Hirdetés
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindeközben: imacsoport alakult a Parlamentben
gondolom, már csak ez az egyetlen remény... ISten fizesse meg..!
UGYanekkor az EURUSD történelmi távlatokban mozog, majdnem itt a paritás, 1 euró 1,00026 dollárt ér. 20 éve nem volt ilyen.
414,16 az ojró 414,09 a dollár.
Dollárt kellett volna venni, basszus. KArácsonykor még 300 alatt / körül volt... -
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
De vannak atfedesek, marmint van olyan freknvencia ami mind ket orszagban van, nem?. Mind a Pixel, S10 telefonom mukodott a 4G savon Magyarorszagon, feleseg regi meg uj iPhone-ja is mukodik.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nagyjabol. Az 5G-nel lehetnek nemi elteresek
-
concret_hp
addikt
pont besz@rt a telóm és megyek a jueszbe nem sokára, nagyjából minden független teló amit ott vennék az működik itthon is ugye? (persze ami "unlocked")
-
Spet
addikt
Szerinted?
Kifisztották a királyság alatt az államkasszát (tömték haverok zsebét állami megbízással, EU támogatással) , illetve ahogy írták szavazatvásárlás céljából szórták a pénzt a népnek.
Csak hát üres kasszával nem megy előre az ország (valszeg ezért nem telt egy nyamvadt vasalóra, hogy a gatyát kisimítsák), ezért kell az állítólagos "baloldali" politikát követni (amit ők nem tesznek meg, ala választási kampány 2022): adókat vetnek ki.
De öröm lesz nézni/hallgatni évegik hogy a Gyurcsány miatt tartunk itt is 2009 után.
-
Vérboci
addikt
-
-
tbs
addikt
"ha lenne sonka, ehetnenk sonkas szendvicset - ha lenne kenyer..."
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Akkor teljesen megéri inkább hozni külföldről ipari mennyiségben,főleg ha akciós.
És még ismerős lenne aki németben dolgozik. -
parandroid
félisten
Az normál áron 1,69 nálunk. Én akkor szoktam venni egy tálcával, amikor akciósan 0,89.

Belegondolva, még teljes áron is olcsóbb, mint felétek, szóval lehet, kéne importálnom pár akciós kartont.

A bikás márka az alapon, a kétdecis verzióban általában itt is 1 euró darabja, ha a négyet összecsomagolva adják, akkor általában kicsit olcsóbb (3,69, vagy ilyesmi).
p
-
ToBeY
nagyúr
Ma reggel eléggé meglepődtem, amikor 775ft volt az energiaital a bótba.
Lassan olcsóbb lesz uk/us-ben mint itthon. -
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ezek valami kegyetlen szamok. Hogy a banatba hasznaltak ekkora szamokat napi tranzakcikora atlagemberek?
“ A történelem legnagyobb áremelkedése Magyarországon volt a második világháború után. 1945. júliusában hiperinfláció kezdődött; 13 hónapon keresztül tarolt az egész gazdaságban, és végül inflációs világrekord lett a következménye. A havi infláció megközelítette a 41 900 billió (4,19 × 1016) százalékot, az árak 15 óránként duplázódtak. 1946. augusztus 1-jén a magyar pengőt leváltotta a forint, ekkor 400 000 000 000 000 000 000 000 000 000 (4 × 1029) pengő ért egy forintot.[1] A gyors drágulás a vesztett háború, a kifosztott államkassza és az elégtelen termelés törvényszerű következménye volt, ugyanúgy, mint a mind magasabb címletű pénzek kibocsátása s a nyomasztó pénzhiány enyhítésére a „bankóprés” beindítása. Az infláció ütemét jellemzi egy akkori középvezetői beosztásban lévő ember elbeszélése is: a talicskányi egynapi fizetését munka után sietve hazatolta, de felesége egy óra múlva már csak két tojást kapott érte. Az árak alakulására példaként egy korabeli háztartási naplóból idézünk: 1 kilogramm kenyér ára 1945 augusztusában 6 pengő, októberben 27, novemberben hó elején 80, hó végén 135, december első felében 310, második felében 550, 1946 januárjában hó elején 700, hó végén 7000, május elején 8 000 000, a végén 360 000 000, júniusban 5 850 000 000 pengő volt. 1946. augusztus 1-jén jött a forint. ”
Wikipedia -
NoLF
veterán
"Kedden a déli órákban elterjedt a híre annak, hogy a zsír kilója már 90 000 pengőbe kerül. Az a körülmény, hogy egy kiló zsír ára 100 000 pengő, élénken mutatja, hogy a fogyasztóközönség mennyire ki van szolgáltatva a feketepiacnak. Ki tud manapság 120 000 pengőt adni egy kiló zsírért? Mert nemcsak a zsír kerül 135 000 pengőbe, de a drágaság minden vonalon ijesztő. S ha meg is veszi valaki ezt a 165 000 pengős zsírt, pusztán zsírból táplálkozni nem tud. Lehetetlen állapot, hogy amikor egy kiló zsír 180 000 pengő, a fizetések nem emelkednek megfelelő arányban. 215 000 pengőt csak az tud ma zsírért adni, aki feketézik. Mert a kisember számára ez a 238 000 pengő bizony nagy pénz, 296 000 pengőért sokat kell dolgozni, s míg valaki megkeresi azt a 367 000 pengőt, amibe egy kiló zsír kerül, ugyancsak elfárad. Valamikor 470 000 pengőért, vagyis egy kiló zsír áráért sarokházat lehetett vásárolni. Ma egy kiló zsír áráért, 540 000 pengőért már csak egy háromnegyed kiló zsírt lehet kapni.Itt tenni kell valamit! A 768 000 pengős zsírt csak az tudja megfizetni, akinek van annyi pénze, hogy egy kiló zsírért 920 000 pengőt adjon. Mert bizony ma ennyibe kerül fél kiló zsír." (Tabi László)
-
tildy
nagyúr
Mindeközben a szigeten úgy tűnik végre lemond a szőke kócos . Szinte szégyellem , hogy anno főpolginak rá szavaztam .
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
a kamatemelésre rendre gyengülni szokott a forint. minden mindegy alapon én most már kipróbálnám, hogy csökkenteném a kamatot. kicsit összezavarnám a "befektetőket"

-
válasz
parandroid
üzenetére
mi így emelünk kamatot, oszt' jónapot..!

mekkora hitelességi deficit van itt, de tényleg.... -
bobsys
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
a haboru meg a brusszeli gazdasagi szankciok miatt van az egesz, Magyarorszag kormanya a beke kormanya, ha eljon a beke akkor stabilizalodik a helyzet. A kormany minden jol tesz, a haboru meg a brusszeli gazdasagi szankciok (jah ezt mar irtam)
(kulonben is, mar mondtam, forintban jon a fizetes nem euroban) -
közben megvolt a 416-os euróés 409-es dollár is. De szerencsére az mnb és a kormány szerint minden rendben van.
kíváncsiságból megnéztem az MNB fészbúk oldalát. Hátha írnak valami okosat, miközben ilyen jól megvédik a pénzünk vásárlóértékét. Idézem az elmúlt napok posztjainak a címeit:
-Hogyan fog hatni a klímaváltozás a fejlestt országok gazdaságára?
-Bankkártyahaszánlat külföldön-zacskómentes világnap (!)
-megjelent a hitelintézeti szemle-mnb alapkamat 7,75%-közel 40 ezren választották a fogyasztóbarát személyi hitelt
-Hetvenmilliós bírság a jogosulatlan alkusz és jelzáloghitel közvetítő Bankmentor Kft.-nek
-NE VÁLJON ONLINE CSALÁS ÁLDOZATÁVÁ!
-Mit jelent az, hogy fenntartható befektetés?
-Hiánypótlások után sem felelt meg a Raiffeisen Bank az MNB előző határozatának
-Az ügyfelek 84 százaléka használ már digitális banki csatornákat!
-Allianz Biztosító: hibás ügyféltájékoztatás a „kötelezőről” és az életbiztosításokrólcsak a fontos dolgok, na.mondjuk van köztük hasznos is
pl. Bankkártyahaszánlat külföldön: fizesd ki még ma, most csak 410, de mire a bankod holnapután elszámolja, már 420 lesz..!
-
lenox
veterán
Tehat volt 1000 euroja, amit 380-ert vett, amikor is 10 euro volt a pizza, tehat 100 pizzanyi penze volt. Ma ez 412kHUF-ot er, amikor is 15 euro a pizza, a nyeresegbol vesz egy pizzat, es a maradek 985 euro is er meg 65.67 db pizzat. Jol meggazdagodott, hiszen bar kevesebb pizzat er a penze, de azok sokkal ertekesebbek.
-
ToBeY
nagyúr
Ez a hitrelen hőmérséklet ugrás most nekem nem esik jól..
-
használj revolutot, azt azonnal beterhelik.
illetve lehet bármikor váltani, átrakni devizába bármit, nagyon jó árfolyamon (ilyen 1 ft a spread, míg a bankomnál amúgy 16 Ft)
mindez gyakorlatilag ingyen.Engem az b*sz fel, hogy nem adtam el a lakásom jó drágán, és nem raktam be az árát dollárba még év elején....
-
tényleg, arról volt már szó,hogy 406,6 az ojró, és 395,2 a dollár?

sose volt még ilyen jó

közben az állampárt népszerűsége 60+%. Argentína álmaidban visszainteget...
uui.
A 10 éves EURHUF-csárt igazából egy nagy bránerre hasonlít, de a magyaroknak ez kell
-
válasz
Vérboci
üzenetére
a sör mindenhez passzol.

csak a borhoz nem.
(és a téli mínusz 10 fokhoz.)Ui. @Bleki: a Bükk-fennsíkon tegnap 28 fok volt, ma hajnalban pedig fagyott...
én ugyanekkor Mátyásföldön az erdőben ma 25 fokot mértem hajnalban, amire azt mondta a netatmo drágám, hogy feels like 28.De remélem, végre nem fáztok, na.
-
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Ertelek persze, siman benne van, hogy bizonyos etelekhez nem passzol szerinted
en meg tejet nem innek semmilyen etelhez (mas kerdes, hogy amugybsem iszom mar ezer eve alapbol ugyebar) de az avatarom kezebe nem hiaba kerult egy korso sor, nekem az meg a makos tesztahoz is belefer 🤣 -
Vérboci
addikt
hát ahogy a rántottához sem passzol nekem a sör, úgy a pizzához sem. nem azt mondtam, hogy nem szabad ilyet csinálni, csak az én ízlésem szerint a pizza nem sörös.
ezt anno úgy hidaltam át - amikor még úgy egyébként ihattam sört - hogy kértem valami üdítőt a kaja mellé. előtte utána mehetett a sör.
de pl. nálunk vacsorához szinte mindig tejet iszunk, de ha pizza a vacsi, akkor nyilván nem. ahhoz csak víz, vagy üdcsi. -
gaborbol
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Amikor en voltam egyiptomban akkor is mindenki nyomta az angolt a szallodatol kezdve az osszes latvanyossaggal bezarolag, fakultativ program, buvarkodas, lopikula, a bazarba meg kiabaltak utannad a helyiek, hogy " Gyere magyar vegyel valamit!"
Szervezett ut volt Hurgadaba, volt kint elo magyar holgy a "helyi idegenvezo" aki nagyon nagy fegyverteny volt, tudasa egy valodi feneketlen kut volt.
Jott Kairo-piramisok, o mar annyiszor volt, nem jon, mar nagyon unja, de mindenki vigyen hosszu madragot meg pulovert, mert a piramisba nagyon fogsz fazni.
Hat megerkezunk, helyi szuletesu idegenvezeto,meglatta a nepet leszallni a buszrol megszolal magyarul.
En nem erteni magyar, delbe kijon sivatagba??? hosszu nadrag, meg es pulover??? Normalis ?!
Piramis meleg, paras! Pulover????!!!
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nem tudom, mennyire varom hogy hazaerjunk, mindenesetre holnaptol kapunk egy kis izelitot a betonpokolbol Napolyban... Itt most eleg nehez a legzes, pedig csak 28-30 fok.van ejjel-nappal, melle viszont 80-95% paratartalom - ez biz megvisel. A ruhak sem szaradnak meg a teraszon
(Lampedusa) -
BlacKSouL
addikt
Margóra jegyezzük fel, meleg van. 5-kor 35, fél8-kor 34 fokcelziusz. vagy zeusz. nemtom
Szárazmeleg, ezt úgy szeretem is. Forró széllel, amit meg Surda. Úgy érzem hamarosan jön a monszunkettő. Mert augusztusig nemis jó ennyi száraz, meg ritka is. Persze öntözésre fejleszthettek volna évtizedek óta, de arra nem járt támogatás csak a pusztultatásra. Most meg megy az aszálysírás. Jogosan, de rákényszerítve.
No mindegy, a klíma jó, és jogos. Ha bent vagyok ezt, ha kint vagyok azt. Panasz nincs. -
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Köszi,ezt még nem próbáltam azt hiszem,csak amiket ajánlgatott a googleplay.
-
ToBeY
nagyúr
Vajon melyik az az időjárás jelző app,ami jó eséllyel eltalálja legalább az aznapi időjárást?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mi Antalya-tól voltunk kb 60km egy városban többször,ott főleg a német ment, és újabban az orosz,de azért megértették a basic angolt..
Mondjuk olyan szinten német volt a személyzet(török szülők gyermeke akik már németben születtek),hogy Németországban élt és járt egyetemre a csaj,de eljött Török o dolgozni ilyen aerobik edzőnek -
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Akkor csak én voltam olyan szállodákban Törökbe (Egyiptomba és Tunèziában meg nem jártam) ahol a full személyzet és vendégek zöme orosz vagy német volt.
-
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Megnézve a képet én azt tippelném,hogy Tunézia,Egyiptomba készülthetett ott pedig semmire nem mész az angollal.Már Törökországban sem tudtam mit kezdeni az angollal,mert startból mondta a recepciós német,vagy orosz amin beszélgethetünk.
-
concret_hp
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
és magyarul

azé' ez az éjfélkor még 26 fok van téma ez elég kemény , nem annyira szeretem a rántottát, de a poén kedvéért lehet kipróbálom meg tudom-e sütni a teraszon... délután ilyen 54-56 fokra áll be a terasz burkolat, ami világosszürke, szerintem egy fekete wok okés lesz

-
AMD Power
titán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem tudott angolul.
Arabul meg franciául motyogott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Mikrotik routerek
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest