- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Dexter17 #97396 üzenetére
Hol irjak és mivel bizonyítják, hogy sok a különbség game módban?
Nincs kedvem végi nézni sok perces videókat vagy böngészni a netet utána. Viszont ha van összefoglaló azt megnezem, hogy mire alapozzák ezt.
Ha film modokban nincs sok különbség akkor game módban sem lehet, hacsak nem szoftveresen mokolnak valamit és a g3 nem kapja meg azt a fwt. -
válasz
Dexter17 #96801 üzenetére
Sajnos ez ilyen, van amikor az újabb modellek 1 lépés előre 2 hátra 😔 Persze nem azt mondom, hogy mindenben, de eleve ez az Oled technológia már elérte a határait, tehát óriási különbségek nem lesznek! Ez is olyan mint bármelyik technikai kütyü, évről évre adják ki az újabb cuccokat, kisebb ránc felvarrások és kb ennyi...bezzeg az áruk nem lesz kevesebb 😅
-
válasz
Dexter17 #96798 üzenetére
Többek között ezért álltam el a G3 vásárlástól pár hete, mert én is 95%-ban játékra használom a tévét, és a C1-hez képest nem igazán láttam akkora különbséget illetve előnyt a G3 javára játékoknál 🤔 Barátomnak van egy 77" G3 ,direkt átmentem hozzá tesztelni, és nem dobtam hátast, így maradt a C1 és spóroltam 1 misit 😅
-
hunspikey
őstag
válasz
Dexter17 #96796 üzenetére
Alaposan összemérve a g4 fényerő többletét az látszik, hogy van azért egy folyamatosan meglévő előny, ami legalább javulás, nem úgy mint az eltelt G3 előtti években.
1- 10%-ig nagyjából mindegy is mert %-ban majdnem annyi mint a G3 de ha megnézed pl 50%-nál már legalábbis százalékban kifejezve elég tetemes a különbség - és ez arra enged következtetni, hogy az általános képi fényerő azért jelentősen több lett. Pont az javult ami szar volt, csúcsfénynek pont elég volt eddig is a tudás, viszont azért időnként jött az ABL mert gyorsan elhagytuk a kényelmes 10%-os fehérnek megfelelő képi terheltséget.
Én tényleg arra leszek kíváncsi, hogy majd amikor Viktor rá mér mi derül ki, mennyit nőtt a RGB színek csatornánkénti fényereje, azaz mennyivel később fakul egy szín ahogy egyre fényesebb lesz.
-
ricsip
addikt
válasz
Dexter17 #96131 üzenetére
Ügyvéd, jogász ingyen soha nem ad használható tanácsot vadidegennek, szóval itt se higyjél el senki vadidegennek semmit. Azok nem olyanok, mint az informatikusok gyülekezete, ahol ha felteszel egy érdekesebb szakmai kérdést, ingyen és bérmentve használható, és érthető tanácsodn annak neked. Esetleg ha olyan a probléma, akkor még segíteni is megpróbálnak.
-
powerup2
addikt
válasz
Dexter17 #96143 üzenetére
Nos a páromat megkérdeztem. Fejlemények a következőek szóval új tv-d nem lesz. A samsungnak tudsz borsot törni az orra alá. Fogyasztóvédelemnél tudod jelezni hogy nem időbe válaszoltak kb kapnak egy dádát ha meg több ilyen volt akkor kapnak egy bírságot amit ki kell fizetniük. Röviden ennyi szóval itt sok mindent nem tudsz tenni. Még annyi ha a tv-n nincs feltüntetve mivel lehet takarítani akkor a fogyasztóvédelemnél ezt is lehet jelezni akkor arra komolyabb bírságot kapnak.
-
powerup2
addikt
válasz
Dexter17 #96140 üzenetére
Ez nem felesleges terhelés de te elkövettél egy hibát amivel a kijelzőben maradandó kárt okoztál. Ez jó tanulság lehet a többi tv tulajdonosnak sőt akár a topik összefoglalóba lehetne olyan termékeket leirni amivel tuti lehet tisztitani minden kijelzőt hogy más ne járjon igy mint te. A gyártó a samsung jobban közölhetné mivel lehet tisztitani a kijelzőt stb. Aztán hogy választ mikor kaptál nem 30 napon belül hanem 32 napra az meg részükről gond mert nem tartották be amit nekik előirnak. De majd a párom elmondja mit tudsz tenni ebben a helyzetbe.
-
dropi
senior tag
válasz
Dexter17 #96131 üzenetére
Én veled vagyok ettől függetlenül. Az, hogy a tévével i történt az itt teljesen másodlagos. Van egy szabály, amit nem tartottak be, azért pedig bünti jár. Fura nekem, hogy itt mennyien védik azt a céget, akik sokszáz milliót kaszálnak a kis embereken, és ha elkúrnak valamit, akkor sem kell felelősséget vállalniuk, hanem ez így oké.
-
-
válasz
Dexter17 #96127 üzenetére
Szívesen, tudom nehéz elfogadni egy ilyen kritikusabb véleményt, mint egy olyat ami téged támogatna a nagy semmiben, és teljesen félre vezető is lehet adott esetben, de én legalább őszinte vagyok👍 Te próbáltad valami szarral tisztítani nem? Így igen szétbarmoltad és te, nem pedig a szomszéd Pistiék, miért mit kellett volna írnom erre?
-
válasz
Dexter17 #96105 üzenetére
Nem bántásból, de ezt te basztad el, hogy valami vegyszerrel próbáltad a kijelzőt tisztítani, ezt sajnos be kell nyelned, hogy sz*rnak a Samsungnál erre, vagy, hogy egyáltalán foglalkoznak ezzel! Frankón még neked áll feljebb, hogy nem válaszoltak időn belül,és te akarsz menni békéltető testülethez stb...kicsit vicces, de inkább szánalmas 😳 Szerintem engedd el, és használd így a tévédet ha már voltál ennyire "okos" és szétbarmoltad, vagy vegyél másikat! De bármit csinálsz, arra jobb ha felkészülsz, hogy te fogod a rövidebbet húzni a Samuval szemben, és nem, nem azért , mert ők a támadhatatlan nagy mamut cég, hanem, mert ebben az esetben teljesen indokolatlan a hőbörgésed 🤔
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Dexter17 #96105 üzenetére
"Nincs tudomásuk róla, hogy mi okozta."
Nekem úgy tűnik pontosan tudják
"xxxx "gyári számú készülék LCD felületén a visszatükröződést gátló réteget ért külső mechanikai hatás következtében megsérült. Valószínűsíthető tisztító anyag használata, amelyikkel a sérülést okozták a felületen, mely sérülés nem kezelhető jótállás körében.""
Egyébként ezt a végkimenetelt lehetett tudni, te okoztad a bajt, nem gyári meghibásodás történt. az időt engedd el,azt már senki nem tekeri vissza. -
-
dropi
senior tag
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Dexter17 #95792 üzenetére
Hát ezt kérdeztem
és ezt honnan tudod hogy lesz hozzájuk gyári talp? Biztos forrás ? ezt sehol se olvastam illetve sehol se láttam videót hogy talpon lenne.
most már érdemes neked is az új modelleket megvárni(ha cseréled s95c) , én is vagy g4 vagy oled909 között fogok választani , megvárom az első pár komolyabb tesztet róluk , úgy könnyű lesz választani .
-
Quadgame94
őstag
válasz
Dexter17 #95739 üzenetére
Ezt sok minden okozhatja. Pár tanács, ami segíthet, főleg ha HDR módban jelenik meg.
- Hosszú HDMI kábeled és nem jó minőségű
- 8- vagy 10 bpc-re tedd a color depth-et.
- Auto HDR. Ezt kapcsold ki.
- Játékmódban használd
- Van hogy a VRR és a HDR nem megy együtt 144 Hz-en, főleg ha 12 bpc van beállítva. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Dexter17 #95706 üzenetére
Nagyjából őszre várható, hogy jobb lesz a G4 ára. Én általában utolsó negyedévben szoktam TV -t vásárolni, ha tavaszi megjelenés.
Persze ez sok mindentől függ. Infláció, forint értéke, céges terhek...stb. Meg ugye nyáron lesz EB és olimpia is, de szerintem az év végi BF, ünnepi szezon alatt lesznek igazán jó akciók/árak.
-
torma1981
veterán
válasz
Dexter17 #95708 üzenetére
Az az elszál imput lagban az nem nagyon látható. Hacsak nem hardcore gamer vagy. A színek valóban fakóbbak, de azt mondták javítottak azon is már. Majd most kiderül. Szerintem túl van ez lihegve. Teszteket néztem valóban színesebb volt pl az S95C, de néha nekem még sok is volt. Ja és akkor látszott, pl ha egymás mellet volt a kettő tv.
-
torma1981
veterán
válasz
Dexter17 #95706 üzenetére
Én most rendeltem egy G3-at. A G4 úgy is marha drága lesz sokáig. Teljesen felesleges várni szerintem. Nem hiszem, hogy annyival jobb lesz mint a G3-rom, hogy várjon rá az ember 1 évet mire normális áron lesz. Főleg a 77 col. Samsungot és is a garancia miatt nem vettem, pedig olcsóbban megúsztam volna, de a rizikó nem ér annyit szerintem. Ja én is Pc-re monitornak. Ott meg ugye a pixel elrendezés miatt is jobb az LG pl.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Dexter17 #95700 üzenetére
Gondolom a kék foltokat ez a lötyi csinálta? Vagyis ezekről a foltokról beszéltek többen is. Mert maga a folyadék, ha jól látom kék?
Ez jó kérdés...mert ha a desztillált víz sem szedte le, akkor elég nehéz lesz kíméletesen eltávolítani. Talán a többieknek van ötlete arra, hogy le lehessen szedni úgy, hogy nem sérül tovább a bevonat.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Dexter17 #95698 üzenetére
Ilyenkor szimplán meg szokták vonni a garanciát, ha úgy dönt a Samsung, és ez a valószínűbb.
Talán kellékekszavatosságra hivatkozva érvényesíthető olyan hiba javítása, ami ezzel nincs összefüggésben, de azt fél év után már nem a gyártónak, hanem neked kell bizonyítani.
Viszont ezek után (a későbbiek során) kijelzőt érintő hibáknál elég nehéz lesz bizonyítani, hogy a gyártó felelőssége.
Egyébként arra a fenti tisztító folyadékra többen is írták, hogy foltokat hagy a kijelzőn, és a hozzáadott kendő sem túl jó.
-
ricsip
addikt
válasz
Dexter17 #95556 üzenetére
El kell küldeni az ügyfélszolgálatost az anyja picsájába (és akkor még szuper-finom úrias voltam), semmi köze hozzá milyen név szerepel a számlán! Ez nem egy személyhez kötött szolgáltatás, annak adom el akinek akarom. Ha nagyon pedáns akarnék lenni, odatolnám az adásvételit az eredeti tulajdonos és köztem, de szerintem már ehhez sincs semmi köze nekik.
-
bghistvan
senior tag
válasz
Dexter17 #95520 üzenetére
Szia!
Bemásolom ide egy lapcsaládon belüli topik bejegyzésem, pár hozzászólásommal ezelőtt nem véletlen fejtettem ki a véleményem a márkára vonatkozó és jellemző garanciális ügyintézéssel.
Esetemben nem oledet érintett a dolog, hanem egy QLED Q80 65" tv a főszereplő.
Tehát :
"Referálni szeretnék a 2023.11.17 - 2024.01.19 időszak közötti, kvázi 2 hónapos ügyemről!
Korábban már leírtam, hogy a QE65Q80A Samsung QLED tv-m mélyhangja elment, tavaly november 17-én bejelentettem, és egy nagyon hosszadalmas "javítási" folyamat vette kezdetét házhoz kiszállás keretén belül a gyártó elsőszámú garanciális márkaszervize részéről.
A hangszórókat cserélték, viszont a szerelési folyamatnak köszönhetően a tv hátlapja és maga a keret belső része sérült, nem tudták visszarakni rendesen, elállt a hátlap.
Természetesen kértem, hogy állítsák vissza az eredeti állapotára a tv-t(itt extrémen belassult az ügymenet a samsung support és a szervíz részéről is), majd egy új javítás folyamatot kíséreltek meg egy új hátlappal, de azzal sem sikerült orvosolni a helyzetet.
Leakartak rázni, hogy alig észrevehető, szinte nem is látszik, hátul is van stb.... ők nem foglalkoznának vele, a support pedig csak türelemre intett, én továbbra sem törődtem bele, és minden létező kommunikációs csatornát megragadtam ahhoz, hogy nyoma legyen a megkereséseimnek/panaszbejelentéseimnek.
A jelenleg is hatályban lévő fogyasztóvédelmi törvényekre való hivatkozásokkal , mind az elektronikus úton és a tértivevénnyel elküldött leveleimben álló tartalmakban arra hívtam fel a gyártó figyelmét, hogy jogorvoslattal fogok élni, mert a készülék érintésvédelmi szempontok alapján sem felel meg a biztonságos használatra azontúl, hogy a szervíz kontár munkájának köszönhetően egy erősen esztétikai hibás készülék lett a tv-ből,nem beszélve arról, hogy a törvényben álló javítási határidőből is kicsúsztak!
Míg nem adtam nagyobb nyomatékot feléjük, addig a szokásos sablon lerázó dumák, de a végére szerencsére úgy alakult, hogy csereutalványt állítottak ki amit a forgalmazónál érvényesíthettem, pénz visszafizetés formájában, mivel az adott típusból már nem volt készleten."Nekem elég idegőrlő procedúrával járt ezt végig csinálni, viszont az én ügyem teljesen más jelleggel bírt, kvázi napnál is világosabb volt a" szakemberek " károkozása.....szerintem nem számít náluk a termék értéke, én speciel anno 400e felett vettem a tv-t cirka több mint 2 éve. Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy a tiéd hogy fog zárulni, és sok szerencsét, sok türelmet /sikert kívánok hozzá.
Ui:
Nekem már nagy háztartási géppel is évekkel ezelőtt meggyűlt velük a bajom, de az újabb friss élményemnek köszönhetően(ami túlnyomórészt a garanciáztatási folyamatnak köszönhető), én a jövőben személy szerint tiltólistára raktam őket 😏 -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Dexter17 #95524 üzenetére
Hát ez sajnálatos, hogy a legdrágább tv-jüknél ilyen az ügyintézés.
Csak azért kérdeztem, mert eddig nem igazán volt tapasztalat ennek a tv-nek a granciális ügyintésével kapcsolatban, így már tudom én is milyen a hozzállás (függetlenül attól, hogy ez belefér e gariba vagy sem), mindenképpen figyelembe veszem a tv ajánlásaimnál. Itt a reagálással van baj. Köszi. -
torma1981
veterán
válasz
Dexter17 #95326 üzenetére
Ugye alapban a törvény szerint 3 év garanciát kellene adni. Szerinted honnan szerzi be a bolt ami 1 év garanciát ad? Tuti szürke import. LG nagy eséllyel nem is fog vele foglalkozni. Ez alap, hogy az ilyen boltokat kerülni kell. Nem véletlen 50-100k-val olcsóbb. De ha neked megéri hajrá. Itt nem fog senki ilyet tanácsolni, hogy vedd meg ilyen helyekről. Bírom, hogy jönnek, hogy itt és ott mennyivel olcsóbb a cucc, de a boltok sufniboltok.
-
válasz
Dexter17 #95320 üzenetére
Ahha, látom, elsőnél írja, hogy használt, másik kettőnél azt, hogy 12 hó a garancia - ez így gáz. Amennyi rossz tapasztalatot gyűjtöttem az elmúlt évekbe az LG oledekről, a garancia nagyon fontos. 55C3-ra még megyek kötni +2 év garancia biztosítást - nem a girgiszek pénztálcájának való, hogy 2-3 évente kukázni kell egy ilyen tv-t.
-
hunspikey
őstag
válasz
Dexter17 #95232 üzenetére
Azt azért jó tudnod, hogy mint magánember fogyasztóként az első írásos hibabejelentéstől számítva van nekik X napjuk, hogy tegyenek valamit, különben csere vagy teljes összeg vissza. X értékére nem emlékszem illetve állandóan törvényileg változik, régen talán 30 nap volt.
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
Dexter17 #95176 üzenetére
Kifejezetten örültem a Panasonic-os hírnek, mert gondolkodtam a 77-es méretre történő váltáson. Aztán alább hagyott a lelkesedésem, mert egyelőre úgy néz ki, az a változat (Z93) nem lesz MLA paneles. Viszont az elmondások alapján ez a tulajdonság igencsak nagyot dob használat közben (most egy 65"-s JZ2000-et "nyúzok").
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Dexter17 #95206 üzenetére
Én utolsó 2 TV-m Telekomnál vettem és csak számlám volt hozzá, TV bontatlanul érkezett és ha gond volt vele, akkor szerviztől házhoz jöttek és pl. panelt cserélték (optikai csati túl lett nyomva - user error) és cserélték helyszínen, gariba... LG Best Forever!
Kijelzőt is cserélték gariba, gari újra is indult akkor...
Csak LG-t veszek és csak 5 év garival, ha lehetséges!
Első LG-m egy LED volt 5 év garral, 2010-be (ekkor volt akció rá, hogy Plasma TV beszamítás van az Euronicsnál ha OLED tévét veszel és nem kis összegű beszamítás volt ha le adtál nagy Plasma tévét, igaz én nem adtam le, de kedvezményt megkaptam OLED-re) , előtte Videoton régi (CRT) TV volt amit használtam.
Ha jól emlékszem, a jelenlegi OLED 2020-ba vettem, korábbit eladtam (az csak 2 év garis LED volt) mikor a gari lejárt és akik jöttek érte azok mondták is, hogy olyan állapotban van mintha boltba vennék újként.
Patika állapotban volt, sértetlen Dobozában, minden tartozékkal... -
Malfroy
aktív tag
válasz
Dexter17 #95204 üzenetére
akkor meg egyértelmű hogy őket kell felkeresned előszőr, majd ha ők azt mondják hogy menj a samsunghoz és intézd magad,akkor kell csak neked koslatni utána. 99% ban csak gyártói kitöltött és lepecsételt gari papirt fogad el a gyártók, most hogy az lg sorozatszám alapján van, az kb olyan mint az iphone 1 év gyári gari,iszonyat ritka és benne vannak egy nagy rendszerbe regisztrálva..
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Dexter17 #95195 üzenetére
Beszélj velük akkor... ahol vetted, mindig ez az első lépés.. egyszer elromlott egy drága hifi elektronikám, felkerestem gyártót és mondta keressem fel a viszonteladót ahol vettem, szarták le. telekomnál iphone garanciás dolgot intéztem 1x, instant cserélték újra. lehet tv-t is fogják, de amig nem beszélsz velük,sose tudod meg.
-
alaves
addikt
válasz
Dexter17 #95188 üzenetére
Amúgy én ezt nem értem. Nálunk Szarvason és környékén úgy van, hogy szerződéses szerviz-szolgáltatás van. A srác (aki cserélte a kijelzőt) mondta, hogy ők látják el a körzetükben az LG, Samsung, Sony, Panasonic TV-k szervizelését. Mind a négy gyártó TV-ihez kimennek, helyszínen javítják ha lehet, vagy elviszik. Az más kérdés, hogy a központ hozzáállása igen eltérő. LG-vel nincs probléma, teljesen zökkenőmentes. Sony is rendben van. Panasonic-nál lengyel központ bírál, de jórészt rendben van, csak egy kicsit zötyögős. A Samsung TV-khez nem szeretnek kimenni, mert az elbírálás borzasztó, a központ minden hibát le akar rázni amit csak lehet.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Dexter17 #94848 üzenetére
Én összehajtom négyzet alakúra a mikroszálast, és pl. balról jobbra sávonként törlöm a képernyőt.
A köv. sávhoz átfordítom egy tiszta oldalára a kendőt, így minden sávot vagyis az egész kijelzőt tiszta felületű kendővel törlöm, így nem okoz karcokat a kendőre már rátapadt por. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Dexter17 #94546 üzenetére
A mikrokarcok hogyan keletkeztek, már egy korábbi portörléstől?
#94837 alaves
elvileg egy puha, mikroszálas kendő, amiket kimondottan kijelzőkhöz, lencsékhez gyártanak a hónapok alatt rátapadt nagyon apró port is eltávolítja, dörzsölés nélkül + megvan a technikája hogyan nem kened szét a port a kendővel. -
-
szkutyi
addikt
válasz
Dexter17 #94651 üzenetére
Na most kiderül milyen a Samsung oled garancia....
Sokat volt téma hogy samsungnak az oled garanciája komolyabb mint az alatta lévő kategoriáké...kíváncsi vagyok...
Még ha ez nem is garanciális probléma, hogy mi lessz a válasz
SzvSz hibáztál( a valasztással amit rákentél), de én drukkolok nagyon hogy csereljék, Samsung kevésbé érzi még azt a -600k mint egy felhasználó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged