- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Kollégáknak szóban megemlítettem egy büfének a nevét, nem kerestem rá, nem kerestek ők sem rá, nem követem a fb-os oldalukat, arra utoljára kb. fél éve kerestem rá, erre fél órával a beszélgetés után a hely bejegyzését dobta fel a face...
Telefon asztalon, tokban, rajta internet kikapcsolva -
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Valami tomtomos térképem van a logo szerint, az iphone beépített keresőjével kerestem rá, elvileg a maps (az apple-s) alkalmazásban nyitotta meg.
Őrs vezér tér urbánus áruház, természetesen mindent tudsz venni, ami ikea, de a célcsoport ilyen áruházaknál a tömegközlekedő, vagy közösségi közlekedő, városi fiatalok, akiknek sokszor jogosítványuk sincs, nemhogy autójuk, ellenben szívesen rendelnek online, miután körülnéztek személyesen (és akkor már vettek egy csomó csetrecet). Szélesebb a piactéri kínálat, szűkebb, és kisebb készletes a bútor szekció. Parkoló természetesen van, lehetőség szerint minél nagyobb, de csak amíg a fizikai korlátok engedik. Külső, nagy áruházak a nagy bevezető utak mellé épülnek, nemcsak a várost, hanem a vonzáskörzetet is kiszolgálják, ide is jól szervezett a tömegközlekedés is, de a priorizált célcsoport saját autóval, vagy kimondottan utánfutóval, furgonnal érkezik, itt jelentősen nagyobb készlet van nagyobb bútorokból is. Sokat fejlődött, finomodott a koncepció az utóbbi időben, meg nyilván vannak lokális eltérések New York, Sanghaj, New Delhi, Cape Town, Rio, Moszkva, vagy Budapest között, de az alapkoncepció mindenhol ugyanaz.p
-
Pontra mentem rá, mert csak úgy engedi, és úgy látom
-
Spet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Na akkor most eldobtam az agyam

(főleg, hogy a nagy térképes oldalak mennyire elvannak maradva a budapest-geo-tól [mert én ott találtam meg ugyanezt a felvételt])
-
A Google Earth-ön van fent egy óra és nyilacska jellegű gomb (a napocska mellett), ami a historic imaginary, ott sokszor a legfrissebb műholdképek is fent vannak (amikhez még nincs 3d view).
Na, ott már látszik az IKEA.A google maps-ben pedig sokszor a 3D-t kell kikapcsolni ("Globe" vagy "Földgömb" funkció), ahhoz, hogy frissebb képet mutasson.
Ez nálam még nem mutatja az épületet, de simán el tudom képzelni a Google-ról, hogy egy másik országból nézve már frissebb.@Mikrobi, ne beszélj összevissza.
Az első áruház az Örsön lévő, még kb. 91-ben felépült, aztán a 2000-es évek elején bővítették.
mi más lenne a fő profil, mint a bútor? És hogyne lenne az autós használat a prioritás? Hogy viszed máshogy haza a bútort, a villamoson?
sok ezer férőhelyes mélygarázs van alatta, ami többnyire tele van. -
parandroid
félisten
Nem keverem semmivel. Őrs vezér tere kvázi belvárosi rész, azt nem is elsősorban autós használatra szánták, gondolom nem is a bútor a fő profil. Budaörs az első áruház volt, megvan vagy 20 éve, akkoriban még mások voltak a prioritások, ott azért nincs. Az elmúlt ~10 évben szinte biztosan nem épülhet ikea áruház dedikált utánfutós, vagy kisteherautós helyek nélkül. Soroksár pedig elég új. Amúgy nem véletlenül nincs akadály a szemben lévő parkolóhelyek között sem, az is a hosszabb autós, vagy utánfutós parkolás miatt van, ez nem szabálytalan, direkt így van kitalálva.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Magyarország jobban teljesít, emiatt az évekkel ezelőtti állapot van, nem úgy mint a hanyatló nyugaton...
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Vadkapitalista egy ceg, gyorsabban epitkeznek, mint a 4-es metro.
-
válasz
parandroid
üzenetére
-
Spet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nálam a soroksári Ikea műholdképen építkezést mutat még nagyban, emberkét ledobva, meg még az üres placcot.
Sőt megnéztem Google Earth-el is, ugyanez a helyzet.
Budaörsi Ikea-nál sincs amit leírsz, se az Őrs vezért térnél (főleg, hogy ott föld alatt van a parkoló).
A kiadótér teljesen más, mint a parkoló, nem keverendő azzal.
A parkoló területek ki vannak jelölve vonallal vagy térkő színével jelezve, aka nem szabályosan parkol sosem az ember, ha átgurul a szembe sorba.
Szóval, nem tudom mivel keverted.
-
parandroid
félisten
Mivel ezt kizártnak tartottam, megnéztem műholdképen. A parkoló nyugati részén van ferdén beállós teherautós / utánfutós sor, illetve az utolsó sorok között nincs szegély, azaz előre beállva, és a másik sorba átgurulva is tudsz utánfutóval parkolni. Ez egyébként ikea-sztenderd, természetesen eleve így tervezik, hogy sokan jönnek utánfutóval, vagy nagyobb furgonnal bevásárolni.
Egyedül az Őrsön tudom elképzelni, hogy ez nem alapból adott, de valami megoldás szerintem ott is van.
p
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
nincs ott felvétel?

nálunk minden tegnapra kell.
ami sürgős, az meg még korábban. -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
tildy
nagyúr
A manoba, mintegy 20 ev utan megszunik a raffis szamlam, adtak kb 1 honapot , hogy elintezzem, hogy valtsak uj csomagra, azt irtak lehet telefonon is valtani, felhivtam oket, de csak bankfoikban lehet, es semmilyen kedvezmenyt nem tudtak adni, hogy ne ott kelljen, hanem lehessen telefonon ... Kiraly

-
A Soroksári IKEA-nál tudok parkolni utánfutóval? Úgy értem, hogy van esetleg annak külön parkoló hely? Nyilván a sima gépkocsi parkoló helyen nem férek el vele, hogy van-e nagyobb hely, ahol elférek vele?
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Pont Lange-t nezegetek, csak nemetet.
-
trialboj
őstag
Ez az oldal vajon átverés? [link] upstatesticker
FB-on alig 5 követő van, instán jött a hirdetés, minden nagyon kamu szagú, de lehet paypallal fizetni, ami elméletileg képes megvédeni, ha átvernének... nem? -
FehérHolló
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Kivették a funkciót, de a keresőszavakkal még mindig megy elvileg, például: imagesize:600x400
Meg a speciális keresésnél van olyan, hogy "nagyobb, mint X méret". -
Dilikutya
félisten
Google keresőben képméretnél már csak nagy, közepes, kicsi opció van? Nemrég lehetett méreteket is megadni. Jól sejtem, hogy hülyítettek rajta?
-
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Adnak alkoholt coffee shopban? Szerintem nemigen.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
nem coffee shop volt. hotel, étterem, kocsma, kocsma, kocsma. Az a baj, hogy tizen vagyunk, és mint a birkák, vonulunk.
biztos van olyan hely is. de 4 ojróból még csak pohárral láttam. -
válasz
parandroid
üzenetére
Nem néha, feszt olcsóbb - MunezXBK szokta a vásárlási blokkokat fotózni és macerál vele h 500g pick szalámi 7,5 € meg hasonló. Tegnap akartam venni de megláttam a kilónkénti cca 24€-s árat akkor azt mondtam h gyönyörű gyerekkori emlék marad, addig meg veszem a fekete erdő sonkát.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Legközelebb visztek egy rúd gyulai kolbászt, aztán csak két zsömlét kell hozzá venni a pékségben. Bicskád meg van, remélem...
Amúgy gyulait, meg csabait tényleg szoktunk hozni, picket itt is lehet szinte mindenütt kapni (ami vicces, hogy kb olcsóbb is, mint otthon), de ezek a csípős szárazkolbászok ilyen formában nincsenek, és nagyon bírják a németek. Meg a pirospaprika port is szeretik, itt az is ritka.
p
-
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
A tax az benne volt a tip nem. $35-ot adtam, megkoszonte.
De mondom ez bodega, nem beulos fagyizo. A beulos atlag 20% elvart tip tenyleg nem jott ra.Gyakorlatilag Disney arkategoria. Nem tudom, hogy ez berlemeny-e es horror arban van a berlet, vagy igy fedezi a zoo az uzemeltetest.
$25 dollar a parkolas /nap/auto es ninics belepo, ha tomegkozlekedessel jonnel akkor sem.
Maga a zoo, nagyon igenyes latszik, hogy nem sajnaljak es a penzt, ugy hogy jo helyre megy. -
gaborbol
őstag
Sikerult rekordot donteni tegnap.
Washington DC Zoo: 3x 1 gomboc gyerek fagyi papirpoharba, 1 gomboc kistolcserbe es 2 gomboc szinten kistolcserbe, bodegabol,nem beulos hely: $32 dollar
Maga a zoo, nagyon jo, nagyon igenyes.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
egy héten belül volt már.
-
concret_hp
addikt
legutóbbi brexit dátum hány nappal előtte lett eltolva?
-
Amikor szlovák cég vételénél ott vagy, és hallod h a vételár amit kifizettek előre tartalmaz 1 év székhely szolgáltatást és a tulajdonváltással elintézik a cég nevének a változását is majd 4 hónap után ez utóbbit neked kell megcsinálni saját költségen, de te előzékeny vagy és nem kéred vissza az időarányos pénzt csak hogy a teljes könyvelési anyagot küldjék át egy másik könyvelőnek amit meg is ígérnek majd nem teszik meg és amikor erre felhívod a figyelmedet még megfenyegetnek hogy két ország hatóságainál is feljelentenek egy olyan cég miatt ami a névváltozás elmaradása miatt nem is dolgozott az elmúlt 6 hónapban... az priceless...
-
ToBeY
nagyúr
Végre rájöttek higy hideg van,és bekapcsoltàk a központifűtést éjszakàra
-
-
tildy
nagyúr
Azt nem tudom falu helyen miért nincs poloska . Szuleimnel nem volt egy sem.
-
lenox
veterán
Amugy nekem a darazskergeto elbanik a poloskakkal is... Csak mondom...
-
Spet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
És peep show

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Azért az gáz kimentünk Mártélyra enni egyet és az ételbe folyamat beleszálltak, a fejünkön feszt kopogtak és sógornőmnek melltartóra kellett vetkőzni mert bemásztak két pulcsi alá...
-
FehérHolló
veterán
Nekem a büdösökkel semmi bajom, még a szülők erdő melletti házában sem. Úgy pár hét után megtanulja az ember fingás nélkül kirakni őket, 'azt kész. Kint meg a francot se zavarnak, elég nagy az udvar és az erkély mindenkinek.
Azok a rohadt szúnyogok viszont még így októberben is csesznek meghalni maguktól, segíteni kell nekik. -
Nem ott laknak, hanem kint a fákon és bokrokon, kiskertekben, csak ahogy jön az ősz, húzodnak a házakhoz.
De bazzeg, tényleg csak az 5-10 méteres körzetemben is százas nagyságrend van, minden nap...Igazából beetettek ezzel a zöldövezet-dologgal.
Tavasszal - nyár elején a szúnyogok miatt nem lehetett kiülni, nyáron kurvameleg miatt, most ősszel pedig a poloskák miatt. : - ) -
FehérHolló
veterán
Tudtok esetleg ingyenes webtárhelyet php 7.2.x támogatással és mysql adatbázissal, reklám nélkül?
Semmi egyébre nincs szükségem, még email szerverre sem.
Gugli a barátom volt, amíg nem derült ki a 4-5 első találatnál, hogy nemrég csak fizetős szolgáltatásokat nyújtanak. Ott kb feladtam.
Worst-case egy uw.hu-s tárhely lesz, de ott van banner.(Van saját szerverem, ide mások szemetét akarom felszórni.)
-
BlacKSouL
addikt
Most jól látom, hogy kezd visszatérni a régebbi méretezés a fórumra? Vagy csak megszokta már a szemem a nagyot?
-
kraftxld
félisten
Legalább a frissen telepített windows-t használod? Ha igen, azonnal kikapcs és másik gépen csináld az adatmentést. Minnél tovább megy a telepített windows annál több blokkot ír felül. És ez nem a CSI ahol felgyújtott, szétformázott, kecske által megemésztett vinyóról 2 mp alatt visszajön az összes 640x480-as felbontású kép 4K felbontásban.
A képek nagyrésze kuka lesz, GetDataBack amúgy a legjobb. -
ToBeY
nagyúr
Véletlen rossz particióra telepítettem a windost,arra min a képeim voltak az usb helyett!
Kéne valami particion recovery cucc gyorsba!
-
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
amúgy nevetni fogsz, de egy csomó mindent összeszarnak. Ha ilyen borsó nagyságú barna/sárga foltokat látsz az ablak keretén, üvegén, a rólón, a földön, a falon, a kerti asztalon, széken, kerítésen - na, az egy poloska volt.
Megviselő ez a természetközeli élet
Mondjuk, ha legalább emberből kevés lenne, akkor tán' jó lenne, de még az sincs. -
BlacKSouL
addikt
Ez nagyanyám receptje gyomorbántalomra.
amúgy ha natriumhidrogenkarbonatot osszekeversz ecetsavval, nagyjából sós víz, meg szendioxid lesz. Meg ha ez már a gyomorban történik akkor bofoges. Amúgy ma meglattam egyet az erkélyen. Probakepp lefujtam klorhexidines fertőtlenítővel, de ment tovább rezzenéstelenul.
-
A locsolós spriccelő edénybe fel lityi víz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, fél kávéskanál ecet, felrázva elvileg jó a poloska ellen. 1 próbát megér...
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
A cégek jelentős hányada közös megegyezéssel intézi az elbocsátást. Az oka egyszerű, ilyenkor jogilag nem perelhetőek, (a munkajogi perektől írtóznak) és ez igazán megér nekik még egy-két hónap plusz pénzt.
A legszebb az, hogy ilyenkor nem jár semmilyen munkanélküli ellátás, sem pedig a biztosítás.
De ha aláírta a munkavállaló, akkor aláírta, ennyi. -
lenox
veterán
-
-
Dyrtyho
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mikrotik routerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GL.iNet OFF topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)