Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Partz

senior tag

válasz hunspikey #39242 üzenetére

Tényleg jó ilyeneket is olvasni itt fórumon. Szintén hasonló okokból, nem volt plazmám soha. Pontosan tudtam, elismertem miért volt a Kuro, VT/ZT széria a képminőség csúcsa, de azt a fajta impulzusos megjelenítést nem toleráltam soha. Mind ezek mellett már az első oled EA széria jobb feketével és magasabb fényerővel bírt mint a legjobb plazmák. Nekem is az oled hozta a megváltást.

A paneles résszel viszont nem teljesen értek egyet. A japánok bizonyítottan jobban értenek hozzá mit lehet kihozni abból a bizonyos LGD panelból. Lásd fekete közeli villódzás a Panákon sosem volt jelen. A GZ2000 panel homogénebb fekete közeli tartalmaknál, mint az LG társaké. A jobb hővezetés végett kevésbé hajlamos az IR-re. Épp ezen okokból lehet valamivel magasabb fényerőn hajtani anélkül, hogy jobban fenyegetné a beégés.
    Világos tartalmak pedig a Panákon a legpontosabbak, amiről itt szó van az a világos sávosodás, ami szoftveres dolog. Ezt a Sony/LG tv-k "Smooth Gradation" beállításokkal elkenték, csak mindez részletvesztéssel jár. Elvileg az idei Pana modelleken ez a "HDR Tonemap" menü alatt finomhangolható lesz.

Új hozzászólás Aktív témák