- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exodion
senior tag
válasz
Exodion #11671 üzenetére
Na ezt a pontot is elértük lassan de biztosan kezd fogyni a türelmem
. Szóval ott járunk, hogy május.27 óta nem ismerték el a kártya túlmelegedését hibának. Ezt közölték a békéltető testülettel is, majd velem is nem egyszer levélben. Szóval hiába cserélte a gyártó, ott tartunk hogy attól az még koránt sem biztos hogy hiba. Erre aug.01 -én felkerestem a gyártót hogy nyilatkozzanak már, a válasz: hát kicseréltük nem? Természetesen azért mert hibás volt. Ezt továbbítottam nekik mire aug.02 -án kapok egy levelet ami azzal nyit, hogy soha nem is mondták hogy ne lenne hibás
... nincs ennyi smiley, de a két garis ügyintézés során tapasztalt hibák nem voltak azonosak
. Erre bemásolom nekik másnap az originál márciusi hibaleírásom, mire megint jön, hogy de a kártya nem is biztos hogy hibás volt
mert egyelőre ez csak egy erős tipp. Megint gyártó és mostmár megadta a gyártó a kártya hibáját: Thermal module defect.
Arról ne is beszéljünk, hogy a garanciával is ugrálunk ide-oda éppen mi a megfelelőbb számunkra. Nemtudom de ha vásároltatok már az iPonnál, ugye vannak 3év gyári garis meg 1év Basic garis termékek. Viszont mindegyikhez ugyanaz a gari papír jár, és írja is hogy: "A feltüntetett garanciaidők (itt megjegyzem hogy az 36hónap a nem basic 1év garis termékem esetén) fogyasztónak minősülő vásárlóinkra vonatkoznak, egyéb esetekben a törvény által előírt időtartam a mérvadó."
És mivel a törvény 12hónap kötelező, 24hónap kellékszavatosság, és efölött szerződéses vagy önkéntes jótállást említ hát így ők éppen a saját jótállási jegyükkel szemben próbálnak 12hónap kötelezőt érvényesíteni. De amennyi hamis állítást kaptam az emlúlt 5 napban emberek... minden levelemben rá kell cáfolnom az állításaikra és AKKORSEM. Szóval úgy látom, hogy egyszerűen próbálják addig húzni az időt hogy feladjam, de maradt még 8napjuk a teljesítésre. Mégegy ilyen idióta levél, és közlöm, hogy ha 8napon belül nem tesznek eleget a határozatnak bíróságon találkozunk, mert őszintén szólva mostmár rohadtul unom... ügyvédet találtam, kereshetőségi jogom van szóval lehet próbálkozni.
Mondjuk nézhettem volna facebook értesítéseket én barom... az utóbbi időben csak negatívak...
-
GAbre
veterán
-
Exodion
senior tag
válasz
Exodion #11546 üzenetére
Na közeledünk az ügy végéhez. Véget ért a békéltető testületi eljárás, nem volt nehéz a döntés mivel mindent becsatoltam és mindenhez volt gyártó által kiadott írásos bizonyíték. Alávetési nyilatkozatot tettek, szóval kötelezéssel vissza kell fizetniük a vételárat, vagy bíróságon megtámadhatják.
Azért egy remekreszabott kis kabaréműsor lett belőle a végére. Az előzőek óta annyi történt, hogy noha közöltem hogy a szerződéstől elállok, olyan sebességgel küldték ki a csereterméket mint még soha semmit korábban. Nemtudom láttatok-e már ilyet de 5perc leforgása alatt 3 emailem jött:
- csere
- átadjuk a futárnak
- futártól, hogy hétfőn visszük
A jogászok ezt is megfejtették, hát hogy ne legyen jogalapom semmilyen követeléshez. Ugyan én a békéltető testületnek küldött leveleüknek csak a határozatban foglaltakat olvastam de azok is megérnek egy misét. Első körben hogy letelt az 1 év kötelező jótállás, csak éppen a garancia levélen lévő 36 hónap szerintem nem 1év. Meg a jogászok szerint se az volt szóval who the hell cares?!. Másodsorban, meg hogy a saját rendszereikben nem találtak utalást arra vonatkozóan hogy próbáltam volna másik szavatossági igényt érvényesíteni. Na itt volt a fordulópont a meghallgatáson lényegében. Lapozzuk már föl a május.14 -i levelet, illetve az arra kapott május.14 -i válaszukat. Hopp ottvan ni, megfelelő jogszabályok bemásolva és igenis jogos igény volt.
Long story short megjött a határozat benne kiemelve, hogy küldjem vissza a terméket (soha nem volt kibontva ezt meg is nézték a meghallgatáson). Írok az iponnak, hogy akkor küldeném vissza, mire jön a válasz, hogy ne küldjem még mert nem volt írásbeli egyezkedés (wtf?!) meg hogy az álláspontok sem ismertek (mi a f...?!?!?!?!). Na itt kicsit meguntam felvettem a kapcsolatot egy jogásszal átnézte a határozatot a levelezéseket, és közölte, hogy ne foglalkozzak vele küldjem a terméket rögtön miután végeztünk. Megírtam egy levelet az iponnak és postára adtam a terméket. Ettől fogva nem lehet arra hivatkozva nem fizetni, hogy mert én nem küldtem el akkor sem ha nem veszik át, mert itt a feladóvevény és a posta nyomkövető rendszerében meg ott lesz a sikertelen kézbesítés. Ha ezt követően sincs semmi, akkor az ügyvéddel és közjegyzővel fizetési meghagyás vagy miafene de remélem, hogy eddig már nem kell elmenni és felejtsük el egymást mert az tuti hogy rólam többet nem hallanak ezt követően.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Exodion #11467 üzenetére
Ha én lennék ilyen helyzetben, akkor az előzmények tudatában a boltot ahonnan van a kártya megkerülném, és közvetlenül a gyártóval boxolnám le amit le kell.
Korábban ezért linkeltem neked az Asus és az Nvidia részét Reddit-ről, hogy oda írjál a helyzeteddel kapcsolatban.
Most a bírósággal az idő fog menni.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Exodion #11439 üzenetére
Reddit-en érdemes írni egy-egy bejegyzést:
Mind a két helyre összeszedve az elejétől a végéig leírnám a történetet.
Aztán hátha Tajvanról vagy az európai központból a magyarországi képviseletnek az orrára koppintanak és intéznek neked egy cserét. Vagy legalább úgy bevizsgálják ahogy kell.
Érdekes ez a hullámzó hozzáállás garanciáztatás szempontjából az "ipiptől". Én tavaly vittem vissza egy AIO-t hozzájuk amin ültek talán másfél hetet majd visszautalták a teljes vételárat, mivel a termék akkor már nem volt kapható.
Ezek miatt vagyok úgy, hogy nagyon hajlok az EVGA felé alaplap és VGA terén ha újat veszek.
-
WoodrufF
tag
válasz
Exodion #11420 üzenetére
Egyébként rákeresve, többen is panaszkodnak a kártyára a magas hőmérséklet miatt.
Találtam ilyet is :For anyone who comes across this problem I've found the fault. The cold plate is not sitting flush against the GPU becasue of a manufacturing flaw that is resolved by lifting the corner of the card up when it's installed in a case. You'll see the temperatures drop by 10°c and they will also level off and become more stable. Absolutely unacceptable trash from Asus here, expensive rot. I just hope I can get a refund for this.
Lehet egy vastagabb pasztázás segítene, de gondolom gariba szeretnéd megoldani.
-
-
Exodion
senior tag
válasz
Exodion #11416 üzenetére
Na és meg is van a kegyelemdöfés: LINK
Fölvettem a temp targetet 90C -re, akkor 90C-t ér el és onnan esik 250-400MHz -et az órajel. A videóon kristály tisztán látszódik, hogy amikor feltoltam a kártyát és egyébként reccsent egy szépet az alaplapom, abban a pillanatban 77-80 -nál áll. És onnan nem is megy feljebb. Ha ez szerintük még mindíg normál viselkedés és lesz***om magam. -
GAbre
veterán
válasz
Exodion #11413 üzenetére
Mondtam asuséknél a tartós 100 fok volt,és gondolom most is az a mérvadó.
Ők csak akkor látnak hibát.De mondom én vennék a helyedben újat,vagy kitámasztót a kártyának.
Ha nincs vízhűtőd hozzá,és nem tervezel a közeljövőben(később meg úgyis jön a generáció váltás,meg ray tracing lesz az új trend),akkor inkább add el és vegyél 1 strixet,vagy vmi hasonlót. -
L4mie
veterán
válasz
Exodion #11410 üzenetére
Simán leírhatod a bolt nevét....lásd az én storym:
Én addig "szerettem" az ipon-t amíg meg nem "várattak" egy garanciális üggyel, utána meg magyarázták, hogy a javíthatatlannak ítélt hűtést azért nem cserélik mert elfogyott a nagykernél. Aha: közben árulták pár ezerrel drágábban a boltban, szóval szerintük én a nagykerrel kötöttem szerződést nem velük....
+ egy darab otthon felejtett 3 filléres alátéten rugóztak, hogy hiányosan vittem vissza a terméket. ott befejeztem a magamnak történő vásárlást, hiába voltam törzs 12 éve...mással fillérb*szóskodjanak...ja amikor mentem a visszatérítésért bevittem az alététjüket. -
Lidl
senior tag
válasz
Exodion #11405 üzenetére
Ilyet még nem láttam...
De szerintem ez nem a borda felfogatása miatt van.
Az én véleményem, hogy ez inkább érzékelő probléma.
A hűtésnél nem lehet az, hogy egy másodperc alatt esik le 10 fokot, majd ugrik fel újra.Szerintem valami kontakt hiba a szenzornál. Nem tudom, hogy hogyan lehetséges ez.
Gondolom benne van a GPU-ban, és annak két lába a szenzor. Max ha valahol a nyák van "megtörve" és emiatt kontak hibás...De tényleg nincs más ötletem, ez nagyon érdekes jelenség. Viszont ez így garanciális probléma, amit nem javított meg a teljes hűtő csere. Kérdés, hogy ezt hogyan lehet elmagyarázni a szerviznek, valamint mennyire vállalod be az újabb hosszadalmas gariztatást
Még az a kérdés, hogy a fél óra játék után milyen volt a kiáramló levegő a gépházból? Az is jelentősen megemelkedett? Mert lehet, hogy nem is volt olyan meleg a GPU, csak a szenzor olvasott rossz értékeket.
Akár még használni is lehet, de ha ez alapján működik a boost visszaléptetése, akkor indokolatlanul visszaveszi az órajelet a kártya. És a videót nézve szépen ingadozik is. Le is esik néha 1500-1600-ra is, ha 88-89 körül van a kártyaNem irigyellek...
Lidl
-
Lidl
senior tag
válasz
Exodion #11394 üzenetére
Szerintem a 80-85 fok nem jó egy ilyen kaliberű kártyánál.
Ha jól látom, akkor a POSEIDON-nál választható a víz- vagy a léghűtés. Gondolom Te a léghűtést választottad, ha ilyen hőfokaid vannak.De a legegyszerűbb FE modellek is tudnak ilyen hőmérsékletet, hangos blower ventikkel.
Szóval egy Asus ROG-tól ezt nem várnám.
Valami hiba lesz ott.
Biztos, hogy jól van rajta a hűtő?Én a sajátomat amikor szerelgettem, akkor volt, hogy rosszul raktam fel a hűtőt (a hátlap kialakítása miatt) és ferdén ért a GPU-hoz a blokk. Bár nem látszott nagyon a túlhevülés (75 fok körül volt) mégis minden játék kivágott.
Bár mondod, hogy koppra vannak húzva a csavarok, de az nem jelent semmit. Ha nem egyenes, attól még meg lehetnek húzva a csavarok.
Ha nincs rajta matrica, akkor én a helyedben leszedném, és megnézném. (csak legyen pasztád, ha vissza kell tenni)
Lidl
-
Diosbejgli
tag
válasz
Exodion #11394 üzenetére
Én a HA-n vettem múlthónapban egy alig egy éves ROG STRIX GTX 1080 Ti-t és 5 nap múlva kockásodott a kép. Mivel 2 év garancia még van rá, így éltem a lehetőséggel. A garancia ügyintézés 2 hét alatt lezajlott - elvileg kiküldték az ASUS-nak aki javította, majd visszaküldték.
Megérkezésekor kicsomagoltam és a számítógéphez rögzítő fül minden irányba deformálódott volt, ergo bele sem tudtam tenni a gépbe. Azonnal vissza csomagoltam és vissza küldtem a szerviznek, egy kicsit mérges hangvételű levél társaságában. Ez két hete volt és azóta várok...
-
GAbre
veterán
válasz
Exodion #11394 üzenetére
Érthető a nem tetszésed.
Ha működik rendesen nem hiszem,hogy fognak vele bármit is csinálni.
Anno asus amd karimnál is mikor írtam asus-nak,hogy 90 fok körüli,azt mondták,ha nem tartósan 100fok nem foglalkoznak vele.
Puma K:
Igen 3dmark-on még gondolkozok.
Csak az a baj,h ahogy észrevettem,hiába jó 1 adott tuning tesztek alatt,játéknál derül ki(10ből 9nél jó,de 1nél már elhasal).
Így szinte felesleges megvenni,amíg free részével is tesztelhető röviden.
De mint mondtam engem az zavar,hogy van ilyen program,ami leizzasztja ennyire,és mint mondtam kb 30%-al több a hő csak,ha 8k-ban tolatom vele,mint abban a játékban.
De lehet,h az ilyen nekem új csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- Filmgyűjtés
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Xbox Series X|S
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte Geforce RTX 4080 SUPER 16GB GAMING OC GDDR6 Alza garancia
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest