Aktív témák
-
td
senior tag
Hi!
Egy gyors kérdés lenne. Ultrawebre töltöttem egy php-t hirtelen, be is dob valamit, de aztán 404-es error. Sejtem, hogy valami galiba lehet, és rosszul kezeli le a szolgáltató, de itt most nem tudok php-t futtatni ezen a gépen, így nem tudom kideríteni.
A php kb. ennyi:
Van egy $versenyek tömb, ilyen szerkezettel:
$versenyek[0][0] = ''Bahreini Nagydíj''; // GP neve
$versenyek[0][1] = 16; // Hour
$versenyek[0][2] = 00; // min
$versenyek[0][3] = 00; // sec
$versenyek[0][4] = 3; // Month
$versenyek[0][5] = 12; // day
$versenyek[0][6] = 2006; // year
$versenyek[0][7] = ''http://.....''; // link1
$versenyek[0][8] = ''http://.....''; // link2
.
.
.
// a számozás nő, tehát $versenyek[1][] .....
// majd pedig:
$elemszam = count($versenyek);
$i = 0;
while ((time() < mktime($versenyek[ i ][1],$versenyek[ i ][2],$versenyek[ i ][3],$versenyek[ i ][4],$versenyek[ i ][5],$versenyek[ i ][6])) && $i<=$elemszam)
{
$i++;
} // while vége
$i--;
// itt elvileg az aktuális time() után következő dátummal rendelkező tömbindexen áll meg
// ezeket csak azért csináltam, hátha nem interpretál a here-doc-ban:
$gpnev = $versenyek[ i ][0];
$ev = $versenyek[ i ][6];
$ho = $versenyek[ i ][4];
$nap = $versenyek[ i ][5];
$link1 = $versenyek[ i ][7];
$link2 = $versenyek[ i ][8];
// és akkor ilyen jellegű kiíratás lenne:
echo <<<LINK1
<iframe width=''800'' src=''$link1'' scrolling=''auto''></iframe><br><br>
LINK1;
.
.
.
És nem ír ki semmit, csak kapcsos zárójelben számokat, meg mintha a két iframe megjelenne - üresen. De gyorsan elkapja az oldalt, és jön a 404-es.
Lehet úgy többdimenziós tömböt indexelni, ahogy csináltam, vagy az csak Perlben megy?
mod: [ i ] -ket csináltam meg
[Szerkesztve] -
td
senior tag
válasz
paramparya #1026 üzenetére
Azt ismerem
Most már vágom, hogy csináltad. Csak azt hittem, ott is két tábla van, mint a fórumnál.
-
td
senior tag
Egyszerre írtuk
Igen ám, de ha ez nem választható, pl. egy free szolgáltatónál, akkor mi a helyzet a MyISAM-mel? Itt most csak elviekben gondolkozom, nincs konkrétum semmi. Tehát adva van a file-rendszeres, gyorsabb lesz-e/lehet-e attól, hogy szétszedem?
Vagy pedig rossz helyen próbálok aranyat ásni. -
td
senior tag
Azt nem mondom, hogy gyorsabb a file-rendszer alapú (szerintem nem, jobb a közvetlen, blokkos hozzáférés), de ha már egyszer olyan, akkor függ az oprendszertől, hogy mi milyen gyorsan kerül elő. És akkor itt már figyelni kell. Egyébként persze, hogy egyszerűbb egy táblába beleszórni mindent, csak én úgy vagyok vele, hogy sosem a kézenfekvő/legegyszerűbb megoldást nézem, mert nem biztos, hogy az a leghatékonyabb
paramparya:
Ami a recepteket illeti... hogyan oldod akkor meg? Hiszen nem tudni, hány összetevő is lesz pontosan. Berakod valami halmaz-jellegű mezőbe az id-ket, vagy egyszerűen csak varcharba pl. vesszővel elválasztva?
Először nem tudtam, miről beszélsz... javítom, köszi, bár nem hajtok a látogatókra
[Szerkesztve] -
td
senior tag
L3zli3, faster:
Én is arra vagyok kíváncsi, hogy jobb lehet-e.Nem ismerem pontosan a MySQL működését (a többi meg nem így nyomja, azt tudom), de mivel mindent könyvtárakban és azokon belüli file-okban tárol, gondoltam, gyorsabb lehet a működés az egy topic-egy tábla esetben. Csak ez az egy miatt.
-
td
senior tag
válasz
Protezis #1004 üzenetére
Ez érdekes. Úgy nézem, az összes hozzászólást 1 táblában tárolja, és az id alapján tudja, hogy melyik topichoz tartozik egy adott sor. Én mindig úgy gondoltam, hogy létrehoznék egy-egy topicnak egy-egy táblát, és abban egy sor egy hozzászólás. Szerited (szerintetek) melyik a jobb?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest