- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
válasz
Puma K #11392 üzenetére
Hát azért nem fogom megvenni,hogy testre szabva maxra tudjam állítani.
Bár azt evidensnek tartom,hogy annyi képpont számításnál,tényleg izzad a kártya.Így sikerült +2 fokot ráraknom.
Bár ez nem magyarázza,hogy miért melegszik 5-8 fokkal jobban 1 játék alatt,ugyanazon felbontás és hasonló beállítások alatt.(nyulnyulu:
Bf5-t csak raytracing tesztelésre szedtem le,bár ott anno axem nem nagyon néztem hőfokot,bár akkor még nem is volt belőve ez a ventiprofil.Így meghallom minimum,ha "melegszik" kártya.(Mert 65-70 fok nem sok).
Csak tuningolnin nem tudok,vagy át kell állítani,hogy ne vegyen vissza.
Ha Division 2-re gondolsz,az se fűti a gépet.Sokat tolom,és nem néztem hőfokot,de nem hangos kártya. -
sirszevenap
addikt
-
GAbre
veterán
válasz
Puma K #10949 üzenetére
Hát nem jó ilyet hallani,ezeket nem is tudtam/gondoltam.
Anno mikor még középkategóriás kártyáim voltak akkor gondolkoztam több karis rendszerbe.
Bár akkor jobban megérte inkább 1 nagyobb kategóriát venni,ha másért nem fogyasztás miatt...
Most meg nem érzem szükségét még g-sync híján,meg rászánt pénz híján.
De ilyen feltételekkel főleg nem. -
MPowerPH
félisten
válasz
Puma K #10946 üzenetére
Nekem van es volt mindketto, egyszerre. Es nem oldja meg.
Azert irtam, hogy lehet szep elo adatos youtube-os videokat linkelgetni, meg grafikonokat mutogatni, amig nincs tapasztalat a multi gpu -val, addig az szep parasztvakitas. Pedig most megerne a 2db 1080Ti az RTX Ti helyett. De kosz, nem kell.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Puma K #10944 üzenetére
A G-sync nem csodaszer, ha az egyik frame-en előrébb, a másik frame-en hátrébb van a karakter, majd a következőn megint előrébb akkor ugyan úgy remeg.
A frame time ingadozást sem oldja meg, csak nem látod tovább a problémát. De amikor meg kell becsülni, hogy mennyivel kell elé lőni a futó elkennek, vagy mekkorát kell rántani 90° vagy 180° fokos fordulásos kapás lövéshez, az ugyan úgy nem fog menni, mert a vagy az indulás, vagy az érkezés időben, térben máshova esik mint amit látsz/láttál. Ha nagyok az ugrások akkor nagyon, ha kicsik akkor kicsit lősz csak mellé. -
GAbre
veterán
válasz
Puma K #10932 üzenetére
Anno én kipróbáltam(5-10 éve). 1 rövid teszt erejéig.
Nagyjából felet ért akkor a 2. kártya.
Hát fogyasztást is nézve talán jobb lenne ha még mindíg így áll a helyzet,eladni a 2-öt és venni egy 2080ti-t.
De annyira nem vagyok fps hajhász.
Még ha lenne 4k monitorom,meg nem sajnálnám rá a pénzt,akkor még esetleg.
De így jó ahogy van,van 1 hűvösebb számomra kedvesebb márkájú kártya,ami a 60 fps-t mindenhol lehozza.
Így is filóztam annó,hogy downgrade vissza 1070,vagy 1070ti-ra.
De most már marad a palit,amíg él a kari -
GAbre
veterán
válasz
Puma K #10923 üzenetére
Köszönöm,de ezt eddig is tudtam,csak,mindenki írta(google is),hogy 0.9V-al elmegy 1800-on is.
És kicsit furcsállom,hogy 1V-kell neki kb itt.
Míg 1974-en úgy néz ki elmegy 1.050-en.
+ még rájátszik,hogy ugyebár eleddig meg voltam elégedve nagyon is palittal.
Ez 1 kisebb csalódás így benne.Amúgy most néztem ray tracinget star wars demóval.
Hát full-hdban is 15-30 fps
Tényleg nagyon nyögve nyeli.
Bár talán itt még kicsit kiforratlan és maxon megy a raytracing.Gamekben kicsit talán jobban,és ott mint mondtam talán mediummal elmegy. -
MPowerPH
félisten
válasz
Puma K #10837 üzenetére
Lattal mar banyasz rig -et?
Ott kezdodik, hogy venti 100% -os fordulaton. Persze, ala vannak feszelve, de attol meg 24/7 olyan terhelest kapnak, mintha Furmark -ot tolnal rajta. A rig -ben volt tobb kartya, egymast futottek, hiaba volt nyitott, a backplate 80 fokosra felmaszott, amirol a tavozo hot a felso kartya beszippantotta. Hiaba irod, hogy regen a kartyak magasabb homersekleten uzemeltek. Azok 3 ev alatt nem futottak annyit, amennyit a banyasz kartyak fel ev alatt.
Abban igazad van, hogy a lehules, felmelegedes, lehules igenybe veszi a kartyat, de teljesen mas reszeit. Az a forrasztasokra van hatassal, ott ha valami elromlik, gyakran eleg egy BGA reball.
Az a terheles, amit ezek a banyasz kartyak kapnak, az embertelen. A folyamatos 100% -os terhelestol es az atfolyo aram mennyisegetol elfaradnak.
Volt nekem is banyasz rig -em, es bizony volt olyan kartya, ami degradalt, volt olyan, ami elpukkant(vrm), es volt olyan is, ami tulelte. Mindossze 7 honaprol beszelunk.
Be voltak szabalyozva, alulfeszelve, ahogy lehet, es a GPU -k 85-90 fok kozott uzemeltek vegig, 100% -os fan -al.(meg is viselte oket, mert zajosak lettek a vegere)
"Most meg itt vannak ezek a több kilogrammos hűtővel rendelkező önmagukat szabályozni képes kártyák, amik normális körülmények között 80°C közelébe nem érnek el."
Banyasz rig -ben ez sajnos nem igaz. Boven folotte uzemelnek, es a soft automatan csokkenti az orajelet annak rendje es modja szerint.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Puma K #10833 üzenetére
Azert, mert nem mindig van ra gari.... Es ha leghuteses, akkor ott kapott rendesen, tap resze elfarad a magas homerseklettol.
Enyem is banyasz kartya, de ez akkor is vizzel volt hutve, meg mondjuk csak 4 honapot ment. De tudok olyanrol, hogy 1,5 even keresztul mentek 24/7. Az mar nem jo vetel. Foleg 2 ev garival, mert az mar pont lejart. -
venom8888
őstag
válasz
Puma K #10794 üzenetére
419.35 a verzioja. Azzal a kabellal csatlakoztattam a gephez, amit a monitorhoz adtak, specko csatlakozo, nem sima. Minden be van allitva,ugy ertem, gsync, 144hz, minden mukodik, a jatekban kivan kapcsolva a vsync.
Olyan mint ha egy 40k s monitorral jatszanek, kozbe meg acer predator 27colos 165Hz es 1440p
a jatekban 200 az fps limit, van nekem 90-130 kozotti fps em
-
iguana
őstag
válasz
Puma K #10660 üzenetére
bizony. megfelelő cpu-t a megfelelő gpu-hoz.
nah, hát itt annyira nem valósul megritkán van ennyire fordítva a dolog. tessék:
a cpu nyűgös fejjel alapjáraton mocorog, a kis 1050ti-nek bokáig ér a zsákja(most nem használt szervert befogtam így hétvégére metrozni kicsit és hát csak 1050ti van alá. perverz egy dolog, igen.)
-
GAbre
veterán
válasz
Puma K #10660 üzenetére
Nem is úgy értettem.
Csak 1(2)700 vagy 1(2)800-as cpu-kat felesleges venni.Még 2080ti-hoz is.
És csak intel-t tudsz erősebbet berakni.
De még a i7 8700k is kb ugyanazt tudja(ahogy néztem most 1 tesztet),mint 2600x,csak 2600x-et 60-70 körül kapsz.
8700k-t 125től. (majdnem 2x annyi)
Nem vagyok otthon az intel felső kategória témában,de 1 kis manual tuningal,4ghz+ kihozható,ott meg nem nagyon van mi visszafogja.1080p-ig cpu órajel kell.Afelett már annyira nem mutatkozik cpu limit,ott a kártya jobban mozdul.
És nem hiszem,hogy nagyon van olyan ember aki elkölti procira 1 használt 1080ti árát,azért,hogy 5-10 fps-el több legyen.
Ha valaki kicsit pro szinten foglalkozik a géppel,akkor tudja,vagy beállítatja 1 szakival a tuning.
De az is lehet,hogy lecsengeti a több,mint fél millát.
De te biztos valami tapasztalatból szólsz,szval ott is biztos van vmi igazság.
Amit írtam,azt csak a rendelkezésre álló infóim alapján írtam le.Bossp:
Már kivittem,töröltem nem tudom,nem figyeltem,jelenleg én kicsit downclockolva használom gépem.
De lehet,bár kétlem 3dmarknál jobban izzasztaná. -
GAbre
veterán
válasz
Puma K #10491 üzenetére
Ssd-ről mennek általában.Nem sok tuning van cpu-n,de most nézem,hogy mind a fém lap ami nyákra van csavarozva,mind a ramok túlsó oldala iszonyat forró,levettem mem tuningot,kinyitottam ház oldalát,most mintha kevesebb drop lenne.
Vízhűtést használtan 10-20 körül nem találok gondolom?
Xtreme III hűtést vennék esetleg?
Az jobb lenne msi armor hűtésnél,vagy csak,épp,hogy? -
Bossp
addikt
válasz
Puma K #10269 üzenetére
Úgy látszik meg is van a bibi.... Nem a RAM hanem a proci ráadásul nem is az órajel hanem a feszkó.. És nagyon úgy néz ki hogy csak DX11-nél szóval teljesen X akta számomra innentől... Egy eddig atom Stabil 4Ghz/1,425V helyett most 3,8/1,375. (3.8/1,425 is fagy ebből gondolom a feszkót ami amúgy IBT-n sem bukik el.. vicc.)
-
Dictator^
veterán
válasz
Puma K #10243 üzenetére
1809-et csak most raktam fel az elmúlt napokban, előtte kezdődött a "baj".
És mint kiderült, hogy nem csak a PUBG-nél van baj. Egy másik indie típusú játék Move or Die is ugyanazt a jelenséget okozza mint a PUBG. A menüben való lépkedés közben fps droppol egy bizonyos ideig.
Kipróbáltam, hogy a HT-t kikapcsolva mi a helyzet, de ugyanúgy droppol.
Még egy Memtest86-ot futtatok le, illetve megpróbálkozok egy teljes Windows reinstallal, csak jelenleg winchester szűkében vagyok (a mostani rendszert nem akarom formázni, mert ha nem ez a baj, akkor nem szívesen töltenék vele kétszer annyi időt, hogy újrategyek mindent).
Ez a két utolsó ötletem van, ha a Memtest sem talál hibát, és a Windows reinstall sem oldja meg, akkor tényleg tanácstalan leszek..
-
Dictator^
veterán
válasz
Puma K #10222 üzenetére
Felraktam végül a 1809-es verziót is, azzal is ugyanúgy rossz.
Próbáltam az windowsos power settinget is maximum performancen, az nvidiát is maximum performancen nyomni. A biosban is átnéztem mindent.
Az SSD-re is átraktam a játékot, ott is akad a menüben ha bármi "mozgásban" van, azaz váltogatok dolgokat, vagy a menükben ugrálok.Igazából ötletem sincs már, hogy mi lehet ez.
-
Werkly
őstag
válasz
Puma K #10200 üzenetére
Na de minden ultrán? Mert nálam úgy volt! Ezek voltak nálam is: AC Odyssey exe tulajdonságok, telj. képe. opt. letiltás, max telj, előre rep. képkockák 1. Szebben futott mint az Origins! Akkor a kombónak nem tetszett. Nem dobálta az órajelet a VGA ahogy néztem. Hőfok esetenként 70 C volt hajón, másutt alatta mindig. Ezért nem vettem meg eredetiben. Ráadásul a patchekkel állítólag rosszabb lett ez a rész is!
-
Werkly
őstag
válasz
Puma K #10198 üzenetére
Hát erre 1-2 héten belül tudok válaszolni ha lesz alaplapom újra! A kurva beesések idegesítettek! Ha esett az eső akkor volt, hogy néha 45. Amúgy 60 FPS lock volt a beállítás. És ráadásul tört a game. Bár lehet ez nem számít futásügyileg. Az Origins az eredeti de az meg az utolsó patchel beesik 30 körülire. Ráadásul megakadva produkálja mindezt. Pedig a moncsim G-Synces mégis idegesítő. Kár, hogy elhanyagolja a kiadó ezeket a problémákat!
-
Puma K
nagyúr
válasz
Puma K #10190 üzenetére
Megy ez 5120x2880-ban avagy 5k-ban is
meg 3840x2160-ban avagy 4k-ban is
Viszont ezt az AC:Odyssey-t HDD-ről benchmarkolni nem a legjobb... folyamatosan dolgoztatja az adattárolót és nem adja vissza a valós játék közbeni tapasztalatot...
... mely szerint spawn után egyszer körbeforgatom a kamerát a karakter körül és onnantól kezdve egyszer sem akad meg a játék és kisimul...
-
SzlobiG
félisten
válasz
Puma K #10153 üzenetére
Ejj pedig azt hittem ez egy masszív jól kitalált hűtés, mert legalább is annak néz ki.
Ezek szerint nem hogy a tuningrol, de még a gyári értékről is le kell mondani, ha nem feszelem alul.
Custom esetén melyik az ajánlott? Azokkal nincs ilyen probléma?
CPU: 4.2Ghz-en ketyeg.
Igen a psu az kevéske lenne arra gondoltam én is, hogy nagyobb kell a jelenlegi cuccot viszont szépen viszi úgy hogy a vga is tuningolva van. -
Bossp
addikt
válasz
Puma K #10101 üzenetére
Az az. Egy régebbi Driverrel még elindult amire a BF V azt írta hogy egyel újabb kell
Azűta AC nem indul egyből crashel a gép
mondjuk BF V DX11-el is
A legújabb driverig nálam az új Tomb raider sem indult most a legújabbal ismét
szóval várom a Navit
8800GT űta csak AMD-im voltak és soha semmi hasonlű gondom nem volt
-
Apollo_21
addikt
válasz
Puma K #10077 üzenetére
Cpu limitre válaszolva...vicceltek?
Energia beállítás sincs, procit sem engedem h "pihenjen" x-y órajelen..állandóan fixen ketyeg, fix fesszel.
Doom néha kitekeri 100-ra illetve az Nfs Payback, de paybackben nemfordul elő a jelenség,
ezért nem értem a dolgot.Cpu mivel nincs széttekerve, csak 4g-n megy, így átlag használat mellett 60-80%.
Vga a játékok 90%-ban 95% alatt nincs, se fullhd se a ráerőltetett dsr nél se.
1900as órajel 300W és 9-10gb vram fogyasztással nemhinném
Bár csak aktuális max pontokat néztem eddig! Tehát lehet hogy visszaejt néhol, ezt passzolom.
De akkoris visszakanyarodok az elöbbihez..ha máshol tökéletes csak ebben a pár játékban fordul elő akkor?? -
Skyhunter
őstag
válasz
Puma K #10043 üzenetére
Erről mi a véleményed (ár/értékbe ne menjünk bele
)
Gigabyte AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Waterforce WB Xtreme Edition 11GB
-
MaxxDamage
félisten
Sok telepített program és beállítás ami miatt ezt szeretem alkalmazni (megoldást) de most kerestem elő a másik HDD-t és gépre kötve arról használtam a gépet. Sajnos az sem jobb (2018.11.07.-i teljes clone) a GTA5 és TF2 elindul, játszható, de a GTA5 pl. kis idő után kilép a gameból és néha-néha be-be akad a kép és ennek hatására lép ki gameból / záródik be... (kép fagyás közben)
Szóval mindenképp új rendszer kell ide, holnap kivitelezem ezt
VGA-nak melyik drivert rakjam majd?
1809-es Win10 verziót majd USB Pen-re rakom fel/töltőm le, csak használni kelljen. -
MaxxDamage
félisten
Én már úgy csinálom, hogy M.2. SSD-n van a rendszer és Sata3 SSD -re meg lementem (Macrium Reflect) 1in1 és ha gond van, akkor csak arról kell vissza reflektálnom
/ha meg meghalna az elsődleges, akkor berakom a másodlagost és használom, míg meg nem érkezik az új M.2-es/ pl.
De most a másodlagos SSD-n nincs semmi, mert tesztekre volt használva (de majd pótolom a hiányosságot)Jelenlegi rendszerem akkor ment tönkre (már) mikor jött az Update amit vissza is vontak -már akinél települt, ott maradt- (és sok cuccom elveszett az akkori Update folyamán...)
-
MaxxDamage
félisten
-
-
Bossp
addikt
-
Weareus
addikt
Az ár miatt inkább egy RTX 2080 Ti-re váltanék, és akkor tuti fix lenne a teljesítmény.
Jep, amennyiben jó lenne a kártya. Azt is érdemes figyelembe vennem, hogy mivel vizezve lesz, csak olyan gyártó jöhet szóba, akiknél nem ugrik a gari szétszedés esetén sem (EVGA, KFA2, és még talán egy-két ilyen gyártó van...).
-
En is BF1 zek (2000+ oram van benne ) / star citizent is nyomtam . Soha nem fogyott el a 16gb.
Nem tudom ,hogy sikerult laskr99 kifutni a 16bol, de gyanitom ott eleg sok minden felesleges dolog fut a hatterben a jatek kozben
Na de tema lezarva ,mindenki azt vesz amit akar -
törölt tag
Nem a névleges sávszélesség a probléma, kapcsolat reakció ideje már inkább.
Gyakorlatban abban az esetben áll csak fel a teljes sávszélessége, ha úgy van szervezve az adatmozgás, hogy egy csomagban, egyszerre nagy mennyiségű adat mozog, ehhez a módhoz össze kell várni a kisebb-nagyobb csomagokat.
Kis kapcsolati kiterhelésnél az előbbihez képest rettentő sokáig tart egy-egy kis csomagnak átjutni rajt, mert még a mélyebb energiagazdálkodási szintből sem ébred fel.Mivel ezek a várakozások mindig vannak, üres ciklusokat okoznak, ami eltérő hosszúak, ami hozzáadódik a teljes feldolgozási időhöz, ami a frame time-ot adja. itt a hangsúly az eltérő hosszon van, és a hozzáadódáson, ezek okozzák az akadásokat.
-
snecy20
nagyúr
-
törölt tag
Nagyon a végét járja a pci-express 3.0 szabvány, és a pascal sem tud atom stabil frame-time-ot hozni, ha nagyon felmegyünk felbontásban és le FPS-ben. Ezt a darabos FPS-t megszorozva 1.6-1.8-al se sokkal jobb az élmény, sőt.
Szerintem a következő generációs 4.0-ás kártyák után jót fogtok nevetni a 1080Ti-on, arra a kis időre meg felesleges levizezni, sli meg dupla pénzkidobás lesz abban a pillanatban.
Merő kíváncsiságból, meg fun factor-ból érdemes kipróbálni az sli-t, de a játék élményt azért jól tarkón vágja, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Posta, csomagküldés
- Spórolós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest