- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
darthdenes
tag
válasz
ahab2020 #15711 üzenetére
"Autómata színkiemelő"
Szerintem itt arra gondol, hogy pl média menü/youtube stb más színbeállítasokat használ, mert amikor rányomok a filmre láthatóan beál a fehér színhőmérséklet (ergo meleg 2) a választottra. Más képbeállítást használ ilyenkor a menü mint amit filmnézéshez állítottam.
Szerintem. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Lehet ABL is... de
Dinamikus kontraszt ki van kapcsolva?
Otthoni módban van a tévé, nem üzletiben?
Nem valamilyen előre beállított gyári képmódot használsz?Tru motion 2/10 legyen, ne 2/2. Esetleg lehet 3/10.. Nálam 3/10 egy ideje és nem látok zavaró zajosodást, szaggatást, akadást. Igaz, nem is tűnik el teljesen a 24p röcögése, cserébe nem "esik darabjaira" a kép. Jó kompromisszumnak mondanám.
-
törölt tag
válasz
"automata színkiemelő"
Ez az ABL lesz szerintem. Erre a kifejezésre keress, így már volt róla szó a topikban. Ez nem a színeket emeli ki, hanem sötétebbre veszi a teljes képet, ha az átlagos fényesség amúgy magas lenne.
Kikapcsolni nem lehet, maximum ha sötétebbre kalibrálod a képet, akkor kevésbé lesz agresszív.
"Tudja valaki, hogy a hdmi link-t fent lehet-e valahogy tartani stand-by-ban?"
Azt szeretnéd, hogy standby-ban is aktívnak látszódjon a tévé? Én ilyen HDMI-s eszközzel még nem is találkoztam. De a problémát se értem - mi a gond azzal, hogy ha kikapcsolod a tévét, akkor a tartalom átkerül az aktív kijelzőre? Ez a normális működés.
Ezt szerintem csak úgy tudod kikerülni, ha bekapcsolva hagyod a tévét, és beállítasz neki egy fekete képet képernyővédőként.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ahab2020 #15700 üzenetére
"automata színkiemelő"
Azmiaz ? Ilyennel még nem találkoztam.
A Trumotiont pedig próbáld 2/10-re állítani, úgy a legjobb, esetleg 3/10. Fogalmam nincs hol állhatnak a csúszkák nálad, hogy ilyen képhibákat okoz. De sok esetben a rilíz sem jó és azon a tru-motion sem fog javítani, inkább ront.
HDMI kérdésre nem tudom a választ.
-
sakal83
addikt
válasz
ahab2020 #15471 üzenetére
Bármelyiket választod jól jársz, ha oledet akarsz.
Ha fullhd tartalom elég, jó a fullhds modell, de gyengébb a hangja a fényereje és lassabb a menüje.
Anyagilag Neked kell dönteni, hogy megéri-e számodra. A felsőkategóriáslcdket kontrasztban és betekintési szögben agyonveri.
Személyes tapasztalat, hogy az SD és gyatra minőségeket jobban jeleníti meg a fullhd-s modell, én többek között ezért is váltam meg a b7-től, amely szintén egy nagyon jó tv, de az én igényeimen túlmutatott a tudása, ami tagadhatatlanul sokkal több, mint a FULLHD-sé. De Fullhdig nagy eltérés nincs. Ugyanaz az OLED technológia.
ha esetleg ledben gondolkodsz, akkor a sony xe9005 és felette, valamint a pana ex780, ami szóba jöhet, de azok is markolósak anyagilag.
ui.: Szerintem érdemes OLEDet választani. Volt EX780-am egy OLED után és hiányzott
5 év garival bestbuy, ha tönkremegy a 4. évebn, utánad vágnak szerintem majd egy 4k-s modellt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Mobil flották
- Napelem
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Windows 11
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest