- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
-
54900 - 54801
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 55901 55900 - 55801 55800 - 55701 55700 - 55601 55600 - 55501 55500 - 55401 55400 - 55301 55300 - 55201 55200 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
emvy
félisten
Cafissimo Pure gépet adtak pár hónapja 3x8 kapszula mellé, úgy nagyon megérte, igaz 1 kapszula kb. 100 Ft, de nyilván nem egy gagyi minőség (igaz én nem iszok kávét)
A Tchibo az konkretan eleg rossz kapszulakat csinal.
-
tope
addikt
Cafissimo Pure gépet adtak pár hónapja 3x8 kapszula mellé, úgy nagyon megérte, igaz 1 kapszula kb. 100 Ft, de nyilván nem egy gagyi minőség (igaz én nem iszok kávét)
-
emvy
félisten
-
EQMontoya
veterán
Milyet vettél?
Illetve őröl, vagy őrölt kávé kell bele, vagy mindkettőt megeszi?A nespresso azért nem játszik annyira, mert sokszor kapok ilyen-olyan kávékat ajándékba, amit nem tudnék beletenni.
-
emvy
félisten
Szerintem Nespresso. Sokféle kávé van hozzá, 100-130 forintra jön ki egy adag, elég jó minőségű.
A kávéfanatikusok biztosan megköpködnek ezért, ettől függetlenül ha csak szimplán egy finom, könnyen elkészíthető kávét szeretnél, akkor jobb nincsen szerintem.
Elég olcsók a gépek, és gyakran van olyan akció, hogy kapsz egy 10 ezer forintos kávékupont hozzá, abból azért meg veszel 8-10 doboz (10 kapszula / doboz) kávét. Kevés helyet is foglal. Nekem egy alap Delonghi főzőm van hozzá, fater egy profibb Krupsot hajt, nagyon szeretjük.
Következő szint egy Jura gép lenne szerintem (anyának az van, Jura F50, felújítva vettük 100 rugó körül), de az már más kategória mind árban, mind méretben, mind karbantartási igényben.
Btw, beköltözött a XVII. került családi házas övezetébe is a Digi, így mától a moslék telekom helyett a tv-ig optikai kábel jön, és 100 megabittel töltök lefelé. Ráadásul olcsóbban mint eddig.

Most vettem 300e forintos kavegepet, mert másfél ev utan olcsóbb, mint a Nespresso. A minoseget meg hagyjuk is.
-
parandroid
félisten
Szerintem Nespresso. Sokféle kávé van hozzá, 100-130 forintra jön ki egy adag, elég jó minőségű.
A kávéfanatikusok biztosan megköpködnek ezért, ettől függetlenül ha csak szimplán egy finom, könnyen elkészíthető kávét szeretnél, akkor jobb nincsen szerintem.
Elég olcsók a gépek, és gyakran van olyan akció, hogy kapsz egy 10 ezer forintos kávékupont hozzá, abból azért meg veszel 8-10 doboz (10 kapszula / doboz) kávét. Kevés helyet is foglal. Nekem egy alap Delonghi főzőm van hozzá, fater egy profibb Krupsot hajt, nagyon szeretjük.
Következő szint egy Jura gép lenne szerintem (anyának az van, Jura F50, felújítva vettük 100 rugó körül), de az már más kategória mind árban, mind méretben, mind karbantartási igényben.
Btw, beköltözött a XVII. került családi házas övezetébe is a Digi, így mától a moslék telekom helyett a tv-ig optikai kábel jön, és 100 megabittel töltök lefelé. Ráadásul olcsóbban mint eddig.

Azért ezt a kapszulásdit hagyjuk, annál már csak a pad szörnyűbb.
Nekem is Delonghim van amúgy, és én is elégedett vagyok vele (bár a nyomáskiegyenlítős kupakot már ragasztani kellett ipari kétkomponensű ragasztóval, mert az megadta magát), de én is elkezdtem lassacskán nézelődni valami komolyabb gép felé. Ami visszatart, hogy az igazán jó, drága gépek borzasztóan karbantartásigényesek, cserébe gyakran adják be a kulcsot, és mocskos drága a javítás, szemben mondjuk a mostani Delonghimmal, ami van már 10 éves, de legalább még kétszer ennyi benne van szerintem komolyabb hiba nélkül (mégis mi romlana el benne???).
p
-
szőröscica
addikt

-
EQMontoya
veterán
Egy ~2000 kávét lefőzött Saeco Incanto De Luxe S-Class SUP 021 YBDR ér mondjuk 36k-t?
Ismerőstől, rendesen karban tartva.
Otthon használnám napi max 4 kávéra.Teljesen sügér vagyok a témában.

Maga a témafelvetés engem is érdekel, talán még kevesebb kávéra (mondjuk heti 5-10) milyen gépet lehet érdemes venni otthonra? Ha lehet, ne legyen fél köbméter.

-
FehérHolló
veterán
Egy ~2000 kávét lefőzött Saeco Incanto De Luxe S-Class SUP 021 YBDR ér mondjuk 36k-t?
Ismerőstől, rendesen karban tartva.
Otthon használnám napi max 4 kávéra.Teljesen sügér vagyok a témában.

-
fokukac
nagyúr
Számomra Bődöcs nagyon nem adja, unalmas, és egyáltalán,lán nem poénos, csak simán adja tájszólással a parasztot.
Ui.: Az nem tudom mennyire természetes dolog, hogy meghirdettem HA-n egy 2Tb-os HDD-t, erre írt egy jelentkező hogy vinné, így le is beszéltünk egy időpontot, úgy igazítottam a napomat, és azóta nem lehet elérni. Természetesen a találkozó sem jött létre, PH-ra se lépett fel, egyszerűen "eltűnt".
Akkor ne nézd..!

Szerintem elég kifinomult humort tol a csávó már 14 éve, kiemelkedik a magyar mezőnyből, én szeretem. -
Tothgera30
veterán
gyere haza, fiatal..!

(Bődöcs)
Számomra Bődöcs nagyon nem adja, unalmas, és egyáltalán,lán nem poénos, csak simán adja tájszólással a parasztot.
Ui.: Az nem tudom mennyire természetes dolog, hogy meghirdettem HA-n egy 2Tb-os HDD-t, erre írt egy jelentkező hogy vinné, így le is beszéltünk egy időpontot, úgy igazítottam a napomat, és azóta nem lehet elérni. Természetesen a találkozó sem jött létre, PH-ra se lépett fel, egyszerűen "eltűnt".
-
gaborbol
őstag
nekem az a furcsa, hogy a héten még nem mondott fel senki a cégnél

Mert nem tudjak ,hogy a "Tisztelt Igazgato ur" doski a common share konyvtar ISO almappaba van lementve.

-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
-
fokukac
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
-
fokukac
nagyúr
Na a 4 evig fejlesztett projektemet kinyirtak, nem birtunka nagy elefanttal

Egyebkent kiderult kb csak akkor van eselyem itt fizuemelesre, ha mas statuszba kerulok, ugyhogy masodik geyrek ide vagy oda, de azt hiszem kenytelen vagyok valtani. Valahogy majd lesz, ugy meg nem votl , hogy ne lett volna sehogy. Lehet nem nezik jo szemmel, ha a kov. munkahelyrol ellepek szulni, de 1. addig belefogok adni apait anyait, 2. egy kicsit sziven utott , hogy enem ertekeltek a faradozasaim itt, de ez nem jelenti azt, hogy mashol ne viselnem a szivemen a projektet. Ha ennek ellenere megse vennenek vissza majd maternityrol, akkor talan jobb is ha ugy alakul.Mar csak az a kerdes, hogy kontraktor melo vagy permanent ( esetleg valamis tartupnal) . Kontraktor melo eseten a fenti problema nincs, x idore vannak projektek. Utana a maternityt kibekkelem abbol a keves "gyesbol" amit adnak, aztan meglatjuk.
Mindenesetre elorelepes itt nincs, megfelelo legkor sincs. not good....
gyere haza, fiatal..!

(Bődöcs)
-
bobsys
veterán
Hiaba hetfo, azert reggel fel otkor meg a repteren sincsenek sokan.
-
concret_hp
addikt
velencei tónál tudtpk valami jó kajáldát? holnap ha nem lesz sz@r idő, még lemegyünk 1 körre

gulyás csárda egész okés vót

-
concret_hp
addikt
velencei tónál tudtpk valami jó kajáldát? holnap ha nem lesz sz@r idő, még lemegyünk 1 körre

-
EQMontoya
veterán
Ma mondjuk pólóban jöttem dolgozni.
Igza, kocsival és 10:15-re értem be.
Tegnap bringán már én is széldzsekiben toltam, még ha nem is volt teljesen felhúzva, de láttam 1-2 arcot póló-rövidgatya kombóban.
-
fokukac
nagyúr
Zabar lesz a nyerő, hidd el...

Nálunk a hőmérő az erkélyen 7 fokot mutatott, autót elfelejtettem nézni, de általában a miénkhez képest 3 a különbség, tehát kb. 4 fok lehetett 7:15 körül a városban.
A lakásban egyébként még kellemes a légkör, mert már alacsony a nap, délután végig besüt, tehát 26-ra simán felmegy, és reggelre se hűl 23 alá. Szóval még most álmát alussza az A/C gomb. De majd ha már jönnek ezek a hetekig tartó szürke, naphiányos borult, ködös, sötét napok, na akkor nem lesz mit tenni. De várom már azt...
Amúgy kemény voltam. Kedden reggel 15 fok volt, simán pólóban farmerban mentem a garázsba, ami 10 perc séta. Szerdán reggel 13 fok volt, a ruházatom hasonló, ekkor már kicsit megnéztek pólóban, de még nem éreztem kellemetlennek. Na tegnap már a 7-8 fokban felvettem a pulóvert...
Zabar nem látszik a térképen... de Ságújfalun majdnem megvolt a nulla.

Nekem az a kedvencem, hogy elindulok itthonról reggel, 12 fok, bőrdzseki, aztán lemegyek a metróba, ott pedig símán van 30 fok még most is.
-
BlacKSouL
addikt
Zabar lesz a nyerő, hidd el...

Nálunk a hőmérő az erkélyen 7 fokot mutatott, autót elfelejtettem nézni, de általában a miénkhez képest 3 a különbség, tehát kb. 4 fok lehetett 7:15 körül a városban.
A lakásban egyébként még kellemes a légkör, mert már alacsony a nap, délután végig besüt, tehát 26-ra simán felmegy, és reggelre se hűl 23 alá. Szóval még most álmát alussza az A/C gomb. De majd ha már jönnek ezek a hetekig tartó szürke, naphiányos borult, ködös, sötét napok, na akkor nem lesz mit tenni. De várom már azt...
Amúgy kemény voltam. Kedden reggel 15 fok volt, simán pólóban farmerban mentem a garázsba, ami 10 perc séta. Szerdán reggel 13 fok volt, a ruházatom hasonló, ekkor már kicsit megnéztek pólóban, de még nem éreztem kellemetlennek. Na tegnap már a 7-8 fokban felvettem a pulóvert...
-
fokukac
nagyúr
Bleki, fűtesz már ott Mordorban?

Az időkép szerint a szomszéd faluban, Ságújfalun 2 fok van...Pesten 10...
Azért ezt nehéz megszokni, hogy múlt héten még 30 fok volt, most meg kabát kell...
-
tildy
nagyúr

Egyebkent kiderult kb csak akkor van eselyem itt fizuemelesre, ha mas statuszba kerulok, ugyhogy masodik geyrek ide vagy oda, de azt hiszem kenytelen vagyok valtani. Valahogy majd lesz, ugy meg nem votl , hogy ne lett volna sehogy. Lehet nem nezik jo szemmel, ha a kov. munkahelyrol ellepek szulni, de 1. addig belefogok adni apait anyait, 2. egy kicsit sziven utott , hogy enem ertekeltek a faradozasaim itt, de ez nem jelenti azt, hogy mashol ne viselnem a szivemen a projektet. Ha ennek ellenere megse vennenek vissza majd maternityrol, akkor talan jobb is ha ugy alakul.Mar csak az a kerdes, hogy kontraktor melo vagy permanent ( esetleg valamis tartupnal) . Kontraktor melo eseten a fenti problema nincs, x idore vannak projektek. Utana a maternityt kibekkelem abbol a keves "gyesbol" amit adnak, aztan meglatjuk.
ja, es egyelore meg nem kell gratulalni
De kis korkulonbseget tervezunk, ergo nincs sok idom
-
concret_hp
addikt

jó én idén az adóhivatali kimutatások szerint már voltam munkanélküli és dolgoztam 3 helyen (gyakorlatban csak 2n) és épp azon gondolkodom, hogy a próbaidő lejárta előtt kéne elhúzni a csíkot (bár pont ma lettek minimális pozitív fejlemények)
-
tildy
nagyúr

-
FehérHolló
veterán
olyan jellegűre gondoltam, hogy ha valami bajom van, felhívom, ad időpontot (nem 3 hónap múlvára), odamegyek, várok 3
órátpercet, megvizsgál, elmondja mi van kész vagyunk (és nem basztam el fél napot egy 3 soros szövegért). nem tudom, hogyan hívják ezt, lehet hogy nem is biztosítás
Magán egészségpénztár (lehet cafetériára is) és azzal szerződött magán doki/kórház/labor?
Én a náluk voltam+vagyok és eddig meg vagyok velük elégedve.
EQMontoya: Besokalltam a vendégszeretetből, ráadásul a határellenőrzés heti 2-4 órával megnövelte az utazási időm, és így alig maradt hasznos idő a magánéletemre.
-
EQMontoya
veterán
Nálunk a szomszéd vajda lekenyerezése a leghasznosabb egészség- és életbiztosítás.
Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsó'ja ki.
De van valami különös oka, hogy ~30 évesen egészségbiztosításon töröd a fejed, és nem mondjuk balesetbiztosításon? (Ez hasznos info a segítőképesebb népnek is.)
Nem is tudtam, hogy Bécs a Vajdaságban van

-
concret_hp
addikt
Nálunk a szomszéd vajda lekenyerezése a leghasznosabb egészség- és életbiztosítás.
De van valami különös oka, hogy ~30 évesen egészségbiztosításon töröd a fejed, és nem mondjuk balesetbiztosításon? (Ez hasznos info a segítőképesebb népnek is.)
olyan jellegűre gondoltam, hogy ha valami bajom van, felhívom, ad időpontot (nem 3 hónap múlvára), odamegyek, várok 3
órátpercet, megvizsgál, elmondja mi van kész vagyunk (és nem basztam el fél napot egy 3 soros szövegért). nem tudom, hogyan hívják ezt, lehet hogy nem is biztosítás
-
FehérHolló
veterán
egészségbiztosításos témáról volt itt már szó, valami összefoglaló írás van róla valahol? milyen szolgáltatókat érdemes megnézni meg ilyesmik?
-
concret_hp
addikt
egészségbiztosításos témáról volt itt már szó, valami összefoglaló írás van róla valahol? milyen szolgáltatókat érdemes megnézni meg ilyesmik?
-
bobsys
veterán
Nalunk is az ingatlanos teljesen felesleges, semmirekello banda, levesznek 6% es csak annyit kepesek megcsinalni, hogy megmutatjak a pecot ha nem lakik ott a tulaj, egy kerdesre nem tudnak valaszolni.
-
fokukac
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
Az előbb hívott egy ingatlanos köcsög, és úgy felb*szta az agyam, hogy ráraktam a telefont...
Az egy dolog, hogy oda van írva, hogy ügynök ne hívjon, és ő mégis felhív, de stílusában ez a csávó mindent vitt. Miután diplomatikusan elmondtam, hogy nem szeretnék közvetítővel dolgozni, elkezdett kioktani, hogy miért, majd mondtam, hogy lehet, hogy nincs ügyfélköröm, de ugyanúgy elérem ugyanazokat a hirdetési csatornákat, és így eggyel kevesebb emberrel kell időpontot egyeztetnem. Erre elkezdett agresszívan magyarázni, hogy "maga szerint hol adnak el több paradicsomot, ahol ki van írva, hogy paradicsomot árulnak vagy (...)"
Asszem itt búcsúztam el tőle. És a legszebb, hogy ezeket az embereket az pöccenti be a legjobban, ha nem veszed fel a stílusukat, hanem udvarias vagy; mondtam, hogy köszönöm a hívását, erre annyit mondott még, hogy "hátteztnemhiszemel!" és gondolom, folytatta is magában
De most komolyan, valaki tényleg azt képzeli, hogy ha majd kiabál valakivel, az majd üzletet köt vele?Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak. Na mindegy, ezt le kellett írnom valahova. Már meglett amúgy a csávó a neten, most gondolkozom, hogy írjak-e neki és a főnökének pár kedves szót, vagy hagyjam a pics*ba...
Aki bármi másból meg tud élni, az szerinted elmegy ingatlanosnak?
-
concret_hp
addikt
-
fokukac
nagyúr
mondd azt, hoyg férfi prosti vagy 300 000 az óradíjad érdekli-e?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ilyen drágának gondolsz? de drága vagy...

-
concret_hp
addikt
49 m2, Duna-parti, panorámás panel, drágán... ez az, ami érdekel?

Az összes szomszédok miatti sirámom a topicban visszaolvasható
Lortech: nyilván ő kb. az 50. ügynök, aki hívott, de eddig szimplán egy fél perces kellemetlenségként tekintettem rájuk, igazán még egyik sem idegesített fel.... Nyilván jó fej vagyok, igen, ezen is változtatni kéne, persze (végül is, miért kell szabadkoznom, ha nem akarok valakivel szerződni? nem és kész)
mondd azt, hoyg férfi prosti vagy 300 000 az óradíjad érdekli-e?
-
emvy
félisten

Lortech: nyilván ő kb. az 50. ügynök, aki hívott, de eddig szimplán egy fél perces kellemetlenségként tekintettem rájuk, igazán még egyik sem idegesített fel.... Nyilván jó fej vagyok, igen, ezen is változtatni kéne, persze (végül is, miért kell szabadkoznom, ha nem akarok valakivel szerződni? nem és kész)
Aha, legyszi privatban ird meg az egyeb parametereit is.
-
fokukac
nagyúr

-
Lortech
addikt
Az előbb hívott egy ingatlanos köcsög, és úgy felb*szta az agyam, hogy ráraktam a telefont...
Az egy dolog, hogy oda van írva, hogy ügynök ne hívjon, és ő mégis felhív, de stílusában ez a csávó mindent vitt. Miután diplomatikusan elmondtam, hogy nem szeretnék közvetítővel dolgozni, elkezdett kioktani, hogy miért, majd mondtam, hogy lehet, hogy nincs ügyfélköröm, de ugyanúgy elérem ugyanazokat a hirdetési csatornákat, és így eggyel kevesebb emberrel kell időpontot egyeztetnem. Erre elkezdett agresszívan magyarázni, hogy "maga szerint hol adnak el több paradicsomot, ahol ki van írva, hogy paradicsomot árulnak vagy (...)"
Asszem itt búcsúztam el tőle. És a legszebb, hogy ezeket az embereket az pöccenti be a legjobban, ha nem veszed fel a stílusukat, hanem udvarias vagy; mondtam, hogy köszönöm a hívását, erre annyit mondott még, hogy "hátteztnemhiszemel!" és gondolom, folytatta is magában
De most komolyan, valaki tényleg azt képzeli, hogy ha majd kiabál valakivel, az majd üzletet köt vele?Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak. Na mindegy, ezt le kellett írnom valahova. Már meglett amúgy a csávó a neten, most gondolkozom, hogy írjak-e neki és a főnökének pár kedves szót, vagy hagyjam a pics*ba...
Minek húzod fel ilyenen magad? Vagy te ilyen extra jófej vagy mindenkivel, aki semmibe veszi a kifejezett kérésedet és zaklat? Én már belefáradtam az ilyenekbe, bemutatkozás után elköszönés nélkül ráraktam volna és blacklist, de azért jót derültem a hozzászólásodon.

-
emvy
félisten
Lakast adsz el? Ha esetleg kb. 45-50 nm, akkor erdekel

-
fokukac
nagyúr
-
lenox
veterán
Ez egy eredeti full Windows 10, vagy egy W7/W8 "free upgrade" to W10?
Szerintem nincs kobe vesett szam, viszont az alaplap+proci csere alapesetben komplett gepcserenek minosul tehat elmeletileg uj licensz. Nem irok regenyt attol fugoen, hogy mi a valasz a fenti kerdesre, onnan tobb megoldas is letezik.
Gyakorlatilag, ha az automatikus aktivalas nem mukodik , akkor a telefonos aktivalas es:
vagy a windows activation app vagy kapcsolja a kezelot menu, es onnan mindig beaktivalodik.Free upgrade.
Tegnap chateltem a supporttal, azt mondtak, hogy kb. 50-szer lehet ugyanazon a gepen reactivealni, de a type-ra nem valaszolt, csak azt, hogy valahogy megoldjak az eredeti kulcs alapjan.
-
gaborbol
őstag
Valaki nem windows 10 szakerto veletlenul? Ez lenne a kerdesem:
https://prohardver.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_47893-47893.html
Ez egy eredeti full Windows 10, vagy egy W7/W8 "free upgrade" to W10?
Szerintem nincs kobe vesett szam, viszont az alaplap+proci csere alapesetben komplett gepcserenek minosul tehat elmeletileg uj licensz. Nem irok regenyt attol fugoen, hogy mi a valasz a fenti kerdesre, onnan tobb megoldas is letezik.
Gyakorlatilag, ha az automatikus aktivalas nem mukodik , akkor a telefonos aktivalas es:
vagy a windows activation app vagy kapcsolja a kezelot menu, es onnan mindig beaktivalodik. -
lenox
veterán
Valaki nem windows 10 szakerto veletlenul? Ez lenne a kerdesem:
https://prohardver.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_47893-47893.html
-
EQMontoya
veterán
Napi captcha:

-
Tothgera30
veterán
En pont egy ilyet vettem par honapja TV-s gepnek $78 dollarert.
[link]
Kapott egy SSD-t es koszoni jol van.Bobsys:
Amit lattam ugyfeleknel az az, hogy "nincs szek". Vagy az asztal magassaga allithato, vagy a regi asztalra tettek egy rugos magasito amit csak meghuz es allva lehet dolgozni az asztal elott.
Van ugyfel, ahol rendes futo-gyaloglo pad van fixen az iroasztal alatt.Ezeket lattam megjelenni tobb ugyfelnel is aztan par honap alatt el is tuntek, nem tudom miert.
Pont jó lenne, csak nem hibás USB porttal. Bár a Lenovo Think... gépeivel az utóbbi pár évben nincs túl jó tapasztalatom, így menthetetlenül Dell-es vagyok, több Latitude után, ismert NBD-s ügyfélként elégedett vagyok az üzleti felhasználásra szánt termékeikkel.
#54847 fokukac: Meghajlana az az Ultrabook.
-
Pttypang
veterán
-
Tim82
félisten
-
fokukac
nagyúr
nekünk is ilyen van, Herman Miller, pont így néz ki.
Viszont nem kedvelem, főként az ülőlap miatt, szvsz jobb stabil alapokon ülni, mert ez a szar hullámzik a seggem alatt...És nyomja a tökömet. és nem lehet rajta törökülésben ülni...
Ui. most nézem, hogy 1000 dollár ez a csoda, amin ülök???
és nekem ez se jó... tipikus 
-
bobsys
veterán
[link]
Amit lattam ugyfeleknel az az, hogy "nincs szek". Vagy az asztal magassaga allithato, vagy a regi asztalra tettek egy rugos magasito amit csak meghuz es allva lehet dolgozni az asztal elott.
Van ugyfel, ahol rendes futo-gyaloglo pad van fixen az iroasztal alatt.Ezeket lattam megjelenni tobb ugyfelnel is aztan par honap alatt el is tuntek, nem tudom miert.
Neztem en is azt a magasitot, de nem kell, itthon vagyok, barmikor felallok es megyek egy kort a haz korul vagy akarmi. Szek kell
meg lesz is, de beteg lett a gyerek majd talan penteken eltudok menni korulnezni, jovo heten meg Atlantaban leszek pentekig. -
fokukac
nagyúr
Ebből nagyjából a "több weblap párhuzamos futtatása" és az "office" igényekre kompromisszumos a dolog Pi-vel/Amlogic boxszal.
"Régi játékok" - ha PC-sek és nem régi, emulátorral futtatható konzolosak, akkor az nem megoldható velük.
Mondjuk ezekre az igényekre meg egy Bay Trail-es mini PC kiváló lenne.
-
Pttypang
veterán
Hozzáedződik a hátad. Nem tudsz görnyedni rajta, folyton tartanod kell magad. Pár hétig fárasztó, utána észre sem veszed. Méretben is többféle közül választhatsz, de alapvetően hozzád kell passzolnia, ugyanúgy, ahogy az asztalodnak is.
Az asztalom nagyapámhoz passzolt a jó öreg szocializmusban, mikor beszerezte az irodájába.
72cm magasan van az asztallap, én pedig 45 cm magasan ülök a széken.
Nem süppedne be túlságosan, vagy lenne ehhez megfelelő labda? -
szőröscica
addikt
Hozzáedződik a hátad. Nem tudsz görnyedni rajta, folyton tartanod kell magad. Pár hétig fárasztó, utána észre sem veszed. Méretben is többféle közül választhatsz, de alapvetően hozzád kell passzolnia, ugyanúgy, ahogy az asztalodnak is.
-
gaborbol
őstag
A cég beszerzett jó pár darab USSF Dell Optiplex 3020-as gépet, amik annyira bejöttek hogy egy Micro beszerzésén én is filózom. Nagyon okos kis kütyük, TV alá, konzol helyett, filmezni, netezni mást el sem tudok képzelni.
[link]
-
Pttypang
veterán
Úgy képzeld el, mint egy kurtanagy labda, merthogy semmi többről nincs szó. Bármelyik normális sportboltban találsz ilyet, nem egy nagy összeg (persze sznobizmusból el lehet erre is költeni egy kisebb vagyont is), és az ülésen kívül még egy csomó mindenre jó.
A kicsi számítógép témához még annyit, hogy nem USSF, hanem USFF (ultra small form factor), és remek dolog, főleg hogy manapság már egyrészt kisebbek, másrészt direkt otthoni, nappaliban is normálisan kinéző verziók is vannak, és aki nem legózni akar (mind hardver, mind szoftver terén), meg utána folyamatosan szívni, hogy ez nem megy, az nem megy (tudom, akinek ilyenje van, annak minden megy, sőt, minden IS), hanem egy kész, előregyártott, előretelepített, sok év garanciás dolog megér némi extra pénzt, annak ideális választás.
p
Az rendben van, de ennyi időt eltölteni rajta, nincs hát vagy kartámasz, nem igazán tudom elképzelni a kényelmes opciót. Valamint talán méretben kevés lenne a magasság az asztalomhoz.
-
BlacKSouL
addikt
Úgy képzeld el, mint egy kurtanagy labda, merthogy semmi többről nincs szó. Bármelyik normális sportboltban találsz ilyet, nem egy nagy összeg (persze sznobizmusból el lehet erre is költeni egy kisebb vagyont is), és az ülésen kívül még egy csomó mindenre jó.
A kicsi számítógép témához még annyit, hogy nem USSF, hanem USFF (ultra small form factor), és remek dolog, főleg hogy manapság már egyrészt kisebbek, másrészt direkt otthoni, nappaliban is normálisan kinéző verziók is vannak, és aki nem legózni akar (mind hardver, mind szoftver terén), meg utána folyamatosan szívni, hogy ez nem megy, az nem megy (tudom, akinek ilyenje van, annak minden megy, sőt, minden IS), hanem egy kész, előregyártott, előretelepített, sok év garanciás dolog megér némi extra pénzt, annak ideális választás.
p
A regi ceges asztali gepem egy teljes meretu gep, midi toronnyal, 460x460x150 mm-es befoglalo meretekkel.
Az uj meg ez
-
concret_hp
addikt
Szerencsére engem vissza se hívtak egyik munkahelyről se, ahova jelentkeztem a műszaki informatikus&elektronikai technikus papírokkal megtűzött cv-vel, pedig tudtommal nem csak az egyetem dob ki informatikusokat

Nem vártam csodát, csak azért ne feledjük, hogy annyira a multik hr részlegén nem törik magukat.
Tapasztalat kell nagyjából mindenhova.hát az örök igazságs, hoyg a hr-esek nincsenek mindenhol a helyzet magaslatán + egy minimális tapasztalatot valahogy össze kell barkácsolni, de ez meg minden más szakmában is így van.
-
parandroid
félisten
Ezt kifejtenéd, hogy is néz ki? Szívesebben ülnék én is valami kényelmesebben, ha gép előtt vagyok például, ez pedig elég mókás megoldásnak tűnik.
(#54835) fokukac
Olcsó, specifikus feladatkörben tapasztalt informatikusból van hiány. Ez a tipikus Három opcióból válasszon kettőt hirtelen, de a cégek mindhármat akarják...
p
-
Pttypang
veterán
szerintem meg minden informatikusból hiány van. én nem ismerek olyan embert aki azt mondja, hogy ne lenne most azonnal +10-20-30%nyi hely a csapatban ahol dolgozik.
Szerencsére engem vissza se hívtak egyik munkahelyről se, ahova jelentkeztem a műszaki informatikus&elektronikai technikus papírokkal megtűzött cv-vel, pedig tudtommal nem csak az egyetem dob ki informatikusokat

Nem vártam csodát, csak azért ne feledjük, hogy annyira a multik hr részlegén nem törik magukat.
Tapasztalat kell nagyjából mindenhova. -
concret_hp
addikt
Ezt kifejtenéd, hogy is néz ki? Szívesebben ülnék én is valami kényelmesebben, ha gép előtt vagyok például, ez pedig elég mókás megoldásnak tűnik.
(#54835) fokukac
Olcsó, specifikus feladatkörben tapasztalt informatikusból van hiány. Ez a tipikus Három opcióból válasszon kettőt hirtelen, de a cégek mindhármat akarják...
szerintem meg minden informatikusból hiány van. én nem ismerek olyan embert aki azt mondja, hogy ne lenne most azonnal +10-20-30%nyi hely a csapatban ahol dolgozik.
-
Pttypang
veterán
Én lassan egy éve ülök egy fitballon (yoga). Azóta egyáltalán nem fáj a hátam, pedig napi 8-10 órát töltök rajta.
3500Ft volt.
(#54835) fokukac
-
tope
addikt
13 év alatt azért elég sok minden változik az Info világában, pl. floppy az biza nincs, de lassan már CD-DVD páros is kezd feledésbe merülni, mert ott a pendrive. Röhej ez a könyv, ebből tanulni, ez nem Történelem, hogy mi volt, hanem a mai világot kellene minél jobban mutatnia.
UI: Nem beszélve a programokról
-
fokukac
nagyúr
-
bobsys
veterán
Én lassan egy éve ülök egy fitballon (yoga). Azóta egyáltalán nem fáj a hátam, pedig napi 8-10 órát töltök rajta.
3500Ft volt.
Labda vam itthon is, de en szeretnek egy szeket. Korbeautozom a kornyeket a heten benezek par butoruzletbe, meg van valami hasznalt irodabutoros is a kornyeken.
-
szőröscica
addikt
Szetesoben van a mostani szekem es elmentem korulnezni valami jo iroda szekert. Tenlyeg $350+ egy jo szek amiben 8 orat el lehet ulni? Fel le allithato, a hattamla kulon tud dolni (illetve lehet rogziteni ha ugy tetszik) valamint az ulolap is allithato, hogy mennyire legyen messze a tamlatol.
3500Ft volt.
-
Tim82
félisten
Raspberry Pi-n én is filóztam sokáig, Amlogic-ot nem ismerem, de ha olcsóért a lent felsorolt dolgokat végrehajtom vele, akkor tökéletes lenne:
- Régebbi játékok, kontrollerrel.
- Filmek, esetleg HD-ban.
- YT videók HD/fHD-ban.
- Office.
- Kis fogyasztás, külső tápegység.
- Több weblap párhuzamos futtatása.
- Passzív, vagy ultra halk hűtés (moddolhatóság).Végül is mindent összevetve, talán egy ilyen kis USSF gép lenne számomra ideális, egyedül a passzív hűtést kell megoldanom, és már frankó kis ketyere lesz.
Ebből nagyjából a "több weblap párhuzamos futtatása" és az "office" igényekre kompromisszumos a dolog Pi-vel/Amlogic boxszal.
"Régi játékok" - ha PC-sek és nem régi, emulátorral futtatható konzolosak, akkor az nem megoldható velük.
Mondjuk ezekre az igényekre meg egy Bay Trail-es mini PC kiváló lenne.
-
Tothgera30
veterán
Raspberry Pi-n én is filóztam sokáig, Amlogic-ot nem ismerem, de ha olcsóért a lent felsorolt dolgokat végrehajtom vele, akkor tökéletes lenne:
- Régebbi játékok, kontrollerrel.
- Filmek, esetleg HD-ban.
- YT videók HD/fHD-ban.
- Office.
- Kis fogyasztás, külső tápegység.
- Több weblap párhuzamos futtatása.
- Passzív, vagy ultra halk hűtés (moddolhatóság).Végül is mindent összevetve, talán egy ilyen kis USSF gép lenne számomra ideális, egyedül a passzív hűtést kell megoldanom, és már frankó kis ketyere lesz.
-
Tim82
félisten
A cég beszerzett jó pár darab USSF Dell Optiplex 3020-as gépet, amik annyira bejöttek hogy egy Micro beszerzésén én is filózom. Nagyon okos kis kütyük, TV alá, konzol helyett, filmezni, netezni mást el sem tudok képzelni.
Nálam erre Raspberry Pi 2 volt, most meg egy Amlogic S905-ös kínai "TV-box" van.
-
parandroid
félisten
Ja, ez is ilyen retard imperial dolog, képarányra : helyett x-el hivatkozni? Pláne képeknél, ahol ez a formátum tipikusan oldalméretet szokott jelölni. Nekem is szért nem esett le akkor.
p
-
Tothgera30
veterán
-
tildy
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Pedig ott kevésbé van jelentősége - bár mondjuk profi fotószerkesztésél lehet, hiszen a DLSR-ek 3:2 arányú képeket lőnek.
Az a legjobb amúgy, hogy már az emberek is 16:9-es fotókat lőnek a mobiljukon, ami külön vicces, amikor a 16:9-es állóképet nézik a 16:9-es fekvő monitoron vagy a tévén...
Néha úgy érzem, teljesen idióta irányba megy a világ, de tényleg.
Akkor én most lövök egy 1x1es képet
[kép]Ahh, most látom, mobiljukON, nem a mobiljukKAL

-
gaborbol
őstag
Szetesoben van a mostani szekem es elmentem korulnezni valami jo iroda szekert. Tenlyeg $350+ egy jo szek amiben 8 orat el lehet ulni? Fel le allithato, a hattamla kulon tud dolni (illetve lehet rogziteni ha ugy tetszik) valamint az ulolap is allithato, hogy mennyire legyen messze a tamlatol.
Van egy konyvelo ceg tulaj ugyfelem, mindenbol a legjobbat akarja. $3800 dodo volt az elozo szeke.
Mondom neki mennyi? Hja, van, hogy 10-14 orakat ulok benne nana,hogy a legjobbat veszem belole.
Naluk a volt cegnel $1100 dollaros szekek voltak amit egy csodbement cegtol vettek par honaposan $600-ert? -
Viszlát
addikt
Tenyleg. Es az meg nem is veszes.
-
bobsys
veterán
-
Viszlát
addikt
-
bobsys
veterán
"a korforgalomhoz erve leallt ha epp meg kellett allnom de nem lehetett becsusszanni ha meg jott valaki, mert mire beindult mar keso volt."
Ez szerencsére nem automata, csak akkor áll le, ha üresbe teszed az autót, és felengeded a kuplungot. Azért a forgalmi szituációk jelentős részében kiszámítható, hogy mikor érsz a lámpához (ismert környéken eleve kifigyelhető, hogy melyik irány után melyik másik jön, de amúgy is van egy logikája - kis íven ha a gyalogos zöldet kap, szinte biztos, hogy pár sec múlva nekem is zöldre vált, meg ilyenek). A gond inkább a dugóban araszolással van, de a Miniben is ott a gomb a sebváltó előtt, amivel kikapcsolható a rendszer, ugye egy furgon mögött kevés rálátásod van a forgalomra, teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor indulsz el, vagy állsz meg.
A kuplung nyomva tartásából meg nem szoktam gondot csinálni, előbb-utóbb úgyis el fog kopni, a Miniben most van valami 79k km, abból én 16k-t tettem bele, szóval szerintem még elmegy pár évet, mielőtt cserés lesz, akkor meg cseréljük, nagy ügy. Hasonló okokból a féket is szoktam nyomni, ha lassítanom kell, és a kerekeket is pörgetem, ha haladni akarok (gumit is cserélek rajta legkésőbb 4-5 évente, vagy előbb, ha elkopnak), sőt az ablaktörlőt is használom, ha vizes az ablak. Az autó már csak ilyen, tele van kopó- és fogyóalkatrészekkel, amiket eszetlenül lehet persze gyilkolni, de a normális vezetési stílus és az extrém spórolós között egy minimális élettartamhosszabbításért cserébe akkora szakadék van kényelemben, illetve figyelem- és időráfordításban, hogy ki van zárva, hogy én ilyennel foglalkozzak.
p
Kuplungozni Sydneyben utaltam meg, de rettenesen. 20 kilomter, 2-3 ora alatt. Minden reggel es este fel even at.
-
MaciG
addikt
2 megjegyzés:
A vízvezeték- és csatornarendszer elemei minél jobban összevontak, annál kevesebb velük a gond, elméletileg. Vagyis ha minden vizesblokk-elem, mosdókagyló, zuhanyzó, wc, konyhai csap külön falra, sarokba, stb esik, annál hosszabb, és annál bonyolultabb vezetékrendszert kell kiépíteni, és esetleg karbantartani. Nem beszélve nyomásesésekről, csatorna lefolyásról, stb.
Illetve el kell dönteni, hogy a napközbeni tartózkodás inkább a nappaliban, vagy inkább a szobákban lesz, mert ha a nappaliban, akkor azt érdemes külső főfalra tenni, akár sarokba, két oldalról is ablakozva. A komfort szempontjából pedig érdemes a hálókat beljebb tenni, ahol esetleg télen a hidegtől jobban védett, ha nem külső falnál van.
Én most hirtelen ennyit vettem észre egy fél perc alatt.
A fentiek praktikusan: a szoba1-et megcserélném a nappalival, a fürdő vizes elemeit pedig legalább a wc-vel közös falszakaszra tenném, ha a konyhával esetleg nem is.Köszi

Napközben ritkán vagyunk otthon, ha igen akkor általában konyha, vagy nappaliban a gép előtt, de főleg a kertben (kerti munka, stb.)Padlófűtes lenne mindemhol csak nem tudom a kazán mehet e a fürdőbe, mert a fürdő relatíve nagy. (kombi kazán, az adná a meleg vizet is)
-
BlacKSouL
addikt
Mivel nem találtam erre külön topikot, így gondoltam megkérdezem itt.

Közeljövőben szeretnék építtetni egy ~70nm-es házat. A lényeg hogy a kicsi alapterület ellenére minél praktikusabb legyen. Terveztem is egyet, szerintetek milyen lett? Mi lehet bennn a buktató amit esetleg nem vettem észre?
(Annyi módosítással, hogy a nagyobb "fedett terasz" az nyitott lesz, mert különben a nappali nem kap elég fényt.)
2 megjegyzés:
A vízvezeték- és csatornarendszer elemei minél jobban összevontak, annál kevesebb velük a gond, elméletileg. Vagyis ha minden vizesblokk-elem, mosdókagyló, zuhanyzó, wc, konyhai csap külön falra, sarokba, stb esik, annál hosszabb, és annál bonyolultabb vezetékrendszert kell kiépíteni, és esetleg karbantartani. Nem beszélve nyomásesésekről, csatorna lefolyásról, stb.
Illetve el kell dönteni, hogy a napközbeni tartózkodás inkább a nappaliban, vagy inkább a szobákban lesz, mert ha a nappaliban, akkor azt érdemes külső főfalra tenni, akár sarokba, két oldalról is ablakozva. A komfort szempontjából pedig érdemes a hálókat beljebb tenni, ahol esetleg télen a hidegtől jobban védett, ha nem külső falnál van.
Én most hirtelen ennyit vettem észre egy fél perc alatt.
A fentiek praktikusan: a szoba1-et megcserélném a nappalival, a fürdő vizes elemeit pedig legalább a wc-vel közös falszakaszra tenném, ha a konyhával esetleg nem is. -
MaciG
addikt
Mivel nem találtam erre külön topikot, így gondoltam megkérdezem itt.

Közeljövőben szeretnék építtetni egy ~70nm-es házat. A lényeg hogy a kicsi alapterület ellenére minél praktikusabb legyen. Terveztem is egyet, szerintetek milyen lett? Mi lehet bennn a buktató amit esetleg nem vettem észre?
(Annyi módosítással, hogy a nagyobb "fedett terasz" az nyitott lesz, mert különben a nappali nem kap elég fényt.)
-
BlacKSouL
addikt
Na. Egyre jobban tetszik, egyre kevésbé érzem hangosnak, még megvárom hogy lefussa a maga 1000 km-ét, és kinyomom az eco módot
5000-nél van a piros.
Egyébként tényleg, megdöbbentően csendes, sima járású. Az előzőhöz képest különösen.Megtaláltam a startstop kikapcsolóját, ki is próbáltam, de valóban, mivel üresbe kell tenni, kuplungot felengedni, és kéziféknek nem lehet behúzva lenni, hogy leálljon, ezért ezek kombinációjával is lehet őt kényszeríteni. Tök vicces egyébként szerintem, hogy a hazaúton 14 km alatt kb. 5 olyan pont, szituáció van, amikor szinte biztos leáll, de amikor beállok a mélygarázsba, és behúzom a kéziféket, kiteszem üresbe, felengedem, akkor tankkiürülésig ketyegne

-
parandroid
félisten
ugyanis nem egyszer, nem kétszer (by Gaben) fordult elő, hogy egy lámpához értem, ahol még épp piros volt, de állóra kellett fékezni, mire leállt a motor,
Emlekszem a Golfra amit Angliaban vezettem, ugyanez volt valamint a korforgalomhoz erve leallt ha epp meg kellett allnom de nem lehetett becsusszanni ha meg jott valaki, mert mire beindult mar keso volt.
"a korforgalomhoz erve leallt ha epp meg kellett allnom de nem lehetett becsusszanni ha meg jott valaki, mert mire beindult mar keso volt."
Ez szerencsére nem automata, csak akkor áll le, ha üresbe teszed az autót, és felengeded a kuplungot. Azért a forgalmi szituációk jelentős részében kiszámítható, hogy mikor érsz a lámpához (ismert környéken eleve kifigyelhető, hogy melyik irány után melyik másik jön, de amúgy is van egy logikája - kis íven ha a gyalogos zöldet kap, szinte biztos, hogy pár sec múlva nekem is zöldre vált, meg ilyenek). A gond inkább a dugóban araszolással van, de a Miniben is ott a gomb a sebváltó előtt, amivel kikapcsolható a rendszer, ugye egy furgon mögött kevés rálátásod van a forgalomra, teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor indulsz el, vagy állsz meg.
A kuplung nyomva tartásából meg nem szoktam gondot csinálni, előbb-utóbb úgyis el fog kopni, a Miniben most van valami 79k km, abból én 16k-t tettem bele, szóval szerintem még elmegy pár évet, mielőtt cserés lesz, akkor meg cseréljük, nagy ügy. Hasonló okokból a féket is szoktam nyomni, ha lassítanom kell, és a kerekeket is pörgetem, ha haladni akarok (gumit is cserélek rajta legkésőbb 4-5 évente, vagy előbb, ha elkopnak), sőt az ablaktörlőt is használom, ha vizes az ablak. Az autó már csak ilyen, tele van kopó- és fogyóalkatrészekkel, amiket eszetlenül lehet persze gyilkolni, de a normális vezetési stílus és az extrém spórolós között egy minimális élettartamhosszabbításért cserébe akkora szakadék van kényelemben, illetve figyelem- és időráfordításban, hogy ki van zárva, hogy én ilyennel foglalkozzak.
p
-
e=mc²
őstag
Exmunkahelyemen a gyárigazgató 120d-jében(automata) az volt a legfontosabb, hogy minél gyorsabban ki tudjuk kapcsolni mielőtt elfelejtenénk, ugyanis nem egyszer, nem kétszer (by Gaben) fordult elő, hogy egy lámpához értem, ahol még épp piros volt, de állóra kellett fékezni, mire leállt a motor, és abban a másodpercben lett pirossárga, és már indult is be a motor 0,8 másodperc állás után. Kereszteződésben dettó.
Exkolléga az 530-ban induláskor azonnal kikapcsolja. Ugyanezen okok miatt.Ebben eddig mázli volt, mert 1-1 percet kellett várni, és addig állt. Ez így jó. Mondom magamban, ha neki nem fáj, tőlem állhat. Majd kipróbálom, hogy ha megy az index, akkor is leáll-e, vagy mivel lehet még rákényszeríteni, hogy ne kelljen totál kikapcsolni, de ha 100% tudom, hogy nem kéne épp leállítani, akkor kicselezhessem. Kuplungot nem akarnám 1 percig nyomva tartani.
Ebben mondjuk eleve nagyon jó a motorindítás, de lehet hogy a rendszer pozitív hozadéka, mindenesetre kulcsfordításra nem az a nyers azonnali indítózás van, hanem amolyan távoli finom kattanás és csendes zümmögéssel beindul. Hideg alapjárata is szinte elektromechanikus hangú, nyitott ajtóval szoktam indítani hogy halljam.
Nekem a Fabiaban ilyen gomb van erre.
Ha megy a legkondi, akkor 2-es ventillator fokozaton meg leall abban az esetben, ha a belso keringetes nincs bekapcsolva. ha igen, akkor mar nem all le a motor. 3-astol pedig egyaltalan nem all le. -
Pttypang
veterán
Nekem anno 2003 környékén a dzsumbuj volt nagy élmény, vagyis inkább nagy benyomás. De úgy is mentünk arra, hogy megnézzük miért is híres az a környék. Fura, de itt nálunk a Zöldfa út hasonló, ezért nem volt annyira megdöbbentő, de kicsit mégis érdekesnek tartottuk a nagy pesti dzsumbuj meglátogatását. Azóta meg ugye már hivatalosan ez nincs, fizikailag nem tudom most mi van ott.
Egy időben még a mi dzsumbujunk alatti utcába jártam hmm.. bizonyos okokból
, és kicsit féltem ott parkolni, de a legnagyobb károm az volt mikor a résre engedett ablakon beesett az ülésre az eső. 
Pedig mikor arra jártunk az oktatómmal autot vezetni tanulni, mondta hogy ne nagyon lassítsak, de meg pláne ne álljak, mert nem lesz kerék.Az Avasra is mindig ezt mondják, pedig ha az ember itt él, egy idő után észreveszi, hogy alapjában véve nevetségesen kedvesek a lakosok
. -
Tim82
félisten
Nekem anno 2003 környékén a dzsumbuj volt nagy élmény, vagyis inkább nagy benyomás. De úgy is mentünk arra, hogy megnézzük miért is híres az a környék. Fura, de itt nálunk a Zöldfa út hasonló, ezért nem volt annyira megdöbbentő, de kicsit mégis érdekesnek tartottuk a nagy pesti dzsumbuj meglátogatását. Azóta meg ugye már hivatalosan ez nincs, fizikailag nem tudom most mi van ott.
, és kicsit féltem ott parkolni, de a legnagyobb károm az volt mikor a résre engedett ablakon beesett az ülésre az eső. 
Pedig mikor arra jártunk az oktatómmal autot vezetni tanulni, mondta hogy ne nagyon lassítsak, de meg pláne ne álljak, mert nem lesz kerék.Azt úgy mondanám, hogy a Dzsumbuj környékén legfeljebb a mordori látogatók szoktak rettegni.
A probléma nem annyira a közbiztonsággal, mint inkább az ott lévő épülettömbök állapotával meg a pénztelen bérlőkkel volt. De már elbontották amúgy 1-2 éve.
-
BlacKSouL
addikt
Pedig mikor arra jártunk az oktatómmal autot vezetni tanulni, mondta hogy ne nagyon lassítsak, de meg pláne ne álljak, mert nem lesz kerék. -
Tim82
félisten
-
fokukac
nagyúr
-
Tim82
félisten
Nem az akkuról megy olyankor, hanem ha jól rémlika neve, egy kapacitort tölt, amikor fölös energiát termelne, az látja el a rendszert a megállás idejére manával. Nekem a leghihetetlenebb a start/stop rendszernél még mindig az a hihetetlenül sima és zökkenőmentes leállás-elindulás, amit tud, én korábban ahhoz szoktam, hogy indulásnál minden fogyasztó leáll, lámpa villan (Opelnél párhavonta kiég), rádió elhallgat, klíma haldoklik, és úgy általában érzed, hogy egy kicsit meghal belül az egész. Igazából amióta ilyet használok, azóta bánom, hogy a Mazdát nem a DISI benzinessel kértem, mert ahhoz már járt volna a start/stop, meg minden, ami ezzel jár.
Egyébként nagyon hamar hozzá lehet szokni, viszont néhányszor megtréfált már, amikor a dugóban pirosnál indulásnál kiderül, hogy mégsem volt elég a kraft, és inkább mégsem tudunk elindulni, csak nyomni kéne azt a gombot megint...

Tim: Ne vetítsd ki a perverzióidat mindenki másra, személy szerint akármilyen szakbarbárságba belementem, azért egy ram-bővítésnél, vagy HDD-cserénél jobban szerintem egyszerűen nem éri meg alkatrészeket cserélgetni egy laptopban, az meg itt már nem segít. Néhány évente egyszerűen érdemes, illetve kénytelen az ember lecserélni a gépet, és kész. Hogy az a néhány az 1-2-3-4-5, azt meg mindenki el tudja dönteni maga.
p
Az ilyen hozzáállás miatt lovagol a pokolba a hanyatló Nyugat konzumerista társadalma.
-
emvy
félisten
Sok idiótaságot összehozott az ipar, amit az emberek vettek, mert menő, csak igazából használhatatlan bármire.
Ilyen pl. a mobilos iparágban látható kijelzőméret-háború, aminek a végeredménye az lett, hogy használhatatlan méretű (5.5+) csúcsmobilok vannak, kisebb méretben pedig csak középkategóriás hardvert kapsz. Hurrá.
Ugyanez igaz a suvokra is, igazából országúti/város közlekedésre feleslegesen magasak/nagyok, terepjárásra pedig alkalmatlanok, de valamiért mégis veszik őket...Ez mostmar azert javul. Csucsmobilok: iPhone (4.7"), S7 (5.1"), M10 (5.2"), satobbi.
-
emvy
félisten
-
EQMontoya
veterán
-
emvy
félisten
Pedig ott kevésbé van jelentősége - bár mondjuk profi fotószerkesztésél lehet, hiszen a DLSR-ek 3:2 arányú képeket lőnek.
Az a legjobb amúgy, hogy már az emberek is 16:9-es fotókat lőnek a mobiljukon, ami külön vicces, amikor a 16:9-es állóképet nézik a 16:9-es fekvő monitoron vagy a tévén...
4/3-as a szenzor pl. az en mobilomban (S7)
-
Viszlát
addikt
Sok idiótaságot összehozott az ipar, amit az emberek vettek, mert menő, csak igazából használhatatlan bármire.
Ilyen pl. a mobilos iparágban látható kijelzőméret-háború, aminek a végeredménye az lett, hogy használhatatlan méretű (5.5+) csúcsmobilok vannak, kisebb méretben pedig csak középkategóriás hardvert kapsz. Hurrá.
Ugyanez igaz a suvokra is, igazából országúti/város közlekedésre feleslegesen magasak/nagyok, terepjárásra pedig alkalmatlanok, de valamiért mégis veszik őket...Sorozes/borozas kozben meselek majd az altalanositas veszelyeirol.
-
EQMontoya
veterán
Ugyanez igaz a suvokra is, igazából országúti/város közlekedésre feleslegesen magasak/nagyok, terepjárásra pedig alkalmatlanok, de valamiért mégis veszik őket... -
fokukac
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
54900 - 54801
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 55901 55900 - 55801 55800 - 55701 55700 - 55601 55600 - 55501 55500 - 55401 55400 - 55301 55300 - 55201 55200 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple MacBook
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E459 I3-8130U 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD laptop
- HP ProBook 450 G8 I3-1115g4 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD IPS laptop
- Lenovo Thinkpad T14 G2 Ryzen 3 5450u/16GB/256 GB SSD/14"FHD gyári gar
- HP Elite x2 G4 I5-8265U/8 GB RAM/256 SSD/3k IPS TOUCH 2in1 laptop és tablet
- Új MSI 16 Sword WUXGA 144Hz i7-14650HX 5.2Ghz 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 64GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG be quiet! 700W
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- 64GB M.2 sata SSD 100/100 // Újak! / Számla + Garancia
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De kis korkulonbseget tervezunk, ergo nincs sok idom
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondom neki mennyi? Hja, van, hogy 10-14 orakat ulok benne nana,hogy a legjobbat veszem belole.