- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacko0123
tag
válasz
Thunderzolee #9055 üzenetére
Köszi.
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9078 üzenetére
A géphez még nem jutottam hozzá,de ezt találtam:
http://www.techsupportforum.com/forums/f108/cpu-upgrading-compatibility-issues-515132.htmlValóban működhet?
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9078 üzenetére
Köszi,utánanézek holnap..
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #9064 üzenetére
Ezt a mondatot: "Ezt a kört már ezerszer megfutottuk különféle fórumtopikokban." nem feltétlenül úgy értettem, hogy veled, de úgy rémlik, itt is volt amúgy már róla szó.
-
batman.
senior tag
válasz
Thunderzolee #9063 üzenetére
Köszi, akkor megpróbálkozom vele.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #9058 üzenetére
Nem. Ezt a kört már ezerszer megfutottuk különféle fórumtopikokban.
64 bites OS-szel és CPU-val is csak ennyit látna ez a chipset, mert ennyit tud megcímezni (nem a CPU sara, hanem a chipset-é, ennyi). Nem igazán izgat, hogy az Intel mit állít hivatalos dokumentációban, mert nem igaz; tele van az internet "a hivatalos doksi szerint 4 GB-ot kellene látnia az ilyen chipset-es notimnak, miért csak 3,2-t lát 64 bites oprendszerrel"-jellegű panaszokkal. Egy példa, de rengeteg van.
De amúgy a Wiki-n is nézd meg, különös tekintettel a csillaggal odabiggyesztett kiegészítésre...
Hidd el, tapasztalatból mondom, jelen pillanatban "csak" három ilyen chipset-es noti van itthon (ebből kettő az enyém -> ld. adatlap, egy pedig családtagé).
-
Impressa
őstag
válasz
Basszus, én vmiért a 940GML chipsetre emlékeztem ennél a gépnél.
Igen, a 945-ös valóban 4 GB RAM-ot is képesek kezelni, azaz felismerni.
-
Tim82
félisten
válasz
Abból a 4 GB RAM-ból inkább csak ~ 3,2 GB-ot lát a 945GM, nem érdemes 2*2 GB-os felosztásban gondolkodni, a 2 GB + 1 GB felosztás bőven megteszi.
-
modern
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9049 üzenetére
kár, de azért köszönöm
-
barisj
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9033 üzenetére
Azt hittem.azért kérdezet,mert értesz hozzá
A szétszereléssel nincs baj,nem ragadnak a gombok,csak egyszerűen nincs jel. 6-7gomb nem reagál,de a többi igen. Az lenne a kérdésem,hogy javíttatható-e ez a jelenség.
-
steeel35
tag
válasz
Thunderzolee #9030 üzenetére
Később jöttem rá én is, hogy a Samsung nem igazán okos döntés.
Nem a te hibádból vettem szóval nem szeretném "rádsózni".
Tehát aki szeretne egy Intel Core i3 2330M procit, az küldjön pü-t!
-
steeel35
tag
válasz
Thunderzolee #9025 üzenetére
Ezt írja. AIDA-val is nézegettem az alaplapot, de ott nem találtam hm65-re utaló írást.
Így érdemes lenne megpróbálkozni a BIOS frissítéssel?
-
barisj
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9026 üzenetére
Köszi szépen!
Az előző tulaj (öcsém) beleöntötte a málnaszörpöt
és kb 6-7 gombot nem érzékel. Ezt lehet javíttatni,vagy mindenképp cserélni kell?
-
bbalazs_
csendes tag
válasz
Thunderzolee #9020 üzenetére
Neked is koszonom a valaszt. Kiderult, hogy a csalad egyik gepeben kompatibilis van, igy holnap felboncolom.
-
steeel35
tag
válasz
Thunderzolee #8951 üzenetére
Ma beszereltem egy i3 2330m procit a laptopomba de nem működik. Nem harmadik generációs kell a laptopomba? Üdv.
-
plakk
csendes tag
válasz
Thunderzolee #9008 üzenetére
köszi szépen
-
barisj
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9009 üzenetére
Még nem álltam neki a szétszerelésnek. Előbb megkéne győződnöm,hogy jó lesz-e. Videók alapján jónak tűnik.
-
imi68
tag
válasz
Thunderzolee #8985 üzenetére
Szia.
AIDA szerint :Alaplap
CPU típusa Mobile Unknown, 1500 MHz (7 x 214)
Alaplap neve Ismeretlen
Alaplapi lapkakészlet Ismeretlen
Rendszer memória 1015 MB
BIOS típusa AMI (09/18/08)CPU tulajdonságai
CPU típusa Mobile Unknown, 1500 MHz (7 x 214)
Eredeti órajel 1500 MHz
L1 kód gyorsítótár 32 KB
L1 adat gyorsítótár 32 KB
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)Multi CPU
Alaplap azonosítója MSI_NB Crestline
CPU #0 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5250 @ 1.50GHz, 1496 MHz
CPU #1 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5250 @ 1.50GHz, 1496 MHzMegjelenítés
Videokártya Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (256 MB)
Videokártya Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (256 MB)
Képernyő Általános PnP képernyő [NoDB]Akkor támogatja a 800FSB-t? És mekkora procit tudok bele rakni?
-
noby
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9003 üzenetére
értem akkor így fogok tenni max i5 az is elég szerintem talán majd találok olcsobban köszi a helyreigazítást
-
imi68
tag
válasz
Thunderzolee #8995 üzenetére
Megoldódott a BIOS frissités.
-
noby
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9000 üzenetére
köszönök mindent sokat segítettél már csak kell majd valakit taláni aki kicseréli de gondolom nem lehet nagy dolog
[link]ezt a procit néztem ilyesmi bele menne csak amit irtál a tpd 45w ez már sok nem értek hozzá ez mit jelent pontosan?ill néztem egy i3ast is gondolom kompatibilittás mniatt ezt javasolnád inkább.[link]tudom ezeket eladták sajnos de ilyesmit keressek igaz?
-
noby
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8998 üzenetére
köszönöm szépen esetleg egy 7200as fordulatú vinyoról ami gyorsabb tudnál adni egy linket melyiket érdemes.ill itt forumon ha van ajánlhatnál egy procit is köszönöm.
-
imi68
tag
válasz
Thunderzolee #8995 üzenetére
Megbrobálom ugy is.
-
imi68
tag
válasz
A BIOS-t hogy legjobb frissiteni? Én pendrive-ról probáltam ugy nem megy. El sem indul. Azt irja hogy nincs file.
Ez alapján próbáltam:
http://www.msi.com/files/pdf/How_to_make_a_bootable_flash_disk_and_to_flash_BIOS_f.pdf
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8984 üzenetére
Köszönöm szépen! Tisztelettel:Zs
-
vargas10
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8990 üzenetére
Win7 x64 van a gépen, a procit alaphelyzetben kb olyan 25-30%-ig hajtja, abban az esetben, ha egy chrome fut, a ram pedig 70% körül. amikor nem fut semmi olyan program amit én indítottam el a ram akkor is 50-60% között mozog. Én kérek elnézését a lag kifejezésemért, inkább akkor úgy fogalmazok, hogy akad, szaggat. Kezd elviselhetetlen lenni amiket művel, vírust nem találtam rajt, bár ettől még elképzelhető hogy van kis lakóm
-
vargas10
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8988 üzenetére
Legtöbbet a windows- szolgáltatások gazdafolyamata eszi (svchost.exe) , de ez többször is fut, amit nem értek hogy miért. Ha megnyitok egy böngészőt, akkor az is több folyamatként fut. Ccleaner megvolt, kikapcsoltam minden olyat ami szerintem "feleslegesen" indult. Megpróbálkozok egy reinstallal. Játékoknál nem hinném, hogy az internetkapcsolat lenne a probléma, mert nem szoktam multizni.
-
vargas10
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8977 üzenetére
Igazából, sok játéknál, laggolok, olyanoknál is aminek papíron mennie kellene. Meg valami eszméletesen be van lassúlva, meg agyba főbe zabálja a RAM-ot, nem tudom miért. Az ssd-n gondolkodtam én is már korábban, ezzel kapcsolatban érdeklődnék hogy mennyire érdemes ilyet használtan venni, akár innen az aprók közül?
-
imi68
tag
válasz
-
imi68
tag
válasz
Thunderzolee #8979 üzenetére
Köszi.
Itt vannak adatok.
Chipset
Northbridge Intel GL960Amugy BIOS-t hogy tudnék frissíteni? Mert néha a wifi-t kikapcsolja.Azt olvastam hogy BIOS frissitéssel jo lesz.
-
imi68
tag
válasz
Thunderzolee #8977 üzenetére
Sziasztok.
Lenne egy ilyen laptop MS-163C (VR601).
Ebben most ilyen processzor van: Core 2 Duo T5250 1,5Ghz 2MB L2 cache 667Mhz FSB 65nm
Milyenre tudnám cseréni és érdemes e bővíteni?
-
vargas10
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8972 üzenetére
Köszönöm a választ, pedig bíztam benne hogy használna neki, ebből az apropóból is szerettem volna még ramot is tenni bele. Akkor véleményed szerint ne költsek "feleslegesen"procira?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8974 üzenetére
Köszönöm a választ. így már nyugodtan fogom megvenni.
-
vargas10
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8970 üzenetére
Köszönöm a választ, még annyit szeretnék, hogy nem teljesen világos, számomra itt az i3 és i5 közti különbség, magok száma az ugyan annyi mindkettőnél, illetve a legtöbb adat ugyanaz, amit linkeltél nekem, [link] ezt néztem bele, kérlek nézd el nekem tudatlanságom. Illetve ha sikerülne szert tennem egy ilyen procira, akkor lenne érezhető javulás?
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8967 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Tisztelettel:Zs
-
steeel35
tag
válasz
Thunderzolee #8953 üzenetére
Esetleg tudnál ajánlani egyet?
-
steeel35
tag
válasz
Thunderzolee #8951 üzenetére
És igen, az általad linkelt felszereltséggel bír.
Szerk.: Ami még érdekelne, a hűtés mennyire lenne problémás a csere után?
-
Impressa
őstag
válasz
Thunderzolee #8946 üzenetére
Köszi a linket, már én is gondolkoztam, hogy kell még egy 1 TB-s lemez jó árasítva.
-
sebijani1982
senior tag
válasz
Thunderzolee #8941 üzenetére
Köszönöm!
Még egy kérdés:
A mostani processzor 65nm -es a kinézett procik viszont 45 nm-ek. Ez ugye a gyártási technológia. Biztos, hogy kompatibilis lesz? -
ducsidu
senior tag
válasz
Thunderzolee #8921 üzenetére
Igen, csak szerintem a 4 sem lesz teljesen kihasználva. Legalábbis a mostani felhasználás alapján nem hiszem
Többet majd inkább egy komolyabb gépbe -
ducsidu
senior tag
válasz
Thunderzolee #8919 üzenetére
Igen, azt írja.
Köszönöm a segítséget, így pontosan tudom már, hogy milyet kell keresnem!Azon még gondolkodom, hogy hol vásároljak, az apró is szóba jöhet.
6 GB-on is gondolkoztam, de mivel szerintem a 4 GB is elég lenne inkább olyat kerestem. Majd még ezt is eldöntöm azzal együtt, hogy hol veszem meg.Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Kenvelo7
tag
válasz
Thunderzolee #8907 üzenetére
Koszi szepen, asztalin tudom igy megy sanszos volt laptopon is de jobb kerdezni
-
Chappy
tag
válasz
Thunderzolee #8896 üzenetére
Heló!
Köszi a segítséget!
A memória elég - én sem hiszem el, de tényleg az. Egyébként 2x1 GB? ha egy lett volna azért került volna mellé még egy, de így visztont sokallom a bővítést (nem beszélve arról, hogy akkor kapásból az erőforrásigényesebb 64 bites oprendszer kellene).
AIDA64 ezt dobta:
Északi híd Intel Crestline-GML GL960
Támogatott FSB sebességek FSB533, FSB667, FSB800
Támogatott memóriatípusok DDR2-533, DDR2-667 SDRAM
Maximális memória mennyiség 2 GB
TDP 13.5 WViszont ark intel szerint csak 533 a támogatott fsb: [link]
Mondjuk ark intel szerint memóüria is csak 533-as a támogatott, holott a gépben 667-es van. De a CPU-Z szerint 533-as van a gépben. Egyébként ilyen van benne. 667-es
Szóval teljesen tanácstalan vagyok, hogy milyen fsb-jű proci mehet még bele :S
Üdv.
-
Revox66
tag
válasz
Thunderzolee #8877 üzenetére
Köszönöm a válaszod
-
Arenastag
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8872 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
A gyártó honlapján vannak BIOS frissítések, viszont nincs melléjük semmiféle leírás vagy txt. Van pl.:
BIOS 206
Update CPU
File Size 1,26 MBytesupdateés:
Description BIOS 208
Firmware change
File Size 1,26 MBytesupdateA második a későbbi, ez van a gépemen (én telepítettem). A kérdésem, hogy a későbbi 208-as frissítés tartalmazza azokat a módosításokat, amelyek a 206-osban vannak? A nevéből lehet arra következtetni, hogy esetleg microcódok vannak benne.
Van rá mód, hogy a cpu microkódját kiolvassam, és azt, hogy a BIOS mit támogat? Egyértelműbb lenne a helyzet.Erre a típusra sajnos nem találtam cpu-upgrade-el kapcsolatos infókat
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #8866 üzenetére
Rendben akkor megpróbálok szerezni mihamarabb, köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
-
Arenastag
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8867 üzenetére
Olvastam fórumokat, teszteket, ahol ugyanerről ugyanerre cseréltek, és egyrészt működött, másrészt a hűtéssel sem volt gond, mert az i5 2 szegmensben, ez i7 egy darab jóval nagyobb felületen érintkezik a hőcsővel.
Például Szipoly kolléga is hasonló cipőben járt, le is írta, hogy meg van vele elégedve:Nekem tegnap jött meg az I7-820qm, I5-420m-et vált le. Csak 1-2 mérésre volt időm, de azok alapján +76,2% teljesítmény
és még az 1066-os ram van benne.
Persze ő nem ASUS-ban, hanem Sonyban cserélt, lehet az ASUSnak van valami a lapjában, ami nem engedi.
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #8863 üzenetére
Még sosem jártam utána alaposabban de tényleg annyit számít a hdd sebessége mintha bővíteném hardware-es részen a notit?
-
bersekh
tag
válasz
Thunderzolee #8857 üzenetére
És ha a toshibához találnék olyan videókártyát ami egy újabb verziójú toshibából való azt felismerné??
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #8859 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ utánanézek mire hazajön bátyám lehet meglepem pár belevaló alkatrésszel Karácsonyra.
-
bersekh
tag
válasz
Thunderzolee #8834 üzenetére
Még annyi kérdésem lenne a laptoppal kapcsolatba hogy meddig bővíthetem a memóriáját? most 512 van benne de egyik oldalon azt írták hogy csak 1gigáig bővíthető. Akkor csak egy 512-est rakhatok még mellé vagy vehetek nagyobbat is?
Lenne még itt egy toshiba A300- 21C lapos is amihez az lenne a kérdés hogy mit lehet benne cserélni? procit vagy videókártyát lehet benne? Ha igen milyet és mekkorát? Előre is köszönöm.
-
Monyos
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8852 üzenetére
Pedig a youtube volt az első ahol kerestem.
Még annyi, hogy honnan lehetne megtudni, hogy a gépbe belemegy-e a 9,5 mm-es meghajtó vagy csak az alacsonyabb 7mm-es? Mert ahogy nézem ez az Asus a karcsúbb gépek közé tartozik.
De ezt úgy általánosságban is kérdezem, milyen laptopokra jellemző, hogy már csak a 7mm-es megy bele? -
AndrewTdi
addikt
válasz
Thunderzolee #8843 üzenetére
ok, köszi
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Thunderzolee #8843 üzenetére
P8400 beszerelve,köszi a linkeket
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8824 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
DonMaster
addikt
válasz
Thunderzolee #8816 üzenetére
szia igen pont ez az oka annak hoyg , meg kérdeztem mert van ahol a simát irják van ahol a másikat és mind kettö hivatalos, meg néztem az spd füllet , és simán ddr3-mat ir viszotn 1,35v-tal de belinkelem hátha többet tudsz belöle kivenni mint én
ez téynleg nagyon jo ár köszi , de még meg várom a képre a reakciodat , és ha jo akkor szerintem meg is veszem
-
DonMaster
addikt
válasz
Thunderzolee #8809 üzenetére
igen jelnleeg 4gb 1modul van benen bövithetö 16gb-ig , a kérdésem inkább azért votl mert meg zavartak avval hoyg van ddr3 meg van ddr3l és ha a sima nem l-s is jo nekem akkor simán találok , a tervem az hoyg a jelnelegi 4gb-os modul mellé egy 8gb-os modult behelyezek és legen 12gb ramom igaz nem dual chanel de most sem az : igy menne? mert 8gb -osat szeretnáék venni hoyg késöbiekben madj még egy 8gb os modul és akor 16gb ram az meg már dualban, igy menne szerinted jelnelgi 4gb 1600mhz mellé egy 8gb 1600mhz. vagy csak az egyik modul menne? valami üzeletet tudsz ajánlani? ujjat vennék midne féle képen csak nem igazán tudom hoyg hol érdemes laposba ramot venni,
-
BéHGT
senior tag
válasz
Thunderzolee #8803 üzenetére
Természetesen a mostani helyett mondta az i3-ra, hogy ég és föld lenne a kettő között a különbség, de ha többet szánok rá - nagysagrendileg egy tizessel - akkor az i5 még jobb választás. De persze igaz, egy integrált videokártya géphez felesleges, úgyhogy szerintem marad az egyik i3-as majd.
Köszönöm a segítséget! -
BéHGT
senior tag
válasz
Thunderzolee #8797 üzenetére
Köszi a segítséget!
És az i5-ös? Azt megérné nekem? Azt írták, ég és föld lenne a különbség sim dual core és az i3-asnál is. De az i5-ös azért jobb.2410M:25.000ft Pl ez? Új termék, 1 év garancia.... -
BéHGT
senior tag
válasz
Thunderzolee #8795 üzenetére
Köszi!
Kaptam ajánlatot is, itt a hardverapron találtam.Azt írja, hogy a gépembe 2. generációs Core i cpu-k mennek. Jelentsen ez bármit is...
i3-ból ez (-2310M) a legolcsóbb 15-ért, beszereli ingyenesen személyesen Pesten, 1 év gari van rá. Na meg küldött i5-ösöket is. az persze 25-től felfelé... -
BéHGT
senior tag
válasz
Thunderzolee #8793 üzenetére
Akkor annak utána nézek, csak a telefonról nem tölti be az oldalt. A cserébe esetleg tud valaki segíteni, Pesten élő emberke majd?
-
BéHGT
senior tag
válasz
Thunderzolee #8791 üzenetére
Köszi!
Kár, hogy nem találtam/találok sem B960-at, sem B970-et, sem B980-at... -
BéHGT
senior tag
válasz
Thunderzolee #8782 üzenetére
Elvileg mind a kettő DDR3, csak a régebbi 1066 Mhz, az újabb pedig 1333 Mhz. És mind a kettőben 320 GB merevlemez van. Szimpla használatra kell, semmi komoly. Csak hogy mégis melyiket tartsam meg.
A régebbi...
És ez az újabbA régebbi meg kiderült, az itthoni hálózatot nem szereti, de hogy miért??
-
Mercutio_
félisten
válasz
Thunderzolee #8755 üzenetére
Köszönöm a tippeket, egyelőre odáig próbálok eljutni, hogy legyen hozzá táp meg ram, aztán ha sikerül beröffenteni a rendszert haladok tovább
-
Oceanus
tag
válasz
Thunderzolee #8764 üzenetére
Magyarul ha jól értem mindeképp érdemes lenne megvárni a Kaveri platform érkezését meg az azzal jövő notikat ha már AMD vonalon szeretnék mozogni
-
válasz
Thunderzolee #8761 üzenetére
előnye és hátránya is van a 2 antennás kiépítésnek a notiban, például régebbi típusú, lomhább átvitelű g...stb szabványos 2 antennás helyére is mehet a gyorsabb n szabványos (300-as, akár 2t2r mimo képes) wifi modul, ami szintén 2 antennás, a hátrány viszont az, hogy a 3 antennás kiépítés esetén nem csak 2t2r adott, hanem attól jobb kapcsolatú 2t3r, 3t2r, netán 3t3r is, és ha azt az ellenoldal is tudja (router...stb) , akkor bizony látványos a különbség a kapcsolat minősége és a sebesség szempontjából is.
az intel 4965agn van elterjedve, mint 3 antennás modul, de az meg kompromisszumos, mert csak 5 gigahertz alatt 300-as, 2.4 gigahertz esetén csak 150-es, illetve "csak" 2t3r képes.
igaz, a routerek, ap-k...stb esetén is a 2 antennás kivitel a jellemzőbb, szóval nem feltétlenül nagy érvágás a 2 antennás és 2t2r 300-as notis wifi modul.
ja, szokták keresztezni a dolgot, tesznek be 2 antennával kiépített notiba 3 antennás modult, és az egyik csatit lehagyják, illetve fordítva is láttam már, működik is, de nem teljes funkcionalitással, szóval nem az igazi - pláne akkor szoktam szörnyűlködni, ha találomra hagyják le az egyik csatit vagy antennát, mert ugye az sem mindegy... -
aszti93
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8762 üzenetére
a bios egy rakás semmi. nagyából a dátumot és a boot-olást tudod beállítani. se a vga méretét nem tudom állítan, se a ventillátorét. de még azt se mutatja hogy mekkora fordulaton megy a venti és mekkora a cpu hőmérséklete.
-
válasz
Thunderzolee #8755 üzenetére
a legtöbb notis n szabványos 300-as wifi modul (router, ap...stb szintén) csak 2 antennás (2t2r képes), alig találtam 3 antennás kivitelben olyan notihoz, amiben valósan ki is építették a 3 antennát...
-
Oceanus
tag
válasz
Thunderzolee #8757 üzenetére
Köszi a linkeket de pont azért írtam ide mert látom hogy te prociban nagyon otthon vagy és engem most ez a rész érdekel hogy mi abból az igazság... Meg hogy lehet-e tuningolni a későbbiekben...
Mert egyik tesztnél ódákat zengenek róla másikban meg lehúzzák mint az állat...
-
aszti93
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8756 üzenetére
igen. a szétszedés előtt is ilyen volt. akkor nem érdemes rááldozni egy másik ventire? am. most éppen 3200on forog.
ja és még egy dolog. az everest ugye kiírja hogy cpu 47fok, cpu 1. mag 26fok, 2.mag 25 fok. ez mit jelent?
-
aszti93
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8749 üzenetére
Nemrég let ttakarítva. A gyári hűtőpasztát letisztítottam de csak szilikonos hűtőpaszta volt itthon. Viszont 2900as fordulat alá nem megy, mikor csak úgy van magában a gép, akkor sem.
Még a fentiekben taglalt RM csodamasinánról van szó
-
bopeti98
őstag
válasz
Thunderzolee #8744 üzenetére
Köszi!
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
Thunderzolee #8733 üzenetére
Szia! Köszi szépen a minden részletre kiterjedő választ. A fórumban írtam pár napja, hogy egy Acer Aspire 5310 laptopon (Celeron M530 1,73 GHz proci, 120 GB HDD, 1gb ddr2 667 Mhz samsung ram, GMA950 integrált vga) szeretnék procit cserélni és memóriát bővíteni, hogy rá tudjak telepíteni egy Win7 32 bit op. rendszert a jelenlegi helyett, és a kiválasztottam egy core 2 duo T5600 procit helyette. Megnéztem és ugyanahhoz a proci generációhoz (merom) tartozik, mint a cserélendő proci. Csak az alaplapi chipsetben nem vagyok biztos, mert az ismerőseimé a gép. Egyébként ezen a procin kívül még milyet érdemes választani? Bocs a hosszért és előre is köszi a segítséget
-
alienpapa
senior tag
válasz
Thunderzolee #8727 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Igazából még nincs ilyen gépem, most készülök venni és a fejleszthetőséget is figyelembe veszem.
