- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Ezeket kb nálam is tudja,de én inkább a stabillal szeretek bencheleni.És az a 2088 nálam már nem stabil ahogy nézem semilyen feszen.
Nem nyuzom tovább,nem ér annyit 2050MHZ stabilan megvan 24/7 bár igazából a power limit kitolása utámn magától is boostol 2025MHzre.Az elvárásaimat igy is hozta, ami 2GHz volt 24/7 stabilan relativ halkan,nekem ennyi elég,köszönöm.
(#6163) players111
Nem bántalak,nincs szívem megbontani aiora,annyira egyben van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekes amúgy, mert van, hogy 1 fesz/órajel párossal úgy csinálja, viszont ha lentebb droppol egyel, akkor már nem. Sőt, ha limit van, akkor is van, hogym inden frankón működik,, gond nélkül, csak GPU-z-ben látom ezt.
Na meg alapból nem értem, hogy alulfeszelve, alacsonyabb órajellel vajon, hogy van power limit? Na mindegy..
Még annyira vissza fogom tenni a zotac bios-t, hogy megnézem azzal az alulfeszelést, hogy esetleg az javul-e valamit. Meg rányitom az ablakot. Bár hosszabb távú tesztre már csak januárban lesz lehetőség.
Az alulfeszelőst a zotac bios-sal még ma este megnézem, azt az idei év véget ért tesztelések szempontjából.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nincs időm, kedvem szórakozni azzal, h most eladjam, és vegyek másikat, főként a mostani árak mellett..
Filóztam már ezen, hogy megpróbálni pasztázni, de akkor a gari helló.
Ugye alapból így is elég, sőt még 1949 mhz-n is elég volt amit adott.. csak nah.
1V körül megy 1950-et. Max az alulfeszelést érdemes volna megnézni majd a zotac bios-sal, curve mellett, lehet, hogy az javul vele egy kicsit, és alacsonyabb feszen megy tovább.
Alulfesz mellett az volt a baj párszor, h szivárványszínben pompázott a limit, vagyis, power, voltage, meg minden egyéb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szinte biztos, nem nyüstölöm tovább. ennyit tud, semmi hő gond, ha indítok egy overwatch-ot, 2012 mhz felett elszáll, mindegy mennyi feszt adok neki, vagy mit csinálok vele. Talán még a 2025 max boost még megy, de ennyi.
Marad a Poseidon bios, +25MHz-vel, gyári 1620 max boost-on, alap fesszel, aztán ennyi volt. Ennyit tud, ez van.
Így fesz nélkül 1987 a max boost, ha adok neki 85% feszt, akkor 2012MHz.
-
Weareus
addikt
Köszönöm azért, nagyon rendes Tőled, hogy segítettél. A hiba az én készülékemben van.
ffodi: 1974 Mhz-re nőtt az alap boost, ram 5508! Ez húzás nélkül! (Gondolom a víz miatt is volt alapból magas, de most feljebb ment!!!)
Legalább kettő darab Isten vagy!
Köszi még egyszer!Eddigi alap 4k sp-score: 9284, most ez 9663-ra nőtt!!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Órajelben úgy néz ki nem fog többet menni.. max annyi a különbség h alap órajelen nem kell OC-zni a gpu-t, ez is félsiker
A fesz Nekem jónak tűnik, így elsőre, de kicsit tesztelgetem hamarosan.
ffodi: Lehetséges, sőt biztos. Lecibálom majd és elteszem, köszi a segítséget!
-
-
Weareus
addikt
ffodi írta:
A linkelt gány power mod működik, de azzal csak óvatosan. Van még egy lehetőséged: felraksz egy másik gyári BIOS-t és azzal próbálkozol. Itt van pl. az XOC BIOS (ami "gyári"), amiben nincs power limit és el tudsz menni 1,2V-ig AB-vel is, viszont azonos órajelen kisebb lesz a teljesítményed, így nem biztos, hogy előrébb jutsz...
Ettől tartok kicsit azért, hogy ha felrakok egy másik biost, ti. hogy azonos órajelen kisebb lesz a teljesítmény. Ez nem hangzik túl jól. Ez mitől lehet amúgy?
-
Weareus
addikt
Köszi. VGA-biost még nem mókoltam (deszkán frissítettem párszor), nem tudom neki merjek-e állni...
Az biztos, hogy a vga fc-blokkot profi rakta fel, de ugye az a hőfokokon is látszik, hogy klappol. A vrm-hőfokok, amiket kiírattam a RTSS-rel, azok az alaplapra vonatkoznak és nem a vga-ra, ezért olyan magas. A deszka amúgy gyári vrm-vízblokkal van szerelve, a csövek és a pumpa és a radi is megvan hozzá, már csak a csatikat kell megvennem és akkor bekötöm azt is.
Akkor jól értelmezem, hogy az Asus Strix biost rátöltöm, az működni fog és a TDP-limitet 330 wattra tudom kitolni vele?
És mi lesz a régi bios-szal, el tudom menteni valahogy, vagy egyáltalán visszaírható majd az eredeti biosra, ha mégsem klappolna vagy eladáskor szeretném visszatenni rá az eredetit?
A segítségért:
-
NFree
addikt
Nem biztos , hogy hardveres a power limit , de nincs is kizárva csak mielőtt futsz pár kört azért bios szinten kellene jol megvizsgálni a dolgot. Anno 780 classival szívtam , hiába toltam ki a powert egyszerüen elveszegette az órajelet . s ugye amit az ab monitorozott csak a 100% ot érte el . nos sokadik buherálás stb sikerült megoldani , hogy továbbmenjen órajelbe de ahoz már durván át kellett irkálni a kari biosát . Nem ajánlom , hogy bele merülj mert tényleg kell némi védelem ezekre a vackokra másképp végük.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez egy jó kérdés.. Annó Morcosmedve úrral nézegettük ezt a 1080-nál. Nála volt egy MSI, hybrid hűtéssel.. És azt vettük észre, hogy hiába volt 15-20 fokkal hűvösebb, ugyan úgy dobálta lefelé az órajelet voltage, illetve power limit miatt, mint annó Nekem a Gainward. Vagyis, Nála 40-50 fok körül mozgott a GPU, míg nálam 60-70 között. És közel azonos órajeleken kötöttünk ki, úgy, hogy Nála 1*8 pin volt Nálam pedig 8+6.
Ez az órajel ami most Nálam megy. ez a ref. max boostja a strix-nek gaming módban. Silent bios-sal lehet, hogy még egy kicsit menne lentebb, ezt mondjuk lehet érdemes lenne kipróbálni, bár sanszos, hogy csak a ventivezérlésben van különbség.
Azért indultam el ebbe az irányba, mert játék alatt így is bőven elég amit nyújt, cserébe kevésbé melegszik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
1V körül megy 1950MHz-t, ami mondjuk nem rossz, Nálam. Ezért nem tolom túl annyira már, mert felesleges.
De alulfeszelve érezhetően lassul, bár ez csak benchekben érezhető.
1949 @0,975V. Persze azt nem tudom, hogy a Wolfenstein stabil lesz-e így, azzt nem próbáltam még..
Ez ennyit tud, már féligmeddig beletörődtem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Strix-re is nyugodtan rá lehet kenni a nagyobb TDP-s bios-t?
Az a gond, hogy Nálam szinte tuti, hogy a gpu tud ennyit, hiába csinálok vele bármit is.
Elvileg ez 340W körülig megy, nagyjából ott lehet a vége.
Jah most néztem, 330W a gyári bios.
Auto feszen +62Mhz-vel 2000-ig boost-ol és nem nagyon megy 100-110% fölé.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én sem nagyon értem a boost lelkivilágát, mert elég érdekes, ahogy megy.
Alulfeszelve, silent gépben megáll ~60 fok körül, ami nem rossz.
Legalábbis az Én ingerküszöböm még elbírja.. Még ha alacsonyabb az órajel, akkor is. Magasabb fesz mellett is ledroppol 1974-ig, innentől meg már teljesen mindegy. Inkább alulfeszelem.
Így most, 1987 a max boost, és 1964-re megy vissza, 1,012V-n. 1V-n 1974 a max, de 1964, 1949MHz-n megy. Ami még ugyan úgy nem rossz.
Én oda tudom adni neki az 1.093V-t, de akkor sem sokkal jobb a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest