Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Boombox került a fejemre
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz
body007
üzenetére
Az eladó lejelenti ha úgy gondolja, így téged is megkereshetnek hogy eltelt 14 nap, miért nem jelentetted le?
Mert szerintem a törvényben nincs megkötve hogy csak forgalomban lévő autó adásvételét kell bejelenteni.
Persze ha az adásvételin az szerepel hogy autóalkatrészeket vettél, nem autót, az megint más
-
Egy forgalomból kivont autót ha veszek azt át kell íratni ha nem akarom többet forgalomba helyezni? Magyarán csak donor-nak kell.
-
Ezüst (vagy szürke?) sedan vectra b-t vásárolnék 200k alatti futással, legalább 2.0 motorral. Jelentkezni pm-ben!

-
Szada85
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Mi is úgy kerestük ki, hogy a legnagyobb, ami még "utcára", a gyári komponensekkel is tud müködni még. Hátránya pusztán ennyi, hogy a gyári alapjáraton bubogósan jár, meg lehetne emelni 1000-1100 körülre, ott már semmi nyoma ennek, viszont így sokkal "hangulatosabb".
Én réges-régen vettem (~10 éve), akkoriban még valami ~80-85ezer Ft(-nyi €)-ból megállt a kaland, igaz nekem csak 1 tengely van, az is "olcsósította" a dolgot.

A fokolókerék pedig anno egy sráctól lett véve, aki Ladákhoz gyártott pár szett kereket, és szerencsére passzolt az NE-re is.
-
Sanki
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Köszi.
Jó kérdés van e hiba, most tuti jól van a helyén azt megnéztem. Sérülést nehéz rajta keresni mert feszül a vezeték, de majd neki esek.
Valaki ezt szedte már le kompletten a csatlakozó oldalról? Ahogy néztem ott bontani kéne az egész csatit méret nagyobbnak tűnik a csatlakozó mint az átvezető belső átmérője. -
válasz
Sanki
üzenetére
SikaLastomer 710 ami ideális lehet, az antennatalp alatt körbekentem a biztonság kedvéért, simán oldható, rugalmas, gumis kötés. Bár lehet van valami hiba, mert ott elvileg nem kellene befolynia a víznek.
-
Streetwolf
újonc
válasz
Streetwolf
üzenetére
Sziasztok,
Erre vki? Nagy segítség lenne!
Köszönöm, Street -
Szada85
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Igen, motorgenerállal egyidöben kapott pár nyalánkságot, köztük egy CatCams 287fokos tengelyt is fokolókerékkel.
Ha újra kizárólag fémböl fog állni a bódé, akkor a Lexmaul szívósor helyét átveszi egy dBilas ITB, bízom benne, hogy minden zökkenömentesen fog menni.egyébként, h tervezed a papírozást nagyvonalakban?
A terv, hogy átrendszámoztatom németre, ahhoz elvileg kell egy TÜV-vizsga is, és azon a vizsgán lenne a cél amit lehet befirkáltatni.Míg készül az autó, addig vadászom össze az összes már bent lévö, vagy belekerülö komponensröl a TÜV-igazolásokat (szerencsére semmi kendács nincs, tehát mind a motorikus cuccok, mint a futómüben levö dolgok "off-the-shelf" dolgok, papírral, marad a katalizátor is, elvileg a felni is "korhü", tehát F Astrára is feltehetö).
Ha kész lesz az autó, kihozom magammal, és elsönek meglátogatom a helyi TÜV-vizsgaállomást picit "barátkozni" velük még magyar rendszámosan, megtudakolni hogy mik az esélyek, a folytatás pedig attól függ, mint mondanak majd látva az autót.
-
Szada85
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Ezt ki-ki eldönti persze, én is alapozhatnám arra, hogy tizenévig jártam átalakított GSi-vel napi szinten Budapesten, és sosem volt bajom abból a pár igazoltatásból, ettöl még akkor is bármikor benne volt a pakliban, most pedig talán hatványozottan (föleg ilyen Árpád hidas esetek után), hogy bármelyik soron következö igazoltatásnál elkanyarodhat a történet roller irányba.

Én már csak amiatt is szeretném bepapíroztatni a dolgokat, mivel 14 éve megvan az autó, megannyi emlék élmény, és kár lenne egy szett guriga, vagy egy szívósor miatt elveszteni az egészet.
Majd meglátjuk mit szólnak a kinti TÜV-ösök ha begurulok vele (jó lenne már ott tartana a történet), korábban míg itt volt velem az autó elgurultam olajcserére egy független szervizbe, és szegény ifjoncok alig akarták megcsinálni, nem tudták hova tenni az egyenetlenül röfögö alapjáratot, vissza akarták adni az autót, hogy "más baja is van"...

-
-
bul07
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Én csak belföldit gondoltam kötni, 30naposat
A szerviz számlát is ők rendezték?
Mert én azt olvastam az oldalukon hogy belföld esetén csak az odaszállítást állják a további költségek az enyémek.Hívtam őket infóért de egy másik részlegen lévő hölgy nem tudott kapcsolni az autós részhez, ő meg pontosat nem tudott mondani, csak egy email címet mondott hogy oda írjak
-
válasz
bul07
üzenetére
Ami a szerződésben benne van azt teljesítik. 2x vettem igénybe a szolgáltatásukat. Előszőr mikor eltört a szeleprugó karácsonykor. Hollandból tréleren jött haza a jószág. Ott a szerződésben, h max. 400k huf amit állnak a trélerre. Küldtem nekik számlát 400-ról, kifizették. Akkor ott a szerződésben, h szállást, hazautat is állják ha annyira javíthatatlan a verda. Sajnos sehonnan nem tudtam olyan papírt intézni, h személyszállítás így ott buktam ~80k huf-ot - mert persze f@szom telekocsival jöttem akik azóta is küldik a számlát az útról.
Mostani esetben a tréleres német összeszedett a pálya széléről, letettük az autót a szerviz előtt, elvitt a hotelig (közben telón intézte a szobám
), megbeszéltük, h milyen szép Magyarország és mikor fizetném mondja, h biztosítóm már el is fogadta az ügyet és nem kell neki fizessek semmit.
A hotelt, szervizt ki kellett fizetnem de mire hazaértem már várt az email, h küldjem befele a számlákat és rendezik (még nem rendezték). Jah és ők intézték az autómentőt (én nem beszélni német
)
Mondjuk velem éppen sz@rul járt a biztosító, én fizettem nekik 11 + 13 ezret (2 év) ők eddig 400+ k huf-ot - és várom a mostani térítést
#106281Szada85
Hálistennek nem egy rendőrvárosban (faluban) lakom (laktam olyanban is ala Debrecen) itt nemigazán foglalkoznak vele - persze ne hangoskodj az autóval meg ne két darabból összehegesztett akármivel száguldozz (meg amúgyse száguldozz), szóval itt nem az megy, h sz.passuk az autósokat - meg amúgyse szeretném ha bármi "tuning" látszana az autón
Az a baj egy másik autóval (páran tanácsolják), h kezdhetem elölről az "egészet". Ezen kb. minden rendben van a halott motorján kívül
-
Szada85
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Azért azt ne hagyd ki a "számításból", hogy az utóbbi idöben mennyire rászálltak "épített" autók vadászatára a zsokék, és jellemzöen nem az újabb autókat emelik ki...
Érdemes mérlegelni, hogy egy átépítés+esetleg felújítás mennyit vinne el (mellé a kockázat, hogy esetleg idövel "bukod az egészet" egy fenti miatt), és mennyiböl állna meg akár eleve egy nagyobb motoros Vekkert megvenni, ami road legal.
Én is tervezgetem, hogy ha talpraáll a GSim akkor lehet kihozom a németekhez és átrendszámoztatom, majd nekifutok az átépítések beíratásának.
-
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
2éve bogyiszlón voltunk, amikor még csak pár hónapja volt nálunk a gép: hazafelé a gáton egy kisebb bukkanón köszönt a toronycsapágy
ott már azt vizionáltam, hogy ebből szekszárdon alvás lesz, kocsit meg 100ezrekért 1 hét alatt csinálják meg, família meg mehet haza busszal
...ott fogadtam meg, hogy innentől kezdve minden belföldi útra is inkább rádobom azt a párezres biztosítástui: amúgy szekszárdon átnézettem a kocsit, megnyugtattak, hogy nem fog szétesni hazáig, itthon meg utána toronycsapágyak, lengéscsillapítók, fékek... futómű teljes felújítás, plusz nagyszerviz: kb 300k (és ezzel egy időre letudva, mert ehhez a részhez kb 15évig nem nyúltak)
-
törölt tag
válasz
body007
üzenetére
Csak motor? Vagy komplett autó? Mert ha csak motor, akkor azért elég sok mindent kell majd beszerezned hozzá, és vannak köztük olyan dolgok, amik valószínűleg már újonnan nem is beszerezhetők, de még használtan is necces lehet. A legegyszerűbb, ha veszel mondjuk egy komplett autót (X20XEV) motorhibásan 100ezerért, aztán akkor ott lesz minden kéznél az átépítéshez.
-
mephi666
nagyúr
válasz
üzenetére
persze, bármikor beüthet olyan, amire nincs felkészülve az ember, de szeretem adott keretek közt minimalizálni ennek az esélyét... pl simán lehet, hogy alaposan átnézi a szerelő és talál pár csövet, ami még nem ereszt, de már öreg és láthatóan kezd repedezni... van sok olyan probléma, aminek előjele is van, foglalkozással pedig elkerülhető a nagyobb baj

-
Hát figyelj, ha van hozzá affinitása és a tudása is megvan, tőlem csinálja
Majd csak jövőhéten tudok vele érdemben beszélni, oda van nyaralni. De azt már most leszögezte, h az elektronikát nem vállalja - jól indul
Mindegy, jó 25 éve valami elektromos iskolát végeztem, nem áll távol tőlem a dolog - majd átpakolom én 
#106265mephi666:
Másodjára ment meg az assistance. Áldom az eget aki kitalálta
-
törölt tag
válasz
mephi666
üzenetére
Sajnos hiába nézeti át az ember az autóját, a baj akkor is bárhol, bármikor megtörténhet. Ettől függetlenül mi mindig bátran vágtunk neki többezer km-es külföldi utaknak is a huszonéves B Vectrával, soha nem volt semmi gond. Csak gondoltunk egyet, beültünk, és lementünk Triesztbe egyet sétálni a tengerparton, vagy épp Prágába léptünk ki, aztán jöttünk is vissza. Csináltunk közel 5ezer km-es tengerparti körutat is, meg se kottyant neki. Aztán egyszer (igaz már itthon) kettérepedt a hűtő menet közben...
-
válasz
üzenetére
Egyébként pont az említett x20xev áll a kertben letakarva donornak
Már körvonalazódik a dolog. Van egy elszánt (vagy elvetemült?) ember aki ilyen faragásokkal tölti az idejét. T1 transporterbe tett be vmi 3 ezres dízel erőművet 
Szóval ott a x20xev, azt fel kell szépen újítani (300k körül van benne) és mehet bele az enyémbe
-
mephi666
nagyúr
válasz
Kroni1
üzenetére
ejj, az kemény... assistot én az aegon-nál találtam: mi kocsink is 15 éves, ott szerintem idősebbekre is lehet kötni
hello utazó-nál van olyan, hogy káresemény nélkül utólag visszafizetik a biztosítási díj felét, de náluk már 14év a határ, amire köthető assist 
ui: megtaláltam, aegon-nál 15+ kocsiknál ennyi a kikötés (kevesebbet fizetnek, de a trailer benne van)
"15 évesnél idősebb személygépkocsi vagy motorkerékpár esetén a szolgáltatási összeg maximum a lenti összeghatárok 50%-a, kivéve a jármű hazaszállításával kapcsolatos szolgáltatás."
-
Kroni1
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Nekünk a saját kocsinkon elszállt egy turbócső 1 nappal indulás előtt. Pedig már megvolt minden, átnézetés, minden csere ami gyanus volt, új Fulda gumik 130-ért, matricák, stb.
De mivel 10-dik házzassági évfordulónk van és a gyerekekek le tudtuk passzolni, asszony erősködött h menjünk. Anyám kocsijával (amivel semmi gond nem volt évek óta megvan) megindultunk, d
e mivel 20 éves én nem találtam rá köthető assistanciát. 2 nap alatt két autó is megkotlott alattunk, ezt a kalandot az élet így tervezte nekünk..
-
mephi666
nagyúr
válasz
Kroni1
üzenetére
nekem ez volt a rémálmom nyaralás előtt, hogy ott Ljubljana környékén elszáll valami vízcső... kifizettünk az ördögnek 15ezret car assist-es biztosításra és nyugodtan mentünk oda-vissza... semmi gond nem volt szerencsére... (utazás előtt pár héttel volt nagyszerviz, kértem direkt egy teljes átnézést, kiemelt figyelemmel a vízcsövekre, hogy ne legyen velük gond hosszabb távon... inkább cseréltettem volna sorban a párezres, könnyen cserélhető csöveket, minthogy kockáztassunk... 2.5 év alatt ez volt nálunk a kocsi első igazán komoly útja, ahol kapta huzamos ideig pályán 130nál 4000es fordulaton a terhelést... előtte max belföldi 200-300km-es napok voltak, főutakon, több megállással... itt meg megállás nélkül beleugrottak pályán 300-400km-es szakaszok is)
-
bul07
nagyúr
válasz
Kroni1
üzenetére
Meriva A vagy Meriva B?De talán A leszVideóból nem látható a formája, nekünk meg dízel A van így megnézni se tudom
Jó lett volna annyi hogy miről mire megyDe talán ezek közül valamelyik
[link]Szerkesztettem
Jó hát idegbe nehéz minderre gondolni és jobb képeket készíteni leírást adni
Ha nagyon nem lesz, vész megoldás
Elvágod, és átmérőre kicsit kisebb fém csövet bele tudsz dugni, és bilincsel megfogadni a két oldalát, akár oldalanként két bilincsel is
Ilyen áthidalásMutatok példát ami direkt ilyenre való, de egy sima fém cső is jó most vész megoldásnak
Innen [link]
![[link] [link]](https://www.mltautosbolt.hu/fotky22671/fotos/_vyr_6803VIZCS%C5%90-FEMTOLD%C3%93-20MM.jpg)
Vagy ha esetleg fémre megy rá és nagyon közel lyukadt ki fémhez, meg lehet nézni hogy azt a részt levágva nem e ér el a fém részig és rádugni és egy erősebb bilincset szerezve ráhúzni bilincsel biztosítani
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
A videón látható, a motor jobb oldalán látható vízcsővem eldurrant, Meriva 1.4 Z14XEP motorról van szó. Valaki tudja esetleg ennek a csőnek a gyári cikkszámát, vagy valami pontos nevét?
Szlovéniában rekedtem Ljubljanaban, pályán történt, egyből félreálltunk, Holnap próbálnék keriteni valahonnan, hátha beindul vele a kocsi.. -
törölt tag
válasz
body007
üzenetére
Valószínűleg nem csak váltót kellene cserélned egy nagyobb motor esetén. Régebben, amikor még a facebook-os B Vectra csoportban benn voltam, ott is gyakran került elő az a kérdés, hogy pl. az 1.6 benzines B Vectra, meg a 2.0 benzines B Vectra mi mindenben különbözik, mert egy az egyben át szerették volna rakni a 2.0-ás motort (X20XEV) az 1.6-os helyére. Fejből nem tudom a teljes listát, de a két autón más volt a kerék, fék, váltó, km-óra, motorvezérlő, kábelköteg, EGR, gyújtótrafó, légtömegmérő, stb., stb., stb.
-
Markizmark
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Nem, az egész más rendszerű, lényegében sűrűn szőtt csövezésből állt az egész és köztük voltak a fűtőelemek, menet közben tudtak fűtőelemet cserélni.
A paksi az VVER nyomott vizes, nagy fém kapszulában úszik a sok fűtőelem ami körül 280-320 fokos, nagynyomással folyékonyan tartott víz van.
Szóval a csernobili és a paksi nagyon-nagyon más. A VVER-re mondhatjuk, hogy a legbiztonságosabb. -
válasz
mephi666
üzenetére
Ahogy melegszik az idő (igenis észrevehető, pl. kabócák a Mátrában...) úgy tényleg egyre fontosabb a klíma.
Ez is szmepont volt nálunk az F Astra után: legyen klíma a következő autóban.
2x voltunk Kisöreggel a horvátoknál, mindenhogy próbáltuk az árnéykolást megoldani (textil pelenka volt a legjobb). Ráadásul egy 1 és 5 éves gyerekkel megtudtuk mi a dugó... 15km 2 óra alatt...) Nem volt igazán könnyű, de akkor még fiatalok voltunk, bírtuk. Ma már kínlódás lenne egy ilyen hosszú út klíma nélkül. -
user2
tag
válasz
lezso6
üzenetére
Ha már így belejöttem a kérdezésbe... (és bocs, az előbb kimaradt, hogy sziasztok!
)Írod, hogy tudott a problémáról a tulaj. Miből tudta már korábban, hogy az olajhűtővel gond van? A hűtőfolyadék kiegyenlítő tartályában nem volt tiszta a folyadék, vagy más jele volt? (Pont a hűtés az egyik parám az autóval kapcsolatban, nekem is A16XER van.)
-
user2
tag
válasz
body007
üzenetére
Köszi az infót! Kicsit levert a víz, nálam is pont év elején volt gyertya cserélve. Nem emlékeztem, mi került bele, csak hogy Bosch is volt a jelöltek között. Gyorsan le is csekkoltam, végül nem az lett.
(Nyilván ez semmit nem jelent, bármiből ki lehet fogni problémás darabot.)A boltot pingelni jó ötlet! Kíváncsi lennék rá, mit szólnak.
-
ArthurShelby
addikt
-
válasz
lezso6
üzenetére
Nem tudom, de a váltót kicserélem magamnak - ebből kiindulva fogalmam nincs
És igen, ha nagyobb moci kerül bele valszeg váltóval együtt kell cserélni. Bár sajnálom azt a motort, nemrég lett cserélve vezérlés, összes tömítéssel (ok azok most mehetnek a kukába), kuplung is új benne - az meg nem a moci része... 
#106251mephi666:
én is út előtt feltöltettem a klímát, kapott tempomatot, minden elektromos baját megcsinálták - most meg megy a kukába a motor
-
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
...odafelé megtankoltam itt kecskeméten, kb 2-3km-t mentünk a városban, majd M5-M0-M7 és szlovén pálya Ljubljana-ig... itt mértem ezt a rekordot... utána már nem sok volt az olasz szakaszig (nem autópálya), kint meg főleg lakott terület, főutak, visszafelé pedig Ljubljana és Maribor közt tankoltam tele és +1 liter lett a fogyasztás
10 fölé csak télen szoktunk menni 90% városi használat mellett... (ahhoz képest, hogy 1.5szer akkora a Zafira, mint az F 60lovas C14NZ-vel, nem eszik sokkal többet... klímáról nem is beszélve, ami megváltás
9 éve nászúton napi 250-300km-eket mentünk azzal 1 héten keresztül... klíma nélkül... most belehalnánk
) -
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Azt értem én, h vannak fasza opel motorok csak olyan tipp kellene ami meg is valósítható
Még a múltkorában kérdeztem a szerelő srácot ö csak ugyanazt a típust hajlandó beletenni = z16xe. De ha van ötlet szervízre akik kicsit elvetemültebbek az is jöhet
#106247mephi666:
~7,6-al mentem kifelé, klímával végig sebeséghatáron. Nekem ez is felüdülés volt a közel 10-hez képest amit itthon a napi 2x 8 km-en fogyasztott
-
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Z16XE1 105lóval forgott vagy 4ezret 130 körül... és itt-ott belecsúsztam nyaralás alatt 140-150-be
azt hittem, hogy zabálni is fog mellé becsülettel, de 6.5-nél megállt, amikor 99%ban csak pályáztunk és végig ment a klíma... kb fogyasztási rekord, mert itthon 90%főút+10% lakott terület megoszlásban 7-7.5liter volt eddig a legkevesebb -
válasz
bul07
üzenetére
Hát hallod erre nem is gondoltam

2001 B vectra z16xe helyére mit lehet betenni ami nagyobb?
Pályára jó lenne nagyobb. 3,7-3,8-at forog 130-nál - és hol van attól még a német sebességhatár?
#106242user2:
Ez egy Hollandiában ez év elején bosch szaküzletben vásárolt bosch flr8ldcu+
Amit a boltban az autó típusához kerestek ki "katalógusból"Egyébként adtál egy ötletet. Meg kellene kérdezni a boltot, h mit szolnak ehhez a sztorihoz: A náluk vásárolt gyertya szétb@szta a motort...
#106244peet137:
Előjele nem volt. Szépen tempomat 127-re beállítva és egyszercsak megtorpant a motor, check lámpa meg villog. Padló gázon ki tudtam keveredni a kamionok közül - 3 hengerrel hegynek felfele nem volt kellemes
Nem tudom mi van a hengerfallal, néztük a némettel a szervízbe de inkább "csak" törmeléket kerestünk - az nem volt már bent. -
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
Ú, ez kemény... Mi volt a tünet? Szólt a gép, hogy "égéskimaradás" van, meg nyilván háromhengerezett?
Az tényleg érdekes kérdés, h mennyi volt ebben a gyertyában és milyen típus?
Azért a dugó / gyűrű / szelepcsere nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik
A hengerfalat is össze****ta? -
bul07
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Hát
Szét kell szedni az egész motort minden egyes porcikáját ki kellene mosni, és akkor se biztos hogy minden egyes olajjáratból ki tudod mosni a fém reszeléket
Ha meg marad fém reszelék akkor se perc alatt megint oda leszLehet érdemesebb egy másik motor szerezni és azt belerakni
-
válasz
Integrale
üzenetére
Megette az autó

Jó ez nem vicces, de ez van
Belenéztek kamerával már nem volt bent semmi csak szépen összebaszott ott mindent...
Most azon agyalok, h lehet nekiállok én ennek (van másik verda). Mennyire bonyolult kicserélni a dugót / gyűrűt / pár szelepet?
Jó lenne vmi szakirodalom is hozzá. -
-
Sziasztok!
Adott egy 2010-es Opel Astra H 1.6 (115 LE), s a mai napon egyszercsak fehér füst jött a motorháztető alól, erre kiderült, hogy a hűtővízet engedi a szelep. A fűtés nem működik, műszerfalon nem jelez semmit, és 106 °C a víz. Mi lehet a gond? Azt tudom, hogy ebben a motorban a hűtővíz kifejezetten forró, azaz a 100 °C körüli hőmérséklet elvileg nem gond.
-
Pityka_
tag
Sziasztok!
Napfénytetős Zafira B-nél kiakadt a két első roló és hátra csapódott. Visszatettem a sínbe, de nem akad be elől és nem marad ott. A motor sem tudja húzni. Tudna valaki szerelési tanácsot, infót adni. Előre is köszi. -
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek miért lehet, hogy minden hidegindításom ilyen? Van amikor 2400-as fordulattal indul... 😕
Próbaképp egy másik vízhőfok jeladót rádugtam és 1250-el indult 13 fokban. Majd cseréltem egy belevaló Boschra, áramtalanítva persze és ugyanúgy így indul, de már a próba jeladóval is ez van ami egyébként egy Delphi. Gyári GM Delphi jeladóval is ez a helyzet ami vadiúj szintén.
1 hete csinálja ezt, motorkód Z14XE. Rángat is ez az átkozott autó, én már ECU-ra tippelek...
EGR nélküli gyári program van rajta, levakolva igaz nincs tömítő pasztázva csak fém a fémmel.
Videó: [link]
Szerintetek? 🤔 -
Streetwolf
újonc
Sziasztok fórumtársak,
Kérlek ne haragudjatok, ha volt már a következő téma. Egy kedves barátomnak szeretnék segíteni. Neki van egy Opel Meriva személygépkocsija. Egy nagyon jó, és megbízható szerelőt keresek, aki érti és tudja ezeknek a típusoknak a szervízelését, hibakód kiolvasását. Budapest és vonzáskörzete lenne a legideálisabb. Segítségeteket előre is köszönöm, üdv: Street -
Faterkam
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Minden éves olajcserénél kérem, hogy nézzenek rá. Fizetek érte nem keveset, hol töltenek rá, hol alkatrészt cserélek. A Klíma működik, ennél többet még mit tudok tenni?

(#106212) Scorp2011:

(#106217) bul07: Itt a II. kerület alján nem nagyon ismerek se Szakit, se normális szerelőt

-
csoszogi
tag
válasz
cappa72
üzenetére
ez körülbelül olyan, mint a sport. Otto motor adott, akárcsak az emberi test. Lehet feszíteni, túlhúzni, hegyezni stb.., lásd hihetetlen rekordok versus szinte levegőt pöfögő autók. Aztán kiderül, hogy, vagy nem úgy van(dopping), csalás (VW), vagy meghal a sportoló/keveset bír a motor...
És igen, lehet a régebbi motor környezetszennyezőbb, de ha 100000 km-ként motort cserélsz? Nekem ne mondja senki, hogy az "környezetkímélőbb"
-
bul07
nagyúr
válasz
Faterkam
üzenetére
Én évente cserélek olaj és pollenszűrőt is
Levegőszűrőt két évente cserélem, de én keveset megyek és így is alig van meg a 10-11e két év alatt, gyári periódus meg sokkal több amúgy is is
Üzemanyag ezt olyan 15-20e Km és kb 3venként, gyári periódus az hiszem nekem 60e Km, úgyhogy bőven időben, meg ugye ebből nem szabad rosszat venni bírnia kellNéz körbe milyen normálisabb műhely vna körülötted és kérdez rá hogy menyiért csinálnak meg egy olajcserét hozott anyagokkal
Ugye az csak annyi hogy ha van haspáncél le, olajleeresztő csavar ki, olaj kifolyik, csavar vissza, majd szűrő kicserél és mehet is bele a friss olaj, szintre állítás és kész is
Időben attól függően hogy mennyi ideig engedi csepegni ki az olajat, de ha kicsit vár fél óra alatt ki is lesz cserélveNa igen Opel és olaj fogyás
2002 márciusában kaptam szolgálatinak egy 2001.05.24. forgalomba helyezett Opel ASTRA CARAVAN 1.4 (F Astra) 6700Km óraállással, X14NZ02 motorral, jó erős 44 kW szörnyeteg volt

2003 szeptember 23-án adtam le ekkor volt benne 94700Km
Ez idő alatt 20e km-ként volt olaj cseréve, egy első fékbetét, és egy vezérlés volt cserélve
Olajat semennyire se ette, 20e Km alatt nem kellet rátölteni, úgy hogy akkoriban még lehetett hajtani, 110-120 alatt nem is igen közlekedtem vele, volt pörgetve a kis motor
, autópályán 4 személlyel(450Kg) megnéztük mi a vége
És még mindig megy most kérdeztem le , nemrég volt műszakin
2023.05.17.226 450
Kép róla műszakin [kép], és még rohadást se láttok
-
peet137
tag
Még valami, többször is volt már itt téma, de most hirtelen nem találtam, hogy Sikaflex-szel ragasztottátok vissza a H Astra ajtókárpitot a felső fém tartóhoz. Ez pontosan melyik Sikaflex típus, ami erre jó?
-
válasz
csoszogi
üzenetére
Sok autós topikban előkeról, hogy valahogy nem egészen olyan stabilak, megbízhatóak a mostani autók, mint régebbi társaik (régenmindenjobbvót'), de környezetkímélőbbek (khm... elvileg...)
A gyártói garancia után meg már nem foglalkozik vele a gyár, és "problem solved", sőt szerintem a meghibásodásos statisztikába sem beszik bele. -
törölt tag
válasz
peet137
üzenetére
Nekem a B Vectrában az X20XEV motor egyetlen olajat nem szeretett, az a GM volt. Nem ette, hanem szó szerint zabálta. Ehhez képest pl. a Valvoline Maxlife olajból nem fogyott semennyi úgy, hogy közben a motorhoz nem volt hozzányúlva, tehát az olajfogyasztás nem amiatt szűnt meg, hanem amiatt, hogy másik olaj került bele. Maradtam is mindvégig ennél az olajnál, két olajcsere között soha nem is kellett egyetlen egyszer sem olajat utántöltenem.
-
csoszogi
tag
Nem értek a motorokhoz, csak szembejött a cikk, gondoltam megosztom. Nekem évekig F Astrám volt, most meg J Astra van, olyan, mint gban-nak, J Astra A16XER, 2010-es. Most jártuk meg Görögországot (~2900km), full tele kocsi+tetőbox, de nem panaszkodhatom. Igaz végig 100-as benzint tankoltam, ment rendesen. Olajszintet megnéztem, fogyást nem láttam, Aral High Tronic 5w-40, szerelőm ezt tett bele. De ha csak a fele igaz a cikknek, már szörnyű szerintem...
-
peet137
tag
Én csak egy Nissannal tudom összehasonlítani, abban anno Castrolt használtam, de nyilván sosem evett egy cseppet sem. Japán motor... Az Astrához nem javasolta a szerelő a castrolt, már nem is emlékszem, miért... Ettől függetlenül, ha még sokáig meglesz a H, akkor egy próbát teszek azzal is, mert miért ne.
Szeretem a gépet amúgy, mert nekünk pont kényelmes méret, meg jó vezetni is. Bár vezetési elményt nem ebben kell keresni
Plusz mindig okoz valami meglepetést, eddig csak apróságokat (kop-kop)

-
peet137
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Ez egy érdekes téma, mert nálam pl 2 olajcsere volt csak eddig (most volt nemrég a 3.), de amit először kaptam a szerelőtől, aki a "nagyszervízt" csinálta, abból nem csipegetett, a GM-ből pedig, ami egy évvel később ment bele, a nívó feléig "fogyott". Nem veszélyes, de érdekes, hogy olaj és olaj közt is van különbség. Most megint GM-et vettem, mert kíváncsi vagyok rá. Amúgy kb 6-7000 km-t fut évente a Z16XE1, vagyis nálam évente van a csere.
-
Így van, az olajevés az opel része... peeerszepityu'...
Általánosításba fullad cikkindulás.
Ahogy írjátok, c14nz sem ette (1993-2005 között volt a családban), x16szr sem (gártás 2000, 2005-2023 óta nálunk).
Autószerelőm azt mondta, hogy az olajfogyi' az Ecotec első kiadásától kezdve jellemzőbb. (Én nem tudom, mert csak a fent említett Astra-k volt/van)Amúgy meg az 1.2 puretech az PUG motor, ahogy írta is a cikk végén.
Szóval akkor nem értem, hogy a pug olajevése végett miért a gm motorok olajevésével nyitja a cikket. Így kicsit zagyvaságnak tűnik.Lehet, hogy mégiscsak jó, hogy nem 5008-at vettünk?
-
gban
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Ezeknek a Trabant lenne a legjobb alany - arról vajon mit írnának?
Megette az összes beletöltött olajat egy tank elfogyasztásával azonos idő alatt?
Vagy ha épp az az elvárt eredmény, akkor azt hogy nem kellett egy csepp olajat se utánatölteni soha?
Ugye nem mindenki élt már abban az időben, pláne nem volt Trabantja, ezért infóként: a Trabant keverékkel ment, vagyis a kenést a benzinbe kevert olaj biztosította.
Sőt, annál sose kellett hűtővizet se utántölteni - léghűtéses volt
És ilyen nincs, milyen sűrűn kerül szóba a teljes fórumon a Trabant?
Erre mi jön szembe az aprón?
[link] -
mephi666
nagyúr
minden egyes típusból gyártanak 10féle motorral, oké hogy vannak azért átfedések típusok közt, de rendre mind eszi az olajat
...oké, a Z16XE1-ünk is evett 1000km/1liter-t, de mióta megcsinálták azóta rátölteni se kell csereperiódusok közt... C14NZ se evett semennyit, pedig az majdnem 10évig nálunk volt -
gban
veterán
válasz
csoszogi
üzenetére
Már az első mondata is szuper:
Az Opel motorok mindig is hajlamosak voltak az olajfogyasztásra, vagy csak egyszerűen kifolyt belőlük.1990-ben vettem egy E Kadettot, utána volt 2003-tól egy F Astrám, majd 2016 óta egy J Astrám.
Vagyis nem évente cserélem, elég hosszú tapasztalatom volt minddel.
De azt a mondatot valahogy nem sikerül alátámasztanom.
Az éves olajcserék között nem igazán kellett rátöltenem, pedig megvolt mindig a km is vagy több is a javasoltnál. -
csoszogi
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A hotelt, szervizt ki kellett fizetnem de mire hazaértem már várt az email, h küldjem befele a számlákat és rendezik (még nem rendezték). Jah és ők intézték az autómentőt (én nem beszélni német
)

...oké, a Z16XE1-ünk is evett 1000km/1liter-t, de mióta megcsinálták azóta rátölteni se kell csereperiódusok közt... C14NZ se evett semennyit, pedig az majdnem 10évig nálunk volt