Milyen chipset kell Ivy Bridge-hez? -
Kicsirics77
veterán
válasz
Thunderzolee #8713 üzenetére
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Thunderzolee #8708 üzenetére
szia.
hozzás irányítottak a kérdésemmel
adott egy asus f5sr noti jelenleg T5800 proci ketyeg benne,a kérdésem az lenne,hogy van-e lehetőség nagyobbra cserélni illetve ha bvan akkor mekkora amit még kezel,ha plussz infó kell akkor azt csak otthonról tudok majd adni mert melóhelyen vagyok.
válaszod előre is köszönöm -
aszti93
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8706 üzenetére
Ez is Asus gyártmány és ütés álló is. Ráadásul szétkapni is igen nehéz, a hűtőt már nem tudtam kiszedni. sőt az egésznek az alját sem. Sajna a hűtő egy kicsit hangos, ezért akartam volna szétkapni. Nem tudjátok véletlen hogy ki boncolgatta ezt az RM notis témát? És ebben a topicban volt? Hátha tudnak némi hasznos tanáccsal szolgálni. Mert van még egy pár rejtély számomra. ilyen pl. a bios is.
Az everest szerint egy Asus A3FRM alaplap van benne. Elképzelhető hogy annak a biosa jó erre? Csak azért kérdem mert az RM honlapjára regisztrálni kéne ahoz hogy bármit is le tudjak tölteni tőlük, viszont csak angol lakcímen tudok regisztrálni
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #8706 üzenetére
Elkerülte a figyelmemet, shame on me.
Mindenesetre a PATA vinyó amellé a chipset mellé már közröhej (egyébként úgy, hogy már jó pár éve drágábbak a PATA notivinyók, mint a SATA-k).
-
aszti93
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8701 üzenetére
2x1gb ddr2 667mhz-s ram van benne és egy 40gb-s ide vinyó van benne. 5400-as fordulatú. a puffer mérete 8mb, és a csatoló Ultra-ATA/100. bár ebbűl kéne egy nagyobb mert kicsi.
A vinyóból ezek a paraméterek jók? És a 3gb ram segítene még valamit?
-
Asbee
veterán
válasz
Thunderzolee #8677 üzenetére
Köszi szépen!
-
válasz
Thunderzolee #8674 üzenetére
Nemet ceg (itt elek). Megneztem, seagate licenc gyarto, tehat elvileg ugyanaz, csak OEM aron.
De atmaszom a vinyo topikba is, köszi.
-
válasz
Thunderzolee #8672 üzenetére
Köszi. Az ebayesnel nyilvan nincs lehetöseg sentinelezesre, legfeljebb, ha a gazdi küld egy vizsgalati eredmenyt...
Nagyon noob vagyok, ez a cn memory jo lehet? A Seagate XT nagyon draga nekem.
-
freeride14
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8669 üzenetére
Ma megyek érte és akkor megveszem .Elég jó áron van és ha beledobok egy nagyobb procit akkor már egészen jó kis gép lesz köszönöm a segítségek. Most már nyugodt szivvel megyek bele és kapja is az új procit
-
laptop apu
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8651 üzenetére
Igen T2080.
És Vista fut rajta, ami már anno a megvásárláskor is furcsa volt, hogy alapból ezzel az op.rendszerrel telepítve árulták, holott már akkor is köztudott volt, hogy az 1GB édes kevés neki :-(
De minden gondom megoldódna, ha csak egyszerűen bővítenék 2GB-ra?
A CPU-Z képei: -
sanchy
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8647 üzenetére
Köszi szépen!
-
bopeti98
őstag
válasz
Thunderzolee #8632 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Sajnos ezen nincs semmilyen levehető nyílás.
Milyen TinyWin7-re gondolsz?
Jelenleg Windows 7 Starter van rajta ami elvileg szintén nem igényel nagy erőforrást.
-
Holee21
tag
válasz
Thunderzolee #8634 üzenetére
Köszi!
-
lenger
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8617 üzenetére
Szia
Ne haragudj de kimaradt hogy milyen CPU van benne egy intel core i3 2,1 ghz
Csinálok egy készítek egy screenshotot!A válaszokat köszönöm!!
-
Impressa
őstag
válasz
Thunderzolee #8603 üzenetére
e-penis
nem gondoltam volna, hogy ilyen topik is létezik itt..
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #8616 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget ezzel is okosabb lettem. Mondtam a tulajnak, hogy kár volt megvenni sajnos így járt.
Kipróbálgatok párat, hogy fut aztán meglátjuk. -
djpetar
tag
válasz
Thunderzolee #8599 üzenetére
Igazán nincs mit, bár ahogy vártam, a megegyező TDP ellenére is jobban melegszik a gép. Először úgy gondoltam, hogy rosszul pasztáztam, de miután leellenőriztem be kellett látnom, hogy nagyobb a proci teljesítménye (hozzáteszem, nem gond).
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #8601 üzenetére
Szia, C50-es van benne tegnap újrahúztam talán jobb valamennyire gyorsabb.
Xp-ből eddig 3 telepítést próbáltam egyik sem volt jó. Hiányzik neki egy fájl a system 32 mappából....
-
sityuka80
tag
válasz
Thunderzolee #8609 üzenetére
Ok.
Ha kérdésem van még jelentkezek.
Köszönettel. -
sityuka80
tag
válasz
Thunderzolee #8607 üzenetére
-
roland p1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8600 üzenetére
Akkor ezt jól benéztem....
elvileg volt/van ilyen procival (t2330) csak akkor volt foglalat váltás....Bár érdekes hogy az adatlapokon ez nem tűnt fel!
Na mindegy mazsolázok bele valami mást!Köszönöm a linket! -
bAtt001
addikt
válasz
Thunderzolee #8602 üzenetére
köszi szépen, mindjárt jobban tetszik az árazás
akkor így már tuti a vétel
-
Dermesztő
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8581 üzenetére
Francba
Most màr mindegy.
Notebok. Hu dolgozòk nincsenek felkészülve a témàban.
Kivàlasztottam, kihozta a raktàrbol, első bekapcs, és igen celeron procis, fizettem aztàn ennyi volt.
Tetszett a lenovon a billentyüzet. Azért vàlasztottam azt. Könnyebb gépelni rajta.
Néztem még egy pentiumos Asust + 5k-val volt dràgàbb, de arra csak 1 év gar. Volt ìgy azt mégsem vettem meg. Lenovo 2 év garos. Januàrban jàr le.
Màsodik nap szervizbe is vittem mert nem volt jò a "D" kapott egy új billenyüzetet, 1 nap alatt, azòta hibàtlan.
Durva hogy azòta megszünt annàl a cégnél a szerviz, és csak Lengyelorszàgban javitanak nagyüzemben. Futàr viszi-hozza alapon.1-2 évet lehuzok még vele, utàna veszek jobbat. Amiben van vga is.
Remélem addigra eltünnek a fényes kijelzők, mattot jobban kedvem -
Dermesztő
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8579 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Akkor marad valamelyik i5.
Az is jobb mint a celeron. Meg kap még ramot, mert most 3 gb van benne.
Néha kevésnek ìtélem. A hdd-je is csak 320 Gb.Én sem jàtszom (az asztalin nagy kocka voltam ami meglàtszott elég durvàn a villanyszàmlàn is
) igy lett a G570 lassan 2 éve az asztali àràbòl + maradt még 30k a zsebemben.
Netre meg néha netes jàtékra vettem.
Farmvill meg ilyenek. Utàna talàltam a wot-ra.
Ami meg jò gép lett volna az 170 - től kezdődött. Arra meg nem volt hirtelen keret.
Így kompromisszumot kötöttem.Azt hittem az i7 màr hd 4000 de nem voltam tàjékozott a témàban.
Asztali òta nem is követem màr. Azt folyamatosan fejlesztettem, hogy ne legyen elavúlt.Nem làttam különbséget intel /amd belépö szint között meg az eladò( laptop. hu) sem tudta megmondani.
-
Dermesztő
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8571 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Core i5-öt veszek majd bele, az i3 hosszú tàvon nem nagy előrelépés.
Esetleg i7 esetén birnà a hütés? Azt hiszem azokban màr HD 4000 van, és tud hőt termelni rendesenA B800 csak hd 2000 semmire sem elég csak netre.
World of tanks is csak 15 fps. -
viewed
tag
válasz
Thunderzolee #8574 üzenetére
Találtam én egy ilyen videót erről, de itt pont a lényeget nem látom...ezért is kérdeztem...
no majd lekapom a hátulját és megnézem mi is van/nincs benne.Köszi neked is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged