- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #15826 üzenetére
A miheztartás véget : 55 vs 65"
-
rendon
tag
válasz
dgyuri0123 #15820 üzenetére
Csak ahoz be kéne jelentenem. De én attól tartok, hogy amikor kiküldik a szervizest, és azt fogja mondni, hogy az alig észrevehető, és hogy evvel nem érdemes evvel foglalkozni vagy,...... észre se fogja venni. Mert én se mindig veszem észre.
-
Pityu89
senior tag
válasz
dgyuri0123 #15740 üzenetére
Köszi. Pana plazmáról jövök, ott tök máshol volt a képarány. :-)
-
ahab2020
újonc
válasz
dgyuri0123 #15702 üzenetére
automata színkiemelő
Nem tudom, hogy ennek a jelenségnek van-e egyáltalán hivatalos neve. én neveztem el így mert ezt csinálja.
a tartalomtól függően élénkebbé vagy mattá teszi a színeket.Nincs benne a menüben ilyen funkció, ha mindent off-ra teszek akkor is csinálja.
Úgy lehet látni, hogy a desktop színe változik ha egy nagy sötét vagy világos téglalapot jelenítek meg.de mint mondtam menet közben ez nem tűnik fel mert nagyon szépek és élethűek a színek.
A true motion-nál meg pont azt csináltam igen. 2-re tettem mindkét csúszkát.
Nem a forrással nincs baj mert kikapcsolva vagy ilyen alacsonyra beállítva nincs vele gond -azt leszámítva, hogy magasabbra állítva azért folytonosabb volt a kép.Nem volna rossz ha ennyi pénzért normális szoftverrel adnák el azért.
Tudja valaki, hogy a hdmi link-t fent lehet-e valahogy tartani stand-by-ban?
Köszönöm.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #15679 üzenetére
"Viszont az elcsavarodott kijelző nem rejtett hiba, az ott volt, "feketén fehéren" csak senki nem vette észre."
Akinek hónapok óta van, valószínű most kezdi el nézegetni, hogy el van-e hajolva.
Szerintem te sem azzal kezded/kezdted a tévé kicsomagolás/beüzemeléskor. Sőt, még talán meg sem nézted a sajátod. Ja de, most.Amúgy érdekes, hogy eddig lg-nél volt ilyen "ívelt" síkképernyős oled. A sony/pana valahogy meg tudta oldani, hogy ugyan az az oled panel sík maradjon.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #15588 üzenetére
M4 se gyenge most a VB alatt.
Kíváncsi lennék, hogy beégésre kiterjed e az 5 éves gondoskodás(gondolom nem). Azért van 5 éves biztosításom is rá, elvileg az utolsó napon is kifizetik a tv árának 50%-át, ha baj éri.
-
Multibit
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #15588 üzenetére
ezen hagyja a tévét, persze közben tesz vesz...
Erről kell leszoktatni életed párjátKapcsolja be a hi-fi berendezést, a háttér zene jobb, mint a háttér tévé!
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #15584 üzenetére
Szerintem nem lesz vele bajod.
Amennyire rémlik nem nagyon nézegeted ugyanazt a csatornát napokig, hónapokig.Szerintem csak a fenti esetben lehet tartani a beégéstől.
Nekem pechem volt, mert szeretem az eurosportot, és ott a LIVE felírat teljes pirosban díszeleg.
Ezek előbb-utóbb sajnos beégnek.
Lehet csak 2-3 év alatt, de eljön az a pillanat amikor már fárad a piros subpixel. -
Multibit
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #15584 üzenetére
Nincs (még) OLED tévém, de 7 éve használok plazmát. Eszembe nem jutott soha zoomolni. Miért nyomorítanám meg az képminőséget? Ja, nincs sehol sem beégés a képernyőn.
-
*Tata*
senior tag
válasz
dgyuri0123 #15576 üzenetére
Én 2016 nyarán vettem egy EG 920-at, a lányom azóta tolja a"kacsatévét",
de eddig semmi beégést vagy akár csak halvány foltját nem láttam a képernyőn. -
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #15580 üzenetére
"ahol gyakorlatilag 4x kisebb a cellaméret"
Annyira azért nem, FHD-n nem véletlen a rácsháló effekt, jóval nagyobb holt tér van a pixelek közt hagyva mint 4k-n.
Logikád alapján feleslegesen pipiskedsz a 910 zúmolgatásával
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #15576 üzenetére
2 évig 910-es ment, most B7.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #15572 üzenetére
Több mint 2 éve használok oledet, asse tudtam hogy van rajta zoom. Sose figyeltem oda semmire. Szvsz kifejezetten gyötörni kell hogy baja legyen (kacsatévé ugye).
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #15572 üzenetére
"Sajnos nagyon sokan állítják teljes bizonyossággal, hogy náluk bizony nem égett be eddig semmi.. igaz, 2 hónapja lettek oled tulajdonosok."
Szerencsére ez az általános, már mint hogy nem ég be nem hogy két hónap alatt, de évek múlva sem. Mindenesetre a kép zoomolását nem tartom fontosnak, feltéve ha egész nap egy adott csatornát néz az ember. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #15567 üzenetére
Ezzel az erővel jó sok dolgot ki lehetne nevetni... Senki se állította, hogy nem ég be. Ez a technológiával jár, viszont mindent megtesznek azért, hogy ne történjen meg. Pl akkor az autók ABS rendszere is vicc, mert az autónak nem lenne szabad megcsúsznia?
-
I3vagyI5
csendes újonc
válasz
dgyuri0123 #15511 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ!
-
tothl
addikt
válasz
dgyuri0123 #15485 üzenetére
Nézem, habár a 6. rész környékén hosszú szünetet tartok.
Vajon miért...
Mondjuk nem tűnt fel a near black gond eddig.
Lehet akkor inkább nem is vadászom, hátha utána azt nézném végig... -
tothl
addikt
válasz
dgyuri0123 #15480 üzenetére
Egy ilyen ábrát hogy csalok elő ?
Gondoltam meglesem az enyémet.
De amúgy sok scifit, valamint horrort nézek, és ennek a szerencsétlen TV-nek komolyan mondom eddig csak előnyét találtam a korábbi LCD -imhez képest szóval nem igazán értem mivel lehet lebeszélni bárkit is erről, aki rendes anyaggal kipróbált egy OLED televíziót.
-
Rada84
újonc
válasz
dgyuri0123 #15454 üzenetére
Oks, köszi, ez vilagos. Viszont a TV a HUB-on keresztül fog latni mondjuk 3db különbözö külsö HDD-t?
-
Zolom89
senior tag
válasz
dgyuri0123 #15443 üzenetére
Arról volt szó hogy egy LG B7V OLED TV hangrendszere nem veszi fel a versenyt egyáltalán egy Soundbarral, és hogy vegyen mellé.. Nem linkelgettem, ajánlgattam különböző tipusokat sem...
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #15421 üzenetére
Ahogy már írtam a (#15415) blaca83 hsz-re válaszoltam és linkeltem is a megfelelő topikot. Látom megint nem megy a szövegértés.
-
nagyatt
tag
válasz
dgyuri0123 #15421 üzenetére
+1
-
Zolom89
senior tag
válasz
dgyuri0123 #15417 üzenetére
Semmi off nem volt?? Hát én sem a külső médialejátszókról akarok olvasgatni itt! HA majd az érdekel akkor megkeresem a saját forumát..
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #15417 üzenetére
A médialejátszó az off ha tetszik ha nem, a tévé belső lejátszóját nem kommentáltam. Ok hogy nem szívleljük egymást, de ne kötekedj ha megkérhetlek.
Egyébként meg olvasd el figyelmesen (#15415) blaca83 hozzászólását, nekem ez egyértelműen médialejátszós ajánlás kérésnek tűnik. Ha mellélőttem akkor sorry.De hogy ON is legyek. Simán oszthatod az észt helyettem is az OLED TV topikban, gondolom kellő tapasztalatra tettél szert a 910-el.
-
blaca83
őstag
válasz
dgyuri0123 #15408 üzenetére
Értem, köszönöm!
Amikor utoljára a Full hd idején beleástam magam a témába akkor úgy rémlik, hogy 70 környékén már Dune-t lehetett kapni.Szerintetek max. 30 E ráfordítással mi a legjobb amit venni lehet most a piacon?
-
PuMbA
titán
válasz
dgyuri0123 #15300 üzenetére
"Ha meg bekapcsolod a "képjavítókat", kapsz cserébe egyéb képhibákat. "
A Sonyé a legjobb, ezért ajánlják legjobban sportra. Alig észrevehetőek a képhibák a többi gyártóhoz képest
Az LG-é kifejezetten a mezőny hátuljába tartozik szóval nem csoda, hogy szinte senki sem szereti.
-
I3vagyI5
csendes újonc
válasz
dgyuri0123 #15300 üzenetére
Köszönöm a véleményed! A 10 bit az helyes, viszont csak a displayspecifications oldal írja 120 Hz-nek az LG 55EG9A7V-t és senki más. A fontos német árúházak mind 50Hz-snek írják. Az LG oldalán semmi adat róla, és még nem kaptam választ tőlük, hogy hány HZ-es a TV.
-
PuMbA
titán
válasz
dgyuri0123 #15293 üzenetére
Ezekben a régebbi (az olcsóbbak, ha jól tudom 3-4 éves paneleket és technológiát használnak) OLED-ekben nem problémás jobban a szinte majdnem fekete szürke miatti inhomogén kép?
Ha interpolációt akar használni például sportközvetítésekhez, akkor nyer a Sony, ha viszont nem, akkor pedig az OLED.
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #15278 üzenetére
Ha elégedett vagy a 300 soros mozgófelbontással, akkor ne kapcsold be...
-
válasz
dgyuri0123 #15278 üzenetére
Szerintem mindenki tudja/látta már azokat a teszteket, csak nem ért veled egyet, mert nem igaz...
Fogalmam sincs pl részemről, hogy a linkelt tesztekből hogy jutottál erre a következtetésre.
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #15259 üzenetére
Biztos. A B7 interpolációja jelentősen javult a B6-hoz képest is, tapasztaltam...
-
Tengri
senior tag
válasz
dgyuri0123 #15257 üzenetére
65-ös Lg-je van. Nem voltunk 3m-re sem a TV-től (jó ha volt 2,5-2,75), mondjuk a szoba sem nagyobb 16-18 m2-nél. Laikusnak vagyok, de a hangfalak (mennyezeti is!) Atmos hatása engem megvettek kilóra. A kép is gyönyörű volt és őszintén bevallom jobban bejött mint a mozi ( A film: Blade Runner 2049-volt).
-
tothl
addikt
válasz
dgyuri0123 #15252 üzenetére
Nagy figura vagy te Gyuri.
Szerintem a gyógyszerezésen még állítsatok mert nem tökéletes. -
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #15257 üzenetére
A mozgasmegjelenitese jobb. Tapasztalat.
-
Tengri
senior tag
válasz
"egy sokadik önjelölt "szakértőtől"
Szerintem ez még mindig egy fórum és nem hiszem, hogy baj lenne az, hogy véleményét leírja a témával kapcsolatban."bizony parasztvakítás a 4k még akkor is ha ez igen fájdalmas érzés lehet egyeseknek/neked, akik sosem látnák be, hogy esetleg teljesen feleslegesen ruháztak be félmilliót egy tévére."
Szerintem (a tévedés jogát fenntartom) a 4K-s beruházás sok eseteben (a környezeteben tapasztaltakból kiindulva) nem igazán a médismaszlag benyelése. Egyik nagyon jó barátom is azért vett 4k-s Oledet mert egy kicsit előre gondolkodik. Sőt akkor már lehet őt azzal is támadni, hogy bizony a "mozis" szobájában építi ki a Dolby Atmos rendszert is, holott az Atmos is még "gyerekcipőben" jár. Tudjuk, hogy a 4K-s tartalmak még nem igazán elterjedtek, de azt is lehet látni (persze egyén függő), hogy ott is egyre jobban szélesedik a paletta. Az elkövetkező pár évben már lehet, hogy kifizetődik neki a felár egy FHD-s OLED-del szemben.
Szubjektív véleményem az, hogy mindenki vegye azt ami neki a legmegfelelőbb. Emiatt nem kell fikázni sem a 4K-s megjelenítőket, sem a FHD-s megjelenítőket sem. -
sakal83
addikt
válasz
Azert a b7 jobb:
Mozgasmegjelenitesben hangban webosben 4kban hdrben.
Ezert kerul tobbe. Kinek mi eri meg es mire hasznalja.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #15246 üzenetére
(#15247) Korbel78
gyurika mindenben a saját gondolatait akarja látni. Mára elég is ennyi.
-
Tengri
senior tag
válasz
dgyuri0123 #15246 üzenetére
Ne hagyjátok abba mindjárt kész a popcorn
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #15244 üzenetére
Jaj ne már, most ez komoly? Ebből azt szűrted le hogy FHD anyagnál is jobb a B7?
Te is tudod hogy miben jobb a B7 mint mondjuk a 910, szóval ne kezdjük el még1x. A felskálázás soha nem lehet jobb mint a natív megjelenítés, szerintem ez evidens. de a 910 vs B7 között a legkevésbé fontos a felskálázás adta hiányosság mondjuk a B7 hátrányát tekintve. De ezt is leírta már sok ember neked/nektek.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #15238 üzenetére
Joshi kolléga szerint gagyi
Szerintem meg, nekem a bevásárlásokhoz tökéletes lenne.
Amúgy meg nem tökmindegy, hogy ki mit vesz magának?
A saját pénzét mindenki arra költi amire akarja, nem? -
Joshi
titán
válasz
"Ha már személyeskedünk..."
Beszélgetünk, az hogy te személyeskedésnek veszed az viszont beteges. Nem nincs BMW-ém és az autóm se céges, de ez nem tudom hogy jön ide.
"Az meg totál ostobaság részedről hogy azt gondolod, a B7 sokkal jobb FHD esetén, mint a 910V."
Soha egy szóval nem írtam olyat hogy a B7 jobb lenne 1080p anyag megjelenítése esetén. Az hogy az én Sony A1-em egészen jól skáláz fel az egy dolog, amúgy is a lejátszómmal skálázok szóval ez se lényeges számomra. Az LG-ről soha nem írtam ilyen jellegű "tapasztalatot", nem tudom honnan vetted.
Tulajdonképpen mindig a FHD OLED pártját fogod minden egyes hozzászólásoddal, ami nem feltétlenül baj, gondolom kicsit frusztrálttá tehet téged hogy csak ebben a témában tudsz "érdemben" hozzászólni. -
sakal83
addikt
válasz
Vakteszten azert latszik a kulonbseg mert gorbe a kepe
Mondjuk en a Corolla Versora szavazok. Bar a jazz sem utolso az eszrevehetetlen a vilagbol kimeno autok kozul. Bar mindig belenezek a tukorbe amikor latom a tobbi versos autovezetot
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #15235 üzenetére
"Nekem Honda Jazz-em van"
Az egy nagyon jó autó!
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #15235 üzenetére
De azt is számtalanszor kibeszéltük hogy a FHD OLED-ek sokkal gyengébbek a 2017-es 4K modellekhez képest, minden tekintetben. Ugye most nem azt mondom hogy melyiket vennénk, hanem arról van szó hogy sakal83 meglévő tévéjét lecseréli egy sokkal gyengébb OLED-re. Én nem tenném, de ő tudja.
Az autós példa is csak arról szól hogy melyikre van pénzed, azt mindenki tudja hogy sokkal jobb/praktikusabb autók is vannak mint a Honda Jazz. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #15233 üzenetére
Pont azért tartanám meg a 4K HDR-t mert az jobb, de sakal83 leírta privibe a miérteket és elfogadom a véleményét. Mindenesetre bőven van 4K HDR tartalom vagy így vagy úgy. És most filmekre gondoltam nem demókra.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #15182 üzenetére
Nem, viszont távirányítóval a kanapéból pár fokkal kényelmesebb. Én is részben azért csináltattam, mert amúgy tükröződik a tévé, és nem akartam már a gurtnival bajlódni.
(Itt a többi előnye, ha az ember rendszerben gondolkodik. Nekem ezek nincsenek kiépítve.)
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #15133 üzenetére
Kevés olyan film van aminek jó a hangja, de amelyik jó azt nem lehet összehasonlítani egy sztereó hanggal. Milyen subod volt?
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #15128 üzenetére
Úgyis forrásfüggő lesz mennyire élvezhető a hang, ahogyan a képnél is így van.
Ha szar a forrás akkor teljesen mindegy, hogy Atmos-e vagy DTS.
Ugyanez igaz a képfolyamra is, nincs az a technológia ami megmenti a szar filmet, szar zenét.Lássuk be, az sem mindegy mivel etetjük az oledet.
A technológia mérföldekkel a tartalmak előtt jár. -
Strezi
őstag
válasz
dgyuri0123 #14993 üzenetére
-
Strezi
őstag
válasz
dgyuri0123 #14990 üzenetére
Tudom, fájnak a tények, de hagyjuk a szar Polkorrekt Próbálkozást!
Nézzük a hozzászólások információ tartalmát (nem csak a tiéd):
Igen, van HFD tévé
Nem, nincs hely nagyobbnak a falon
Nem, nem használt 4K tévét
Igen, beszél róla meg minősít másokatTehát:
Nem, nem tudja miről beszél!Q.E.D.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #14990 üzenetére
"inkább átsiklottam felette.." - Mármint az Amazonason?
-
Strezi
őstag
válasz
dgyuri0123 #14987 üzenetére
Nem, már napok óta fennakadok a féligazságokat tartalmazó, abszolólt egyoldalú hozzászólásaidon. Ideje volt ellenpontot adni, hogy érezd a törődést
-
Borisz76
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #14974 üzenetére
Szokás kérdése....
Én a FHD 55"-s készülékemet sokáig 1,5-2 m távolságból néztem.
A táblázat szerint kicsit közel voltam. Nekem mégis megfelelt.
UHD készüléken ugye több a képpont ( 4XFHD ) ezért ha közelebb is van a néző , akkor sem lesz pixeles a kép ( normális , jó forrás esetén ).
UHD 100" -nál 1,8 m az alsó határ....amit kiragadtál mint példa.
De ugye ezek csak AJÁNLOTT nézési távolságok. Tól-ig értékek.
-
junior19
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14944 üzenetére
A 20-as Oledfény a többi paraméterrel kb 100 nitet ad nálad, ezt tényleg jól beállítottad szemre, de ezt kis gyakorlással, érzékkel be lehet állítani. Pontosan 120-ra nem lehet, de az eseted még a határérték. 1-2 értéket még nyugodtan tolhatsz az oledfényen, s teszteld, hogy tetszik.
A gammát viszont nem lehet beállítani pontosan szemre, legalábbis amire Joshi gondolt. Hogy a szürkeskálád minden mérési pontján 2,2 legyen a gamma, ne csak egy-két ponton. Ettől lesz a képnek mélysége és dinamikája.
Azt persze gyakorlott szemmel lehet látni, hogy 2,2 vagy 2,4 körüli a gamma. De egy átlag gamma értéke hiába jó, ha csak egy ponton egyezik meg a célértékkel, a gamma pedig tényleg görbe. -
Jugar
tag
válasz
dgyuri0123 #14921 üzenetére
Köszi az infot. Lehet nem ide tartozik, de van valakinek tapasztalat azzal, hogy ha külső média lejátszó usb 2.0-n kapja az anyagot egy külső merevlemezről, ez mennyire látszik meg egy 55’ oledes tv-n 4K UHD video tartalmaknál? Mármint a gyengébb adatátviteli sebesség miatt mennyire hátrány a képi megjelenitésben ha nem usb 3.0? Meg gondolom a tv nem fog kapni dolby atmos jelet, ha a média lejátsztó nem támogatja.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #14930 üzenetére
A Gamma értéket is csak méréssel tudod megállapítani.
-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #14930 üzenetére
alaphelyzetben. pontosan nem tudom
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #14929 üzenetére
De ezeket csak méréssel lehet beállítani, szemre nekem jónak tűnt a gyári Cinema Pro profil is, pedig kalibrálás után nagyon nem volt jó. Ok, itt még nagyon magasan használtam a fényerőt(50-ből 35-ön), de a 120cd/m2-es fényerőt is csak méréssel lehet belőni. Nálam a fényerő 50-es skálán a 13-14 adja a 120cd/m2-t, igazából csak ezután lehet elkezdeni a mérést. Az alábbi kalibrálás nem végleges, még kellene finomítani rajta.
-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #14924 üzenetére
a feketerészletességet szerintem csak a fényerővel lehet állítani. Van youtubon teszt hozzá. Próbáld ki Csak a fényerőre reagáli. Tesztled le, hogy a Te beállításaid milyenek.
-
salapp
addikt
válasz
dgyuri0123 #14916 üzenetére
Kalibrált G30-as plazma óta fizikai fájdalom nekem is a mozi. Premier azért bevonz látvány filmekre, de mindig azzal nyugtatom magam, hogy majd otthon jó képpel is megnézem.
OLED után meg szerintem már egyenesen elviselhetetlenül szar élmény lehet. -
Jugar
tag
válasz
dgyuri0123 #14897 üzenetére
Próbálgatom, hogy a legjobb, úgy látszik nem véletlen hogy a 4k UHD demokban nincs gyors jelenet, azzal valahogy nem akarják reklámozni az oled tv-ket. Kb. 2-2,5 méterről szoktam sasolni a képet.
-
Tengri
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14887 üzenetére
Írta hogy neki még az akciós árban hozzák, de valóban az 530 nem jó ár érte.
Érdekes, hogy azokban a budapesti MM üzletekben ahol a c7v-t szerettem volna megvenni mindenütt azt mondták hogy a 7-es széria kifutó és többet már nem lesz nekik 55-ös méretben. Úgy nézz ki, hogy mégsem... -
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #14846 üzenetére
Nem fogják hanem lerendelte onlinearuhazba szerintem.
Aki kicsit felreteszi a joerzeset rair hogy 380 es meg igy is olcsobb
-
válasz
dgyuri0123 #14812 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #14818 üzenetére
Az aktuális tavalyi modellárak 65"-os méretben egyáltalán nem azt mutatják hogy drágább lenne a Sony mint az LG. Az viszont tény, hogy 55"-os méretben nem lehet versenyezni az LG-vel. Gondolom a 65"-os méret is csak azért drága az LG-nél, mert abból sokkal kevesebb fogy. De az árnak mi köze mondjuk egy Stressz teszthez? Miért csak az LG tévéket tesztelik ilyen körülmények között? Kötve hiszem hogy az Rtingsnek ne lenne pénze(szponzora) Sony vagy Pana tévékre.
Az aki milláért vesz tévét miért titkolná el hogy beégett? Én pl elsők között publikálnám elhiheted. Ennek semmi köze az elköltött pénzhez. Csak gondolj bele, hogy aki dohányzik és veszi a cigarettát nem tölti, az évente 3-400k-t költ el, ő se gondolja át hogy mennyi lóvét füstölt el. Aki nem dohányzik annak az 1milla tévére ilyen megközelítéssel már nem is olyan sok igaz?OLED árak.
-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #14816 üzenetére
Hianyzik az iveltseg. Nem rohog!
tenyleg.
Csak az 5 ev gari miatt vettem meg. Jo vetel volt most. Az eg910 meg mar csak decemberig volt garis
Beszeltem lgs kollegaval aki azt mondta hogy a b8 gyakorlatilag a b7 kiveve a fenyerot mert szerinte visszavettek igy a b7 korrekt vetel.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #14814 üzenetére
Azt értem hogy LG-ből sokkal többet adnak el, de azért az is furcsa hogy még csak nem is hallani Sony/Pana beégésről. Pontosabban én még nem olvastam ilyen esetről.
-
válasz
dgyuri0123 #14810 üzenetére
Volt tv-jük, személyesen voltam ott.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123 #14807 üzenetére
Lehet boltfüggő is amúgy.
Mint korábban írtam, eléggé nagy a boltok közötti rivalizáció... Ha helyben is el tudják adni, akkor nem szarakodnak a futárral, hanem eladják aki elviszi. Az a vicc, hogy a házhozszállításhoz ki kell tölteni 2 papírt, ami plusz 15 perc munka. Inkább behazudják, hogy nem megy. (Nálam nem jött fel magától, ez 100%)
Látod az itteni kollégának is eladták a félretett TV-jét.
(#14808) sb: Ja igen, pont Te is írtad a sztorit...
-
sb
veterán
válasz
dgyuri0123 #14802 üzenetére
Akkor most magaddal vitatkozol?
Nézd meg mire válaszoltam és megérted...Maradjunk annyiban, hogy amire írtam - vagyis telefon és posta. Ez hülyeség.
Meg ha már itt tartunk akkor az is amit te írsz.
Webshopos szállítás van a rá vonatkozó feltételekkel (akár utánvét), meg a megveszed és hazaszállíttatod (a saját szállítási szolgáltatásukkal) verzió. Egyik hsz-ben sem erről írtál, sem te, sem so_ha.
szerk: A harmadik amit kiböktél meg egy egyedi valami... amit sikerült valakivel leboltolni tök magánban.
Továbbléphetünk.ps: Kicsit sok itt a topicban a "tuti" ami csak bemondásra megy. Boltból haza utánvét, soseégbe. Garanciábanmindigcserélik.
Értem én, hogy nem elszomorítani kell a betévedőket, de olyan tippeket olvasok 100%-osra ami csak a jóindulatukon múlik. Kb. annyira mint akinek félretették a TV-t és másnapra eladták az orra elől. -
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123 #14799 üzenetére
Na igen, lehet szállít ingyenesen... de Nyíregyről elhozzák Bp-re is? Raktárból raktárba?
Azt tudom, hogy Pécsről nekem nem hozták fel Bp-re. Csak akkor ment volna a biznyák, ha lemegyek érte kocsival, fizetés után. Pedig ismerték az LG Promotert, és így sem sikerült, csak mókolással.
-
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14802 üzenetére
Ha hiszed,ha nem,én így vettem a 910v-met tavaly...magánszemélytől,bontatlanul.
-
sb
veterán
válasz
dgyuri0123 #14799 üzenetére
Postáról beszéltem, nem saját vagy futárszolgálatos szállításról a hozzá tartozó hivatalos szerződési+fizetési eljárással.
Egy sima postai utánvétes csomagnál:
- nincs értékbiztosítás
- egy csomag a sok közül amire a posta annyit vállal, hogy vagy lesz vele vagy nem
- az is tulajdonsága, hogy nem kötelező átvenni. tehát ha köszönöd nem kéred akkor megy vissza a feladónakSzóval egy telefon+normál postacsomag tuti nem működőképes.
A hivatalos szállítás más tészta... de ott meg gyanítom nem telefon után fogják elindítani, hanem ha odamész és szerződsz (kifizeted). Szóval nincs utánvét. Webshopban van, ami meg egy külön értékesítési forrás, tök különálló eljárással (távollévők közti szerződés, 14 napos elállás, stb, stb...): ott már 1 hete nincs B7V, meg más sem.
A kettő tök különálló eljárás.
-
allein
addikt
válasz
dgyuri0123 #14780 üzenetére
Köszi az infót. 200 órát még nem ment a készülék. Ma ugyanazt a filmet elindítottam és nem volt látható a jelenség
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123 #14648 üzenetére
Simán valaki 100-ason használja az OLED fényt SDR-ben mert úgy "világos". Sőt most nem tudom megnézni de mintha az egyik gyári beállítás is maxon csapatná a B7-nek.
Amúgy konkrétan erre nem tudom a választ, de áltagban HDR gamingben a HUD/feliratok stb ugye nem mennek max peak intenzitásokon?
-
kopidoo
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14592 üzenetére
Köszi 😉
-
so_ha
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14536 üzenetére
"május 15.-én lejárt az akció... ?"
A Magyar 5 év gondoskodás most 2018.05.15 - 07.15-ig tart az LG-nél. -
TBMC
addikt
válasz
dgyuri0123 #14527 üzenetére
5évet ad az LG?
tudtomra az én B7emre csak 2 év van
(euronicsben vettem) -
Fang
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #14527 üzenetére
Köszi szépen, akkor LG vonalon indulok tovább!
[Az rtings tesztjében] a B7A típus kapta a legjobb értékelést.
Ez Magyarországon a B7V típus volna, Németroszágban pedig a B7D?E7/C7 csak dizájnban különbözik a fentiektől? Nem igazán egyértelmű nekem most az LG típus szám felépítése...
-
AL
addikt
válasz
dgyuri0123 #14513 üzenetére
Szia ! Én eddig minden híradástechnikai készülékemet áramtalanítottam, ha nem használtam . Ez a TV most kivétel. Minden készülékem feszvédős elosztóba van csatlakoztatva, ami kikapcsolható . A tévén kívül minden mást most is kikapcsolok . Az Android tévékről is írták többen, hogy nem jó áramtalanítani, nem tudom mi az igazság. Az a baj, hogy a Panához is néhány oldalas leírást adtak, amiből két oldal, hogy ne dobjam ki a tévét mert veszélyes hulladék . Igazából csak itt olvastam, hogy ne áramtalanítsunk . Az igaz, hogy a használati írja, de az a kikapcsolás utáni időre vonatkozik. Nem tudom, hogy máskor ( üresjáratban ) is csinál e valamit, eddig még nem láttam. Üdv.
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #14497 üzenetére
A manuálisan indítható frissítés a "nagy" frissítés és az alaposabb, mint ami 4 óra után automatikusan elindul...
Szerintem ezt csak látható probléma miatt érdemes elindítani... -
bandi0000
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #14483 üzenetére
nem is értem mért nrm lehet ezeket a logokat eltüntetni...
engem nem zavar ha beég ezt bele tudom a technikába, mint telefonba, csak ne 1-2 hónapig bírja égés nélkül
kíváncsi lennék hogy mit tud ez a kompenzáció csinálni, mert ugye nem látszik semmi, tehát hogy mi a technikai háttere
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #14442 üzenetére
Nálam is beégés van, de erről már diskuráltunk párszor.
Nem tűnt el a "LIVE" boksz azóta sem - ha piros háttéren nézem.
Be van égve szimplán.Szerintem überérzékeny a czucc.
55E6V
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14442 üzenetére
Hdtvtest YT csatornán volt ilyen 10 webos tips, én ott láttam. Azóta a kurzor is madárkás
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #14397 üzenetére
nyilván mint mondtam nem az sd lesz a fő használati cél, de sok adást nézek, attól még vehet valaki ferrarit ha csak néha viszi ki zárt pályára
amúgy az én mostani TV-m is tudja a banding feature-t szürkénél
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #14197 üzenetére
"17-es oled fény helyett, sötét szobában, 30-40-en kergetik a júzerek, pedig a "túlzott" oled fényerő nagyon rosszat tesz a kontraszttal és megöli a kép mélységét."
Érdekes én pont fordítva veszem észre. De miért is csőkkene a kontraszt tőle, mikor pont az általános, de legfőképpen a csúcsfények nőnek tőle, a fekete a helyén marad...
Te melyik TV típusnál tapasztalod ezt? Szerintem az sem mindegy... -
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #14153 üzenetére
-1
Szerintem aki eljutott oda, hogy az oled miért is kiváló TV, annak nincs jobb vétel egy akciós B7-nél...
Vagy szintén jó árusított A1.
Persze nálad más a helyzet, mert van már egy fullhd-s oled-ed. De azért érzed, hogy ott van a fejedben az agyrágó bogár... -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #14125 üzenetére
Nyilván, csak összehasonlítás végett írtam, hogy egy 55 colos tévé azért nem a SPAR-ban kapható 32-es világosszürkét generáló lcdtévé.
Amit nyócvan bruttóér' megkapsz.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #14125 üzenetére
Ez azért túlzás, mert sokaknak bőven megfelelne egy Sony XE8505 is 55"-ban ami most akciósan 260k. Oledhez nehéz hasonlítani bármilyen LCD-t is, még a nagyágyúk is alul maradnak mint pl Sony ZD9.
-
so_ha
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14107 üzenetére
"Te nem érted... "
Mindjárt gondoltam."Majd ha 55"-os csúcs LCD lesz 300-ért, na akkor lehet hogy az oled is beesik arra az ársávra"
Még szerencse, hogy annak is bebetonozódott 500e-nél az ára pár évre ... ja nem."de addig minek?"
Ez így elég költői kérdés, mert kereslet kínálaton kívül még sok minden befolyásolja egy termék árát. -
so_ha
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14098 üzenetére
Szerintem életszerűbb volt az én 1 évvel ezelőtti ár párhuzamom, mint a Te hasonlításod ahhoz, amikor megjelent a technológia (de ha ez Téged megnyugtat szíved rajta
). Hogy Ren Hoek gondolatait "kölcsön vegyem", "ez nem egy lineáris görbe", de a tendencia jól látható szerintem, ... még ha nem is mindenki akarja észrevenni. Úgy tűnik, mintha a hozzászólásaimból csak 1-2 szót olvasnának el páran, és arra kényszerét érzik reagálni, holott az egészet érdemes egyben értelmezni. Az is nyilvánvaló, hogy azt mindenki elfogadja, hogy évről évre csökkenek a nyitó árak, de sokan bebetonozottnak vélik az 500e körüli Oled 4K tv árakat, mert eddig az volt az alja. Mindenki gondolja végig az LCD árak korábbi alakulását, és majd jön a kikristályosodás.
-
so_ha
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14094 üzenetére
"Ühümm"
Valószínűleg tavaly is ugyan ezt írtad volna az idei 650e nyitó árra a tavalyi 930e alapján. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #14078 üzenetére
"Jó lenne ha megoldódna ez a mizéria, mert előbb utóbb én is kénytelen leszek 4k-s oledet venni...nem a 910V-vel akarok eltemetkezni."
Most lehet a laikus beszél belőlem de informatikailag nem hinném, hogy olyan nagy dolog lenne egy olyan szoftvert írni a tévére amely figyeli a statikus logókat. Ilyen esetben azon a helyen kivenné a pixelekből a piros színt. És alkalomadtán variálhatná a tartalmukat is.
Szerintem kutyát lovat nem érdekelne ha az RTL Klub logójából kiesne a piros.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #14022 üzenetére
Biztos, hogy hosszútávon inhomogenitást fog okozni.
Az a kérdés inkább, mikor lesz észrevehető.Nálam a plazmán még egyetlen logó sem égett be, pedig arra sehogyse vigyáztam az oledhez képest.
Ezt pedig 1 év alatt símán beégettem. -
Tengri
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14071 üzenetére
Nekem megér +200k-t az AF8...már csak az asszonyt kell meggyőzni
-
Gabesz26
senior tag
válasz
dgyuri0123 #14065 üzenetére
"De mocskosul ráfaragtak, mert az oled "cserébe" jól leiskolázta az összes LCD-t..." - ahogyan anno a plazma is...
Az OLED ellen is megvan a lejárató kampány, szerencsére itt "csak" a beégést tudják felhozni, de ez pont elég ahhoz, hogy az átlag vásárlók jelentős részét elrettentse (ha már ennyit kiadok egy TV-ért abba ne égjen már be a Duck tv logó
)
Írom ezt Pana VT60 tulajként, és persze az OLED topikot sem véletlenül követem
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #14037 üzenetére
Természetesen én nem értek a kalibráláshoz ezért segítségre szorulok. A kütyüt megvettem, egy X-rite Display Pro-t, csak éppen azt nem tudom melyik az eleje és a vége. Na jó azt azért meg tudom különböztetni.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #14034 üzenetére
Annyira nem vagyok eleresztve.
Egyébként most próbálom segítséggel a kalibrálást, nem egyszerű mutatvány.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #14029 üzenetére
Tényleg 2015-ös volt, akkor lehet hogy a 3 éves terméktámogatási ciklus az általános. Nem gond, majd 3 év múlva lecserélem a millás tévémet.
-
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123 #14031 üzenetére
Ez egyértelmű, alap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest