Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
mármint mimi?
exkolléga somat márkájú mosogatógép vízlágyító műgyanta szűrő sója hozta fel a dolgot. Mert új kolléga kérdezett felőle. Hogy hónapok óta só nélkül használja, és kezdenek foltosodni az edények. Na mindegy, kell a só, én az ár/érték arányt vontam kétségbe. Hogy tudniillik a gépsó 99%-os NaCl, a konyhasó meg 98%. Namost a konyhasó kevesebb szar anyagot tartalmaz szerintem, mint a sok kajamaradék, és a csapvíz, ami szintén keresztülmegy a műgyanta szűrőn. Valaki esküdött a hüvelykujj méretű sószemcsékre, de speciel a somat éppen pont a vákuumsó méretű, vagyis kb. 0,5 mm átmérőjű szemcsékből áll. 2500 Ft-ért. Ugyanilyen vákuum konyhasó, meg valami 130 Ft. Tehát a kálium jodid nélküli vákuum só, amiben van 0,1 % csomósodásgátló (valami cianid), nem hiszem, hogy annyira rettenetesen marhára rongálná a műgyantát, mint a jellemzően sok vas mangán és klórtartalmú, és magnézium meg kálciumsókat tartalmazó (kemény) víz.
Ennyi röviden, lapozzunk.

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest