- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
tipcsi72 #106317 üzenetére
Hülyeséget nem akarok mondani, mert nincs soundbarom, de ha az a jbl két hdmi csatlakozóval van szerelve és tudja vagy átengedi a tv irányába a HDR/DV-t 4K filmek esetén nyilván, akkor elvileg a médialejátszót a soundbarba dugva, azt pedig a tv-re kötve elvileg lesz hang akkor is ha DTS..gondolom a soundbar tudja a DTS-t
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
tipcsi72 #106319 üzenetére
Ha a tv saját lejátszóját használod akkor hiába kötöd a tv-t házimozira sajnos dts hangsáv esetén némafilm lesz. Megoldás lehet egy médialejátszó amit az erősítőhöz csatlakoztatsz(ha 4k képes az erősítőd) és onnan egy hdmi kábellal a tv-be, mert akkor a hangot az erősítőd kezeli a képet pedig továbbküldi a tv-re. Ha a lejátszót közvetlenül a tv-re kötöd akkor be kell állítani hogy milyen hangformátumban küldje a tv-re
-
ArGab
őstag
válasz
tipcsi72 #106321 üzenetére
Élőben nem láttam, fotókon itt össze tudod hasonlítani: [link]
Én nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy ez jobb-e vagy rosszabb. Ha valami világos tükröződik a képernyőn, akkor a matt esetében szétszórja és világosabb lesz miatta az egész képernyő a fotók alapján. Ellenben a G4-en csak maga a fényforrás tükröződik, viszont ott jobban. -
ArGab
őstag
válasz
tipcsi72 #106317 üzenetére
Nem mondom biztosra, de az általam talált információk alapján a Samsung tévék nem támogatják még a DTS passthrough-t sem. Ez azt jelenti, hogy hiába csatlakoztatsz egy DTS-kompatibilis soundbar-t vagy erősítőt az ARC/eARC porton keresztül, és hiába van egy külső lejátszó a tévéhez kötve, a DTS hang nem fog átmenni rajta.
A Dolby Vision hiányát önmagában még elfogadtam volna, de a DTS ilyen korlátozása számomra kizáró ok volt. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
tipcsi72 #106314 üzenetére
Technikailag az S95D a legjobb most, ha nincs szükséged Dolby Vision-ra akkor a Samsung kiváló választás lehet. Ugyanakkor az LG G4 is nagyszerű tv. Nem tudom számít e, de ha a tv belső lejátszójával nézel filmeket, akkor annyit még érdemes tudni, hogy a Samsung nem tudja a DTS-t, így ha ilyen hangsávot tartalmazó filmet nézel, az nem fog megszólalni rajta, az LG tudja a DTS-t. Akár filmre és/vagy játékra szeretnéd..egyikkel sem trafálsz mellé
-
válasz
tipcsi72 #106313 üzenetére
A két LG ugyan az a Tv csak az egyiknek van talpa a másiknak nincs.
Én a G4 mellett voksolnék.
itt össze is tudod öket nézni több szempont alapján. [link] A G4 mellett az ismerten jó, 5 évre szóló garancia,a Dolby Vision támogatás és a jobb mozgásmegjelenítés szól. Fényerőben is szinte ugyan azt tudják de a Samsung jobb azért abban némileg. -
ρσгτσ
addikt
válasz
tipcsi72 #105899 üzenetére
Ez a tartalomtól függ. 2-3 méterre már lehet 65 coltól felfelé nézni a 4K tartalmat. Egészen addig, amíg neked kényelmes. Feltéve, ha filmezésről van szó.
600 ezres kerettel 65C4 vagy 65S90D.
Játéknál már azért nem feltétlen, vagy nem mindenkinek előnyös a nagy méret, ha folyamatosan át kell látni az egész képernyőt és fókuszálni kell egészen távoli pontokra. De a 65 col erre a távolságra, erre a felhasználásra is simán belefér.
Tehát simán nézhetsz 65 colt is ilyen távolságra. Nagyobb méret már nem fér bele ebbe a keretbe.
Szerk.:
Vagyis belefér a keretbe nagyobb méret is, csak nem OLED -ből, hanem mini LED -ből. -
hunspikey
őstag
válasz
tipcsi72 #105888 üzenetére
Mert lehetetlen volt belőle 4k-sat csinálni a fogyasztása miatt, illetve a hdr-hez sincs köze sem. A foszfor azonnal károsodott volna ilyen fényerő szinteken.
Ahogy mondtam bármelyik oled jó lenne.
Ennek ellenére én lg c4-et vennék, az igazán jól belőhető plazmásra! G4 még jobb de nem kell ha nem hdr - ezel.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tipcsi72 #105890 üzenetére
LG -nél van Dolby Vision, DTS, ha ez fontos. Illetve G szériában az alap 3 éven felül ad még 2 év gyártói garanciát csak a panelre.
Az LG mellett általában az szól, hogy rugalmas és nagyjából könnyűnek mondható a garanciális ügyintézés. Szemben például a Samsung -gal.
Ha a 600 ezres keret tartható számodra a tervezett 55 colhoz, akkor szerintem jelenleg S95D vagy G4 a legjobb választás.
-
hunspikey
őstag
válasz
tipcsi72 #105872 üzenetére
Plazkásoknak nagyon nehéz tanácsot adni mivel alapvetően totál rá vannak kattanva a plazma mozgásra amihez fogható sincs ma már. Az oled brutálisan keményen mozog, elsőre szokni kell. Félre ne érts nem hibásan mozog csak a látásunknak nem olyan kényelmes módon mint az inpulzusos plazma belövések. Az oled kint tartja végig a frame - et a 1/FPS ideig és utána azonnal vált nincs átmenet. Általában a 24p 5:5 pulldownban megy hibátlanul de mint mondtam : frame hold van ezért bizony ugrálni fog elsőre. De simán szokható.
A g20 egy jó öreg panasonic jó szar (0.04 nit) feketével 90 nit alatti csúcsfénnyel, 10 körüli szintenkénti delta E értékekkel szóval naa... harmat. A mai oledek bármelyike keresztbe nyeli.
Kérdés csak az hogy meg tudod e szokni hogy vége a plazmás - sajátos és nagyon szerethető képi világnak. Nekem könnyű volt pedig VT60-ról jöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged