- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
80500 - 80401
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 79901 79900 - 79801 79800 - 79701 79700 - 79601 79600 - 79501 79500 - 79401 79400 - 79301 79300 - 79201 79200 - 79101 79100 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
-
emvy
félisten
Áruházvezető, beszerzési vezető, osztályvezető, akárhogy hívják, aki épp el tudja intézni a megfelelő kihelyezést. Ez olyan, mint a hálapénz, csak itt a gyártó/forgalmazó nem a jobb ellátásért fizet, hanem a jobb polchelyekért.
p
Ez nem így van, teljesen hivatalos a dolog.
-
parandroid
félisten
-
emvy
félisten
Kinek a zsebébe?
-
parandroid
félisten
-
BlacKSouL
addikt
-
parandroid
félisten
Az miért van, hogy a sparban hónapok óta nem teszik ki a kisüzemi sörészetek egyes új termékeit? MadScientist, Horizont volt legutóbb, hogy kizárólag az utántöltő polcon, lezárt bontatlan papírdobozban találhatók meg. Vannak álllandó termékek tőlük, azok polcosok, de a MS legutóbb oda bekerülő újdonságait, extráit csak a felső polcos dobozból, beárazatlanul tudtam levenni. Rendszeresen, hónapok óta.
Polcpénznek hívják a jelenséget, amit keresel.
p
-
NoLF
veterán
Az miért van, hogy a sparban hónapok óta nem teszik ki a kisüzemi sörészetek egyes új termékeit? MadScientist, Horizont volt legutóbb, hogy kizárólag az utántöltő polcon, lezárt bontatlan papírdobozban találhatók meg. Vannak álllandó termékek tőlük, azok polcosok, de a MS legutóbb oda bekerülő újdonságait, extráit csak a felső polcos dobozból, beárazatlanul tudtam levenni. Rendszeresen, hónapok óta.
Szerintem errol oket kellene megkerdezned
-
Vérboci
addikt
csak a kőbányai...
-
BlacKSouL
addikt
-
emvy
félisten
Ez abszolut igy van (hogy felszines), de szerintem o sose allitott mast. Szorakoztato formaban tud 'barmirol' beszelni, napszemuveg, auto, sor, kutyak, motorok, porkoltfozes. (Marmint van, akit szorakoztat.)
-
concret_hp
addikt
én az ilyen kóstolós videókat alapból nem nagyon tudom értelmezni, kivéve ha valami brutál csípős dologról van szó és legalább van mellé show is. csajos verziója a felpróbálnak 20 darab ruhát, a világ másik végén, tehát ha még rá is úsznál akkor is nagyjából 0 eséllyel tudod megvenni

-
lenox
veterán
Hat lehet, hogy nekem magasan volt a minimum elvarasom. Amugy tegnap pont sörös videojat neztem W-nek, ott is ilyen erzesem volt, hogy megy a verkli, de tudas keves van mogotte, felszines. Nade nyilvan nem kell egyforman tetszen.
-
gaborbol
őstag
-
emvy
félisten
Van egyáltalán értékelhető autós újságíró? Néha belefutok egy-egy normális cikkbe itt-ott, de olyannal még nem találkoztam, aki írni is tud, és normális figura is. Úgy kb Karotta + Winkler óta.
p
Zach Dani?
-
Vérboci
addikt
Ami jellemzően autós újságírásnak hívunk, az gyakorlatilag bulvár újságírás, annak meg szórakoztatónak kell lennie.
A mélyvizet meg keressék meg az úszni tudók.
Winklert csíptem, Karotta szerintem mindig csak erőlködött. -
parandroid
félisten
Úgy kb Karotta + Winkler óta.
Sajnos őket sem nagyon sorolnám már az értékelhető autós újságíró csoportba, ők is adott értékrend/érdekrend szerint vezetik a pályafutásukat (Karotta elektronyos kampányt folytat, Winkler a politikai meggyőződése szerint nyilatkozik).
Évek óta nem láttam tőlük semmit. Amióta Karotta elkezdett valami driftautót építeni kb. Winklerbe nemrég belefutottam, talán pont Mazda 6-ot tesztelt, meg is lepődtem, hogy néha még csinálja. A szakmai részéhez én sem értek, nem is érdekel annyira. Írni viszont tudtak. Jelenlegi autós újságírás felhozatalilag kb nulla. Promócikkek promócikkek hátán, sokéves hírek, meg pletykák, szponzorok popójának fényesre nyalása, és közben megy a sírás, hogy jönnek a pomogácsok, mind meghalunk. Ja, izé, villanyautók.
p
-
lenox
veterán
Van egyáltalán értékelhető autós újságíró? Néha belefutok egy-egy normális cikkbe itt-ott, de olyannal még nem találkoztam, aki írni is tud, és normális figura is. Úgy kb Karotta + Winkler óta.
p
Tenyleg, Winkler? O meg alap dolgokkal se volt tisztaban. Meg az autok is kb. annyira erdekeltek, mint a mososzerek pl. Na mindegy.
-
venember83
nagyúr
p
Úgy kb Karotta + Winkler óta.
Sajnos őket sem nagyon sorolnám már az értékelhető autós újságíró csoportba, ők is adott értékrend/érdekrend szerint vezetik a pályafutásukat (Karotta elektronyos kampányt folytat, Winkler a politikai meggyőződése szerint nyilatkozik).
-
parandroid
félisten
-
venember83
nagyúr
Öregapám, hisz tudod, hogy az az igazság, amit elhiszünk.
Igen, az igazság szubjektív jellegére utal az igazságérzet szó is.
-
bitpork
nagyúr
-
Vérboci
addikt
Ugyan, Vályi Pista is megmondta, hogy NEM IGAZ!!!
A pánik kitermeli a saját okát, ha volt, ha nem. Ezzel kezdjük.
Csókoltatom azt, aki rájött, hogy a megcsappant dízel-kereslet miatt nem fogy úgy az AdBlue, ahogyan kéne, aztán megnyomta a pánikkeltő gombot, mire az összes hülye elkezdte felvásárolni, mintha nem lenne holnap. Pedig semmiféle AdBlue hiány nem volt és nincs is, ha annyira lenne igény, mint eddig. Ám most hirtelen raktározni akarunk hektoliketereket, annyi meg sehol nincs. És ez aztán olaj a tűzre, bravó!
Három kamionos cimborámmal beszéltem ma és az ország legnagyobb gépkereskedőjével, fogják a fejüket ettől a baromságtól. Ja, az AdBlue romlandó, nem nagyon érdemes ezer litereket elásni. Eddig is volt, most is van, lesz is, ne üljetek fel a pánikkeltő vészmadaraknak. Most voltam a benzinkúton: van, lehet kapni.Annyit elért az az okos seggfej, hogy a szerbek röhögnek a markukba a hülye magyarokon, akik - mint Covid idején a wc-papírt - raklapon veszik tőlük a túlárazott adalékot. Ja, és nyilván emiatt idehaza is drágább lett. Remek üzleti húzás volt.Ne dőljetek be ennek a baromságnak, nem azzal van baj, hogy nincs AdBlue, hanem azzal, hogy 500 Forint felett van a gázolaj b+.Csókoltatom a szakértő, apokalipszis-vészmadár "kollégákat" is, akik rátesznek egy lapáttal.
én nem bírom ezt a vályi pistát...
-
FehérHolló
veterán
Csókoltatom azt, aki rájött, hogy a megcsappant dízel-kereslet miatt nem fogy úgy az AdBlue, ahogyan kéne, aztán megnyomta a pánikkeltő gombot, mire az összes hülye elkezdte felvásárolni, mintha nem lenne holnap. Pedig semmiféle AdBlue hiány nem volt és nincs is, ha annyira lenne igény, mint eddig. Ám most hirtelen raktározni akarunk hektoliketereket, annyi meg sehol nincs. És ez aztán olaj a tűzre, bravó!
Három kamionos cimborámmal beszéltem ma és az ország legnagyobb gépkereskedőjével, fogják a fejüket ettől a baromságtól. Ja, az AdBlue romlandó, nem nagyon érdemes ezer litereket elásni. Eddig is volt, most is van, lesz is, ne üljetek fel a pánikkeltő vészmadaraknak. Most voltam a benzinkúton: van, lehet kapni.Annyit elért az az okos seggfej, hogy a szerbek röhögnek a markukba a hülye magyarokon, akik - mint Covid idején a wc-papírt - raklapon veszik tőlük a túlárazott adalékot. Ja, és nyilván emiatt idehaza is drágább lett. Remek üzleti húzás volt.Ne dőljetek be ennek a baromságnak, nem azzal van baj, hogy nincs AdBlue, hanem azzal, hogy 500 Forint felett van a gázolaj b+.Csókoltatom a szakértő, apokalipszis-vészmadár "kollégákat" is, akik rátesznek egy lapáttal.
Öregapám, hisz tudod, hogy az az igazság, amit elhiszünk.
-
venember83
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
Nem film topic de hatha…
Tengerparton all egy lakokocsi, bemennek es bellul 10 meter magas marvany oszlopok vagy 3000 negyzetmeter. “ bentrol nagyobbnak latszik “ megjegyzes vagy valami hasonlo.Csupasz pisztoly kategoria- evjarat talan? Kene ez a jelenet, de az istennek sem talalom.
A vegen talan egy helicopter szetlovi a lakokocsit.
[link] ominoz
-
BlacKSouL
addikt
Nem film topic de hatha…
Tengerparton all egy lakokocsi, bemennek es bellul 10 meter magas marvany oszlopok vagy 3000 negyzetmeter. “ bentrol nagyobbnak latszik “ megjegyzes vagy valami hasonlo.Csupasz pisztoly kategoria- evjarat talan? Kene ez a jelenet, de az istennek sem talalom.
"minden filmbe kell egy dramaturgiai, funkció nélküli férfisegg!"
[link] -
parandroid
félisten
Nem film topic de hatha…
-
gaborbol
őstag
Nem film topic de hatha…
-
venember83
nagyúr
Anyámnál voltunk nyáron, találtam a fiókban egy távirányítót, aszondja asus o’play. Hú, mondom, tényleg, ilyen is van, méghozzá a jobbik, RDP3, te ezt még használod? Á, rég elfelejtette, hogy kell, be se kapcsolta évek óta, amióta van 32-es monitorja, azon néz filmeket, vagy a fullos upc-s csomagból valamit, vagy a sokszáz dvd-je közül a kedvenceket, esetleg youtube a laptopon, vagy az ipaden. Úgyhogy szétszedtem, bedobozoltam, ne egye az áramot, foja a port, meg szaporítsa a kábeldzsungelt. Volt rajta vagy 2 centi vastag por. Pedig anno, valamikor 2010 körül hogy örült neki…
Itthon nekem is rá van kötve a desktop gép a tv-re, szoktuk is használni, de amúgy főleg steaming megy (netflix, vagy amprime) a tv beépített appjával.
p
Továbbra is kiválóan szolgál minket is. Bár pár hagyományos merevlemez már kihullott mellőle, de az O'Play még bírja.
-
fokukac
nagyúr
Anyámnál voltunk nyáron, találtam a fiókban egy távirányítót, aszondja asus o’play. Hú, mondom, tényleg, ilyen is van, méghozzá a jobbik, RDP3, te ezt még használod? Á, rég elfelejtette, hogy kell, be se kapcsolta évek óta, amióta van 32-es monitorja, azon néz filmeket, vagy a fullos upc-s csomagból valamit, vagy a sokszáz dvd-je közül a kedvenceket, esetleg youtube a laptopon, vagy az ipaden. Úgyhogy szétszedtem, bedobozoltam, ne egye az áramot, foja a port, meg szaporítsa a kábeldzsungelt. Volt rajta vagy 2 centi vastag por. Pedig anno, valamikor 2010 körül hogy örült neki…
Itthon nekem is rá van kötve a desktop gép a tv-re, szoktuk is használni, de amúgy főleg steaming megy (netflix, vagy amprime) a tv beépített appjával.
p
nálam a pc tévére kötése nem játszik.
nem tudom, miért, de a saját pc-m, és az összes laptopom az elmúlt 10 évben is szaggatott képet ad a Pana plazmán.
a médialejátszóval pedig tökéletes. -
parandroid
félisten
p
-
ToBeY
nagyúr
nem. De mondjuk igazad van, ez igazából most is egy NAS, csak egy olyan, amin még egy csomó egyéb dolgot is tudok csinálni, pl. dolgozni, zenét hallgatni, videót nézni, stb...
és hát a vinyók kérdéses részei nyilván meg vannak osztva, és így az egyéb laptopokon, médialejátszókon is elérhetőek a lakás bármely pontján. 
@Lortech: képzeld, így 11 év után tönkrement a médialejátszóm is! (a hyundai, ami Neked is volt)
Van, hogy hetekig nem kapcsol be. Aztán mintha mi sem történt volna, jó megint. Valami érintkezési hibája lehet, de hamarosan lehet vennem kell egy másikat.
Szóval most nem tudok doktor house-t nézni, csak ha ő is épp úgy gondolja...
De azért szép kort élt meg, na.Nekem is van egy Dune 101 médialejátszóm valahol,de nem tudom mikor volt utoljára használatban, amióta tv tud lejátszani usb-ről nem használom.
-
fokukac
nagyúr
köszi.
mondjuk, hogy a kínai kormány már azt is tudja, hogy mit nézek, elgondolkodtató
-
lenox
veterán
szia, igen, még megvan a Pana plazma, és működik is...
amúgy S20 volt.Most nem azért mondtam, hogy ásd elő a Te médialejátszód, csak érdekességképpen, hogy ~20 e Ft volt, és egy évtizedet működött. PErsze kis egyszerű volt, de mindent tudott, ami kell, vitt mindent, és ez a feliratos betűtípus meg szín meg pozíció és időzítés-állítás is tök profi volt.
Szóval most nagy gondban vagyok, hogy a maiak mit tudnak egyáltalán, és mire cseréljem le
@TothGera: mármint az az ideális, hogy PC-m van, és nem NAS-om, ugye?

Pedig ez egyszeru:
Olcsojanos HD: X Mi TV Stick
Olcsojanos UHD, vagy HD, de turelmetlen: X Mi Box
Kb. minden jo legyen: NV Shield
HBO 5.1 is kell, streaming szolgaltatok menjenek, de semmi trukk: Apple TV
Qrvara minden menjen: PC -
lenox
veterán
-
fokukac
nagyúr
Az nem semmi, azóta nekem volt egy másik fajta lejátszóm, utána meg a RPI minden szériájából legalább 1 darab. Ha a szívedhez nőtt, előkotrom vmelyik fiók mélyéről az enyémet neked, hátha működik még..

Most gondolok bele, hogy még az akkori Samsung plazmám is megvan, neked megy még a pana plazmád, S30 talán?szia, igen, még megvan a Pana plazma, és működik is...
amúgy S20 volt.Most nem azért mondtam, hogy ásd elő a Te médialejátszód, csak érdekességképpen, hogy ~20 e Ft volt, és egy évtizedet működött. PErsze kis egyszerű volt, de mindent tudott, ami kell, vitt mindent, és ez a feliratos betűtípus meg szín meg pozíció és időzítés-állítás is tök profi volt.
Szóval most nagy gondban vagyok, hogy a maiak mit tudnak egyáltalán, és mire cseréljem le
@TothGera: mármint az az ideális, hogy PC-m van, és nem NAS-om, ugye?

-
NoLF
veterán
odaülisebb
-
parandroid
félisten
-
kraftxld
félisten
A legeslegideálisabbnál kissé rosszabb, de nem számottevően, mert még elég ideális a tények tekintetében.
Király, akkor szerintem az én legoptimálisabb megoldásom az jobb

-
Tothgera30
veterán
-
kraftxld
félisten
Az lesz a legideálisabb megoldás. Nekem is az lenne, ha nem kellene hordozni a laptoppal a filmeket/anyagokat, így marad a jó öreg SSD + HDD kombó az összes cibálható gépben.
Az ideálisnál mennyivel jobb a legideálisabb?

-
Tothgera30
veterán
nem. De mondjuk igazad van, ez igazából most is egy NAS, csak egy olyan, amin még egy csomó egyéb dolgot is tudok csinálni, pl. dolgozni, zenét hallgatni, videót nézni, stb...
és hát a vinyók kérdéses részei nyilván meg vannak osztva, és így az egyéb laptopokon, médialejátszókon is elérhetőek a lakás bármely pontján. 
@Lortech: képzeld, így 11 év után tönkrement a médialejátszóm is! (a hyundai, ami Neked is volt)
Van, hogy hetekig nem kapcsol be. Aztán mintha mi sem történt volna, jó megint. Valami érintkezési hibája lehet, de hamarosan lehet vennem kell egy másikat.
De azért szép kort élt meg, na.Az lesz a legideálisabb megoldás. Nekem is az lenne, ha nem kellene hordozni a laptoppal a filmeket/anyagokat, így marad a jó öreg SSD + HDD kombó az összes cibálható gépben.
-
concret_hp
addikt
De azért szép kort élt meg, na.onnan lehet tudni, hogy öregszik az ember, hogy vannak régi cuccai, nekem pl. másodszor kell majd cserélnem párnát az "új" fejhallgatómon ami amúgy 4.5 éves, a régi amit meg használok, ha nem kell az aktív zajszűrés az 12+-1 éves, nem emlékszem teljesen pontosan mikor vettem... de a hajnyíróm is 13-14, a nyomtatóm is 2013 eleji, az előző asztali gépemet (ami amúgy i3-3220 volt) 1 éve adtam faternak, mert beszart az egyik amit használtak (ddr2 ramból
az egyik modul megfeküdt), na azt se tegnapelőtt vettem, de egyébként teljesen jól elvoltam vele, ja és a billentyűzetemre még az van írva, hogy ibm és ps2 portos
. de vannak 8-9 éves cipőim (nyilván amit nem sokat hordok), a papucsaimat meg 2006-ban meg 2007-ben vettem
az "új" országúti bringámat is több mint 5 éve használom, a "melós" meg 15-16 éves 
-
Lortech
addikt
De azért szép kort élt meg, na.Az nem semmi, azóta nekem volt egy másik fajta lejátszóm, utána meg a RPI minden szériájából legalább 1 darab. Ha a szívedhez nőtt, előkotrom vmelyik fiók mélyéről az enyémet neked, hátha működik még..

Most gondolok bele, hogy még az akkori Samsung plazmám is megvan, neked megy még a pana plazmád, S30 talán? -
fokukac
nagyúr
NAS-ban nem gondolkodtál?
De azért szép kort élt meg, na. -
Tothgera30
veterán
az a baj, hogy a mini pc-be nem fér be az a 3 db 4TB-s vinyó, ami most van

amúgy nyilván i5-re bármikor lecserélhettem volna már, de nem éreztem szükségét a plusz 2 magnak. Tényleg nem. Nem lassú ez a gép egyáltalán.@Vénember: én kérek elnézést. Azt hittem, rajtam kell segíteni, de belátom, önző voltam, ezt az alábbiakban próbálom jóvá tenni
@FehérHolló: akarsz róla beszélni..?
NAS-ban nem gondolkodtál?
-
emvy
félisten
Nálam gtx 770 és rtx 3080 is ugyanúgy viselkedik, bár intel cpu-k mellett. Előbbi win7 és win10 alatt, utóbbi csak win10. Ugyanazzal a driverrel is ki lett próbálva. Feléled a rendszer, de képet nem küld a monitorra egyik csatlakozón sem. Több netes forrás is megerősíti, hogy van egy ilyen bug az nvidia driverben.
Dell monitorokkal. Lehet, hogy ez a közös pont.
Ha a fentiek különböző kombinációban való kipróbálásán felül van más ötletetek, akkor szívesen fogadom és kipróbálom.

Szűzen felhúzott rendszernél is előjön.Hm, nekem Dell monitor mellett nincs gondom.
-
FehérHolló
veterán
Nálam gtx 770 és rtx 3080 is ugyanúgy viselkedik, bár intel cpu-k mellett. Előbbi win7 és win10 alatt, utóbbi csak win10. Ugyanazzal a driverrel is ki lett próbálva. Feléled a rendszer, de képet nem küld a monitorra egyik csatlakozón sem. Több netes forrás is megerősíti, hogy van egy ilyen bug az nvidia driverben.
Dell monitorokkal. Lehet, hogy ez a közös pont.
Ha a fentiek különböző kombinációban való kipróbálásán felül van más ötletetek, akkor szívesen fogadom és kipróbálom.

Szűzen felhúzott rendszernél is előjön. -
fokukac
nagyúr
és a gigabites net, streaming és torrent világában minek annyi tárhely?
mert szeretem birtokolni a dolgokat. és van köztük egy csomó régi is.
és mert a upc-ra mindig lehet számítani
-
concret_hp
addikt

amúgy nyilván i5-re bármikor lecserélhettem volna már, de nem éreztem szükségét a plusz 2 magnak. Tényleg nem. Nem lassú ez a gép egyáltalán.@Vénember: én kérek elnézést. Azt hittem, rajtam kell segíteni, de belátom, önző voltam, ezt az alábbiakban próbálom jóvá tenni
és a gigabites net, streaming és torrent világában minek annyi tárhely?
-
fokukac
nagyúr
Lehet hogy az i3-at érdemesebb legalább i5-re váltani, és mellé pakolni 16Gb ramot. Így még kitart egy ideig. Bár valószínű nálad is, a korábban említett mini/micro gépek lesznek a befutók.

-
Tothgera30
veterán
Hát köszönöm a hasznos válaszokat
Sokkal okosabb nem lettem.
igen, majd egyszer lecserélem az ivy bridge-t, de úgy őszintén, nekem tök jó. Ez egy netezős, zenehallgatós gép, amin néha dolgozom (excel, word), néha photoshop... soha meg se reccent még, a proci általában 2%-os kihasználtsággal megy és 35 fokos, és az egész pc eszik vagy 30 wattot (tudom, ezt még NEduddkitól tanultam).
Mindegy, ha meghal az alaplap, akkor majd lecserélem....
Egy új rendszert azért majd rárakok, most vagy egy 6 éves 7-es windows van rajta...
de két napja tápot cseréltem a PC-ben, és ott a földön fekve, kábeleket origámizva arra jöttem rá, hogy én már lehet öreg vagyok ehhez a számítógép-összerakási hobbihoz
@Vénember: Mikrobinak már végtelen számú kreditje van nálam
Lehet hogy az i3-at érdemesebb legalább i5-re váltani, és mellé pakolni 16Gb ramot. Így még kitart egy ideig. Bár valószínű nálad is, a korábban említett mini/micro gépek lesznek a befutók.
-
emvy
félisten
az nvidia driverek olyan 1 éve meggátolják, hogy rendesen visszajöjjön sleepből. win7 és win10 egyaránt.
Fura, évek óta semmilyen probléma nincs a Ryzen+GTX párossal ilyen szempontból (sem).
-
venember83
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
az nvidia driverek olyan 1 éve meggátolják, hogy rendesen visszajöjjön sleepből. win7 és win10 egyaránt.
nekem nincs közöm az nvidiához...
csak prociba integrált izém van, mert nekem ez is elég volt... -
FehérHolló
veterán
Hello, a t. számítógépbuzi társaságtól szeretnék kérdezni.
Van egy régi pc-m. Nem mai darab, Ivy bridge, i3-3250, Asrock B75 Pro3-M alaplappal.
Eddig tök faszán működött, sose volt vele semmi bajom.
Újabban azt csinálja, hogy nem jön vissza sleep-ből, lefagy, újraindul. Amíg megy, továbbra sincs semmi baja, csak ha elmegy aludni, akkor 10-ből 3-szor nem ébred fel rendesen.
Szerintetek ez miért lehet?Azért zavaró, mert gyakorlatilag ki se szoktam kapcsolni, mindent otthagyok, és utána folytatom, akár egy-két nappal később.
köszi az ötleteket...
-
Vérboci
addikt
Ha holnap elönti az országot a minden folyó, miközben tornádók csapnak le 34°Cban télen akkor sem lesz értelme figyelembe venni a véges erőforrást?
Nem mintha én nem élvezném a jelenlegi felhozatalt és nem gondolnám azt hogy Greta és követői nem százasok, de azért van amiben engedni kell szerintem.nem vagyok én a bolygó ellensége, de ha arról kell dönteni, hogy legyen-e ma vacsora az asztalon, vagy hogy 100 év múlva lehessen levegőt kapni, akkor nem bonyolult választani.
az nem létezik, hogy a nagy gondolkodók nem látták előre, hogy a műanyag zacskó betiltása más vonalon esetleg kielégíthetetlen keresletet generál, vagy hogy ne számolták volna ki, hogy hánymilló ember lesz munkanélküli, ha elektromos autókat fogunk használni. vagy hogy mégis honnan lesz az áram. és miből lesz jövedéki adó. vagy majd az áramot is színezik \ szőkítik? ha ez az irány, erre pl. miért nincs még kidolgozott válasz?
-
venember83
nagyúr
Ha holnap elönti az országot a minden folyó, miközben tornádók csapnak le 34°Cban télen akkor sem lesz értelme figyelembe venni a véges erőforrást?
Nem mintha én nem élvezném a jelenlegi felhozatalt és nem gondolnám azt hogy Greta és követői nem százasok, de azért van amiben engedni kell szerintem.Csak éppen semmi értelme, ha közben máshol fokozott ütemben bányásszák és égetik a szenet, pl.
-
bitpork
nagyúr
köszi a biztatást

ugyanakkor bizonyos dolgok kedvezőtlen változását a politikai döntések sora szüli. europa majd minden országában vannak "zöld pártok", akikre jellemzően nem sokan szavaznak, a világ legnagyobb részén meg nincsenek is ilyenek. namost innen nézve az európai politika olyan irányt követ szívószálastól, műanyag zacskóstól, meg elektromos autóstól, amire nagyjából senki nem kérte őket, és megintcsak a világ nagyobbik része le is szar magasról, ugyanakkor rajtunk européereken röhög, hogyan nehezítjük a saját dolgunkat.
a bevezetett intézkedések másra nem jók, nem mentünk meg egyetlen fókát sem. vagy amit igen, azt meg megeszik mások.Ha holnap elönti az országot a minden folyó, miközben tornádók csapnak le 34°Cban télen akkor sem lesz értelme figyelembe venni a véges erőforrást?
Nem mintha én nem élvezném a jelenlegi felhozatalt és nem gondolnám azt hogy Greta és követői nem százasok, de azért van amiben engedni kell szerintem. -
fokukac
nagyúr
Figyu, egy civilizációs csúcson vagyunk, ami nem fenntartható. 6-7 milliárd ember a világon szeretne nyugati jólétben élni, ehhez olyan 1-2 milliárd közel is áll, de erre egyszerűen nincs kapacitás. Szóval hadd szerezzek nálad is pár extra kreditet: ez innét már csak rosszabb lesz.
p
I explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide....

csak pozitívan, nagyuram.
-
Vérboci
addikt
Figyu, egy civilizációs csúcson vagyunk, ami nem fenntartható. 6-7 milliárd ember a világon szeretne nyugati jólétben élni, ehhez olyan 1-2 milliárd közel is áll, de erre egyszerűen nincs kapacitás. Szóval hadd szerezzek nálad is pár extra kreditet: ez innét már csak rosszabb lesz.
p
köszi a biztatást

ugyanakkor bizonyos dolgok kedvezőtlen változását a politikai döntések sora szüli. europa majd minden országában vannak "zöld pártok", akikre jellemzően nem sokan szavaznak, a világ legnagyobb részén meg nincsenek is ilyenek. namost innen nézve az európai politika olyan irányt követ szívószálastól, műanyag zacskóstól, meg elektromos autóstól, amire nagyjából senki nem kérte őket, és megintcsak a világ nagyobbik része le is szar magasról, ugyanakkor rajtunk européereken röhög, hogyan nehezítjük a saját dolgunkat.
a bevezetett intézkedések másra nem jók, nem mentünk meg egyetlen fókát sem. vagy amit igen, azt meg megeszik mások. -
parandroid
félisten
jól van, most már magnézium sincs.
[link]
aztán majd jön a festékhiány, az üveghiány, meg a gumihiány.
beszarok ettől az autóipartól, komolyan.szerk.:
na, kellett nekem szemlézni a sajtót. papírhiány is van [link] még szerencse, hogy az nem kell az autókhoz. bár lehet, hogy a kézikönyvek el nem készülte miatt majd leáll egy két gyár...azért amikor a műanyagzacskót betiltották, senki nem számolt utána, hogy lesz-e elég papír, vagy akármi helyettesíteni? bambusz talán korlátlanul elérhető a világon, hogy most abból készül az eldobós eszcájg? vagy csak lassan ébrednek a bambuszvédők?
p
-
fokukac
nagyúr
Hát köszönöm a hasznos válaszokat
Sokkal okosabb nem lettem.
igen, majd egyszer lecserélem az ivy bridge-t, de úgy őszintén, nekem tök jó. Ez egy netezős, zenehallgatós gép, amin néha dolgozom (excel, word), néha photoshop... soha meg se reccent még, a proci általában 2%-os kihasználtsággal megy és 35 fokos, és az egész pc eszik vagy 30 wattot (tudom, ezt még NEduddkitól tanultam).
Mindegy, ha meghal az alaplap, akkor majd lecserélem....
Egy új rendszert azért majd rárakok, most vagy egy 6 éves 7-es windows van rajta...
de két napja tápot cseréltem a PC-ben, és ott a földön fekve, kábeleket origámizva arra jöttem rá, hogy én már lehet öreg vagyok ehhez a számítógép-összerakási hobbihoz
@Vénember: Mikrobinak már végtelen számú kreditje van nálam
-
Vérboci
addikt
jól van, most már magnézium sincs.
[link]
aztán majd jön a festékhiány, az üveghiány, meg a gumihiány.
beszarok ettől az autóipartól, komolyan.szerk.:
na, kellett nekem szemlézni a sajtót. papírhiány is van [link] még szerencse, hogy az nem kell az autókhoz. bár lehet, hogy a kézikönyvek el nem készülte miatt majd leáll egy két gyár...azért amikor a műanyagzacskót betiltották, senki nem számolt utána, hogy lesz-e elég papír, vagy akármi helyettesíteni? bambusz talán korlátlanul elérhető a világon, hogy most abból készül az eldobós eszcájg? vagy csak lassan ébrednek a bambuszvédők?
-
venember83
nagyúr
Ha jól tudom, ilyenkor RAM-ban tartja az adatokat, azokat hagyja áram alatt. Úgyhogy vagy RAM, vagy alaplap, vagy valami windows-, vagy driver-frissítés óta nem úgy működik valami, mint korábban. Szóval kb bármi lehet, de valami rossz, ja.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
3gen i3-at amúgy épp aktuális már frissíteni, azóta azért sok minden történt az iparágban. Egyelőre ez a ‘még használható’ minimum, de azért ezek is 8 évesek már…
Kisebbik lyányka épp mostanában kezdett el blenderrel szórakozni a 3gen i5-ös gépén (8gb ram + valami low profile, sims4 konform vga), van is most sírás, hogy küzd a hardver vele.
p
Ha jól tudom, ilyenkor RAM-ban tartja az adatokat, azokat hagyja áram alatt. Úgyhogy vagy RAM, vagy alaplap, vagy valami windows-, vagy driver-frissítés óta nem úgy működik valami, mint korábban. Szóval kb bármi lehet, de valami rossz, ja.
Ezért a segítségért sok kreditre ne számíts főkukactól.

fokukac: Vegyél új gépet, az a tuti, pörgetni kell a gazdaságot, ne fukarkodj.
-
parandroid
félisten
Van egy régi pc-m. Nem mai darab, Ivy bridge, i3-3250, Asrock B75 Pro3-M alaplappal.
Újabban azt csinálja, hogy nem jön vissza sleep-ből, lefagy, újraindul. Amíg megy, továbbra sincs semmi baja, csak ha elmegy aludni, akkor 10-ből 3-szor nem ébred fel rendesen.
Szerintetek ez miért lehet?Azért zavaró, mert gyakorlatilag ki se szoktam kapcsolni, mindent otthagyok, és utána folytatom, akár egy-két nappal később.
köszi az ötleteket...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
3gen i3-at amúgy épp aktuális már frissíteni, azóta azért sok minden történt az iparágban. Egyelőre ez a ‘még használható’ minimum, de azért ezek is 8 évesek már…
Kisebbik lyányka épp mostanában kezdett el blenderrel szórakozni a 3gen i5-ös gépén (8gb ram + valami low profile, sims4 konform vga), van is most sírás, hogy küzd a hardver vele.
p
-
ToBeY
nagyúr
köszi az ötleteket...
Nekem pontosan így sz@rt be a régi C2D gépem.Elment sleep mode-ba és soha nem lehetett visszahozni.bios reset,elemcsere se segített,valószínűleg a P35 lap halt be.
-
lenox
veterán
köszi az ötleteket...
Szerintem azert csinalja ezt, mert beszart
. En lapra tippelnek, de elotte egy os ujrarakast, driver frissitest kiprobalnek. -
concret_hp
addikt
köszi az ötleteket...
szokj le a sleepeltetésről. szívesen

-
fokukac
nagyúr
köszi az ötleteket...
-
venember83
nagyúr
-
NoLF
veterán
-
tildy
nagyúr
Nálunk a nincs fenn eredeti angol hang probléma azért nem jelentkezik .
Tobey : netflix családi csomag meg prime video van. De itt még az szinte összes tv adás is elérhető feliratosan, szóval én nem panaszkodom ( Néha bizony szükségem van nekem is az angol feliratra) -
ToBeY
nagyúr
-
parandroid
félisten
És ez sok vagy kevés?
Praktikusan 15 éves, neves filmeket már sokszor nem lehet elérni. Torrenten ennek többszöröse érhető el.
Én is előfizetek ezekre a szolgáltatásokra, de tény, hogy foghíjasak.
Random példa: nézd meg, hogy Philip Seymour Hoffman-nak hány filmje elérhető az összesből. Pedig ő aztán igazán híres színész.
Igen, én is a régi filmeket, sorozatokat hiányolom a leginkább. Másrészt pedig teljesen rapszodikus, némelyik ‘klasszikus’ hol megjelenik, hol eltűnik, teljesen követhetetlen. Régi filmek minősége is hagy kívánnivalót maga után néha. És akkor ott a nyelv kérdése. Vagy eredeti nyelv, vagy felirat nincs hozzá. Hallássérültként nem vicces, némelyik filmnek olyan a hangmérnöki munkája, hogy esélyem sincs egy büdös szót sem megérteni belőle.
p
-
emvy
félisten
És ez sok vagy kevés?
Praktikusan 15 éves, neves filmeket már sokszor nem lehet elérni. Torrenten ennek többszöröse érhető el.
Én is előfizetek ezekre a szolgáltatásokra, de tény, hogy foghíjasak.
Random példa: nézd meg, hogy Philip Seymour Hoffman-nak hány filmje elérhető az összesből. Pedig ő aztán igazán híres színész.
-
ladybug
őstag
-
Vérboci
addikt
-
Tothgera30
veterán
-
emvy
félisten
-
ladybug
őstag
Választék van (Netflix, Amazon Prime), de többször előfordul, hogy nincs fent az eredeti angol hang és az bosszantó.
Tildy: Havidíjat fizetek. Extra pénzt nem adok ki filmekért. Inkább kivárok. -
emvy
félisten
-
tildy
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Szerencsére a környezetkímélő járműtechnológiát is Kína nyomatja a nyugatnak az akksik révén. Aztán meg eteti Európa a technológiát szénből, gázból. Picit jobb esetben francia atomreaktorokból. Rohadt álszentség az egész.
-
BlacKSouL
addikt
Létezik olyan üveg, ami 1250x600 mm-es síktáblában legyártható, biztonsági(ragasztott vagy drótra öntött) , teljesen átlátszó, és extrém kopásálló? Extrém alatt itt ipari szemcseszórót kell érteni, acél sörétekkel. A sima 6 mm-es drótosüveg felét 3 hét alatt megeszi, és már kiáll a drót, lyukad, törik az üveg.
Nem közvetlen szórást kap, csak visszaverődőt. "csak" -
gaborbol
őstag
-
venember83
nagyúr
Zöld világ? Ne viccelj, nemrég olvastam, hogy a kínai bányákban fokozni kell a kitermelést, mert megnőtt az energiaigény: [link]
Zöld világ... Max. papíron, úgy szokás mindent megoldani amúgy is.
-
Vérboci
addikt
-
ToBeY
nagyúr
-
parandroid
félisten
-
Vérboci
addikt
-
ToBeY
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Siman ki lehet. Nekünk 3 gigabites van, de a szerverhostingot már elhoztuk , kvázi saját cloudkent használjuk.
-
ToBeY
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
80500 - 80401
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 79901 79900 - 79801 79800 - 79701 79700 - 79601 79600 - 79501 79500 - 79401 79400 - 79301 79300 - 79201 79200 - 79101 79100 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- DDR4 memóriák eladóak
- Hihetetlen Gaming PC brutális specifikációkkal! A dán Topdata.dk IT-cég által összerakva
- 2.5" 100% noti HDD-k Western Digital, Seagate 320Gb (3k) +1Tb (15k) van 1db SSHD is (15k)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

az egyik modul megfeküdt), na azt se tegnapelőtt vettem, de egyébként teljesen jól elvoltam vele, ja és a billentyűzetemre még az van írva, hogy ibm és ps2 portos
. de vannak 8-9 éves cipőim (nyilván amit nem sokat hordok), a papucsaimat meg 2006-ban meg 2007-ben vettem