Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
"na midnegy, forraljatok rajta még egy picit, akkor halnak meg a bacik"
Ez már csak azért is praktikus lenne, mert a 30-40 fok közötti hőmérséklet az valóságos paradicsom nekik, szaporodnak ezerrel ilyenkor (meg az algák is, szóval még szép zöld is lesz majd). Szóval másnapi fülfájásnál különösebben ne lepődjetek meg. Másik megoldás persze, hogy flaskaszám öntitek bele a hypot. Koncentráció megállapításához érdemes szakember segítségét kérni.
p
-
bobsys
veterán
Lementunk furdeni a nem kicsi medencebe. 35.5 celsius fokos a viz
-
BlacKSouL
addikt
van egy ilyen Eichbaum extra stout. Aszittem nagyon szar lesz, de egy kellemes meglepetés lett, sűrűen karakteres fekete sör, tömény, szinte harapni lehet. Kellően erős is.
Ennyi pénzért teljesen vállalható. De én csak sparban talaltam eddig. -
BlacKSouL
addikt
időjárás vonatkozásában a 'muggy' mit jelent?
Ja megvan, nyirkos, párás..Mondjuk a 31 fok 54%-os páratartalommal már muggy.
-
Spet
addikt
válasz
lorcsi
üzenetére
Ha jól emlékszem az újság hirdetésre, akkor a CSAPI-hoz (csarnok és piacigazgatósághoz, nem a községhez), üzemeltetéssel kapcsolatos embert keresnek.
Pár hónapja hozzánk is kerestek embert, de ez a poszt jelenleg betöltődött.
Esetleg majd a CIB-nél kellene érdeklődni, nincsenek megelégedve a jelenlegi üzemeltetésvezetővel (kb országos lefedettség).
Esetleg még föccer-t kérdezhetnéd meg ő építőiparban dolgozik.
Szerk.: Igen néha fel kell csapni az újságokat is, ne csak a netet túrd.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus
üzenetére
Nem, én csak elmondtam, hogy szar, aztán ti nyomtatok, hogy váltsak már
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fo@: nem is dolgozom olyan régen
na jó, a japóknál 6 évet húztam le, 4 elég lett volna.Amúgy professionra feldobtam magam mikor váltottam, azóta oda se szagoltam, de mai napig (2 éve) szinte hetente felhív valaki, hogy látták az önéletrajzomat, aktuális még a dolog? Egyelőre nem, de aztán ugye ki tudja. A munkahely jó, de önfenntartásra, gyarapodásra, hosszabb pénzügyi tervezésre, családfejlesztésre nem elég az egyébként a régióhoz képest meg elviselhető bérezés.
-
lorcsi
veterán
ha már munka és állás keresési téma
mióta a profession-ra regiztem extrém mód megnőtt a telemarketinges hívások száma
ezek tényleg iylen dilettánsak ?
hol érdemes inkább nézelődni..? -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
10 nap? Azmiaz, maraton?

Hétfőn délután küldtem az önéletrajzot, még aznap hívtak, hogy másnap kedden reggel 9-re bemennék-e interjúzni, bementem, mondták hogy szerdán jön az ügyvezető, vele is kéne egyet interjúzni, szerdán leinterjúztam, csütörtökön már 10-re vitt az egyik új kollégám az üzemorvoshoz.
-
-
bobsys
veterán
Melyik magyar boltbol erdemes rendelni tech cuccot a szuloknek, ugy, hogy ugyebar par ezer kilometerre vagyok?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Odaszóltunk, hogy itt van ez a Konkrét csávó a péháról, jó arc, csak hát türelmetlen, és mindig rinyál (az álláskeresés Blekije
), és hát vegyék már fel de izibe', és akkor mindenkinek jobb lesz 
S lőn.
-
concret_hp
addikt
no elmondom meddig tart a felvételi process ott, ahol tényleg kell az ember: az 1. emailtől kezdve 10 nap alatt úgy lett aláírt szerződésem, hogy én húztam az utolsó kört 2-3 nappal.
és azóta meg is jött az első hr-es akinek hetekig tartott először válaszolni bármit...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Most jottem haza a ket hetes magyarorszagi "nyaralasrol" es orulok, hogy ilyen problemaim vannak.
A rendorseggel valo beszelgetes is meghozta gyumolcset. Mar parszor voltak kint sebesseget merni, meg is allitottak jopar embert illetve a zebrakhoz kiraknak uj tablakat

-
válasz
bitpork
üzenetére
Sajnos az SBO-os helyzetet átlátom, nem mint munkavállaló, de gyakorlatot töltöttem ott eleget. Manapság annyit változott hogy több protokoll, Triage miatt gyorsabb felvétel, még több Display work, nincs trécselés, mert dolgozó sincs, sőt beteghordó se, aki elhelyezné a pacenst. Ápolók nagy része is arra az osztályra van átirányítva a hónap felében, ahol vészesen kevés a dolgozó, és túlóráznak. A fizetés mint egy boti eladóé, (de pl.: egy takarító 50-60K-t keres napi 6 órában), eszközök/tárgyi feltételek még ugyan úgy nincsenek. De ami változott 20 év óta hogy azóta az e.ü. dolgozó is sz@rba van nézve, minden szempontból, ez számomra a legelkeserítőbb.
#54156 bandus: Hát még egy patent geometriával rendelkező Carbon váz, stucni, kormány, nyeregcső kombináció. Bár most erősen low pressure-val tolom, tehát 6-7bar közötti értékkel, mivel 25-ös gumiba kényelmes, nem ráz, felütni soha nem fogja, és a lustaság miatt úgy sem nézném olyan gyakran hogy tartsa a beállított nyomást. Versenyre, vagy kátyús szakaszra 7bar-ra tolom, de míg 23-ast használtam, én is beletoltam 7,5-8bar-ba is, de átlag user számára, hogy tök felesleges.
Érdekes okfejtések így a gap-juction és zonula-occuludens áttanulmányozása közben. De még vár rám pár oldal mielőtt nyugovóra térhetek. Kell nekem mindent az utolsó pillanatra hagynom.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Nem kell kiszedni, ha direktbe kotod.
Kinyitod a motorhaztetot, es a tuzfalon megkeresed a ket egyforma gumicsovet ami ket fem vagy muanyag csonkra megy ra majd megy be az utasterbe.
[link]
Azokrol lerangatod a gumicsoveket es egy darab merev muanyag hoallo csovel( esetleg femmel) osszekotod 2 UJ bilinccsel megfejelve aztan ennyi.
Kozben rakerestem, konkretan ez fog kelleni([link])Johet a legtelenites es meg is vagy.
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Futes egyaltalan nem kell. Tegnap az I-95 elkezdett fustot nyomni az utasterbe a legkondi, azt irtak, hogyha van coolant az anyos oldali labnal akkor heater core kilukadt. Azt nemtudom, hogy ki lehet-e szedni es csak direktbe kotni.
Van linked ahol irjak, hogy beszarik az uj? Amazon pont neztem a Motorcraft fajtat.(#54158) fokukac:

-
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Na az szopas

En csinaltam egyszer jopar eve egy kocsin, el fog jonni az a pillanat amikor ugy erzed, hogy ez a melo tenyleg meger $800-at.
Nalunk ilyen moka $1200-1500 kozott szokott menni, regebbi kocsit ilyen miatt a bontoba szoktak tolni vagy alkatresznek eladni. Ha olvasol par kommentet Ford topikokba akkor paran irjak ,hogy az uj gyari Ford alkatresz a cseret kovetoen van hogy 5-8 honap utan ismet elszarja magat.Kiindulva a multokri Lincol-bol ( ami szinten Ford) amit szinten annyirra szet kellett volna szedni mint most neked azert ez egy eleg meredek tortenet. En 4-5 ora mulva bedobtam a torolkozot es akkor meg csak a szetszdes felenel jartam

Nem tudom mennyire kell neked futes Floridaba, lehet atkotnem csak a ket csovet direktbe azt cso ha nem kell futes.
Fokukac +1
Nem arra, hogy csak o a fillerbaszo hanem en is melle.

Szerintem en is nekiallnek. Ha a multokri Lincoln az enyem lett volna, vagy nagymama megtartotta volna akkor en is megcsinalom neki ingyen. Szerintem siman egy,de inkabb 2 napos melo elsore. -
bobsys
veterán
Kilukadt a heater core a Crown Vicben. Jo helyen van, az utasterbol lehet kicserelni, csak le kell hozza bontatni a teljes muszerfalat
, szerelo $900 mondott ra
Ez volt reggel, azota egyre jobban ugy gondolom, hogy kicserelem en magam inkabb. Tobb ido lesz, de egyszeruen faj ha ragondolok a 800 dollaros munkadijra (max $100 maga az alkatresz) -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ja igen, kb ennyi volt a sör, mert Fonyódon rájöttem a Badacsonyt szemlélve, hogy hát kéremszépen, fröccsvidéken járok ám, nem sörvidéken, ezért nyomban átváltottam a fröccsre, mindenféle kombinációban, de mindig száraz fehérből. Biztos jó a rosés is, de nekem a fröccs az szárazfehér. Mindenhol megkérdezték miből kérem, de maguktól mindenhol a szárazfehér volt alap. Úgyhogy a túra során meg is ittam vagy 6-7 litert. Jellemzően nagyfröccsként azért. Nem is tudom hol volt a legjobb, talán a fonyódi az első. És mivel most hazaérvén még bennem a lendület, most le is mentem a boltba, vettem balatoni szárazfehéret a cba-ban, hálistennek az van, mert sör továbbra sincs, és most előttem a nagyon nagyfröccs
A héten még ez megy majd, aztán szombaton már kroáciában majd visszatérek a sörre a sörvidéken. 
Tekeréskor a 33 fokban azért megy ki az emberből a nedv, és nem ideális alkohollal pótolni, de a max. 1 üveg sörök, a sok víz, meg a néhány fröccsök után sem éreztem, hogy ártott volna, túlzásba nem estünk, mindig mindent kiizzadtunk, bódultak nem voltunk, úgy nem ültünk volna nyeregbe. A futópóló tekerni ugyanolyan jó volt, a legnagyobb hőségben is egyensúlyban tartotta az izzadságot, menet közben nem is éreztem a meleget, de megálláskor már annál inkább.
A canga egész jól szolgált, a trekking lét a hibrid gumival egész jó utazótempót adott ki, a 27 sebességgel játszva tartottam a haver 26-os montivázas montigumis tempóját, tehát én nagy tempóknál vízszintes úton 24-26 km/h-nál pihentem, mondjuk hegyen fel a 100 kilómmal +20 a bringa táskával... az már visszaváltós volt erősen. Viszont a gumiba 3,5-4,5 kell, na én 3,9-re fújtam, hát az a déli oldalon hagyján, de az északi kerékpárutakon olyan keresztbordák vannak, meg felnyomó gyökerek, meg járdaszegélyek, hogy néha úgy pattogtam, hogy többet volt levegőben mint talajon. Én nem nagyon tudom, hogy az outisok a virsli gumikkal hogy nem törik ripityára a teló meg egyebek nélküli bringán a felnit meg a küllőt ilyen szar felületű betonon/aszfalton. -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Azt azért hozzá kell tenni, hogy a 11:53-as vonatról leszálltunk valamikor Kelenföldön, a cangával valahogy el kellett jutni a Keletibe (Déliből kellett volna leszállni?) és ugye 240 km után egy erős közepes tekeréssel, piros lámpák ezrein áthaladva jutottunk el 14:30-ra az állomás bejáratához, ahol 14:35-kor ment el az előző személyvonat Hatvan-átszállás-Starján felé. Az 2 óra mínusz lett volna, de sajnos a jegyvásárlás és a peronhoz rohanás önmaga 10 perc.
Hát ezért.Teplic: Mi előre szállást foglaltunk úgy március környékén, Fonyód, Keszthely, Örvényes pontokon, és pénteken levonatozunk Akarattyára, ott leszálltunk 9:45-kor, majd elindultunk dél felé, és néhány megállóval 18:00-ra eljutottunk Fonyódra, ott vacsora, szállásfoglalás, majd esti meccsezés-italozás. De megálltunk ivókutaknál (32fok volt), Aligai dombtetői kilátóknál, egyszer Siófok környékén sörözni, egyszer Földváron fürödni, aztán Szárszón lángosozni-sörözni, árnyékban aludni 30 percet, és utána már talán csak Lellén egy vízbemártásra, meg végül Fonyód.
A további napok is hasonlóan teltek, kényelmes 18-24 közötti tempóval, kerékpárúton, mindig megállva mikor igényeltük. -
-
válasz
bitpork
üzenetére
hm, tényleg úgy tűnik. nekem a benefit package része, és korábban több ismerős is kötött náluk magánszemélyként biztosítást kb ilyesmi éves összegért, de úgy tűnik ez megszűnhetett. talán más helyen még lehetséges ilyet találni, tuti van más hasonló szolgáltató is itthon.
-
-
-
válasz
bitpork
üzenetére
szvsz szerintem megéri befizetni valamilyen privát egészségbiztosításra. és akkor nincs sorbanállás, bármikor ellátnak a legjobb eszközökkel, nem kell a koszos cigók mellett várakoznod, nem maradsz ki munkából mert egy szakorvosi vizsgálatra is kapsz időpontot este 8-kor. oké, 20 éve nem volt ilyen, de most már van, és évi 100-120k-t simán megér.
-
EQMontoya
veterán
Ne vicceljünk már! Az összes ilyen eset után feljelentésnek és nyomozásnak kellene történnie, és egy idő után már csak azért is megszűnne a dolog, mert ha nem is állapítanak meg semmit, akkor is kurva kellemetlen, ha 3 naponta csenget cövek közeg.

Az a korház, amelyik egy stroke beteget nem tud közel azonnal ellátni, nem alkalmas sürgősségi ellátásra.
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Soha nem fogom elfelejteni, hogy a volt barátnőm görcsökben fetrengve kínlódott otthon, és több mint 4 óráig vártuk a mentőt. Megérkezett egy medikával, aki megmérte a lázát (hiába mondtuk a 104nek hogy majd 40°C láza van) azonnal belenyomott 1 ampulla lázcsillapítót és fájdalomcsillapítót, közben a mentőssel hívatta a rohamkocsit. Ami persze nem volt elérhető ők meg nem merték megmozdítani sem mert nem tudták mi a baja. Ekkor berágtam, és én magam vittem be a kórházba. Ott a folyosón várattak minket bő 2,5óráig (annak ellenére hogy senki nem volt és az ügyeleti helységből kihallatszott h jó kedélyű trécselés megy.) Egyszer hoztak a rendőrök gumibottal terelve egy részeg öngyilkossági kísérletes nőt, de azt bekötötték oszt kidobták 5 perc alatt. Hajnali 3 magasságában elfogyott a türelmem és felhívtam akkori sógorom nagybátyját aki - hogy, hogy nem- éppen az ügyeletes kórház urológiájának vezető orvosa volt, s megkértem h segítsen már rajtunk. Mondhatom nagyon örült a hajnali hívásnak. Pár perccel azután h leraktam a telefont , kirontott az ügyeletes orvos, hogy ki csoda sz x-y? Senki , de még egy légy sem volt a folyosón rajtunk kívül.... Kerített egy beteghordót aki elvitte Editet a belgyógyra, mert a vizsgálat alatt lázgörcsöt kapott és eszméletlenül összehányt mindent. Az egész procedúra végén nagyon csúnya szemekkel megjegyezte, hogy nem kellett volna felhívni a főorvos urat... aha, mondom, és még nem tudja hogy mivel édesanyám (nem mutatkoztam be) a raktár egyik vezetője az SZTEnél, ezek után nagyon szigorúan el lesz számoltatva minden a nevére vett eszközzel.
Ez 20 éve volt, de még mindig mindennapos. És nem hibáztatom a dolgozókat. -
válasz
bitpork
üzenetére
Ez azert jo, mert az elobb pont a haziorvoshoz tartottam ,hogy ugyan nezze mar meg nekem, hogy van-e tb fizetve, meg akkor ha igen, irjon nekem beutalokat ujra.
Erre persze elestem, nem is gyengén, inkább hazatekeregtem, lehorzsoltam pár helyen magam a bal oldalamon, meg természetesen a ma vett mezem is kiszakadt.
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
biciglivel
Hogymi?!szoval ha vonattal elindulok Akarattyarol 1153kor, akkor 1937re vagyok Starjanban.
Hát igen, a MÁV a nemzet egységes akaratának megfelelően tűzte ki azt a célt, hogy Trianon után is fenntartsák a nagy ország érzetét.
Ha megnézed, ez sikerült is: Magyarországon átutazni a fél országot vasúttal (250km) pontosan annyi idő, mint ugyanezt megtenni mondjuk Németországban (500km) vagy Japánban (800km).
Egyből érzed ám, hogy mekkora ez az ország! -
BlacKSouL
addikt
Na. Megkerultuk biciglivel a Balatont. 4 nap, 4 szallas. 70, 35, 68, 63 km. Pentek jo ido, szombat is, de eccaka jott egy vihar, ezert vasarnap mar csak fele annyi fok volt es felho, orkan szellel. Delutanra jobb lett, tegnap meg mar megint jo ido lett. Ugy az egesz kurvajo volt sok furdessel, sok froccsel, sok tekeressel es este meccsekkel.
Viszont Akarattyarol annyi ido eljutni biciglivel Fonyodra, mint a Keletibol hazajutni Starjanba vonattal. Most 14:40 tol itt allok, vagyis szopok a keletinel a biciglivel 16:35-ig, majd 1747 tol Hatvanban szopok 1813 ig, es ezek utan hazaerek 1937 kor. Itt megallnek kicsit. Hatvan kb. 60 km-re van starjantol. Es a vonat ezt masfel ora alatt teszi meg... szoval ha vonattal elindulok Akarattyarol 1153kor, akkor 1937re vagyok Starjanban... -
válasz
Pttypang
üzenetére
Az nagy szopacs, mert hiába fizeted ki a 7000 Ft-t, akkor is egy hónap múlva lesz csak élő. Egy barátném nemrég gyött vissza engliából mert ott kétszer is elvitte a mentő de nem találták a bibit. Itt becsöngette a zsét, erre közölték h menjen haza és tűrje a fájdalmakat még egy hónapig amíg a befizetés biztosítási időszak elkezdődik... nesze neked jól teljesítő ország.
-
-
NoLF
veterán
na, ennek is vége szakadt, plusz 4 kiló hájban, plusz millió élmény agyban-szívben, életem első szögbe lépése és tetanusza, házikóm csodásan alakul, és még mindig rohadt meleg van.
a lányok szépek, az orkok parasztok, a kaja szenzációs, a magyar kézműves sörök sem romlanak nagyon, szép a főváros, csodás a Balaton, a jó levegő, a tücsökciripelés és a nyugodalmas szalonnasütés mindent megér.
majdcsak hazaköltözök egyszer...
EQMontinak köszönöm szépen az elszállásolást ismét, nomeg a nevetéseket, sárkányokat, és elnézést kérek hogy nem ettem többet a pizzából, de féltem visszajön... azt meg nem engedhetem meg magamnak, hiszen ki van fizetve...
ne legyetek negatívak, nem lesz tőle jobb semmi sem... az ország pedig igenis fejlődik, s nem érdekel hogy ki vagy mi miatt. utak, vasútvonalak, stb... haladás van. a nővérke mosolyogva adja az injekciót, és meg sem fordul a fejében hogy nem lát el, csak mert nem itt fizetem a tb-t.
a negatívumokat nem említem, mert nincs értelme. csak ne öregednénk ily' hatalmas tempóban...
pacsi mindegy, kinek!

-
válasz
bandus
üzenetére
Meg még viszonylag fiatal is vagy, ha olyan helyzetbe kerülnél sem élnéd meg így
Engem is vitt a lendület régen
Csak már fáradok és öregszek.
A cégeknek nem a munkavállalókért kell lenni, de nem szabad elengedni az elvárásokat. Amikor az éttermünk volt akkor pl fogadtam tanulókat ugyan úgy, mint a nyugdíjhoz közelálló v már mellett dolgozni akaró embereket is. És milyen csoda, sok fiatal be merte vallana hogy volt mit tanulni. Itthon ha öregebb vagy mint 35, akkor már előítéletekkel kell harcolni. Nőben meg ha van gyereked, akkor lemaradtál a szakmádban, ha még nem akkor meg szülni fogsz tehát azért nem vesznek fel. Ilyen előítéletes a magyar sajnos. -
válasz
bitpork
üzenetére
ezeket értem, de ha őszinte akarok lenni, ezek az infók nekem nem tűnnek túlságosan up to datenek. meg valahogy olyan érzésem van, mintha szerinted a cégeknek kellene alkalmazkodni a munkavállalókhoz, nem pedig fordítva.
szóval én messze nem látom most ilyen súlyosnak a helyzetet, amennyiben az ember mások és nem csak önmaga szerint is magasan kvalifikált. a legtöbb ismerőssel, cimborával beszélgetve, ha csak elhangzik viccből is az a kérdésem (tényleg csak viccből, elvagyok a mostani helyemen, szeretem), hogy akad-e náluk valami jó pozi, szinte kivétel nélkül az a válasz, hogy jó emberekre mindig szükség van,csinálunk.
de hozzátenném, hogy nem ismerem a másik oldalt, nem voltam még úgymond sosem aktív álláskereső, plusz azért elég spéci/kicsi is ez az iparág ahol dolgozgatok.
-
megjött az egyik havi riportunk az alábbi részlegről: PS PG TI PA PDI-RW PODI

jó dolog ez a multis élet.
-
kraftxld
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Nem, a határon volt pár elég kulturált bolt, kb mint a reptéren. A környék azért néha kicsit putris volt, meg voltak rakottszoknyás román asszonyok akik 10mp alatt 10 karton cigit elrejtettek a ruházatban

De maguk a boltok a nemzetközi helyzet fokozódásáig (Románia EU tag lett) egész jól pörögtek. -
-
-
kraftxld
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Semmi extra, kb egy évet és pár hónapot most itt vagyunk, a gyárban lezsíroztam a távmunkát (időzónaügyileg szopás, de eddig úgy tűnik, hogy vállalható és innen is termelhető a kiwi GDP), az ifjúság majd nagyszülőzik, a nagyszülők unokáznak. Hétvégenként kirándulunk, és mászkálunk sokfelé aztán legkésőbb jövő Szeptemberben tipli vissza, mert a nagyobb gyereknek kezdődik a suli.
Úgyhogy lassan készül a "Magyar vagyok és turista" póló
-
kraftxld
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Már itt vagyok, ma egész nap költözködtem, és pár perc mulva indul a műszak a világ másik végén itteni idő szerint reggel hétig, úgyhogy etetni kell a gépsort, és jól jönne valami intravénás kávé. A család többi része majd csak holnap jön, ma csak én tesztelem a kecskeakolt

Ha szeretnéd szívesen összefuthatunk, de bocsi a sok szarra nem vagyok kíváncsi, pozitív emberként jöttem ide és sokkal pozitívabbként akarok visszamenni jövőre
De bármi másról szívesen témázgatok. -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ilyen ez a jó asztalosnál
Az öregemet még a mai napig macerálják hogy így, kellene tetőt csinálni meg úgy kellene, pedig tudják hogy pont egy tetőről lezuhanásos csigolyatörés miatt lett leszázalékolva.(#54110) kraftxld : már leoltottak h ne vérnyogjam teli a ph-t a világfájdalmammal uh nem teszem. De úgy is költözöl le Szegedébe, majd szólj ha van egy kv-ra időd és kíváncsi vagy a sok szarra

-
kraftxld
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Na, akkor csak munkaerő hiány van, igazat ír a cikk

-
Winner_hun
félisten
Idénre ~megtelt tábla kiakasztva.
-
kraftxld
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Csak itt van annyi meló, hogy bef*sol: [link] Fel kell állni az ól tetejére, és nyugat felé nézni, nem csak a Kárpát medencében

Első körben meg kell küzdeni a fillérbaszó indiai meg pakisztáni hordákkal, de az első pozitív feedback után megy a dolog nagyon és jó pénzeket is lehet elkérni. Nekem legalább 10-15 emberkét kellett lerázni mert nem bírtam már idővel. -
válasz
kraftxld
üzenetére
Nincs, hidd el nincs meló.
Nem is értem, hogy miért gondolja mindenki azt h ha vki állás nélküli, az mindjárt lusta és nem tett meg mindent?
Mondjuk ezen nincs sok meglepődni való mert, ugye magyarok vagyunk
Én kifejezettem nem a havernek telepítős fajta vagyok mert nehezen viselem ... ha vki nálam nehezebb ezen a téren 
Nem sokkal de emlékeim szerint az idősebb korosztály vagyok. Anno én is meghódítottam a világot egy svéd céggel, meg egy olasszal(ezt nem reklámozom mert szégyenlem
). Volt már a 2000-s években akkor horror magas fizetésem. De ahogy jön elő a sok nehézség az életben és kényszerítő körülmény megfejelve a kor miatti előítélettel már nem annyira rózsásak a kilátások. -
kraftxld
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Kisebb házba kell költözni, én épp most próbálom ezt lenyomni a szülők torkán, hogy b*szott nagy ház, még nagyobb kerttel csak azért hogy robotoljanak és nyugdíj után még nekem kelljen belesegíteni a rezsibe nem biznisz.
Még most kellene minden szart eladni és egy olcsón fenntartható lakásba költözni amíg rendben van az egészségük.IT-ben meg igen, ha valaki talpraesett, van gyártói vizsgája, tud angolul, szarásig van meló jó pénzért szinte az összes területen (BI, adatbázis, fejlesztés, üzemeltetés, hálózat, voice, cloud, stb), persze a szomszéd pistinek két autósért összekattintjuk a 1024 in 1 űber mega kingsájz edition Win7-et dolgon túl kell lépni.
-
Tessék már szegény Consuela munkáját is gépeknek aggyátok

-
bobsys
veterán
Gondolkodom egy robot porszivon. A kerdes, hogy iRobot Roomba vagy van mas marka is ami szoba johet? Nagyresz fa padlo (80%), nemi szonyeg (nem suppedos) meg csempe.
-
Itt egy térkép az átlagfizetésekről Európában. Ezen rajta van minden, de azért nem szabad elfelejteni, hogy elég nagy különbség van ám a GDP-ben is, mint azt nem olyan rég linkeltem.
Amúgy az valahol tényleg igaz, hogy az elmúlt tizeniksz év óta pont most van először az a piaci szituáció, hogy azért nőnek a bérek, mert nincs ember, mert már mindenki lelépett nyugatra, és papíron eléggé lecsökkent a munkanélküliség is.
Amikor már a képzetlen embereket nagy tömegben felvevő cégek is bért emelnek (teszkó, lidl, stb.), az jelzi a nyomást. Ami amúgy a szakképzett embereknél évek óta megvan, pláne az it-ban.
Ha ez a szituáció így marad, akkor az egész régióban nőni fognak a bérek a következő 10 évben. Sőt, pl. Lengyelországban, Szlovákiában nőttek is az elmúlt évtizedben, nem is kicsit. -
válasz
bandus
üzenetére
A szüleimmel kapcsolatban: de zavarja. Ketten nem kapnak annyi nyugdíjat, hogy fenn tudják tartani a házukat. Édesanyám 65 évesen kénytelen fóliában virágozni (ezt valószínűleg nem ismered, szerencsédre, de annyit érdemes erről tudni, hogy sokan tüdőproblémával halnak meg hosszútávon az ilyen jellegű melótól), hogy ne minket a nővéremmel terheljen. És mindezt úgy, hogy édesanyám a SZTE raktározásának egyik vezetője volt a nyugdíj előtti 26 évben pl.
MOD:
Hogy honnan veszem az infókat? Onnan, hogy alig van területe a munkaerőpiacnak ahol nem jártam. Vagy munkavállalóként vagy munkaadóként, vagy a volt politikai aktivitásom okán.
-
válasz
bitpork
üzenetére
de most komolyan, olyan dolgokon tudsz fennakadni, hogy csak lesek.
miért kellene, hogy a mai munkaerőpiacon az legyen a sztenderd, ami 50 évvel ezelőtt volt a szüleidnek?
miért kellene felkötnie magát a nyugdíjas szüleidnek? mivel nyugdíjasok szerintem őket nem nagyon zavarja már ez a kérdés.
amúgy meg el kell fogadni, hogy a jövőben már nem csak a többi munkavállalóval, de a gépekkel, robotokkal is versenyezni fogunk a munkáért. kezdetben az egyszerűbbekért, aztán ahogy fejlődnek, úgy folyamatosan hódítanak meg majd komolyabb pozíciókat.
amúgy vicces amiket ezekről a pozíciókról írsz, csak marhára nem fedik a valóságot, tényleg nem tudom honnan szerzed ezeket az infókat, mekkora mintáról, de biztos lehetsz benne, hogy nem így van.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung kuponkunyeráló
- World of Tanks - OFF topic
- Óra topik
- Autós topik
- Windows 10
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez volt reggel, azota egyre jobban ugy gondolom, hogy kicserelem en magam inkabb. Tobb ido lesz, de egyszeruen faj ha ragondolok a 800 dollaros munkadijra (max $100 maga az alkatresz)

Mert még engem is érdekelne.