- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chappy
tag
válasz
Thunderzolee #8896 üzenetére
Heló!
Köszi a segítséget!
A memória elég - én sem hiszem el, de tényleg az. Egyébként 2x1 GB? ha egy lett volna azért került volna mellé még egy, de így visztont sokallom a bővítést (nem beszélve arról, hogy akkor kapásból az erőforrásigényesebb 64 bites oprendszer kellene).
AIDA64 ezt dobta:
Északi híd Intel Crestline-GML GL960
Támogatott FSB sebességek FSB533, FSB667, FSB800
Támogatott memóriatípusok DDR2-533, DDR2-667 SDRAM
Maximális memória mennyiség 2 GB
TDP 13.5 WViszont ark intel szerint csak 533 a támogatott fsb: [link]
Mondjuk ark intel szerint memóüria is csak 533-as a támogatott, holott a gépben 667-es van. De a CPU-Z szerint 533-as van a gépben. Egyébként ilyen van benne. 667-es
Szóval teljesen tanácstalan vagyok, hogy milyen fsb-jű proci mehet még bele :S
Üdv.
-
Chappy
tag
Heló!
Van egy Toshiba Satellite A300-1g2 notim, (T2390 proci, 2 GB ram, 250 GB hdd), viszonylag jó állapotban. A webcamja nem jó, valamint az elmúlt 5 év surán egy pici műanyag a hűtőnél a borításon letört. A gépet a következőkre használom:
-internetezés, gmail
-word, excel, powerpoint
-távoli asztal (windows rdp) a rendes gépreA problémám az, hogy döglassú rajta minden. Jelenleg win 8.1 van rajta, de még így is gyorsabba sima 8-nál vagy a 7-nél (gyárilag vistával adták, amint kaptam win7 bétát a vistát dobtam kifele). Memória még nem kritikus rajta, érdekes módon a 2 gb elég. Novemberben vettem hozzá egy ssd-t, azonban nehezen észrevehető volt a gyorsulás (kicsit gyorsult a gép, és rögtön a proci lett a szűk keresztmetszet). Így az ssd-t visszavittem (tehát most a 5400 rpm-es hdd van benne).
Két variánst látok a felhúzásra:
a)
kell bele ssd (25 eFt, 120-128 gb)
procit cserélek (mennyire macera? mi a legjobb proci bele? kb 10-15 eFt)szumma: 40 eFt
elvárt idő, hogy bírja: legalább még 2 évb)
eladom a gépet 60 eFt-ért (talán ennyiért még el lehet), és veszek 150-ért egy újat (viszont sokkal jobbat, habár ennyi pénzért nem vígasztal, hogy otthon is tudok háromhetente cs-zni)szumma: 90eFt
elvárt idő, hogy bírja: 4-5 évSzerintetek melyiket érdemes? A jelenlegi proci ami benne van:
T2390 (1,86 ghz, dual-core, merom-1m)
Socket 479 (Socket P)
FSB speed: 533 MHzKérdés, hogy ha 800 MHz FSB-s procit teszek bele, attól működni fog? Erre gondoltam: T9500
Gondolom GPU-t esélytelen laptopban cserélni.
Köszi előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest