- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
-
-
linkelnék cikkeket az indexről, de ma egyszerűen annyi van amin megbotránkoztam, hogy már neki se kezdek. persze energiaszektor, mi más, meg az oktatási intézményrendszer reformja i no comment. br 120k fizetés, szégyen, hogy az ország nem akarja megfizetni az egyik legfontosabb alappillér tartóelemeit...
-
Tim82
félisten
Te Makka, mikor vigyem vissza a holland nyelvtanulós hanganyagaidat?... Nem úgy néz ki, hogy bárki akarna lelkesen szervezni egy sörözést (én biztosan nem fogok többet), ezért arra inkább nem várnék.
DeFranco: írtál bármelyik felvetett emberkének a monitoroddal kapcsolatban?
-
-
tbs
addikt
Ha csak albi, akkor vegyél méterárú boltban a legolcsóbb filcből 2ajtónyit, és duplán, függönyszerűen lógasd be. Ha elköltöznél, megveszel beszáron, csak tedd el a blokkját.
Az ajtó meg a "függöny" közé meg mehet valami tömegelő anyag. (Srácok jókat mondtak. Nálunk a szomszéd és közöttünk "homoklapok" vannak, olyan félajtónyiak, 2cm vastagok, de alig bírtam megemelni őket. Hang nem jön át a cuccon.
)
Ha "jó" vagy, akkor a függönyt mindkét oldalra elkészíted.
Caveat: NE legyen feszes az anyag sehol!
-
BlacKSouL
addikt
Hangszigetelő: valamennyi(kevés) hangot visszaver, de nem engedi át a túloldalára
Hangelnyelő: vissza sem veri, és át sem engediMontoya példájára átkonvertálva:
Hőszigetelő: a szobában tartja a hőt, nem engedi ki, de a fal belseje, és a szoba kb. azonos hőmérsékletű, befelé visszasugározza a hőt
Hőelnyelő: a szobában tartja a hőt, nem engedi ki, de a fal felmelegszik, a szobába nem sugároz vissza, a szoba levegője hideg maradEsetedben szinte mindegy, mert nem hangstúdiót építesz, tehát a számodra fontos funkcióját (lokálisan nem engedi át a zajt) mindkettő ellátja.
-
BlacKSouL
addikt
Ha tényleg szigetelni szeretnél, akkor hangszigetelő szivacs. A tojástartó akkor jó, ha zaj(visszhang)csillapítást szeretnél, de mondjuk egy szoba belső falait rakod ki vele. Ekkor is alá szokták egyébként szivacsozni, mert a tojástartónak csak a felülete akadályozza meg a visszaverődést (de messze nem úgy, mint a spec. háromszöges szivacs), de el csak kevéssé nyeli a hullámokat, magyarul átengedi, de vissza nem nagyon veri.
Ha a szoba belsejét béleled ki, akkor szokták a háromszöges felületű szivacsot, de ha két réteg közé kell, mint pl. ajtó, akkor csak simán a jó elnyelési képességű hangszigetelő szivacsot kell választani. -
-
tildy
nagyúr
ilyen volt:
Bemaszott a satorba, epp faztam, veszem fel a nadragom, egyszer csak erzem, valami iszonyat eles, tuszeru dolog allt a hatamba, levegot alig kaptam. Azt hittem a melltartom merevitoje szurhatott valahogy meg, de nem.
Kellemetlen erzes, mintha egy tut vagnanak a hatadba, majd pedig eg , szur, de szerencsere nem viszket. Ket helyen kapta el a hatam, meg a bal kezemen a mutatoujjam. De jo arc volt, eljott velem pulcsimba csimpaszkodva az elsosegelyes satorig ( meg szerencse, hogya chillben nem ugrott ra Lajosra).
"The European form of B. occitanus has a painful sting, but are not considered dangerous for healthy humans. "
-
tildy
nagyúr
-
Viszlát
addikt
Magyarul a Jóbarátokat néztem utoljára (amit azóta megnéztem angolul is és durva, hogy mennyire átköltötték a fordítók), szóval fordítva történik, angolul nézem, de néha belebotlok a magyar verziókba. Vagy például a minap ajánlást kértek tőlem, de az illető nem beszél angolul, ezért megnéztem, hogy a magyar verzió milyen, mielőtt ajánlottam volna neki. Így találkozok ezekkel a szörnyűségekkel, amit szinkronnak hívnak.
fő@: igen, mióta nem színészek szinkronizálnak, azóta van baj, illetve maga a fordítási folyamat is rettenetesen le lett egyszerűsítve.
-
Viszlát
addikt
A szinkronhangok milyensége egy dolog, engem jobban zavar, hogy akármikor belenézek egy sorozat vagy film szinkronos verziójába, durva félrefordításokat és módosításokat látok. A hangoknál legtöbbször megszokás kérdése, bár néha ritka karakteridegen szinkronokat hallani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Revolut
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux haladóknak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- ALIENWARE Area-51 R5
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest