Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Íme az új Android Auto!
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Karnyújtásnyira az Android 17
- Mobil flották
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
fulton
üzenetére
83A95j - ilyen Sony modell nincs. A90J van. A Samsungnak van QN95A-ja, de az QLED.
Azért van pár különbség OLED és OLED között is, pl. A80J/A83j és A90J között, ami statikus képen és demó üzemmódban nem jön ki. Itt egy technikai összehasonlítás, de hogy ebből otthon mit látsz az rendgeteg mindentől függ. Pl a szemedtől is. Nem mindenki egyformán látja a színeket (nem, nem a színtévesztésre gondolok - lsd tetrakromácia vagy pl. DLP szivárvány effektus)
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-a80j-oled-vs-sony-a90j-oled/21563/21565?usage=1&threshold=0.10
Otthoni körülmények kellenének. Pl. SD felskálázás otthoni fényviszonyok között, otthoni forrásból. Pl. én a media lejátszót nem tudom - meg nem is akarom bevinni - sem a házimozi erősítőt, amin keresztülmegy a jel. Abban a - neon - fényárban ami egy MM-ban van nem fogsz különbséget látni még egy OLDE és QLED között sem (én is néztem, tudom.)
A nagy különbség az XR prociban van, meg a fényerőben persze. De ha otthon mondjuk a A90J-t nem full fényerővel nyomod (angolul brightness), akkor kevésbé teszed ki túlterhelésnek, "lassabban kopik". A A90J-ben amúgy van statikus beégés elleni védelem. Részben a fényerő automatikus csökkentése az érintett helyen, részben pedig a kép (számodra láthatatlan) mozgatásával. Ha nem PC-monitornak használod, vagy nem egy TV csatornát nézel napi 8 órában, akkor nem kell a beégéstől tartani egyiknél sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Autós topik
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fotók, videók mobillal
- Óra topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem
- További aktív témák...
- LG 55B5 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Lenovo X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor