- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Hát a mai hírek* tényleg oda illenek, akár ez, akár ez. Az a baj, hogy napirajz csak egy szokott lenni naponta, munició bőven lenne többre.
*: mielőtt egy erre vetődő nagybetűs Kalandor úgy érezné, hogy politizálok, szeretném leszögezni, hogy a fentieket pusztán az abszurditás és a (tragi)komédia okán emlegetem, nem áll szándékomban komoly diskurzust kezdeményezni a trémáról
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Es most ugy nez ki remenykedhetek, hogy jovore se all feje tetejere a vilag.

-
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ahogy peterkeT is mondja a haz birja, a tetot viszi el, meg az ablakon tol be egy kisebb faronkot esetleg. Az, hogy a haz fabol vagy betonbol van tobbnyire mindegy is, megfeleloen epitve mindket szerkezet ellen tud allni a hurrikannak, persze mondjuk ha eppen a te hazadnal megy at a szeme mondjuk egy category 5 (175+ mph) hurrikannak akkor talan tokmindegy mibol van a haz.
Tornadonal nemtudom, hogy mi a helyzet, a tornados hireknel latott hazakat szerintem par het alatt ujra fel lehet huzni, egy tornado biztos haz az okosok szerint nagyon draga lenne meg szar lenne benne lakni, mert nem nagyon lenne ablaka
A tornadoban az a aszar, hogy egyszercsak jon mindenfele leheto elorejelzes nelkul, egy hurikannal pedig van jo par napod felkeszulni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
Azon gondolkodom, hogy a filmekben látott lécekből rótt házak mennyire jellemzőek ott valóban, amiket így egy nagyobb huzat ízekre szed. Illetve hogy a masszívabb szerkezetű/anyagú háztömbök ellenállóképessége ér-e bármit az efféle fuvallatok ellen? Vagyis átültetve a gyakorlatba: mondjuk pl. hazai épületszerkezet típusok mennyire állnának ellen? Vagy teljesen mindegy mi miből van, síkba tarol mindent, és utána sokkal egyszerűbb megint lécből újraépíteni?
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én anno Bécsben végigkóstoltam a "kommerszebb" választékot (= 20m*1m rakodófelületű sajtpult), de azóta összejöttem egy új fehérnéppel, aki 2 napig messziről elkerül még egy-két falat president aromatique után is.
Arról nem is beszélve, amikor ventilátorral kellett "kitakarítanom" a hűtőt...Szóval választanom kellett, és azóta nincs büdös sajt.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech
üzenetére
Hmm, hát én egyféle Auchanos morbiert már kóstoltam, nem mondom, hogy nem jellegzetes, de szagintenzitásra az én eddigi tapasztalatom alapján ennek apró töredéke

Én anno a trappista-pannónia korlátolt fogyasztói státuszból egy különösen jól eltalált Brie kapcsán szabadultam ki, azóta próbálok végigkóstolni különlegesebb de elérhető fajtákat, és eddig nem volt olyan amit ne tudtam volna elfogyasztani. Van olyan is, amit kifejezetten szeretek, de pár apró falatnál többet nem tudok megenni, nem a szag vagy az íz miatt, hanem egyszerűen annyira tömény, jellegzetes (Castello rúzsos). Ami örök kedvencem egy francia szálloda reggelijénél elfogyasztott Comté miatt annak bármelyik leszállított kommerszebb verziója, de horvátországban a betonkemény báránysajotkat is nagy kedvvel fogyasztjuk.
Ezeknél a rúzsos, meg érlelősebbeknél nagy örömömre szolgál, mikor a baráti társaságot látom a hányingerrel komolyan küzdeni, pusztán az 5 méteres körzetben levésük által, miközben én nagy átéléssel falatozok belőlük, közben kevés almával vagy némi borocskával is meghintve a bimbókat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én egyszer egy morbiert próbáltam megenni, sikertelenül. Épp kint voltam Párizsban, próbálgattam a sajtokat, ez egy egyszerű mezei sajtnak tűnt. Felbontás után nem hittem el, hogy ez tényleg ilyen és ezt megeszik. Egy hétig éreztem az orromban az illatát és nem tudtam lemosni a kezemről sem, pedig meg se kóstoltam, csak kibontottam, aztán N darab szatyorba bebugyolálva ment a kukába. Azóta is ha találkozom vele az Auchanban, érzek némi késztetést, hogy megkóstoljam, hogy mégis milyen íze lehet, de eddig nem mertem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nemnem, vettem egyet megkóstolni.
A kollégák nagynagynagy örömére. Először a táskámban volt, hagytam hogy ebédre fogyasztási hőmérsékletre melegedjen, de az "illat" intenzitása a hőmérséklettel exponenciálisan nő, ezért betettem egy zacskóba, ami mit sem ért, most egy ételkiszállítós dobozban ÉS zacskóban van, de tökéletesen kiérezni még a táskából, szóval azt hiszem ennek is az ólomköpeny ha egyáltalán ér valamit ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ízre amúgy kellemes, finom, lágy, fajtajelleget szépen mutat, csak még engem is meglepett az a 3 hetes érett vegyes trágyaszag, amit fel tud mutatni miközben próbálja szeletelni az ember. Ez ilyen erkélysajt. Fúj most ilyen 30 km/h-s állandó északnyugati, szerintem otthon is kiülök falatozni.
Amúgy ebéd közben ezt olvasgattam, és egy picit bekönnyeztem a röhögéstől, kezemben a főszereplő termékkel.
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Reggel elmentem a kozertbe, mert a legfontosabb, egy uveg bor es egy six pack hianyzott
. 7-kor nyitott, a parkolo mar televolt, benzinkutaknal all a sor. Itt ott mar evakualjak az embereket, delutan 2-kor hozzuk haza a gyereket. Egyre kozelebb jon, most mar azt mondjak, hogy a szeme csak kb 20 merfoldre lesz a partoktol -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Durva, nezem a hireket, gondolom a boltokban megy az embertaposas rendesen. Eszmeletlen mi szokott lenni nalunk is pedig mire ide szokott erni addigra mar csak sima vihar.
Pont magyarokba futottak

"Anita Baranyi keeps an eye on the generator she is purchasing while feeding her 6-month-old baby, Rufus Nagygyorgy at Lowe's in Oakland Park, Florida."
Lehet etneznek Texas-ba par napra amig elvonul

-
e=mc²
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Es az a durva, hogy eloszor rohogtem ezen, de ha jobban belegondolok sajnos ez nem csak a Lidl-re korlatozodik.
Egyre jobban igenytelenebbnek tunnek szamomra az emberek. -
BlacKSouL
addikt
Lidlben francia napok van... olyan rúzsflórás sajt van most, hogy a pálpusztai vagy a la vieux pane csak citromos légfrissítő ehhez képest...
Munster Gérome... -
tildy
nagyúr
Ezt most mutattak nagyon ott van, hogyan tudsz megmenteni egy hercegnot 8 programozasi nyelven.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Pedig már akartam kérdezni én is, hogy szándékos-e az újralinkelés.

-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Igen, miert, rosszat linkeltem volna?
Egyebkent jo modja annak, hogy egy alapbol egyszeru dolgot hogyan lehet a vegletekig elbonyolitani. Pont ezzel szivok most, mig php-js-html-el szimplan pikkpakk meglenne egy api/frontend kombo, addig ha jol akarom csinalni csupan js/htmlben, akkor xmillio kis npm modul behuzalozas, server.js, stb. Most probaltam eloszor osszerakni ilyet nullarol, eddig mindig csak kesz rendszerben hoztam letre uj dolgokat, kb olyan erzes, mintha valaki azt mondana, hogy na akkor rakj ossze egy GoCD deployment rendszert... -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
3 napi viz es elelem, elemlampak, gyogyszer, elsosegely doboz, fejsze, feszitovas, gyalogsagi aso
, emergency flare, elemes zsebradio meg ket auto teletankolva. Mar csak a fontosabb papirok hianyoznak, holnap megyek ertuk es hozom el a bankbol. Feliratkoztam a varos es a county veszhelyzet informacios vonalara, draga munkaltatomnak meg szoltam, hogy lehet eltunok rovidebb-hosszabb idore csutortokon meg penteken.
Mi nem lakunk evakuacios reszen, csak akkor kene elmennunk ha kozvetlen itt lenne (3 merfoldre vagyunk a parttol) a landfall. Nem is mondjak, hogy egyaltalan lesz barhol is, se itt se eszakabbra.
Iskolak bezarnak csutortok, pentek es elkezdtek elokesziteni a sheltereket is hatha valaki menne. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Nagyszerű szakma lehet ez...

Simplicity, vatevör... -
concret_hp
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Gyakorlatban of course.
Mi most fejeztunk be egy belso projektet, idore. Augusztus vegeig volt, be is lett fejezve , le is lett szallitva amit kertek. Egy nagyon jo projektmanagerunk es scrum masterunk volt , 1 frontendes, 1 backendes , 1 devops kollegaval, plusz jomagammal mint full stack dev.
Iszonyat jo csapat volt, kar hogy nem tartottak egyben. Szoval itt azert a sprintek, retrok, planning meetingek eleg jol szervezettek, jol mennek. Mondjuk azert ehhez megfelelo emberek is kellenek.
Kicsit mas: nezelodok ennek ellenere, de hirtelen nagyon kevesnek erzem magam. Azt hiszem rosszkor mentem maternityre, az elmult 1 evben gyokerestul felfordult a frontend.
-
concret_hp
addikt
van egy ilyen paródia írás a scrumról, hogy a család scrumban akar ebédet csinálni aztán széttrollkodják az egészet és kb. éhen halnak vagy vmi ilyesmi. na az megvan valakinek?

-
Viszlát
addikt
Kisse utolso pillanat, de fel 7-tol burgerezos osszeroff a Bolcsoben, Montoya kollegaval egyelore. Gyertek ha raertek.

-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ez most nagyon csöpögős lesz, de az ilyen sztorik nekem sokat segítenek, hogy értékeljem a jelenlegi munkahelyem. Mekkora fail már te jó ég...
De tényleg, hogy a fenébe lehet ilyet egyáltalán megcsinálni. Igazi projekt managementet csak a mostani helyemen csináltam, de már tervezési szinten szétrúgná legalább három ember a seggem, ha nem lenne mindenre kidolgozott terv.
-
EQMontoya
veterán
El kell donteni, hogy a karbantartas resze-e a projektnek. Ha igen, akkor nem volt sikeres a projekt, ha a karbantartas mar nem megy.
Ez kérdés? Nyilván része.

A probléma csak az, hogy ha a termékre vállaltunk 2-3-5 év supportot, akkor a projekt sikeressége csak ezen idő leteltével lenne kimondható, viszont erre mindenki sz..k nagy ívben, meg persze a sales sem akar ennyit várni a prémiumra.
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
a sales és a management meg is kapja érte a vállveregetést
En mindig azt hangoztatom, hogy a saleses a jutalekot a projekt lezarasa utan kene kapnia, ha sikeres volt a projekt abbol a penzbol ami marad mint profit. Talan igy nem igernek meg a csillqgokat is 2 marek rizsert.
-
EQMontoya
veterán
sikeres lesz-e a projekt
Jó meglátás, kiemelve a kulcsszót.
Ebből láttunk már párat, hogy az adott projekt ugyan sikeres lesz, de olyan áron, hogy kb. a teljes fejlesztőcsapat elment a végére, aki csinálta. Persze ehhez mérten is dokumentált.
Innentől a karbantartás, support már iszonyatosan drága, mert semmilyen kompetencia nem maradt hozzá, és előlről kell elkezdeni túrni mindent benne, illetve a kompetencia távozása okán a következő ilyen projektet be sem tudják vállalni.De igen, a projekt sikeres volt, a sales és a management meg is kapja érte a vállveregetést, csak senki nem érti, hogy azóta miért száguldanak lefelé a lejtőn.
Pedig ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
A rövid távú projektgondolkodás, és az "úgyis más fogja karbantartani/támogatni" szemlélet az IT bukták jelentős részében benne van. -
válasz
parandroid
üzenetére
Nem ez
Alapvetoen a menedzsmenten dol el, hogy sikeres lesz-e a projekt vagy sem. Ez van. -
e=mc²
őstag
Tudja vki, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy az oldal tanusitvanya megujuljon a bongeszomben? Rettenetesen idegesit, hogy minden kattintasra az on kapcsolata nem privat uzenetet kapok. Masik gepen frissult, az otthonin nem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló
üzenetére
nekem egy ilyenem van itthon, elvileg ez is Saeco.
Havonta kell takarítani (ez gyors), meg nekem háromhavonta ki kell tisztítani vízkőoldóval (ezért szól). Lassan egy éves, változó mennyit kávézok itthon (napi 0-4 között), de finomat főz és gyors.
Akcióban az alapáránál lényegesen olcsóbban is ki lehet fogni.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Mondjuk úgy, hogy rendszeresen túlvállaljuk magunkat, olyan projektekkel, amik sosem érnek véget, csak a szopás megy velük...
VAdász, vadász...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Vagy o a vadasz aki szopni jar oda..

-
BlacKSouL
addikt
Most van 500 kilométer az új opel vivaro mikrobuszban. 164 km volt benne mikor meghozták hozzánk, és akkor 9,4 l/100 km mutatott átlagfogyasztásnak. Most 8,1-et mutat.
A kérdés az, hogy mennyi volt az átlagfogyasztás az utolsó 336 km-re?
Illetve bónuszkérdés: Hol, hogyan, milyen tempóval közlekedtek vele 164 km-en keresztül, ha abból az utolsó kb. 120 km folyamatos egyszerre leutazott főút, illetve 110es szakasz. ? Különösen annak fényében hogy a 336 km viszont 14 km-es rövid vegyes szakaszokból jött össze, mindig hidegen indulva... -
BlacKSouL
addikt
A Royalnak a karbantartása nem rám van bízva, így azt nem nagyon ismerem, de alapvetően a kicsi is jelzi ha kőteleníteni kellene. Csak nem nyomás/átfolyás, hanem pumpa indítás számláló alapján. Tehát nagyjából reális csak. Viszont a szerviz módban történő indításokat is számolja, így nem teljesen reális, csak ha abba nem lép be senki. Én szoktam.
Ez a bajom a zacc és tálcaürítéssel is, hogy számlálóból megy, és ha közben ürítjük, akkor nem reális és majdnem üresen is szól.
Ami baja még a kicsinek van, hogy ilyen terhelésnél a szelepek megfáradnak, és a hőmérők is, ezért néha túlfűt, és a kávét köpködve köhögve adja, amit íz ízén is érezni, illetve néha a nyomást nagyon elengedi, és a kávé lassan jön, a csepptálca meg hamar megtelik meleg vízzel.. -
concret_hp
addikt
ópusztaszer meg bp közt érdemes megállni valamit megnézni?

-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Itt a cégnél egy Saeco Odea Giro van, elég érzékeny a kemény vízre, a mi terhelésünkkel (napi 20-25 adag) kb. 3 hetente vízkőteleníteni kell, de ettől eltekintve elég jól bírja. Kb. 3 éves, és ezalatt 3x volt szervizben, ebből elég lett volna 1 is, amikor kicserélik a kopott vagy túlterhelt alkatrészeket, a másik kettő pont amiatt kellett, mert a vízkőtől beragadt a pumpája. A javítási összeg jellemzően 22-28000 huf. Ebben tisztítás, vész-vízkőtelenítés, zsírtalanítás, alkatrészek cseréje és zsírozás van benne. De ez átlag felhasználásnál(napi 2-3 adag) is elég lenne kb. 2 évente.<-- Ezt úgy kell érteni, hogy napi rendszerességgel egyébként tisztítva van a gép, főzőegység kiszedve, elmosva, stb.
A kávé amit lefőz meglepően jó, ha az alapanyag normális, de még a szarabb kávéból is próbál jót kihozni, persze az nem nagyon szokott sikerülni. De megfelelő beállítással (legfinomabb őrlés, maximális őrlemény mennyiség, rövid adag) szerintem egész elfogadható a végeredmény.
A másik gépünk az a repis gép, Saeco Royal Professional az már egy profibb, iparibb gép, de jóval kevesebben használják (1 ember napi 2 kávé), és világos pörkölésű nem bolti kávéval etetik. Ez minden tekintetben gyorsabb, masszívabb, erősebb, mondjuk egy eszpresszó mennyiséget a tömörítés után 6 másodperc alatt főz le, amit nem értek, de az eredmény nagyon jó. A pumpája sokkal erősebb, kevésbé érzékeny, de mondjuk ebben van vízszűrő is amit cserélnek. A másikba is lehetne tenni, így a sűrű vízkőtelenítést megoldaná, majd fel is vetem.
Hát ennyit tudok hozzátenni a Saeco kávégépek világához.

-
concret_hp
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
legjobb véletlenszám generátor az ilyesmi amúgy

-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Hát, ha olyan a Nespresso is, mint a Saeco, akkor inkább nem is kérek, köszi.

Nekünk is van egyébként egy Nestlés Nescafe-kapszulás gépünk, kb ingyen vágták hozzánk (cserébe a kapszulák jó drágák - valami 4 EUR körül egy 10-es adag), ez viszonylag iható, vannak ízek, amik még élvezhetőek is, bár én szoktam hozzá önteni még egy fél adag normál főzött kávét, úgy még majdnem kávéíze is lesz.
Amúgy sokat számít a kávé mellett a víz is, amiből készül, érdemes vagy valami rendes szűrőt beszerezni (ha nincs a gépnek saját), vagy valami semleges ízű szénsavmentes ásványvizet használni.
p
-
Nekem csak a kotyogos van itthon, nezelodtem parszor, de egyszeruen nem kavezom itthon, talan ha havonta eszembe jut, hogy fozzek egyet..
Erre a kapszulas is sok lenne? Vagy megerne annyit, hogy viszonylag jol nez ki es nem kell a kavet se tarolnom, a kapszula meg tovabb elall, fix az eredmeny. -
bobsys
veterán
Addig amig nem az erkelyen/udvaron termesztitek a kavebabot benak vagytok

-
-
A kave a draga, nem a gep. Mondjuk, hogy hetente lefozunk 40 presszot (azert ennyit, mert neha van vendeg, stb.) Egy adag kapszula 140-150 forint (a jobbakbol), ha szuper kavet veszel, az meg kilonkent 7e korul van, az shotonkent 60 forint. Hetente tehat mondjuk 3500 forint minimum a kulonbseg, az evi 150 (also hangon).
-
Lehet, hogy Emvy sok kávét iszik

A Nespresso 110-130 Ft adagonként, a nagy gép pedig lehet, hogy kijön 40 Ft-ra.
De szerintem Emvy tuti írt rá egy függvényt, ami figyelembe vette még a kopást is
Amúgy én 2011-ben vettem meg a legolcsóbb, automata Nespresso gépet (valami Krups). 3 év után elromlott, valami elektronikai probléma volt, nem kapcsolt be. Elvittük szervízbe, 10 rugót kértek, addig adtak cseregépet, azóta is működik. Csak rakod bele a kapszulát, alul kijön, friss, finom.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Te egy nagy konzúmer kekec vagy...
nem is kínálnálak inkább semmivel..
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Philips-féle pados Saeco változatot ittam gyakrabban, egy barátomnak olyan van, ha nála jártam, mindig az volt a kávé, amivel megkínált. Aztán egy idő után már inkább nem kértem kávét...
p
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Még egy szavazat a Nespresso-ra. Finom, relatíve olcsó, kis mennyiségben is gazdaságosan, kevés karbantartással használható.
Nagy gép meg darálós gép otthonra nem biztos, hogy megéri. Nekünk itt a cégnél van egy nagy gép, olyan, mint a kávézókban, és azért elég sok baj van vele. Meg attól finom, hogy frissen iszod. Nagy tételben ez megy, de otthon egy hónap vagy kettő, mire elfogy egy doboz kávé... -
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Szóval van valakinek tapasztalata Saeco-val?

-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Anyukáméknak is Delonghijuk van, és nagyon finom kávét csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konteó topic
- Steam topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Automata kávégépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bestbuy játékok
- GTA V
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az éves projekt meg az energiaitalról lejövés, most ilyen heti 2 doboz az átlagfogyasztásom, az már sztem nagyjából okés