- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
belashx
senior tag
válasz
Vhiktor #75262 üzenetére
Minden segítőkész fórumtársnak:
A kép nem stimmel, mert ez egy barnás-sárgás derengés. Azért írtam Galaxy S2-t, mert ha valakinek volt, és nézte tök sötétben, tudja milyen.
Teszek a refresh-sel egy próbát.
Amire gondolok, hogy a külső eszköz, vagy annak kábele miatt nem nulla jel megy, ezért is fogom kipróbálni csak a tv-t használva.
Néztem a beállításokat, semmi extra. Pure Cinemán kívül minden kikpacsolva, fényerő emelésse minimumon (,de KI állásban sem szűnik meg, csak gyengébb). Brightness 50-52. Vagy a kontrasztot, vagy az OLED fényt csökkentve kevésbé látványos, de itt kb. végállások közti különbségnél, ezért sem gondolom, hogy beállítás.
Ja, HDMI-nél is próbáltam (normál, széles <--színre értendő), ettől sem változott semmi.
Szerintem is ki kéne kapcsolnia a pixeleknek. (Pont ezért segíthet a pixel refresh)
Amint van egy pici fehér felirat, nem látszik belőle semmi.Meglátjuk. Ma is tesztelgetem este.
-
szaki7
tag
válasz
Vhiktor #75196 üzenetére
Az app (Maassoft/ColorControl) link hibás, az onnan letöltött mappában nincs futtatható fájl.
Megtaláltam egy olyan mappát, amiben van .exe, de abban sincs köszönet, mert állandóan a .net keretrendszer egy fájlját hiányolja, de hiába telepítem azt amit hiányolt, csak tovább keresi és akarja telepíttetni. A gyártó Maassoft pedig a Microsoftra mutogat, hogy hibázik.
Ez a szál elakadt.
ricsip által ajánlott eurobeat.hu sajnos már nem működik.Úgy tűnik kezdek a végére érni a LG OLED48C11LB Smart -ért folytatott küzdelemnek és visszaküldöm 60 napon belüli elállásban.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor #75117 üzenetére
Raadasul ez szerintem nem is segit a beegesen, pl film eseten. Kizart, hogy egy inhomogen filmnezes beleegessen barmit is.
Legfeljebb azert rakhattak bele mert ugye vannak userek akik PC-nek hasznaljak, es siman otthagyjak bekapcsolva orakig az asztalt. Ilyenkor mondjuk valamivel csokkenti a konstans tartalom terheleset. Ha elsotetedik a kijelzo.
Csak szerintem ahhoz meg bugos es eleg buta, hogy egy alig mozgo jelenetes filmet konstanst tartalomnak nezzen. Raadasul meg sotet is...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor #75056 üzenetére
Koszi mindenkinek, akkor sajna szombatig varhatok. Mindenki nyaral. $60 extra lett volna az osszerakas, es nem szeretem ha a lakasomban mokol ket idegen. Persze asztalra vagy falra 100% hogy nem mernem felrakni egyedul... az 55-osnel is majdnem baj lett belole. Beparaztam nagyon, hogy meghajlott.
Gondolom akkor a parkettan se allitsam fel egyedul a talpara. Az is ket emberes, nem? 55-osnel azt meg megoldottam lazan, csak a butorra felemeles volt horror. Majd nezek unboxing videot, de jobb az ovatossag.
-
-
belashx
senior tag
válasz
Vhiktor #75088 üzenetére
Szerintem ugyanaz. Valahol olvastam, hogy a fehér ledek fényerejét állítja.
Képben vagyok, mit, merre állítottam el, nem lesz gond.@b.
Nem kell győzködnód, mert én is látom, hogy nem látom.
Köszi a linket. Ezt is néztem, de csak futólag.
A minták pedig jól jönnek majd, mert azt is kerestem. Így már tudom állítgatni.Mindkettőtöknek köszi!
-
-
Ren Hoek
veterán
-
ribarszki
őstag
válasz
Vhiktor #74942 üzenetére
Sajnos 570k lett a vége. Nem tudom... kicsit félek tőle. Egy LG65B8-at fog váltani.
Új gyártási eljárás, nincs DV, és samsung.. Ugyanakkor a képminőséget nagyon jónak írják.
Nagyon szerettem volna egy Panasonic JZ1500-at.. De 200k a diffi.. De ezt meg 570k-ért nem tudtam otthagyni.
Lehet elhamarkodott volt. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Vhiktor #74905 üzenetére
Netes vásárlás esetén ez gyakran elég nehéz.
Sokszor a leírás sem tartalmazza a csomagoláson.
És abban sem vagyok biztos, hogy minden csomagoláson feltüntetik.
Emellett nem is egyszerű megjegyezni, ráadásul utánajárós is a dolog.
Vagyis, ha egy eszköz csatlakozóra azt írják, hogy 2.0, akkor értelemszerűen a 2.0 kábelt fogom keresni és nem az átviteli sebességet, mert azt az eszköz gyártója nem tüntette fel.
Szerintem ezzel nagyon sokan így vannak. És csak nagyon kevesen úgy, hogy utánanézzenek, mit is jelent. Főleg, hogy nem mindig egyértelmű az információ, amit kapnak és még úgy sem lehetnek biztosak benne, hogy adott kábel mire képes, ha nincs feltüntetve rajta minden információ.
Jó lenne, ha a dolog fekete-fehér lenne, de akkor a szemetet nem lehetne értékesíteni. -
powerup2
addikt
válasz
Vhiktor #74772 üzenetére
Ott a klipsch vagy a monitor audio abból a bronz széria vagy emliteni lehetne a polk audiót vagy q acoustics. Azért van sok hangfalgyártó pl én fülemnek nagyon bejönnek a focal hangfalak mondjuk azok drágábbak. De én azt hozzá tenném hogy nem fontos egyszerre megvenni mindent lehet szépen fokozatosan is épiteni. Szerintem ez jobb mint beleugrani egy vásárlásba majd pár hónap után már eladni venni másikat.
-
-
-
salapp
addikt
válasz
Vhiktor #74502 üzenetére
Az szívás. De úgy látszik, ahogyan én az összes major issue-t láttam a neoPDP plazmákon (a korábbi készülékeken levők számomra elfogadhatók voltak), úgy vannak, akiknél meg az újabb technológiák bizonyos megoldásai ütnek be.
Emlékszem, a korábbi modelleknél voltak, akik a foszfor utánhúzással nem tudtak együttélni, én a használat 1-2%-ában vettem észre.alaves: pl. az A80J esetében is emlékszem, hogy a tesztelő, kalibráló srác is olyat írt, hogy az 1 és 2 még egyáltalán nem agresszív, nem azonos lépcsőfokokban erősödik a hatása.
Hátha majd Sony tulajok is írnak, hogy csak én vagyok erre vak, vagy ők se érzékelik 1-esen a beszúrást, villogtatást.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #74483 üzenetére
"Igaz a tulajd sdr esetén 115 nit fenyerovel használta"
Gyakorlatilag erre való az OLED, HDR/DV-ben amennyit tud, illetve amit a szemünk elbír, SDR-ben pedig a referencia 100 nit környékén.wallace 234: ez is igaz lehet, mert a B7-em kijelző cseréje alkalmával mondta a szaki, hogy olyan tájékoztatást kapott, amely szerint a beégés oka sokszor a kijelzőbe épített vezérlőpanel hibája. De inkább azt mondanám, hogy a 2016-2017-es modelleknél az SDR 60 OLED fény fölött már rizikós.
-
anrab
addikt
válasz
Vhiktor #74003 üzenetére
Nekem van rajta de olyan a kialakítás hogy hamar berögzült, mi hol van. Elégséges domborulatok, központi rész környéke, hosszúkás rész (hang, csatorna) környéke.
65/805
Egyébként valóban egy rakás @.
Akkor lenne jó ha mozgásra féléledne mint valamelyik gyártóé. Talán LG. De így...
-
ricsip
addikt
válasz
Vhiktor #73982 üzenetére
Szerintem elfoglaltság miatti szabadkozás nem szükséges.
Más témában (főleg építőipar, de bármilyen szakképzettséget igénylő munkára illik), de nagyjából idevág:
az embereknek sajnos fel kell fognia agyilag, hogy nem maradt (vagy legalábbis alig) szakember ebben a tetves országban.
A mai magyar betyárkurva világban oda jutottunk (sajnos), hogy a megrendelő udvarol és könyörög annak a pár nemkontár iparosnak, aki idehaza maradt, ès kurvadrágán de általában még elfogadhatóan megcsinálja a munkát. A szarmunkat végzők meg általában ráérnek és valóban jönnek, de abban utólag nem lesz sk köszönet. Ezért bizony udvarolni kell a jó szakinak, és nem lehet elvárni h. ő magától emlékezzen rá amit megbeszéltetek. Hívogatni kell, basztatni kell, sűrűn, ha neked fontos a meló. Neki lesz másik kuncsaft is, nem neki fontos h. kész legyen a te melód, hanem neked.
Tv kalibrálás, vagy bármilyen szerelèsre alkalmazható jótanács.
-
salapp
addikt
válasz
Vhiktor #73991 üzenetére
Igen, valahogy ezt kellene az összefoglalóba beírni.
Mármint, hogy az OLED, az OLED. Már ezzel a fő paraméterrel eldől, hogy csodás utazásra indul a fogyasztó, akár lcd-ről, akár plazmáról érkezik.
Jó lenne az egyes készülékek eltérő tulajdonságait tárgyalni, pl:
- kiválóan használható/háttérvilágításos/intuítív stb. távirányító
- ambilight
- képernyő mögé épített hangsugárzók
- formátumtámogatás
- csatlakozókínálat
- tükröződés és annak csillapítása
- HDR és SDR várható élménye
- összeszerelési minőség
- 4K alatti felbontások megjelenítése
- sötét árnyalatok, színátmenetek kezelése
- szerviztámogatás és garancia kiterjesztés
és hasonló aprónak tűnő különbségek, amik éppen azért, mert OLED vs OLED esetről van szó, döntők lehetnek. -
válasz
Vhiktor #73982 üzenetére
Nem gond, sejtettem, hogy ilyesmi van mögötte. csak vártam hogy akkor jelezz mi van azzal a fehérvári kalibrálással akit mondtál hogy összekötnéd az enyémmel, ez volt az utolsó üzenetváltás.
Mostanában, az utóbbi 1 évben, annyi szakemberrel estem pofára építő iparban hogy nincs kedvem már futni szakember után hogy odaadhassam a pénzemet neki, mert úgy gondolom nem is annyira kell neki se a pénz se a meló, esetleg még púp is a hátán. Nem konkrétan rád gondolok ezzel, csak azt indoklom hogy miért nem zaklattalak utána már, hogy akkor mi van, jössz vagy nem jössz ide kalibrálni ahhoz az emberkéhez. -
Héliosz
tag
válasz
Vhiktor #73977 üzenetére
Köszi, hogy csinálod a csatornát, reméljük ez így is marad!
Kb 5 éven keresztül voltam TV osztályos, amennyire lehetett utána olvasgattam a dolgoknak, de persze nem voltam/vagyok profi a témában. Jó nap, mint nap olvasgatni a Te és még néhány fórumtárs szakmai hozzászólásait itt a topikban.Hiánypótló a munkásságod!
-
junior19
senior tag
válasz
Vhiktor #73953 üzenetére
"Így van, többekkel beszéltem itt privátban, de csak egy célja volt hogy felmérjem hogy ki milyen szinten van az országban"
Közzé tesszük a privát beszélgetéseinket?
Mert ha azokat te csak felmérés miatt kérdezted, s elvártad, hogy fórumtársad időt és billentyűzetet nem kímélve válaszolgasson neked, az szerintem nem túl szép dolog.
De nem kell a privát beszélgetéseinket sem nyilvánosságra hozni,, a projektor topikban is ott a rengeteg kérdésed.
Szerinted etikus egy fórumot, topikot a saját céljaidra, az oda látogatókat kihasználni? -
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #73953 üzenetére
Sok ideig nem reklamoztam, csak ismerősöknek csináltam és azok ismerőseinek, szakrol szajra terjedt.. De kb 3 evvel ezelőtt volt egy ismerősöm akinél már jártak kint 3an cégektől és azok sem csináltak még neki jól, na utána kezdtem hirdetni, hogy akkor miért ne ha már utánuk dolgozok és jobban.
-
válasz
Vhiktor #73927 üzenetére
Vhiktor múlt hétvégén kalibrálta a JZ1500-amat. Volt időnk beszélgetni, elmesélte, hogyan kezdte ezt az egész kalibrálásos mókát, Német.oban tanulta majd itthon csiszolta tovább, én azt gondolom hogy ennyi idő alatt igen sok tapasztalatot lehet szerezni és az alaptudáson kívül ez a legfontosabb. El kellene azt fogadni, hogy nem egyforma "szemmel" látjuk a világot (pl. 40-45 felett már erősen változhat a szemünk, fénytörés/befogadás stb.) és nem biztos hogy ugyanúgy látjuk az adott képet mint egy másik ember. Az Ő tapasztalatával az az objektivitás is kialakul, hogy "mit és hogyan kell nézni és látni", pontosan tudja hogy vmi ok vagy sem, én pedig lehet hogy észre sem veszem, mert nem tudom mit nézzek/kellene lássak. Esetemben a korrekciós értékek pontosan megmutatták hogy volt mit állítani a készüléken, jóllehet addig is élveztem a látványt. Hogy tényleg szükséges-e kalibrálni egy tv-t/monitort, azt mindenki döntse el maga. Monitor esetén ha munkavégzéshez elengedhetetlen a színhelyesség, akkor nem is kérdés. TV esetén ha minőségi forrást nézünk, akkor érdemes lehet belevágni, ha másért nem, legalább a tudatért, hogy a készülék biztosan azt és úgy jeleníti meg, amit és ahogyan kell. Egy oled tv árához képest maximálisan korrekt Vhiktor munkadíja, nem beszélve a kapott szolgáltatás minőségéről. Ajánlom tisztelettel!
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #73940 üzenetére
Ebben az a 'szép', hogy a film- és TV adás készítők gyakran nem a fekete referencia szintet használják (csak vissza kell olvasni a topic-ot számtalan példáért). Ritkább esetben van referencia szint alatti fekete, gyakori az 1-5%-os szürke (pláne 2011-től a digitális filmkészítéstől). A filmszalagra rögzített filmek digitalizálásakor szinte mindig a referencia feketét használják, bár itt is van szélsőséges példa (egy eredeti BD-nél 30! 'brightness' értéknél tűnt el az alsó-felső fekete sáv és magán a filmen is így lett jó a fekete).
Ettől még zavaró lehet a 'black crush', de az előzőekben leírtak alapján nem biztos hogy akkora a jelentősége. -
junior19
senior tag
válasz
Vhiktor #73927 üzenetére
"Egy dologban jobbak mégpedig hogy nincs gyárilag black crush"
Az ilyen kijelentéseket bemutathatnád a mérésről készült képekkel is, hogy jobban látható legyen.
Egyébként szerintem a black crush zavaróbb, s nem nevezném jobb kalibrációnak, amin jelen van, mint egy másik készüléken, amin nincs, de magasabb a dE értéke az rgb levelnél. Általában a magasabb szinteken szokott magasabb lenni a dE, s ember legyen a talpán, aki azt látja is. -
jimpo
senior tag
válasz
Vhiktor #73807 üzenetére
Ha nem is élőben. De itt megnéznek több OLED-et egymás mellett.
-
powerup2
addikt
válasz
Vhiktor #73780 üzenetére
Szerintem tisztán érthetően eddig leirtad a tapasztalataidat. Az hogy valakinek nem tetszik ez van. Az hogy valaki sony-t vagy panasonicot vagy lg-t vesz édes mindegy mert mindegyikbe egy gyártó panelje van aztán hogy valakinek megér plusz 200 ezret vagy akár többet hogy a gyárból kikerülve picit szinhelyesebb mindenki maga dönti el. Nekem a mostani oled tv-m az ötödik és nem adnék plusz pénzt csak azért mert sony vagy panasonic ha kalibráltan mind egyforma vagy a difi mérési határon belül van vagy nem lehet szabad szemmel látni. Én inkább azt mondom aki olvassa a fórumot tisztelje és ismerje el a munkád ! Szerintem elég sok embernek segitettél már.
-
válasz
Vhiktor #73780 üzenetére
Ne foglalkozz ezekkel a dolgokkal, ezért nem érdemes stresszelni, szerintem is jobb a C1 mint bármelyik Sony, nekem sokkal jobban tetszik a képi világa mint bármelyik másik Oled tévének, és nem, nem azért, mert nekem az van mivel bármit vehettem volna gyakorlatilag, hanem számomra ez volt a legjobb választás
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #73773 üzenetére
83 colos c1et meg nem láttam, simán lehet hogy a panel homogenitas miatt az A90j lealazza kepminosegben.
Lehet hogy egymás mellett kellene látnom a 2 tvt, erre még nem volt alkalmam, amiket írok a meresek alapján írom.
De meresek alapján ha jól emlékszem rtings szerint is 1 szint az a90j és a c1.
Jobban szeretem az a90j menüjét mint a c1et? Igen, ez is igaz.
-
Mizurichi
tag
válasz
Vhiktor #73773 üzenetére
Azt gondolom hogy kalibrálás után nem is szabad hogy nagy eltérés legyen bármelyik tv között. De, amikor a 90j ről van szó, folyamatosa mindig hozzá teszed hogy nem jobb mint a c1, sooooot. Na ez az ami böki a szemem mert bizony ez eléggé degradáló. Ezzel kb az LG b1 szintjére helyezed, miközben az egész világon elismerik a Sony minőségét.
Ki véve téged. Főleg mióta szert tettél egy c1-re.
Ez így kissé hiteltelen a szememben. -
Mizurichi
tag
válasz
Vhiktor #73736 üzenetére
Én úgy emlékszem hogy az én a90-emet tökéletesre állítottad be, legalább is ezt irtad vala. Most akkor hogy van ez?
Azon kívül az egész világon jobbnak ismerik el a a90-es sonyt, mintb bármelyik lg-t az évfolyamában. Ezt sem értem akkor. Te lassan az Lg b1 szintjére helyezed a Sonyt.Amikor nálam bekalibráltad a tv-m , azt mondtad mikor a saját képeidet be töltötted ,hogy ritkán láttál ilyen jó képet.
Kissé kezdek kételkedni a véleményedben. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #73617 üzenetére
Majd ha van időd úttörő munkára, érdemes lenne megmérni egy tetszőleges logón vagy bármely statikus elemen (akár pl. egy 2%-os piros ablakon, ahol a kép többi része mondjuk 50%-os szürke) hány nitre csökkenti a magas logó védelem beállítás a statikus elem fényerejét. 33-as OLED fényen gyakorlatilag már nem látom a csökkentést, viszont aktív mert a környező terület 'sötétítése' az látszik.
-
-
salapp
addikt
válasz
Vhiktor #73660 üzenetére
Te látsz többfélét és nagyon adok a véleményedre képminőség tekintetében.
Azért vannak egyéni preferenciák is. Pl. DTS támogatás nélkül készüléket én nem vennék, ezért (is) azonnal kihullik nálam egy C1. Meg én pl. semmilyen gamer-képességet nem használok ki, sokkal többet nyomott a latban az acoustic surface audio, a már ismert mozgásmegjelenítés és Astra műholdas képminőség és használhatóság, az elsőre teljesen hibátlan panel esélye (ami most már családilag kettőből kettő, így pipa) és az 5 évre kiterjeszthető gyártói garancia.
Ezzel együtt majdnem 55OLED806 lett belőle, csak fiamtól vettük át az 55A8-at, mert ő meg beújított egy 65A80J-t.
Ha első OLED-et keresnék, és számítana az ár (keveseknek nem), akkor azért vannak különbségek:
Philips 55OLED806 (kifutó) 360ezer vs. Sony 55A80J (kifutó) 430ezer
Philips 65OLED806 (kifutó) 530ezer vs. Sony 65A80J (kifutó) 630ezer
(Panákat nem is nézve...) -
-
-
ribarszki
őstag
válasz
Vhiktor #73552 üzenetére
Köszönöm a rövid beszámolót a JZ1500-ról. A B8-nál az volt a gondom, hogy out of the box egyik képbeállítás sem volt megfelelő. Előtte kalibrált projektorral házimoziztam, és rögtön feltűnt, hogy a WB ISF módban sem az igaz. A színekkel is volt gond. Ezért egy i1display stúdióval beklaibráltam az sor nappali-éjszakai módot. Így sokkal jobb lett, de a HDR-hez nem tudok hozzászagolni.
Olyan tévét keresnék ami out of the box is korrekt wb-t és színképet ad, kalibrálás nélkül is mind sdr-ben és hdr-ben. Legalábbis azt lássam amit a rendező elképzelt. (Kalibrálás után meg azon parázok, hogy egy frissítés hazavágja az aktuális beállításokat. Meg nem árt évente rákalibrálni..)
Eddigi olvasgatások alapján azt látom, hogy a Panasonic JZ1500/2000 lenne a megfelelő a számomra. Jól gondolom?
(Múltkor volt egy MM-os Sony 65A90JAEP 660k-ért... azt sajnos lekéstem.. Bár a Pana valahogy szimpatikusabb mint a Sony).Bár így házi i1Display kalibrálással a B8 is korrekt, de a HDR adással nem vagyok kibékülve..
-
válasz
Vhiktor #73515 üzenetére
Nincs kizárva hogy más tesztek értékei is jók és Vincent is jól mért.
Ő a megjelenéskor tesztelte azóta kijött 4 frissítés már , nem tartom kizártnak hogy a HDR nél is frissítettek valamit. A megjelenéskor még a Calman sem volt elérhető a 706 nál, azután lett beprofilozva azt hiszem a 2. frissítésben. -
sub71
aktív tag
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Vhiktor #73333 üzenetére
A tiéd gyári csomagolású volt? Mintha a videót nézve azt láttam volna hogy van rajta barna ragszalag pluszban.
Én pár hónapos hezitálás után ma rendeltem meg az 55-ös C1-et, Telekomtól.
Samsung Neo QLED volt még a pakliban, de szerencsére egyik barám azt vett, a másik C1-et így pár hónap tapasztalat után már egyértelmű volt a döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest