Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Ezek utólag rákevert HDR anyagok, nincs garancia a jó minőségre .Ezeknél például nem igen számít, hogy HDR 10 vagy DoVi- HDR10+.
GB-t láttam ebben a formátumban, nagyon átlagos volt a minősége, sőt.. Alaves által berakott film viszont HDR kamerával lett felvéve és arra csapták rá a CGI effekteket ami ütős kombó . Egyre több ilyen lesz forgalomban amúgy. -
szkutyi
addikt
válasz
T.Peter
üzenetére
Tesssék ez tele van 4000nites csúcsokkal.

The.Shawshank.Redemption.1994.UHD.BluRay.2160p.remux LETTERBOX EXCLUDED
Ez is: Ghostbusters.II.1989.HDRI. -itt van 8700nit
De úgy nézem inkább 1000nitre fényelhetnek, vagy valahol ez lehet a max mert rengeteg film max 1000nit...egy kettő van ami 2000 vagy fölötte....volt egy amiben volt 8000 csúcs
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Hát persze mert a csóri TV azt gondolja, hogy méltán azért 4000 nites az anyag mert van értelmes részlet pl 3500 niten, aminek el kellene különülnie a 4000 nites részletektől ezért egy sokkal lágyabb roll-off-ot használ. A valóságban persze lófasz sincs az anyagban és az egész semmire sem jó, hacsak azt nem tekintjük eredménynek, hogy minden sötétebb.
Egyszerűen nem tudnak egyenlőre mit kezdeni a tartalomgyártók az egész HDR kérdéssel, mivel nem igazán tudják meghatározni, hogy hová kéne elhelyezni egy anyagot a teljes film dinamikáján belül.
Pl mit kellene tenni ha van egy szoba belsős jelenet, mely jelenet önmagán belül 1 és 150 nit közötti fényeket tartalmaz, de aztán kimegyünk a szabadba ahol meg egészen 10-100.000 nit körüli fények vannak, de a megvilágított felületek is 2-5000 nitesek.
Elméletben ha lenne egy TV ami képes 10.000 nit megjelenítésére és lenne egy kamera ami képes lenne szintén 0.0001 és 10.000 nit között rekesz állítás NÉKÜL felvenni mindent, akkor semmi mást nem kéne tenni, mint bebaszni az anyagot úgy ahogy van utómunka nélkül egy 10.000 nites DV konténerbe és lejátszani otthon - pont úgy nézne ki mintha ott lettünk volna.
De nem ez van. Egyrészt se ilyen kamera se ilyen TV nincs, innen fogva el kell dönteni felvételkor is és utómunkánál is, hogy az anyag dinamikáján belül egy adott illetve az összes jelenet darab darab hová legyen fényességben elhelyezve. És itt jön a végső gond: fingjuk sincs, hogy min fogod nézni ezért lehetetlen helyére tenni az anyagot.
Én azt gondolom hogy a dolby eleve elbaszta ezt az egész DV kérdést.
Kellett volna egy szabvány amit a TV gáyrtókkal előre egyeztetve el lehet maximálisan érni.
Pl azt mondták volna, hogy 1000 nit és kész. Ez a teteje és nem több. Ezt kell minden TV-nek tudnia amelyik akarja a DV ready matricát viselni - és innentől fogva ez egy tanúsítvány lenne. Ha nem tudja, nem adunk DV licenszet és kész.
Ha ez megvalósult volna, akkor most minden újabb samsung, LG, sony, pana tulaj örülne, mert natívan támogatottan tudná nézni a tartalmakat.
De nem ez történt és ezért megy a végtelen szopás - sosem lesz rend sajnos...
-
dropi
senior tag
válasz
ricsip
üzenetére
Vili, én ezt értem, és nyilván nem is neked szól ez alapvetően. Csak ezt a lopás-kultúrát gyűlölöm már. Az egy külön dolog, hogy ha valaki arra akarja használni a kiskapukat, amire amúgy nem lehetne a túl szigorú vagy hülye szabályozás miatt, ezzel semmi bajom nincs, én is töltöttem már le videót. Nekem azzal van bajom, ha valaki a digitális tartalomért nem fizeti ki az árat megkárosítva azokat, akik ebbe beleteszik a munkát, szívüket lelküket. Én rengeteg utazós youtubert nézek pl, akik tök kevés pénzből élnek és lakóautóznak Európában, nekik tök nagy segítség a megtekintés, mert kb ebből (is) élnek, de ha minden második ember vanceddel nézi, abból ők egy fillért sem látnak és megunják és abbahagyják. Amit meg nyilván nem szeretnék. Ez egy ilyen kölcsönöcs win win szitu. De ez csak egy példa volt. És érted, itt egy korsó sör áráról beszélünk havonta.
-
T.Peter
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ez az eotf gorbetol fugg, hogy hogy koveti. Ha a teteje laposodik csak el, akkor a 100 nit-ed 100 marad, szoval en ezen nem aggodnek. Rtings-en lathatod hogy pl a 4k nits-es anyagoknal hogy nez ki a gorbe.
Plusz csak azert, mert most nincs olyan keszulek ami meg tudja tonemapping nelkul oldani, ne rontsuk mar el az anyagokat vegleg. -
ricsip
addikt
Ennél már csak a Youtube Vanced használókat tartom szánalmasabb tolvajoknak, akik még a tartalomkészítőket is meglopják (akiknek amúgy nézik a tartalmaikat), nem csak a Youtube-ot.
Ezres nagyságrendben van bookmarkolva videó a yt profilomban az elmúlt ~15 évből. Leginkább mindenféle szabadon elérhető(!) oktatási anyagok. Kategorizálva, témakörök szerint, kommentekkel description-ökkel stb. Kurva nagy munka volt ezeket így egyesével kikeresgélni a gigantikus szeméttengerben. Mert 1:100-hoz az arány a használható, magas minőségű tartalom vs. a kretén indiaiak által milliószámra IT témában kitolt értékelhetetlen szemete között.
Kibaszottul felháborítónak tartom, h. a szemét google annyit nem volt képes adni a felhasználóknak (YT premium fizetős vendég vagyok, még mielőtt...), hogy értelmesen meg lehessen nézni mik azok a videók amik egyik napról a másikra elérhetetlenek lesznek ebben a gyűjteményben. Mert ez most úgy működik, hogy ott van pl. egy 100-as listám. Erre annyit mond a playlist tetején, h. "hát tesó néhányat elrejtettünk, mert azok neked már nem elérhetőek".
Azért, mert priváttá tette önként az eredeti feltöltő (ez is lehet 1 opció), vagy mert valamelyik idióta YT AI cenzúrarobot talált benne 1 frame-nyi olyasmit ami nem tetszett neki ezért automatikusan privátra állította. Vagy mert copyright / DMCA takedown-t nyomott rá szintén valamelyik szarházi külső lobbi szervezet. Lehet egyesével kopizgatni az URL-eket ki onenote-ba vagy más offline tárhelyre, aztán összehasonlítgatni valami diffelő programmal, h. na mi az ami eltűnt, és hány darab. Csinálja rendszeresen ezt az akinek 3 anyja van!
Az lehetne egy megoldás, ha a google engedné a playlist exportálást értelmes offline formátumba értelmes mennyiségű metaadattal. Ami alapján relatíve kis fájdalommal lehetne szűrni h. mi az ami eltűnt. Vagy egyáltalán értelmes szűrőket, neadjisten MŰKÖDŐ KERESÉST tudna végezni az ember sokezer videó alapján. Nem azt a használhatalan szart amit a yt ad. De a google nem hajlandó adni ezeket a fícsöröket (sem).Napi szinten temérdek videó tűnik el, mert a yt mindenféle mondvacsinált, kiismerhetetlen, megfellebezhetetlen szabályok szerint önkényesen töröl feltöltött videókat. Nem, nem csak kalóz videókat, meg jogsértő tartalmakat, meg nem-polkorrekt faszságokat. Hanem olyan videókat is, ahol a legit feltöltője sem fogja megtudni soha mi volt az indok. Kap egy sablon féloldalas szófosást, amiből jogász sem szedi ki az indokot. Csak mert. Az elmúlt 5-6 évben rengetegen panaszkodtak emiatt nagy tartalomgyárosok is. Ilyen LTT szintűek, akikből azért a platform is profitál, ez ilyen oda-vissza kapcsolódás. Ha elmennek a nagy tartalomgyártók mert a google gecizik velük is, az hosszú távon megintcsak az elérhető minőségi tartalom kárára fog történni.
Demagóg módon lehet mondani, h. ha nem tetszik a szolgáltatás, ne használdd! Igen, persze, lehet. Csak abba is gondolj bele, amikor az eredeti feltöltés történt, még mások voltak a szabályok.
Másik probléma az inaktív google fiókok esete, amit a google tavaly élesített be. Ki tudja hány ezer meg ezer hasznos értékes pótolhatatlan videó van fent, aminek a feltöltöje pl. kovid alatt meghalt. A videói egy szűk rétegnek szólnak, nem a mainstream szemét, amit naponta megnéznének sok ezren. Az ilyen videók pl. mennek a levesbe 1 éven belül, aztán csak leshetsz h. hova tűntek el egyik pillanatról a másikra.
Ezek után én minden olyan gerilla megoldást üdvözlök, ami lehetővé teszi azt h. korábban elérhető tartalmat továbbra is elérhetővé tesz nekem azáltal h. le tudom tölteni azt sajátmagamhoz. Illetve amit a google nem ad meg FIZETŐ vendégként sem nekem (pl. a saját playlist-jeim kiexportálása, értelmes keresés, és a másik több tucat
Szóval ez a "vanced == rossz" nem ilyen fekete-fehér dolog mint ahogyan azt te beállítod. Nem a reklámmentesen videót nézni merészelő "köcsögszemét csalók" miatt kell elítélni az appot v. a felhasználóit.
-
szkutyi
addikt
válasz
T.Peter
üzenetére
SzvSz 10 év múlva gyanítom 5000nit korul lessz oled.
Minnél nagyobb a fény érték, annál jobban nyomja össze a tone mapping...ha most 10 000nit egy atom robbanás, azt össze nyomja neked 1000-re (mert ennyit tud a tv)
Ez még oké...na de ami 100nit, mert éppen este jelenet van?akkor azt mennyire nyomja össze???
Ha az lenne amit mondasz, nézhetetlen anyagok lennének
-
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Már hogyne lenne... tavaly is kapható volt a TCL x955 - tudja az 5000 nitet. Idén már 6-7 ezres cuccok fognak jönni.
-
Tyrone89
senior tag
Kicsit off kérdés lesz, de valaki tudna segíteni abban, hogy az LG C9 miért nem látja az LG smartshare megosztást pc-ről? Kb 2-3 napja van ez a dolog, előtte hibátlanul működött.
-
T.Peter
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha 10 ev mulva lesz tv ami tudni fogja, akkor jo lenne jovobiztossa tenni. Nem 800 meg 1000 nits-et szeretnek rajtuk nezni akkor is, ahogy most is. Vicc, hogy a szabvany tudja a 10k-t, de nem kepesek kihasznalni, akarmire is fogjak. Itt fel lehetne hozni a jatekokat is, mert ott meg szabadabban lehetne a fenyerovel banni, de ott sem latom hogy akarnak.
-
Kókuszdió
nagyúr
Igen a csipketerítőt nézem remux változatban ,nem sok ,csak egy film 45 és 75gb környékén landol.
Te meg ha kifizeted az összes szolgáltatót és belegebedsz sem fogsz kapni olyan minőséget.Fizetek nekik havidíjat és támogatom őket gőzerővel ,ha nem lennének nem is tudnék mit nézni mert a szolgáltatók agyrémeire nem vagyok kiváncsi ,de amúgy őket is megtalálod ha nagyon akarod és ez még mindig Magyarország és nem Német.
-
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Na!
Amit írtam valós!.viszont mostmár biztos hogy a média infó valamit hibásan olvas! Ugyanis erre a realse-re ezek az értékek:
Maxcll:1839nit
Maxfall:346nit
Innentől kezdve teljesen egyetértek abban hogy ez a film igen kihasználja a tv adottságait.
Ilyennek kellene lennie az összes anyagnak

-
szkutyi
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Na leszedem és megnézem képkockankenti.mekkora a fenyerő.kis türelmét kérnék

De most ez komoly? Egy 6gb-os anyagról beszélünk?
.
Amúgy maxcll: MaxCLL további statikus HDR metaadatok, amelyek megfelelnek a teljes adatfolyam legfényesebb pixelének. A MaxCLL metaadatokat nits-ben ábrázoljuk.
Szóval szerintem ez korántsem használja ki a tv adottságait
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Nem a rilíz különleges, hanem a készítők HDR felfogása. Ha indítok egy HDR filmet, kb. ez lenne az elvárás, hogy így nézzen ki. A sötét jeleneteknél is minden, mindig látható (MFLL: 578 cd/m2). Az MCLL: 10000 cd/m2, ami lehet hogy téves, de az látszik, hogy a TV a saját maximumát adja (mint a demoknál).
A MCLL: ~500-700 cd/m2 + MFLL: ~100-200 cd/m2 filmek esetén gyakorlatilag nézhetőbb az SDR változat (100-120 niten is). Volt már jó pár olyan HDR film, amelyet megnéztünk, de utána az SDR változatot archiváltam, mert a HDR annyira gyenge volt (az 'egyszernézőssel' legalább nincs ilyen gond, mert csak törlöm és kész
). -
dropi
senior tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Pontosan, en nemhogy első nap frissítek mindenre, amint elérhető, de ahol lehet, ott még a béta programokban is benne vagyok, és azonnal teszem fel a legújabb szoftvereket. Soha semmi bajom nem volt még ebből. Én bírom az innovációt, mindig azonnal ki akarom próbálni, amit csak lehet és hiszek abban, hogy a frissítéssel az a cél, hogy a termék és a szolgáltatás jobb legyen.
-
dropi
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Mi van? Erre való a családi csomag és a több profil létrehozásának a lehetősége. De még ha ez nem is lenne oké. Attól, hogy a családommal közösen eszem meg a kenyeret, még mindig jobb, mintha bemennék a boltba és ellopnám. Itt nem olyan összegekről beszélünk, amiket nem engedhetne meg magának egy olyan ember. aki minimum félmilliós tévén nézi ezeket. Ez szánalmas lopás és emiatt a hozzáállás miatt tart itt az az ország. Mindent oldjunk meg okosban, leszarva, hogy azzal kinek és mekkora károkat okozunk. Ennél már csak a Youtube Vanced használókat tartom szánalmasabb tolvajoknak, akik még a tartalomkészítőket is meglopják (akiknek amúgy nézik a tartalmaikat), nem csak a Youtube-ot.
TechN7ne: Akkor ha jól veszem ki a szavaidból te semmit nem nézel a tévén, csak a csipketerítőt meg a rajta lévő porcelándelfint. Ahhoz pedig, hogy te azt sugallod, hogy én hülye vagyok, amiért előfizetek a tartalmakra, nem szólok hozzá, mert egy évszázadra kitiltanak innen. -
hunspikey
őstag
válasz
T-master
üzenetére
Ahogy Viktor is írta, ha nem "korlátozottra" van állítva a videótartomány akkor az SDR tehát a normál old school FHD és esetleg sima 4k filmek feketéje bizony bedőlhet. Ha a másik irányban van rosszul akkor meg abszolú nincs fekete és minden egérszürke, de mint írtad nálad nem ez van. Elsőre kezdj a youtube-on a TV kalibrációs ábráknál, linkelek neked kettőt is, egyet SDR-re, egyet HDR-re.
Amit látnod kéne: A referencia fekete NEM szabad, hogy villogjon, cserébe a következő, vagy legkésőbb az az utáni doboznak meg már villognia kéne. SDR-nél egyébként ez nehezebben elérhető a gyári szoftverrel (IRE 2.5 emelés segít) - és nem is nagyon tanácsolom, hogy feltétlen már az első mező villogjon SDR ref fekete felett, mert minden adásban a vágóképeknél - tehát a fekete jelenetek közti szünetben "havazni" fog sajnos. Ezért érdemes SDR esetén inkább a második mezőt (18-as szint) villogtatni a referencia fekete felett.
HDR-nél nincs ilyen gond általában a magasabb bitráta miatt. Ott ref fekete utáni közvetlen már villogjon (68-as stimulus érték).
És akkor a videók:
sok sikert!
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Két db Sony TV van nálam lassan 6 hónapja ,eddig mind a két készüléken a gyári szoftver található.
Egyszer volt egy frissítés a Bluetooth távirányítóra (nem a szoftverre) és kész.Majd ha változik jelzek ,de sztem nem fog mert ki van kapcsolva a keresés is ,nem hogy a frissítés.
-
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Érdekes, az elmúlt 20 évben minimum 200db különböző tévé/telefon/tablet és okos eszköz volt és van a birtokomban, ezeknél a mai napig mindig be van és volt kapcsolva az automatikus frissítés lehetőség, és annak rendje és módja szerint frissítették is magukat az eszközök, mikor érkezett rájuk valami új FW, mivel ezeket nem véletlenül adják ki időről időre, egy adott eszközre! Nos nekem még SOHA sem volt semmi problémám, 1x sem egyik frissítéssel és eszközzel sem ami "felfrissítette" magát, de biztosan csak nekem volt akkor ilyen isteni szerencsém
Én nem azt mondom, hogy nem akadhat be valami, és ezáltal nem működnek megfelelően a dolgok, de ez mind orvosolható, de amiket te írsz itt egy pár hsz-ban, hát az már nagyon össze esküvés elmélet szagú 😂😂😂 -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Egy érdekesség:
Day.Shift.2022.1080p.NF.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.HDR.H.265.HUN.ENG-PTHD.mkv
Mastering display luminance : min: 0.0001 cd/m2, max: 1000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 10000 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 578 cd/m2S90C-n HDR-ben azt hittem szétcsapja a kijelzőt a színfényerő
, majdnem demo minőség (4k/remuxban persze még jobb lehet). Szerintem ez a jó HDR hozzáállás, a TV-re van bízva, hogy mit hoz ki az anyagból. SDR-ben meg lehet "művészkedni". -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Az elmúlt több éves tapasztalatom a Sony terén ,hogy kevés a frissítés és nem ront a teljesítményen ,funkciókban.
Sajnálom ha te úgy jártál ,még egy ok ,hogy nem kell frissíteni.
Mindenesetre én is kikapcsoltam az összes frissítést ,nekem tökéletes a mostani működése és nem áll szándékomba megtörni ezt a biztos működést. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
No igen ,a marketing duma az Isten amit megeszi minden szerény áldozat.

Ha az igazat leírnák szted ki lenne az a hülye aki frissítené ,és hogyan érnék el azt ,hogy vásárolj új készüléket?
-SehogySzerk.
Japan TV készülékek ezalatt kivételek ,pl. Sony és Panasonic.
Évente ha jön max. egy frissítés ami nem árt.
+ még kivételt élvez az összes Apple termék legalább bő 5 évig ,de ennek semmi köze a TV készülékekhez. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Te nyomtad meg a gombot ,így te b.sztad el...

További jó frissítést ,csak utána ne sírj ,hogy belassult a készüléked.
Mindenkinek a saját dolga ,tudatosan teszi mert kapott felvilágosítást. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
De, ezt a fejlesztés b.szta el, bármennyire is tudatosnak állítod be.
#97458 TechN7ne
nekem Panasonic van és kénytelen voltam frissítgetni, mert az appok anélkül nem indultak el. Igaz az elmúlt 5évben 2x kellett sw-t frissíteni rajta...hiába, ez nem LG, Samu...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja és nem b.szott el semmit az új sw.
majd amikor nálad is valami elsz.ródik... majd akkor!
-
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Képzeld ,hogy igen ,maga a felhasználó a hibás ha nincs azzal tisztában ,hogy a kereskedelemnek mindig az a célja ,hogy vegyél új készüléket.
Nem b.szta el a szoftvert a fejlesztés ,minden a terv szerint történt. -
Kókuszdió
nagyúr
-
proly01
őstag
amúgy ezt csak így ide firkantom.....
Mint minden mással elmennek ezzel is f@szba,mint televízió.
Sokat spóroltam, mire meglett álmaim tv-je. Imádtam használtam szerettem kalibráltattam stb. egy ideig...... aztán.....
jön a gen váltás mint mobilnál bármilyen elektronikai eszköznél, mindennél....de...azért...(azt hittem én laikus,hogy egy majd 2 milliós tételnél lassabban) erőltetik,hogy vedd az újat. Hát nem!
Szoftver frissítés....., 2 hete kb. azóta a tv magától kikapcsol nem kapcsol be, bekapcsol de az erősítőt bármely ARC eszközt nem kapcsolja be,ha mégis akkor nem ARC-ra vált hanem pl. OPT-ra. A TV a beállításokat el felejti stb.
Nevetséges.
-
válasz
Malfroy
üzenetére
Szerintem meg kizárólag büdzsé, pénztárca vastagságán múlik minden, persze rengeteg ember képes, csak azért jóval a lehetőségein túl költekezni, hogy megmutassa (mondjuk nem tudom kinek/minek) ő is megtud venni egy adott terméket, hát ez is mint minden más intelligencia kérdése, természetesen ehhez is el kell érni egy bizonyos élet kort, de van aki az egész életét ilyen "nyomorúságosan" éli le, illetve éli meg
-
Malfroy
aktív tag
Pár hete 1.9 millió volt egy 77a95l, most ennyi [link] érdekes , Hogy náluk nem lefelé hanem felfelé megy az ár. És akkor még a 77G4 a drága 1.7 millióért .. innen is látszik nézőpont kérdése minden mi drága meg olcsó , meg nyilván büdzsé mérete is.
-
zippofcy
senior tag
Sziasztok,
láttam másnak is volt már problémája LG TV (55B13) bluetooth kapcsolattal. Két különböző BT cuccal is próbáltam és mindegyikkel szaggat a hang, kb 1-2 percenként kihagy egy másodpercet. Rágugliztam, de csak annyi infót találtam, hogy másnak is csinálja (van akinek le is csatlakozik a BT), de megoldást azt nem. Az én TVm is utána kezdte el csinálni, hogy kiírta hogy lecsatlakozott a netről (wifi) amit a BT kapcsolat létrehozása előtti évben sose írt ki. Az erősítőre rá tudom dugni optikán, de fülesem nincs már vezetékes (asszem a TVn sincs már jack kimenet). Ajánlották a HDMIn kikapcsolni a mittoménmit a General menüpontban, kikapcsoltam de semmi változás. A szokásos dolgok (TV ki-bekapcs, BT disconnect, delete, stb) már megvoltak. TV csatornát és Netflixet nézve is ugyanaz. Esetleg tud rá vki megoldást? -
SierraFox
tag
Megjött a C3. Még keresem a szavakat...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
T-master
üzenetére
A HDR és DV sötét szobához készült szabvány, ezért ha nem sötétben nézed, akkor a sötét jelenetekből kb nem fogsz látni semmit.
A FHD alatt Te SDR-re gondolsz, ott ha feltolod az oled pixelek fényerjét annál nagyobb lesz a sötét közeli részek fényereje is, ezért látod jobban, de ha azt is szabvány szerint néznés, tehát 100 niten akkor kb ugyanott lennél.
Youtube csatornámon van videó, hogy kell helyesen beállítani a G3-at (LG TV-k helyes beállítása), próbáld ki, ez a szabbványhoz a legközelebbi képet fogja adni. Ha nem tetszik poróbáld ki hunspikey beállításaiat vagy éppen keverd a 2t tetszés szerint.
Mi a lejátszó?
-
Malfroy
aktív tag
ezen a fórumon sok tehetséges hollywood-i filmkészitő veszett el,az tuti

-
szkutyi
addikt
Látom nem olvasgatsz vissza, semmi baj leírom neked külön:
Hétvégén próbáltam előfizetni, először blokkolt, majd később már ki is tiltott az amazon.xdd..mindossze azért mert beterhelte a kártyámat 0ft-al...hmm.. elég is volt, nem kell egy 4. Szenny.
elég a 3
. Örülök neki hogy téged kiszolgál az összes létező streaming.
Engem zavar a tömörítés látványa.
-
hunspikey
őstag
válasz
T-master
üzenetére
Mint szintén g3 tulaj én azt tudom neked erre mondani, hogy ha a gyári profilok nem jók, akkor marad a Vivid - én is ezzel mentem meg az elbaszott sötét dolby vision tartalmakat.
Viszont a vividet NAGYON alaposan be kell állítani, különben nézhetetlen.
nagyságrendileg ezeket állítsd be:
Tisztaság menü összes képjavító szarságát (tehát képzaj, sima gradáció meg összes egyéb opciók) kapcsold ki élesség legyen nulla azaz 0
egyedül a valósághű mozi legyen BE állásban, trumotion: kiSzín mélység/ Fehéregyensúly menü:
színhőmérséklet: meleg 50
mód: 22 pont
jelszintek:
2.5%: -3/-3/-3
5%: -8/-8/-8
7.5%: -5/-5/-5
10%: -2/-2/-2finomhangolás: ki
szín mélység: 46
árnyalat: 0fényerő menü:
OLED pixel fényerő: 65
kontraszt: 100
fekete szint 50
auto din kontraszt: ki
kifejezés fokozó: kiezzel kapsz egy nézhető képet! Ígérem

Amíg nem hívsz kalibátort addig ezzel el leszel
én is várok az időpontomra.Sima HDR: filmmaker teljesen jó- max kapcsold be a dinamikus tónus áthelyezést
ja: fontos: firmware legyen legfrissebb!! javították a black crusht!
-
T-master
tag
Sziasztok,
Két hete vettem egy LG G3 TV-t és lenne egy kérdésem: ha DV vagy HDR tartalmat nézek, a kép sokkal sötétebbnek tűnik, mint a FHD tartalomnál. Olyan, mintha túl lenne tolva a kontraszt: a sötét részeknél pl: árnyék vagy a színészek fekete haja, a kép teljesen "egybeolvad" csak egy fekete "folt" látható, a részleteket nem is lehet látni. Próbáltam lejjebb venni a kontrasztot, de nem segített. Más is tapasztalt ilyet? A TV-n kellene beállítanom valamit, vagy a lejátszó lehet a ludas?
Szerk.:
Közben visszaolvastam. A DV config file módosítása megoldás lehet, vagy az más téma? -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az LG Support (Mérnöki válasz) pedig ez lett, ami vicces, mert eleve tudja a 4K 120Hz-t és bizonyítékom is van rá...
Amúgy meg ha nem is tudná szoftverileg, akkor FW updateval megoldják...
Tisztelt Ügyfelünk!
Kérésének megfelelően egyeztettem az Ön emailben feltett kérdésével kapcsolatban. Az Ön készüléke 2019-es modell, csak a 2021-es modellektől elérhető a 120 Hz képfrissités az OLED panelek esetében.
Nagyon sajnálom. Nagyon köszönjük az érdeklődését.
Tisztelettel
censored
LG Electronics Magyar Kft.
-
szkutyi
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Pont hogy nem olyan...a config fájllal sokkal jobb a dolog...az 1000% hogy nem ugyan az a kettő dolog....a fekete marad fekete...de amint mondtam, rengeteget ront az összképen mert a fekete közeli reszek, ami feketéknek tűnik,.el kezd világítani...ne démon videókat nézd..szedd le a dune-t, tele van sötét jelenetekkel, és megérted miért undorító bekapcsolva!
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Oké, de pont azt írtad le, hogy a fekete kezdett el világítani és a többi olvasó / OLED TV-n gondolkodó számára úgy éreztem alapvetően fontos, hogy tisztázzuk, hogy semmi sem történik a valós feketével. Near black az más, de nem ezt írtad.
A din-tónus áthelyezés kizárólag a fekete feletti árnyalatokat skálázza fel fényességben.
Ez kb pont olyan eljárás a TV részéről, mint amit te csinálsz a Dolby Vision config fájllal- megmondod, hogy meddig tart a videoanyag - hová tegye a csúcsfényeket.
HDR esetén annyi a különbség, hogy a TV ezt magától megteszi pro kontra, azaz pl egy 4000 nites csúcsfényes anyag nem lesz kiégve mert lehúzza a megjeleníthető értékekre, míg egy sötét HDR anyagot, pl 400 niteset fel fog skálázni.
Pont a G4 széria nagy újítása, hogy HDR esetén már menüből lehet állítgatni a tónus ábrázolást, hol vágjon, bár asszem a cut-off jelleggörbét nem lehet állítani, mármint hogy soft vagy hard clipping, csak azt, hogy hol vágjon. Mondjuk ez sem rossz azért!
-
SierraFox
tag
válasz
jesszjessz
üzenetére
250.000Ft felett kötelező a 3 év jótállás.
-
jesszjessz
tag
Beregisztráltam a C3-at az LG oldalán és míg a Telekomos garanciajegyen 36 hó jótállás van, addig az LG oldalán csak 24 hó van írva. Illetve meglepetten olvastam, hogy az 5 év panelgarancia csak a G szériára vonatkozik, a C az nincs benne...
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Teszteltem most itthon egy rakat hdr demoval a dinamikus tónus áthelyezés opciót (YouTube forrással) és nálam a fekete az fekete maradt. Teljesen mindegy melyik képi módot néztem, sehol sincs az amit írsz (mármint hogy elkezd a fekete helyén világítani) - nálam még csak nem is dereng.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
ja, ezt tudtam. utólag már értettem mire gondolt.97" viszont megint nem mla-s
nem tudom ezzel is miért szarakodnak, minden TOP G szériás tv-be alap hogy mla kéne lennie. 83"-ba legalább most bekerült. de mennyi lesz az ára? 2,5 misi körülre tippelek. -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ne legyél előítéletes, mivel minden fotóm Dolby Vision tartalom volt teljességgel kizárt - ugyanis ott mint te is tudod nincs erre lehetőség.
Na mondj egy jelenetet konkrétan, megnézem. Mert nekem nem csinálja azt amit írsz, egyszerűen fényesebb lesz a közép tónustól felfelé.
Egyébként egy korábbi posztomban írtam hogy nálam a hdr filmmakerben megy kikapcsolt dtá-val.
-
szkutyi
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Nem azt mondom hogy a nulla az nem lessz nulla...de jelentősen ront mindenen mivel aminek már van egy kis értéke azt megsokszorozza!...nézz meg egy csillagos égbolt.jelenetet!
..sose lessz a csillagok között nulla fekete mert ábrázolnak egy kis ködöt vagy akármit...és az már undorító lessz dtm-el...
De mostmár értem nálad miért ilyen világos minden éjszakai jelenet
(ha be volt.kapcsolva a képeidnél) -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Tehát te azt mondod, hogy ha pl youtube-ról nézel egy HDR gradációs görbe kalibráló ábrát, abból is a near black greyscale-t pl, akkor a referencia fekete nálad módosul aszerint, hogy a dinamikus tónusáthelyezés aktív vagy sem?
amit linkeltem annél a 64-es érték elkezd villogni tónus áthelyezéssel???
Akkor ott nagyon nagy a baj... ha meg nem kezd el villogni, marad a 68-as az első villogó mező akkor megy olyan anyagot néztél ahol nem nullás volt a fekete és ez nem a TV vagy a dinamikus tónusáthelyezés hibája.
-
Dexter17
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nagyjából én is csak videókból és írásokból olvastam, hogy az LG végre meghallgatta az emberek véleményét és kijavították a a G4ben a game modeot.
Én se akarom belemegyarázni, de szebbnek tűnnek és világosabb színek game mode-ban a G4-nél a G3-hoz képest.
Sejtem én is, hogy ez csak szofteres b@szakodás, de szerintem az LG nem fogja ezt megoldani a G3-nál, mert akkor senki nem venne G4-et.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
Én nem azt mondom, hogy nem akadhat be valami, és ezáltal nem működnek megfelelően a dolgok, de ez mind orvosolható, de amiket te írsz itt egy pár hsz-ban, hát az már nagyon össze esküvés elmélet szagú 😂😂😂

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)