Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
koszonom mindenkinek
-
-
Vérboci
addikt
válasz
venember83
üzenetére
őszintén szólva a "van, de drágán" és a "nincs, de olcsó" közül én az elsőt választanám hosszú távon.
-
Vérboci
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
én tegnapelőtt este próbáltam "pániktankolni", mert már csak 90km-nyi lé volt a kocsiban (kirándulásból jöttünk haza - ugyanitt mindenkinek ajánlom a gánti régi bauxitbányát egy könnyű délutáni kirándulásra, aki egy kicsit sétálna a "marson"), de az autópályán lévő OMV-nél a lehajtóig állt a sor, a nagyteszkós schellnél autó nem volt, viszont benzin se (csak prémium 700-ért), a Metro-Envi kúton meg már 1 hete nincs benzin.
végül tegnap reggel 5 órakor sikerült tankolni egy OMV kúton. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Szombaton be kellett ugranom melóba kocsival, gondoltam hazafelé megnézem a kutakat hol a sor vége. MOL-nál 8-ból 4 oszlopnál volt 1-1 autó, Lukoilnál 4-ből 2-nél szintén 1-1, Shellnél 8-ból 1-nél állt autó, a többi üres...
Mindhárom kútnál állt egy tanker.
Luknál egy tranzakcióban 20 liter tankolható. Vagyis ha pénztártól visszamész mehet a következő.
Úgy látszik itt mifelénk szarnak pániktankolni. -
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ketsegtelen, hogy kb felarban van barmilyen mas megoldashoz kepest csak, ha a konkret konyhabutort nezem.
Nekem ez kavezos butorvasarlas eleg Sci-Fi. Mivel nem tudtam megvenni online es jogosan paraztam, hogy elviszik majd az utols darabot is. Hivtam az apost, hogy jojjon a kisteheratoval, meg orult is neki.
Vagy 5 percig csak vigyorgott, majd ha az anyos keri , hogy menjek mar vele az ikaba, most majd mondhatom neki, hogy bocsi mar voltam iden, no thanks.Miota harom gyerek van szinte nincs ido semmire. Mindel veszettul porog, de amit irsz, hogy igy is lehetne vasarolni azert az eleg elgondolkotato,valamit tenyleg nem csinalnuk jol.
Meg mindig remenykedek, hogy valahogy bedol majd a rezsim azert az eleg kemeny hogy harom het utan mar kinabol kell penzt meg fegyvert kerni a haboruhoz. Rogyadozik a kartyavar.
-
Ikeás / macskás perceinket hallották.

és most sport..!
Hazajöttünk Írországból, így már csak 374 az euró.
Ott az első napokban 2 euró volt a benzin, de mikor jöttünk el, már csak 1,75.Eközben kis hazánkban egy csomó helyen nem is lehet tankolni....
-
parandroid
félisten
válasz
gaborbol
üzenetére
Igen, abból a szempontból jogos, hogy a konyhabútorok többnyire a külső raktárban vannak, ahova a vevő nem mehet be, mert gépi kommisiózás van.
Csak ugye a rendszer nem tesz különbséget a két raktár között, ezért te előte nem tudod, hogy neked kell megtalálnod az árut, vagy az árukiadáson adják ki, ez csak ott derül ki a boltban. Nem lenne ez rossz rendszer amúgy, csak túl van feszítve, és a kapacitásai határán működik, holott az egészet arra tervezték, hogy te békeidőben szép nyugodtan sétálgatsz, kávézgatsz, elbeszélgetsz az eladóval a bemutatótérben, aztán ha eldöntötted, hogy mit szeretnél, akkor összeszeded, amit tudsz, kifizeted, majd beülsz a bisztróba egy hotdogra, és mire megetted, kész a rendelésed többi része. Csak közben változott a világ, ez lett a világ nr1 bútorboltja, mindenki mindent azonnal akar, meg neten rendelni, ehhez meg a teljes koncepciót kéne átalakítani, ami nem megy egyik. apról (évről) a másikra, ráadásul egszerre van bődületes hiány áruból, és munkaerőből is.p
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Elkoccoltam a boltba, megneztem a terminalt a bin aisle number info miatt, nem volt ott, erdekes volt , mert a weblapon se hozta.
Bealltam a sorba az informacional, mar csak egy fiatal par elottem, aztan veszekedett 10 percig, hogy az agykeretet vagy a matracot vegyek-e itt meg…Majd kozolte az ugyfeles, hogy komplett konyhabutor csomagot csak a raktaros adhat ki, a vevok nem tudnak valoszinu sikeresen osszevalogatni a komplett csomagot, seta a penztarhoz es onnan majd sms-t kuldenek, ha mehetek erte.
30 perc mulva meg is jott, igy alig tobb mint masfel ora alatt sikerult is megvenni a boltban. Ha ezt otthonrol is megtehettem volna, akkor mindenki nyert volna egy orat minimum. Nem kell ket kulon helyen sorbanallni es talan meg a COVID terjesztes is 0-ra redukodott volna .
Igazabol az bosszant, hogy fel is hivtam a chat utan a konkret boltot, es ott is , hogy vagyunk a pandemiaban , hogy van a csalad, es ugyan az a verzio.
Nyitvatartasi ido alatt barmikor bejohetek megvenni a helyszinen.Kihozzak a raktarbol, kerdem hol a tobbi cucc?
Ja pillanat, kijon a mosogatoval meg a csapteleppel.
De a tobbi resze a konyhanak hol van????
Itt on elott.
A nyulon tul??
Valahogy tobbre szamoltam , persze ez az 1000 dollar a legolcsobb opcio a konyhara. -
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
kicsit késő van már neked hám nélkül bóklászni itt, nem?

