- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonex79
aktív tag
válasz
Treff #106785 üzenetére
Ez sztem hülyeség. Qd oledeknek jó a fényereje és kellően "Samsung" színesek is. Kb. ugyanolyan színe van mint egy Samsung qlednek. A fényerőt én környezeti fényhez alkalmazkodva használom (sdr tartalmak) így nagy fényben erősebb a fényereje, este leveszi. Ha valahol zavarna, akkor kikapcsolom ezt éppen. A tukrozodes sokkal kisebb mint az eddigi qled tv-knél, és rengeteg téli sportot nézek, azok is sokkal jobbak dse nélkül az oled tv-n.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Treff #106785 üzenetére
Nem, de ezt feljebb leírtam. Nem torzul a fekete, ha csak nem tükröződik a TV -n egy fényforrás. De szerintem normális esetben senki nem néz úgy TV -t, hogy a képernyő harmadában benne van egy ablak. Ami LG OLED -en még kontúrosabban látszik.
Tehát továbbra sem a szobába beérkező fénnyel, napos helyiséggel van gond.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Treff #106770 üzenetére
Nálam is oldalról jön a napfény. De szerintem ennek a fentinek csak tükröződésnél van jelentősége. Legalábbis én más esetben nem vettem észre. Bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotban.
Azt is csak kíváncsiságból néztem egy-egy modellnél, mert amúgy igyekszem úgy elhelyezni a TV -ket, hogy ne legyen ilyen probléma.
Szerk.:
Illetve LED -ek több helyen is vannak, de azok is tükröződésen kívül. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Treff #106767 üzenetére
S90C, C1, de volt nálam az utóbbi időben C3 is, meg néhány fajta mini LED, sima QLED. Utóbbi 2 típusból TCL és Samsung is. Most is van egy C805.
Ha pont a TV -vel szemben van egy ablak vagy más fényforrás, akkor nagyjából tök mindegy milyen TV -t veszel. Talán egy magas fenyerős mini LED jobb erre, ami kevésbé tükröződik. De ott sem lesz igazán jó.
Szerintem itt nem a TV -re eső fény a lényeg, hanem a tükröződésből eredő problémák. Tehát nem a világos nappali a probléma, hanem a TV elhelyezése.
Szerk.:
OLED -nél szerintem teljesen felesleges a tükröződést vizsgálni. Nem azért mert nem fontos. Hanem azért, mert tök mindegy miért szar. Akkor is szar lesz.S95D lehet esetleg megoldás, de szerintem csodákra az sem képes ilyen elhelyezésnél, mint a fenti tesztben.
-
Csandi
őstag
válasz
Treff #106764 üzenetére
Samsung idióta számozása alapján sok sikert, hogy abból VA panelest tudj kifogni és ne IPS-t
OLED-hez érdemes lemenni vakond üzemmódba igen, de hát az az igazi filmezős élmény. Moziban is lekapcsolják a fényeket. Ha nagyon fényes a szoba szerintem is miniled, de ha tudtok sötétíteni akkor úgy oké az OLED és akkor épp ami az igény ahhoz igazítjátok a fényeket.
Amúgy mindent lehet használni mindenhogy, csak nem feltétlen lesz optimális. -
alaves
addikt
válasz
Treff #106748 üzenetére
Tehát, hogy egyértelmű legyen a gyakorlatban ez így néz ki: nem lesz "cseresznyevöröses" a kép a QD-OLED-en sem (a tesztek fényképei és YT videók általában megtévesztőek, nehéz a QD-OLED kijelzőt tisztességesen, valósághűen fotózni). A TV fényerő beállításától és a környezeti fénytől függően kb. annyit emelkedik a fekete szint amennyit a láthatóság megkíván. A tesztnél is látható, hogy a C4-en hiába marad a fekete fekete (illetve a tükröződéseknél az sem fekete logikusan), a láthatóság tekintetében kevésbé lesz jó világosban.
-
-
szkutyi
addikt
válasz
Treff #105987 üzenetére
Mindkettő tökéletes..tcl szoftveresen felkész csak...
Mindkettő tv nagyon jó választás..hiába több az LG c4 fenyereje azon a bizonyos mérési ábrán, az s90D szín fényereje erősebb jóval...többség ezeket a tv-ket max 50% ős fényerővel használja, ami sdrben kb durván 200nit... Én személy szerint nappal 40/100, este 20-30/100...
-
Treff
aktív tag
válasz
Treff #105980 üzenetére
Elnézést, elírtam az S90D fényerejét.
381 nit valósszerű tesztkörülménynél:
Real Scene Peak Brightness 381 cd/m² (ez C4-él 411 nit)
Peak 2% Window 496 cd/m²
Peak 10% Window 493 cd/m²
Peak 25% Window 497 cd/m²
Peak 50% Window 316 cd/m²
Peak 100% Window 209 cd/m²
Sustained 2% Window 487 cd/m²
Sustained 10% Window 486 cd/m²
Sustained 25% Window 487 cd/m²
Sustained 50% Window 313 cd/m²
Sustained 100% Window 206 cd/m²
Automatic Brightness Limiting (ABL) 0.057
Rtings.comSzóval C4-nek az S90D-vel szemben magasabb nitje van életszerű hasznalatnál, tehát alkalmasabb SDR-re (?), egy mini ledes C765-nek meg még több, csak az szoftveresen elég összecsapottas.
-
szkutyi
addikt
válasz
Treff #105980 üzenetére
Nem úgy működik hogy sdr 411 nit és kész..490 nit kb 10% ablakban ahol feher ....nálam az sdr fényerő kb olyan 150 nitre van belőve..nézd: [kép]
Most nézem nem tud az a Samsung teljes kijelzőn 380at..inkább 200nitde ez d65 fehérnél!
Bőven jó az s90D fenyereje mind sdr és hdr esetében.
Lg-n nálam a logó védelem a lehető keg agresszívebb, de így SEM veszem észre ahogy dolgozik...úgyis maga a logo-t veszi lejebb fényerőben, mert érzékeli hogy az statikus..
Samsungnál is IGY KELLENE mükodjon, de ezt majd megmondja egy samsungos.
További LG c3 képek: [link] -
anderledani
őstag
válasz
Treff #105639 üzenetére
nincs mihez viszonyítanom, de szerintem nincs zöldülés oldalról nézve, talán valami jobb LG panel lehet
Viszont én nem vagyok annyira otthon tv témában és már írni is akartam ezügyben, de a szoftver borzalmas. Nem 60 ezres androidos telefonjaim voltak sosem, és nem vagyok akadozáshoz, bugoláshoz szokva... a menü sokszor akad egyet.
Ami még elég rossz, hogy a képmódok bugosak, van, hogy random a menübe lépve visszavált Film (kalibrált)-ról Normál-ra, és ilyenkor az automata fényerőt nem is engedi bekapcsolni.
Airplay-nél eltűnnek a meglévő beállított képmódok, így a kalibrált is, nincs "Film (kalibrált)". Airplay-nél sem enged automata fényerőt bekapcsolni.
Ezek ismert hibák, ti is tapasztaljátok Samsungon?Továbbá, nekem nincsen a menüben Samsung Gaming Hub (vagy hogy hívják) ahol a felhőn keresztüli játékra lenne lehetőség. Ez itthon nem elérhető?
-
Ébri
senior tag
-
KubanitoS
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Házimozi haladó szinten
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Robogó, kismotor
- Steam Deck
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged