- Google Pixel topik
- Microsoft Rewards
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
-
83200 - 83101
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 85901 85900 - 85801 85800 - 85701 85700 - 85601 85600 - 85501 85500 - 85401 85400 - 85301 85300 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Én úgy ismerem hogy BZmot [link]
Igazi 40 éves, nem jól karbantartott, 10 km-t 20 perc alatt teszi meg, állomásig 5 perc séta, meg állomástól 10 perc gyaloglás, vagyis kb. ha 5:15-kor zárom a lakást, 5:51-kor nyitom az irodát.
De van. Pont mint a 80-as években. Savanyú is, de a mienk
[kép] [kép] [kép] [kép] -
tildy
nagyúr
Miből van a füled inkább ?🤣
-
tildy
nagyúr
-
Lortech
addikt
-
concret_hp
addikt
nagy kár , hogy a nép mérhető részének ez már túl bonyi... szerintem biztos lehetsz benne, hogy a kollega is érti miről van szó

én meg ma összefutottam a szomszéddal, évente 2 hetet szeretne itthon lenni, de általában csak 1 sikerül... legjobb szomszéd evör
amúgy igazi 40es jól karban tartott csajszi ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vérboci
addikt
na de érted, igazából nincs hiány. hiány csak "ezen" az áron van. csakhogy az olcsó de nem kapható cukorból nem lesz lekvár, a drága de kaphatóból meg talán lenne...
-
fokukac
nagyúr
ma 5 boltban voltam, mire tudtam venni 2 tetves kiló kristálycukrot, hogy tudjunk eperlekvárt csinálni és ne a földön rohadjon meg a sok gyümölcs.
az 5. boltban (cba) is csak 1 kilót akartak adni, aztán amikor erre farkasemberré változtam, kétszeri kasszázásra ment a két kiló is.
mondtam is apósomnak, hogy a szeptemberi szürethez kezdheti gyűjtögetni a cukrot...
beteg egy ország ez...Kornai írt anno egy könyvet a szocializmusról. Az volt a címe, hogy "A hiány".
Na, ez valósul meg most.
Hungartína, ez lesz itt. -
Vérboci
addikt
ma 5 boltban voltam, mire tudtam venni 2 tetves kiló kristálycukrot, hogy tudjunk eperlekvárt csinálni és ne a földön rohadjon meg a sok gyümölcs.
az 5. boltban (cba) is csak 1 kilót akartak adni, aztán amikor erre farkasemberré változtam, kétszeri kasszázásra ment a két kiló is.
mondtam is apósomnak, hogy a szeptemberi szürethez kezdheti gyűjtögetni a cukrot...
beteg egy ország ez... -
Spet
addikt
-
parandroid
félisten
Szerintem mindegy, nem a házzal van a baj.
p
-
tope
addikt
Beton az ilyen, "0" hangszigetelés, viszi a hangot rendesen...
-
fokukac
nagyúr
képzeljétek, új szomszédaink vannak a földszinten.
Hallom, ahogy lépnek, vagy ahogy a gyerek szaladgászik, mintha kalapáccsal vernék a falat. két emelettel lejjebb (bár földszint, az is födém, ugye, jó kis járólappal). SZerintetek miből van a házunk? -
Vérboci
addikt
Tekintve, hogy a szalagcím a pofámba ugrik, ha szeretném, ha nem, de szerencsére a részletektől eddig sikerült megkímélni magam. Nem lehetne, hogy legalább ittnem ezt a moslékot kenegetnénk egymásra. Tudom, hogy a pina, az pina, de legyen már eg szint, ami alá nem megyünk, léccike.
p
jaja, ne süllyedjünk le. ráadásul állítólag ez a azahriah gyerek nem tartja el a kisujját, amikor szürcsöli a teát... hallatlan...
-
ToBeY
nagyúr
Tekintve, hogy a szalagcím a pofámba ugrik, ha szeretném, ha nem, de szerencsére a részletektől eddig sikerült megkímélni magam. Nem lehetne, hogy legalább ittnem ezt a moslékot kenegetnénk egymásra. Tudom, hogy a pina, az pina, de legyen már eg szint, ami alá nem megyünk, léccike.
p
Én is a rádióban hallottam reggel,gondoltam bedobom,de akkor sorry
-
parandroid
félisten
p
-
tope
addikt
-
ToBeY
nagyúr
-
tbs
addikt
jonnek az onkori valasztasok, kell a hatszel
(van bennem pozitivabb olvasat is, de annyira naiv, hogy nem merem leirni...
) -
NoLF
veterán
-
Vérboci
addikt
-
NoLF
veterán
-
Vérboci
addikt
-
Spet
addikt
-
tope
addikt
Mit szóltok a 78 éves polgi és feleségéhez?
Vajna Timi is meghajol előtte... -
tildy
nagyúr
Elvileg elég biztonságos , de az ördög nem alszik .
-
tildy
nagyúr
Nem tudom szétszedni kívülről elemcseréhez , de rá tudok rakni egy 9 voltosat a direkt az ilyen vészhelyzetre kialakított pontokra. És akkor már a kis kártyámmal tudom nyitni.
-
lenox
veterán
Neked is meg concret_hp-nak is írom. Épületautomatizálást tanultam anno, így ezekbe a ketyerékbe kb bele vagyok bolondulva.
Nest thermostatunk van, sajnos még csak a 2. generációs, illetve az amerikai típus ennél annyival tud többet emlékeim szerint, hogy ott a légkondit is képes vezérelni. A miénk sajna nem.
Nest protect tűzés szémonoxid érzékelőink vannak, philips hue világítási rendszerrel, így ha véletlen pl kicsit jobban megsül a tűzhelyen a bacon, akkor már volt olyan " szerencsénk", hogy a kis házikóban a férjem lámpái elkezdtek vörös fényben "pulzálni".
A bejáratnál olyan kilincsünk van, amely kulcs nélkül, RFID-is bilétával, illetve telefonnal is nyitható, márkát talán érthető okból nem mondanék itt. Össze vannak kapcsolva a fenti rendszerek, a kilincses rendszer kezeli a lámpákat. FÉrjem mondta, hogy onnét tudja, hogy már mindjárt itthon vagyok, hogy az előszobában felkapcsol a lámpa.
márkát talán érthető okból nem mondanék itt
Miert, az security risk? Ezek szerint nekem nem ertheto...Amugy ha kivulrol lehet elemet cserelni, akkor rosszakaro meg is tudja rongalni, hogy ne lehessen elemet kotni ra, igy kinyitni?
-
BlacKSouL
addikt
[lord of the manor, king of the castle]
Végülis már elmúlt 2015, csak még a b&d hydratort hiányolom, meg a hoverboardot -
Zolás
addikt
Hülye kérdés valóban, a bejárati ajtó kilincse nincs bekötve elektromos hálózatra, elemről megy. Egy 9 V-os elem mindig van a táskánkban arra az esetre, ha lemerülne a zárban lévő, amiről azért korábban már hangjelzéssel, meg a telómon is jelez. De ekkor sem tud valaki instant bejutni, vagy a telefonjainkon hozzárendelt kulcs, vagy az rfid-is kulcskarika kell a nyitáshoz.
És kívülről szét tudod szedni a zárat elemcseréhez?
Nekem nincs ennyi bizalmam a modern technika felé, régimódi vagyok, a zár az rendes kulcsos, nem elektronikus, meg ilyesmi. -
tildy
nagyúr
Hülye kérdés valóban, a bejárati ajtó kilincse nincs bekötve elektromos hálózatra, elemről megy. Egy 9 V-os elem mindig van a táskánkban arra az esetre, ha lemerülne a zárban lévő, amiről azért korábban már hangjelzéssel, meg a telómon is jelez. De ekkor sem tud valaki instant bejutni, vagy a telefonjainkon hozzárendelt kulcs, vagy az rfid-is kulcskarika kell a nyitáshoz.
-
Zolás
addikt
Neked is meg concret_hp-nak is írom. Épületautomatizálást tanultam anno, így ezekbe a ketyerékbe kb bele vagyok bolondulva.
Nest thermostatunk van, sajnos még csak a 2. generációs, illetve az amerikai típus ennél annyival tud többet emlékeim szerint, hogy ott a légkondit is képes vezérelni. A miénk sajna nem.
Nest protect tűzés szémonoxid érzékelőink vannak, philips hue világítási rendszerrel, így ha véletlen pl kicsit jobban megsül a tűzhelyen a bacon, akkor már volt olyan " szerencsénk", hogy a kis házikóban a férjem lámpái elkezdtek vörös fényben "pulzálni".
A bejáratnál olyan kilincsünk van, amely kulcs nélkül, RFID-is bilétával, illetve telefonnal is nyitható, márkát talán érthető okból nem mondanék itt. Össze vannak kapcsolva a fenti rendszerek, a kilincses rendszer kezeli a lámpákat. FÉrjem mondta, hogy onnét tudja, hogy már mindjárt itthon vagyok, hogy az előszobában felkapcsol a lámpa.
Hülye kérdés, de hosszabb áramszünet esetén azért nyitható a bejárati ajtó hagyományos módon is, vagy irány az ablak? Tetszik az okosotthon ötlet, csak nem tudom mi lesz, ha nincs áram huzamosabb ideig.
-
tildy
nagyúr
Na ez kiraly, nem is hallottam meg ilyenrol, milyen termosztat vagy rendszer ez?
tildy: ugyan ez a kerdes, milyen rendszer ez?Ha a haz kulso vilagitasat fel tudna kapcsolni valami, vagy a nagyon meredek kocsifeljaro vilagitasat, akkor nem kene a napelemes led lampa minimalis fenyere hagyatkozni.
-
tildy
nagyúr
Be tudom állítani 14-re is. A 9 kb arra van, ha hosszabb időre ( pl egy-két hétre) nincs itthon az ember, akkor ne fagyjanak el a csövek.
Szerintem még életemben nem láttam ebben a lakásban olyat, hogy 18 fok alatti hőmérséklet lett volna.
-
fokukac
nagyúr
-
bobsys
veterán
Na ez kiraly, nem is hallottam meg ilyenrol, milyen termosztat vagy rendszer ez?
tildy: ugyan ez a kerdes, milyen rendszer ez?Ha a haz kulso vilagitasat fel tudna kapcsolni valami, vagy a nagyon meredek kocsifeljaro vilagitasat, akkor nem kene a napelemes led lampa minimalis fenyere hagyatkozni.
Szerintem a Nest tudja ezt
-
Vérboci
addikt
-
fokukac
nagyúr
A miénk konkrétan eco módba megy akkor. NEm kapcsolom le a fűtést, de eco müódban nem engedi 9 fok alá hűlni a lakást. Mikor meg jövök vissza, akkor meg beállítom, hogy kapcsolja vissza. A legjobb azonban az, hogy a láma már akkor felkapcsol az előszobában , mikor már az épületnél vagyok. Sőt, a bejárati ajtó is automatikusan le tud zárni, ha elmegyek otthonról. ( azt azért még magam zárom egyelőre)
nincs is jobb egy 9 fokos lakásnál

(bocs, nem hagyhattam ki) -
concret_hp
addikt
A miénk konkrétan eco módba megy akkor. NEm kapcsolom le a fűtést, de eco müódban nem engedi 9 fok alá hűlni a lakást. Mikor meg jövök vissza, akkor meg beállítom, hogy kapcsolja vissza. A legjobb azonban az, hogy a láma már akkor felkapcsol az előszobában , mikor már az épületnél vagyok. Sőt, a bejárati ajtó is automatikusan le tud zárni, ha elmegyek otthonról. ( azt azért még magam zárom egyelőre)
a zárhoz mi kell amúgy? teló bluetooth / wifi? vmi ilyesmi jó lenne nekem is, mert kívülről nincs kilincsem és örök félelmem, hogy 1x kizárom magam

-
gaborbol
őstag
-
tildy
nagyúr
-
emvy
félisten
-
tbs
addikt
nem győztél meg

nincs olyan irodalom a neten jacuzzi vagy egyéb hűtés-fűtés témában ami rendszeres használat mellett az on-off üzemet részesítené előnyben.
én maradok a bekapcsolt állapotnál azzal, hogy ha előreláthatólag 3-4 napig nem fürdünk, akkor visszaengedem 25 fokig. ennyit nyáron, lefedve mondjuk fűtés nélkül is tartani fog.
és most megyek csobbanni. 37 fokos... (35-re van állítva, de egész délután sütötte a nap
)gyakorlo (bahh) jacuzzi uzemelteto velemenye: ha nem hasznaljuk az otomatat clean-onlyba nyomom (egy gonb), ha be akarunk ulni, akkor elotte meg kivesszuk belule (ua. gonb), 2-3ora utan mar bufe, illetve eleg fasza, hogy bemaszol azonnal a ritkan 20fok alattiba, es a vesedet simogatja a 40+os viz. a clean-only/standby homerseklet kulon allithato, nalunk az 18, az uzemi pedig 31. a fenti rutint es az ertekeket kb. a kezikonyv javasolta. szoval mi kvazi lekapcsoljuk, lenox okfejtese a holepcsorol teljesen oke.

disclaimer: a medence ~92%-a futott helysegbe log, csak a felso 10cm van a teraszon. ~20eves konstrukcio, nem hinnem hogy azota butabbak lettek... -
Vérboci
addikt
valahol itt van a kutya elásva én is azt gondolom, hogy tudniillik milyenek a külső körülmények, mennyit hűl a víz, milyen gyakran van használva és milyen melegen.
tegnap kikapcsoltam a fűtést és 12 óra alatt 4 fokot hűlt (35 --> 31).
mondhatjuk hogy nyári éjszaka volt, most reggel is már 18 fok van. -
lenox
veterán
Ez hogy jon ide? En lusta vagyok, nem nyulok hozza, ha nem muszaj. Csak tudom rola, hogy nem az a takarekos. Persze ez ugyanaz, mint a "Reszesitene elonyben != kevesebbet fogyaszt". Fogadd el, hogy nem igy hasznalod a legkevesebb energiat, es csinald ahogy jolesik.
-
NoLF
veterán
Nem akarok belevau, mert szerintem minden mindentol fugg.
ilyen idoben ha lenne futott jacuzzim, valoszinu lekapcsolnam mert nem hul ki annyira napok alatt sem, hogy ne tudna nagyon keves energiaval felfuteni, ugyanakkor nagyobb medencenel/hidegebb idoben tuti a szintentartast valasztanam.
haz ugyben nalunk pl ha elmegyunk par napra akkor koppra lehuzzuk a futest (kiveve ha sulyos minuszok vannak kint) mert jo a haz hotartasa es ha 5 fokkal is csokken, fel ora alatt visszarantjuk siman (kerdes persze, hogy ez a brutalis havi 8 ezer ftos gazszamlamnak ad-e egy 500ftos pofont vagy kvazi ugyanannyit koltok el vele, mintha szinten tartanam…)szoval en maradnek a korulmenyek meghatarozzak a konkret esetet megallapitasnal, mert az elmeleti fizika nagyon ritkan helytallo a gyakorlatban az esetek tobbsegeben SZVSZ
-
fokukac
nagyúr
-
Vérboci
addikt
Miert, melyik reszet nem ertetted vagy nem ertettel egyet vele? Vagy csak nem erdekel? Persze attol meg igaz.
Reszesitene elonyben != kevesebbet fogyaszt. Persze, azt nem fogjak mondani, hogy ha mindennap hasznalod, akkor erdemes kikapcsolni, hogy amikor bemennel varnod kelljen. Attol meg az fogyasztana kevesebb energiat, es ezzel viszont tele a net.
te a lakást hogyan fűtöd, ha elmész egy hosszú hétvégére otthonról? lekapcsolod a fűtést?
-
lenox
veterán
nem győztél meg

nincs olyan irodalom a neten jacuzzi vagy egyéb hűtés-fűtés témában ami rendszeres használat mellett az on-off üzemet részesítené előnyben.
én maradok a bekapcsolt állapotnál azzal, hogy ha előreláthatólag 3-4 napig nem fürdünk, akkor visszaengedem 25 fokig. ennyit nyáron, lefedve mondjuk fűtés nélkül is tartani fog.
és most megyek csobbanni. 37 fokos... (35-re van állítva, de egész délután sütötte a nap
)Miert, melyik reszet nem ertetted vagy nem ertettel egyet vele? Vagy csak nem erdekel? Persze attol meg igaz.
Reszesitene elonyben != kevesebbet fogyaszt. Persze, azt nem fogjak mondani, hogy ha mindennap hasznalod, akkor erdemes kikapcsolni, hogy amikor bemennel varnod kelljen. Attol meg az fogyasztana kevesebb energiat, es ezzel viszont tele a net.
-
Vérboci
addikt
Az elso baj, hogy 20-rol 35 fokra futest teszel a merleg egyik oldalara, es 24 ora hotartast a masikra. Minimalis a valoszinusege, hogy ennyi ido alatt pont 15 fokot hulne. Ha gyorsan szokik a ho, akkor jobban lehul, ha lassan, akkor kevesbe. Pont ez a lenyeg. Pont annyit kell visszemelegiteni, amennyi ho kiszokik. Akkor is, ha kvazi folyamatosan futod allando homersekletre, meg akkor is, ha eloszor hagyod kihulni, es utana visszamelegited. Szoval az energiaigeny pont annyi, amennyi ho kiszokik. Az meg lassabban szokik, ha alacsonyabb a viz homerseklete (tehat kisebb a homersekletkulonbseg).
Amugy tok egyszeru gondolatkiserlet. Kint 10 fok van, medencet 30 fokon akarod elvezni. Egyik opcio hogy folyamatosan futod, es 30 fokon tartod, masik meg, hogy hagyod lehulni. Melyikhez kell kevesebb energia, hogy 10 evig 30 fokon tartod, vagy ha hagyod lehulni 9 ev 364 napig, es utana az utolso napon visszamelegited? Azt ugye nyilvan sejted, hogy ha lehult 10 fokra a viz, akkor mar nem hul tovabb (persze valojaban a parolgas miatt de, de az meg egy bonyolitas). Hat arra kell rajonni, hogy a ket veglet kozott (30 es 10 fok) atmenet is van. Tehat a hoszokes sebessege legnagyobb 30 foknal, 10-nel kvazi nincs, a ketto kozott meg a 30 fokosnal kisebb, a 10 fokosnal nagyobb. Vagyis ahogy elkezdett a viz hulni egybol kisebb a hoszokes sebessege.
De keress utana neten, mas is hallott mar fizikarol.
nem győztél meg

) -
lenox
veterán
én hiszek a gyártónak. is.
20ról 35 fokra felfűteni tuti, hogy több energia, mint 24 órát hőntartani egy kvázi zárt rendszert.
óránként 1-2 fokot emel a fűtés, tehát a fenti esetben 8-15 órát megy a fűtés, ha újra kell melegíteni. Tippem szerint 24 óra alatt a hőntartás nem igényel ennyi üzemidőt (a termosztát kapcsol ugyebár).a gyártó oldalán az van, hogy rendszeres (heti 3 vagy több) használat mellett a folyamatos hőntartás a gazdaságosabb, ritkább használat esetén pedig célszerű visszább venni a hőfokot, de akkor sem érdemes lekapcsolni.
Az elso baj, hogy 20-rol 35 fokra futest teszel a merleg egyik oldalara, es 24 ora hotartast a masikra. Minimalis a valoszinusege, hogy ennyi ido alatt pont 15 fokot hulne. Ha gyorsan szokik a ho, akkor jobban lehul, ha lassan, akkor kevesbe. Pont ez a lenyeg. Pont annyit kell visszemelegiteni, amennyi ho kiszokik. Akkor is, ha kvazi folyamatosan futod allando homersekletre, meg akkor is, ha eloszor hagyod kihulni, es utana visszamelegited. Szoval az energiaigeny pont annyi, amennyi ho kiszokik. Az meg lassabban szokik, ha alacsonyabb a viz homerseklete (tehat kisebb a homersekletkulonbseg).
Amugy tok egyszeru gondolatkiserlet. Kint 10 fok van, medencet 30 fokon akarod elvezni. Egyik opcio hogy folyamatosan futod, es 30 fokon tartod, masik meg, hogy hagyod lehulni. Melyikhez kell kevesebb energia, hogy 10 evig 30 fokon tartod, vagy ha hagyod lehulni 9 ev 364 napig, es utana az utolso napon visszamelegited? Azt ugye nyilvan sejted, hogy ha lehult 10 fokra a viz, akkor mar nem hul tovabb (persze valojaban a parolgas miatt de, de az meg egy bonyolitas). Hat arra kell rajonni, hogy a ket veglet kozott (30 es 10 fok) atmenet is van. Tehat a hoszokes sebessege legnagyobb 30 foknal, 10-nel kvazi nincs, a ketto kozott meg a 30 fokosnal kisebb, a 10 fokosnal nagyobb. Vagyis ahogy elkezdett a viz hulni egybol kisebb a hoszokes sebessege.
De keress utana neten, mas is hallott mar fizikarol.
-
concret_hp
addikt
20ról 35 fokra felfűteni tuti, hogy több energia, mint 24 órát hőntartani egy kvázi zárt rendszert.
óránként 1-2 fokot emel a fűtés, tehát a fenti esetben 8-15 órát megy a fűtés, ha újra kell melegíteni. Tippem szerint 24 óra alatt a hőntartás nem igényel ennyi üzemidőt (a termosztát kapcsol ugyebár).a gyártó oldalán az van, hogy rendszeres (heti 3 vagy több) használat mellett a folyamatos hőntartás a gazdaságosabb, ritkább használat esetén pedig célszerű visszább venni a hőfokot, de akkor sem érdemes lekapcsolni.
20 fokra nem fog lehűlni, én ahogy néztem a mostani hidegebb éjjeleken ilyen 4 fokot hűlt, de annyira nem méregettem.
-
Vérboci
addikt
szerintem jobb kikapcsolni, ahogy a kollega is írja, holnap ráküldöd használat előtt pár órával azt' jóvan...
az a pár óra mennyi pontosan? nyilván attól függ, hogy a 35 fokos víz mennyit hűl egy nyári éjszaka és egy nyári délelőtt alatt. ezt ki fogom próbálni.
-
Vérboci
addikt
-
concret_hp
addikt
szerintem jobb kikapcsolni, ahogy a kollega is írja, holnap ráküldöd használat előtt pár órával azt' jóvan...
-
lenox
veterán
Hat nekem fizikabol azt tanitottak, hogy a hoaram aranyos a derivalttal, tehat itt a homerseklet kulonbseggel, vagyis tobb ho szokik ki, amig melegebb, tehat ez nem tunik igaznak.
-
Vérboci
addikt
amikor összeraktam, akko rmeleg vízzel lett feltöltve, hétfőig egész jól ment a délután rűsüt a nap és melegszik, naplemente környékén kis áztatás és öröm bódottá. kedden hogy sz@r idő volt, jól lehűlt. most tegnap éjjel megint 7 fok volt, úgy néz ki egy 27 (lehet belenyalt a 28ba is) -> 23 hűlés volt az éjjel... valami solar fóliát akarok rá szerezni, de vannak azért ennél fontosabb dolgok is.
sztem ne hagyd bekapcsolva a fűtést, aznap bekapcsolod aztán csá...
na, ma megvolt az első pancsizás. 35 fokos vizet csináltam, parádés volt. hagyom bekapcsolva a fűtést és a keringetést is, mert holnap folytatjuk. a gyártó is azt írja, hogy ha rendszeres a használat, az akkor takarékosabb, ha mindig megy.
-
tope
addikt
Vangelis, 79 éves volt
-
concret_hp
addikt
hagyjuk a vállalati struktúrák elemzését. a jacuzziról beszélj. mi van vele. milyen? mennyire fűtöd fel? mindig bekapcsolva hagyod?
tegnap délután mi is összeraktuk, feltöltöttük. beklóroztam a vizet, kicsit járattam, de nem tudom, hogy hagyjam-e folyton bekapcsolva a keringetést \ fűtést, hisz jó esetben csak péntek délután, de lehet hogy csak vasárnap fogjuk tudni használni
[kép]amikor összeraktam, akko rmeleg vízzel lett feltöltve, hétfőig egész jól ment a délután rűsüt a nap és melegszik, naplemente környékén kis áztatás és öröm bódottá. kedden hogy sz@r idő volt, jól lehűlt. most tegnap éjjel megint 7 fok volt, úgy néz ki egy 27 (lehet belenyalt a 28ba is) -> 23 hűlés volt az éjjel... valami solar fóliát akarok rá szerezni, de vannak azért ennél fontosabb dolgok is.
sztem ne hagyd bekapcsolva a fűtést, aznap bekapcsolod aztán csá...
-
NoLF
veterán
Bologna nagyon jó hely, és stratégiailag is jó az elhelyezkedése. Nagyon érdekes túrákat lehet onnan indítani különböző irányokba (Ravenna, Modena, Ferrari és Lamborghini gyár, Imola), és akár pl. Firenze és Milano is nagyon közel van vonattal. Illetve Bolognában is lehet bolyongani órákat.
tudom, voltam már például most is, meg februárban is. Eddig Ravenna, Modena, Maranello (múzeumostól), Imola megvolt, Firenze is, most meg Milánó is. elvileg dolgozni mentünk, gyarkolatilag 3 nap meló 3 nap mászkálás volt a program, megvolt Torinó is.
most 3 napra megyünk Novara-ba, asszony dolgozni, én meg hát... leginkább szerintem sétálgatni és hideg sört inni, de prosecco is előforulhat. ugyanakkor vonattal elérhető ez-az úgyhogy lehet kirándulok egyet, (mert most nem kocsival megyünk)
a kérdés, amit föltettem főnökéknek, hogy ha már ott vagyok, akár átvonatozhatok vasárnap bolognába mikor az asszony visszajön, hétfőn-kedden melózom az esetleges szállodából, szerdán-csütörtökön meg kinézek a kiállításra azt csinálni amit most milánóban is csináltam (mert ugyan főnökék ott voltak, de mivel kultúráltabb nyelveket én beszélek inkább, ők túl sok mindent nem csináltak) - viszont erre még nem jött válasz. nem ártana tudni, vigyek-e inget-gatyát, mert ahhoz külön bőrönd kell a repülőre

sebaj, ha igen, ha nem, én 3 napig jól megleszek magam, ha már SENKI nem akar innen velem jönni...
-
venember83
nagyúr
tök jó, hogy visszajöttem Olaszból (3 nap helyett 6 lett belőle) mert ma este megyek vissza. ha mindent előre tudok, nyilván nem jövök haza, de tiszta ruha nélkül a 32 fokban nem az igazi, főleg hogy leginkább csak hosszú cuccokat vittem a tárgyalások miatt...
no de a még jobb, hogy az még mindig nem derült ki, hogy vasárnap jövünk vissza terv szerint, vagy esetleg ismét maradnom kell, mert amúgy Bolognában is van egy kiállítás szerdától...
a munkát meg ki fogja elvégezni?
Bologna nagyon jó hely, és stratégiailag is jó az elhelyezkedése. Nagyon érdekes túrákat lehet onnan indítani különböző irányokba (Ravenna, Modena, Ferrari és Lamborghini gyár, Imola), és akár pl. Firenze és Milano is nagyon közel van vonattal. Illetve Bolognában is lehet bolyongani órákat.
-
NoLF
veterán
tök jó, hogy visszajöttem Olaszból (3 nap helyett 6 lett belőle) mert ma este megyek vissza. ha mindent előre tudok, nyilván nem jövök haza, de tiszta ruha nélkül a 32 fokban nem az igazi, főleg hogy leginkább csak hosszú cuccokat vittem a tárgyalások miatt...
no de a még jobb, hogy az még mindig nem derült ki, hogy vasárnap jövünk vissza terv szerint, vagy esetleg ismét maradnom kell, mert amúgy Bolognában is van egy kiállítás szerdától...
a munkát meg ki fogja elvégezni?
-
Vérboci
addikt
-
ToBeY
nagyúr
hagyjuk a vállalati struktúrák elemzését. a jacuzziról beszélj. mi van vele. milyen? mennyire fűtöd fel? mindig bekapcsolva hagyod?
tegnap délután mi is összeraktuk, feltöltöttük. beklóroztam a vizet, kicsit járattam, de nem tudom, hogy hagyjam-e folyton bekapcsolva a keringetést \ fűtést, hisz jó esetben csak péntek délután, de lehet hogy csak vasárnap fogjuk tudni használni
[kép]Ha arra a táblára ami mögötte van felírtad volna a címet,vasárnapig biztos lett volna valaki a topicból aki elsörözött volna benne - így problem solved.
-
Vérboci
addikt
szörprájzingli kibaszták az előző cégnél a főnökömet, így a ceo meg köztem aki volt, mind3 szintről távozott idén az ember... a f@sz meg én voltam amikor többek közt finoman utaltam rá, hogy előbb meg kéne kérdezni valakitől aki ért hozzá, hogy mi lehetséges mi nem az előbbi reálisan meddig tart és utána megígérni

[kép] -
concret_hp
addikt
hehe good luck nekik, mondjuk az is vicces, hogy több mint fél év múlva jön az ember (addig még 10x meggondolhatja / stb)
én úgy nyomtam a tavasszal, hogy du 5kor elküldtem a felmondó emailt, este 9kor jött az email h akkor ok, másnap adjam le a gépet... akkori főnökömnek 1 éve volt 3 embere + pár héten belül érkezett a 4. + két nyitott pozícióra ígéret q2-ben, most van 0 embere és 5 külsőse... biztos jól haladnak a dolgok

ja múltkor volt egy vicces telefonhívásom, nagy lendülettel felhívtak, hogy megkapták a cv-m, tök jó. mondom tényleg tök jó, meg tudja nézni, hogy mikor küldtem el? nov 25... mondom igen, valóban kaptam egy autotamat emailt aznap, csak én febr 1én jelentkeztem, egy óvatos óra volt kitölteni mindent a rendszerükben, aztán 3 nap múlva jött egy email, hogy ez a pozíció váratlan biznisz reasonok miatt megszűnt. de azért érdekel?

szörprájzingli kibaszták az előző cégnél a főnökömet, így a ceo meg köztem aki volt, mind3 szintről távozott idén az ember... a f@sz meg én voltam amikor többek közt finoman utaltam rá, hogy előbb meg kéne kérdezni valakitől aki ért hozzá, hogy mi lehetséges mi nem az előbbi reálisan meddig tart és utána megígérni

-
concret_hp
addikt
-
fokukac
nagyúr
-
NoLF
veterán
-
Vérboci
addikt
a vezér beiktatását az euró 390 forintos árfolyammal ünnepli.
profi. -
concret_hp
addikt
tetőterasz... pfff... gondolom még sík is az a terasz... én meg egész délután talicskáztam, meg vízmértékkel símogattam a földet az udvaron, hogy a síknak vélt felület valóban sík is legyen.

de a geotextil is lerakva legalább.
ha valaki a diegoban dolgozik, sürgesse meg a műfüvem, mert jövő hétvégén már szeretnék pezsegni.
jól van azért ne lőjjetek le

-
Vérboci
addikt
nem, ezt mondtam, hogy nem rakok bele semmit és azt lehetne öntözni... de az hogy a medence is koszos lenne, az meggyőzött, hogy ne ez legyen

ja már fél éve a 22. kerben nyomom, budai sznob lettem
nem családi ház, de egy ilyen kis cucc pont elfér a tetőteraszon 
tetőterasz... pfff... gondolom még sík is az a terasz... én meg egész délután talicskáztam, meg vízmértékkel símogattam a földet az udvaron, hogy a síknak vélt felület valóban sík is legyen.

de a geotextil is lerakva legalább.
ha valaki a diegoban dolgozik, sürgesse meg a műfüvem, mert jövő hétvégén már szeretnék pezsegni.
-
bobsys
veterán
nem, ezt mondtam, hogy nem rakok bele semmit és azt lehetne öntözni... de az hogy a medence is koszos lenne, az meggyőzött, hogy ne ez legyen

tetőteraszon
szoval nem csak sznob hanem meg penthouse is?
-
concret_hp
addikt

-
fokukac
nagyúr
nekem így másfél nap tapasztalattal úgy tűnik a sok tökölés helyett az a legegyszerűbb, ha 2-3-4 (majd meglátjuk) leengedem a vizet és felengedem megint, aztán csá
(leengedettet legalább részben el tudom öntözni)klóros vizet öntözni..?

amúgy családi házba költöztél? elbúcsúztál Zuglótól?
-
parandroid
félisten
nekem így másfél nap tapasztalattal úgy tűnik a sok tökölés helyett az a legegyszerűbb, ha 2-3-4 (majd meglátjuk) leengedem a vizet és felengedem megint, aztán csá
(leengedettet legalább részben el tudom öntözni)Ezzel nem segítesz a medence falán megtapadt szennyeződésen, hacsak nem mosod/fertőtleníted át azt is minden egyes alkalommal nagyon alaposan (mechanikai, vegyi, forró vizes kombóval). Ebben az esetben ahogy belemegy az új víz, azonnal szennyezett is lesz, mároedig egy jó kis baktériumos fertőzés nem vidám dolog.
p
-
Vérboci
addikt
(leengedettet legalább részben el tudom öntözni)a víz klórtartalmát és a ph-t egyszer beállítod, aztán már csak heti 1 kombitabletta az adagolóba és hónapokra megvagy a vízzel.
oké, én még a partvonalról dumálok, de mindenhol ezt írják.amúgy tegnap megvettem mindent, csak a műfű jönne már. megvolt a villanyszerelés is, csináltam fasza konnektort a közelbe, aztán kiderült, hogy 7 méter kábel van a jacuzzihoz, szóval akár a szomszédhoz is bedughattam volna. na mindegy, szeretem az új konnektorom

-
concret_hp
addikt
(leengedettet legalább részben el tudom öntözni) -
fokukac
nagyúr
Ezt a wellnesst, ami itt megy...
-
Vérboci
addikt
ph mérő van valami spéci medencéhez való?
az 50 darabos "lakmusz" az auchanban messze a legolcsóbb. 1890,-
-
Spet
addikt
Nem kell hozzá spéci műszer.
Mi mondjuk ilyen csepegtető verziót használunk (munkahelyen), mert több alkalomra elegendő de a lakmusz papíros is echte elég.
-
lenox
veterán
Biztos, de en sima pappercsikot hasznalok, amit adnak a medenceboltokban.
-
concret_hp
addikt
En brom tablettat szoktam hasznalni. Kevesebb kell belole, mint klorbol, jobb szagu, kevesbe irritalo, es hatekonyabb nagyobb ph-nal. Ezen kivul ph csokkentovel allitom be a ph-t, illetve habzasgatloval gatolom a habzast, mast nem szoktam. Kb. evente haromszor vizcsere. De mondjuk ennek van sajat ozongeneratora.
-
lenox
veterán
En brom tablettat szoktam hasznalni. Kevesebb kell belole, mint klorbol, jobb szagu, kevesbe irritalo, es hatekonyabb nagyobb ph-nal. Ezen kivul ph csokkentovel allitom be a ph-t, illetve habzasgatloval gatolom a habzast, mast nem szoktam. Kb. evente haromszor vizcsere. De mondjuk ennek van sajat ozongeneratora.
-
Vérboci
addikt
én ma izzítottam be az enyémet, a legkisebb, amit lehet kapni, 2en full oké, első körben a legfőbb sírásom, hogy a bubiztatás az csak on-off és az on az eléggé komoly, egy 50 / 70%os fokozat elférne rajta.
ill. nem tudom mi lesz a gazdaságosabb / egészségesebb, folyamat nyomni bele a klórt, vagy X időnként lecserélni a vizet benne
600 littyónál más a skála, mint 8-10 köbméternél 
hú, de jó neked. én még sehol sem vagyok vele.
tegnap csak geotextilt tudtam venni, és megrendeltem alá a műfüvet. Ez tűnt a legolcsóbban kivitelezhető "alapnak", de még némi "földmunka" is vár rám, hogy egyenes legyen majd a felület.
aztán még vegyszerem sincs. hatalmas a szórás árakban. miután elolvastam mindent 3 nyelven a témáról, én klór granulátumot, kombi mini tablettát és PH minusz cuccot fogok venni. Elviekben ez elég.
Ja, meg még villanyt is kell szerelni, hogy legyen egy konnektor amibe bedughatom.Valahol olvastam, hogy a bubiztatást ki- majd rögtön bekapcsolva 50%-os lesz. De ez nem minden modellnél van így. Viszont egy, a jacuzziban tartózkodó, megfelelő étrendű férfiember tud enyhébben bubiztatni...

-
concret_hp
addikt
én ma izzítottam be az enyémet, a legkisebb, amit lehet kapni, 2en full oké, első körben a legfőbb sírásom, hogy a bubiztatás az csak on-off és az on az eléggé komoly, egy 50 / 70%os fokozat elférne rajta.
ill. nem tudom mi lesz a gazdaságosabb / egészségesebb, folyamat nyomni bele a klórt, vagy X időnként lecserélni a vizet benne
-
rushty
őstag
-
NoLF
veterán
-
ToBeY
nagyúr
Az év első napja,hogy rendesen jó idő van,már vártam
-
lenox
veterán
-
Spet
addikt
-
lenox
veterán
Amugy a kepen hol van a negy fo laba?
-
tope
addikt
-
venember83
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
-
NoLF
veterán
-
NoLF
veterán
Na bumm, igy magyarazzak a levegobe hulyesegeket…
fonokeim megtudtak hogy van egy kiallitas Milanoban az elkovetkezendo negy napban, ugyhogy ennyit errol, par ora mulva indulunk is
Sosem voltam meg, most meg egy heten belul ketszer megyek
-
NoLF
veterán
Egyedül? Nem hiszem, hogy üresek lennének a sörözők, s te sem szenvedsz hiányban a szociális készségek tekintetében.
nos, ez szinte minden kétséget kizáróan így van
csak sajnos kicsit már öregszem, és nem feltétlen akarok mindenáron új embereket megismerni, főleg nem észak-olaszokat
-
venember83
nagyúr
Egyedül? Nem hiszem, hogy üresek lennének a sörözők, s te sem szenvedsz hiányban a szociális készségek tekintetében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
83200 - 83101
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 85901 85900 - 85801 85800 - 85701 85700 - 85601 85600 - 85501 85500 - 85401 85400 - 85301 85300 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- OLED monitor topic
- Gurulunk, WAZE?!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Microsoft Rewards
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 - Black - 256GB - BONTATLAN - ONE - Jótállás:2029.04.30
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5597
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Felújított kijelző !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- iPhone SE 2020 64GB Black - 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4902, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amúgy igazi 40es jól karban tartott csajszi
)