- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
daveoff #7754 üzenetére
Senki sem mondta, hogy kinek a hibaja, csak hogy miert lehet ketto karira szukseg. Most lehet sirni azon, hogy mennyire optimalizalatlan, de az nem oldja meg a problemat. (Amugy az uj grafikaval, javitottak rendesen.) Az, hogy meg nem tetszik neked a jatek, senkit sem erdekel, nem ez a tema.
-
Mate
nagyúr
válasz
daveoff #7740 üzenetére
Egyetértek. Ubi piszok jó játékokat csinál (Bár elég sablonosak. FC,AC, WD is egy kaptafa). Viszont valóban elég optimalizálatlanok.
NV-t meg azért szeretem, mert tudja jól, hogy ubi elég bénácska, ezért nagyszerű leírásokat készít, hogy miként állítsa be az ember a grafikát.
-
rappit4
őstag
válasz
daveoff #7724 üzenetére
Értem, ennek a Godrays-nek mi az értelme? Nekem kiszürkíti az árnyékot, nem tudtam mitől olyan csúnya, amíg át nem raktam volumetric fog-ra. Egyébként az reális, hogy 45 fps-em van a legelső faluban ultrán 2xmsaa-val? Azért furcsállom, mert az ac unity is csak 50fps-ig esik le néha.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #7721 üzenetére
Az probléma, hogy egyik AA sem felel meg a Dunia igényeinek. Innentől kezdve kiugró minőséget egyiktől se várj. Az SMAA az post-process, természetes, hogy működik úgy ahogy. Az MSAA azért kell, mert ott a Hairworks és ez az effekt MSAA nélkül nagyon ronda, mert nem használ OIT-t és analitikai élsimítást. A TXAA pedig a szokásos. Mossa a képet nagyon.
Ezért tervezett az Ubi egy saját, HRAA megoldást teljesen a Dunia igényeihez, csak azt nem tudják portolni PC-re. Ezért belevágtak három olyan opciót, amely nem feltétlenül alkalmas a munkára, de legalább megvan a választás lehetősége. -
Cseneles
őstag
válasz
daveoff #7701 üzenetére
1.2.0 Patch már többkártyás rendszer támogatott! MSAA 8X 60FPS+
Lehetséges de kétlem hogy 2*gyorsabb lenne mint egy R9 290X
Minednt kimaxolva MSAA 4X@40Fps átlag 8X@ 30
-
Cseneles
őstag
válasz
daveoff #7689 üzenetére
A Crossfire illetve az SLI-nek mindig is lesz létjogosultsága...ezt pont te tudhatnád a legjobban! Jelenleg nincs olyan kártya amely FullHD-ban mindent kimaxolva mondjuk MSAA 8X mellett tudna produkálni 50-60FPSt
Az Hogy várni kell egy Applikation profilra vagy egy esetleg egy új driver jöttére ez nem vészes! SLI-m már rég volt még 8800GTX-el de Crossfire többször is! Amíg 1 kártya nem hozza amit kell addig mindig lesz értelme SLI/Crossfire-nek
AMD oldalon tudnod kellene, hogy pont az épp aktuális széria az ami iszonyat simán, jó hatásfokkal dolgozik, lagg és egyéb anomália mentesen....
-
válasz
daveoff #7643 üzenetére
5760x1200-ban a 980 sem tud elég jó lenni.
Tehát 970 SLI közel olyan árban miért ne lenne jobb ?Amelyik játékot nem optimalizálják SLI-re az engem egyáltalán nem érdekel. Ha ennek ellenére lenne olyan user akit érdekel,még mindig ott van a ha...
És ha SLI-re nem optimalizálják,akkor a 980 nem alternatíva,mert 5760x1200 felbontásban sz@rt sem ér. Nem low graffal természetesen.970 SLI hátrányai ?
Biztosan jó sok van neki.Az észlénynek számít aki 4-8xAA-t használ ?
#7647 Zsmester89 : 8GB verziót is csak az vegyen aki optimalizálatlan játékkal szeretne játszani,illetve nincs hová raknia a pénzét (e-pénisz).
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #7462 üzenetére
A Tri-X vagy Vapor-X, vagy PCS+ karikkal nem is kellett volna folalkozni, de az olcsó Giga már csak ennyit tudott.
100+ ért én is elvártam volna, hogy egyből menjen jól, de ezt bruttó 94K kiskeráron vettem fél éve, messze olcsóbban, mint a többi, annyiért bőven megérte így is.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #7430 üzenetére
Pont annyi értelme van, mint amikor a GTX970-nél mondják, hogy dejó, milyen keveset fogyaszt, milyen hűvös és milyen halk.
A 290-nek nálam -50Mhz és -20mv kellett ehhez.
Sajnos nem áll meg az elméleted, AMD oldalon a következő kisebb kártya a 280X, no, ez még 850Mhz-en is (a legmelegebb nyári napokon annyin hajtottam) elverte a húzott 280X-eket, stabilabb minimum-FPS-eket adott és bőven maradt benne tartalék, és megkockáztatom, a fogyasztása is kisebb lehetett közben.
Hát nem csodálom a döbbenetet, a 290-ből a refik elég kompromissumosak voltak sajnos. De akkor most képzeld el, hogy én ugyanezt meg tudtam csinálni a WF3-ammal, hűvös volt, halk, és minden játékom szépen ment rajta így is, BF4-től meg külön majd leesett az állam, mikor végre sikerült Mantle-vel nyomni....(#7432) t72killer: Persze, a Maxwell azonos fogyasztás mellett gyorsabb, ez sosem volt kérdés.
Erre gyúrta ki az Nv.
(#7435) Erdei88: Így teljesen reális amúgy ez a 100W. A 970 is többet kérne, ha feszt emelnél.
(#7450) torma1981: Senkit nem akarok megbántani, de szerintem régen rossz, amikor már titkolózni kell, meg sunnyogni.
-
-
regener
veterán
-
csibuka85
őstag
válasz
daveoff #7252 üzenetére
Az igen jó ára van. Hát nem semmi azért , de nem tudom hogy látni e a különbséget a 60 hz között és a 120 vagy 144 között.
Szerencsére a DELL 2312 HM pont jó mert alacsony Input Lagja van és jó játékra. Igaz IPS és nem TN paneles azért iosd 5 ms a válaszideje , de majd jönnek az 1 ms IPS ek is. Arra kíváncsi leszek.
-
-
válasz
daveoff #7069 üzenetére
LoL, eddig arról volt szó, hogy az új játékok ultrán (=AA meg az aktuális mindenféle csilivili) játszhatóak az aktuális - főleg a preferált, ezesetben nvidia - csúcskarikon. Most már ott tartunk, hogy le kell menni low-ba vagy játsszak 1080p-ben a QHD monitoron
?
#7070: Végülis nem panaszkodom, nem veszem meg a játékot, főleg ilyen "optimalizáció" mellett - lévén a vasam (970) "kevés" rá...
#7072: Nagyon kíváncsi leszek rá, a DX12 volt az egyik főok, h Maxwellt vettem. Sajnos túl sokat nem tudni még róla, de nagyon remélem rálépnek végre a fejlesztők nyakára és lesz vmi értelme is az optimalizálás szónak.
-
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #6869 üzenetére
Ez abból a szempontból kisarkított nézet, hogy például a Cod AW-re a Catalyst már szeptemberben tartalmazta azt az optimalizálást, ami most került bele a Geforce driverbe. Mivel az AMD már nem ad ki drivert havonta, így másfél hónappal a kiadás előtt ott vannak a profilok az érkező játékokra. Azok maximum kiegészülhetnek, ha mégsem jó, de általában azok szoktak lenni. A GTA5-re is nyár közepe óta ott a profil, ami várja a januári startot. Ezért nem látsz Game-Ready Catalyst drivereket, hamarabb benne van a profil, minthogy a játék megjelent.
-
ffodi
veterán
válasz
daveoff #6484 üzenetére
Ez szerintem fícsör. Állítani csak a "fő" temp targetet lehet a BIOS-ban, amit nem érdemes, mert a szoftverekkel is ugyan ezt lehet csesztetni.
Egy megoldás: csinálj egyedi ventiprofilt és tarts 60 °C körül vagy alatta a GPU-t, én is ezt csinálom.
bigdigit:
Tekintettel arra, hogy az új COD kretén módon megeszi az összes VRAM-ot a map betöltését követően, bármennyi is van belőle, nincs kizárva, hogy ott érdemes keresni a gondot.
-
ffodi
veterán
válasz
daveoff #6389 üzenetére
FireStrike Def. alatt elvileg tartania kellene (jó eséllyel) stabilan a boost clockot, viszont én azt tapasztaltam, hogy jó magas felbontáson és részletességgel, tehát pl. ultra beállításon még a megemelt TDP-jű BIOS-szal is majdnem limitbe ütközik. (Strix 980)
Szerk.: Mondjuk ha jól rémlik, akkor egyes 970-eknek 150-160 W körül van a max power limitjük.
qad:
Ha gondolod küldd el a kártyád BIOS-át és megnézem mennyi a limited.
-
qad
senior tag
válasz
daveoff #6389 üzenetére
Ugyanazt csinálja tdp limit kitolással is mint anélkül ez a nyavajás. Lehet hogy ennyit tud. TDP limitet is csak 6%-ot enged, nálad meg valami 25% körülit láttam ha jól emlékszem. Azt akartam megpróbálni hogy alulfeszelem de vagy én vagyok béna vagy az afterburner nem engedi mert azonnal visszaugrik 0-ra ha lejebb viszem a feszt akár 1-el is.
-
qad
senior tag
válasz
daveoff #6386 üzenetére
Nem tudom, ffodi azt mondta a beállításoktól függ, de én nem tudok semmit állítani a firestrikon mert csak demo verziót töltöttem le. A tdp limit miatt veszi vissza, abban igaza lehet ffodinak mert orkán erejűre feltekert ventivel is visszaveszi. Nem semmi egyébként a hangja maxon xD. Ha ezt így bírja pár napig akkor leveszem a hűtőt és összevizezem a kincsem
-
qad
senior tag
válasz
daveoff #6384 üzenetére
Nincs értelme ennél jobban meghúzni? Nekem most 1498/1992. A tdp-hez és a feszültséghez nem nyúltam és persze csak játékok alatt. Firestrike alatt leesik 1400 körülire. a core clock. Maradthat ennyi vagy sűrgősen vegyem vissza? xD Ezt a talicskát vettem.
-
Televan74
nagyúr
válasz
daveoff #6230 üzenetére
Az AMD válaszára meg még várni kell.Talán 2015 Q2.Addig elszórakoznak a 8GB -os modellekkel.
(#6231) Crytek Ha jól tudom kitolták Q2 -re,mikor meglátták a 970/980 jó teljesítmény/fogyasztás mutatóit.
Meg olvastam minap,hogy most mindennél fontosabb az AMD számára a konzol APU -k 20nm -re való áttérése.Úgyhogy nehogy még Q3 -rom legyen belőle.
-
regener
veterán
válasz
daveoff #5928 üzenetére
"Annyira cheater vagy"
Mindenkinek:
Akinek fentvan a HWInfo azok csinálnának egy kb 2-3 perces mérést? Annyi hogy elindítod és játszol valamivel pár percet. Majd lemented Alt+PrtSc hogy a GPU-tól mennyivel melegebb egyes márkák kártyájának a VRM-je. (példa az ASUS 660Ti-m húzva 92%-os TDP-nél már 83°-os VRM-el szenved miközben a GPU éppencsak 61°.[link] ) -
csibuka85
őstag
válasz
daveoff #5884 üzenetére
Megmondom őszintén mindegyikből , ha nem nagy kérés. Úgyis megtudod mutatni hogy Vsyn off és MSAA off ? Csak kíváncsi volnék rá hogy milyen azok nélkül. ERlőre is Nagyon Köszönöm szépen.
Gondolom Firestrike ban Te vagy most az első daveoff ezeket a szép órajeleket lilletve eredményeket látva hogy 1567 mhz-ig húztad az MSI -t
Watch Dogs , Ryse , Shadow of Mordor. Ezt hármat kérhetem. Ezekre lennék kíváncsi nagyon.
-
csibuka85
őstag
válasz
daveoff #5847 üzenetére
Szia deveoff egy pár játék vidót is mutatnál nekem , nekünk hogy ment az MSI kártyádon ?
Miért ez nem olyan nagy kérés szerintem. Én is csínálok ha valaki kér.
Most nézem hogy a gpu z ben azt írja hogy PCI E 16X 1.1 en megy amikor a lap tudja a 3.0 is. Valami különbség van vagy ezt nem értem. -
Garsza
veterán
válasz
daveoff #5861 üzenetére
Mért nem csinál már az Asus V2 DC2 hűtést mint az aláírásomban szereplő kártyára rakott. Azon minden hűtve van nincs semmivel gond. Egy fém lapot ami betakarja a PCB -n a fontosabb dolgokat igazán rárakhattak volna a StriX -re is és akkor tökéletes hűtése volna.
A mostani kártyám hőfokai Valeyel terhelve
Emiatt sajnálom lecserélni ezt a kártyát. Pedig alapvetően zöld párti vagyok
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #5712 üzenetére
Önmagában nem értékelhető ez a paraméter. Ha már fps-t is írsz mellé, akkor válik értékelhetővé.
Valaki érzékeny erre a tényezőre. Nem mindenki. Ez tényleg egyéntől függ. Ki kell próbálni ahhoz, hogy észrevedd az érzékenységed. Volt már aki mondta a másik topikban, hogy érzi. Ha nem érzed, akkor nem vagy rá igazán érzékeny.
-
Joshi
titán
-
Garsza
veterán
válasz
daveoff #5762 üzenetére
Közben sikerült megoldanom ennek a leírásnak az alapján. 75Hz még megy de 80Hz már azt írja out of rage.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Windows 10
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Androidos fejegységek
- Autós topik
- E-roller topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest