Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tildy

nagyúr

válasz emvy #55020 üzenetére

Érdekes, én ezt a 'luxust' ami most van, Magyarországon nem engedhettem volna meg magamnak.

Máig a fülemben cseng Kalandor szava, hogy fővárosi kertes házról álmodom? Ne remenykedjek. Aztán csak összejött.

Aztán ki tudja, lehet most már ennyi szakmai tapasztalattal jobban élnénk otthon.

• parandroid

félisten

válasz emvy #55020 üzenetére

Nem is annyira a xenofóbiára gondoltam, hanem úgy általában a népbutításra - bár ez is szépen működik, illetve elkezdődött már sok helyen, de azért ebben a germánok speciel szerintem vagy 30 évvel le vannak maradva.

Ahogy te is írod, a gyerek normális bölcsibe jár (amit egyébként egy átlagos középosztálybeli család, amiből amúgy is egyre kevesebb van, amúgy egyre kevésbé engedhet meg magának, ha talál egyáltalán helyet), ez még viszonylag egyszerű, talán még a normális óvoda is viszonylag könnyen abszolválható, utána viszont kezdődik az alapfokú oktatás, ami jelenleg a közmunkásnevelés belépőszintjét inkább célozza, mint a jövő értelmiségének képzését, középfokon, illetve még feljebb meg lassan drágább lesz az oktatásunk, mint egy átlagos US egyetem tandíja, csak a színvonal nincs sehol ahhoz képest. Vagy lehet menni külföldre tanulni, ott legalább az oktatás ingyen van, csak a lakhatás drágább kicsit (még). Persze csak ha benne leszünk még az unijóban, mire odáig eljut a gyerek.

Persze, a munkára vonatkozó komment tényleg csak vicc volt, meg azt is értem, hogy abból a pénzből, mit nemzetközi szinten keresni tudsz, magasabb életszínvonal biztosítható (még) ott, mint nyugatabbra, csak kérdés, hogy a szakemberek krémjének elszívásával mekkora áremelkedés várható (az eddigieken túl, amiről később ti is beszéltetek a szakemberhiány kapcsán).

A Monti által felvázolt perspektíva pedig sajnos egyre gyászosabb következményeket vetít előre. Egyelőre nyugi van (hehe, az elmúlt hét hírtermésének tükrében azért ez is milyen már), de szorulhat még a hurok bizonyos nyakak körül, és arra az esetre azért, attól félek, előkerülnek majd az igazán mocskos trükkök is... :(

p

Új hozzászólás Aktív témák