-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz
snecy20 #34535 üzenetére
Lehet visszább kellene venned a fényerőből. Sokat nézegettem azt a tévét, mert folyton azzal jöttek OLED ellenében, hogy a magas nit így, meg úgy, mert a HDR anélkül semmi és hogy az OLED kevés ehhez. Viszont rengeteg YT videón hiába volt láthatóan fényesebb az XF9005, a nagy fényesség eluralkodott a képeken és a részletek/átmenetek ezzel el is tűntek.... OLED-en ilyen nincs, csak ott fényes ahol kell és épp eléggé fényes is szerintem. A részletek meg semmilyen körülmények között nem vesznek el.
Egyéni vélemény: Közelről egy OLED képe teljesen más mint a többi tévé. Mintha élettel telibb/élethűbb lenne.
-
Celtis
veterán
válasz
snecy20 #34533 üzenetére
Mi köze a szaturációnak (színtelítettség) a fényerőhöz (kisüti a szemet)? 65B8-ról váltottam 65XF9005-re, így van összehasonlítási alapom. Kétségtelenül szebb az OLED képe, de nincs olyan észvesztő különbség. A HDR is hasonló élményt jelent, hasonló színekkel és dinamikával. (LG "Technicolor", Sony "Egyéni" beállításokban, kb az alapértelmezett értékekkel)
Természetesen bizonyos jeleneteknél az LCD FALD bloomingja kiábrándító, de szerencsére ez ritka. Cserébe nincs tinting, ami miatt ment az OLED. -
daneel_hu
addikt
válasz
snecy20 #34533 üzenetére
"Nem tudom hogy OLED-en mennyivel másabb, biztos jobb annál mint amit a Sony XF9005-ön tapasztalok (tavalyi modell), azon valahogy nagyon elvesznek a részletek, ha a gyári HDR beállításokat magasabbra veszem."
Ez most kérdés?
Mindenesetre nem biztos, hogy jól veszi ki magát az oled-topikban - ha valamit nem láttál még, de már lehúzod róla a keresztvizet. (előre) -
daneel_hu
addikt
válasz
snecy20 #34528 üzenetére
Mert szarul van beállítva.
Néztem ruszki 4K Eurosporton teniszt, aki szerint az természetellenes az még nem látott jól beállított HDR-t, vagy jó profilt.
(3x teniszezem egy héten, mielőtt azzal jönnél, hogy nincs meg az agyamban milyen színek vannak a pályán.)
Nem a Marvel-filmeket kéne alapul venni...
-
janos666
nagyúr
válasz
snecy20 #34450 üzenetére
Jah, az eshop24 átvette az enyém, mert visszavitte nekik a GLS, mondván túlméretes, a bolt pedig nem ehhez való szállítást rendel.
(#34475) dh66e
Vártam a futárt 12-16 közt. 16:30-kor felhívtam a mobilt, mondta a futár, hogy ő csak Budapesten szállít. Hívtam a központot, ott pedig elmagyarázták, hogy ezt a GLS csak túlméretes csomagként tudja kezelni, de normál szállítást rendeltek, ezért visszavitték a feladónak (de most a Track&Trace úgy naplózza, hogy le van szállítva, nem úgy, hogy visszaküldték). A bolt persze b@szott nekem telefonálni (mondjuk a GLS is küldhetett volna email-t, hogy változott a státusz és történt valami).
(#34477) YxVs - 420k (+ párezres kacat ajándék) Ahogy BF előtt saccolgattam. -
válasz
snecy20 #34440 üzenetére
Ha ez így van, akkor meg nem értem miért nem rak a többi gyártó is legalább egy USB3-at a készülékére. Úgy egyértelmű lenne, hogy a merevlemezeket, ssd-ket oda csatlakoztatom (ahogy a Panák leírása is kommunikálja), a pendrive-okat pedig a többi 2.0-ás USB-kre. Ha ez ennyire nem költség, akkor kihagynak egy ziccert. Egy plusz feature-t.
Így a kör bezárult. -
janos666
nagyúr
válasz
snecy20 #34093 üzenetére
Én most agyalok, hogy mégis megrendelem újra az e24-nél, mert vennem kell mellé egy 45k-s RTX1650 VGA-t is a G-sync VRR miatt (angol, magyar), ami sokkal kellemesebb, ha 30k-val olcsóbb a TV (nem akartam 100-nál többet költeni az egész cserére, a VGA-t eredetileg később gondoltam váltani, ha kijön az új generáció valódi HDMI 2.1-el, de úgyis piszkálna, hogy a TV tudja, a PC viszont nem, és még legalább fél év a next-gen). Lehet, hogy nem mondom vissza a Digitalko-sat sem, megvárom a két dobozt, aztán ha eredeti csomagolásúnak néz ki az e24-es, akkor azt bontom ki, a másik pedig megy vissza bontatlanul. Ha viszont egyértelműen outlet szagú, akkor az e24-es repül, ahogy jött. Nem egy szép ötlet, vagy követendő példa, de... (ha ránézésre bontott, akkor nem fog rezzenni a szemem és azon se lesz nagy morális dilemmám, ha nem bontom ki a másikat).
De amúgy hogy mondtad vissza? Találtál telefonszámot és felvették hétvégén?
-
janos666
nagyúr
válasz
snecy20 #33985 üzenetére
Én pedig talán inkább már örülök, hogy tegnap elrontottam azt az eshop24 rendelést. Neked is ilyen cikkszámon szerepel a TV a visszaigazoló email-ben?
Ha ez esetleg tényleg outlet cucc (persze az ott egy rakás tetszőleges karakter, nem kell jelenteni semmit), akkor legyen inkább +30k egy ismert boltból... -
renatto
őstag
válasz
snecy20 #33855 üzenetére
Felesleges ezen rugózni. Amúgy a legnagyobb kedvezményt a Sony AG8 kapta November elején még 800k volt, majd lett 700k, az utolsó 1 héten meg 613k.
De a 65" LG is 50k-t engedett az ÁK-s legalacsonyabb árból 650/700k volt most pedig 600/650k. De mivel 3 hete megy a cirkusz, így már nem tűnik annyira se jónak. Viszont aki most akart venni tévét az csak tudott 50K-t spórolni ezeken is. Aki meg bestbuy-t akar venni várjon tavaszig-őszig
mert a kettő között van olyan, de az villámakció... abból meg azért van sírás mert ugye sokan lecsúsznak róla és hát "a gyerek szájából vették ki!"...
Aki meg elég gyors volt.....
#33856 daneel_hu Az XboxOneX-en már most van VRR.
Ettől függetlenül tényleg csak játék... Meg hogy "bibííí, az enyímbe van hádéjemi 2.1". Elvégre LG.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
snecy20 #33711 üzenetére
Pont nem, laza 1 hétig mentek ezen az áron. Hol itt, hol ott.
Pl. "Panasonic 65FZ800 - 500K" - még én is elgondolkodtam veszek még egyet.LG B szériát én sem vennék.
Ma láttam "beragadt" 65C8-at mömö-ben, középen már egy pixelhiba a demo videónál is látszott kb 20-30mp-nyi vizslatáskor.
Na majd a 65C9 jövőre.Jajj, én kérek elnézést!
-
belan
addikt
válasz
snecy20 #33705 üzenetére
Nem lenne rossz ha oled monitorok is lennének de beégest kizártnak tartom hogy el tudják kerülni ! De csodák még vannak
. Renatto itt a idő pana oled legyen tudom oda vagy érte amugy gz 1500 ,2000 kifejezetten tetszik ! De ma neztem a gz950 ,1000 se rossz szep jo képük van régi retro lábbal !
Amúgy jo áron lenne vennék panat is !
-
-
renatto
őstag
válasz
snecy20 #33063 üzenetére
2-3 hete még mindkettő 30-50k-val drágább volt. Ez is csak a "BF"-nek köszönhető. Tök logikátlan Karácsony előtt - a húzószezonban - akciózni.... 2 éve 55" volt 500-550k...
Amúgy tavaly ilyenkor ettől drágább volt a 2018-as széria...
#33067 daneel_hu Nekem a gyári panel az elején nagyon homogén volt arra emlékszem, 2 évvel később meg nagyon nem...
Közben nem is néztem.
-
daneel_hu
addikt
-
renatto
őstag
válasz
snecy20 #33056 üzenetére
Az emag-on első percben nem volt akciós iPhone 8.
És több dolog is át volt húzva már 7.07-kor. Szerencsére nem akartam venni, de akkor is.
Amúgy érdekes, hogy megint minden akciós tévé top ára 1-2-3 között van mindegyiknél. Micsoda véletlen.Nem is baj hogy nem akartam venni tévét, mert így nem is maradtam le semmiről. Nem lenne ezzel baj amúgy ha nem 50-80% év üzlete akciónak hirdetnék. Az elmult 2-3 évben nagyon leesett a szinvonal, sajnos.
Azért a 65B9 - 595k-ért nem olyan rossz vagy egy 65C9 - 648k-ért
-
törölt tag
válasz
snecy20 #33002 üzenetére
DP > HDMI 2.0 átalakítóval chroma subsampling mellett sikerült 4K@120-at produkálni LG 9-es tévén, talán C9-en. AVSForumon írták egy threadben. Azt hiszem, a Club3D aktív átalakítóját használta az illető. Desktopról és játékból is mellékelt screenshotot, a VGA nVidia volt, de a típusára nem emlékszem.
Direktben HDMI 2.0-val a 4K@60 a maximum.
-
Plebi
senior tag
válasz
snecy20 #32977 üzenetére
Nem tudom ezen mit kell így aggódni, ha adnak a kiállított státusz miatt kedvezményt akkor jó, ha nem akkor is meg lehet venni, legfeljebb az LG-vel cserélteted a kijelzőt.
Én is így tettem, utolsó darab volt a boltban az 55-ös B8, mindenképp kellett, megvettem, igaz nekem volt rajta pixel hiba, a foltosodás mellett, de 1 héten belül már új kijelzőm volt. Közel egy éve minden okés vele azóta.
-
alaves
addikt
válasz
snecy20 #32899 üzenetére
Monitornak is jó választás lehet egy OLED TV, persze attól függ ezen belül hogyan és mire használod. Nálam is megy monitorként is. Általában "normális" fényerővel (25 OLED fény ~110 nit). Létrehoztam egy O OLED fényes képmódot is sokáig megjelenített statikus elemek esetére (pl. most fórumozáskor, szövegszerkesztéskor, stb)
-
daneel_hu
addikt
válasz
snecy20 #32781 üzenetére
Karácsony előtt önmagában baromság BF-et tartani, bár nem vagyok kereskedő.
Ha az lennék, akkor az eladatlan cuccoktól próbálnék megszabadulni.
Asszem' évekkel ezelőtt olvastam egy MM-es beszámolót arról, hogy decemberben az éves forgalom 30-40%-át megcsinálják úgy, hogy nem ócsítanak.Az oled azért eléggé kelendő még ahhoz, hogy szaré-hugyé árulgassák.
"Vagy nem tudom pontosan hogy van....de nincsenek ilyen -50-70%-os OFF-ok egyáltalán, de még _valós_ -20% se."
Pont ez az.
Amit karácsony előtt biztosan eladsz 100%-os kisker áron, azt nem fogod BF-en -70%-on vesztegetni. Öngyilkosság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest