- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
TTomax #25522 üzenetére
Ahogy olvasom már belenyúlt bios editorral.
Melorin:
Vegyük az alap beállítást, ahol a Power taget x W és ez mondjuk kitolható x*1,3 W-ra SW-rel. (100 és 130 %).
Ha az értékeket megemeled a BIOS-ban 1,2-szeresre mondjuk, akkor az x*1,2 " lesz a 100 %, x*1,2*1,3 pedig a 130 %. Ha mod után is limitbe ütközik a kártya, akkor vagy rosszul csináltad a módosítást, vagy keveset emeltél.
-
válasz
TTomax #25205 üzenetére
Köszi az infót ezzel probléma megoldva, mert nincs SLI
A 980 meg sztem nem tud többet annyival amennyivel drágább így nagy valószínűséggel GTX970 jön, egy jóféle leárazást követően.Időközben löktem egy grafikont a jellemző játékokkal, amiből jól látszik hogy sokszor mennyire szeretek visszatekerni az időben. A legújabb game a FC4 és Isolation és ez sokáig így lesz. A szinkronizált sebesség pedig szürkén írva amire várok/számítok az éppen felsorolt játékokban. Tehát ezt kellene tudnia majd a 970-nek 2560×1440 soron, high detail környékén. Tudni fogja?
-
válasz
TTomax #24592 üzenetére
Mindig a kereslet szabja meg az árakat.
Meg a vastag bőr az arcon.Amúgy ha a két játékot elpasszolod máris bentebb vagy ~50gbp.
Mondjuk a Bamant sztem nem adnám el,witcher 3 meg teljesen hidegen hagy.#24593) Joshi :
Hát én nem számítanék drasztikus használt piaci ár csökkenésre.
Azért meg megjelenik a 980Ti,nem lesz pénze rá mindenkinek.
Vagyis lesz pár db 980 jó áron,mert a leendő 980Ti tulajoknak jól az új kártya árába. Na majd azokat kell megcsípni aki 980-at akar.
De azon kívül sztem nem lesz nagy változás. -
KAMELOT
titán
-
Montesantos
senior tag
válasz
TTomax #23382 üzenetére
üldögélnék én
de 5 hete raktam fel az msi kártyát eddig a jóisten se érdeklődött iránta... most lenne vevőm viszonylag jó árban de keddre oda kellene érjen neki
szintén w3-at akar játszani
nekem is kedden jön a w3 de lehet nem lesz csak integráltam addigra 5-10 fps-re jó lesz az is
-
Montesantos
senior tag
válasz
TTomax #23380 üzenetére
Nekem is haf-x házban jelenleg egy msi van amivel tökéletesen elégedett vagyok (régen volt ennyire halk, jó fogyasztású kártyám) A monitorom 2560X1440 amihez néha kevés a 980 (persze tudom visszább kell kicsit venni
) Kedden jön a W3 ami nekem a játékok csúcsa ha hozza a W2 játékélményét.
Igaz nem szükséges minden maxra tolni de ha már beruházok (nem kis összeget) akkor ne kelljen kompromisszumot kössek főleg a vram terén.... attól félek én is hogy elfogy a memória a kártyán... ennél a felbontásnál...Köszi a korrekt választ gondolkozok erősen rajta....
-
Csabee86
senior tag
-
kovsol
titán
válasz
TTomax #23112 üzenetére
Azok az idők elmúltak már amikor ész nélkül mindent maxra lehet állítani.
Régen még az 50k-ba kerülő 6600GT kártyámmal is kompromisszum mentesen tudtam játszani egy jó kis A64 3000+@2500Mhz +1GB DDR1-500Mhz mellett 1280x1024-ben. És akkor ez még hol volt a 6800ultra-hoz képest. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
TTomax #22189 üzenetére
Hasznalt arakat nezunk? £50-ert ment el a 2. GTX FC blokkja, amit £79-ert vettem Scanbol Akkor meg mindig ugyan ott vagyunk. Szerintem a H55 kicsi egy VGA-hoz, kell neki a szellozes.
FC blokkhoz nem kell venti, az mar adott dolog. A H55 -on pedig cserelni kell, mert a gyariak borzalmasak minden szempontbol.
Leszabajozva pedig nem marad meg az 55 fokon. Nekem a 290X-et hutotte egy Kraken X60, aminek a bordaja 60%-al nagyobb, mint a H55-nek. Lassu legszallitassal azzal mar elszalltak a hofokok, kellett neki az 1200RPM. Valszeg a H55 mar el sem vitte volna.De nincs mirol vitazni. Csak annyit irtam, ez egy atmeneti, koztes megoldas. Hangosabb, joval gyengebb, mint az epitett viz. Cserebe kompakt, es olcsobb, de nem az FC blokk miatt, hanem maga a rendszer kiepitese miatt.(bar azt is mar meg lehet oldani eleg jo aron, egyszeri befektetes) Ellenben a VRM hutese nem megoldott, rosszabb a helyzet, mint az after leghutesekkel. Igazabol azt sem tudjuk, mennyi volt ott a hofok, mert nincs homeroje. 290X-nel verte a 100-at, sot, siman bemaszott fole.
szunya1: Meg az elrendezes csak csak, mert el lehet. De en nem latom az elonyet, single kartyanal egyaltalan nem. Hangban ugyan ott vagy, mint pl. egy G1-el, es homersekletben is max 10 fok lehet a lemaradas. SLI-ben meg az elrendezes jelenthet gondot, bar mint latszik TTomax azt szepen megoldotta.
Esztetika az mas kerdes, bar az epitett vizes rendszer mindig nagyon mutat, foleg a kompakt megoldasokhoz kepest. Mint irtam, egyszeri bekeftetes... Utana csak a blokkot kell cserelni, ami persze mondjuk 1`evente kis buko, de semmi sincs ingyen.
-
MPowerPH
félisten
válasz
TTomax #22187 üzenetére
"az egész cucc megvolt egy FC blokk árából"
Azert ez is tulzas... Csak a H80 darabja 30K. Plusz kell 2db normalis venti mindegyikre, meg a Kraken G10 darabja 10K. Szoval elvileg dragabban jossz ki, mint egy FC blokkal. Mivel volt nekem is ilyenem, csak 290X-en, azt azert hozza kell tenni, hogy hangos(mar ha abbol indulok ki, hogy az epitett rendszer hangtalan, ala 600RPM). A hofokok pedig a leghutes, es az epitett viz kozott vannak. Nalam pl. 40-42 fok volt a ket GPU maximalis homerseklete FC-vel, 1550/2000-en, igaz a cpu is a korben van.
A kompakt rendszert persze alt. at tudod menteni a kov. generaciokra, ami nem mondhato el az FC blokkoknal. Ez egy jo pont... Bar a VRM hutese ezeknel ugyan ugy nincs megoldva, es egyes kartyakon siman gondot okozhat. Hazi barkaccsal lehet rajta segiteni, de az sem az igazi.
Viszont ha mar kiepitettel egy vizes rendszert, akkor tenyleg csak a VGA blokkot kell cserelned. Es az arat sem bukod mint regen, mert hasznalban is eleg nagy kereslet van ra, legalabbis itt kint. -
-
daveoff
veterán
válasz
TTomax #20569 üzenetére
Nekem egyáltalán nem tetszik a GTA V grafika. Úgy első ránézésre nem rossz az összkép, de ha már játszol vele, és jobban figyelsz a részletekre, akkor szerintem kevés ez így 2015-ben...
Persze kimaxolva nem rossz, de oda már nagyon kevés a 980 is....
Kövezzetek meg, de nekem maga a játék is "elmegy" kategória.... -
katt777
félisten
-
Feribacsi555
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #19948 üzenetére
Bár sosem próbáltam a sajtreszelőt arra használni, amit említettél, de azt bizton állíthatom, hogy a Furmark futtatásában semmi fájdalmas nincs, ahogy az OpenCL programok futtatásában sem. Sőt, pl. a RayTrace demók egész élvezetesek, ahogy szépen épül fel a kép, ahogy egyre több sugarat számol ki.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #18799 üzenetére
Hát, ha valami, a 970 megéri. Lásd alább, mekkora különbség van teszt és teszt között.
players111: Hát, érdekes teszt, tekintve, hogy szintén C3 tesztet néztem jóval kisebb különbséggel. Itt konzekvensen megvan a kb. 20% (és a végeredményben is annyi), ergo nem maximális grafikával teszteltek. Talán mérvadóbb portált kell nézni, nem olyat, ahol a megrendelő érdeke szerint készülnek a tesztek.
blu79: A többiben is 20% ebben a tesztben. Anandtechnél ugyanez a játék, amelyet legutóbb linkeltem (és éppen emiatt), full HD-ben, HQ beállítással ref. 970 vs. ref 980: 84,7 vs. 95,7, ami alig 13%-os különbséget jelent. 1440p-en 54,2 vs. 60,7, ami 12% különbség. "Low" grafikával viszont 40,5 vs. 49,0, ami majdnem 21%, tehát az van, amit mondtam: a nagy különbség alacsony grafikával lép fel, tök mindegy, mit írnak oda a teszt elé. Hogy mi a véleményem az izom VGA-jukat alacsony grafikával használó "power" userekről, már megírtam többX.
A 970 nekem is ideális.
players111: Egyesek tényleg minden bevesznek 8olvass kicsit feljebb).
A 980-akat meg meg.
Persze továbbra sincs gyakorlati különbség a 2 között (még félrehordó teszttel is csak 40 vs. 50 FPS, biztosan látod a különbséget
), miközben a 980 még mindig 1.5X annyiba kerül. Nem azt mondom, hogy nem jó kártya a 980, vagy ne vegyen az ember, csak ne próbálja meg bebizonyítani nekem senki, mennyire megéri.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #18688 üzenetére
Ha 40%-ot tudsz húzni a 980-on, meg is éri az árát. Éppen elég teszt bizonyítja, hogy 10-12%-kal erősebb a 970-nél. Én is tudnék olyan tesztet csinálni, ami nagyobb különbséget hozna ki a 2 kártya között.
De mint többször írtam, aki NEM full grafikával tesztel ilyen kártyákat, annak a véleményére és a "méréseire" sem adok.
Asbee: Milyen "relative performance"? Hagyj már a hülyeséggel, semmilyen beállítást nem tudni a semmire nem jó grafikonodból. Egyébként meg 94% a 980, 82% a 970 még ezen is (relatív 14%, amiből nyilvánvaló, hogy nem maxon futottak a tesztek
),, szóval nem is tudom, mit akarsz bizonyítani. Nem is GPUBoss-t linkeltem az előbb, hanem valóban fullos C3-at.
KAMELOT: És akkor mi van, ha a 980-at is tudod húzni? Olcsóbb lesz?
És gyakorlatban mit látsz a +50.000Ft-os +10-13% teljesítményből? Lószart sem.
dergander: Hát, legalább valaki érti, miről beszéltem. Nekem olyan +13-16% van a 970-emben, és az új driver óta semmiféle szaggatást nem láttam, DL és még TX4-es FC4 is 3200-3400MB RAM-használattal fut, pedig 2 driverrel ezelőtt FC4-et TX2-vel is el lehetett felejteni.
Scholes9: Sehol nem láttam 20% különbséget.
Éppen azért linkeltem egyébként olyan tesztet, amelyben low beállítások is vannak, hogy aki nem vak, láthassa a különbség változását grafikai összetettség függvényében.
proci985: Eddig azt olvastam, hogy surroundban 980 sem ér sokat, ami tesztet láttam, ott is low beállításokkal kellett futtatni mindent. Úgy meg 970 is ok. Nem full HD-zek, 2560x1080-ban tolom. Surroundba legfeljebb majd az új Titan lesz jó, mindegyik monitorra jut 4GB RAM.
glspeter1: Sok boltban felmegy a kinézett áru ára, főleg, ha mondjuk bejelölöd figyelésre. Én is belefutottam az említett cégnél, akkor is az volt a magyarázat, hogy nő a kereslet, pedig éppen akkor derült ki a RAM-hiba, amiről minden mezei user azt hitte, hogy használhatatlan a kari, és nem rendeltek.
blu79: Nem szabad elfelejteni, hogy a "stratégiai partnerek" kedvéért folyamatosan rohasztják a Ft-ot, és minden Ft-nyi Ft gyengülés legalább 5x annyi áremelésre jó az üzletekben.
-
MPowerPH
félisten
válasz
TTomax #18365 üzenetére
En arra irtam, hogy nem 4Gb memoria lesz rajta, hanem 8Gb. Eleg nagy ongol lenne rarakni a 4Gb-t ilyen savszel mellett. FHD-n kivul mar minden hataron lenne a 4Gb-vel. FHD-n pedig maximum extrem magas MSAA-val tudom elkepzelni, hogy valamelyik kifut a rambol. De hirtelen nem tudnek peldat mondani ra.
-
dergander
addikt
válasz
TTomax #18362 üzenetére
A 390x kapásból 8Giga Vrammal startol majd,mondjuk értelme lesz később de mire oda érnénk jön egy jobb kártya
Az AMD pedig nem valami nyerő márcsak ha azt nézzük hogy milyen hőtermelése lesz,a 380x is 300 lesz alaphangon,erre rájön az OC kiadás és máris 350w. Az nvidia azért előnybe tecnológiailag,sokkal kevesebbet fogyasztanak emelett jó a teljesítmény. Az AMD ezen a ponton vérzik,de nem is izgatja őket,amit sajnálok.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #17715 üzenetére
Értő olvasás, mond ez neked valamit?
És hagyjuk a személyeskedést.(#17716) Habugi: Pedig ennyi volt az annyi. Nem véletlen toltam csak High-on DX11-ben, míg nem lett jó a Mantle. (Ugye, az i5+win7 "bug", hogy be-beszaggatott durván.)
(#17717) daveoff: Értő olvasást javaslom neked is. CPU-limitnél édesmindegy, milyen Mhz-en megy a 290. Azt pedig írtam is, hogy sanszosan ezért volt némileg kevesebb FPS-em Mantle alatt, mert 1000Mhz-es 290X helyett 900-as 290-em volt "csak".
(#17718) mate3553: Nehéz úgy, ha egyből belém van kötve, el sincs olvasva, amit írok...
(#17730) Abu85: Gondolom, csak kiragadta a képeket.
(#17735) katt777: A "bughegyek" erős túlzás a BF4 Mantle-re, semmi gondot nem okozott, miután a win7-es laggolós nyűgjét javították, teljesen stabil volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #17703 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy a "repi" név a Frostbite Team vezető programozóját, a Frostbite motor atyját, és az EA/DICE technikai részlegének vezető fejlesztőjét jelenti. Nincs olyan ember a világon, aki nála jobban ismeri, hogy a Battlefield 4 milyen korlátokban szenved DX11 alatt. Szóval amit ő mond azzal nehéz vitába szállni, mert ő tervezte a rendszert, ismeri minden porcikáját és tudja, hogy hol szalad limitációkba. Ezeket be is tudja mutatni.
Másrészt az előadása nem marketinganyag, mivel a GDC-n volt előadva, számos iparági programozónak. Ők nem marketingért váltanak jegyet egy ilyen rendezvényre, hanem a tények ismeretéért, és a limitációk lehetséges megkerüléséért.
Szóval a linkelt diasornak nem az a célja, hogy a DX11-ben vakon bízó felhasználókat meggyőzze, hanem, hogy megmutassa más fejlesztőknek, hogy a DX11 temérdek limitációján hogyan tudnak felülkerekedni. Ezért mutatja be, hogy mit csinál másképp. Ezt nem kötelező követnie más programozónak, de szerinte így lehet a legtöbbet kihozni a PC-kből. Mivel más jóval kevesebb tapasztalattal rendelkezik ezen a terepen, mint ő, így teljesen normális, hogy hisznek neki, hiszen sokat kutatta ezt az irányt. Aztán ha másnak is lesz majd benne két év kutatása, akkor majd alkothat véleményt.(#17708) Habugi: Dehogy rondább a Hardline. Szebb, mint a BF4, csak nem a 32 bites állománnyal kell majd futtatni. Hatékonyabb is a motor, mint a BF4 alatt dolgozó rendszer, bár nyilván ennek a sebességnek egy részét el fogja vinni a jobb grafika.
Az persze tény, hogy a 32 bites Hardline rosszabb minőségű, mint a 64 bites BF4. Csak ki fogja 32 biten futtatni? -
törölt tag
válasz
TTomax #17662 üzenetére
Hát most engem így nem győzött meg, de legyen igazad.
Ez a venti kikapcs mindegyiknél megy vagy kártya függő?
Nekem gigabyte windforce 3-am van.
(#17663) players111
Komoly?
Nem tudom. Ultrán megy, 1920*1080ban, volt amikor 100 volt az fps.
De a cs:go lepett meg a legjobban. Azt hittem majd 299-nél kiadak az fps mutató. Mert ugye a gyári fps lock 300 a csben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TTomax #17348 üzenetére
ja nem tudok szamolni
3way szvsz felejtos, legen nehezen hutheto, harom kartyat ertelmesen levizezni meg macera.
ÁdiBá: ok csak jot akartak hogy 4 gb memoria kerult a kartyara harom helyett, szoval ott van a negy giga, csak az utolso fel giga az egy gigabol lassabb.
probalja spinelni a featuret es egyebkent normalis lenne a tuzoltas hangvetele...
... ha europaban nem ulnenek hetekig a visszakuldott kartyakon hetekig
.
szerk: np
.
komment: az utolso fel giganal az is kb gyorsabb lett volna nalam, ha a kartya a rendszermemoriat hasznalna. ami dx11 alatt par megfigyeles alapjan igy is tortent.
Vistaboy: en is 3-4 evre terveztem a 970 (sli)vel. ket generaciot ki kellett volna birnia ugy, hogy a harmadiknal nem day0an megyek uj hardverert. ez az elso 300+usds gpum egyebkent (bar az elozo paros kb osszesen ebben az arban ltt veve).
1080pben nem talatam ra peldat, hogy problema lett volna a memkezelesbol, a jovot meg nem ismerem. kifogyhat a memoria ugy hogy eleg a gpu? persze, ilyenre viszont lattam peldat. ha tudtam volna nem veszek 970et, de ez az en felhasznalasom es a topikban jellemzoen elegedettek az emberek.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #16904 üzenetére
Akárhova beletekerek, borzalmasan döcögős az egész, nem egyenletes. Arra céloztam, ez így nem jó mérés, mivel neked nézőnek nem jön át, van-e valami gond. Olyan, mintha mindegyik kártyával gond lenne, függetlenül a VRAM használatától. Másfelől a shadowplay se biztos, hogy a legjobb erre. Külső kamera, a monitorral szinkronizált felvételi képkockaszámmal talán elmenne, de a legjobb egy korrekt frametime mérés lenne.
Ez így csak félrevezetésnek jó. -
Montesantos
senior tag
válasz
TTomax #16786 üzenetére
Mindent összevetve nem bántam meg a cserét lett egy halkabb-hűvösebb- jobb driver támogatással lévő kártyám, élvezhetőbb szebb képpel megáldott monitorral.
Az is biztos hogy jelenleg egy 2k-4k monitort a ma kapható vga-k nem képesek kihajtani a szűrők visszavétele nélkül. Nem 100+ fps-re gondolok hanem stabil 60-ra.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest