Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Én úgy ismerem hogy BZmot [link]
Igazi 40 éves, nem jól karbantartott, 10 km-t 20 perc alatt teszi meg, állomásig 5 perc séta, meg állomástól 10 perc gyaloglás, vagyis kb. ha 5:15-kor zárom a lakást, 5:51-kor nyitom az irodát.
De van. Pont mint a 80-as években. Savanyú is, de a mienk
[kép] [kép] [kép] [kép] -
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
nagy kár , hogy a nép mérhető részének ez már túl bonyi... szerintem biztos lehetsz benne, hogy a kollega is érti miről van szó

én meg ma összefutottam a szomszéddal, évente 2 hetet szeretne itthon lenni, de általában csak 1 sikerül... legjobb szomszéd evör
amúgy igazi 40es jól karban tartott csajszi ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vérboci
addikt
ma 5 boltban voltam, mire tudtam venni 2 tetves kiló kristálycukrot, hogy tudjunk eperlekvárt csinálni és ne a földön rohadjon meg a sok gyümölcs.
az 5. boltban (cba) is csak 1 kilót akartak adni, aztán amikor erre farkasemberré változtam, kétszeri kasszázásra ment a két kiló is.
mondtam is apósomnak, hogy a szeptemberi szürethez kezdheti gyűjtögetni a cukrot...
beteg egy ország ez... -
képzeljétek, új szomszédaink vannak a földszinten.
Hallom, ahogy lépnek, vagy ahogy a gyerek szaladgászik, mintha kalapáccsal vernék a falat. két emelettel lejjebb (bár földszint, az is födém, ugye, jó kis járólappal). SZerintetek miből van a házunk? -
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
jaja, ne süllyedjünk le. ráadásul állítólag ez a azahriah gyerek nem tartja el a kisujját, amikor szürcsöli a teát... hallatlan...
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Én is a rádióban hallottam reggel,gondoltam bedobom,de akkor sorry
-
parandroid
félisten
Tekintve, hogy a szalagcím a pofámba ugrik, ha szeretném, ha nem, de szerencsére a részletektől eddig sikerült megkímélni magam. Nem lehetne, hogy legalább ittnem ezt a moslékot kenegetnénk egymásra. Tudom, hogy a pina, az pina, de legyen már eg szint, ami alá nem megyünk, léccike.
p
-
tbs
addikt
jonnek az onkori valasztasok, kell a hatszel
(van bennem pozitivabb olvasat is, de annyira naiv, hogy nem merem leirni...
) -
Mit szóltok a 78 éves polgi és feleségéhez?
Vajna Timi is meghajol előtte... -
BlacKSouL
addikt
[lord of the manor, king of the castle]
Végülis már elmúlt 2015, csak még a b&d hydratort hiányolom, meg a hoverboardot -
tildy
nagyúr
Hülye kérdés valóban, a bejárati ajtó kilincse nincs bekötve elektromos hálózatra, elemről megy. Egy 9 V-os elem mindig van a táskánkban arra az esetre, ha lemerülne a zárban lévő, amiről azért korábban már hangjelzéssel, meg a telómon is jelez. De ekkor sem tud valaki instant bejutni, vagy a telefonjainkon hozzárendelt kulcs, vagy az rfid-is kulcskarika kell a nyitáshoz.
-
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol
üzenetére
Neked is meg concret_hp-nak is írom. Épületautomatizálást tanultam anno, így ezekbe a ketyerékbe kb bele vagyok bolondulva.
Nest thermostatunk van, sajnos még csak a 2. generációs, illetve az amerikai típus ennél annyival tud többet emlékeim szerint, hogy ott a légkondit is képes vezérelni. A miénk sajna nem.
Nest protect tűzés szémonoxid érzékelőink vannak, philips hue világítási rendszerrel, így ha véletlen pl kicsit jobban megsül a tűzhelyen a bacon, akkor már volt olyan " szerencsénk", hogy a kis házikóban a férjem lámpái elkezdtek vörös fényben "pulzálni".
A bejáratnál olyan kilincsünk van, amely kulcs nélkül, RFID-is bilétával, illetve telefonnal is nyitható, márkát talán érthető okból nem mondanék itt. Össze vannak kapcsolva a fenti rendszerek, a kilincses rendszer kezeli a lámpákat. FÉrjem mondta, hogy onnét tudja, hogy már mindjárt itthon vagyok, hogy az előszobában felkapcsol a lámpa.
-
gaborbol
őstag
Na ez kiraly, nem is hallottam meg ilyenrol, milyen termosztat vagy rendszer ez?
tildy: ugyan ez a kerdes, milyen rendszer ez?Ha a haz kulso vilagitasat fel tudna kapcsolni valami, vagy a nagyon meredek kocsifeljaro vilagitasat, akkor nem kene a napelemes led lampa minimalis fenyere hagyatkozni.
-
tildy
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
A miénk konkrétan eco módba megy akkor. NEm kapcsolom le a fűtést, de eco müódban nem engedi 9 fok alá hűlni a lakást. Mikor meg jövök vissza, akkor meg beállítom, hogy kapcsolja vissza. A legjobb azonban az, hogy a láma már akkor felkapcsol az előszobában , mikor már az épületnél vagyok. Sőt, a bejárati ajtó is automatikusan le tud zárni, ha elmegyek otthonról. ( azt azért még magam zárom egyelőre)
-
tbs
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
gyakorlo (bahh) jacuzzi uzemelteto velemenye: ha nem hasznaljuk az otomatat clean-onlyba nyomom (egy gonb), ha be akarunk ulni, akkor elotte meg kivesszuk belule (ua. gonb), 2-3ora utan mar bufe, illetve eleg fasza, hogy bemaszol azonnal a ritkan 20fok alattiba, es a vesedet simogatja a 40+os viz. a clean-only/standby homerseklet kulon allithato, nalunk az 18, az uzemi pedig 31. a fenti rutint es az ertekeket kb. a kezikonyv javasolta. szoval mi kvazi lekapcsoljuk, lenox okfejtese a holepcsorol teljesen oke.

disclaimer: a medence ~92%-a futott helysegbe log, csak a felso 10cm van a teraszon. ~20eves konstrukcio, nem hinnem hogy azota butabbak lettek... -
Vérboci
addikt
valahol itt van a kutya elásva én is azt gondolom, hogy tudniillik milyenek a külső körülmények, mennyit hűl a víz, milyen gyakran van használva és milyen melegen.
tegnap kikapcsoltam a fűtést és 12 óra alatt 4 fokot hűlt (35 --> 31).
mondhatjuk hogy nyári éjszaka volt, most reggel is már 18 fok van. -
lenox
veterán
-
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Nem akarok belevau, mert szerintem minden mindentol fugg.
ilyen idoben ha lenne futott jacuzzim, valoszinu lekapcsolnam mert nem hul ki annyira napok alatt sem, hogy ne tudna nagyon keves energiaval felfuteni, ugyanakkor nagyobb medencenel/hidegebb idoben tuti a szintentartast valasztanam.
haz ugyben nalunk pl ha elmegyunk par napra akkor koppra lehuzzuk a futest (kiveve ha sulyos minuszok vannak kint) mert jo a haz hotartasa es ha 5 fokkal is csokken, fel ora alatt visszarantjuk siman (kerdes persze, hogy ez a brutalis havi 8 ezer ftos gazszamlamnak ad-e egy 500ftos pofont vagy kvazi ugyanannyit koltok el vele, mintha szinten tartanam…)szoval en maradnek a korulmenyek meghatarozzak a konkret esetet megallapitasnal, mert az elmeleti fizika nagyon ritkan helytallo a gyakorlatban az esetek tobbsegeben SZVSZ
-
lenox
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Miert, melyik reszet nem ertetted vagy nem ertettel egyet vele? Vagy csak nem erdekel? Persze attol meg igaz.
Reszesitene elonyben != kevesebbet fogyaszt. Persze, azt nem fogjak mondani, hogy ha mindennap hasznalod, akkor erdemes kikapcsolni, hogy amikor bemennel varnod kelljen. Attol meg az fogyasztana kevesebb energiat, es ezzel viszont tele a net.
-
Vérboci
addikt
nem győztél meg

