- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #12197 üzenetére
Jaja. Pegig csak +40mV van neki adva .Alapon aszem 1,1560mV.Ez nem egészséges neki ??? Nem akarom meg gyilkolni! Látom más + 60 külföldi tesztekben oda adjak neki a maxot +87 mV.ot is.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #12167 üzenetére
Bench-ben 1580-ig jutottam max, játékokban 1500/2000MHz-en használom, amióta megvan...
-
Faterkam
addikt
válasz
#Morcosmedve #11704 üzenetére
Köszi! Épp kérdezni akartam, az EVGA Preci nem nézi automatikusan, hogy van e frissítés, vagy csak én nem találom
-
KAMELOT
titán
válasz
#Morcosmedve #11528 üzenetére
Én is bedobnám a gépemet ide csak még nem jött meg a 980Ti
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #11528 üzenetére
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #11510 üzenetére
Ebbe vajon belekerült az új MSI kártyák hybrid venti szabályzása? Jó lenne....
Az utóbbi időben átálltam az EVGA Precision X-re, de ezt most kipróbálom.
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #11387 üzenetére
+1
-
ALLAT001
senior tag
válasz
#Morcosmedve #11249 üzenetére
Esélyes.... így viszont ez gyárilg használhatatlan kategória. :S Alszom rá egyet, kell az ihlet....
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #11038 üzenetére
Ez igaz.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #11009 üzenetére
Ez már fájt a szememnek.
-
ScomComputer
veterán
válasz
#Morcosmedve #11009 üzenetére
Besz@rás....nekem ez nagyon tetszett anno.....
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#Morcosmedve #10904 üzenetére
Gyári ventilátorral biztos hogy ugrál, vagyis előfordul olyan játék ahol alapbeállítással elérheti a 82-79 fokot, de ha kitolod a hőt és a fogyasztást és a ventiket rendesen beállítod nem hiszem hogy gond van.
-
Kasya
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #10910 üzenetére
" Sima 4790 nem tudom elég-e, majd kiderül..."
Mármint a proci a 970-hez, vagy a huto a procihoz? -
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #10914 üzenetére
1392 mhz ír max.-nak logolva is mindenhol ez létezik ?
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #10914 üzenetére
okés a evga precision is tud monitorozni ?
-
torma1981
veterán
válasz
#Morcosmedve #10910 üzenetére
Simán.
Mintha nitrogénhez lenne előkészítve nem?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#Morcosmedve #10877 üzenetére
Én füles nélkül használom mérsékelt ventilátor szabályzással, és nem találom hangosabbnak. A volt 780Ti refnél halkabb.
Mod bios nélkül is gond nélkül hozza az 1525Mhz/1950Mhz.
Ezen a sebességen már nincs az a 970 ami közelében is lenne a teljesítménynek amit a 980 nyújt játékok alatt.
Ez miatt megéri az árát, még a ref is. -
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #10895 üzenetére
WF3-nál nincs ilyen gond
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #10893 üzenetére
Rendben, már fent is van a beta!
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #10887 üzenetére
Kihúztad? Geforce Experience-ben ki lehet kapcsolni a LED-et.
Te felraktad a beta drivert? NV-nél érdemes telepíteni a beta-kat?
-
Kommy
veterán
válasz
#Morcosmedve #10887 üzenetére
Ki is lehet kapcsolni, nem kellett volna kíhúzni.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #10877 üzenetére
Ha igaz amit a kommentelő ír akkor ezzel már nem kell a kis program a teljes RGB színtérhez hanem kiválasztható a driverből.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #10828 üzenetére
Néha van egy kis időm.
-
prokxy
veterán
válasz
#Morcosmedve #10823 üzenetére
Az már nekem késő, de azért kösz.
15:00-ig el kell döntenem.
3 vinyó van, mind3 a keretben, annyi, h ez a keret felrakható az 5.25-höz, de úgy sem jó.
Ha az aqua ad kupont, akkor nem pöcsölök, ott megveszem az MSI-t és kész.
Írtam már nekik mailt, de még nem válaszoltak.
szerk: ja OFF! -
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #10800 üzenetére
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
#Morcosmedve #10493 üzenetére
hát nem..
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #10042 üzenetére
Ez jó.
Szerintem amúgy 9 év után most szakítok a pingvines avatarral.
Először Bad Piggies-re gondoltam valami hasonlóra [link], de ez már foglalt. De majd kiagyalok valami jót, vannak ötleteim, de nehéz olyat, ami ilyen piciben is mutat valahogy...
(#10044) ingalls: Nálam az AMD-k (280X, 290) kizárólag terhelésre adott hangot. Nem lehet, hogy valami ki-be tekergeti a háttérben üresjáratból? Terhelés nélkül nem kéne neki hangot adni, akkor a tekercseken se futnak nagy áramok, amiktől nagyon rezeghetne.
-
csibuka85
őstag
válasz
#Morcosmedve #9898 üzenetére
Olyan vicces vagy hpeter10
Ha latok jo arban 3 as hidat
akkor veszek a
Balazsnak.
De inkabb 4 es kene
mert veszek egy
gigat en is es
himpinel kiprobaljuk a
4 way sli-t.
H1mpi: benne vagy ? ☺ -
válasz
#Morcosmedve #9775 üzenetére
Bocsesz, rosszra válaszoltam
-
Casanova*
veterán
válasz
#Morcosmedve #9773 üzenetére
azt én sem értem. mátrix,poseidon jóval drágább lesz. 8 gb rammal megérné az árát,de 4 gb - al nem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#Morcosmedve #9613 üzenetére
jaja. hazzal nekem se lenne problema (387mm elvileg ok), viszont a 90fokban elforgatott sata kabelekre elegge ralog.
-
Asbee
veterán
válasz
#Morcosmedve #9544 üzenetére
Fesz emelésnél ha kimaxolod nem dobja lejjebb. Amúgy nálam Asuson pl nem csinálja ezt. MSI és Giga is csinálta.
-
Asbee
veterán
válasz
#Morcosmedve #9539 üzenetére
58 fokon elég messze van attól.
-
Nagylajos_1
tag
válasz
#Morcosmedve #9493 üzenetére
Asus maximus 6 formula lap, I7- 4790K , 16 gb corsair vengeance ram, 2 db gtx 970 g1, EVGA supernova 750W ...
-
Nagylajos_1
tag
válasz
#Morcosmedve #9491 üzenetére
Őőőő
Akkor van !
Oks, szerelés alatt van a cuccos...
-
Sondi1986
addikt
válasz
#Morcosmedve #8879 üzenetére
Ips panelom van nekem is és mikor be tettem a GTX970-es kártyát fel ment rá a driver kerestem a színeket mert olyan fakó az nvidia szín világa mint ha fekete fehér monitort néztem volna.
De aki régóta nv azok ezt nem veszik észre.
AMD driverben kettő kattintás és jó a HDMI.Szerintem az nv-nek kész a 980ti chipje csak szabad gyártó sora nincs mivel mindenhol a GM204 megy 1000-el.
Az is lehet hogy megvárja a 390X-et és akkor dobja ki. -
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #8879 üzenetére
Kalibrálni kell a kijelzőt és kész.
A HDMI-nél pedig az AMD alap esetben beállít egy 10%-os keretet, így kvázi nem lesz teljesen kihúzva a kép, de az 2 kattintással orvosolható.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #8763 üzenetére
Ezt sosem értettem, hogy miért adnak olcsóbban 2év garival olyan kártyát, amire egyébként van 3év gyártói garancia. A boltnak nem kerül semmibe a plusz 1év, nem?
-
hdekakas
senior tag
válasz
#Morcosmedve #8615 üzenetére
Érdekes egy grafikon az. A SLI rendszer elvileg TÖBB MINT dupla teljesítményt hoz minden esetben.
Én még a 1,5-szeresének is örülnék azért.Rak az ember bele két kártyát, és 210%-os teljesítmény-növekedést kap?
Valami sántít.
-
csibuka85
őstag
válasz
#Morcosmedve #8477 üzenetére
ez jó volt hpeter10
Köszi regener , akkor gondolom nem ér meg vagy 39,99 EURO-t , mert gondolom semmivel nem jobb mint amit a lapomhoz adtak SLI hidat.
Néha jó dizájn freestyée , de azért nem ennyi pénzért és akkor ez már inkább refkártyákra illik szerintem. Amúgy ez miért jó ha mindkét rész átéri a kártyxa tetején ? -
Anubris
őstag
válasz
#Morcosmedve #8393 üzenetére
Jah értem, nem láttam a beállítást. Vízzel szép lenne, csak két darabot levizezni nem olcsó gondolom.
Szerk: és cicergések vannak amúgy?
-
Reggie0
félisten
válasz
#Morcosmedve #8256 üzenetére
Dehogy. Digitalis jel megy rajta, nem analog. Nem szamit semmit a csuszszuper arnyekolas meg ilyenek.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #8212 üzenetére
Pedig ugyanarról az oldalról van mindkét infó.
Illetve ott a 79fok az oc load.
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #8211 üzenetére
MSI, Asus-t nem lehet szétszedni. Gigát elvileg szét tudod, de nem szabadna. Evgán viszont azt csinálsz amit akarsz. Elvileg még úgy is visszaviheted, hogy szét van szerelve. Nem foglalkoznak vele. Ezért vettem a tápot is evgátol. Szét lehet szedni büntetlenül.
970-ből csak evgát szedtem szét, de iszonyat gagyi pasztát használtak. Gondolom többi gyártó is. Így aki Evgát vesz szerintem első dolga legyen. Korábban leírtam, nekem jó pár fokot hozott.
"Gyári paszta, gyári ventiprofil: 70-72°
Új paszta, gyári ventiprofil: 62-65°
Új paszta, saját ventiprofil (kb. 30%-on fixen a ventillátor. Akkor még nem hallatszik): 55-56°" -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #8206 üzenetére
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #8206 üzenetére
A kérdés, hogy pasztázták a kártyát vagy sem. Ha már szétszedhető a kártya, szinte kötelező lecserélni a gyári szarokat. Rengeteget számít.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #8102 üzenetére
Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy 970-et vegyek. Lehetőségeimhez mérten, ha lehet mindig megveszem a csúcskártyát, ezért vettem most is 980-at. Én is tisztában vagyok vele, hogy teljesítményben nem köszön vissza a hatalmas felár, de azért ennyi, mert jelenleg ez az egymagos csúcs GPU, szvsz ehhez képest nem is drága. A 780Ti-t is meg vették innen jó páran 200k-ért, szerintem ahhoz képest nem rossz a 980 180-ért.
-
válasz
#Morcosmedve #7989 üzenetére
áá, világos
.
-
válasz
#Morcosmedve #7977 üzenetére
91C a G1-nél? Sütőbe raktad, vagy mi
? Ok, én az infrás mérések miatt levettem a ház oldalát, de 69 foknál többet sehol se láttam.
#7978: Alacsony FPS-nél (<100) semmit nem fogsz észrevenni, vagy ha mégis, az már konkrét garanciális eset és tényleg vissza kell küldeni, ilyenről még nem hallottam.
A giga G1-et olcsóbban is be lehet szerezni a hardverapró kereskedőitől, bár náluk nem tudom, jár-e FC4/ACU kupon. Annak a bizonyos Zotac karinak, amit linkeltél nem sikerült túl jól a hűtése, hangosabb és melegebb a versenytársaknál. Referenciahűtős modellt sem vennék, hangosabb az egyedieknél (Strix, WF3). Röviden: én a G1 mellett tudok szólni, nekem csak ő járt a kezem alatt és nagyon szimpatikus.
#7985: +1 nalátod, mégsem élet az élet a kis tücsök nélkül
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #7890 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy driverben bekapcs, aztán játékban no AA, csak holnap tudom kipróbálni. Abu biztos tudja hogy kell beállítani, hátha olvass a topikot és válaszol....
-
Crinos
tag
válasz
#Morcosmedve #7890 üzenetére
Azért ez a látszik/nemlátszik nem minden esetben igaz sajna.
Feljebb volt pár sorral kérdés, mert nálam is van ilyen, hogy bekapcsolom fullra, pl4x AA) viszont nem látszik a különbség.....
Itt ha más nem akkor fps-ben kell legyen különbség....
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #7858 üzenetére
Tegnap próbáltam, MFAA-t csak az NV vezérlő panelben tudtam bekapcsolni, de a játékban nincs új beállítás. Ilyenkor mire kell állítani a játékban? Egyáltalán mit takar ez az MFAA? Ha a driverben bekapcsolom, akkor a játékban no AA-t kell állítanom? Ezt nem vágom...
(#7860) h1mpi: Ez kemény....
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #7738 üzenetére
MSI-t akartam,de csak előrendeléses volt,ezt is egy kisvároskában találtam,most nyílt mint conrad.at partner és ez volt a nyitási akciók között.Mindegy, jelenleg örülök neki,végre piacra dobhatom az MSI 290X et
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #7738 üzenetére
5 év gari MO-n nem járt
"(#7739) mate3553: evgánál járt official, nem?"
Csak pár országban járt. A regisztrációnál megadott cím számít, nem a vásárlás helye.
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #7732 üzenetére
Szerintem a táp állapotjelző ledjére gondol. Előző asusomon is fényárban úszott a ház tőle.
-
válasz
#Morcosmedve #7559 üzenetére
Igen. Sztem tegnap sikerült eltalálni az egyik chipet a lézerrel, és kb 65 fokot mutatott alapfrekin. Ha tuning alatt se megy 85 fölé, akkor nettó hülyeség levenni a backplate-et. Néha egyszerűen el kell fogadni, hogy jó a konstrukció
.
-
válasz
#Morcosmedve #7557 üzenetére
Az oldalon amit linkeltem ilyen bordácskákkal próbálkoztak:
, kb 8200MHz-ig jutottak, de azt írják, nem a hőség a fő probléma, hanem hogy ezen a szinten már nem kapnak elég kakaót a ramchipek.
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #7555 üzenetére
Vagy talán egy sima venti megfelelő helye4n, hogy befújjon a backplate és a hátlap közé, ha van elég hely.
Az infrás mérésekből látszani fog, van-e értelme. -
viktor82
őstag
válasz
#Morcosmedve #7464 üzenetére
-
batt
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #7468 üzenetére
Szerintem a probléma onnan fakad,hogy a nagy videó-kártya gyártók ugyan onnan a condikat és tekercseket gyártó cégtől szerzik be az alkatrészeket! És ez persze azt eredményezi,hogy szinte az összes gyártó és tipus-nál előfordulhat! Valóban mintha egy kicsivel több lenne visszajelzések alapján 970-el a cicergés, DE lehet azért mert nagyon sok fogy belőlük így a jelenség száma is nő! Vagy egy bizonyos condi szállítmány érintett ami a karikra került! Vagy csak a placebo effektus,sokakat eddig nem is zavart vagy nem is vette észre de olvasott róla és most már nagyon zavarja!
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #7456 üzenetére
Én nem bántam meg a 980-at még így sem!
Egyébként szerintem ref az az EVGA, mert abból is van SC...
-
ingalls
senior tag
válasz
#Morcosmedve #7456 üzenetére
Valaki adott egy ilyen becslést a coil whine darabokra. És én is azt látom, hogy mindenki azt írja, akinek megérkezett a 970, hogy "beléptem az új tulajok közé, juhhéj, de a kártya természetesen cicereg". Keress vissza, tucatjával olvashatsz hasonlókat.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #7445 üzenetére
szintén zenész!
-
torma1981
veterán
válasz
#Morcosmedve #7445 üzenetére
Dettó.
Én már eldugom a dobozokat is nehogy megtalálja.
Még jó hogy tök hülye a számítástechnikához.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #6974 üzenetére
Nekem volt PS4-em kerek 1 hónapig, Benyeltem hogy csunyább graffal futnak a játékok, benyeltem hogy nincs AA és még a legszebb killzone játék alatt ha már kicsit messzebb volt az ellenfél akkor a feje csak egy pixelhalmaz volt, elnéztem azt is hogy kontrollerrel kellett játszanom fpst, elnéztem az eszméletlen játék árakat és a plus árát, de az más sok volt hogy minden héten leállt a psn szerver, ha nem akkor karbantartás, és amikor hazaértem meló után hogy na most játszok egy jót akkor nem tudtam multizni
Szóval aki erre vár az hajrá, oké hogy PC-re sem tudnak optimatizálni vagy nem akarnak de hogy konzolokra sem? és azt a grafikát mondjuk hozza egy 7870, PC-seknek nem az a baja hogy nem fut úgy, hanem hogy sokkal szebbet akar mindenki és igen ahhoz már kell a műszer a gépház alatt
És ha azt nézzük box360 alatt tudtak olyat mutatni hogy megérte megvenni, de most mi van? 900p meg 30FPS 2014-ben? holott azzal reklámozták hogy igen 4K menni fog felskálázva de mikor 1080-at is csak felskálázva tudja akkor miről beszélünk? Bf4 64 fős szerveren beszaggat játszhatatlanul
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #6964 üzenetére
30 fps kössz nem
-
Garsza
veterán
válasz
#Morcosmedve #6574 üzenetére
Hol értem én rá olyasmire. Még beépíteni sincs időm egyenlőre. Majd estefelé. A köralakú rakasztók rajta voltak de a kupon is a dobozban volt. De nem foglalkozok továb vele hogy új e vagy használt, kipróbálom és ha tetszik akkor megtartom ha nem akkor nem tudom mi lessz
egyedül a cicergéstől tartok.
-
Asbee
veterán
válasz
#Morcosmedve #6567 üzenetére
Igen azt tudom. A venti lett más de az 1.0 án legalább mint hőcső megmaradt, hátha kis hőt kapott az is. Itt már nem. Ha annyira nem gáz akkor hagyom, azért érdeklődtem akinek ilyen van. Ha az akkor rendelek másikat. Csak mát tegnap is 3x kellett rendelnem 2-őt töröltetni, hülye chrome miatt.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #6421 üzenetére
Akkor a 970/980-al talán nem lesz gond maximum részletesség mellett FHD-ban, de azért van egy olyan érzésem, hogy az élsimítással okosan kell majd bánnunk.
-
Gyula84
veterán
válasz
#Morcosmedve #6249 üzenetére
marha jó ilyen hülyeség minek bele nem értem
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #6197 üzenetére
VGA: NVIDIA GeForce GTX 680 vagy AMD Radeon R9 290X vagy jobb (2GB VRAM)
Ez azért elég érdekes, nagyon nem egy súlycsoport a két kártya. Szerintem a 980-al nem lesz gondom, aztán ki tudja. A FarCry4 volt az egyik szempont, amiért most vettem NV-t, remélem nem leszek csalódott miatta....
NV kuponra én is vevő vagyok a FarCry4 miatt! Igaz én már berendeltem egy üzletből a biztonság kedvéért, de akkor lemondanám...
-
aviator
tag
válasz
#Morcosmedve #5974 üzenetére
Nem mai gyerek már ez az Aerocool ház, asszem 4-5 éves, soha nem volt még vele ilyen jellegű gond, hogy ne fért volna bele valami. Itt szerintem a Giga ment egy kicsit messzire méretben, az Asus és az MSI is meg tudta oldani bőven 300mm alatt, EVGA-ról nem is beszélve.
Nem védeni akarom a saját házamat, meg az Aerocool-t sem, de talán reális volt 2009-10 környékén azt gondolni, hogy a kártyák hosszúsága nem nagyon fogja meghaladni a 300mm-t.
"315mm single VGA hely legyen már egy olyan gépbe, amibe komoly kártyákat pakolászik az ember."
Ezzel nem tudok egyetérteni, egy kicsit visszalépésnek hangzik az elektroncsövek és a szoba méretű számítógépek felé, ha időben extrapolálunk egy kicsit és kizárólag a méretet nézzük.
-
aviator
tag
válasz
#Morcosmedve #5970 üzenetére
Hát nekem egy Aerocool PGS RS-9-em van, nem nevezném kicsinek azért, tágasnak viszont nem mondanám sajnos, rendesen el kell rendezni mindig a drótokat, hogy jól tudjon áramolni a lég...
Viszont hogy ez a Giga hogy lett ekkora...őrület, nem láttam még így képen. -
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #5970 üzenetére
Milyen kicsi házunk, nem értem...
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #5941 üzenetére
A limitált kártyák ár/értéke sosem reális, de az elvadultaknak megéri... mert limitált lesz nekik...
-
válasz
#Morcosmedve #5918 üzenetére
Ahogy írtam is nem vagyok hajlandó lecserélni a monitorjaimat a DP port miatt.
Úgyhogy DP to HDMI kábelek lesznek.Feltéve,hogy beszerzem a 970 HOF-t.
De eléggé necces,hogy igen.
Mindig is ki akartam próbálni egy HOF-t,még anno 780-nál terveztem,főleg a fehér nyák miatt. -
válasz
#Morcosmedve #5916 üzenetére
Abban 100% biztos vagyok,hogy nem cserélem le a monitorokat.
A DP to HDMI kábelek nem használhatók ?
-
Asbee
veterán
válasz
#Morcosmedve #5814 üzenetére
Nekem 7950 óta egyik karim sem csinálta. A corsair ax750-es tápom na az brutálul csinálta, vissza is kaptam az árát.
Szerencsére ez a 970 is halk.
-
brumi1024
veterán
válasz
#Morcosmedve #5814 üzenetére
Nem ennyire. Nem volt nagyon sokkal hangosabb sem a GTX770-em, sem a Gaming 290-em (főleg a játék kezdetekor, amikor még nem melegedett fel a kártya), de egyiknek sem volt ilyen hangja. A refi 290 cicergett ennyire, de annak volt más baja is, cserélték gariba.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #5760 üzenetére
Én meg nem mondom, hogy melyiket lehet túlhajtani, és melyiket nem, szerintem nem lehet mindegyiket, a paneltól, vagy elektronikától függ. Azt tudom, hogy az enyémet lehet, aztán ennyi....
(#5761) zack: Köszi, lehet lecserélem majd, bár szerintem FHD-ra a 23-24" az ideális méret, de nagyon jó adatai vannak ennek a P2714H-nak, és biztos jó lehet 27"-en játszani.
(#5763) Garsza: Az enyémhez van 72Hz-re moddolt driver, azt kellett feltenni, és ennyi...keress rá neten, hátha van a Tiédhez is
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #5498 üzenetére
Nem én voltam, de ha érdekel, a 290 topikban ott van, amit diskuráltunk.
Nekem jó a 290, nem is forró, nem is hangos 900Mhz-en, ahogy hajtom, de sok ismerősöm érdeklődik a 970-ek felől, meg engem is érdekel, mik a tapasztalatok a karival, mert érdekel az informatika világa.Szóval olvasom azért ezt a fórumot is többé-kevésbé sokak bánatára.
Én nem akartam semmi általánosat levonni ebből az egy játékból. De ha BF4-re vennék most karit, akkor biztos főne a fejem az 5 képkockás kötegelés miatt, amikor a konkurencia 1-el is tud dolgozni.... Erre jó lenne, ha lennének tesztek, ahol értékelhető módon megvizsgálják a dolgot, mert jelenleg csak száraz adatokból próbálunk okosabbak lenni....
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #5494 üzenetére
Bocsánat, tényleg nem akarok troll, meg AMD fanboy lenni, csak szeretném tényleg objektíven vizsgálni a dolgokat. Bevallom, players111 kicsit kinyitotta a bicskát a zsebemben, először ezzel [link] aztán itt ezzel a flémmel [link].
Én tényleg nem akarok itt közellenség vagy troll lenni, de ahhoz az ittenieknek is tiszteletben kellene tartania a másikat. A 290 topikban elindult egy értelmes, szakmai beszélgetés daveoff beírása kapcsán, erre jött ide az a képes post. Egyszerűen nem értem, minek kell ezt...
Sajnálom, ha valakit megbántottam a topikból a stílusommal, nem állt szándékomban, se trollkodni.
-
gainwardgs
veterán
válasz
#Morcosmedve #5494 üzenetére
KB azt látom most az AMD oldalon mint anno nvidianal a Fermi.
Nagy fogyasztás, nagy áramfelvétel, igen komoly hő a komolyabb peldanyoktol eltekintve.
Visszatérhetnenek a "sweet spot" strategiahoz mint anno a 4800as sorozatnál. -
Anubris
őstag
válasz
#Morcosmedve #5456 üzenetére
Sőt nem hogy lesz, egyes helyeken már kifutott termék
:
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/sapphire-radeon-r9-290x-vapor-x-tri-x-oc-8192-mb-ddr5-dp-hdmi/11471 -
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #5406 üzenetére
Ahogy nézem akármennyi +fesz.-t adok neki ténylegesen csak 25mV-ot tesz rá, tehát 1225mV-ról 1250mV-ra megy fel. De egyenlőre csak GPU-Z render tesztel nézegettem, majd megnézem mit csinál komolyabb terhelésen.
(#5408) players111: 3770K-val nehéz lesz tartani a lépést....
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #5406 üzenetére
Azzal a 970-et kell lenyomni
-
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #5342 üzenetére
Energiagazdik miatt annyi, valójában 1,38 V körül.
players111:
Dehogy, ezt még 1,4 V alatt tudja.
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #5337 üzenetére
Igen, jól gondoltad. Elnéztem elsőre a dolgot
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #5334 üzenetére
Nem kell szétszednem, anélkül is látom.
Ja. Megnéztem és FTW-n érintkezik csak fixen egy jókora lappal. a többin 2 csővel van összekötve.
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #5334 üzenetére
Meglátjuk, szerintem még mennie kell, ha megkapja a feszt.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #5324 üzenetére
Én is ezt teszem, tolok rá még +13MHz-et azt ennyi. De azért kicsit idegesít a dolog, nekem ne vegyen vissza 65°C mellett ez a szutyok.
Egyébként ennek az MSi Gamingnek még 60-70% venti mellett is alig van hangja, úgyhogy lehet feltolom fix 70%-ra azt jó napot!
-
Asbee
veterán
válasz
#Morcosmedve #5324 üzenetére
Ugyanezt leírtam mikor megvolt a kari.
Egyébként érdemes nagyon alaposan kitesztelni ezt a 970/980-at. Kisebb terheléses játékokkal is ahol többet ugrál a fesz és órajel. Érhetik az embert meglepetések. Nekem a betonstabilnak hitt bf4 után wot alatt már vissza kellett vennem 5Mhz-et. Memória ugyanez. Egy mordor 1440p HD textúra pakk alatt elég hamar szemetel az ilyen +300-400Mhz-től.
-
Sondi1986
addikt
válasz
#Morcosmedve #5272 üzenetére
Akkor az +5k és G1 megéri?
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #5309 üzenetére
Na én is pont erre gyanakodtam, csak nem akartam baromságokat írni, de akkor bebizonyosodott. Nálam is pont 62°C körül kezdi visszavenni az órajelet egy lépcsővel, akkor ezek szerint 60°C körül kell tartani. Ez azért elég vicces, nem is igazán értem, hogy miért, vagy minek....
(#5310) ffodi: Ez referencia kártya?
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #5296 üzenetére
Ohh, köszi, holnap én is kipróbálom. Plusz fesz.-el nem vagy nagyon a TDP limit határán?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #5296 üzenetére
+12mV-al, ugye ekkor az 1.200-ról felmegy 1.225-re, de elv az az alapfesze ugymond, szóval downfeszlve elviszi hazudva a +13-asakat is
-
jani04
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #5184 üzenetére
Köszönöm.
Akkor rágódok még egy kicsit. -
swado
tag
válasz
#Morcosmedve #5181 üzenetére
Akkor a szerencsére bízom, mert ezek szerint nincs biztos megoldás. A hűtőcsere miatt evga lesz, már csak az ajándék kuponokra várok. Egy AC-t szívesen elfogadok.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #5164 üzenetére
+1 inkább sípoljon ez a szar minthogy microlaggos bugos AMD-tt fogjak ki, ja hogy az összes ilyen...
-
szasanyi
félisten
válasz
#Morcosmedve #5157 üzenetére
Az nem szerepelt a kártyák között, amiből választani akar(t). Viszont brutál nagy, és emiatt nem mindenkinek jó, egyébként szerint kábe ugyanaz a helyzet mint a többivel. és ebben benne van, hogy aki szerencsésebb az egy jobb darabot fog ki, aki nem... annak használtat küldenek új áron.
De hát ez tudnivaló volt, ennek ellenére volt, aki csupán tesztelésre rendelt egyet aztán ment is vissza. Most erre mit lehet mondani? Azt, hogy ennek következmény van, éspedig a leírtak. És még hányan lesznek ilyenek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest