Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz ToBeY #67281 üzenetére

mert win10, azért.

---------------------

másik technikai kalandom az elmúlt egy napból.
    Vettem egy kis marantz melody erősítőt a kisszobába, kb. 5 éves modell.
    3 hétig kipróbálni sem volt időm/erőm, de tegnap beüzemeltem. Wifi-kapcsolat, minden fasza.

Hálózati média-lejátszónak reklámozzák, 24 bit/ 192 KHz kompatibilitással. Média szerver konfigurálása: azt hittem, hogy símán látni fogja a PC-n megosztott könytárakat (upnp), de nem. Windows Media Player kell neki, abban kell média szervert csinálni (!), és akkor lehet róla stream-elni.
    Nekem már ez sem volt magától értetődő, pláne, hogy ezt a media player nevű MS-es fost utoljára valamikor 15-18 évvel ezelőtt használtam.
    Mindegy, bekonfiguráltam, cisnáltam library-t (mert azt is kell), ahova betöltötte szépen a zenéimet.
    Ki akartam próbálni egy HD zenével, böngészek, de nem látok egyet sem. Hát, miért?. Hát ez a csoda Windows Media Player nem ismeri a flac-ot, kell hozzá valami plugin, de akkor is előbb, 'on the air' átkonvertálja, vagy valami ilyesmi.
    Itt ültem tegnap éjjel egykor, és inkább hagytam a p*csába az egészet.

És valaki szerint ez így normális megoldás...
    HD zenelejátszónak reklámozni valamit, amihez egy olyan ezeréves windows-os cucc kell, ami nem támogatja a flac-ot.
    Komolyan mondom, az eszem megáll. : )

Na mindegy, csak ki akartam próbálni ezt a feature-t, de minek...

Ui. most kinyomoztam, hogy a jriver is tud media server-t csinálni. 78 dollárért.

Uui. megpróbáltam USB-n megetetni némi 192-es flac-cal, de azt be se olvasta, mert az összes pendrive-om exFAT, de neki FAT32 kell. Szóval fog ez menni, na.
    De amúgy nagyon szép hangja van, bár eddig csak mp3-mal tudtam megetetni...

Új hozzászólás Aktív témák