nincs olyan irodalom a neten jacuzzi vagy egyéb hűtés-fűtés témában ami rendszeres használat mellett az on-off üzemet részesítené előnyben.
én maradok a bekapcsolt állapotnál azzal, hogy ha előreláthatólag 3-4 napig nem fürdünk, akkor visszaengedem 25 fokig. ennyit nyáron, lefedve mondjuk fűtés nélkül is tartani fog.
és most megyek csobbanni. 37 fokos... (35-re van állítva, de egész délután sütötte a nap
) -
lenox
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Az elso baj, hogy 20-rol 35 fokra futest teszel a merleg egyik oldalara, es 24 ora hotartast a masikra. Minimalis a valoszinusege, hogy ennyi ido alatt pont 15 fokot hulne. Ha gyorsan szokik a ho, akkor jobban lehul, ha lassan, akkor kevesbe. Pont ez a lenyeg. Pont annyit kell visszemelegiteni, amennyi ho kiszokik. Akkor is, ha kvazi folyamatosan futod allando homersekletre, meg akkor is, ha eloszor hagyod kihulni, es utana visszamelegited. Szoval az energiaigeny pont annyi, amennyi ho kiszokik. Az meg lassabban szokik, ha alacsonyabb a viz homerseklete (tehat kisebb a homersekletkulonbseg).
Amugy tok egyszeru gondolatkiserlet. Kint 10 fok van, medencet 30 fokon akarod elvezni. Egyik opcio hogy folyamatosan futod, es 30 fokon tartod, masik meg, hogy hagyod lehulni. Melyikhez kell kevesebb energia, hogy 10 evig 30 fokon tartod, vagy ha hagyod lehulni 9 ev 364 napig, es utana az utolso napon visszamelegited? Azt ugye nyilvan sejted, hogy ha lehult 10 fokra a viz, akkor mar nem hul tovabb (persze valojaban a parolgas miatt de, de az meg egy bonyolitas). Hat arra kell rajonni, hogy a ket veglet kozott (30 es 10 fok) atmenet is van. Tehat a hoszokes sebessege legnagyobb 30 foknal, 10-nel kvazi nincs, a ketto kozott meg a 30 fokosnal kisebb, a 10 fokosnal nagyobb. Vagyis ahogy elkezdett a viz hulni egybol kisebb a hoszokes sebessege.
De keress utana neten, mas is hallott mar fizikarol.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
az a pár óra mennyi pontosan? nyilván attól függ, hogy a 35 fokos víz mennyit hűl egy nyári éjszaka és egy nyári délelőtt alatt. ezt ki fogom próbálni.
-
Vérboci
addikt
én hiszek a gyártónak. is.
20ról 35 fokra felfűteni tuti, hogy több energia, mint 24 órát hőntartani egy kvázi zárt rendszert.
óránként 1-2 fokot emel a fűtés, tehát a fenti esetben 8-15 órát megy a fűtés, ha újra kell melegíteni. Tippem szerint 24 óra alatt a hőntartás nem igényel ennyi üzemidőt (a termosztát kapcsol ugyebár).a gyártó oldalán az van, hogy rendszeres (heti 3 vagy több) használat mellett a folyamatos hőntartás a gazdaságosabb, ritkább használat esetén pedig célszerű visszább venni a hőfokot, de akkor sem érdemes lekapcsolni.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
na, ma megvolt az első pancsizás. 35 fokos vizet csináltam, parádés volt. hagyom bekapcsolva a fűtést és a keringetést is, mert holnap folytatjuk. a gyártó is azt írja, hogy ha rendszeres a használat, az akkor takarékosabb, ha mindig megy.
-
Vangelis, 79 éves volt
-
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
amikor összeraktam, akko rmeleg vízzel lett feltöltve, hétfőig egész jól ment a délután rűsüt a nap és melegszik, naplemente környékén kis áztatás és öröm bódottá. kedden hogy sz@r idő volt, jól lehűlt. most tegnap éjjel megint 7 fok volt, úgy néz ki egy 27 (lehet belenyalt a 28ba is) -> 23 hűlés volt az éjjel... valami solar fóliát akarok rá szerezni, de vannak azért ennél fontosabb dolgok is.
sztem ne hagyd bekapcsolva a fűtést, aznap bekapcsolod aztán csá...
-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
tudom, voltam már például most is, meg februárban is. Eddig Ravenna, Modena, Maranello (múzeumostól), Imola megvolt, Firenze is, most meg Milánó is. elvileg dolgozni mentünk, gyarkolatilag 3 nap meló 3 nap mászkálás volt a program, megvolt Torinó is.
most 3 napra megyünk Novara-ba, asszony dolgozni, én meg hát... leginkább szerintem sétálgatni és hideg sört inni, de prosecco is előforulhat. ugyanakkor vonattal elérhető ez-az úgyhogy lehet kirándulok egyet, (mert most nem kocsival megyünk)
a kérdés, amit föltettem főnökéknek, hogy ha már ott vagyok, akár átvonatozhatok vasárnap bolognába mikor az asszony visszajön, hétfőn-kedden melózom az esetleges szállodából, szerdán-csütörtökön meg kinézek a kiállításra azt csinálni amit most milánóban is csináltam (mert ugyan főnökék ott voltak, de mivel kultúráltabb nyelveket én beszélek inkább, ők túl sok mindent nem csináltak) - viszont erre még nem jött válasz. nem ártana tudni, vigyek-e inget-gatyát, mert ahhoz külön bőrönd kell a repülőre

sebaj, ha igen, ha nem, én 3 napig jól megleszek magam, ha már SENKI nem akar innen velem jönni...
-
venember83
nagyúr
Bologna nagyon jó hely, és stratégiailag is jó az elhelyezkedése. Nagyon érdekes túrákat lehet onnan indítani különböző irányokba (Ravenna, Modena, Ferrari és Lamborghini gyár, Imola), és akár pl. Firenze és Milano is nagyon közel van vonattal. Illetve Bolognában is lehet bolyongani órákat.
-
NoLF
veterán
tök jó, hogy visszajöttem Olaszból (3 nap helyett 6 lett belőle) mert ma este megyek vissza. ha mindent előre tudok, nyilván nem jövök haza, de tiszta ruha nélkül a 32 fokban nem az igazi, főleg hogy leginkább csak hosszú cuccokat vittem a tárgyalások miatt...
no de a még jobb, hogy az még mindig nem derült ki, hogy vasárnap jövünk vissza terv szerint, vagy esetleg ismét maradnom kell, mert amúgy Bolognában is van egy kiállítás szerdától...
a munkát meg ki fogja elvégezni?
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
hagyjuk a vállalati struktúrák elemzését. a jacuzziról beszélj. mi van vele. milyen? mennyire fűtöd fel? mindig bekapcsolva hagyod?
tegnap délután mi is összeraktuk, feltöltöttük. beklóroztam a vizet, kicsit járattam, de nem tudom, hogy hagyjam-e folyton bekapcsolva a keringetést \ fűtést, hisz jó esetben csak péntek délután, de lehet hogy csak vasárnap fogjuk tudni használni
[kép] -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
szörprájzingli kibaszták az előző cégnél a főnökömet, így a ceo meg köztem aki volt, mind3 szintről távozott idén az ember... a f@sz meg én voltam amikor többek közt finoman utaltam rá, hogy előbb meg kéne kérdezni valakitől aki ért hozzá, hogy mi lehetséges mi nem az előbbi reálisan meddig tart és utána megígérni

-
Vérboci
addikt
a vezér beiktatását az euró 390 forintos árfolyammal ünnepli.
profi. -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
tetőterasz... pfff... gondolom még sík is az a terasz... én meg egész délután talicskáztam, meg vízmértékkel símogattam a földet az udvaron, hogy a síknak vélt felület valóban sík is legyen.

de a geotextil is lerakva legalább.
ha valaki a diegoban dolgozik, sürgesse meg a műfüvem, mert jövő hétvégén már szeretnék pezsegni.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
tetőteraszon
szoval nem csak sznob hanem meg penthouse is?
-
concret_hp
addikt
-
válasz
concret_hp
üzenetére
klóros vizet öntözni..?

amúgy családi házba költöztél? elbúcsúztál Zuglótól?
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Ezzel nem segítesz a medence falán megtapadt szennyeződésen, hacsak nem mosod/fertőtleníted át azt is minden egyes alkalommal nagyon alaposan (mechanikai, vegyi, forró vizes kombóval). Ebben az esetben ahogy belemegy az új víz, azonnal szennyezett is lesz, mároedig egy jó kis baktériumos fertőzés nem vidám dolog.
p
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
a víz klórtartalmát és a ph-t egyszer beállítod, aztán már csak heti 1 kombitabletta az adagolóba és hónapokra megvagy a vízzel.
oké, én még a partvonalról dumálok, de mindenhol ezt írják.amúgy tegnap megvettem mindent, csak a műfű jönne már. megvolt a villanyszerelés is, csináltam fasza konnektort a közelbe, aztán kiderült, hogy 7 méter kábel van a jacuzzihoz, szóval akár a szomszédhoz is bedughattam volna. na mindegy, szeretem az új konnektorom

-
concret_hp
addikt
nekem így másfél nap tapasztalattal úgy tűnik a sok tökölés helyett az a legegyszerűbb, ha 2-3-4 (majd meglátjuk) leengedem a vizet és felengedem megint, aztán csá
(leengedettet legalább részben el tudom öntözni) -
Ezt a wellnesst, ami itt megy...
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
az 50 darabos "lakmusz" az auchanban messze a legolcsóbb. 1890,-
-
Spet
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem kell hozzá spéci műszer.
Mi mondjuk ilyen csepegtető verziót használunk (munkahelyen), mert több alkalomra elegendő de a lakmusz papíros is echte elég.
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Biztos, de en sima pappercsikot hasznalok, amit adnak a medenceboltokban.
-
lenox
veterán
En brom tablettat szoktam hasznalni. Kevesebb kell belole, mint klorbol, jobb szagu, kevesbe irritalo, es hatekonyabb nagyobb ph-nal. Ezen kivul ph csokkentovel allitom be a ph-t, illetve habzasgatloval gatolom a habzast, mast nem szoktam. Kb. evente haromszor vizcsere. De mondjuk ennek van sajat ozongeneratora.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
hú, de jó neked. én még sehol sem vagyok vele.
tegnap csak geotextilt tudtam venni, és megrendeltem alá a műfüvet. Ez tűnt a legolcsóbban kivitelezhető "alapnak", de még némi "földmunka" is vár rám, hogy egyenes legyen majd a felület.
aztán még vegyszerem sincs. hatalmas a szórás árakban. miután elolvastam mindent 3 nyelven a témáról, én klór granulátumot, kombi mini tablettát és PH minusz cuccot fogok venni. Elviekben ez elég.
Ja, meg még villanyt is kell szerelni, hogy legyen egy konnektor amibe bedughatom.Valahol olvastam, hogy a bubiztatást ki- majd rögtön bekapcsolva 50%-os lesz. De ez nem minden modellnél van így. Viszont egy, a jacuzziban tartózkodó, megfelelő étrendű férfiember tud enyhébben bubiztatni...

-
concret_hp
addikt
én ma izzítottam be az enyémet, a legkisebb, amit lehet kapni, 2en full oké, első körben a legfőbb sírásom, hogy a bubiztatás az csak on-off és az on az eléggé komoly, egy 50 / 70%os fokozat elférne rajta.
ill. nem tudom mi lesz a gazdaságosabb / egészségesebb, folyamat nyomni bele a klórt, vagy X időnként lecserélni a vizet benne
600 littyónál más a skála, mint 8-10 köbméternél 
-
ToBeY
nagyúr
Az év első napja,hogy rendesen jó idő van,már vártam
-
lenox
veterán
Amugy a kepen hol van a negy fo laba?
-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
nos, ez szinte minden kétséget kizáróan így van
csak sajnos kicsit már öregszem, és nem feltétlen akarok mindenáron új embereket megismerni, főleg nem észak-olaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- RAM topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - OFF topic
- Óra topik
- Autós topik
- Windows 10
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Apple Thunderbolt Display (picit beégős!)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

amúgy igazi 40es jól karban tartott csajszi
)

600 littyónál más a skála, mint 8-10 köbméternél