-
parandroid
félisten
válasz
gaborbol
üzenetére
Az ikea önkiszolgáló raktáráruház. Azért nem tudod az utolsó darabokat lefoglalni, mert kint vannak egy olyan raktárban a polcon (a polc alatt raklapon), ahol bármelyik vevő bármelyik pillanatban megfoghatja, és fizikailag beleteheti a bevásárlókocsijába. Azaz ha te lefoglalsz valamit, akkor a személyzetnek azt azonnal el kellene távolítania az eladótérből. Erre sem kapacitás nincs, meg az egész rendszer nem így működik. A megoldás az lenne, ha az online rendeléseket külön, csak erre szolgáló központi raktárakból teljesítenék, de ez még nem épült ki (és a közeljövőben nem is igen fog, mert teljesen más infrastruktúrát, szervezést, és személyzetet igényel).
Ami létezik, az egy bevásárló szolgáltatás, amikor feladod a rendelést, és egy szerződéses partner munkatársai az üzletben összeszedik neked, amit te személyesen is megvennél (click&collect).
Szekrények nagy része amúgy lengyel, vagy román üzemben készül. Legalábbis az eu-ban.
p
-
gaborbol
őstag
Csinalok egy kis studo apartmant kiadasra a haz aljaban, kell egy kipci konyha: IKEA, van( volt) keszleten minikonyha szett kb egy ora kocsival a bolt, online rendelheto, kiszallitas nincs, erte kell menni.
Berakom a kosarba, zold lampa a termek mellett, van raktaron, zold lampa hogy online rendelheto.
Kifizetes, sajnos nem teljesitheto a rendeles.IKEA chat, Hello az a problema, hogy nem megy a kicsekkolas...
Hello, hogy van on es csaladja a covid idoszak alatt?
Lefutjuk a koroket, okes mi a cikkszam?
Felgorgetek a lap tetejere a cikkszamhoz, kidob a chatbol, mert a chat kifutott a kepbol.Chat megint, de legalabb irja, hogy maradjon fixen az ablakban, ne nyuljon semmihez.
Hello az a problema, hogy nem megy a kicsekkolas...
Hello, hogy van on es csaladja a covid idoszak alatt?Szoval az lenne a gond... de megint jon, a Hello, hogy van on es csaladja a covid idoszak alatt?
lefutjuk a koroket ismet, hat azert nem megy a kifizetes, mert csak par darab van keszleten es ilyenkor nem lehet online rendelni.Okes akkor telefonon keresztul szeretnem megvenni, hat sajnos azt sem lehet. Mi a megoldas?
Faradjak mar be az IKEABA alljak sorba es fizessek erte a penztarnal es vigyem haza.
Marmint ugyan azzal a bakkartyaval amivel online otthon is , telefonos is fizethettem volna, alljak sorba es fizessek ott?
Igen! Segithetunk -e meg valamiben.
Nem koszi, mar igy is rengeteget segitettel.Felnyargal, sorbanall, kifizet, orul, mert ez volt az utolso darab 250km-es korzetben.
Ikea szerint 6 honapig nem varhato nagyon keszlet konyhaszettek teren.A mosogato talca gorog gyartmany. El nem kepzeltem volna ,hogy a gorogoknel van konnyu femipar. A talca lefolyo-dugo szett finn es a csaptelep kinai.
Azert szepen osszeszedegetik a cuccot. A szekrenyeket el is felejettem megnezni lehet azok meg oroszok. -
ladybug
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az általad leírt helyzet a férjemre is ráillik.

A macskák már csak] [ilyenek]
-
-
venember83
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem kívánok senkinek néma gyereket.
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
új jövevény, és megpróbáltam heréket növeszteni végre, és megtiltani, hogy ő benti macskává váljon, mint az első kettő (az első tervezett mentett macska, a másodikat a csatornánkba dobták és úgy mentettük meg az életét, mindkettő benti, de a kertbe kiengedjük őket felügyelet mellett. ez utóbbi meg "valahogy" ideszokott -nyilván nejem elkezdte etetni).
egyelőre sikernek könyvelem el a dolgot, persze ivartalaníttatni meg oltani-csipezni vinni fogjuk, tehát kvázi a miénk (jajdejó!) de hogy ide be nem jön iccakára, az hótziher.
venember83: sok titkom nincs, és sértődős se vagyok, ha valamiről nem akarok beszélni, akkor nem fogok
-
szőröscica
addikt
válasz
venember83
üzenetére
A szomszédban 3 éve született az első. A gyenge hangszigetelés a legjobb fogamzásgátló, amit el tudok képzelni.
-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
2,5 macska van egyelőre, ezekkel gyakorolunk.
jövőre van betervezve egy poronty -
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
egyébként abba belegondoltál már, hogy ha ezeken jár az eszed, az mennyiben tudja megváltoztatni a dolgok menetét? én legtöbbször ezzel "érvelek" amikor elmagyarázom, miért nem tudnak ezek engem igazán idegesíteni. nyilván belegondolok, meg továbbviszem a témát hogy mi lesz ha, de azért szarrá nem pörgetem magam rajta, mert "minek".
vírus: tudsz vele valamit csinálni? nem. egy lakatlan szigeten tengődsz, és nem vonatkoznak rád törvények és előírások? nem. akkor mit tudsz csinálni? mész a többiekkel előre és kibírod.
háború. van közvetlen közöd hozzá? nincs, remélhetőleg nem is lesz. tudsz valamit tenni a reményen kívül? nem igazán, kivéve persze a menekültek segítését, de azzal a háború esetleges eszkalálódását nem tudod elkerülni, csak segíteni a bajbajutottakon.
benzinár. te szabályzod? van ráhatásod? tudsz bármi mást tenni azon kívül, hogy tankolsz bármennyiért, mert kell? nem.
euró. van bármi befolyásod az árfolyamra? nincs elszenveded mint bárki más? igen. jobb lesz? reméljük.
munkahely. tudsz ellene tenni, hogy szar helyen legyél? igen. akarsZ? döntsd el.
létbizonytalanság. szerintem messze nem tartunk ott, pár gyerek nélkül én mindig csak megmondóember maradok, tehát nem pofáznék bele inkább, mert nem érzem át.így kvázi ennyi az én nihilizmusom jeleneg...
amim van abból félrerakok, a többit felélem, mert most élek, nem tegnap - az mál elmúlt. és holnap meg lehet hogy rohadtul nem, tehát amit megtehetek, nem halasztom holnapra. amit nem tehetek meg, arra nem vágyom, ha nem tartom elérhetőnek.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Tőlem kérdezed, akinek papírja van róla, hogy süket vagyok? Én nem értek ezekhez, szeretem, ha valami szépen szól, de sose értettem, hogy miért (pláne, hogy a magas hangokat nem is hallom). Úgy tűnik, a hallás maga (illetve annak hiánya) a tisztaságérzetet nem befolyásolja. Az is igaz, hogy a fél gyerekkoromat zenélessel töltöttem.
Visszatérve a fülesre, a technika adott, azt a részét ismertem, a zajszűrést én nem szeretem, nyilvános helyen ki nem zárnám a külső hangokat semmiképp. Minőségben én mindig a közepet céloztam, van egy szint, ami alá nem adom (ne prüntyögjön, sercegjen, torzítson), de egy alap minőség után én nem érzem a különbséget. Amúgy autóhifiben is brutális a fejlődés, az is igaz, hogy azért mi is minden autócserénél csak-csak feljebb lépünk, de amikor először meghallottam a 6-os Mazda Bose rendszerét, nem is értettem, hogy bírtam eddig a korábbit, pedig emlékszem, hogy az is milyen jól szólt a G Astra után. De még a Miniben is egyre jobb hangrendszer van, azt is váltottuk többször, és mindegyik érezhető előrelépés, pedig nem egy akusztikai leányálom az a kasztni.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A minap rendeltem egy ANC-s Redmi Buds 3 Pro-t.
Mivel napi 50-60 telefonom van, közben zajos üzemekben is vagyok, alig hallom mikor hív valaki, ki kell rohannom, ráadásul sokszor retkes a kezem, úgy döntöttem veszek egy BT-os zajszűrőst, és mivel a saját is xiaomi, a céges is már redmi, megtetszett a buds 3. Azt kell mondjam mind szolgáltatásban, mind minőségben tökéletes. Hazafelé a vonaton (brutál hangos BZmot) a vonatzajt 95%-ban kiszűrte, olyan volt a halk zenét hallgatni, mintha itthon a szobában hallgatnám.
Csak gondolom én, a technológiából adódóan a hangos háttérzajt erőteljes ellenlökésekkel kompenzálja, mintha a csend ellenére lehetne érezni a dobhártyán a nyomást. A vezérlése, az érintővezérlés, a töltőtok mind profi, két telefonhoz is aktívan kapcsolódik, ha hallgatom egyikről a zenét, a másikon bejövő hívásra leállítja a zenét, és fel lehet venni érintéssel, majd bontáskor folytatja a zenét a másik telefonon. A zajszűrés/áteresztés is érintéssel kapcsolható, szóval nekem aki nem követte ezek fejlődését, nagyon bejön.
A többi ilyen cucc is hasonló csak én vagyok lemaradva? -
parandroid
félisten
A guiness fura dolog, én áltlában nem szeretem, de néha (nagyon ritkán) rákívánok, és akkor nagyon jól tud esni. Szokott itthon lenni pont emiatt egy hatos pakk belőle, egy olyan év alatt általában el is fogy. A Coronával vagyok még így. Vízizű vacak, de néha eszembe jut, és akkor kettőt letolok belőle egyszerre. Hasonló tempóban fogy ez is, mint a guiness.
p
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
megértem, ha nem ízlik, sokan vannak így. több marad nekünk, normális embereknek, akik szeretik a fekete aranyat

egyébként a Guinnes Storehouse nekem is bejött, elég jól meg van csinálva és tényleg informatívan bemutatja a készítés menetét, történetét, stb.
felfedezted a budapesti ganz őrlőmalmot 1905ből?

sikerült pontosan 119,53 másodperc alatt tökéletes pintot csapolni, shamrock-al a tetjén?
-
FehérHolló
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
A mentem volna inkább péknek, szeretettel sütögetném mindenkinek a bucit mondás nálunk kb. azt jelentette, hogy tele van a bugyrom az egésszel, valami homlokegyenest más dolgot akarok csinálni.
Amire a helyes reakció: akkor holnap hajnali kettőkor a kenyérgyárban?
Nem volt soha benne, hogy milyen egyszerű a pékeknek. -
venember83
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Ma meg visszaállt kb. a szerdai szintre. Sokakat beültetett a hintába a propaganda/álhírek, s órás sorokat álltak ki egy teli tartály üzemanyagért.
-
elessar
tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Az "elmegyek max péknek" azoknak a mondása, akik felháborodnak a " csak ülsz a monitor előtt és gombokat nyomogatsz" vélekedésen.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Szerintem vagy fix munkaideje van az embernek, vagy jo fizetese.
A kotetlen munkaido pedig azt jelenti, hogy barmeddig es barmikor dolgozhatsz.
-
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Egy normalis peksegbe se setal csak be senki csak ugy melozni. Az emberek addig gondoljak, hogy tok egyszeru lesutni egy talca kenyeret amig nem kell odaallni reggel 5-kor es vegignyomni a muszakot ugyan azzal a minoseggel, az igenyeknek megfeleloen.
Ket evig csinaltam anno, nem kelt a teszta eleg gyorsan, tul gyrosan kelt, a suto leterdelt, a masik suto ugyan az a marka ugyan az a modellje nem pont ugy sutott, az alapanyag minosege is korrigalast igenylet neha.
Ez is egy szakma, nem tudom az elmegyek max peknek mondas honnan jon?
Lehet valami nagy kenyergyarbol ahol minden folyamat le van bontva mozzanatokra. -
szőröscica
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hol 7 oras a munkanap? Mostanaban a 10 orat rovidnek erzem.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Írország az, igen

Itt lakunk a Google HQ mellett, és ez az egy kocsma volt nyitva este 9-kor.
Én is meglepődtem, hogy milyen olcsó :)Persze azóta voltunk már jóval drágább helyeken is...

@Nolf: tegnap voltunk a Guinness gyárban, de sajnos azt a barna trutyit én még mindig nem szeretem. Persze ettől még az egész egy jó látványosság :)
-
-
concret_hp
addikt
válasz
venember83
üzenetére
itt meg ha így mennek tovább a dolgok, nem lehet majd venni
olcsó csak nincs... honnan ismerős ez nekem? -
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
a napirajz lényege, hogy mindenki arra gondol, amire akar. én erre.
-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
a cukkini kicsit fallikus megjelenésű, nemdebár?

-
venember83
nagyúr
Mi köze a cukkininek a mellekhez?

Amúgy érdemes vigyázni, kemény idők következhetnek az árstop lefújása után: "Romániában pánik tört ki szerda délután az üzemanyagpiacon, mert egyes benzinkutaknál a korábbi hét és nyolc lej (535 - 612 forint) közötti üzemanyagárról hirtelen 10-11 lejre (765 - 841 forint) emelkedett a benzin és a gázolaj ára."
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
nos, az az ő baja hogy mit bontott fel, te nem fizetős italt kértél, így járt

(ja, hát, ha át AKARJA magát baszatni, akkor...)
-
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
ezt nem igazán értem, ha valami ingyen van, az hogy kerül pénzbe, és főleg miért adsz érte pénzt, ha tudod, hogy nem kerül pénzbe?
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Hasonlóképpen szívattam magam pár éve. Valamilyen összejövetel volt ahol a sör és valami gyümölcslé (talán alma) ingyen ment. Filóztam egy kicsit, de mondom nem iszok alkoholtartalmű leveket. Kértem egy almalevet, párom egy sört. Pincér púlt alól előlap egy Cappy-t, azzal a lendülettel fel is bontja. 800 fitying. Dia les, széles mosollyal, lehet a sört kellett volna kérni.
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
az abbot ale meg a hobgoblin standard, bár ugye úgy nehéz ajánlani hogy nem tudom, mit szeretsz- én nemes egyszerűséggel nyomnél fél pintot mindből aztán visszatérnék ahhoz, ami ízlett

ja, a try before you buy meg nyilván nem hülyeségből van kiírva, a csapos rohadtu lleszarja ha mindből kérsz egy kortyot, aztán máris tudod, mit fogyasztanál leginkább
-
venember83
nagyúr
Érdekes március 15-e várható. Nem lesz egyszerű beszédet írni/mondani az aktuális környezetben.
-
gaborbol
őstag
Jol megmuttatuk az oroszoknak meg a vilagnak,hogy hogyan kell megkuldeni az olajarakat pikk-park. Egyenlore nem vilagos, hogy a venezuelai vagy az Arab demokratikus vezetokkel kene egyezkedni olaj ugyben.
-
-
ToBeY
nagyúr
Most mi lesz, barátságtalan országnak nyilvánítottak minket az oroszok,akkor felesleges volt a dörgölőzés hozzájuk?
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
szerintem túltolod.
Az, hogy vannak várakozásaid, az nem tesz téged spekulánssá, nem azt jelenti, hogy aktívan hozzájárulsz a romláshoz. Ha pl. aktívan shortolnád a forintot, az egy aktív dolog.
De az, hogy devizabelföldiként itt élsz, van hazai devizában jegyzett hiteled, de még nem törlesztetted a dollárbevételedből, ez még nem tesz téged gonosz spekulánssá...Az a pár milliárd euró, amit nem kapunk meg brüsszelből a szeretett vezetőnk khm, tahósága miatt, az sokkal inkább hiányzik most a forintpiacról.
Egyébként a shortolás sem gonosz dolog ám. A shortolás csak egy lehetőség, egy sebezhetőség kihasználása. A felelősség nem a shortosé, hanem azé, aki sebezhetővé teszi a devizát (rekord deficittel, tartósan mínusz 3-5% negatív reálkamattal, euró-bevételekről való önkéntes hisztis lemondással)
Ui. amúgy most valszeg rohadt nagy tőkék mentek ki a globális alapkezelők az egész régióból kivonták a lovettát / csökkentették a kitettséget... Azzal meg nincs igazán mit kezdeni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83
üzenetére
A hitel nem elotorlesztese, mikor lenne lehetoseged, igazabol Forintgyengulesre torteno fogadas, ne szepitsuk.
-
EQMontoya
veterán
Kettos erzes ez valahol. Egyreszt ugye a ceg dollarban kelt el, amelyiknek dolgozom, igy a reszesedesem idoszakos kifizetese dollarban tortenik, hitelem meg rogzitett kamattal van forintban.
Szoval igazabol erre fogadtam, ami most tortenik.
Nagyon orulni megsem tudok, mert valahol gaznak erzem, hogy ugy lehet jo gazdasagi donteseket hozni, hogy igazabol az ellen az orszag ellen fogadok, amelyikben elek. -
tildy
nagyúr
Most csináltatom a fogam, Budapesten. Gyorsan vettem is forintot,483 Ft-os font árfolyamot ritkán látni .
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Ja, hát ez egyértelmű. Ők leszarják, hogy mekkora a felfordulás, a következő kormány viszont szopni fog. A különbség a két oldal között az előző mondat első fele. Nincs mitől tartaniuk, van egy 1,5-2 milliós kemény mag, akinek megingathatatlan a hite.
p
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Én is kaptam kemény kb 9%-ot. De azt az eddigi infláció bőven elvitte...
Mi lesz ezután, mert fizetést nyilván nem fognak emelni... de az árak meg -
válasz
parandroid
üzenetére

nézd ezt a megközelítést:
-
parandroid
félisten
Most emeltek egy csomó területen bért, meg ugye megy a nyugdíjosztogatás, az szja-mentesség, ezt valahogy muszáj elinflálni, nehogy sokba kerüljön. Pedagógusok is örüljenek a lófasznak a seggükben, hogy kaptak 10% emelést (a pótlékaikra ugye, nem az alapbérre, mert ezzel lehet zsarolni, aki rendetlenkedik), na, az már el is tűnt a múlt héten, de legkésőbb ma.
p
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Tornyos kis falunkban 2,049 EUR volt most, ahogy jöttem haza. Az 400 Ft-os euróval olyan 800 körül van, ja...
p
-
EQMontoya
veterán
Egyébként azt nem ertem, hogy az MNB mit csinál? Mar 380-nal kb mindent meg kellett volna tenni, hogy ne essen tovább, mert inflációt okoz.
Most meg gondolom, megy a fejvakaras, mert ha itt marad az árfolyam, akkor az infláció lesz bőven 10% fölött, ha meg megpróbálják helyreállítani, akkor az rohadt sokba kerül.
Tehetsegtelen, utcasepresre való idióták… -
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen videókártyát?
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Gamer PC minőségi alkatrészekből! I7-9700KF/2TB HDD/800GB SSD/32GB RAM 3600Mhz Rog alaplap
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak ugye a rendszer nem tesz különbséget a két raktár között, ezért te előte nem tudod, hogy neked kell megtalálnod az árut, vagy az árukiadáson adják ki, ez csak ott derül ki a boltban. Nem lenne ez rossz rendszer amúgy, csak túl van feszítve, és a kapacitásai határán működik, holott az egészet arra tervezték, hogy te békeidőben szép nyugodtan sétálgatsz, kávézgatsz, elbeszélgetsz az eladóval a bemutatótérben, aztán ha eldöntötted, hogy mit szeretnél, akkor összeszeded, amit tudsz, kifizeted, majd beülsz a bisztróba egy hotdogra, és mire megetted, kész a rendelésed többi része. Csak közben változott a világ, ez lett a világ nr1 bútorboltja, mindenki mindent azonnal akar, meg neten rendelni, ehhez meg a teljes koncepciót kéne átalakítani, ami nem megy egyik. apról (évről) a másikra, ráadásul egszerre van bődületes hiány áruból, és munkaerőből is.

olcsó csak nincs... honnan ismerős ez nekem?