- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
fulton #69188 üzenetére
Egyik ismerősömnek rossz volt a tv-je, össze vissza ugrándoozott a fényereje, többször visszavitte MM-be mindig lerázták, majd adtak neki egy szakértői véleményt amit a fő kalibrációs munkatárs állított ki, hogy azért rossz a tv-je mert 0-ra levette az élességet.....
Szerintem kár is többet írni......
Eztuán segítettem neki, írtam egy szakértői véleményt, és mivel nem hagyta magát visszavették végül Tőle a tv-t.....
-
kzkz
őstag
válasz
fulton #69188 üzenetére
Én a neten rendeltem a MM-ban TV-t, majd pár órával később bementem érte, mert volt raktáron. Kihozták az eladótérbe a raktárból, és kibontották, ezt nem is értettem. A járókelők között Tv-t bontott, ledobta a távirányítóját, és a TV csomagolásán lépkedtek az ott elhaladók, még jó hogy nem akadtak el benne. Bekapcsolta, a TV háromnegyede látszott, mert nem vette ki teljesen a dobozból, és utána adtak egy papírt, amin azt kellett aláírnom, hogy sérülésmentesen vettem át.
Utána a pénztárnál kifizettem, és ott még volt lehetőség 5 év garira felbővíteni, amiben a rongálás biztosítás is benne van. (Persze gondolom van önerő, de azt nem mondták, ezt a részét nem reklámozták). Én bővítettem 5 évre, mert amikor megláttam a TV-t, hogy a teteje 3-4mm vastag, akkor eléggé belém szállt a para, hogy ez mikor fog kettétörni, amikor kiveszem a dobozból, és elfektetem, vagy amikor felakasztom a falra.
Az ottani és szerintem egyik másik boltban (pl.: Euronics) lévő eladók szavára egyáltalán nem szabad adni, semmihez nem értenek, ahogy tapasztaltam...
-
bnorci71
addikt
válasz
fulton #69184 üzenetére
nem vagyunk egyformák, ugye a napokban a kolléga 706 beállításait én is kipróbáltam, neki az tetszik nekem meg nagyon világos volt, de annyira, hogy a tartalommal nem fedett fekete rész is világított, nekem meg az tetszik, hogy az OLED ott ugye olyan mintha semmi nem lenne nem látod csak a képet a sötétített szobába nem is veszed észre, hogy van fekete sáv.
Vagy hasonló mint amikor valaki kihúzza annyira a képet ne leygen benne a logó, de ép a napokba ment a Kémek a Sasfészekben nem eredeti képaránnyal hanem 16:9-re nagyítva ha ezen még húz az ember akkor pl. a Sasfészek ebédlőasztalos jeleneténél a film végénél a szereplő fejének a fele már kilóg a képből. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
fulton #69168 üzenetére
Igen úgy van ahogy írod, ha nem a mozi/egéyni képprofilt használod akkor a gyári kalibrációt kapod, de abból is a lehető legrosszabbat, mert gyárilag pont a mozi/egyéni a legjobb képmód.
De ők mit is "kalibráltak"? Mert ha Calmant használtak (és biztos, hogy azt az automata kalibráció miatt)akkor kellene még lennie 1. egyéni beállítás profi és 2. egyéni beállítás profi képmódnak is és az lenne a kalibrált a 20 pontos fehéregyensúllyal együtt, a színhőmérséklet pedig profi1 vagy profi 2 lenne .
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
fulton #69117 üzenetére
83A95j - ilyen Sony modell nincs. A90J van. A Samsungnak van QN95A-ja, de az QLED.
Azért van pár különbség OLED és OLED között is, pl. A80J/A83j és A90J között, ami statikus képen és demó üzemmódban nem jön ki. Itt egy technikai összehasonlítás, de hogy ebből otthon mit látsz az rendgeteg mindentől függ. Pl a szemedtől is. Nem mindenki egyformán látja a színeket (nem, nem a színtévesztésre gondolok - lsd tetrakromácia vagy pl. DLP szivárvány effektus)
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-a80j-oled-vs-sony-a90j-oled/21563/21565?usage=1&threshold=0.10
Otthoni körülmények kellenének. Pl. SD felskálázás otthoni fényviszonyok között, otthoni forrásból. Pl. én a media lejátszót nem tudom - meg nem is akarom bevinni - sem a házimozi erősítőt, amin keresztülmegy a jel. Abban a - neon - fényárban ami egy MM-ban van nem fogsz különbséget látni még egy OLDE és QLED között sem (én is néztem, tudom.)
A nagy különbség az XR prociban van, meg a fényerőben persze. De ha otthon mondjuk a A90J-t nem full fényerővel nyomod (angolul brightness), akkor kevésbé teszed ki túlterhelésnek, "lassabban kopik". A A90J-ben amúgy van statikus beégés elleni védelem. Részben a fényerő automatikus csökkentése az érintett helyen, részben pedig a kép (számodra láthatatlan) mozgatásával. Ha nem PC-monitornak használod, vagy nem egy TV csatornát nézel napi 8 órában, akkor nem kell a beégéstől tartani egyiknél sem. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
fulton #69154 üzenetére
MM-ben kamulnak, biztos valamelyik dinamikus képmódot mérték ki azért annyi a deltaE.
Gyárilag User képmódban ez max 5 körül mozog.
Ezzel nem kell foglalkozni.A szélek felé sötétedésre meg valószinűleg nem egyenletes az oledek fényereje, az hogy ez hibát jelent vagy nem nehéz eldönteni. Attól függ mennyire nagy az eltérés.
Ha valós tartalomnál is látod akkor csere, ha csak nagyítóval akkor nem biztos, hogy érdemes vele foglalkozni.Ha zavar a dolog akkor érdemes lehet rajta panelunifrmitást mérni mondjuk 25 zónán és ha mérés szerint nagy az eltérés akkor cserét kérni.
-
alaves
addikt
válasz
fulton #69106 üzenetére
Ha nincs menüben, akkor a gyártók nem említik. Jó sokszor leírtam már itt a topic-ban is, a statikus elem környezetében látható sötétítés (folt), az a logó fényesség csökkentés eredménye. Hiába írják több fórumon is, hogy csak az LG OLED-ekben működik. OLED754-ben pl. erősebbre vették (nem kikapcsolható), mint a C1-ben. Először én is azt gondoltam, hogy nincs az OLED754-ben, utána vizsgáltam meg alaposan, miután blakey fórumtárs felhívta rá a figyelmemet.
-
alaves
addikt
válasz
fulton #69098 üzenetére
A statikus elem (logó) fényességének csökkentését az A83J készülék is tudja automatikusan, menüből nem kikapcsolható módon (mint ahogy az OLED754 is).
Ezen a fórumon [link] jól letolták Walery nevű fórumozót, amiért megpróbálta elmagyarázni képekkel, hogy az A8-ban is van logó védelem. A Philips 2021-es modelljeitől kezdődően használja menüben is a 'Helyi kép védelme' opciót. A Sony egyenlőre maradt a nem kikapcsolható változatnál (szerintem helyesen). -
válasz
fulton #68983 üzenetére
Elméletileg így működne itt is, azért lett kitalálva ez a szenzor, de szerintem néha túlszabályoz indokolatlanul. Tapasztald ki, hátha neked bejön vagy jobban működik a Sonynál. Nálam körbe a nappali ablakos( 3 db 150x150)+ terasz ajtó is van full üveges,( 220x150) így is necces sokszor az OLED fényereje de képes a szenzor déli napsütésben is leszabályozni , mikor alig látni valamit kis túlzással.
-
törölt tag
válasz
fulton #68904 üzenetére
"Hát nekem van egy plazmám, ezen ment tv film mindenféle oda figyelés nélkül átlag használva, és most 13 éves. Én nem fürkészem megmondom őszintén a képét, de nem rémlik semmi beégés róla. picit fakult a kép de ennyi. Hátsó szobában van. (oda lett száműzve) De működik hibátlanul."
pontosan ugyanigy fog müködni az oled tévéd is. felesleges tovább ezen rugóznod. -
-
wallace 234
őstag
válasz
fulton #68896 üzenetére
Nem tudok róla, hogy lett volna gond! Sony egyedileg bírálja el, ahogy a Panasonic is! A Sony ha gond van a kijelzővel, az egész tvt cserélik. Nem javítanak otthon mint az Lg! Szerelő megrendelti az Lg töl a panelt és otthon ki cserélik, újat fog hozni persze az se garancia, hogy az hibátlan lesz.
-
wallace 234
őstag
válasz
fulton #68893 üzenetére
Nem tudom mi változhatna otthon,
Sok minden változik otthon! Mások a körülmények, más a tér! Szóval bolti körülmények között, dönteni el jó e hát merész húzás! Mert sokan jártak úgy boltba tök jó volt a tv! Haza vitte és jött a hideg zuhany! Garancia rendeltetés szerű használat, mellet mindenre érvényes, beégés az amit mindenki másképp kezeli, kivéve az Lg-t ők gyári hibaként kezeli! Nekem ezt írták annak idején. Nem rendeltetés szerűen használat, az amikor egy tvt pl kocsmába ill más szórakozó helyen használod. Ill olyan körülmények között ami eltér a használati útmutatóba!
-
fulton
addikt
válasz
fulton #68892 üzenetére
Nem tudom mi változhatna otthon, vittem filmeket amiket nézek, raktam be youtubról hiradót (ami tvből let lementve HD ban) (csakhogy képet kapjak a kb tv adásokról is) állítgattam, lemértem lépéssel milyen messze fogom nézni..egyebet nem tudok, ez alapján tetszett a képe nagyon de nagyon.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
fulton #68883 üzenetére
Én levettem a fényerőt 30-ra de szinte mindig sötétben nézem.
Amúgy elég jó a melegedés ellen a védelme mert egy fém lapra van ragasztva az OLED.
Különösebben nem állítgattam rajta gyári normál beállításon szerintem szép a képe.
Ha TV-t is nézel akkor látszik mekkorát dolgozik benne a Proci, a brutális minőségű SD adásokat is egész elviselhetővé tudja varázsolni, az olyanokat is ami egy P5-ös Procis Philipsen a hangyák háborúja volt. -
fulton
addikt
válasz
fulton #68882 üzenetére
Gondolom MM ben ha már helyben veszem, van lehetőség fizetés elott kibontani bekapcsolni ott leellenörizni ezt azt? Vagy ez nem játszik?
2. Illetve mit érdemes megnézni majd miket lefuttatni?
3. Az összefoglalóban olvasottak, bejáratás ezen modeleknél is érdemes tartani? Hdr anyag kerülése stb.
4. Ha a procira bízom h a fényerőt állítsa az rendben van? (Csak mert ha nagyon ldatekerjük növeljük az elöregedést. Ti is aitomatan toljátok? -
Celtis
veterán
-
alaves
addikt
válasz
fulton #68862 üzenetére
Ne hasonlítsd össze a B7-et az A83J-vel, mert más a pixelstruktúra (pl. min. 103%-al nagyobb piros alpixel). Az biztos, hogy 100-120 nit fényerőn nem fog beégni semmi sem. A B7-be 800-1200 üzemóra alatt (kb. félév volt) 60-as OLED fénnyel simán beégett nálam a nick logó, ugyanakkor 21-es OLED fényen több ezer üzemóra sem ártott meg.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
fulton #68862 üzenetére
Vagy letöltesz ablakos mintát, vagy fogsz egy paintet kitötöd feketével a hátteret és középre rajzolsz egy teljesen fehér téglalapot, mondjuk akkorát ami lefedi a képernyő 30%-át.
Kint hagyod pár percig, majd tegyél be egy teljesen szürke hátteret és máris látni fogod a téglalap helyét. -
-
fulton
addikt
-
alaves
addikt
válasz
fulton #68841 üzenetére
A83J-ben úgy látom nincs rá menü beállítás, azonban szinte biztos, hogy automatikusan működik a statikus elem fényesség csökkentő algoritmus (lsd. OLED754). Jeleníts meg valamilyen statikus elemet (SDR-ben) úgy 15-20 percig, legalább közepes OLED fényen. Utána gyorsan jeleníts meg egy egyszínű pl. középkék képet, amelyen látni fogsz egy sötétebb foltot a statikus elem helyén.
-
-
Celtis
veterán
válasz
fulton #68653 üzenetére
Senkitől ne várd, hogy azt mondják a beégésre is vonatkozik a garancia. Még az LG-nél is le van írva, hogy a beégés az OLED-nél természetes következménye a statikus tartalmak megjelenítésének vagyis nem hiba ergo nem garanciális csere ok.
A lényeg itt az életszerűségen van. Ha normális használat mellett jól láthatóan beég, akkor azt javítani fogják.
De úgysem fog. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
fulton #68647 üzenetére
Ezek után én is utánajártam. A sony és a panasonic Németországban azonnal cseréli a panelt, illetve a sony nem cserél panelt, hanem rögtön kicseréli a tv-t. Vagyis Magyarországot -elnézést a kifejezésért- egy külön állatfajként kezelik? Erről csak a nép tehet, hogy ez engedve van.
-
coolrob
aktív tag
válasz
fulton #68636 üzenetére
Itt aztán egyértelműen nem a válaszom. Egy dolog hogy ugyanaz a tartalom fut végig rajtuk általában max fényerőn, ami jócskán növeli a beégés kockázatát, de sok esetben még áramtalanítják is a TV-ket a nap végén, így a pixelfrissítő sem tud lefutni rajta. Szerintem ne erőltesd.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
fulton #68602 üzenetére
Miért égne be, főleg az újabb panelek? Nagyon "agyament" képbeállítás + használat kell hozzá.
Ha meg már problémád van, el kell kezdeni a dolgot velük.Pixelhibára nemzetközi ISO szabvány van. Gyártótól függ, melyiket alkalmazzák. Amúgy monitornál/lcd tévénél is így működik, ott is vannak akár több milliós készülékek is.
-
Methox91
junior tag
válasz
fulton #68381 üzenetére
77 colos aj83 tulajként azt mondom inkább lgt vegyél , tudásban nincs komolyabb eltérés de szervíznél köröket ver mindenkire az lg , sony nem fog neked panelt cserélni beégésre vagy 1-2 pixel hibára , erősebb tintingre. Automata pixel frissitő nem tudom hogy van e mert nem hallom kattani kikapcsolás után mint az lg b7nél , pixel eltoltás logo védelem szerintem itt is van.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
fulton #68381 üzenetére
Ezt nem lehet leírni ,látni kell.
Gyakorlatilag az adott Sony inkább a LG G1-hez van közelebb minőségben-Picit olcsóbban 65 C1
Kinézett: A83j
Picit drágábban: 65 G1
Egyikkel sem lősz mellé ,én személy szerint a Sony és a G1 közül választanék (utóbbival én nagyon elégedett vagyok de a Sony-ra sem panaszkodnék ha őt választottam volna). -
BoneDragon
veterán
válasz
fulton #68298 üzenetére
Vagy pl nekem van LG C1-en olyan opcio, picture beállításon belül, hogy 4-way zoom. Így bele tudsz addig zoomolni a tv adásba, hogy a logó már ne legyen a képen. Oké minimális tartalom vesztéssel jár, viszont az a legjobb benne, hogy külön kezeli a beállításokat a tv, igy ha átváltasz valami app-ra vagy elindítasz egy filmet akkor az marad original. Nem kell mindig állítgatni.
-
ricsip
addikt
válasz
fulton #68284 üzenetére
ohohoho, netflixen minden feláras, köcsög kapitalizmus országából származik minden ilyen vásárlószopatás, nem tudtad?
prémiumnál se lesz minden film automatikusan 4k. Illetve az a 4k sem ugyanaz a 4k, mint amit UHD bluray lemezen kapnál. Eleve a bitrate jó ha negyede-ötöde, abba nem fér bele ugyanaz a minőség. -
ricsip
addikt
válasz
fulton #68280 üzenetére
2020 áprilisban próbáltam ki a 30 napos trial-t. Alig találtam olyan filmet, ami érdekelt volna, és van hozzá magyar szinkron. A tv-ben futó kliens keresője 1 trágyahalom, pl. szinkronra kib@ körülményes volt rákeresni. Írd és mondd csinalni kellett egy rohadt playlist-et, amibe fel kellett kézzel venned PC-s böngészőt használva a megnézendő összes magyar szinkronos filmeket, hogy utána a TV-s kliensben már csak a mentett playlist-et kelljen megnyitni, és ott úgy már élhetőbb a navigáció. De mint írtam, ehhez előtte kézzel végig kellett az embernek szopkodnia magának ezt, nem 10 perc volt.
Amúgy tele volt netflix sajátkészítésű b**ipropagandás sorozatokkal. Filmekből amit meg szerettem volna nézni pl. Bosszúállók, az mind Marvel. Aminek meg Disney a tulajdonosa. Amihez meg Disney+ kéne mert csak ott engedélyezték a hozzáférést minden konkurrenciától visszavonták a jogokat. Vagy vmi Hbo sajátgyártású, akkor az sincs netflixen.
Alapból régi 80-as 90-es évekbeli retró filmek sincsenek. Aztán meg eleve a magyar v. más európai nem azokat a filmeket nézheti, amiket a dagadtseggű néger a hülyék országában. Az előfizetési díjat mégis elkérik tőlem is ugyanannyit. Illetve még a bitrate is butított az amerikai földrészen lakókéhoz képest. Stb stb stb stb... -
válasz
fulton #68268 üzenetére
van magyar hang és / vagy szinkron rengeteg filmnél már, sőt már többnél van mint nincs.menü is magyar+Plusz HDR és Dolby Vision a magasabb előfizunál. Ajánlom próbáld ki, kevesebbet fogsz tv-t nézni garantálom
netflixnél kizárólag a menüben, ahol filmeket választasz és böngészel ott van ikon, film nézés közben nincs. Gyorsan lőttem neked két képet.EZ az az eset amit írtam, hogy balf@sznak kell lenni hogy beégjen, 12 órára mondjuk ott hagyni a netflix kezdőképernyőn a Tv-t....ezt általában egy normal tv-vel sem játssza el az ember, egy oleddel meg még úgy sem.
-
válasz
fulton #68257 üzenetére
Szerintem abszolút nyugodtan. csak nézd meg pár napig a tv nézési szokásaidat és figyeld meg mennyi ideig látsz statikus tartalmat a mostani TV-nél amit használsz. A begégéshez órákig kellene ugyan ott lennie ugyan annak a feliratnak és az sem mindegy, hogy az milyen fényerejű.
igen tudnak pixelhibásak lenni, ez a világítástól független. -
válasz
fulton #68246 üzenetére
ha csak Tv-t nézel nem sok esélyt( konkrétan zéró) látok a begégésre. Szinte minden csatornán 20 percenként reklám van, leszedi a logo-t a sarokról . Ami meg reklámmentes csatorna, pl HBO ott olyan halvány ami nehezen tudna beégni 2-3 óra alatt, egy átlag 1,5 órás film alatt meg pláne. Ott is a kettő között reklám van amikor nincs sarokban semmi, főleg a mostani beégés védelemmel ellátott TV ken ez szerintem csak szándékosan vagy valami fatális véletlennel összehozható.
Online mozicsatornákon, Netflix, HBO Go meg nincs logo.
Én is pár napja amióta meg van az oled, azt nézegetem egyáltalán játék nélkül hogy tudna beégni, nem látok rá esélyt, max ha egy állóképet úgy hagynék jó pár órára, de az is kérdőjeles ártana e neki. -
paatrick
őstag
válasz
fulton #68243 üzenetére
Ha 8 évre tervezel TV-t venni akkor vegyél inkább qledet. Annál nincs ilyen kockázat.
OLED kb a TV-k teteje most. Mint mondjuk kocsiban egy fullos audi, bmw, merci. Valószínű 8 év múlva is prémium lesz, de elavult. Kocsikat is cserélik 3-4 éve, mert jön belőle még jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged