- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Pedig nem áll szándékomban ilyet tenni...
A TB-hez csak azért jelentettem be, mert hajlamosak "nem észrevenni", hogy nem vagyok biztosított, illetve ennek ellentmondva megpróbálni behajtani a biztosítás díját. Miközben ugye más EU országban biztosítotti jogviszonyom van, tehát hogy mennyire jogszerűek, azt ne firtassuk. No meg hogy miért nekem kell bejelentenem, hogy megszűnt Mo-n a biztosítotti jogviszonyom, és miért nem szűnik meg egyszerűen az, ez megint homályos számomra. nem egyszerűbb lenne, hogy "Önnek nincs biztosítása, így nem jogosult az alábbi ellátásra"? Érdekes, ez civilizált országokban (természetesen itt is, ahol jelenleg tartózkodom) működik. Pedig itt magán egészségbiztosítók vannak - vagy talán éppen ezért...
p
-
parandroid
félisten
Nem jelentettem én be az okmányirodában semmit, "csak" a TB-től jelentkeztünk ki, a családtámogatási ellátásokból, a Polgármesteri Hivatalban iskolai beiratkozásnál bejelentettük, hogy a gyerekek külföldön kezdik a következő tanévet, és külföldi iskolalátogatási igazolást adtunk le az iskolának, mert csak ők kérték.
Az otthoni lakcímet nem fogom megszüntetni, mert abban a pillanatban gyakorlatilag ellehetetlenítek a saját magam számára minden otthoni ügyintézést, különösen a saját házammal kapcsolatosat.
Az autóhasználattal kapcsolatban végre valaki az orrukra koppintott, hogy mégiscsak EU-ban vagyunk, fijjug, erre most jön a többi ökörség. Ott is egyébként pont ez a lakcím-mizéria okozta a legnagyobb gondot.
p
-
tildy
nagyúr
Egyszer amugy kiszamoltam, ugyanannyiba kerult volna az otthon lakasom, mint az alberlet egy tarssal. Merthogy (nekem) az a minimum, hogy ha otthon lakik az ember , akkor ad haza kajara, rezsire, egyebekre. Ez legalabb egy 50es. Persze egyedul kulon lakva azert dragabb a dolog.
Lenyeg a lenyeg, nekem nem volt alternativa, de meg anyagilag rosszabbul kijove is inkabb a kulonlakas mellett dontottem volna. Szuleim tulsagosan tudni akarnak mindenrol.Amugy lehet felreertheto volt Blackie, nem akartalak megbantani, de tenyleg erdemes elgondolkodni, hogy ennyi idosen lehet megis jobb lehet az onallosag, meg ha anyagilag netan kevesbe is eri meg. Tobb okbol is.
-
bobsys
veterán
Ofkorsz. 2 bedroom + 2 bath kerot fogunk kivenni, szulok, baratok miatt. USA sokkal kozelebb van ide mar mindenki jonne nyaralni
FYI: Floridaban vagyunk, meleg van, durvan. Reggel fel tiz es 28 celsius, neked ajanlott ide telen jonni akkor nincs annyira meleg. Viszont telen tele van az allam, mert mindenki jon nyaralni -
-
fokukac
nagyúr
kissé szenzitív vagy.
elküldenélek a szaharába egy tanulmányútra, hogy megtapasztald, mi az igazi "hőség" - elárulom, az nem 22 foknál kezdődik...
szerintem utána jobban bírnád ott a trópusi angliában isUi. ha a lakásban meleg van, éjjel szellőztess.
nálam nem szokott 29 fok lenni a panelban a tizediken, most is van vagy 24 fok, mert egész éjjel szellőztettem, reggel csuktam be az ablakot...Ui. fejfájásra pedig csodát tesz az algopyrin.
-
BlacKSouL
addikt
Spanyolországban pár napja töméntelen mennyiségben ettem tengeri bizbaszokat, szinte csak azt (a kötelező szállodai svédasztalos kontinentális reggeliken kívül) viszont egyetlen este a vacsora főfogásaként a Calamares romana után grillezett disznóhúst kértem, általában egy-két szelet comb minimális fűszerrel (só, bors,...) tényleg grillezve. Mellé sima sültkrumpli. Annyira finom volt.
Fura, hogy a disznóhús a legkevésbé "ízes". A bárány faggyúízű, a marha is speckó, nem tudnám megmondani miért, de a disznó ízét nem tudnám leírni. Mondjuk a csirke meg pulyka is kissé "üres" íz.Ha véletlenül valaki Blanesben jár, akkor szóljon, elárulom, hogy hol kapja a legfinomabb Calamares Romana-t, de a Paella tekintetében is expert vagyok már
Csak kedvcsinálónak. Felmásztam a várba is:
-
itthon szerintem az a legnagyobb baj az albérletekkel, hogy magánszemélytől kell bérelni, nagyon ritka (vagy csak én nem járok nyitott szemmel), hogy az építőtől, beruházótól közvetlenül bérelheted. ez kitesz egy csomó kockázatnak, hiszen ha a tulajnak pénzre van szüksége, egyszerűen eladja a fejed fölül a lakást. míg külfödlön úgy gondolom sokkal több lakást bérelhetsz cégektől, hosszú távra, akár évtizedekre megkötve a szerződést. vagy tévedek?
-
fokukac
nagyúr
egyik ex-csoporttársam pár éve a Bank of England-nél dolgozik, tavaly vettek sorházat, szóval nem annyira rossz.
olcsó a mortgage.
Amúgy pedig nem a tulajdon a lényeg. Kurvára semmi haszna nincs tulajdonolni egy lakást, ha általában véve csökken az értéke; nálunk annyira olcsón lehet bérelni a lakás árához képest, hogy csuhajja. Csak a pénzt viszi a lakás.
Ui. amúgy ma ünnepnap van, 9 hónap után eljutottam a földhivatalba, és leszedettem a jelzálogot...!
-
lujó55
addikt
+1
szerintem is nagyon szépek, régen anyukám varrt egy csomó terítőt, kalocsai virágokkal, még kis piros paprikák és zöld lóhere is volt rajta. Sokkal jobban néz ki, mint egy neonszínű szar amin van egy semmitmondó felirat. Nagyon örülök, hogy a mai ruházatra is felkerül szép lassan. Ne szégyelljük már nemzeti értékeinket!
Mod: ne szerénykedj, nagyon jó alakod van!
-
-
Tim82
félisten
Igen, örültem, hogy egyrészt nekik is segítség, hogy vevőjük van, másrészt meg akkor az a nyaklánc, amit vettem tőlük, tényleg nagyon jó ajándék volt. (Kár, hogy már nincs fent róla fénykép a neten, azt hiszem, nem is árulnak hasonlót azóta - pár napja végignéztem újra a kínálatukat.) Az a baj viszont, hogy a legtöbb mostani ékszerük kicsit túlcifrázott (nem tudok rá jobb szót, de nem értékítélet, mert persze szépek) a barátnőm stílusához képest.
Köszönöm.
lujó55: köszönöm, Te is megerősítettél, hogy azok + még a gyűrű lesz (meg a dobozka).
-
Tim82
félisten
Igen, a karácsonyi ajándékom a barátnőmnek azok közül való. Viszont jelenleg nem tudok olyan ékszert mondani a kínálatukból, amelyik tetszene is és a keretből kijönne.
lujó55: megbecsülöm és ő is engem.
A hajszíne világosbarna, a szemszíne zöld, némi barnával. Nem állna rosszul neki a türkiz, de a réz ékszerek sem. Semmilyen fémallergiája nincsen szerencsére.
-
bobsys
veterán
Igen itt forditva vannak az evszakok
(#26392) gaborbol: Ja, gond nem volt, kedvesek voltak csak meglepett, hogy hirtelen ott teremtek illetve mikor megkerdeztek, hogy beszelunk-e angolul
Akartam is kerdezni, jol latom hogy elektronikusan is tarolva vannak az adatok a GCn? Mintha lattam volna LAXen valami automata beleptetos dolgot -
bobsys
veterán
dehogy veszem zokon, egyeni preferencia, de ugy latom Esmeinek marad a jo oreg europa. Egyebkent repulovel ment ki Angliaba vagy vonatozott esetleg hajozott? Mert a repules is eleg veszelyes uzem am
Ide viszont ne nyaron gyere, ahogy emlekszem nem birod annyira a 30 fookot. Aprilisban gyonyoru ido van, nagyon szep az osz. Telen vagyis most, 17-18 fok napkkozben, reggel meg 5-6-7 a varosban. A hegyekben mar ho van illetve Sydneytol 30-40 kilometerre nyugatra -1/0 fok.
(#26387) Mawyx: ha megvan a vizum, meg van vissza repulojegyed (ami nem 8 honappal kesobbre szol) + penz nem hiszem, hogy gond lenne barmely orszagban ahol vizumot kernek
-
bobsys
veterán
Ahogy latom Florida eszaki resze inkabb (pedig FL demokrata a valasztasok alapjan), meg a redneck teruletek azok.
En iden voltam eletemben eloszor az usakoknal, semmi gond nem volt a hatarnal meg az immigration officereknel es ahogy neztem a legtobb turista gond nelkul atment. Akik meg kihagytak valami papirt amit ki kellett volna tolteni szepen visszakuldtek egy pulthoz ahol voltak formanyomtatvanyok.
Mikor mi kerultunk sorra akkor annyi tortent, hogy az officer megnezte az utlevelet elkerte a papirokat es a semmibol hirtelen elotunt meg 3 vamos/rendor egyenruhas figura akik kozoltek, hogy akkor most menjunk setalni
Ismerek olyat akinek voltak problemai az immigrationel de ott sem tunt el napokra meg zartak el es belyegeztek terroristanak. -
tildy
nagyúr
Na , itt is van
-
bobsys
veterán
Hmm, itt ha lemesz akkor par ora varakozas utan bekerulsz az orvoshoz, ha meg telefonalsz masnapra kapsz idopontot. Ofkorsz $70 az alap vizsgalat, dehat ez van.
Azon pedig meg mindig elcsodalkozom mikor vezetek, hogyha indexelek, mert szeretnek savot valtani akkor lassitanak az emberek, hogy beferjek.
-
Vigneau
félisten
Nofene, nem is rossz. Hamarosan amúgy is be kell újítanom valamit, már kb. 7 éves a szerkezet.
tope:
Ezen már régen túl vagyok én is. Nekem 9 évig semmi, másnak meg 1.5 hónap után simán teherbe esett. De már a válás után bevettem a megfelelő tablettát, így nagyon nem hat meg... -
bobsys
veterán
Reges regen meg lehetett social security number nelkul bankszamlat nyitni.
(#25551) NoLF
Evek ota nullassal nyirom 2-4 hetente. Egyedul az eskuvo elott nem nyirtam 3 honapig es mentem fodraszhoz (draga anyam keresere). Ugy vettem eszre, hogy aki elkezdi nulassal a hajvagast az utanna nehezen szokik le rola. Egyszeru, gyors es kenyelmes. -
...akkor szépen oda kell menni, és alkalmazni a nagy szabályt
!
-
Lortech
addikt
Első, a témában neked címzett hozzászólásomban írtam, hogy minden pozíció meg van hirdetve. Nem poénból, hanem jelentkezőket várva. Előfordul, hogy nemzetközileg is meg van hirdetve, és az is, hogy euró ezrek mennek el fejvadászok sikerdíjaira.
Nem hogy megnézzük a cv-ket, hanem behívunk majdnem mindenkit, aki jelentkezik, konkrétan jött már be olyan ember, aki úgy nézett ki és olyan is volt, mint egy hajléktalan - senior fejlesztő, szakértő munkára. Azóta kicsit erősebb a szűrő, de apróságokon nem akadunk fenn. Ezen felül a korábbi, igéretes pályázókat is megkeressük (akiket korábban valamilyen körülmény miatt mégsem alkalmaztunk), és behívjuk, ha aktuális nekik az álláskeresés.
Emellett ha valaki tud jó embert belülről, azt is megkeressük, behívjuk. Épp néhány hete volt a legutóbbi ilyen alkalom. Ez úgy nézett ki, hogy aki ajánlotta (volt kollégája másik cégnél), kifejezetten nem vehetett részt (sőt ő kérte) az interjún sem, és ennek értékelésében sem. Behívtuk, megcsináltattam vele második körben ugyanazt a tesztet, amelyet bármely más jelentkező is, és ugyanúgy értékeltem a főnököm felé, mint bárki mást. Kolléga ezután elmondta a személyes benyomásait emberünkről, majd ezután döntött a főnököm. -
fokukac
nagyúr
szasztok, hadd ugassak már ebbe is bele egy picit...
Én értem, amit Lortech mond, hogy ismerős, meg bizalom, és tapasztalat.
De azért az, hogy egy országban ennyire átláthatatlan legyen, ennyire ne legyen nyilvános az álláspiac, mint Magyarországon, ez azért nonsense. Az elérhető állások 90%-át meg se hirdetik, mert ismerősöknek megy el. Ez nem jó.Ez így urambátyám-ország. És értem Lortech érveit is, de ezzel az a baj, hogy ez így nem teszi mobilissá a munkapiacot.
Nyugaton ennek picit más a kultúrája, és ezért jóval nagyobb a mobilitás, és hosszú távon úgy tűnik, hogy az a modell sokkal versenyképesebb gazdaságot eredményez.Amúgy pedig Ausztriában már pl. az ajánlott munkabért is kötelező megírni …
-
Lortech
addikt
Nemzetközi szinten? Ismeretség az ismeretség, szerintem már a definícióból következően mindegy, hogy belföldön van vagy országokon átnyúlik. De szerintem nem teljesen úgy érted, ahogy én értem.
Sokat számít, szereted vagy nem. Sok hely van, ahova ha fejreállsz se jutsz be, mert "utcáról nem vesznek fel embert", míg ismeretséggel, de ugyanolyan kompetenciával van némi esélyed.Magyarországon dolgozom ugyan, de soha nem dolgoztam magyar cégnek, nemzetközi projekteken veszek részt 5 kontinensen, együtt dolgozunk cégekkel, mint kliensekkel, fővállalkozókkal, alvállalkozókkal, ezek dolgozóival, megismerkedek velük, mint potenciális hellyel, ahol akár én is dolgozhatnék, illetve ők megismerik a munkám minőségét, ami lehet akár egy referencia, és a munkamorálomat is. Egyáltalán már azzal, hogy egymás látókörébe kerülünk, szélesednek a lehetőségek.
Nem arra gondoltam az előzőekben sem, hogy megkeresek valakit, ajánljon már be, ez fordítva szokott menni. Keresnek valakit egy pozícióra, és első körben megnézik, hogy valakinek belülről van-e jó munkaerő a látókörében, aki keres, vagy váltana. S ha van, akkor adott esetben behívják, és ha másban nem is, annyiban biztosan előnyt élvez, hogy értesült a pozícióról, illetve megvan vele szemben egy alap bizalom, vagy inkább bizadalom, hogy nem hülye (mindkét értelemben).Viszlát: Grat, remélem bejön majd!
-
Viszlát
addikt
Egyelőre köpni-nyelni nem tudok, küszködtem a gyanúval, hogy valaki csak szivat. De most hívott az egyik volt főnököm, hogy felhívták a cégtől és kifaggatták rólam, úgyhogy mégiscsak lehet benne valami. Mindenesetre majd akkor leszek nyugodt ha kezemben lesz a szerződés (addig is idegbajos napok jönnek).
Gondoltam én is egy beszámolóra, de annyi minden történt, hogy regény lenne belőle.
PS: amúgy köszi!
tbs: neked is!
-
Lortech
addikt
Az én szakmámban, ami részint a tiéd is, a tudás számít elsősorban, mivel itt tényleg érdemi munkát kell végezni, ha valakinek nincs megfelelő tudása, az nem sokáig húzza.
Éppen ezért az ismeretség nagyon is számít. Sokkal többet ér a szememben felvételiztetésnél, hogy ha valakiről tudom, hogy már bizonyított, tudom, hogy megvan a megfelelő tudása, nem csak papíron, hanem tudja igazolni a kollégám, vagy én, vagy valaki, akinek adok a szavára, aki együtt dolgozott már vele, látta a munkáját, ismeri az illetőt. Ott vannak még a szakmai tudáson túl az egyén egyéb kvalitásai, hogy egy csapatban hogyan állja meg a helyét, hogyan tud együttműködni, alkalmazkodni, beilleszkedni, hogy lehet vele kijönni, mekkora a teherbírása, szorgalma. A bizalom is nagyon fontos. Ezeket még egy háromkörös interjún sem tudod lemérni, de még a tudást sem feltétlenül, bizalom pedig egy ismeretlen felé csekély, ez természetes.
Persze van próbaidő, lehet próbálkozni teljesen ismeretlen emberekkel is, vagy beválnak, vagy nem. Természetesen ha mindenezen tényezőkben az interjúkon valaki bizonyít, akkor nem ismerőst keresünk. A pozíciók meg vannak hirdetve publikus helyeken, és behívunk mindenkit, akiben látjuk a lehetőséget, nem csak kedvtelésből, hanem komoly szándékkal.
Tehát én nem arra gondolok, mint ami pl. a politikában bevett szokás, "felveszek minden rokont és havert 8 általánossal miniszternek, még ha a cipőjét se tudja bekötni egyedül, hátha nem szúr hátba majd később".
Vagy hogy a haveromat beajánlom, mert jófej, meg jókat sörözök vele, de egyébként fogalma sincs a munkáról.
Ez kiszúrás lenne vele is (kirúgnak hamar), velem is (presztízsveszteség, plusz munka, nehezebb közös munka stb.), a cégges is (költség, kifelé minőségromlás). Ez pusztán ésszerűségről, kockázat- és költségcsökkentésről szól. -
FehérHolló
veterán
Valószínűleg eléggé egyedül vagyok itt ezzel a problémával, de számomra sokkal nehezebb felkutatni a jó lehetőségeket (pedig rengeteg van), mint utána végigülni az interjús procedúrákat. Nekem nagy segítség már az is, ha az ismerősök/barátok is adnak infot jó munkaajánlatokról.
Persze, csak lehet talalna sokkal jobbat is.
Mindig mindenkinél van jobb. A fő kérdés, hogy mennyi erőforrást kell elpazarolni a felkutatására. A barát/ismerős ilyen nézőpontból majdnem ingyen van. (Mindazok mellett, amit eddig írtam.)Más: Van itt egy egész korrekt interjú a volt pénzügyminiszterrel. Bár a bevezetője nagyon el van cseszve, bőven nem a trianonozást kellett volna kiemelni szerintem.
-
nem értem, hogy neked mi a mutyizás abban, hogy ha adott pozícióba olyan ember kerül ismertségen keresztül, aki annak a feladatait maradéktalanul el tudja látni...
azzal van a probléma, ha valaki felveszi az unokatesót, mert ő az unokatesója. azzal semmi nincsen, ha valaki felveszi a régi havert, mert tudja, hogy a régi havernak megfelelő végzettsége és tapasztalata van a munkakör betöltéséhez. így nem kell álláshirdetést feladni, interjúztatni, hanem meg is van az új munkaerő. -
pedig ez így megy... mondjuk nem feltétlenül csak abban az esetben, ha hozzá nem értő személy kerül egy pozícióba, hanem ha hozzáértő is. ha én olyan helyzetbe, pozícióba kerülnék, hogy valakit kell keresnem adott állásra, akkor egyből azokat az ismerőseimet keresném meg, akik tudom, hogy értenek hozzá, így nem csupán azért kerülnek be, mert ismernek...
többek között erre is való az egyetem, hogy kiépítsd azokat a kapcsolatokat, amelyeket később használhatsz. ha valaki tud egy jó álláslehetőséget, te jussál eszébe. persze hátrányban vannak azok akik nehezebben ismerkednek, dehát, ezvan. tessék nem antiszocnak lenni -
lujó55
addikt
és milyen feltételekkel...
ha a bankom ilyen hitelfeltételt tolt volna az orrom elé, tutira felálltam volna az asztaltól.
neked is igazad van, túl sok hülye intézkedést csinálnak és kurvaanyázok én is miattuk, de nem minden úgy van ahogy brüsszel beállítja szerintük igazságosnak és demokratikusnak. -
lujó55
addikt
ROTFLMAO?
EU ad egy rakás pénzt a görögöknek, hogy megmentsék őket. Görögök köszönettel elfogadják, szétosztják. EU kérdezi mit kap cserébe. Görögök válaszolják, egy pici türelem, majd nemsokára megoldják a problémákat, de ez a pénz ahhoz kevés. EU még több pénzt tol a görögöknek. Görögök szépen illedelmesen megköszönik, szétosztják. EU kezd egy kicsit aggódni, sürgetik a görög lépéseket. görögök jelzik, hogy megtesznek mindent amit EU szeretne. EU boldog, ezért biztos ami biztos alapon tolnak még egy kis pénzt nekik. Görögök megköszönik, szétosztják és megnyugtatják EU-t, hogy a választások után megteszik a szükséges lépéseket. Választások. Kormánypárt elnökjelöltje kijelenti, lesz.rják EU-t, nem tesznek semmi olyan megszorítást ami rossz a görög embereknek, de a pénzt továbbra is köszönik szépen.
Nálunk: megszorítás, szivatás, de ha ez nem elég, külön adók mindenütt ahol elképzelhető. Veszélyben a nyugdíjak, munkahelyek a fasorban se, de ide nem önti a pénzt az EU.Nem tudom te dolgoztál-e göröggel, vagy spanyollal? Mert én már igen. Mondasz valamit, hogy holnapra kéne és egy hét múlva még hozzá se kezdett, mert szieszta, meg túl meleg van, meg fáradt, meg anyjakínja. Itt meg? Nem azt mondom, hogy a magyarok a legtökéletesebb népcsoport, mert nem vagyok nacionalista, de ez enyhe túlzás ami ellenünk folyik és ennek egyáltalán semmi köze paprikajancsi orbán viktor kirohanásaihoz, ez már korábban kezdődött...
Szóval hidd el, ha értelmes emberek ülnének az EU-ban, akkor a 2099-es válságból amit amerika idézett elő nem az EU került volna ki a legrosszabb állapotban. Náluk már rég nincs baj, az euró meg a béka seggén van...
-
BlacKSouL
addikt
Hát, attól függ ki hogy nevezi: bézs, pezsgő, homok... Hivatalosan Borrego Beige Metallic YR-566M De én az egyszerűség kedvéért bézs-bézs-ezni szoktam kívül-belül.
-
lorcsi
veterán
ez óriási
úgyis iylen hosszú hétvégés dolgokat tervezünk, ahhoz meg kizárt, hogy 20-30 kilós csomagokat vinnénk. csak a minimum és maximális lazulásezeket a baromi olcsó utakat bárkinek elérhetővé teszik avyg törzsvásárlónak kell hozzá lenni ?
amúgy debreceni indulás nekem príma is lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Renault, Dacia topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpársportok
- Milyen autót vegyek?
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bontatlan Apple 96W USB C hálózati adapter (töltő) eladó
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- ASUS ROG Strix Scar 16 G634JZR i9-14900HX, 32GB DDR5, RTX 4080 (2027.08-ig garis)
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest