- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
-
alaves
addikt
válasz
szaki7 #75179 üzenetére
"LG mérnök szerint: ez tv, nem alkalmas monitornak"
Ez valami kommunikációs zavar. Az LG-ken 'PC' HDMI bemeneti ikonmód lehetőség van, Philips-eken pedig 'Monitor' képmód lehetőség. Ennek alapján a gyártók monitornak is szánták a készüléket és a monitor használathoz is teljes gyártói garancia vonatkozik. -
alaves
addikt
válasz
szaki7 #75200 üzenetére
'Grading monitor' felhasználás kivételével én csak ajánlani tudom monitorként az OLED TV-t. Ha zavar akkor kikapcsolod szerviz menüből az ASBL-t, valamint rendes menüből a pixeleltolást. Engem egyik sem zavar. Monitor használatnál esetleg még javaslom a pixelfrissítő 500 óránkénti kézi futtatását (a 2022-es modelleken már 2000-ről 500 órára állították át gyárilag az automata lefutást).
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szaki7 #75185 üzenetére
Szervíz távirányító is jó hozzá vagy LG Harmony.
Vagy PC-re van app, amivel be lehet lépni a szerviz menube, csak 1 hálózaton kell lennie a tv.-nek és a PC-nek.
[link]Bekapcoslt védelemmel használhatatlan monitornak az oled.
Mondjuk én mindenkinek csakis monitort ajánlok pc mellé és nem tv-t. TV-t csak akkor ha hébe hóba van monitorként használva.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
szaki7 #75193 üzenetére
Nem oled technológiában, szerintem egyik tévével sincs ilyen kellemetlenség, legyen az akár Sony, LG, Samsung, Panasonic, Philips
Talán @alaves fórumtárs tudna Neked segíteni, ha minden igaz neki is van C1 és használja monitorként is talán, de hülyeséget nem akarok mondani
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
szaki7 #75190 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Samsungnak nincs még ilyen méretű oled tv-je, a mostani S95B modellekkel pedig nem hiszem hogy (itthon) olyan sok tapasztalata lenne bárkinek ilyen téren. Tegyük fel, ha már Samsung párti vagy, hogy az említett Samsung olednek nincs ilyen tulajdonsága, akkor is 700-950 ezer forint között mozog jelenleg. Szóval ugyanott lennél ahol a part szakad
-
ricsip
addikt
válasz
szaki7 #75185 üzenetére
én azért adnék 1 esélyt annak a védelem kikapcsolasnak, mielőtt rohansz visszacserélni. Főleg ha 14 nap helyett 60 napod van rá (attól függ még hány nap maradt belőle hátra). Kérj kölcsön 1 szervíztávirányítót v. hívd fel a boltot amit linkeltem h. nekik van-e készleten abból a típusból.
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_56436-56436.html
LG MKJ39170828 szervíz távirányító utángyártott
eurobeat.hu --> 3800ft + szállítás ha nem vagy érdi
-
bnorci71
addikt
válasz
szaki7 #75179 üzenetére
LG mérnök szerint: ez tv, nem alkalmas monitornak
Nem kellene ezt már előre ráírni???????????????tényleg nem kötekedésből, de TV-t vettél a Tv osztályról nem monitort. A 2 terméknek teljesen más a feladata az, hogy sokan monitornak használjak az ugye az ár miatt van meg mert hozzá lehet dugni. Szerintem sehol nem írja egy Tv gyártó se, hogy a készüléke alkalmas monitor kiváltására és amit írtak nem véletlen drágább egy monitor azonos méretben amibe semmi nincs gyakorlatilag csak egy kijelző a tv-be meg van mellette egy "pc+tuner" is
-
ricsip
addikt
válasz
szaki7 #75182 üzenetére
szervízmenüt infrás telefonnal + valami hozzá ajánlott telefonos programmal, VAGY szervíz távirányító-val lehet előcsalni:
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_65146-65146.html
A beégés elleni védelmek kikapcsolasához keress rá pl. ABL-re, innentől már magad uram, mert garivesztést okozhatsz....
-
FingR86
őstag
válasz
szaki7 #75179 üzenetére
nálam cx akkor csinál hasonlót, ha sokáig nézek böngészőben egy sötétebb ablakot és átváltok egy tiszta fehér fülre, akkor kb 1 másodperc alatt kevés fényerőről feltornássza normálra. De olyat, hogy végig egy fehér képernyőn vagy és magától veszi lentebb és lentebb, na olyan még nem fordult elő.
-
ricsip
addikt
válasz
szaki7 #75179 üzenetére
Juss be a szervízmenüjébe, és kapcsold ki a beépített védelmeket.
Csak utána ne csodálkozz ha valóban lesz kép beégés. Okkal drágabbak a monitornak használható oled monitorok, mint a monitornak IS használható oled TV-k. Sajnos a marketing bullshit ezt szokás szerint elhallgatja.
Aztán persze 12 hónap múlva várja a fórum a valós tapasztalataidat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged