragon Quest XI
6 Persona 5
7 World of Warcraft: Legion
8 Destiny 2
9 Prey (2017)
10 Civilization VMost ez így az írás pillanatában igaz. Lehet ma délután már más lenne
-
-
penge111
addikt
1. Witcher 3 GOTY
2. Divinity Original Sin 2.
3. Mass Effect 2. (bár szívem szerint egybe a trilógia, de ugye az első rész 2008-as)
4. Persona 5.
5. Bloodborne GOTY
6. Hellblade
7. Detroit: Become Human
8. NieR: Automata
9. Uncharted 4.
10. God of WarPersze még nem értem oda, hogy játsszak az RDR2-vel, Plaguae Tale-vel stb. Nincs Switchem, ahol van pár combos cím, ami borítaná ezt a listát. De jelenleg nálam kb. így néz ki a toplista az utóbbi 10 év alapján.
Csúnya dolog ilyet írni ide
, de nálam minden idők legjobb játéka az egy kizárólag xbox-on létező cím: Lost Odyssey, de ez már több mint 10 éves. De még az FF VI És VII részeket is képes volt nálam letaszítani a trónról!
-
törölt tag
Azt hittem, rajta lesz a listádon a DQ XI
Az én listám így néz ki:
1. The Legend of Zelda: BotW (Switch)
2. Witcher 3
3. The Last of Us
4. God of War
5. Super Mario Odyssey (Switch)
6. Fire Emblem: Awakening (3DS)
7. Red Dead Redemption 2
8. Dragon Quest XI S (Switch)
9. Grand Theft Auto V
10. Fire Emblem: Three Houses (Switch)Még most pótolok egy csomó PS4 címet, ha hamarabb veszek gépet, most lehet más lista lenne. Divinity 2 és Death Strandingnek még csak az elején tartok, Persona 5-t majd márciusban kezdem el, ezek lehet top 10-esek lennének nekem.
-
Moby
veterán
Ha olyan állapotban jelenik meg, ahogy a witcher3 jelent meg, akkor simán skipre megy induláskor. Pedig elő van rendelve egy fél éve, de a teszteket minimum megvárom. A CDPR-nek még mesze nincs olyan pedigréje, mint egy ND-nak. Volt egy remek, de azért még eléggé garázsszintű első witcher, volt egy egész más vizekre evező, de fantasztikus második rész. És volt egy a stúdiót csúcsra repítő, de közben rettenetes indulóállapotban megjelent harmadik rész.
Szó nincs itt olyanról, hogy a CDPR nem tud hibázni. Az egyetlen, amit tudunk, hogy végtelen pénzből készül, már-már túlzóak az elvárások, hatalmas a megfelelési kényszer, és hogy számtalan hírességet nyertek meg a játéknak. Láttunk már ettől jobb kezdéssel is hatalmas bukásokat. Nem mondom, hogy óriási az esély, de ez a felfokozott elvárás/megfelelési kényszer szülhet hülyeséget. Nagyon sok arról szóló cikk jelent és jelenik meg, hogy a CP2077 legnagyobb ellensége a körülötte hömpölygő hype. -
Bad Pritt
félisten
Meg tudták. Nem a nehézség az emberek baja, csak van egy népszerű cím, meg egy kevésbé népszerű játékdizájn és ezt nem tudják a játékosok megszokni. Lehetett volna shooter, Jedi Knight-szerű tps hack and slash és nem lenne gond, de az ilyen ritmusjáték megfekszi sokak gyomrát, aztán megy a csörte a From fanok meg a szerintük casual játékosok között.
Jól állítható a nehézség, és megszokható, nyilván nem tökéletes, de elég jól működik a harcrendszer minden nehézségen. -
Bad Pritt
félisten
A kritikádban azt írod, hogy a Nier Automata után csalódás a zene, most a Death Stranding után tűnik annak, nekem a Dark Souls 3 után lenne nagyon furcsa a midizés, szóval kijelenthető, hogy bármilyen modern AAA játék után ha nekiállsz és fontos neked a játék zenéje, akkor szarul fogsz járni.
-
ldave
félisten
Hagyd az előzményeket, nem éri meg időt szánni rá
Olyan katyvasz az egész, hogy csak elvenné a kedved. Van topikja is
-
ldave
félisten
Stratégiai részből pár pálya van csak ami kötelező, elején nekem sem tetszett ez a része a játéknak, de ahogy jöttek a lehetséges harctéri karakterek, úgy lett egyre jobb. A nehézség pedig normálon tényleg nagyon könnyű, de szerencsére fel lehet emelni magasabb szintre, és ajánlott is, különben unalomba fullad a harc, ami a játék egyik legjobb része.
-
parandroid
félisten
Én sem értem ezt a műfajt, de a gyerekeim, és a barátaik ezredszerre is visítva röhögnek órákon keresztül, amikor együtt játsszák, szóval már rég megvettem hozzá a ‘dlc’-ket is.
Amúgy így a generáció végén vajon van még valaki, akit az uc bármelyik része kicsit is érdekelt, és még nem vette meg? Most karácsonyra 15 eur volt minden ps hits játék, és még a 2-t fizet, 3-at kap akciót is tolták rá, szóval lemezesen is 10 eur körül be lehetett húzni darabját, de digitálisan is fillérekért adták, úgyhogy aki vevő lett volna rá, az rég túl van rajta. Szóval nagy név, de nem sokan lesznek, akit tényleg érint.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest