Hirdetés
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kriszbmx
tag
Ha egymas melle teszem a tv 1/3 an illetve valahol egy alaktalan hatalmas elszinezodott foltot, vagy egy alpixelnyi pottyot, amit valoban ha oda megyek es keresem csak akkor latom akkor ha most maradna a homogen felulet mar boldog lennek. Nyilvan mint irtam mindenkinek mas az ingere. Lehet a tobbiben is volt, de sokkal nagyobb dolog zavart. Ha par nap mulva is pozitiv a velemenyem akkor marad. Ha most csereltetem es kapok egy pixel hiba mentes de fel tv rozsaszin lesz agyverzest kapok. Az elozo cserelgeteseknel egyre csak szarabb panelokat kaptam. Probalok optimista maradni vegre.
Ami egy kis felhasznaloi resz.
Optikaval van az erositohoz kotve es ha kell "center" akkor a tv hangjat veszem fel.
Viszont az uj AI hangnal ha felhangositom a tvt vizhang lesz a nagy hangfalakhoz kepest. Ha "center" kell legyen a tv akkor AI hang kikapcs es egyutt szol a nagyokkal.
Tovabbra is szepen szol a tv.
Tavja az elso C8nak jobban bejott azon szurkes szalcsiszolt volt vagy valami hasonlo. Ez full fekete...
Olvasgatva ezt a kalibraciot stb, pl szamomra ez sem mervado. Szakerto vilagos szobat allitgattam be picit, es ennyi. Amikor HDR van akkor meg magatol odateszi magat. Nagyon orulnek ha vegre korrekt maradna a szine. Bar mar annyira pesszimista voltam hogy kimertem a falon a 75q85helyet. Erre ugy fest marad ez :D
Hangfalra vegkepp nem volt szuksegem, de kivetelesen az is meglepett ;) -
d223
csendes tag
Sziasztok!
Telekomnál szerződés hosszabbítás előtt állok, így a hűségemért készülékkedvezményt kapok. Több TV között is vacillálok. Az egyik egy OLED TV ezért itt is kikérném a véleményetek.
A TV-t filmezésre használom javarészt sötétített szobában.
55"- 65"méretek amik jók lennének számomra.
Amik között gondolkodom:
1.) [link] LG OLED55C9PLA Ez megéri a "felárat" a többi készülékhez képest? Én kicsit drágának találom...de ha azt mondjátok megéri akkor legyen
2.) [link] LG 55SM8600
3.) [link] LG 65UM7450PLA Ez 65-ös és mégis jobb áron van. Ennyire béna lenne a képminőség?
4.) [link] SAMSUNG QE55Q70 QLED 4K TVTi melyiket ajánlanátok? Esetleg a T-mobile kínálatából melyik másik készüléket? Örülnék ha 300 alatt maradna az ár, de ha azt mondjátok OLED megéri akkor tényleg maradok az első opciónál.
Előre is köszönöm a segítségetek! -
krx21
nagyúr
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Mi 660 ért vettük LG hangszóróval...
-
nitro16
senior tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Gondolom elfogyott, és várják a készletett. Srácok is mikor berendelték már az akkori akciós áron a 65e9-t, és csak most kapták meg, mert nem volt készlet. Gondolom így, hogy most megkapták már ők is, változni fog az elérhetőség.
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
nitro16
üzenetére
Köszi a tippet! Én igazából novemberig OK vagyok, mert csak a nextgen konzolokhoz venném. Azért állítottam be a 750k-s árat, mert annyiért lehet, h már elcsábulnék. De inkább hajlok afelé, h megvárjam a tízes szériát. És ha amellett döntök, akkor ősszel indulhat a komolyabb árvadászat.
Az mondjuk furcsa, h a nagy "magyar" (web)áruházak egyike sem árulja ezt a modellt ebben a méretben.
-
nitro16
senior tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Sokszor ki se írja az árukereső a nagyon jó ajánlatokat, mert vagy pár darab van csak és gyorsan elfogy vagy pár óráig van csak beakciózva. Szóval ha vásárlás a cél, jobb ha az adott webshopon nézed és frissited napközbe többször, ha van erre lehetőséged hátha szerencséd lesz.
-
bulikavagyok
nagyúr
Nekem épp ma jött az árfigyelő email az Árukeresőtől, h 750k alatt is lehet már kapni. Kár, h szlovák webshop, szval végül is felejtős.

Amúgy gratula neked és Kriszbmxnek is! -
Kriszbmx
tag
válasz
alaves
üzenetére
Oszinten szolva jelenleg jaratom. Megnezunk par filmet, teljen el kis ido. Ha a feher tintinges dolog nem jon elo ami vadul jelen volt az utobbi C9 nel akkor marad.
A pixel hiba meg lehet az elozo 4tvben is ott volt, de egyet sem neztem at 15 centirol. Ezen most kivancsisagbol vegig mentem. Lett 2 de ha megmeredek sem latom azota akarhogy keresem tartalom kozben.
Itt ugy latom kiderult engem pl ez nem hozott lazba, de a oda f@sott tinting paca kikerget a vilagbol. Remelem nem jon elo most ilyen. -
Gigi01
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Ez minden típusnál így lehet.Nekem volt Samu lcd-m,ami gari lejárta előtt bebandingolt.
Cserekijelzőt kapott,én 1 percen belül vertem is ki a balhét,(pixelhibásat kapott)nem a szervizesnél,mert ő elvileg úgy rakta bele,hogy jó.
Hivatalos Samsungnál,a csávó jött vissza,miért nem neki szóltam,mert nagy baj lett belőle.
Aki simánt tv-t néz,rengeteg embert vernek így át,ha ezt annak vesszük. -
kecsawi
senior tag
Érdemes várni az új 48CX-re vagy jó az 55-ös C9 a 360-390-e árban?
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
"Kicsit értetlenkedve nézek mindig magam elé, ha mozgásos problémáról van szó, most itt is, hiszen én, bármennyire hihetetlen, a fentebb leírt módon látom a mozgásokat a Panákon. Persze max IFC-vel. LG tv-k nem tudnak olyan mozgást kreálni? Mert ha nem, jó, hogy nem olyanokat vettem anno, mert a videóban bemutatott sárgán kívül bármely más színnel ellátott akadós videótól agyvérzést kapnék, az tuti."
A példában az a szaggatott mozgás 24p-ben sosem ilyen, hanem mindig picit elmosódott. Ezért fals ez a videó. Tehát eleve a forrás ultragáz.
Az LG 2018-tól nem rakott rossz interpolációt a tévéibe, pedig nagyon háklis vagyok erre a "csináljunk a semmiből új képkockákat" szarságra. -
Kriszbmx
tag
Megjott vegre a 65E9 + ajandek hangfal kombo.
Elso benyomas, ugyan akkora mint a tobbi 65os sajna ez se nez ki 77esnek :D Pofasabb a megjelenes ezzel az uveg lappal!
Hangja sokkal jobb es szelesebb stereo mint a c8/9
Kepe eddig ennek a leg homogenebb. Jelenleg futtatom rajta a szep logo mentes 4k tartalmakat jaratasnak kozel se max fenyeron.
Na es atnezve a szokasos "szeretem ha faj" dolgokat.
Szurkes kepnel zero banding!!
Sarga kep, picit zoldes bar lehet mar az agyam a szarakodasoktol lat bele dolgokat.
Feher a tv bal szelen egy 10centis fuggoleges savban erosen feher mint egy edge ledes lcd. Viszont nem egy random helyen rozsaszin a kep, hogy kiverje a szemem. Eddig ezt toleralja a szemem a legjobban! Talan rozsaszines de csak ha mar gyozkodom magam, hogy az. Viszont akkor sem egy foltban paca.
Ha mar halott pixel is feljott atfutottam. Van 2 is. De ez jelenleg egy picit sem hozott lazba, mert fene se fogja 15 centirol nezni a tvt. Lefotoztam igen latni, de ennyire kozelrol es kesz. Eroltetem a szemem de nem csillant meg be sehol mashol a kanaperol.
Jelenleg fut a tv mellett eleve mas hangfalak vannak.
-
chros
őstag
Vincent uj videoja: How Game Mode Affects Picture Quality + 24-Hour OLED Burn-In Test with Fortnite (LG C9 , QLED Q90R)
A kovetkezot allitja a C9-rol: hogy ugyanaz a kepminoseg Cinema es Game preset-nel normal modban is!
Ha ezt valaki meg turja erositeni/cafolni ...De pl mar az elso komment is erdekes:
- Dithering near black seems to be disabled in Game mode, slightly increasing video noise in very dark scenes - Upscaling appears worse in Game mode, noticed especially on game consoles outputting at 1080p or less (e.g. PS3) - Lastly, in Game mode, a very strange elliptical pattern seems to appear on very dark full field slides (around or less than 5% grey), thankfully this is not noticed in normal material"" -
Joshi
titán
válasz
I.T.E.M
üzenetére
Igen, a minél gyorsabb SoC-ok sokat fognak dobni az Interpoláción Ai segítségével, nagyjából ez a jövő. A Sony nem csak abban jó hogy az egyik legjobb interpolációs megoldást nyújtja, hanem egész finoman testre szabható. Magyarul nem lesz iszonyatosan darabos a mozgás, de még nem is szappanozik. Ugye mindezt képhibák nélkül, mert csak akkor ér valamit.
(#39261) rothfb akkor téged nem zavar a szappanos mozgás, mert van egy bizonyos szint amitől már nekem is fura az a fajta mozgás. Egyébként engem a 24p nem zavarna, egyedül az oldalirányú svenkelés darabosságától tudnék a falra mászni. Illetve a gyors mozgásoknál tudnék elképzelni valami "variable fps"-t.

-
Fisha
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Tényleg addig örülj, amíg jónak látod. Nagy áldás az.

Szinte biztosan vannak ott is apróbb artifactok. Ha nagyon tönkre akarod tenni az életedet, akkor skubizd a nagy dinamikás kontúrok széleit. Pl. fekete haj, fehér felület előtt mozog. Vagy az ajtó éle becsukódás közben. Meglepő módon nem a leggyorsabban és legkiszámíthatatlanabbul mozgó dolgoknál szokott nálam baj lenni. (illetve biztos ott is van, csak azt nem veszem észre) -
válasz
Vájt Voszem
üzenetére
Az tényleg jó ár, de nem kér a Telekom valamit cserébe? Nincsenek feltételei?
-
chros
őstag
válasz
Vájt Voszem
üzenetére
Mehet a menet
Netflixen HDR 4k Dolby Vision kb 16Mbps-al megy, igy a savszeled is elegendo.
Mennyi a jo ar, ha nem titok? -
válasz
Vájt Voszem
üzenetére
Alapvetően minden kérdésre a válasz igen.
-
válasz
rothfb
üzenetére
Azért azt kétlem, hogy a tv-d ennyire pontosan számolja a kockákat, de nyilván jobb megoldást használ a pana, mint az LG vagy a többi gyártó. A Sony a legjobb ebben, legalább is ez a tapasztalat. Ezt csak azért raktam be, hogy nem lehetetlen küldetés a megfelelő vassal és tanulásra képes szoftverrel a tökéletes interpoláció. A Jövőben megjelenő megjelenítők processzorai sokat fognak gyorsulni, hogy akár egy hasonló AI algoritmust is megfelelő sebességgel lehet majd rajtuk futtatni.

-
Vájt Voszem
friss újonc
Üdv mindenkinek ! Szeretnék egy 65-ös tévét az idén a nappalimba beszervàlni netflixhez és ugye bár jön az olimpia, foci EB , meg hàt a kis családom nézne kábelen tv műsorokat . A jelenlegi állás szerint a legjobb minőséget az oled adja és én a lg-töl a 65c9 típust tudnám most jó áron megvenni. Ajánlott vagy nem ajánlott nekem az oled .Kérdéses még az is hogy a 35mbit/s letöltési sebesség elegendő e a 4k filmezéshez.
-
válasz
I.T.E.M
üzenetére
Most nem azért a két fillérért, de én most is így nézek bármilyen 24 fps-es videót, sorozatot, filmet, mint ahogy a linkelt video sárgafeliratos 24 fps-s kerékpáros jelenete fut le a jobb alsó sarokban.
Kicsit értetlenkedve nézek mindig magam elé, ha mozgásos problémáról van szó, most itt is, hiszen én, bármennyire hihetetlen, a fentebb leírt módon látom a mozgásokat a Panákon. Persze max IFC-vel. LG tv-k nem tudnak olyan mozgást kreálni? Mert ha nem, jó, hogy nem olyanokat vettem anno, mert a videóban bemutatott sárgán kívül bármely más színnel ellátott akadós videótól agyvérzést kapnék, az tuti. -
kezdő
senior tag
Sziasztok!
Nem siette el az MM, de a mai napon megérkezett a hivatkozott 55' Philips 803. (outlet termék szállítással együtt 219k)
Szervizmenüben megnéztem, 97 óra van a készülékben.
Kevesebben reménykedtem, de ennyi idő alatt csak nem esett baja, "üzlet" üzemmódban 0 órát ment.
Elsőre megvan a "WOW" érzés.A kérdésem, hogy mit érdemes csekkolni rajta?
14 napos elállás ennél is játszik, utána már csak a 18 hónapos kellékszavatosság.Kis háttér a vásárlásról:
December óta követem aktívan az OLED termékek árát, próbáltam minél kedvezőbb áron TV-hez jutni.
LG B9 szimpatikus 369k akciós áron. (kb december 20. óta megvehető ennyiért, most épp 359k))
Aztán január vége felé jött az itt is említett Euronics 2 napos akció a C9-re 369k-ért. Innentől fájt ennyit kiadni a B9-ért, C9 viszont azóta se volt ennyi.
Januárban volt a Philips 754 339k-ért, de a Saphi rendszer nem volt túl vonzó.
A fentiekre jött a hihetetlen 219k-s ár. Ennyiért úgy döntöttem jöhet az 1 éves modell és a várhatóan örökre 8-as Androidon ragadó rendszer, amire legalább sok app elérhető.
-
chros
őstag
> A japánok bizonyítottan jobban értenek hozzá mit lehet kihozni abból a bizonyos LGD panelból. Lásd fekete közeli villódzás a Panákon sosem volt jelen. A GZ2000 ...
Van az ott is, mint kiderult
(persze errol egy review-er sem beszel (meg?) ...)
Mint kiderult, csak "eltoltak" azt a tartomanyt, ahol a jelenseg jelentkezik, igy az akkori (regi) tesztfajlokkal nem jelentkezett
(lasd lentebb.)Roviden a problema a kovetkezo: LG Oled panelnel - mint tudjuk - 4 subpixel (RGBW) van a hagyomanyos 3-al (RGB) ellentetben. A sotet jeleneteknel levo helyes megjelenitesnel csak az RGB-t hasznaljak, s csak kesobb, pl 3%-os vilagossagnal kapcsoljak be a W subpixel-t.
Igy azon tartalomnal, ahol gyorsan vatozik pl 2%-4% kozott a kep, a W subpixel folyamatosan ki/bekapcsolodik, igy idezve elo a "chrominance overshoot"-ot (makroblokk villogast).
A mukodesi elvbol latszik, hogy csak 2 esetben nem jelentkezhetne ez az effektus:
- vagy soha nem hasznalnak a W subpixel-t (de akkor nem lenne ilyen vilagos a panel HDR eseten)
- vagy a W-t mindig bekapcsolva hagynak (ekkor a sotet kepekkel lenne problema)Hosszabban:
@jk82 az egyike azon uttoroknek, akik felfigyeltek es energiat nem kimelve felterkepeztek, majd jelentettek ezt a fajta hibat az LG Oled-eknel (teszt fajlokat keszitve hozza, fenykepekkel, videokkal illasztralva, stb.). Csak ezutan - nagy nehezen -, par review-er is beallt a sorba, koztuk Vincent (neki is csak tobbszori nekifutasra sikerult
), s csak utana lett elfogadva ez a hiba teljes mertekben.@jk82-nek tele lett a hocipoje a c8-aval, s miutan mindenki az regelte, hogy a tavalyi Panak hibamentesek ebbol a szempontbol, be is ruhazott 1-re, es nem is adta alabb a meregdraga GZ2000-nel, remelve, hogy minden problemaja megszunik TV-kel kapcsolatban. Ekkor meg nem tudta, mekkorat is tevedett ...

1. az elso (!) GZ2000-re nem volt homogen sajna (ezert "kicsereltette" az egesz TV-t kesobb), de itt a buszke leiras rola, fenykepekkel illusztralva, hogy valoban makrolobb hiba mentes.
Ezen latszik, hogy 5% szurkenel nem hasznlajak a W-t, de pl 10%-nal mar igen.2. masfel honappal kesobb - mar a cserekeszulekkel -, felfigyelt a problemara a Pananal is, itt jobban lathato, es valos tartalommal is, de akkor meg nem volt biztos benne, hogy az adott LG panel az oka, vagy valoban van hiba itt is. Igy eldontotte, hogy kicserelteti a panelt a cserekeszuleken
a Pana-val 
3. ekkor mar szinte biztosak voltunk benne, hogy a cserepanel is pontosan ugyanugy fog viselkedni, mint az elodje. Es a konkluzio:
"So overall a lot of trouble for nothing, other than the certainty that all Panasonic Oleds are faulty..."
Es vegul: aki mast allit, az nem tudja, hogy mirol beszel, vagy szandekosan nem beszel errol
-
sebgutkopf
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Vajon ennyire külön piac lenne a megjelenítés terén a tv és a monitor?
Az előző hsz-ek alapján a pwm-ről az jutott eszembe, hogy régen minden lcd monitor (mindegy, hogy CCFL, vagy később már led) pwm-es leven szabályozta a fényt, ami sokakat zavart, de egyébként se tartják egészségesnek. Amikor elkezdtek megjelenni a pwm mentes háttér világítású monitorok azokon a drágább készülékeken ezt rendszeresen külön kihangsúlyozzák és értéknek számít a villódzás mentesség.
Engem személy szerint a fénycső (neon világítás) is ki tud idegelni, nem tudom elviselni a villogó fényét. Ezt most nem tartozik ide.
Közben a tv vonalon visszatérő a BFI, amire a filmek alacsony képkocka száma miatt van igény, az pedig eléggé megoszlik, hogy valaki szeretné a BFI-t, míg mások teljesen elutasítják azt.
Akik elutasítják a BFI-t és a pwm-et azok most végre sok év után boldogak, mert az oled szép folyamatos villódzás mentes fényt ad, egyúttal vélhetően ők a magasabb képkockaszámmal szemben is nyitottabbak.
Összességében az első sorra utalva milyen érdekes, hogy nézőponttól függően egy egy sajátosság az egyik szegmensben hátrány, ugyanaz a másikban érték. Na így legyenek okosak a gyártók

-
Fisha
őstag
Lehet, hogy csak nekem újdonság, de itt egy csokorba össze van szedve egy rakat HDR demo. Figyelem: gyártónként külön link van, szóval három helyről kell letölteni.
Vicces: külön mappába tettem gyártónként én is a vinyómra. Elég beszédesek lettek az előnézetek a mappákba belépve: Samsung: csak nappali, ragyogó fényes kép. LG: szinte csak fekete éjszaka előnézet.
http://hdr4k.blogspot.com/ -
daneel_hu
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
"Szóval nekem a PWM-től kapott agyfaszt a szemem, neked úgy most az S&H-tól kap, nekem viszont pont az S&H jön be állatira és annó én minden alkalommal megláttam a PWM árnyoldalát."
Nekem még a leggagyibb Samsung plazma is csodálatos mozgásmegjelenítéssel bírt.
Feltéve ha elég nagy volt a készülék.
-
daneel_hu
addikt
"A GZ2000 panel homogénebb fekete közeli tartalmaknál, mint az LG társaké. A jobb hővezetés végett kevésbé hajlamos az IR-re. Épp ezen okokból lehet valamivel magasabb fényerőn hajtani anélkül, hogy jobban fenyegetné a beégés."
Erre majd térjünk vissza 3-4 év múlva amikor ilyen idősek lesznek ezek a modellek.

A 2017-es oledekről is ódákat zengettek, hogy mennyire jó már beégés ellen, aztán az utóbbi időben kezdenek ezek is elfogyni sajnos.
-
daneel_hu
addikt
Évekkel ezelőtt - emlékszem - ha oled mozgásról volt szó, akkor szinte kivétel nélkül kritikákat lehetett olvasni. Mostanra kiderült, hogy milyen jó ez.
3,5 éve van oled készülékem, de ez még mindig nem győzött meg ebben a formában.
Esetleg egy ütős BFI majd, de tartok tőle, hogy a fényerőveszteség miatt óriási kompromisszummal fog járni a használata.
(bár nekem a plazmám előtt CRT-készülékem volt) -
Partz
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Tényleg jó ilyeneket is olvasni itt fórumon. Szintén hasonló okokból, nem volt plazmám soha. Pontosan tudtam, elismertem miért volt a Kuro, VT/ZT széria a képminőség csúcsa, de azt a fajta impulzusos megjelenítést nem toleráltam soha. Mind ezek mellett már az első oled EA széria jobb feketével és magasabb fényerővel bírt mint a legjobb plazmák. Nekem is az oled hozta a megváltást.
A paneles résszel viszont nem teljesen értek egyet. A japánok bizonyítottan jobban értenek hozzá mit lehet kihozni abból a bizonyos LGD panelból. Lásd fekete közeli villódzás a Panákon sosem volt jelen. A GZ2000 panel homogénebb fekete közeli tartalmaknál, mint az LG társaké. A jobb hővezetés végett kevésbé hajlamos az IR-re. Épp ezen okokból lehet valamivel magasabb fényerőn hajtani anélkül, hogy jobban fenyegetné a beégés.
Világos tartalmak pedig a Panákon a legpontosabbak, amiről itt szó van az a világos sávosodás, ami szoftveres dolog. Ezt a Sony/LG tv-k "Smooth Gradation" beállításokkal elkenték, csak mindez részletvesztéssel jár. Elvileg az idei Pana modelleken ez a "HDR Tonemap" menü alatt finomhangolható lesz. -
Celtis
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
Nekem G30 volt, és a rainbow engem is nagyon zavart. Mondjuk amikor először láttam a hifi kiállításon DLP projektort képet, sikítófrászt kapta. Másodpercek után fizikai fájdalmat éreztem a szememben a rainbow miatt, pedig a tömeg szájtátva nézte...
Az OLED-nél nekem sem volt mozgás problémám. Ezek szerint hasonlóan reagálunk.Sajnos az 50-es Pana bandinggal is küzdött. Egyébként jó TV volt, de nem hiányzik.
-
daneel_hu
addikt
Tényleg jó, de rajtam nem segít.

-
Strezi
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Nagyon jó összefoglaló!
Nekem a mások álltal szappanoperának megélt mozgás sokkal jobban tetszik és természetesebb mint akármilyen 24Hz, vagy plazma vibrálás Nekem ez hozza a mozi élményt. Kb. 15 éve láttam az első valós > 60Hz LCD panelt (Sony A1), akkor is tudtam hogy nekem ez kell. De, kinek a pap, kinek a paplan
Gratula hogy végre neked is van OLED-ed! Több mint négy éve volt hogy bejelentkeztem ide, első tulajként, már akkor érdeklődtél

-
hunspikey
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Húúú milyen jót tudnánk mi egy sör mellett erről elmélkedni.
A plazma fénybelövést használ, vagy ha úgy tetszik PWM technikát, amire van aki érzékeny, van aki szereti.
(PWM: impulzus hossz moduláció, magyarul egyes primér színek eszméletlen gyors ki/be kapcsolgatása a kívánt színárnyalat elérése érdekében) lásd: [link]
Én utáltam. Pont azért mert a PWM miatt volt egyéb mozgási probléma ami persze nem sorfelbontás jellegű volt, mert pont a másodperc ezred részéig szembe villantott anyag nagyon nagy ember által megfigyelhető felbontásra képes hanem azért mert amikor viszont a szemed mozdult a tv képéhez képest, vagy nagyobb fényes többszínkomponenst igénylő alakzatok mozogtak a tv-n, na akkor a PWM nem tudta árnyalatban "befejezni" a műveletet ezért szín és árnyalat torzulás következett be az arra érzékenyeknél.
Én iszonyatosan láttam és utáltam a rainbow effektet illetve a false conturingot - mindkettő a PWM miatt volt. Egész pontosan dinamikus fals kontúrnak hívják az okok pedig lehangolóak: nem minden primér szín alszik el egyforma sebességgel, ezért van az, hogy VT60-on pl a zöld pixelek lassabban aludtak ki ezért minden mozgó fehér képtartalom zöld kontúrral mozgott!
Az OLED sample and hold-ja igazából rohadtul nem vesz le a mozgásfelbontásból. Sőt, az OLED megkockáztatom gyorsabban tud pixel állapotot ki/bekapcs váltani, mint annó a plazma. Az alacsonyabb megfigyelhető mozgásfelbontás abból adódik, hogy a sample and hold, hold része miatt ott marad a szemedben az előző állapot és ez kvázi a felbontás megfigyelt romlását eredményezi. Magyarul az oled egy 50 fps-es forrásból valós 1/50 sec-es állóképeket rak ki, amit te röcögni látsz én meg nem annyira. A plazma meg az 1/50-edes frame-eket szétvillogtatja még újabb 50 részre és ettől élesebbnek hat (VT60 2500hz PWM)
Szóval nekem a PWM-től kapott agyfaszt a szemem, neked úgy most az S&H-tól kap, nekem viszont pont az S&H jön be állatira és annó én minden alkalommal megláttam a PWM árnyoldalát.
Szóval összefoglalva mindkét TV hajszál pontosan ugyan úgy kirakja a teljes 1080p-s képet, csak a különféle emberek különféle szemei látnak belőle különböző látványt. Ez már humán látás analízis téma, mivel a látott kép az agyban keletkezik ezért minden ember máshogy interpretálja az egyforma szemekkel látott képet.
Én mondom, imádtam az általános képminőségét a plazmának, de nekem, teljesen szubjektív véglénynek a mozgása kritikán aluli volt mindig is a fent említett okok miatt.
-
cichlid1
tag
A Pana gz950-en ez a mozgás javítás az Intelligent Frame creation menüpontál van?
-
alaves
addikt
Korábban már írtam a Philips 55OLED754 interpolációs mozgásáról:
-perfect natural motion (minimum - közepes - maximum) = LG de-judder 1-10,
-perfect clear motion (minimum - közepes - maximum) = LG de-blur 1-10,
A perfect natural motion minimum értéken egyből 6-7 de-juddert tesz rá, kissé látható artifact van, viszont akadozás hiba nincs (közepes 8-9, maximum 10).
Film opcióval 0-2 de-juddert csinál (de-blur értéket nem tudom megfigyelni), semmilyen hibát nem látok. Sport, szabványos, egyenletes opcióknál kb. a minimum - közepes - maximum de-judder értékek lehetnek.Fényérzékelő: a Philips fényérzékelője az általunk beállított OLED fényt (Philips-nél kontraszt, a rendes kontrasztot video kontrasztnak nevezi) nem veszi figyelembe, 17-100 között állítja ha bekapcsoljuk.
LG-nél az általunk megadott OLED fény fölé nem emeli, tehát ha 17-re állítjuk, akkor gyakorlatilag nem csinál semmit. Ez az elv nekem jobbnak tűnik.
Viszont pl. a Philips HDMI info-ja jobb:
-
hunspikey
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
És azt is tegyük hozzá, hogy bár a Panasonic házon belül - valószínűleg az LG ajánlása ellenére kitekerte az 1000 nit fényerőt a vásárolt panelből, de ez minden eddig megjelent teszt alapján világos részlet vesztéssel jár illetve aránytalan panelöregedéssel. Magyarul mérni lehet, de amúgy nem nagyon jó semmire.
Én akarom hinni, hogy az LG tudja a legjobban hogyan kell hajtani a saját paneljüket hogy élettartam/látvány arányban a legtöbbet kapja a kedves kásztümör a pénzéért.
-
daneel_hu
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Engem 2/4-esen már zavar a mozgás, túlságosan sima. 1/4 amit még elviselek, kettesnél már látom a szappanozást, főleg közeli kameraállásoknál.
Tudom ez egyénfüggő...Viszont 0 vagy 1-es judderen nem elég magas a sorfelbontás.
Kapcsolj be egy óriás műlesiklást az EURO-n, és kövesd a szemeddel a sízőt végig, minden kameraállásban. Aztán csináld meg ugyanezt egy plazmán (ha van még), vagy 60-as bekapcsolt BFI-vel oleden. Hoppá! Majd meglátod...
Pedig elméletben az EURO egy 50/60 fps-es közvetítés, amely még javít is az oled mozgásmegjelenítésén, de még így is leakad a szemem a fő témáról ha nincs judder. Filmeknél még rosszabb a helyzet.Sample and hold technikánál számomra csak a BFI (lesz) a megváltás. Köztes képkockák kiszámolása mesterséges intelligenciával/szoftverekkel elfogadhatatlan.
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
"Azért van egy elismert dolog, amiben a Sony a legjobb. Mozgásban pl. De ezt Joshi jobban tudja. Neki Sony oledje van."
Plazmához képest sajnos egyik sem jó.

Lehet van valamennyi differencia artifact esetében, de a szappanopera az szappanopera.
Eddig még nem láttam olyan "oledes" mozgást amitől elájultam volna. Sajnos.
Talán majd a 120-as BFI hoz javulást ebben. -
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
"10-ből 9 vásárlónál az ár az elsődleges. Én és pl Daneel kivételek vagyunk. Nekem nem igazán számított az ár, próbáltam megbízható tv-ket keresni. Daneel kollégának pedig a design volt a legfontosabb. Ha jól vettem ki eddig a szavaiból. Jaj bocsánat, a méret is nagyon nagyon fontos neki.
"Nyilván van egy árhatár ami fölé nem mennék, de összességében anno 1 millió HUF-nál húztam meg a határt, tehát ami ebbe belefért az OK volt.
Persze ha csak valamivel de érték felett lett volna valami - de nagyon-nagyon tetszett volna - akkor még megvásárlom.
Azt hiszem nemrég volt 65W8 1,2 milla bruttóér' - na ez egy jó példa, hogy ami akkor nem volt, az nemrég már igen.
De igen igen… most - ha most lenne vétel akkor talán 77GX vagy 77WX kéne (ha nem számítana a zsé), de mivel számít így egyelőre ez nem lesz bevállalva.
Amúgy tetszik a GZ2000 is design-ra, a talpa nem annyira de összességében ütős masina.
A SONY AF9 ami még nagyon tetszett külsőre. De külalakra tényleg inkább az LG diktálja az iramot.Az annyira nem izgat ha valalmi tönkremehet - mert úgyis tönkre fog - a gyári 2 év garihoz ragaszkodom, ha ez megvan akkor nyugodt vagyok. Ismerem magam annyira, hogy amennyiben valami gond van akkor agilisen felborítom az "asztalt".
Kivétel persze az ha valami tényleg típushibának tűnik egy modellnél (vagyis szar), akkor azt értelemszerűen kerülném. Márkahűségben nem hiszek. (ma már) -
chros
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Orulok neki, es minden jot kivanok Neked/Nektek! Es elvezzetek a remek kepminoseget ti is

Ezt a marka oruletet engedd el (nam csak TV-knel), ennek ma mar (?) nincs semmi letjogosultsaga. Egy-egy adott modellrol beszelhetunk, de cegekrol mar nem.(#39228) Jorgi Kormi :
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
nitro16
senior tag
Ps topikba volt aki b9-t vett majd cserélt c9-re. És nem volt megelégedve a váltással... mondta, hogy ugyan ezt már látta csak azt b9-nek hívták és megette a hypot.. szerintem annyira minimális a különbség, hogy aki nagyon nincs benne a témába észre se veszi azt az esetleges minimális különbséget.
-
powerup2
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
LG-it is lehet kalibrálni olyanra mint pl a pana
csak olcsóbb . Minden gyártó ezt csinálja
sőt merem állitani hogy az lg többet keres azon a panelen amit elad a sony-nak vagy panának mint a saját tv-ben lévő panelon
LG-nek megéri ha a sony vagy a pana akar minőségi tv-ét eladni fizessen is szépen a más kérdés hogy a két másik gyártó azt a többletet a vásárlókkal fizetteti ki 
-
-
powerup2
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Csak a márkát fizeted meg :) ez már tuti
-
válasz
renziNNN
üzenetére
10-ből 9 vásárlónál az ár az elsődleges. Én és pl Daneel kivételek vagyunk. Nekem nem igazán számított az ár, próbáltam megbízható tv-ket keresni. Daneel kollégának pedig a design volt a legfontosabb. Ha jól vettem ki eddig a szavaiból. Jaj bocsánat, a méret is nagyon nagyon fontos neki.
-
Fisha
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Jó, de ennyi erővel az aldiban is megkérdezhetnéd...

-
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
"a sony oled pedig a benne lévő "szuper" elektronika miatt drágább az lg-hez képest."
Szeretem én is ezt hinni a Panával kapcsolatban.
Eddig még nem csalódtam. -
Fisha
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az jogos, gondolom ott a nagyobb induló készlet -> több maradék határozza meg a dolgot.
-
Fisha
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Én azért azt ki merem jelenteni, hogy B9-en nagyon nem jó a mozgás. TM-et kikapcsolva nyilván kb. ugyanolyan, mint bármelyik másik oleden. De a TM még 2-es dejudderen is rendszeresen hibázik. Nagyon-nagyon kíváncsi lennék egy összehasonlító tesztre egy C9-cel (és egy sonyval, panával, philips-szel), de mindenhol csak a szájtépés megy a valós tesztelés, mérés helyett. Az uncsi, bonyolult, szakértelmet kíván -> nem rentábilis.
-
renziNNN
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Ismerősöm hétvégén volt Euronicsban és pont beszélgetett a helyi OLED-es eladóval, mikor jöttek a Sony-tól, hogy megkérdezzék, hogy nem értik.. ugyan miért nem fogynak jobban a Sony OLEDek? Mondta nekik az eladó, hogy nézzék meg a Sony árait és más márka árait. Erre teljesen ledöbbentek, hogy mennyivel "olcsóbban" lehet más oledhez jutni
Fura. -
hunspikey
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Úr isten most meg tudom milyen vagyok
Viccet félre téve szerintem még lehet kicsit rosszul értékelsz engem, ugyanis nem akarok lg szopónak tűnni. De azt viszont gondolom hogy ha pl egy rtings össze ereszt 4 tv-t, mind lg oled paneles és a végén az jön ki hogy a többi gyártó akár hogyan szoftverezi a tv-t nem lesz érdemben jobb a kép akkor igazából miért is nem a legolcsóbb a legjobb?
Csak a Sony egyedül az elgondolkodtató de azzal is úgy vagyok hogy beállításokkal az lg mozgása is hibátlan tud lenni, lehet egyszerűen a Sony veszi a fáradságot és eleve helyesen állítja be? :)Ha igen akkor nem ér +50% felárat.
-
Nem tudtam, hogy nem Pana feature a DV IQ.
Igen értem én, rám célzol és volt is olyan hozzászólásom korábban, amire jogos a célzás. Majdnem írtam is hunspike-nak, hogy ne legyél már olyan, mint én voltam korábban (igen elismerem).
39 éves vagyok (már sajnos) és egy autóipari cégnél dolgozom cnc forgácsolóként már 12 éve és elég jól keresek. Eredeti végzettségem rendszerinformatikus. És igen, jól látod, nem vagyok rosszindulatú (igyekszem nem annak látszani, bár a fórumokban sokszor félreérthetőek a hozzászolások).De jó látni, hogy azért van itt egy-két ember, aki tovább lát a hozzászólásokon és nem esik nekem azonnal, ha hülyeséget beszélek. Emberből vagyok én is... Néha előbb beszélek, mint gondolkodom.

-
-
hsrasus
aktív tag
Köszi szépen, pont ilyesmire lett volna szükségem a fórumtársaktól is, h mi a valódi eltérés (és nem a szokásos méreten lovagolás) -a hangot kivéve, mert az úgysem számít- b9-c9-cx vonalon, ami nálam lényeges lehet. Őszintén szólva nem érzem, h előrébb lennék, mert még ha valahogy bevenné a gyomrunk az 55"-st, akkor sem tudom, h melyik a jobb döntés.
Mindenképp várok, mert lesz nálam egy lakásfelújítás még remélhetőleg tavasszal, ha találok szakit és ki kell majd pakolni/költözni, uh azelőtt nem veszek TV-t, csak azután, de még nem tudom mikor lesz. Csak a cx-ből lesz 48", ugye?
-
Persze, igazad van, de a monopol helyzet sosem jó a fogyasztóknak. Mindig van egy gyártó, amelyik elkezd gyártani valami újat és jót, ami addig nem volt. Ilyen az LG is. Viszont hosszabb távon nem jó, ha egy adott gyártó van csak. Ez eredményezi azt, hogy valami drága és nem mindig áll megfelelően szemben az ár és az érték aránya.
-
chros
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Mint masok is irtak, ez nem Pana talalmany s nem gyarto fuggo, hanem az osszes full Dolbys gyartonal lesz, (Pana, LG, Philips, stb), a Sonynal lehet, hogy nem (mert onaluk csak low-latency DV van).
Ennek fenyeben ismet olvasd el a hozzaszolasod ...> Gyerekek. Értem én, hogy az LG a minden (pedig nem és nem kezdem megint), de legyen már a fórum reális. Ha az LG hoz ki ilyet, tuti ez egy király feature lenne és menne a nyalás, hogy ez mekkora találmány. Vegyünk már kicsit vissza. Meg, hogy majd olyat senki nem vesz majd, meg a hasonló buta dumák. Ne legyünk már óvodások.
Ugye azt tudod, hogy ez egyvalakire mondhato el itt es azt mindenki felismeri?! Ami miatt valaszolok, az az, hogy nem vagy rosszindulatu. Megkerdezhetem, hogy hany eves vagy es mivel foglalkozol?
-
Fisha
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
De ezt jellemzően a hazai forgalmazó akciózza, és nem a kereskedő. Szólj a Panásoknak, hogy akciózzanak ők is.

Amúgy nem tudom, hogy mióta minőségi jellemző az, hogy miből hányat adnak el. Akkor ezekszerint oledből az LG a legjobb, de annál is sokkal jobb bármelyik LCD?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Már kezdtem azt hinni, h hivatalosan nincs itthon forgalomban.

Vhiktor