Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
Amazon kemenyen nyomja a shippinget. Most mar csak a vegso kiszallitast csinalja a posta, Amazon elhozza a varosi postaig a csomagot ejszaka es masnap kihozzak
-
FehérHolló
veterán
Kamra és a WC ajtaját másik irányba nyitnám, ugyanúgy kifelé, csak a másik oldalra.
Így a kamráét nem lehet teljesen kinyitni, de legalább be tudsz menni a kamrába az ajtó becsukása nélkül is.
A WC-ből meg valószínűleg a fürdőbe vezet az utad, így jobb, ha arra felé állsz amikor ki/be gyüvöl. Meg így nem a szobába szellőzik.Nem követtem az előző diskurzust, már biztos említették. A szobák nem lesznek nehezen fűthetők az északi falon?
A konyhai mosogató csövei elférnek abban a kis falban a konyha és a tároló között? (Az valami 12-es, vagy nagyon vékony téglának tűnik.)
-
MaciG
addikt
üdv.
Régebben már volt hasonló kérdésem, de most kicsit dolgoztam még rajta ,így lett egy új alaprajz/elképzelés. Vélemény? (Vizes blokkokat ennél közelebb már nem igen tudtam vinni. )Két szobában radiátoros fűtés lenne, a többi helyen padlófűtés. Hálószobákban csak aludnánk. A nap "haladási" irányát sárgával rajzoltam be.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Illetve egyre fertőzőbb a belsősávfetisizmus. Most már szinte bárhol előfordul, nemcsak az M7-en vasárnap hazafelé. Legutóbb már kétszer az M3-on is a belső sáv hézagmentesen haladt 100-al, miközben a külsőben is ugyanennyivel ment mindenki, de ott 400 méterenként volt 1-1 jármű.
Felénk is ahol 2x2 sáv van, egyre többen kizárólag a belsőt használják, hiába mennek el mellettük jobbról, mert elmennek. A szlovákrendszámos buzikat már megszoktam, hogy 50-nél 85-el, 90-nél 120-al, 110-nél 145-el közlekednek, de egyre több hazairendszámos is beáll 110-es szakaszon 105-el a belsőbe, és 2-30 km-en keresztül is ott b... az ...át -
kraftxld
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Dehogy veszek, szögénység van

Arra, hogy itt Csongrád megyében kolbászoljuk Szeged-Makó között heti párszor még belefért volna 5 ezer Ft időarányosan, de ezzel nem támogatom inkább az elkúrt üzleti modellt.
Ha meg utazgatunk az országban akkor inkább a kertek alatt megyünk, többször megállunk, felfedezzük a kis eldugott helyet (multkor Kunszentmártonon olyan fasza kis kifőzdében toltam egy hibátlan hurkát némi savanyúsággal.. nyami). A pályán 180-al döngetve nem lehet látni a vidéket
-
kraftxld
félisten
Na, aktuális felkúrom az agyam téma

Megyei autópálya matrica, ezt a baromságot csak 1 évre lehet venni, ha most vettem kocsit akkor a maradék 2,5 hónapra is 5000Ft, de ha január 1-én veszem akkor is 5000Ft egy évre.... nórmális???? -
BlacKSouL
addikt
2002-2004 között Pest diákmunka 360-420 Ft órabér. Szórólapozás, nyomdai aljamunka, árufeltöltő. 2004-ben kht-nél 100k-s tiszteletdíjért amolyan mindenes, utána egy alapítványnál és egy kis kft.-nél árubeszerző és kiszállító akkori minimálbérért, majd 2005-ben még mindig/ismét diákként 420/ó-ért egy nemzetközi cégnél logisztikai asszisztens, ezek után hazajöttem, és 2007-ben egy telekomm cégnél TÜFSZ-os, br.150-ért, majd ezután jött 2008-ban az autóipar 130-ért... itt azt érdekes észrevenni, hogy a TÜFSZ-ért kaptam 150-et, míg strat. beszerzőként 130-at.
Nodehát, fiatalság bolondság. -
kraftxld
félisten
Nekem nincs, de Évának be kellett, mert a "kedves" szegedi anyakönyves nő nem tudta értelmezni az üres lakcímkártya dolgot. Volt is belőle egy elég komoly vitánk, aztán csak kibukott némi keresgélés után, hogy "jé eztet a Mari csinálta akkoriban amikor nem tudtunk, hogy kell
" -
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem 2002ben 56ezer volt a bruttom, erettsegivel, egy megyeszekhelyi takarekszovetkezenel valuta-deviza ugyintezokent es penztaroskent, angol kozep c es egy, a munkavegzeshez szukseges, elvegzett valuta-deviza ugyuntezoi es penztaros tanfolyammal a zsebben.
Elotte evben jartam bpre egyetemre egy evet, a havi alberlet, busz es kajakoltsegem 50 rongy volt...
-
EQMontoya
veterán
-
válasz
concret_hp
üzenetére
pont ugyanannyit vettek, mint adtak

-
kraftxld
félisten
Na, hogy némi jó hír is legyen, a június közepén elkezdett project (két külföldön született ifjoncnak magyar anyakönyvet varázsolni) pénteken sikeresen lezárult, a postás hozta a dokumentumokat.
Persze ha én nem nógatom a népeket meg nem járok utána, még mindig várná egyik sóhivatal a másik állásfoglalását aki már nem is illetékes az ügyben.... majd egyszer talán leírom a szívást ha lesz erőm.
Persze TAJ kártya még nincs, a fene se tudja mikor lesz belőle valami... -
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Engem az épp váltásnál látott 338-as fontárfolyam ütött meg, és akkor kezdtem el szétnézni. Amiben persze az is szerepet játszik, hogy a forint is erősödött az euróval szemben az elmúlt pár napban kb. 2%-nyit.
Azért abban őszintén bízom, hogy az eurgbp 3m grafikon elég elrettentően mutat az összes xenofób baromnak. Ugyanakkor valahol belül sejtem, hogy sajnos nem fogják fel...
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Egy kis hard brexit, kombinálva egy stop-loss-os flash crash-sel.
[Két perc alatt 6%-ot zuhant a font]
Már fontválság lehetőségéről beszélnek elemzők
Mit tanultunk a font péntek hajnali összeomlásából? -
EQMontoya
veterán
Ezt most vettem észre, mi a lópikula történt pénteken?
-
concret_hp
addikt
hát a falvaknál elvándorlás + egyre kevesebb gyerek vállalás, az okoz problémákat., de még a közepesen frekventált kisebb városoknál is... viszont és itt már megint az iparhoz kell visszakanyarodnunk egyre több felé terjeszkednek a cégek, most már szinte minden megyeszékhelyen lehet valami épképzláb mérnöki munkát találni, ami azért igen nagy előrelépés mondjuk 10 évvel ezelőtthöz képest.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Falunkban tavaly 7 gyerek szuletett.Ebbol egy biztosan kulfoldon, es valoszinuleg ott ( itt) is marad... annak idejen folottunk meg 3 osztaly indult 27 fos letszammal, mi esetunkben ket osztay 28-29 fovel. Ma mar 15 fos osztalyok vannak.
-
parandroid
félisten
Családban 50+ -os pedagógust épp leépítéssel fenyegetnek (illetve határozott szerződés meg nem hosszabbításával), merthogy nincs hely. Jó, persze, vidék, meg csökkenő gyerekszám, meg létszámstop. No meg a dolog 10 éves távlatban megoldja magát, mert a pedagógusok kb fele akkor elmegy nyugdíjba, aztán ott is hiány lesz, mert olyan szent hülye már most is alig van, aki pedagógusnak menne.
Mondjuk az tény, hogy annyit ez a generáció (ha megmarad az állása) már azért keres, hogy az éhhalál elkerülhető, pályakezdő pedagógusok esetében azért ez a hivatás még mindig drága hobbi. Egészségügy ugyanez pepitában.
p
-
Lidlben kb 175.000 bruttóért kínált pénztárosi állást, szóval talán valami megindul ott is, ha már bérek, a szomorú inkább az hogy az óvónők, tanárok meg a nővérek alig keresnek valamit.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Van itt bosch, takata, szoftverfejleszto cegek is akadnak konkretan, evosoft..
Kétlem ,hogy ha valaki életképes, akkor 90-ért végezné valami nevenincs cégnél a munkát, ha csak nem alkalmas semmi normálisra, de akkor már elmennék valami gyakornoknak vagy árufeltoltonek a tescoba, az tobbet kap diakmunkaskent
-
jóvanmá', nem csak programozók vannak ám a péhán.
Szerintem ha beírnám ide az első banki kezdőfizetésem 2001-ből, nagy röhögés lenne...
(na jó, az még diploma előtt volt, de akkor is) -
tildy
nagyúr
válasz
Lortech
üzenetére
Angulart kb 1.5 evig hasznaltam, hasznalok, expert nem vagyok meg benne, de tudok benne fejleszteni. React jobban bejon, de ahhoz tenyleg csak 1 honapot szagoltam. Mint irtam , pont a legrosszabbkor mentem el szulni, pedig csak 10 honapot hagytam ki, megis gyokeresen felfordult a frontend. Amugy full stack vagyok. Sass es less elegge megy , Grunt es gulp, npm felhasznaloi ( telepites, hozzaadas, nem nullarol epites) szinten megy. Mid level -senior vagyok.
Egyebkent tenyleg nem maxoltam ki. Ugyanis evekig fontosabb volt a csapat, minthogy iszonyatjo fizetesem legyen. Ezert nem valtottam. Aztan jott a kisfiunk, akkor meg amiatt nem volt erdemes valtani. Na a csapatom odalett, az ebook projektet felszamoltak, a wasteless project veget ert, a foodsafetyn ideiglenesne raktak be, hetfotol konkretan nem tudom mit fogok csinalni... De tenyleg. Tehat most lenne lehetoseg nagyot dobbantani, de most megint ugy nez ki nem fogok tudni. Nem hiszem ugyanis , hogy jo neven venne az uj ceg, ha 8 honap mulva azt mondanam, bocsi , en par honapra lelepek.
Igy egyelore esmt noszogatom, o valtson inkabb, o is elegge alulfizetett -
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Én annyival kezdtem, 8+ éve, igaz, akkor még csak - emlékeim szerint - 198-at ért nettóban. Volt mezei senior (nem team lead, manager) fejlesztő kollégám, aki már akkor br. 1.2M körül volt, azóta ez inkább negatív irányban változott. Persze ez egy konkrét, egyedi eset.
tildy: valószínűleg te Mo-n és kint sem maxoltad ki a lehetőségeidet, ami a fizetést illeti. Itthon php-vel viszonylag nehezen lehet boldogulni, lenézett nyelv, kevés olyan cég van, aki magas szinten űzi és olyan (külföldi) cégeknek tud dolgozni, akik rendesen megfizetik a munkát. De van sok olyan frontendes vagy full stack pozíció itthon, amikkel elég jól lehet keresni, pl. js, react, angular, node.js, +még a kapcsolódó lomok expertjeként és css mágusként, az se baj, ha python, scala, ruby közül legalább az egyik jól megy, és akkor mindjárt 800-1m körül járunk egy senior esetén és lehet válogatni a lehetőségek között.
-
a népszabadság ügyhöz fűzött komment egy másik topikból:
"Miert gaz becsukni egy nem magyar tulajdonu ceget, ami veszteseges?"mit is említett lortech?
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Meg ugyanennyit még a bölcsire , gyerekenkent. Amúgy igen nagyjából elég, 62nm a mién, ennyi kell.
Őszinte leszek, mi a férjemmel nettoban nem keressük meg a 4500t összesen...Nem véletlenül akartam munkahelyt váltani. Meg ő is..
-
tildy
nagyúr
Érdekes, én ezt a 'luxust' ami most van, Magyarországon nem engedhettem volna meg magamnak.
Máig a fülemben cseng Kalandor szava, hogy fővárosi kertes házról álmodom? Ne remenykedjek. Aztán csak összejött.
Aztán ki tudja, lehet most már ennyi szakmai tapasztalattal jobban élnénk otthon.
-
FehérHolló
veterán
De az 1500 fontos lakás már elég nagy mondjuk két gyerekhez is, nem?
Értsd: kettő ember fizetéséből kell kigazdálkodni.Bécsben 800 ojróért kapsz 35nm-t még az olcsóbb kerületekben is.
(Vitán felül London sokkal drágább szerintem is, mint Bécs, nem ebbe az irányba akarom terelni.) -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Jóval több.... Csak a lakás errefelé visz 1200-1500 fontot, még rossz árfolyam mellett is sok, es akkor még nem ettél
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
izé, nincs projekt, de veszik fel az embert, long story
de legalább elég kényelmesem vagyok, fizut meg utalják
(de kapufa az egész amúgy
)Montoya: ez így sztem nem teljesen pontos. itthon mondjuk 250-300K / hó a költésed, akkor már elég jól élsz (vagy nagyon hülyeségekre költöd a pénzed), ez kint mondjuk 2* ennyi. ha feltesszük, hogy az összes többit félreteszed, akkor mondjuk 1K€ a különbség, ha még párszor költségbe vered magad hazalátogatással, akkor mondjuk azt, hogy évi 15K.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
A fejlesztők nem szoktak bónuszt kapni amúgy?
Ha már a 13-14. havit ennyire emlegeted mindig... -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Azért drágább városokban (Bécs, Amszterdam, stb) meg kell keresned az itthoni fizu kb. kétszeresét az adott életszínvonalhoz. Londonban ez a szorzó inkább 3.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
ezek minden kóklert felvesznek, hallod?!
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
dojcslánd volt az aktuális szitu frendemnek, végül kiment, de elsősorban nem az anyagiak miatt.
egyébként meg vicces, hogy ahhoz képest mekkora munkaerőhiány van, jövő héten jár le a próbaidőm, és eddig kb. 1 heti munkám volt amiből van esély, hogy valaha pénz legyen (nem lesz
) -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
az viszont azért elgondolkodtató, hogy egy itthoni br 1.2M és egy kinti br 6K€ ajánlat gyakorlatilag majdnem egyenértékű anyagilag.
Erősen függ, hogy hol van az a kint.

Osztrákban van 13. és 14. havi fizu, ott egy 4.5k-s havi bruttóval egyenértékű. Máshol (nem Osztrák, nem Német) meg jóval alacsonyabbak az adóterhek.
Meg mondjuk az sem mindegy, hogy ezért a havi pénzért heti 36, 38, vagy 40 órát kell dolgozni. -
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
sztem inkább az van, hogy nem nagyon lehet válogatni, mint munkáltató és ilyen szempontból alkupozícióban van a kedves jómunkásember. de amennyire látom / hallom / stb. valóban, mintha 1M körül lenne egy vágás, viszont az addig vezető út talán rövidebb, mint pár éve.
az viszont azért elgondolkodtató, hogy egy itthoni br 1.2M és egy kinti br 6K€ ajánlat gyakorlatilag majdnem egyenértékű anyagilag.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
A saját és a közvetlen környezetem mintáját alapul véve én úgy látom, hogy olyan 30%-50% növekedés volt, de ezen lehetne órákat vitatkozni.
Szerintem ennek két oka van:
-A korosztályunk akkor végzett, most pedig már második-harmadik munkahelyén dolgozó, tapasztaltabb fejlesztő.
-Az adók jelentősen csökkentek, így a nettó bérek nominálisan sokat nőttek. Talán valamivel jobban is élünk belőle, de egy jelentős részét minden egyéb kretén adó formájában ugyanúgy befizetjük, pl. baleseti adó. -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
mérnök bérek elég drasztikusan emelkedtek
Szerintem ez nem igaz. Csak az alja emelkedett. A kezdők nem 280, hanem 400 bruttót kapnak. De ennyi.
5+ éve is lehetett bő 1M bruttót keresni tapasztalt fejlesztőként, és reálisan most is errefelé van a teteje. -
FehérHolló
veterán
Mindenki meg fog halni.
Az elmúlt 2-3 évben az informatikus és a mérnök bérek elég drasztikusan emelkedtek. Szakmunkásoknál ez pedig már előbb elkezdődött, csak lassabban. Közöm nincs a közgázhoz, de remélem, hogy ez a két folyamat lassan elkezdi húzni felfelé a szolgáltatások árát, ez utóbbi pedig a többi szektorban a béreket.
ToBeY: Általában nyitott és fogékony vagyok az új baromságokra, de ez a PPAP teljesen lepattant rólam. Egyszerűen nem értem, hogy mi a hype alapja.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Mondjuk igy is sokkal jobban erzem itt magam, mint mondjuk Londonban, de ez szubjektiv.
A lényegesebb szerintem az, hogy a következő igazán súlyos problémákat nem Orb*n fogja okozni, hanem a globális válságok. Szerintem.
-
ToBeY
nagyúr
Ez már olyan szar hogy szinte jó

Pen Pineapple Apple Pen -
ToBeY
nagyúr
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Van -- 2020 kornyeken, amikor elfogynak az EUs strukturalis támogatások.
-
parandroid
félisten
Nem is annyira a xenofóbiára gondoltam, hanem úgy általában a népbutításra - bár ez is szépen működik, illetve elkezdődött már sok helyen, de azért ebben a germánok speciel szerintem vagy 30 évvel le vannak maradva.
Ahogy te is írod, a gyerek normális bölcsibe jár (amit egyébként egy átlagos középosztálybeli család, amiből amúgy is egyre kevesebb van, amúgy egyre kevésbé engedhet meg magának, ha talál egyáltalán helyet), ez még viszonylag egyszerű, talán még a normális óvoda is viszonylag könnyen abszolválható, utána viszont kezdődik az alapfokú oktatás, ami jelenleg a közmunkásnevelés belépőszintjét inkább célozza, mint a jövő értelmiségének képzését, középfokon, illetve még feljebb meg lassan drágább lesz az oktatásunk, mint egy átlagos US egyetem tandíja, csak a színvonal nincs sehol ahhoz képest. Vagy lehet menni külföldre tanulni, ott legalább az oktatás ingyen van, csak a lakhatás drágább kicsit (még). Persze csak ha benne leszünk még az unijóban, mire odáig eljut a gyerek.
Persze, a munkára vonatkozó komment tényleg csak vicc volt, meg azt is értem, hogy abból a pénzből, mit nemzetközi szinten keresni tudsz, magasabb életszínvonal biztosítható (még) ott, mint nyugatabbra, csak kérdés, hogy a szakemberek krémjének elszívásával mekkora áremelkedés várható (az eddigieken túl, amiről később ti is beszéltetek a szakemberhiány kapcsán).
A Monti által felvázolt perspektíva pedig sajnos egyre gyászosabb következményeket vetít előre. Egyelőre nyugi van (hehe, az elmúlt hét hírtermésének tükrében azért ez is milyen már), de szorulhat még a hurok bizonyos nyakak körül, és arra az esetre azért, attól félek, előkerülnek majd az igazán mocskos trükkök is...

p
-
és ha minden értelmes elmegy, akkor mi lesz itt?
-
válasz
parandroid
üzenetére
Teljesen normális környezetben nő fel per pillanat. A gyerek miatt nem aggódom, jó bölcsibe járt, szebb helyen lakik, mint amit külföldön valaha is megengedhetnenk magunknak, közel van a család.. gyerekként ez számít. Dolgozni meg kulfoldre dolgozom.
Egész Európában ez van/lesz azért. Angliában is beindult a xenofobia, Lengyelország durvább, mint itthon; Ausztriaban kb. a helyi Jobbik fog >50%al nyerni, a mediterraneumban totális gazdasági összeomlás van..
-
parandroid
félisten
Majd elgondolkodik mindenki, hogy milyen helikopterezésre figyel oda, meg mikor kell félrenézni. Jól nézünk ám ki, most jól megkapta a renitens liberálbolsevik csőcselék a magáét.
Amúgy én azt sem egészen értettem, hogy mit kerestél otthon, meg ingatlanvásárlás, meg minden, de gondoltam szeretsz izgalmasan élni, meg ilyenek, esetleg összejött valami kormányzati tenderindulás (
na, ezt most nem tudom, hogy jobb-e, ha komoly, mert viccnek tényleg szar
), de belegondolva azért ezt gyerekkel, családdal, ha csak a normális oktatási és egészségügyi ellátást megcélzod, már drága dolog lesz, és akkor még nem is beszéltünk róla, hogy milyen környezetben nő fel az a szerencsétlen kölyök (vagy kénytelen leszel elvágni a társadalom nagyjától, vagy telibe kapja a finomságokat az arcába).p
-
Lortech
addikt
Engem nem a politikusok pofátlansága zavar leginkább, a körülöttünk élő emberek sötétsége jobban aggaszt, pl. [link] /tök mindegy a téma/
Ez a jövőbe vetett hitemben elbizonytalanít. Úgy értem, hogy épp kik és milyen szellemben irányítják az országot, "pillanatnyi" állapot, de amíg ennyi ostoba ember él itt, ez nem is fog pozitív irányban változni. -
Ma jutott eszembe, hogy lehet, hogy mégiscsak valami melegebb tájra kéne költözni (ld. Nepszabi-ugy).
-
ToBeY
nagyúr
Az alattunk lévő csaj az előbb feljött,hogy beázott fürdőszobája és biztos tőlünk ázott be.
Amikor közöltem vele hogy nálunk csontszáraz minden,azt javasolta üssük le a csempét, és bontsuk ki a falat nézzük meg a vezetékeket.Igazából nem tudom hülyéskedik-e vagy komoly, mivel szőke volt. -
bazzeg, belenyúltam a szemembe a csípőspaprikás kezemmel...
Fisher 99 kollega is nemrég akadt ki ezen a böngészős dolgon a blogjában (ami amúgy az egyetlen, amit rendeszeresen olvasok, már vagy 10 éve, sokszor röhögőgörccsel):
Régebben az volt a kompúter alja, hogy á, csak böngészésre kell, meg megírni pár levelet, sztennyi, combosabb cucc csak a játékokhoz meg a tervezőprogramokhoz kellett. Most a kibaszott motorokkal hajtott és szkriptekkel telebaszott kurvanagy oldalak
a minimáldizájnosak is, a fémesszürkés háttér előtt levő ezüst betű, oldalt menü, alul impresszum és ez bazmeg 2-5 MB plusz a képek
annyi memóriát meg processzort zabálnak, hogy azért kell új gépet venni, mert egyszerűen csak böngészni szeretnék, hát baszdmeg. Csak azért röfögök itt, mert muszáj volt használnom és hát a gugliplusz ékes példája ennek.
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hogymi?
Intel HD4000 van (T430 laptop) IE es Firefox is tekeri a CPU-t, az OS meg Win 10EQMontoya + fokukac - megakartam nezni egy videot, 17 (!) kulonbozo tracker az oldalon es a video el se indul. Ha leallitom a Ghostery plugint akkor 34 kulonbozo tracker toltodik be (meg a video is).
Tenyleg ugy erzem, hogy egyre szarabb es szarabb a felhasznaloi elmeny internetezeskor, egyre lasabb meg basszus szaggat az oldal betoltese.
-
bobsys
veterán
Az normalis, hogy egy i5-3320M CPU + 12 GB RAM mellett ha megnyitok egy weboldalt felmegy a CPU hasznalat 30% korulre amig be nem tolt az oldal? Utanna vissza all 4-5% ertekre, de amint megnyitok egy cikket az oldalon megint 30%.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Ingyen hozzadvagjak itt. Ismerosoknek, meg tesztre kellett
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)