- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Aktív témák
-
corm
senior tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy a mail() fv. subject paraméterének nem fogad el változót? Legalábbis nekem nem sikerült vele elfogadtatnom... -
corm
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő: adott egy szöveg, melynek az elejét le akarom vágni. Ez eddig meg is volna a substr fv.-el. Viszont azt szeretném, hogy mondat végén, vagy szó végén érjen véget a töredék rész. Ezt mivel tudom a legegyszerűbben megoldani? Az rtrim tűnt elsőre a legjobb megoldásnak, de ide nem tudom miként kéne ''inverz paraméterezni''.
Üdv! -
corm
senior tag
Az miért van, hogy a print paraméterében, az idézőjelek között nem tudom kiiratni a szerverváltozókat?
-
corm
senior tag
válasz
sanyixXx #3081 üzenetére
Na, most végre vissza is adok valamit a fórumra, nem cska kérdezek
Szóval adott az index.php-d, és ebben csinálhatsz egy elágazást, )vagy több menüpont esetén érdemesebb switchet) amelyben azt vizsgálod, hogy a 'section' változó értéke micsoda, és ez alapján generálod utána az index.php által kiírt html kódot. pl.:
<?php
switch ( $_GET['section')
{
case ''menu2'' :
print ''menu2'';
break;
case ''menu2'' :
print ''menu2'';
break;
}
?>
A linkeket pedig olyan formájúra csinálod, mint amit cucka írt, azaz: index.php?section=menu1 például. Így a php a $_GET['section'változóban megkapja a címsorba írt menu1 értéket, és a switchben már tud eszerint választani. A dinamikusan generálódás pedig ugye ott nyilvánul meg, hogy a linkbe írt paraméter alapján menu1-et vagy menu2-t(később a menü tartalmát) ír-e ki.
ps. hátha így érthetőbb: A márklárokban levú márklárok alapján tud a márklár dönteni arról, hogy melyik márklárt fogja kiírni a márklárra.(bocs, de ezt nem tudtam kihagyni)
Üdv! -
corm
senior tag
Így jó, köszönöm. Viszont folytatódik tovább a problémasor, ez csak az első lépcsőfok volt
Adott egy form a php lapon, ami önmagát hívja meg, a formnak egy hidden tagja(x) és egy submit tagja van, a hidden tagnak adok értéket, és a php elején vizsgálom, hogy isset($x)
amennyiben igen, úgy kiírok valamit. Viszont soha nem ír ki semmit, és azt meg kétlem, hogy a print fvel lenne baja
További probléma még, hogy egy beincludeolt állomány függvényeit nem tudom végrehajtani. nem jelez hibát, egyszerűen csak nem csinál semmit. Bár ez lehet, hogy az előbbi probléma egyenes ági következménye.. -
corm
senior tag
Van nekem egy olyan gondom, hogy az extra.hu, mintha nem szeretné ezt a sort: <?php print $PHP_SELF?>. Legalábbis a forrásba nem írja ki. Ettől pedig eléggé meg van lőve az eddig oly csodásan muzsikáló php oldalam.Lehet, hogy ez verzióprobléma, vagy más az ok?
Mod: vagy pl. beletartozhat-e a ''bizonyos nem engedélyezett funkciók'' témakörbe?
Köszi előre is!
[Szerkesztve] -
corm
senior tag
Köszönöm a válaszokat, bár a két függvény fedésben futására még mindig nem találtam megoldást.
-
corm
senior tag
A második pedig:
Az includeolással kapcsolatod. Adott egy x.inc file, amit használ az y.inc, szép és jó minden, működik is. Az y.inc-et meg az index.phpben kívánom hazsnálni, még ez is rendben van. Csakhogy szükségem lenne az x.inc metódusaira az index.phpban is, viszont ha ott is beincludeolom, akkor beugat az y.inc-nél, mert azt már ő látja és nem ismeri fel, hogy az ugyanaz.
A megoldás az átstruktúrálás, vagy van erre is valami jobb? -
corm
senior tag
Hali!
Két kérdésem lenne. Az első:
copy ( $fajl1, ''data/$fajl1_name'') or die(''nem lehet másolni!'');
copy ( $fajl2, ''data/$fajl2_name'') or die(''nem lehet másolni!'');
$a = ''data/$fajl1_name'';
$b = ''data/$fajl2_name'';
add_match( $a, $b );
show_match( ''x'', ''y'' );
Az add_match-ig azt hiszem triviális a történés, az add_match függvény feldolgozza a kapott fájlokat, és bepakolja őket egy sql táblába, majd bezárja az sql kapcsolatot.
Ezután kéne jönnie a show_matchnek aki pedig kiszedi az sql táblából az adatokat, és kirja.
A gond ott van, hogy a show_match futásakor csak az első filet írja ki, jól lehet az add_match megcsinálja a másikat is, viszont így egymás után futtatva őket ezt a show nem érzékeli. Van esetleg valami várakozó függvény ilyen esetekre? És egyáltalán mi lehet a gondja?
a két függyvényt inkább nem másolnám be, mert a kettő együtt kb 500 sor, és azt hiszem nem lenne optimális a fórum olvashatósága -
corm
senior tag
Sziasztok!
Lenne néhány egyszerű kérdésem.
i.) a double értékeknél hogyan lehet megadni, hogy hány tizedes pontosságig írja ki az eredményt?
ii.) szintén double értékeknél tudom-e úgy formázni a dolgot, hogy ne 0.523 legyen, hanem .523?
iii.) lehet-e azt, hogy a nullával való osztást kiváltani egy olyannal, hogy amennyiben bekövetkezne, úgy ne hibát adjon, hanem eredményként 0-t?
A válaszokat előre is köszönöm, a megfejtők közt ingyen hozzászólás tárgynyereményeket osztok szét!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Steam Deck
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Autós kamerák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest