-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
válasz
ricsip #79430 üzenetére
Ezek mind apróságok, nincs jobb tv főleg gamer monitor gyanánt mint a C széria. Más vagy sokkal drágább azért nem éri meg, (sonyk, ahol van DTS) vagy kb ugyanabban az árban csak rosszabb van. Gigás lant még nem találták fel tv-re, távirányítója pedig a legjobb a piacon szerintem.
-
Mentolka
senior tag
válasz
ricsip #76651 üzenetére
Nekem ez nem ment... Én is kényelmesen akartam megoldani.
A TV lejátszója nagy bitrátánál megakadt másodpercekre (szerintem, amikor jelenet váltás volt,vagy mittomén) - akármilyen kapcsolaton próbáltam.
Ha pedig a RPi-re tettem egy lejátszót, és így a Rpi-t HDMIvel rádugtam, akkor a torrent klienssel lett probléma: amikor az használta a rádugott SSD-t, akkor nem tudtam lejátszani filmet - valami qrva linuxos jogosultsági probléma lehetett (vagy mittomén). -
Tyrone89
aktív tag
válasz
ricsip #75836 üzenetére
Annyira nem vagyok benne a témában, de ha virágboltból töltesz DV anyagokat akkor UFO971 és PapitaHD nevű releaserek munkáit töltheted, profil 8 DV-k single layer formában. UFO inkább remuxokat készít, PapitaHD inkább tömörített anyagokat helytakarékosság szempontjából, de nincs igazából szemmel látható különbség köztük. Ezek biztos hogy mennek a C1-en. Egyébként annyira ne bánkódjon senki szerintem ha nem megy profil 7 dual layer DV. Ezeket szemre szinte lehetetlen megmondani melyik melyik, véleményem szerint maximum akkor lehetne talán különbséget látni SL és DL DV között ha egymás mellett látnád őket. A single layer DV is jobb mint a "sima" HDR10 mert dinamikus metaadatokat használ. A HDR statikus. Szóval a dolby vision filmeknek jelenetenként változhat a fényerő optimálisan. Elvileg a feketék is még mélyebbek úgymond mint HDR-ben. Remélém nem írtam nagy hülyeségeket. Profil 5 DV-t talán a streaming szolgáltatók használnak?!
-
bnorci71
addikt
válasz
ricsip #75520 üzenetére
ez még nem is elborult ár
#75524 kgergo89 +Elemental
legjobb megoldás, majd a következő festéskor bevésem most lettünk kész nem vésnékna meg azt se tudtam mi hol lesz, szekrény csere is volt az is most jött meg
#75527 so_ha
köszi na valami ilyesmire gondoltam ami nem mindennapi, mondjuk nem ocsó de hát designos
köszi a többieknek is -
vilga
tag
válasz
ricsip #75523 üzenetére
pl. ez [mérőszekrénybe], ez pedig pl. [lakáselosztóba T1+T2+T3
-
blakey
titán
válasz
ricsip #75505 üzenetére
Nincs, illetve lehet, hogy van a neten leírás, hogy hogyan, talán a Serviio fórumán illetve a leírásában elképzelhető, hogy találsz ilyet, kb. 10 évvel ezelőtt foglalkoztam a DLNA-val, azóta SMB/NFS és Plex "játszik", DLNA-ra meg ott a Syno féle ami nagyon jó ebből a szempontból.
-
ribarszki
őstag
válasz
ricsip #75488 üzenetére
Összenézve legalább 15 netflixes és hbomax DV filmet, annak legalább 50 sötét és világos jelenetét, Lg B8-on és S95b-n, DV kontra HDR, az esetek 99%-ban kopp ugyan az a két képi világ.
A maradék 1%-ban hol ez jobb, hol az. Egymás mellett nézve kizárt, hogy bárki megmondja melyik a DV és melyik HDR...
Más problémám van az S95b-vel.. Natív hdr-ben nagyon sötét a kép. Elveszik minden részlet. most próbálok utánajárni, hogy ez szoftveres, vagy hardveres hiba.. Csak akkor érem el a B8 fényesség és árnyék részletesség szintjét, ha a kontraszt javítót és a csúcsfényt maxra teszem... De amíg nem kapok rá választ, nem akarok feleslegesen írni róla. -
-
Vitee
aktív tag
válasz
ricsip #75202 üzenetére
Pont valamelyik nap ajanlottak itt nekem is ezt a szoftvert, mert ugyan ez idegesitett mint amit feljebb kerdeztek, az ASBL.
Tenyleg pillanatok alatt lehet hasznalni a szoftvert es bent is vagy a service menuben es kitudod kapcsolni ami zavar.
Annyi, hogy nekem nem latta automatikusan a PC a TV-t, igy hozza kellett adni az eszkozkezeloben. -
ribarszki
őstag
válasz
ricsip #74990 üzenetére
Igazad lenne... de ez a kuponozás valahol egy kiskapu. Fold3 270-re kuponzoható, Amir 500k alatt nem kapsz meg sehol. A S95B piaci ára is majdnem duplája annak amit a Samunál kihozhatsz.
De ha megnézed a külföldi árakat, ott is millió forint körüli árat látsz a 65-ös Samu Oledre. Szóval ha az árukeresőn szürke importos bolt is ennyiért hozná, azt mondom ok, igazad van. De szó sincs erről.
Engedi a kuponhalmozást, s ténylegesen piaci ár alatt vásárolsz. -
BoneDragon
veterán
válasz
ricsip #74990 üzenetére
De megértettem és nem értem miért fáj ez neked. Nem kötelező megvenni. Minden új elektronikai eszköz ami megjelenik kb dupla áron megy a pár hónappal későbbi árhoz képest. Ez mindig is így volt és így is lesz. Te nem érted amit én írok. Ők nem abból termelnek profitot, hogy 1 év múlva 500-ért fog elmenni, hanem a mostani árból. Iszonyat költsége van ezeket lefejleszteni, tesztelni, gyártani stb...
Inkább örülni kéne, hogy van ilyen lehetőség. Azt is mondhatnák, hogy kapdbe nem kapsz semmit és vársz 1 évet mire lemegy az ára vagy kapsz max 5%-os kupont azt jónapot. Engedd el. -
Csandi
őstag
válasz
ricsip #74986 üzenetére
Vagy azért adják ennyiért mert ennyiért is nyereséges nekik, tehát amit te mondasz - Ezesetben szerintem is így van. De akkoris jó nekem kevesebbet költeni.
Vagy azért adják kevesebbért, mert esetleg minimális veszteségbe verik magukat, cserébe azért, hogy a jövő elkötelezett márkahű vásárlóit kitoborozzák. Ezesetben nem ez történik szerintem sem, de volt már példa nem egyszer a világban. -
PuMbA
titán
válasz
ricsip #74891 üzenetére
Még mindig kicsit ködös a fejekben a dolog
Nincs 1.4 vagy 2.0 kábel, hiszen egy kábelvezetékre sincs ez ráírva. Ezek a kábelek vannak Wikipedia HDMI cables HDMI.org Hivatalos kábelszabványok
"The following cable types are defined for HDMI in general:
Standard HDMI Cable
Standard HDMI Cable with Ethernet
Standard Automotive HDMI Cable
High Speed HDMI Cable
High Speed HDMI Cable with Ethernet
Premium High Speed HDMI Cable
Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet
Ultra High Speed HDMI Cable" -
Vitee
aktív tag
válasz
ricsip #74793 üzenetére
Ez pont egy TheVR HappyHour volt. Par perc utan mar jelentkezett, akkor ez ezert lenne mert nincsen semmi mozgas a kepernyon? Filmek allatt soha nem tapasztaltam ezt, ezert is volt furcsa, hogy bizony neha elokerul ez a jelenseg. De erdekes, mert ha jobban belegondolok tobbszor is volt ra pelda, amikor pont a HH-t neztem vissza.
Mi szamit vajon mar olyan mozgastartomanynak, ahol ezt mar nem kapcsolja be a TV? -
-FLY->
őstag
válasz
ricsip #74810 üzenetére
Véletlenül se másold be az egészet, hogy nem is érdekelt sohasem, még apám hangcuccain láttam anno dolby feliratokat. Nekem most az új tv-nél tisztult le, hogy nem csak hangokkal foglalkoznak. Attól még amúgy kurva jól látok, hogy nem vágom a szakzsargont és a dolby vision szerintem iszonyt jól áll a oledünknek, nem tudom ebben mi a bölcsészkedés, vagy mi az ami helytelen.
-
bnorci71
addikt
válasz
ricsip #74757 üzenetére
még mindig másról beszélünk
te minőségről Ő/én meg hangerőrőlPro Konyak
na ez lehet magyarázat mert ezt én is észrevettem, hogy streamnél? van amikor magasabb hangerő kel, de azért nem 5x-s és én is erre gondoltam ha 5.1-t kap akkor azt sztereóba más lekeverni illetve a beszéd érthetőség is más hisz nem a center hanem az összes hangot megszólaltató 2 hangszóró kapja a jelet -
válasz
ricsip #74733 üzenetére
Igen elvileg csak ennyi. De mintha gyorsabb is lenne.
Itt a LOG:
1. Applied model
- OLEDXXC1xNA(B)
- OLEDXXG1xNA (evo)
- 65ART90EKPA/B/C2. Final Ver
-03.33.113.Changes
ⓐ Voice search service related function update/software related minor issue improvement (03.10.29)
ⓑ Improvement of minor issues related to software (03.11.15)
ⓒ Improvement of minor issues related to software (03.11.19)
ⓓ Improved noise problem (03.11.21)
ⓔ Voice noise improvement (03.11.22)
ⓕ Improvement of minor software-related issues (03.11.23)
ⓖ Requirement reflection (MR2_03.15.27)
Provide Game Dashboard for game users
Add sports notification league Add
button to navigate to other apps in Gallery App
Use Facebook Portal without switching external input
ⓗ No voice improvement when AMD FreeSync is ON (03.15.36)
ⓘ Improvement of minor issues related to software (03.15.95)
ⓙ MR3 (03.20.12)
- Gallery improvement (by country-specific theme branch/deep link button added)
- Improvement of minor issues related to software
ⓛ Improvement of minor issues related to software (03.20.16)
ⓜ Improvement of minor issues related to software (03.20.45)
ⓝ Improvement of minor issues related to software (03.20.65)
ⓞ Improvement of minor issues related to software (03.20.80)
ⓟ Improvement of minor issues related to software (03.21.05)
ⓠ Improvement of minor software-related issues (03.21.10)
ⓡ MR5_2204 (03.30.06)
Speech recognition performance is improved.
When playing Dolby Vision games, it automatically switches to the game optimizer quality mode.
The usability of the accessibility menu for the disabled has been improved.
ⓢ MR6_2206 (03.33.11)
The home layout has changed. -
válasz
ricsip #74522 üzenetére
Igen most próbáltam amit leírtál köszönöm
Így valóban vállalhatóbb egy fokkal, de nekem így is kevés ez a fényerő, tehát én az SDR tartalmakat továbbra is Filmmaker módban nézem ahol az oled fény 80, nekem ez az elfogadható élvezhető minőség, és itt látok minden részletet sötét jeleneteknél is! -
-
-
-
salapp
addikt
válasz
ricsip #73889 üzenetére
Emag-Extreme digital felületről csak "emag által forgalmazott" megjelöléssel, bármit. Nagyon igaz.
sylex1: Na, hát magad megválaszoltad most a kérdést. Már a CX-ből is csak két cserével sikerült elfogadható készüléket kapnod, esetleg érdekel az ambilight és szeretnél újrainduló 3 év garit, akkor hajrá és Philips! Ennyi. Nem kell tovább kérdezősködnöd, tanakodnod. Én ezután kvaélet, hogy nem LG-re cserélnék. A saját tapasztalatodat tartsd már legalább ennyire!
A régi Beatrice számot idézném: "Csak egy út van előttem, melyiket válasszam? Csak egyegyegyegy út van előőőttem, melyiket válasszaaaaam?"
A következő sor már az LG termékeire vonatkozik: "Cumi az élet, cumi a tánc, ne sírj bébi, cumizzál!" -
-
salapp
addikt
válasz
ricsip #73460 üzenetére
Ugye? A kedvenc "béna-vicc" jut eszembe róluk.
Pista bácsi kimegy a mezőre kaszálni, odafelé hallgatja a zsebrádióját. A rádióban rendkívüli közlemény: "-Idegen lények érkeztek a Földre. Barátságosak, kis zöld lények, karjuk földig ér. Lehet velük kommunikálni, értik az emberi nyelveket, csak lassan kell beszélni hozzájuk.
Pista bácsi a mező szélén egy bokorban megpillant egy alakot. Nézi, ahha, kicsi, zöld, karja földig ér.
Nagyon lassan elkezdi: "-Ééén...vagyok...a...Pista...bácsi...és...én...itten...kaszálok."
Mire a kicsi, zöld, karja földig ér válaszol, szintén lassan:
"-Éééén...vagyok...a...vadász...és...én...itten........szarok." -
bnorci71
addikt
válasz
ricsip #73308 üzenetére
valahol sejtettem ez lesz a válasz
kösziérdekes, hogy feltörekvő kis kínainak nem derogál még a keresőt/szűrőt is úgy megcsinálni, hogy választhass milyen támogatásokat akarsz, persze nekik még fontos az user az elkényelmesedett piacvezetők meg pont ......
Talán ép itt az ideje valaki kicsit kimossa a szájukat és észbekapjanak -
-
koadam777
csendes tag
válasz
ricsip #73279 üzenetére
Értem amit írsz, de olyan mint ha azt mondanád, hogy azért kalibrálnak emberek, hogy a műszernek megfeleljenek és nem azért, hogy szebb valósabb képet kapjanak. Így semmi értelme nem lenne a kalibrálásnak, ha szabad szemmel nem lehetne látni, mert senki nem kalibráltatna, nem lenne mindegy hogy mit mond a műszer, az a fontos amit látni akarunk és gondolom kell különbségnek lenni.
Nem ez a szakmám és tudom, hogy abszolút hülyeséget csináltam mert műszer nélkül nem kellene piszkálni, de kiváncsiságból lemásoltam az Rtingsen fentlévő fehéregyensúlyos beállításokat C1-re és határozottan látom, hogy a fehér változott és az egész kép szebb, kontrasztosabb. Ebből gondolom, hogy ha műszerrel kalibrálnánk akkor még szebb képet kapnék.
Ráadásul nekem jelen van a tinting és ezekkel a beállításokkal tudodd javítani egy picit rajta. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ricsip #73110 üzenetére
Köszönöm szépen az észrevételt.
Természetesen nem fizetett tartalomrol van szó.
Semmi bevételem nincs ebből csak jó sok kiadásom :)
Illetve fizetett tesztet nem is vállalok. A csatornám célja a készülékek valódi tudásának bemutatása, ezért is osztom meg kendőzetlenül a mérési eredményeket.Lehet, hogy úgy jött le a videóból, hogy ez az első oled amit láttam, persze nem így van, viszont akik nézik a videot nem biztos hogy láttak oledet illetve tudják, hogy mi az előnye, ezért tűnhet olyannak mintha rácsodalkoztam volna, de csak ki akartam emelni, hogy miért is jó.
Tényleg így gondolom, hogy jelenleg a legjobb a piacon.
Munkámból kifolyólag rengeteg tvvel találkozom és kalibrálom őket. Ár érték arányban az oledek közül a legjobb.
Pl véleményem szerint egy sony A90J semmivel sem tud többet, hiába kerül jóval többe.Most vettem észre, hogy az internet sebesség mérése kimaradt a videóból, pedig az anyagot felvettem hozzá :(
-
alaves
addikt
válasz
ricsip #72804 üzenetére
Arra alapoztam, hogy a C1-nél szokott lenni (nálam is) egy a bug, csak akkor hajlandó csatlakozni az LG fiókhoz ha átírom (8.8.8.8), gondoltam hátha segít a sebességen is. Mondom, hogy nem értek hozzá.
Egyéb javaslat, hogy gyorsabb legyen? (...ha értesz hozzá, mert azzal talán többet érnénk...) -
Hyena
senior tag
válasz
ricsip #72105 üzenetére
Mondjuk inkabb azt, hogy lehetett alkudozni.
En is vettem a Mediamarktban 1.250.000 ftos tvt 500.000ert "demo" tvkent alig nehany uzemoraval megfelelo ismeretseg reven. (sok minden mast is hasonlokeppen)
Most azonban ambar az ismeretseg jelenleg is aktualis ez a lehetoseg megszunt "hala" az alkatresz hiany miatt fellepo csekely keszletnek, illetve a mediamarkt megvaltozott uzletpolitikajanak amennyiben kivettek eme lehetoseget a bolti vezetok kezebol is es rossz elerhetoseg miatt nincs motivacio kedvezmenyek adasara.
Nalunk gepjarmu bizniszben is detto ez a helyzet... -
alaves
addikt
válasz
ricsip #71902 üzenetére
Igénybevétel szempontjából az alsó-felső fekete sáv esete is olyan, mint a statikus tartalom. Ebben az esetben is a pixeltisztítás 'hozzáöregíti' a kevesebbet használt pixeleket a többet használt pixelekhez. Azt még senkinek nem sikerült felfedni, hogy hány %-nyi eltérést képes kiegyenlíteni az algoritmus. Ha szinte csak szélesvásznú filmek kerülnek a kijelzőre, értelem szerűen arányosan többször célszerű futtatni a pixeltisztítást, még akkor is, ha a minden pixel jobban öregedne, de így legalább homogén marad a kijelző, nem lesznek 'kifakulás nyomok'. Mindenki maga dönti el, hogy mit választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Milyen széket vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest