Hirdetés
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Yettel topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Hát ez nem semmi... Nálam is hasonlón teljesített húzva a GTX780Ti bár nekem az 1280-1260 hoz már feszt is kellett adagolnom. Milyen gpu tempre gondolsz?
Amit látsz asztal az már nem él. Az a régi GTX780Ti (Sli)-nek az asztala volt.
Csak a kapott, mért eredményt illesztettem be oda amit a régi rendszerrel elértem. -
TTomax
félisten
Most nézem ,még a gpu temp is a képen van,pipáld csak azt be,egyszer ugrott fel 71Cfokra...
(#3099) ÁdiBá
Hát ez azért csak az egyik legjobb Ti,azért a 980ból még nem jöttek ki a legjobbak...700fontos kártya,és már kapni sem nagyon lehet,szóval ezt nekem sajnos nem éri meg lecserélnem,biztosan nem fogok ráfizetni 70-80K-t egy 980ra,persze ha egy sima 780am lenne,vagy egy 290em akkor más lenne a helyzet,de szerintem sem a 290X-et sem a Ti-t nem éri meg lecserélni,mert akkorát zuhantak az árak.Nincs is ezzel semmi baj,hiszen sok embernek inkább gyengébb kártyája volt eddig,most pedig megkaphatnak egy jó erős 780 teljesítményt az eredeti 780 ár töredékéért,és ezt a kört most az nVnek lehet megköszönni... -
h1mpi
félisten
Bohócot nem én csinálok magamból

Persze kapcsold ki és akkor 0W-ot fogyaszt és az AMD lesz a ultramegabrutáljövő kártya...
Na mielőtt összeveszünk ezen lépjünk egy chaptert, mert nem ez a célom...
Amúgy a 980 kiemelem, hogy csak a 4 GB miatt jöhet szóba. Ha nem kellene a 780Ti sokkal jobban megéri. -
#Morcosmedve
veterán
Köszi a kedves szavakat az OC-val kapcsolatban, illetve, már nem tudom ki kérdezte, de itt van:
GTX 970 G1 ASIC:
Más: G1-en experience-ből kikapcsolható a led, meg variálható, de mivel kivül van a LED csatlakozója akár az is simán lehúzható, 970/980-ra is igaz.
Elég brutálul halk, 780 Classy OC-hoz és a ref Ti-m hez képest 8-10 min FPS-t hozott FarCry3-ban, 2-es élsimítás és minden maxon (110-es látótáv), valamint Grid Autosportban 10-12 min FPS.
Erre még jönnej majd a driver update-ek, jó kis kártya!

Lehet itt veszekedni, hogy nem 780/Ti utódja (pláne logikátlan clock to clock-okkal tesztelni), akkor is jól sikerült és minimum hozza az előző számsor eredményeit, de leginkább túlszárnyallja, az OC-ról nem is beszélve...+1GB VRAM
-
ÁdiBá
veterán
Bár, ezt a feszültséget témát sose értettem az újabb kártyáknál, hogy most hogy van.
1,188V a gyári érték ami modosítottam 1,21V-ra.
De egyszer ennyit ad neki egyszer annyit, elég nagy a kilengése ahogy az órajelnek is.
Egyik játék alatt 1505Mhz boost, másik játék alatt 1515 ugyan azzal az értékekkel és még a feszültségen is változtat a kártya.
Valamikor 1,17V aztán gondol egyet 1,21V.
Jó öreg régi tuningokat ellehet felejteni itt is.
Beállítom 1500MHZ-re ott marad és kész, nah itt sincs már ilyen.
Ma volt olyan hogy 1460Mhz ment csak, pedig nem volt meleg a GPU 80 fok alatt volt.
Nem igazán látom át még, hogy miért ilyen...(#3095) TTomax Mennyin ment a KingPin?
-
ÁdiBá
veterán
Melyik kártyával hogyan?
Van választék.
R9 290X DCU2 OC?
GTX780Ti ref avagy OC?
GTX780Ti Sli alap avagy OC?
GTx980 alap vagy OC ?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#3081) zack Az 1500MHz +0,020V adtam, nem azért mert kellett, nem kérte, hanem hogy ne legyen gond tutira.
Szerintem még gyári feszültséggel is viszi az 1500Mhz-et.
Szerinted miért marad 75 fokos a gpu? -
ÁdiBá
veterán
Rossz képet töltöttem fel sorry.

OC GTX 780 Ti rendesen megtáltosodott már annak idején is. De sajnos nem 100% ban ugyan az a program mert javításokon átesett. Így a GTX980 az új 1,3 futott.(#3087) TTomax 17449 pontot kaptam 1080p felbontásban húzott GTX780Ti ref kártyával.
Majd nem ugyan annyit mint amit te kaptál. -
brumi1024
veterán
Igen, de a jobb húzhatóság is többek közt az alacsonyabb fogyasztás következménye. Alacsonyabb fogyasztás -> alacsonyabb disszipált teljesítmény -> alacsonyabb üzemi hőmérséklet, ha pedig ezt megfejeled egy korrekt tápellátó áramkörrel és változtatható power limittel több headroomot kapsz az órajelemeléshez. Az átlagosabb 290-ek ebben nem voltak jók, nagyon határon volt a fogyasztásuk és a hozzájuk méretezett hűtés.
A sz.rozást idézőjelben gondoltam.
-
Asbee
veterán
Kis külföldi user beszámoló gainward ref 970-ről. Kicsi nyák, valamilyen nv referencia borda, műanyag burkolat. [link] Szerintem 970-re egyáltalán nem lesz olyan ref hűtés mint az elődökön és 980-on lévő szürke nv dizájnos.
-
ÁdiBá
veterán
GTX980 1050 Mhz GPU Catzilla 1440p 7711
GTX780Ti 1080MHz GPU Catzilla 1440p 7821
780Ti vs 980
Fizikai pont számot nem másolom be, mert szerintem lényegtelen, viszont összpontszámot tekintve többet kapott a 780Ti.
GPU mért értékek. Bal oldali a GTX780 Ti, jobb oldali pedig a GTX980.
FurTest GPU 557 / 590 / 980Win
FuildTest GPU 487 / 556 / 980Win
Raymarch Test GPU 218 / 181 780Ti Win1050Mhz ig ment a GTX980 teljesen levettem az órajelét ameddig engedte.
Így is elverte GPU pontszámokban az esetek többségében a GTX780Ti.
Lehet hogy rosszul mértem le. De már fiúk, tovább nem tudom lecsökkenteni a GTX980 órajeleit.
Ennyit a Clock To Clock verzióról. -
TTomax
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Amúgy nálad a pont,ezt sokkal kulturáltabban is meg lehetne vitatni össze lehetne vetni clk2clk,meg fogyasztás stb szempontból is.Egyébként emlékszik még valaki a 680ra??Amikor az jött???Bizony az 30%-ot vert az 580-ra,tette ezt kisebb fogyasztással,halkabban.Azért most ez a 780Ti-vel nem jött össze...az okai is világosak,ennek a kártyának nem 28nm-en kellett volna jönnie,és akkor bizony lehetett volna egy nagyobb dieal egy komolyabb gpu is...
Amúgy ha valaki átjön oda én szívesen tesztelek,szerintem itt PH!-n az egyik legjobb Ti-m van... Zack 290X-se egy rossz darab,no meg Ádibá is az egyik legjobb 980at hozhatná...
Ha kell még TS-t is szerzek 
-
brumi1024
veterán
Ez mind jó, de egy architektúra jósága nem csak a teljesítménytől függ, sőt. Ha egy olcsóbban gyártható, magasabb órajelen is kevesebbet fogyasztó architektúra hasonlóan/kicsit jobban teljesít, akkor az innováció. Még egyszer mondom, a könnyebb autót sem cementeszsákokkal teszteljük, mert azonos tömegen már jobban kedveznek a körülmények az eredetileg nehezebbnek.
A 970/980-as topikosra pedig igen, ez az a topik, így nem értem miért kell bizonygatni, hogy milyen sz.rok ezek az új kártyák. Nekem tetszenek, én R9 290-ről váltok, mert bizonyos határok között számít a fogyasztás, ennyi.
-
zack
nagyúr
válasz
gainwardgs
üzenetére
Köszöntem.
Bár a clock2clock-ot a 780Ti vs 980-ra értettem elsősorban, mert itt lett fikázva a 780Ti és hogy a 384bit-es memóriabusza mennyire nem ér semmit. -
Erdei88
veterán
Miért nem teszel be Te is 1-2 tesztet az AMD vs. NVIDIA topikba? Én szívesen látnék 290/290X-et max stabil OC-s eredményeket is
-
gainwardgs
veterán
Tessék clock to clock összevetés
R290/1050Mhz
Gtx970/1050Mhz
Ezek a kártyák a 680/670 utódai azokhoz képest pedig igen jól mennek, de kb itt mindenki a csodát várja hogy majd 780ti/290X alázás lesz, az a tény hogy ezeket a kártyákat is néhol beérik az csak külön dicséret az NV-nek.
De gondolom itt mindenki az fps figyelőre ráfeszűlve játszik.....Ami nem játszható a 780Ti/290-el az nem lesz a 980-al se.
De az fix hogyha a 980ti-be is tovább tudják ültetni ezt a teljesítmény/Watt mutatót akkor igen bika lesz, szerintem egy 40%-ot tuti ráver majd a 780Ti/290X kombóra, aztán akkor majd lehet pislogni. -
HSM
félisten
Ne csinálj magadból bohócot.
Húzva kazán a 290, ugyanakkor kicsit alulfeszelve, 850Mhz-en pl. 50W-al kevesebbel beéri, miközben nem sokkal lassabb, az már a 970 szintje, igaz, némileg lassabban. De gyári alapfeszen sem vészes, amit fogyaszt, akár tuningolva.Amit Zack ír, az is teljesen jogos, egy gyenge, kifejezetten antituning, ráadásul elégtelenül hűtött 290X van "OC"-ként leírva, míg a 980 egy jobban sikerült, tuningos példány, minőségi, referencia kiadában. Nem egészen fair összehasonlítás.
(#3071) ÁdiBá: A referencia 290-nek erősebb lett volna a hűtése a rosszul szellőző házadban, csak nyilván hangosabban...
-
zack
nagyúr
válasz
brumi1024
üzenetére
Hülyeségeket beszélsz ám.

Nem tudok így vitatkozni "mester". Szerinted hogy derül ki hogy melyik mennyire jó architektúrálisan ha nem clock2clock? Ne beszélj már zöldségeket.
Ja bocs. Persze hogy nincs értelme hasonlítgatni clock2clock, meg a ref-et hasonlítgatni csúcs hűtős 290X-hez...El is felejtettem, hogy a 970/980 topik. itt semminek sincs értelme, amiben nem tündököl a 980.
Csak hogy ez egy szakmai topik, és aki benéz, nem azt látja, ami a valóság, és félre van vezetve.
Egyébként hogy jön ide az egyedi hűtés? A Vapor-X-et nem azért említettem mert hű de hideg, hanem mert megy 1170/5800-at, tehát ÁdiBá közlése szerint ez is "290X OC".
De jó pár nem "csúcs hűtős" tudja a hasonló órajeleket. -
ÁdiBá
veterán
Nyilván, mert ahhoz hogy az 1500 Mhz GTx980 beérjék a fiúk amit egy referencia csinál, Lighting kártya szükséges vízzel.
Most néztem meg, direkt rá kerestem a neten.
Még a Lighting is kevés ha nem víz van rajta... Ne vicceljetek már.
Fiúk, én belinkeltem a GTX780Ti kártyát is hogy ment nálam tuningban, abból is három darab volt nálam, mind a három ment tuningban elég jól, majd R9 290X is volt, az első, szar volt, most megint nvidia van.
Most erre mit mondjak? -
brumi1024
veterán
Clock to clock két különböző architektúrát összehasonlítani nincs értelme, főleg úgy nem, hogy az egyiknek pont az az előnye, hogy jól tuningolható, mert keveset eszik és kevésbé melegszik. Annak pedig főleg nincs, hogy egy referenciát hasonlítsunk egy csúcs egyedi hűtéses modellhez.
Autós példa: nehogymár cementeszsákokkal a csomagtartóban hasonlítsunk két autót, csak mert az egyik könnyebb.
-
zack
nagyúr
Akkor még egyszer. Látom nem jött át. Közöld az órajeleket.
Nem volt világos a lényeg?Te a 780Ti-t fikáztad technológiailag, és hogy a 256bit-tel pics@n rúgja a 980 a 384bit-es 780Ti-t. Ez csak úgy derül ki, ha clock2clock vannak összehasonlítva. Ott derül ki mit tud a két chip.
De ezt tényleg le kell írnom 2x, és még ezt próbálod megmagyarázni? Pfff..Írd azt, hogy az a célod, hogy minél jobb színben tüntesd fel a 980-at, és hogy mennyire über brutál a kártya, a többihez képest, és akkor be is fejeztem.
Vagy akkor toljunk összehasonlítót, de a Vapor-t is csak "290X OC"-ként jelöld a 980 mellett.

"De nekem csak egy DCU2 OC volt."
Oké, én tudom. De más aki olvassa tudja mennyire anti tuningos volt és 1080-at se ment stabilan amit te "290X OC"-nek jeölsz?

-
ÁdiBá
veterán
Ne haragudj, de miért hasonlítsak össze két grafikus kártyát Clock To CLock verzióba mikor mind a két termék referencia nvidia grafikus kártya volt.
Értelme egyenlő a nullával, már ne haragudj, főleg hogy még a termékek felépítése is teljesen más.
Jó hogy nem azt mondod, butítsam le a GTX980 mert így túl sok a mhz. Vicc?
Mellesleg nem az én hibám hogy az ASUS R9 290X ennyit ment tuningban, vicc az a kártya, főleg hogy milyen hőt termel mellé.
Én még szerintem a Radeonnak adtam előnyt hogy nem referenciát használtam a tesztben hanem DCU2 OC.
De most, hogy nem tudtam addig húzni mint egy GTX780Ti arról kétlem hogy én tehetek.
Tudtam volna olyan programot is választani ahol még ennyi esélye se lenne a szegény AMD-nek, fordítva kétlem hogy tudsz ilyet mondani...
Ha csak maszkolásra mentem volna rá, vagy az igazságok elferdítésében.
Ha egy MSI lighting kártyám lett volna akkor nyilván ahhoz mértem volna...
De nekem csak egy DCU2 OC volt. -
Zsmester89
őstag
Online találat:
Original GTX 980 - Core Clock: 1126 MHz - Boost Clock: 1216 MHz - Memory Clock: 7000 MHz
This sample - Core Clock: 1228 MHz - Boost Clock: 1329 MHz - Memory Clock: 7000 MHz
Overclocked - Core Clock 1383 MHz - Boost Clock: ~1547 MHz - Memory Clock: 8002 MHz
With AfterBurner we applied:
•Temp Target 80 Degrees C
•CPU clock +155 MHz
•Power limiter 122%
•Mem clock +500 MHz
•Volatge + 87Mv
•FAN RPM default -
zack
nagyúr
Kicsit pontosabban közöld az eredményeket. Feltéve ha az Asus 290X-et nevezed OC-nak. Mert az minden volt, csak nem tuningolható.
980-at is OC-nak hívod, de annak ugye nincs baj a tuning képességeivel.
Közöld mind a kettőnek a pontos órajeleit, mert ez így nem fair. Valaki benéz és azt látja, júj mennyivel jobban megy a 980, holott a DC2-nek az 1070Mhz ment feszelve stabilan. Azért egy Lightning/Vapor-X eredményt biztos nem úgy közölnél, hogy "290X OC", hanem sorokon keresztül ecsetelnéd, hogy ez nem sima 290X, hanem az über brutál modellek a szériából, és nem ez az átlag.
Nincs baj az összehasonlításokkal, csak így kissé ferdítés, és maszatolás, órajelek nem közlése végett.A 780Ti-t pedig Clock to Clock hasonlítsd össze, és majd úgy kiderül mennyire erős a 980. Ne 1500Mhz környékén hasonlítgasd, és fikázd a 780Ti teljesítményét, és hogy mennyivel jobb a 980 a 256bit memóriabusszal. Ttomax-szal beszélj, és csináljatok clock to clock közeli eredményeket.
Félreértés ne essék, nincs bajom azzal hogy jó a 980, csak te közölsz legtöbbet összehasonlító eredményeket, te vagy az, aki fikázza a 780Ti-t, hogy köszönő viszonyban sincs a 980-al, és ez így nem más, mint erős ferdítés a szakmaiságot mellőzve.

-
Zsmester89
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Köszi! Már csak egy program kell, ami mindenkinek megfelel a teszt eredményessége szempontjából.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Zsmester89
üzenetére
-
Zsmester89
őstag
Ha megmondjátok, hol mit állítsak (úgy hogy a gépet ne vágjam haza) és milyen programmal teszteljem, akkor felhúzom a procit meg a videókarit is egy tuningra.
-
HSM
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Hehe nálam is pont így megy, ennyi fps-el a 290-en. Igaz, 4x-es msaa-val. Szoktam látni, hogy koppon megy a proci húzva is de hogy ennyire, az durva... Sajnos nálam a Mantle nem játszik, mivel bf4+win7+i5 együttálláskor laggos.

(#3050) h1mpi válasza: Csomó olyan dolog van, ami nem biztos, hogy feltűnő, de erőforrásigényes...
Szerinted a jövö a 900, szerintem meg az még messze van. Nekem nem túl bíztató jövőtállóság szempontjából egy energiatakarékosságra kigyúrt GPU. Ami szerintem a mai palettából jövőtálló, az a Hawaii a piros oldalról...
De ezt úgyis majd az idő dönti el, kinek jönnek be a számításai.
-
warcat
veterán
válasz
Zsmester89
üzenetére
Vétek tuning nélkül hagyni,mivel úgy egy megrángatott 970 elcsapja.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Zsmester89
üzenetére
Csak kiváncsi lennék mennyit megy nem tudsz nézni egy gyors tuningot +fesz nélkül

-
Zsmester89
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Mire fel tuningoltam volna?
Eddig aminek meg kellett volna fognia, az a Shadow of Mordor volt, ultra pakkal, vsyncel és minden más ultrával (full hd-ban használom tv-re kötve) de nem esett a minimum fps 40 alá sem.
-
regener
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
FullHD Ultra-n 120FPS környékén.
Medium-High vegyesre állítva 200 körül.Pont tegnap (aka ma hajnali 2kor) beszéltem Zerox92P-vel erről mert most szerzett be egy ASUS 970-et. Írj neki egy PM-et nyugodtan.
-
Alice90
aktív tag
válasz
yodamester10
üzenetére
60+
75-120 közt mozog.
-
regener
veterán
Egy csóka csinált egy koncepciós referencia-szerű ASUS ROG hűtést 980-ra (bár ő elnevezte 980 Titaniumnak), not bad:
Forrás: [link]
-
brumi1024
veterán
válasz
Zsmester89
üzenetére
A LED TV az csupán egy marketingb.romság, az is egy TN-Film/IPS/S-PVA/... LCD panel LED háttérvilágítással. Olyan, hogy LED panel nem létezik, maximum OLED, de azt még nem hiszem, hogy találtál kaphatót, nem luxusautó áron.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Zsmester89
üzenetére
Tuningban mennyit megy a 980 G1?
-
Zsmester89
őstag
Ha az ember képes rászánni közel 200e ft-ot videókártyára, akkor a legjobb választás most a 980, nekem ez számított.
Mint ahogy led-et vettem plazma helyett, hiába a szép fekete, de lejárt, az újítások már a másik oldalt támogatják, ezt a piac is észrevette és kifuttatják a lejárt terméket, még ha sokan is esküdnek rá.Benchmarkra vegyen az ember Titánt meg Titán Z-t

-
h1mpi
félisten
Vagy tényleg szar. Főleg az Ubisoft remek játékai ilyenek vagy a konzol portosok.
Ha egy FC3 vagy egy Grid csodásan megy, akkor ne magyarázta meg senki, hogy a másik játék fele FPS-t tud vagy mikrolaggol, amikor semmivel se szebb a grafikája. Van ahol programozók és van, ahol koklerek dolgoznak.Yodamester: lehet, hogy téged hidegen hagy, de akkor is az a legpontosabb összehasonlító program. A játékok egy részét tudjuk, h valamelyik gyártónak kedvezőbben írják meg.
Ezt el kell fogadni, utána persze jöhet a game teszt is. Nézd meg az összes teszter oldal 5-6 játékkal és 3D Markal tesztel. Pl. a Valley-vel szinte senki, nem véletlen. Minden nézőpont kérdése.
Ha valaki eldöntötte magában, hogy a 750Ti, 780Ti, 290/X elég, akkor be fogja bizonyítani magának itt a fórumon, hogy IGEN jó nekem az. Ha kinyitja a szemét, akkor látja, hogy a 9xx a jövő. -
ÁdiBá
veterán
Kicsit őszinte leszek, lehet hogy a kártya gyenge felépítés szempontjából a GTX780Ti - hez képest.
De eddig még nem találtam olyan játékot ahol alapórajelen ne lenne gyorsabb mint a volt Titanium.
Tehát lényegében a 384Bit/48Rop/2880Cuda sehol nem tudta még megmutatni azt az igazi erejét a 980 al szemben amire sokan számítanak.
Inkább végig kullog a GTX980 nyomában amit ezeket az értékeket gond nélkül hozza, valami vicc számláló egységekkel, és sávszélességgel, mintha csak oda szurkálna a GTX780Ti-nek, minek neked 350GB/s öcsi mikor 220 al megyek úgy...
Jól kivan találva az tuti. -
ÁdiBá
veterán
Én teljesen úgy érzem mint ha lenne egy GTX780Ti energia takarékos változatom alapórajelen.
Teljesen azokat az értékeket hozza 1440p-ben.
Nem sokkal gyorsabb.
Viszont halk, hűvös és nagyon jól tuningolható ennek fejében kapsz + 1 GB Vramot, így ugyan azon az áron árulták, árulják mint a GTX780Ti volt.
Valakinek számít a hő, a tuning, és az újabb funkciók, érdemes rá lecserélni.
De, ha mindenképpen a teljesítményt vesszük alapul akkor a GTX780Ti kihúzhatja magát.
Megnéztem a Sniper Elite V2 Benhmarkot, 1440p kimaxolva.
GTX980 Average FPS: 33.1
GTX980 OC Average FPS: 38.2
GTx780Ti Average FPS.: 32.3
GTx780Ti OC Avarage FPS.: 37.5 FPSVicces.
-
helkis
veterán
válasz
üzenetére
az is csak egy program, egy variáció az összes lehetőség közül..

én is tisztelgek a 970/980 előtt, jól összerakták nv-jék a cuccost, vitán felül áll, de ha valahol mégsem úgy teljesít ahogy elvárják tőle. (pl csaj az első pár randin), akkor nem a program szar.. ott valami más dolog van, ami mérhető, elemezhető, megmagyarázható, bizonyítható.. (csajoknál ezt sajna nem lehet megtenni
)
itt megtehető és tegyük is meg, vagy ne mondjuk olyat, aminek nincs alapja.. peace!
(#3043) players111 -

-
helkis
veterán
miden program más.. nyilván van amelyiknek kedvez egy adott felépítés és van amelyiknek nem.. illetve a kettő között bármi elképzelhető..
nem azt akarom mondani, hogy a korábbi széria a király, az új meg nem, hanem hogy mindenki ismerje el a videokártyájának a korlátait, nem kell túlpörögni, mint az első randin, amikor még ott a rózsaszín köd, ennyire egyszerű a dolog.. -
Milka 78
nagyúr
Urak!Ryse,hogy megy nálatok?970/980 OC,FHD,minden maxon,2x2 SS rajta,Blur/Vsync off?Első pálya csatajelenete érdekelne,úgy nagy általánosságban (min/átlag/max,fsp,dropp,beakadás,anomáliák,stb...).
Előre is köszönöm ha rá tudtok nézni
-
Erdei88
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Nem éri meg

-
Blaise
veterán
Az egyébként miért van, hogy a refhütős MSI 970 napok óta raktáron van és nem fogyott ki?

-
ÁdiBá
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Nyilván, CrySis3 tól kezdve nekem is megvan minden Metro LL,
De a BF4 egy kalap szar...
-
ÁdiBá
veterán
Valaki tudja esetleg, tudna tájékoztatást adni számomra hogy az Open Cl miért nincs kipipálva a GPU-Z programban?
0.7.9 Computing (nincs pipa)
0.9.7 mod OpenCL (nincs pipa)
Valamit nem telepítettem fel?(#3027) yodamester10 Nincs meg nekem a BF4, nem vonz egyáltalán, szerintem egy elég gané játék. De ez persze csak az én véleményem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ÁdiBá
veterán
3DMark SkyDiver Graphics Score
GTX980 OC.: 47837
Graphics test 1.: 218.24 FPS
Graphics test 2.: 218.63 FPSR9 290X OC.: 26153
Graphics test 1.: 170.57 FPS
Graphics test 2.: 185.86 FPS -
ÁdiBá
veterán
De miért van az, hogy Catzilla programban ahol mér minden a GPU-ban, külön tesztben.
Alapórajelen probléma nélkül elveri az egész mezőnyt?
Ott is több teszt fut le, és valahol 800 pontot mértem a GTX780Ti-vel itt a GTX980 1300 Pontot.
Mindenesetre érdekes, mert a játékok többsége brutális szinten megy az új GTX980-al.
Úgy hogy pont jó irányba fejlesztett az nvidia.
Tuning mellett olyat gyorsul a kártya hogy ez mellé te húzhatsz bármit...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
A tápcsatlakozók számának az égvilágon semmi köze a fogyasztáshoz.
A VRM hatékonysága számít, meg a gyári beállítások, azaz a fesz, esetleges OC.
Ha több csatlakozó van, annyi történik, hogy több vezetékre oszlik el a bemenő áramerősség.(#3019) helkis: Persze, a benchmark szar, mert nem fekszik neki...
Az új Rynse alatt sem domborítottak nagyot pl. a 780-hoz képest, főleg a 970 eléggé lemaradt.... [link] -
helkis
veterán
nincs ebben semmi meglepő, a progi pontoz, itt nem az órajeltöbblet a nyerő, hanem a nyers erő, (pl.: ahogy korábban mondtam az autós példát, tehát itt nem a fordulatszám, hanem a hengerűrtartalom számít)
Valley Benchmark is a new GPU stress-testing tool from the developers of the very popular and highly acclaimed Heaven Benchmark.
Features
-Extreme hardware stability testing
-Per-frame GPU temperature and clock monitoring
-Advanced visual technologies: dynamic sky, volumetric clouds, sun shafts, DOF, ambient occlusion
-Multi-Platform support for Windows, Linux and Mac OS X
-64 000 000 square meters of extremely detailed, seamless terrain
-Procedural object placement of vegetation and rocks
-The entire valley is free to be explored in interactive fly-by or hike-through modes
-User-controlled dynamic weather
-Support for stereo 3D and multi-monitor configurations"The 'Heaven' benchmark that uses the Unigine easily shows off the full potential of DirectX 11 graphics cards." - Nathan Kirsch, Editor-In-Chief of Legit Reviews
-Comprehensive use of hardware tessellation, with adjustable settings
-Dynamic sky with volumetric clouds and tweakable day-night cycle
-Real-time global illumination and screen-space ambient occlusionaz hogy kevésbé ítéli jónak a program számomra azt jelenti, hogy a fenti effektekből ezek a kártyák kevesebbet tudnak renderelni (vagy egy-egy effekt nem tetszik nekik), tehát a felépítésük nem olyan jók, mint azt képzelik egyesek, ill. itt is kiderül, hogy valójában ezek középkategbe szánt vga-kkal van dolgunk, csak az órajeltöbblettel (gyári+oc) behozták a korábbi flagship karikat..
ha a többi bench és játék is tömény gpu terhelő dx11-es cuccokból épülne fel, akkor igenis alul maradnának a 780-asokkal szemben a 970-esek.. így kerek a történet, szvsz nem a program szar..
-
Alice90
aktív tag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Hát nem tudom kimérte de azt elfelejtette irni hogy leugrik 30ra néha

-
Blaise
veterán
Giga G1 970 milyen áron volt legutóbb? A Strix sajnos nem fér be a házamba...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Zsmester89
üzenetére
Függőleges szinkronizáció? Nem hiszem. A gond vele hogy valamikor nagyon nagy vele az input lag a monitorok miatt....

-
Zsmester89
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Én 3 tesztben is 2. vagy 3. helyen láttam a strixet (sajnos), sőt talán a legjobban melegedő kártya lett mind közül. - csak gondoltam nézz utána még egyszer.
Shadow of Mordor Ultra pakkal:
Vsync:
Average: 60
Max fps: 90
Min fps: 46Vsync nélkül:
Average: 90
Max fps: 239
Min fps: 50A vsync számít valamit a megjelenítésnél? (játékban kell nekem?
) -
szasanyi
félisten
válasz
Faterkam
üzenetére
Naná!
Több tesztel is megnéztem, és összességében a Strix-et hozták ki a legjobb 970-esnek. Nagyon halk (konkrétan 50 fokig állnak a ventik, ami ugye 0 dB) és hatékony hűtés, 1 db 8PIN tápcsati amivel a legkevesebbet fogyasztja mind közül valamint csak egy oldalon, a hűtő alatt vannak RAMok MSI esetében konkrétan negatívumként értékelték a 8+6PIN csatit és a relatíve magas fogyasztást, ill. a hátoldalára került RAM modulokat. Giga is többet fogyaszt és batár nagy ami nem mindenkinek előnyös, és bár a hűtése nem rossz, hangosabb mint a Strix és a LOAD hőfok (ennek ellenére is) magasabb volt a tesztben, mint a Strix esetében.
Tehát azért szimpi nekem a Strix mert nem túl nagy és a legkisebb fogyasztású aminek köszönhetően a leghűvösebb, mindemellett a leghalkabb 970-es - sajnos drága, de a 111k a minimum árak között van, amin eddig meg lehetett venni. Már van infó a topikban arról, hogy érkezik több is a közeljövőben, de arról sajna nem tudott vagy nem akart senki infót megosztani, hogy árak terén várható-e változás. -
Faterkam
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Most már tudom, csak az volt a fura, hogy előtte olvasgattam, hogy nem lehet kapni. Felmentem az Iponra nézegettem a kártyákat, és látom nem csak az MSI ref. kártyája kapható, hanem Asus is. Elkezdtem nézegetni, olvasgatni, és mire frissítettem a lapot, ez is tűnt. Az alatt a 10 perc alatt. Már tudom miért

-
ÁdiBá
veterán
-
helkis
veterán
khömm.. vagy éppen hogy jobb teszter..

szvsz erősebb mint sok game-engine.. azoknál mindig benne van a pakliban, hogy gyengébb kártyákon is mennie kell, ezzel meg a legdurvábbakat is meg lehet izzasztani.. aztán a végén kiköpi, hogy melyik mennyit tudott számolni, a sok effektből.. -
h1mpi
félisten
válasz
Zsmester89
üzenetére
Valley nem jó teszter, mert kevesebb pontot ad, mint egy 780-ra, ami kicsit meg van oczva.
Szerencsés vagy, mert 0 custom vga van 980.
-
Zsmester89
őstag
Gondolom tuning során durván emelkedik a fogyasztás és a hőfok, amit így kordában tud tartani a kártya.

Nem tudom, hogy mennyinek kell lennie, ez a fullos teszt, élsimítás nélkül 5295 lett a pontszám, de azt nem mentettem el.
Amúgy a hőfok max 67C-ra ugrott fel, a hangszigetelt házamban és a ventivezérlés (2db 14cm házventi) standardon volt.
Lehet valami nincs jól felrakva, stb...
nem vagyok (még) nagy tuning mókus, benchmarkozós 
h1mpi:
IP ON
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Tesla topik
- World of Warships
- Xbox tulajok OFF topicja
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Húzva kazán a 290, ugyanakkor kicsit alulfeszelve, 850Mhz-en pl. 50W-al kevesebbel beéri, miközben nem sokkal lassabb, az már a 970 szintje, igaz, némileg lassabban. De gyári alapfeszen sem vészes, amit fogyaszt, akár tuningolva.

Mire fel tuningoltam volna?