Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Arról nem érdemes vitázni, hogy mennyire működik jól. Bizonyára évről-évre egyre jobb lesz... Azért ha körbenézel a neten, oldott már meg sok ottmaradt foltot, tehát nem olyan rossz az már...
A lényeg, hogy mi nem véletlenül vettünk Oled-et. Kompromisszumok vannak és valószínűleg jó darabig még lesznek is…
-
Joshi
titán
válasz
dannyl
üzenetére
Ha valóban csak ennyit ment akkor jó lehet. Mindenképpen nézd meg teljes képernyős színes képekkel. Te magad is készíthetsz a Painttel 3840x2160-as felbontással fehér, fekete, piros, zöld, kék, cián, citromsárga, narancssárga és 5 és 10%-os szürkét is készíts hogy van-e vertical banding. Ha nem tudod hogy kell keress meg privibe és leírom neked. De el is tudom küldeni mailbe, mert én már készítettem.
Ja és a color tintingre is figyelj, pl a teljes zöld háttérnél sárga foltok, vagy teljes fehérnél rózsaszínes foltok. Na ezek ne legyenek, vagy csak nagyon minimális.
Ha ezek amiket most leírtam rendben vannak, akkor fölösleges videókat meg egyebeket nézegetned, mert az tökéletes lesz.
-
Joshi
titán
Pont ez az hogy nem is működik túl jól, vagyis részben. Már eleve Sony azt írja hogy a kézi pixelfrissítést évente max egyszer hajtsa végre a user, LG ilyet nem ír. Rtings nyúzos teszteknél azért voltak gondok a 2017-es panellal, de "normál" használat mellett is van panasz rendesen (AVS fórum). Nekem is 2017-es panel van a Sonyban.
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Köszi a választ neked is, Joshi-nak, és alaves-nek is.
A TV-t a philips egy rendezvényén állították ki, ment néhány órát, így nem mehetett már nyilván üzletbe. A philips dolgozóinak lett felajánlva nyomott áron, külön szerződéssel 1 éves garira. Most 70 üzemóra van benne, állítólag folt és pixelhiba mentes, "tökéletes" állapotban. Ennke fényében én elmegyek megnézni. Mit nézzek rajta? Mert ehhez sajnos nagyon hülye vagyok. -
Fisha
őstag
válasz
dannyl
üzenetére
Ha megvizsgálod alaposan a beégést, akkor szerintem ez nyugodtan megvehető. Még garis, szinte új, nagy kockázat nincs benne, de meg kell vizsgálni rendesen az átvétel előtt. Garit is érdemes azért megnézni, hogy pontosan milyen, mert tudjuk hogy azért vannak trükközős cégek.
-
alaves
addikt
válasz
dannyl
üzenetére
4 hónapos és szept.-ig van gari, akkor az nem lehet gyári 2 év garancia szerintem. Saját táv. 123654-el üzemórát megnézném. Számít még, hogy mekkora kontraszt (OLED fény) értéken használták. Egyébként jó TV, viszont HDMI 2.1 nincs ha esetleg kellene, valamint agresszívebb a pixeleltolás (már akit zavar).
-
Joshi
titán
válasz
dannyl
üzenetére
Nem tűnik rossznak. Ha élőben kipróbálod és az itt ajánlott színes teljes képernyős tesztekkel leellenőrzöd hogy van-e képvisszamaradás esetleg pixel hiba, és hibátlan e téren, akkor jó lehet. Nekem nagyúsan kevés a gari rá. Azt írja 4 hónapos a készülék és ez év végéig van még rá. Az csak 1 év gari. Meg kell kérdezni hova szól a gari.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Nekem az IPS paneles LG tévéimnek a fényereje semmit sem csökkent a 7 év alatt , pedig hát elég sok üzemóra ment és megy beléjük.
-
válasz
dannyl
üzenetére
Ahogy nézem ez még annyira nem használt, így annyira nem félnék tőle... de mindenképp meg kell nézni élőben kis teszttel, és ha minden oké szerintem vehető.
Max árából alkudnék picit... talán ez a 300k így kicsit sok érte fél éves garival... inkább olyan 270-280 körül hoznám el max.
-
-
PuMbA
titán
Az OLED panelben lévő szerves vegyület önmagában bocsát ki fényt, míg az LCD panel tök sötét. A háttérfény adja az LCD fényerejét. Egy LED vagy CCFL cső fényereje pedig sosem csökken. Szüleim 6 éves TV-je is ugyanannyi fényerővel megy, mint újonnan, de ha PH-ról veszel egy 15 éves használt LCD-t ötezerért, annak is ugyanakkora lesz a fényereje, mint újkorában

-
PuMbA
titán
"Az eredmény az volt, hogy az OLED jobban tartja a fényerejét az idő múlásával, mint az lCD..."
Az eredmény pontosabban az volt, hogy egy vélhetőleg gyári hibás IPS paneles LG TV nem tartotta a fényerejét, míg egy VA paneles Samsungé ugyanolyan maradt
A tesztben 1db OLED és 2db LCD szerepelt. -
krx21
nagyúr
Én nem az állítható fényerőről beszélek. Feltételezésem szerint a panel kalibrációs üzem adatai által, a szoftver automatikusan kompenzálja.
Tehát nem te állítod, hanem saját maga...
Ehhez hasonlóan anno még a plazma is csinált ilyet amúgy. Bár elég bután, mert egyszerre megemelt mindent, tehát a fekete szint is emelkedett e miatt... -
Joshi
titán
-
-
-
krx21
nagyúr
" de látom neked se ment át, hogy a fényerővesztés folyamatos a használat során."
Ez azért nem igaz a gyakorlatban, mert az elektronika kompenzálja.
Volt valahol régen ilyen több ezer órás, időnkénti fénymérős teszt. LCD és OLED is volt benne.
Az eredmény az volt, hogy az OLED jobban tartja a fényerejét az idő múlásával, mint az lCD...
-
Jorgi Kormi
senior tag
Én vele fogom a kalibrálást elvégeztetni !!!(valamit tudhat ez a "figura"/ A nagy sáskarák/ [link] -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ott lehetnek gondok egy nem kalibrált kijelzőn, ahol vagy sötét, vagy világos jeleneteknél elvesznek a részletek. Ebben nagyon sokat segít a kalibrálás. A színeknél csak akkor ha nagyon el van mászva, mondjuk arra tényleg jók a gyári profilok. Eddig minden márkának volt aránylag jó profilja. Most a GZ2000-es modellt ne nézzük, mert az annyival drágább, hogy abból az árkülönbözetből több i1 display pro is kijön.

-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Basszus alig találtam meg a méréseket. Na szóval ilyen különbségek vannak a gyári és a mért értékek között. Pedig Sonynál a Cinema Pro pontos profilnak számít a többihez képest. Ez pedig a monitornak használt LCD.
-
GSpecter
tag
Sziasztok!
Most jött meg a 65gz950-em, próbálnék HDD-ről filmet lejátszani, de nem tudom, hogy hogyan kell.
Segítsetek légyszi! -
chros
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mindegyik "oregszik", a Pana es Sony is, mivel LG panel van bennuk is

-
Joshi
titán
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nem csak azért vettem kalibráló eszközt mert jobban megérte mint kalibráltatni, hanem mert érdekelt a téma. Monitort kalibrálni azért mérföldekkel egyszerűbb, ott tényleg elég kis hozzáértés hiszen szinte teljesen automatán megy a művelet a PC miatt. Tévé az más kérdés, azzal már el lehet szórakozni. Persze aki ért hozzá annak gördülékenyebben megy. Aki pénzért kalibrál annak kötelező érteni hozzá és el is várják a minőséget. Én tuti nem csinálnám fő vagy mellékállásban, nekem túl pepecselős.
-
daneel_hu
addikt
-
renziNNN
tag
LG Smart Share-t használ/használt itt valaki? Mik a tapasztalatok?
Én nem tudom tesztelni sajnos, de ismerősöm high bitrate 4k anyagot gond nélkül lejátszott így wifin keresztül a tvn, így felmerül a kérdés, hogy mikor nem lehet ez elég?
-
Joshi
titán
válasz
daneel_hu
üzenetére
Még a gyártó részéről is ezek csak saccolások, de látom neked se ment át, hogy a fényerővesztés folyamatos a használat során. És akkor még nem beszéltem az egyenetlen színeloszlásról a degradáció miatt. Persze nem azt mondom, hogy évente kalibrálni kell, de néhány évente nem árt.
De a lényeg nem is ez, hanem egyáltalán nem kell kalibrálni aki nem akar. Egyszerűen csak időről-időre felmerül ez a kérdés, mert vannak akiknek nem felel meg az a kép amit lát. Akit idegesít a téma az engedje el. Ennyi. -
daneel_hu
addikt
Mi sokat tévézünk a családdal... 4000 óra felett van a 65E8-ba, ez az üzemidő kb másfél év alatt pörgött bele.
Ki lehet számolni, hogy ilyen - sokat tévéző - szokások mellett 37 évbe telne elérni a 100 000 órát.
Azt hiszem felesleges ilyesmiről még csak gondolati síkon is beszélni.
Senki nem fogja elérni a 100 000 órát, egyetlen oleddel sem.
7,5 év alatt menne bele 20 000 óra.
0-24-es használat mellett 11,4 év lenne mire elérnéd.
-
Joshi
titán
válasz
Celtis
üzenetére
Természetesen a kimondottan professzionális felhasználásra szánt eszközöknél (spektrofotométer) pontatlanabbak a konzumer koloriméterek, de ezt ne úgy képzeld el, hogy sokkal rosszabb lesz a kalibrálás végeredménye. Egyébként a profik mint ropi vagy janos666 is vegyesen használják a két eszközt. Ha nem munkára kell kalibrálni, hanem egyszerűen csak pontosak legyenek a színek és úgy általában a kép, arra tökéletes. A Rev-B már üvegszűrős nem pedig műanyag, szóval nem megy csak úgy tönkre(állítódik el) az évek során. Valami ilyesmi a lényeg.
(#41045) nagylaci6417 látom megértetted a lényeget.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Celtis
veterán
Régóta izgat, hogy az ilyen műszereket vajon nem kell kalibrálni? Vagy ez olyan, hogy megveszed és szentírás, hogy pontos és az is marad? És ha N különböző típusú műszerrel kalibrálnánk ugyanazt a TV-t, mind az N alkalommal ugyanaz az eredmény jönne ki?. Hapedig nem, akkor melyik a helyes?
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen, úgy látszik neked ez jött le a mondanivalómból. Grat.
-
Pro Koryak
addikt
Te akár úgy is tisztíthatnád a panelt, vödör vizet rá, bekapcsolod aztán valami jó zúzós hangú filmmel lerezegteted ...
Más:
Nemsoká jön a gidavideó. Megnéztem, látszik pipi/popi rendesen végig, alap képjavító beállításokkal. Lehet max beállítással többet hibázna, akkor úgy is. -
Joshi
titán
válasz
hunspikey
üzenetére
Pont az OLED-t kell gyakrabban kalibrálni mint mondjuk az LCD-t. Eleve az OLED 100.000 óra üzemidő után elveszítheti fényerejének 50%-t. Sőt minden bizonnyal el is fogja veszíteni, kérdés hogy milyen fényerőn használták azt. Ebből már láthatod, hogy ezt nem egyik pillanatról a másikra fogja tenni, hanem fokozatosan. Aztán ha van több kijelző a családban, akkor már bőven megérhet egy ~80k-s eszköz vásárlása főleg úgy, hogy az anyagilag eltörpül a többi kijelző árához képest. Hozzáteszem nem egyszerű kalibrálni, de aki érez magában affinitást ezen a téren, annak megérheti. Mondjuk pont te lennél az akiben ez az affinitás meglenne, de mintha 180°-os fordulatot vettél volna a múltkori párbeszédünk óta.
Én nem tudom most mennyi egy kalibrálás, de néhány éve még ~20k + kiszállási díjért ment egy kijelző. Na én pont ezért vettem egy i1 display pro-t akkor még 70k-ért. Azóta már több monitort és tévét is kalibráltam, természetesen családon belül. -
Joshi
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
A mikroszálas törlőkendő biztosan jó, én nem fordítok ennek akkora jelentőséget. Ha lesznek is szemmel alig látható mikrokarcok 5-10 év alatt, hát akkor legyenek. Addigra a tévé értéke úgy is a béka segge alatt lesz. De mondom, nedvesen nem lesz mikrokarc se. Én nem rugózok ezen, soha nem is tettem. Ha neked ez fontos akkor fogadd meg mások javaslatát. Én inkább azzal foglalkozom, hogy a lehető legkevésbé érje a kijelzőt statikus tartalom. Nekem ez a fontos.

-
Joshi
titán
válasz
Solesz84
üzenetére
Nem filmekre gondolok. SDR-re az AVSHD 709 Calibration Disk-et ami letölthető innen. Természetesen arról a forrásból kell beadni az adott képet, ahonnan filmet játszunk le. Ha külső lejátszóval akkor onnan, ha a tévé belső lejátszójáról akkor meg onnan. HDR10 anyagot is találtam, de Dolby Visiont nem, habár utóbbit nem is nagyon kerestem.
Ha nem értesz a kalibráláshoz, akkor javasolnám utánaolvasni a részleteknek, mert nem olyan egyszerű mint azt elsőre gondolod.
-
blakey
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Mikroszálas legyen, vannak monitortisztító folyadékok amikhez jár mikroszálas törlő, azok pl. nagyon jók, a folyadék már nem annyira. Maró anyagot ne használj (pl. krömlakklemosó,), minimális csapvízzel tisztítom) 2-3 csepp vízet csepegtetek az ujjamra majd szépen ráviszem a törlőre, annyiszor csinálom amíg megfelelőnek érzem a nedvességét, ez kb. 2-3 alkalom majd áttörlőm az adott területet, lesz egy kis nyoma amit száraz törlővel tökéletesre törlőm, mindent lehoz.. Ennyire nem kell parázni csak ésszel kell tisztítani.
-
MPowerPH
félisten
Ilyen kendo is van itthon, ez valami specko, ablakokat is csak desztvizzel toroljuk. Vagy van a polirozasra szant, minosegi mikroszalasom.
Azert rugozok ezen, mert feltem ezt a szart, veszettul.
-
hunspikey
őstag
válasz
Solesz84
üzenetére
Tényleg nem a reklám helye, de lehet hogy sokkal jobban járnál, ha nem csak vennél egy készüléket hanem kihívnád Jánost (a topik gazdát) hogy együtt kalibráljátok be a TV-t.
Másodlagos gondolat, hogy amennyiben nem tervezel kalibrátorrá avanzsálni akkor teljesen felesleges megvenni a készüléket mert egy OLED-et elég egyszer kalibrálni. Több mint 10.000 órán keresztül tartja a nemzetközi weblapok mérései szerint, így egyszerűen nem éri meg egy egyszeri alkalomra ilyen drága motyót beruházni. Kb 20 év kéne hozzá, ha te magadnak 5 évente veszel új TV-t...
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok
Lg C9 sorozatból valaki használ Digi-s Ci modult(a kártya nélkülit) mondjuk Hbo-ra?
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok. Van egy Lg Oled C8-am es szeretnem bekalibralni vennek egy muszert hozza de nem tudom h melyik a jobb?
Datacolor SpyderX Elite v X-Rite i1Display Pro Plus
Szerintetek ezeket lehet hasznalni HDR es Dolby Vision kalibralasra is?
Koszonom elore is a segitseget!
-
janos666
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nyugodtan használj alkoholt (acetont viszont véletlenül se!). Viszont ugyan úgy, ahogy a víz nem igazán oldja a zsír féléket, van ami alkoholban oldódik hasonlóan rosszul (pl. néhány só féle), ezért jobb lehet a kis víztartalmú, mint a tiszta alkohol. A végén pedig mindig érdemes szárazon is áttörölni (mikroszálas kendővel, akár ugyan azzal, miután megszáradt).
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
kecsawi
üzenetére
Én pont ma takarítottam le a monitornak használt Sony xf8505 tévémet ezzel az ablaktisztítóval. A legvégén meg sima vizes ronggyal is áttöröltem plusz konyhai törlővel szárazra töröltem. Nagyjából ez a menete. Évek óta így csinálom és még soha nem volt ezzel gond. Az A1-et is ezzel fogom ha lesz rajta ujjlenyomat. A sima vizes rongy nem hozza le az ujjlenyomatot.
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Tanacsra lenne szuksegem, mivel tisztitsam a feltve orzott TV -m kijelzojet? Nincs rajta meg egy darab karc sem, mert nem igen volt takaritva, szimplan nem mertem hozzanyulni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csomó használt LCD monitor eladásánál gond lenne vagy a 10 éves bicikli LED lámpám már fél fényerőn menne.
Egyedül a tévé műsor felvételéhez kell egyedileg megformázni a pendriveot vagy HDD-t.

Vhiktor