- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
-
-
blakey
titán
válasz
cichlid1 #85963 üzenetére
Nos úgy döntöttem hogy a Sony 55A83JAEP tévét hozom inkább ki… - használd egészséggel
A Sony-nál Netflix kalibrált mód is - az kb. mindegyiknél van, nem oszt nem szoroz, mozgásmegjelenítéssel nem lesz gondod, de a TV gyengébb tulajdonságokkal bír a Samsunghoz képest, nálam is számításba került, aztán lemondtam róla. -
blakey
titán
válasz
cichlid1 #85926 üzenetére
Ha tutira akarsz menni, akkor ne a leírtak alapján dönts, mert sok esetben olyan képet kapsz az adott készülékről, ami elsőre nagyon tetszetős, viszont a valóságban nem biztos, hogy számodra is ugyanazt az élményt fogja nyújtani. Egy TV képességeit csakis személyes megtekintés, próbálgatás után fogod érezni. A felskálázással, a színekkel nem lesz gondod, utóbbihoz nem árt egy "kis kalibrálás", de ennyi. A tuner képességek meg változóak, nálam volt olyan Sony, ami azért ment el a háztól, mert kiderült, hogy könnyen összeszedi a külső zavarokat (DVB-C), Toshiba és LG teljesen jól működött, tehát a tuner nem volt a legjobb, sajnos, pedig a képével elégedett voltam. A Panasonic úgy működött megfelelően, ha "kapott" egy földhurok leválasztót. Minden TV és tuner másképp viselkedhet, de indulj ki abból, hogy azzal nem lehet különösebb probléma.
-
janos666
nagyúr
válasz
cichlid1 #66787 üzenetére
A kalibrálás minden márkánál ajánlott, nem csak az LG-nél (de azt lehet legjobban).
Az LG-nek sem rosszabbak a színei a gyárilag színhelyesnek szánt képmódokban, mint a többi márkánál. Amit itt olvasol, az általában arról szól, hogy vagy 1: nem találja a felhasználó a színhelyes képmódot, vagy 2: nem is színhelyes beállításokra törekszik, hanem valamilyen egyéni preferenciát céloz, és próbál elérni (ami néha ironikusan egy régebbi TV-jének valamilyen nem színhelyes képmódja, amit megszokott).Szerintem a TCOM-ot (panelvezérlőt) is az LG adja minden consumer márkánál, csak a firmware-ébe nyúlnak bele a gyártók (pl. a Panasonic, mikor megemeli a max HDR fényerőt a hűtéses modellen). Sokáig nem is volt rendelhető az LG-től WOLED panel vezérlő nélkül. (Amit tudok, hogy az FSI saját TCOM-ot használ a professzionális WOLED monitorjaihoz, de a többi márka ezt nem hirdeti.) Az alaplapot, és az azon lévő processzort már a gyártó teszi mellé (nem biztos, hogy sajátot, vehetnek bármilyen SoC-t bárhonnan), de annak viszonylag kevés szerep jut, mikor kikapcsolod az összes képjavítót, és nem is kalibrálod a színteret. Csak annyi a lényeg, hogy legyen egy színhelyesnek szánt képmódjuk, ami jól működik (ez általában a Mozi/Színház [plusz néha még pár másik is], és egyik említett márkánál sem szokott ezzel gond lenni). Na meg van még a táp, de nem nagyon hallani, hogy bármelyik márkánál elfüstölgetne a táp (vagy random lekapcsolgatna a TV, stb).
-
coolrob
aktív tag
válasz
cichlid1 #66787 üzenetére
Nem mondtam, hogy az LG az isten. Azt veszem, ami szerintem a legjobb ár/teljesítmény arányt nyújtja, mert jelenleg kb minden gyártó oled tv-je a csúcsot képviseli. Amit leírsz az elején, teljesen egyetértek, pl két éve küldtem vissza LG C9-et a gyenge mozgásmegjelenítés miatt, mert még a fejem is belefájdult 1 óra után.
De mostanra az Pana/Sony/Philips/LG is eljutott oda, hogy kb csak nüansznyi különbségek vannak közöttük.
Egyik sem hibátlan, és mindegyik gyártónak megvannak az erősségei. Kalibráció manapság már nem nagy dolog, ráadásul aki sajnálja rá, az is remek guide-okat talál a neten.
Továbbra is tartom, hogy azért generálnak több hozzászólást az LG oled tv-k, mert aránytalanul több talál belőlük gazdira, mint a többi gyartó termékéből, ide még úgyis azok írnak akiknek bajuk van, nem pedig elégedetten használják... -
kicsi kecske
tag
válasz
cichlid1 #49172 üzenetére
Most igy nez ki h a TVre van dugva optikaival a BR lejátszó ami egyben az erősítő is. Arra megy rá az 5.1.
Igy jó a hang csak ha bekapcsoljuk a lejátszót szól az 5.1is meg a tv is. Ezért azt le kell külön nemitani. Megnezem majd hogy mit mutat simplelink kikapcsolas után -
Landon
addikt
válasz
cichlid1 #45362 üzenetére
55CX mellé max 300k körül szeretnék költeni soundbarra. A lényeg hogy 4k HDR Dolby Atmos-t és esetlegesen VRR-t is tudja átvinni megfelelő savszellel. Jelenleg úgy tudom erre eARC képes csak. Ill. ahogy fentebb is írtatok, lehetséges hogy én értek félre nagyon valamit és egy soundbar se képes a signal passthrough-ra mint egy receiver?
-
daneel_hu
addikt
válasz
cichlid1 #44866 üzenetére
"De azért a Pana esetében barokkos túlzás azt mondani hogy 0 a szervízháttér
"
Rendszeresen olvasgatom avforums-ot, nem nagyon volt olyan eset ahol a Pana-szervíz ne cserélt volna panelt, vagy nem oldotta volna meg a gondot.
A szívás inkább ott van, hogy a klasszikus oled-specifikus problémák 2-3 év után jelentkeznek, amikor már nem él a gyári garancia. De ez ugyanúgy probléma LG, Sony esetében is, bár a legöregebb Pana és Sony oled készülékek most lesznek 3 évesek. LG-nél pedig a legproblémásabb év a 2016-os volt, az már ugye 4 év.Remélem a 2018-as panel változtatások megteszik a hatásukat, és a parának nincs alapja.
-
janos666
nagyúr
válasz
cichlid1 #44845 üzenetére
Nem láttál még >100M sportkocsit szervizben, vagy esetleg spontán öngyulladni?
És a legdrágább alkatrész minden WOLED TV-ben még mindig az LG panel+vezérlő. Hogy garantálja neked más TV gyártó, hogy az nem fog tönkremenni csak azért, mert pl. kicsit jobb táppal etetik (ami alapvetően csak feltevés)? (Bár néhány Panasonic csúcsmodellben extra hűtést is kap, de a(Z LG)gyártási selejtet az az alumínium borda sem javítja fel.) -
daneel_hu
addikt
válasz
cichlid1 #44845 üzenetére
"Ha mindkettőt összeadom akkor is csak arról beszélünk MI VAN HA....Szemben azzal hogy napi szinten nem azt az eszközt használom éveken keresztül amit szívem szerint vettem volna.."
Jó hozzáállás, egyetértek.
Ezért vettem LG-t. Mert az tetszik jobban.
Egyelőre... de aztán ki tudja, ez még változhat. -
Fisha
őstag
válasz
cichlid1 #44846 üzenetére
Felesleges talán ezen ennyit rugózni. Nyilván az, akinek valamiért nagyon fontos az egyik márka (hűség, kinézet, akármi miatt), az azt fogja venni, akkor is ha esetleg léteznek olyan szempontok is, amik miatt nem az az ideális. De összességében neki mégis az.
Ha valaki úgy ítéli meg, hogy neki várható értékben a pana a jobb, mert olyan sokat nyom nála a latban valami, amit csak az tud, akkor vegye azt, hajrá.
Személyes vélemény: én pl azt nem értem teljesen, hogy tudtok ennyit rugózni egy olyan tv kinézetén, ami semmi másból nem áll, csak egy panelból. -
daneel_hu
addikt
válasz
cichlid1 #44102 üzenetére
Jani szerint a HDR 100-as oled-fény nagyjából az SDR-es 20-asnak felel meg.
Gondolom a 3 subpixel terhelése szempontjából... (?)
A W-alpixel megint más tészta, az elvileg megy SDR-ben is.Viszont szerintem ha statikus elemeket tolsz, főleg piros, sárga vagy zöldet akkor hiába HDR-ben nyomod az ugyanúgy para.
-
-
hunspikey
őstag
válasz
cichlid1 #40864 üzenetére
Én mondjuk most nagyon hülyén fog hangzani, de még látom is az előnyét ennek. Nálunk a "tanyán" ugyanis nincs drótos net, csak mobil. Ezzel a megnövelt tömörítési rátával sokkal hamarabb látok nagyfelbontású képet, mivel a 6-7 Mbs könnyebben meg van mint a 15-20.
Összességében az lenne a legjobb ha a streaming szolgáltatók úgy optimalizálnák a végtömörítő pontjaikat, hogy elsőnek legyen felbontás, aztán legyenek szép gradációk, ugyanis sokkal szebbnek látja az ember szeme a 4k-s 7 Mbites képet mint a FHD képet ugyan ilyen bitrátával, de tömörítési artifaktok és gradáció probléma nélkül.
-
AL
addikt
válasz
cichlid1 #40369 üzenetére
Szia ! Szívesen. Lehetséges, hogy akkor az nem a napi frissitést jelenti (a 8 as sornál az első 2 szám), ezt még nem figyeltem ( nem ellenőriztem le ), de a többi az biztos, hogy valós. Egyszerűen leellenőrizhetjük, hogy jó e az infó, csak néhány napig naponta lefényképezzük ezt az oldalt és akkor meglátjuk a napi változásokat. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
cichlid1 #40323 üzenetére
Szia! Üzemóra. : menü - súgó - rendszerinformáció - állapot 4 . Első az Üzemóra és második a ki bekapcsolva darabszáma. Állapot 8 : itt az első 2 szám a rendszeres frissítés. A 3. és 4. pedig az 1500 óra utáni nagy frissítés. Azért van mindkettő kétszer, mert mutatja hogy hányszor kellett volna megcsinálni és valójában hányszor csinálta meg a készülék. Ha probléma van, akkor megnézik, hogy meg lettek e csinálva a kötelező panelfrissitések. Üdv.
-
válasz
cichlid1 #40323 üzenetére
Az üzemórát meg tudod nézni menüben. Most nem vagyok otthon, de nem sokára megírom hol. A karbantartásokat, hogy mennyi volt, azokat külön nem. De egyszerűen kiszámolhatod, ha tudod majd az üzemórát. Üzemóra osztva 4-el. Mivel 4 óránként van kis karbantartás (5 perces). Nagy karbantartás pedig 1000 óránként 80 perces.
-
krx21
nagyúr
válasz
cichlid1 #39603 üzenetére
Valamint Te tudod, hogy mit jelent a kalibrált megjelenítő? Jelen pillanatban a Panasonicot nem lehet jobban kalibrálni mint az LG-t, sőt. János666 tudna mesélni. Tehát felesleges színhűségről beszélni. A vidéó processzorok funkcióit leginkább kikapcsoljuk...
Lehet ezt ideológizálni, de az Oled TV-k között van a legkevesebb képminőség különbség, ami valaha volt a TV iparban. És ez nem másért van, mert oled panel csak 1 fajta van minden évben... -
hunspikey
őstag
válasz
cichlid1 #39483 üzenetére
Kotta félre értettél engem - én pont, hogy dícsértem a panát, hogy igen is helyesek a gyári profiljai!
Ha szar lenne nem láttad volna amit írtam a filmek kapcsán.
Pont hogy az a lényeg, hogy sajnos úgy tűnik az LG C9 gyári profiljai nem éppen kifinomultak.
Egyébként ezt írják is sok helyen. SDR oké, HDR nagyon nem jó dobozból kivéve.
Egy dologban tévedsz: Dolby Vision profilok száma: más TV-ken is sok van, C9-nek van vagy 5 féle, mint ahogy írtam nem mész vele elsőre sokra mert tekerni kell rajta erősen.
Nekem a Panával mindig is (GT korszakom, VT50, 60 korszak) az volt csak a bajom, hogy az okosrendszerükben fellelhető progik száma szűkös, pl nincs HBO GO, ami nekem számít. (tudom meg lehet oldani de mindegy gyárilag nincs)
Szóval szumma szummárum a Pana mérnökei valószínűleg sokkal tisztességesebben megcsinálták a gyári profilokat, hogy vásárlás után ne kelljen cumizni, helyből jó- ahogy írod is.
LG tulajok meg tekergessék ha nem tetszik - hál istennek, úgy tűnik nagyon szépen be lehet állítani!
Azért szívesen oda tenném a C9_est a tiéd mellé, hogy egy HDMI splitterrel ugyan azon anyagok mit mutatnak.
-
daneel_hu
addikt
-
hunspikey
őstag
-
Joshi
titán
válasz
cichlid1 #39350 üzenetére
Akkor titeket nem zavar a szappanopera effekt, mert bizony az interpoláció azt csinál belőle főleg max értéken. Ha bármilyen tévén felhúzod akkor ott is sima lesz a mozgás, persze tartalom függő hogy lesz artifact vagy nem lesz. Általában gyors, mozgalmas, sűrű képváltásos jeleneteknél fordul elő képhiba. Egyébként van film amit eleve 60fps-el vettek fel, ilyen a Gemini Man. Csekkoljátok le. Előtte utána nézz meg egy 24p filmet.
-
blakey
titán
válasz
Létezik a de-judder és a de-blur, egyik a elmosodás csökkentő, a másik "mozgás javító, remegés kompenzáló", a de-blur maximumra húzása nem okoz semmilyen szappanopera hatást, a de-judder viszont már igen, évek óta maximumon használom a de-blur-t a Sony, LG és Panasonic TV-imen is, persze eltérő elnevezésekkel de a lényeg, hogy azért van, hogy normális beállítás mellett használjuk. de-blur 10, de-judder 0 állás tökéletes számomra, szerencsére LG-nél is jól működik és ez az alap Felhasználói beállítás.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Szerintem nem értitek mi a problémánk.
Sample and Hold rendszeren az interpoláció = köztes képkockák kiszámolása és megjelenítése.
Csűrheted-csavarhatod és valóban biztosan vannak különbségek gyártók között de a köztes képkockák símább végeredményt biztosítanak. Olyan képkockák vannak megjelenítve amelyeket FEL SEM VETTEK a kamerával(!)
Teljesen mindegy ezt hogyan csinálja valaki, nekünk ez nem tetszik.Oly mindegy minek hívják az interpoláció kapcsolóját.
Lehet, hogy a Panán a 10-es csúszka az LG 10-es DeBlurral egyenlő... nem tudjuk. -
-
válasz
cichlid1 #38791 üzenetére
Na most volt időm megnézni, amit kértél.
Fényképeztem, mert úgy egyszerűbb volt. Viszont előre is elnézést kérek a képek minőségéért, mert tablettal csináltam őket és ennek nem a fotózás az erőssége. De a lényeg talán látszódik majd.Semmilyen képjavító nincs bekapcsolva.
-
-
renziNNN
tag
válasz
cichlid1 #38670 üzenetére
Ez szép és jó de 55" C9-et lehet venni 400k-ért is, sőt lehetett 370k-ért is venni kb 1 hónapja, így sajnos nincsenek egy árban bármennyire is szeretnénk..
Ha már itt tartunk, tudja valaki, hogy miért ilyen "drágák" a Panák belföldön? Több helyen is pl Vincent is kiemeli a gz950es teszt videójában, hogy árban jobb, megveri a competition-t ezért kivételesen jó választás lehet.. ehhez képest még drágábban adják nálunk, mint pl az LG tvket. (Az, hogy melyik tv jobb most nem szempont.)
-
válasz
cichlid1 #38661 üzenetére
"De biztosan itt vannak nálam sokkal tapasztaltabb emberek ezt elfogadom."
Így van és jobb, ha elfogadod és megfogadod a tanácsaikat.
Egyébként meg szerintem egy kicsit eltúlozod. Senki nem mondta, hogy ne nézz tv adást piros logoval 2 órát. Csak ha egy mód van rá és szeretnéd tovább használni a tv-d, kerüld a gyakori piros és sárga statikus tartalmat. Szerintem. Persze mindenki azt csinál, amit akar.
A beégés lehetősége az oled technológia egyik rákfenéje. Egyre kisebb az esélye a fejlődéssel, de simán meglehet csinálni egy év alatt kb napi több óra piros logoval.
Ne légy okos, én is azt mondom. Daneel sem professzor, senki sem az itt, még nem létezik a technológia olyan régen, hogy bárki szakértője legyen, főleg ilyen fórum szinten, de érdemes a tapasztaltabb fórumozók szavát megfogadni, elfogadni. -
daneel_hu
addikt
válasz
cichlid1 #38647 üzenetére
"A haverom most volt nálam megnézni a tévét mert egy 10 éves plazmát cserél oledre. Nincs beégve 10 év alatt és tévézett, játszott, streamelt...minden...."
Voltam a fegyverkiállításon a NM-ban.
A kiállító tárlatvezetésnél mutatott egy 400 éves kakast (pisztoly).
Bőven működött.
Akkoriban nem 5-10 évre terveztek tárgyakat.Vagy mondok mást.
Keress olyan építőipari vállalkozást aki meg tudná építeni a Mátyás templomot vagy a Parlamentet. -
renatto
őstag
válasz
cichlid1 #38647 üzenetére
Tényleg nem akarlak megbántani, de az 1-2 hetes oled tulaj pályafutásoddal máris akkora szakértő lettél, hogy sikerült is beleállnod az egyik olyan emberbe, akinek az egyik - ha nem a - legrégebb óta van OLED tévéje és kétségbe vonod a tapasztalatát?! 3-4 év alatt nyilván sokkal több tesztet, cikket, hírt olvasott, illetve saját tapasztalatot gyűjtött, mint amit Te gyűjthetsz az elkövetkező 2-3 évben... ezen azért el lehetne gondolkodni. Mondom ezt úgy, hogy nekem is több mint 2 éve van 4K OLED-em és azt kijelenthetem, nem beszél hülyeséget.
-
daneel_hu
addikt
válasz
cichlid1 #38648 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni semmiről sem...
Ha jól értem akkor a plazma technológia úgy működik ahogyan az oled.A pixelfrissítés - gondolom - a homogenitást óhajtja megőrizni, ellenben nagymértékű degradációkülönbségeket nem tud (nem akar?) kompenzálni. Válasz ki melyik a szimpatikusabb.
Nem állítom azt, hogy egy 2018-19-20-as oledet könnyű beégetni, de még be lehet.
Egyre nehezebb, mert vannak/voltak előrelépések az ügyben, de vigyázni kell rá annak aki évekig homogén panelt szeretne bámulni. Akit nem izgat az a tény, hogy 1-2%-os beégett logócskák tanyáznak a képernyőn, annak meg úgyis mindegy = az tévézni fog 80-100-*as oled fénnyel ugyanazt a piros logós csatornát nézve.Az a megoldás, hogy használod és valamennyire (sajnos vagy nem, majd ki-ki eldönti), megváltoztatja a felhasználási szokásaidat. Ott nehéz a dolog, ahol a gyerek vagy anyuka tolja a piros vagy sárga logós csatornát és elküld a p***a ha ki mered nagyítani.
Rendesen beállított készülékkel azért nem nagyon lehet gond évekig. (szerintem)
De 1800 órát nézel egy EURO (LIVE) logót akár 20-30-as oled fénnyel az akár már okozhat galibát. Nem biztos, mert senki nem tudja, de lehet baj belőle.Nem szabad vagyontárgynak tekinteni, mert ez is csak egy műszaki cikk amely elég gyorsan elavul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Linux kezdőknek
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux felhasználók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest