- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
A beégésről az én teóriám:
Szerintem SDR tartalmakkal szokták beégetni a tulajok a tv-iket, mégpedig, úgy, hogy SDR tartalmak esetén is feeteszik MAX-ra vagy max közeli állapotba a fényerőt. HDR esetében ez nem baj, mert HDR esetében kőbe van vésve, hogy adott stimulus szint mellett hány nitnek kell lennie a fényerőnek. Pl.: 50% fehér esetében 94 nitnek.Ha SDR-ben fel van tolva a fényerő akkor 50% fehér-nek a fényereje lehet akár 150 nit is, ezáltal jóval világosabb képet kapunk mint HDR esetében,. Főleg, úgy, hogy HDR esetében az 50% fehér a diffuse white, felette lényegében a HDR hatások vannak.
Most teljesen hasraütésszerű számok jönnek, de egy HDR filmnek az átlagos jelentét ha vesszük, olyat ahol nincs sok HDR hatás, akkor monjduk azt hogy a képernyő teljes területére számítva az átlag fényerő mondjuk 50 nit, addig SDR esetében maxra tolt fényerő esetében ez lehet akár a többszöröse is.
HDR-nél egy egy csúcsfény rövid ideg van a képen, nem fog beéégsét okozni,
Maxra tolt fényerő mellet SDR esetében meg akár percekig, logó esetében meg órákig. Mondjuk egy M2 logó ilyen beállítások mellet legyen kb 500 nit.Ezért is van, az, hogy egy adott filmnek a HDR változata sötétebb mint az SDR.
-
-
salapp
addikt
Eleve az élénkebb sárga, piros és zöld színekre érzékenyebb ez a panel típus, úgy tudom, de szerintem egy 3Sat piros csatornalogó vagy valami hasonló előbb okozna visszamaradást, ha minden nap menne pár órát. De a 806-on eleve sokféle beégés védelem van, és már intelligens dimming is, szerintem ezekkel már nehezen lehet átlagos használat mellett belesütni valamit.
-
alaves
addikt
3840x1080/120Hz/VRR a 806-os megjelenítése, ígéret szerint legkésőbb a 807-es megjelenésekor frissítik 4k-ra. Jelenleg már hasonló sebességűek az OS-ok, az androidTV is. Lehet, hogy a tizen a leggyorsabb, de szerintem egy TV-nél 'hatodrangú' szempont. A 806-ban DTS és HDR10+ támogatás is van. A WOLED kijelzők minőségi kategóriába sorolására vonatkozó hiteles információk írásban nem találhatók.
-
alaves
addikt
Már hogyne lehetne visszaküldeni, azonos törvény vonatkozik rájuk is.
Állíts fel fontossági sorrendet az egyéni felhasználásod kapcsán, és ha lehetséges nézd is meg boltban a két képfeldolgozás eredményét.
Néhány dolog:
-C1: teljes 4k/120Hz/VRR, airplay2, légegér, webOS, kiváló szerviz-háttér, szabályosabb képfeldolgozás...
-806: jelenleg 4k/120Hz/VRR esetén függőleges felbontás 1080p, androidTV, korrekt szerviz-háttér, látványosabb képfeldolgozás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest